Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
andriscs
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen problémával még nem találkoztam. Egyik napról a másikra a Vistám a legmegmagyarázhatatlanabb módon kezdett viselkedni.
Annyi történik, hogy indítás után az éppen aktuálisan futó program (TC) érzékeli csak az egér interakciókat (bal, jobb kattintás). Ha Alt+Tab-bal váltok másik programra, semmi nem történik, bárhova kattinthatok. Start menü nem indítható egérrel, ha az Orb-ra kattintok, semmi nem jön fel. Billentyűzetre minden reagál, egérre csak a bekattanásnál aktuális program.
Megoldása egyelőre annyi: Ctrl+Alt+Del, néhány másodpercet várok, majd a feladatkezelőt utána el tudom indítani egérrel, és utána megint jó fél-1óráig. Ilyen hiba nem létezik, valószínűleg valami videókártya (?, DWM) hiba lehet.
Eseménynaplóban semmi hiba nincs jelezve, nem fut semmilyen idegen program.
Egyetlen óriási gyengeség van a gépben: übergagyi vga, vmi Ati 92012232323 (low-low-low end), de eddig ezzel is ment, csak nem volt aero, mindent cpu számolt. Próbáltam driver-t frissíteni, Vista szerint nincs frissebb.
Hallott valaki ilyen hibáról már? Kollégáim fel nem fogják, mit tud ennyire egyedi hibát okozni, de hátha valaki szívott már ilyennel. -
andriscs
aktív tag
válasz
#67688960 #17930 üzenetére
Ha megcsináltam, akkor miért nem látok semmi változást? XP alatt iszonyatos eltérés volt a default és az új profil között. Nem hiszem, hogy ennyire eltér a Vista értelmezése a színprofil esetén. Rohadtul idegesítő, mert nem csak passzióbol szeretném használni az új profilt, hanem szükséges.
-
andriscs
aktív tag
válasz
#67688960 #17889 üzenetére
Értem, akkor ezek szerint még érdeklődnöm kell, hogy megtudjam, hogy is kell ezt megoldani.
Amúgy itt egy videó arról, hogy hogyan próbáltam átállítani. Érdemes megnézni, hátha valaki rájön, milyen lépést hagytam ki.Érdekesség: megtaláltam magyarul, hogy hogyan lehetne hozzáadni új profilt:
[I]Kattintson a Profilok fülre, majd kattintson a Hozzáadás gombra.Jelölje ki az új színprofilt, majd kattintson a Megnyitás gombra. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet.
[/I]
Nálam semmilyen jelszót nem kért, bár Profilok fül sincs, csak Eszközök, minden profil és Speciális fül. -
andriscs
aktív tag
Hi!
TFT monitorom van, amihez XP alatt egy nagyon jó színprofilt használtam, a különbség nagyon látványos volt. Nemrégiben átnyergeltem Vista-ra, ahol a leírások szerint nagyon egyszerű a színprofil hozzáadása és belövése.
Hozzáadtam a Színkezelésnél az Eszközök fülün az új profilt, pipát raktam a saját beállítások használata... opcióra, majd az új profilon Beállítás alapértelmezettként. Semmilyen változást nem tapasztaltam (az XP alatti változás nagyon látványos volt). Elkezdtem olvasgatni leírásokat, és ilyet találtam:In Vista's Color Managment panel, I loaded the .ICM file provided with my monitor drivers:
1. Open Color Management by clicking the Start button and typing "color"
2. Click the Profiles tab, and then click Add.
3. Select the new color profile, and then click Open. If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.Hol van megnyitás gomb? Nálam csak sok Hozzáadás meg Eltávolítás gomb van.
Aztán találtam ezt:
You do not need Wincolor to use the profiles. Right click anywhere on the desktop, and from the personalize menu, select display parameters » advanced parameters » color management tab. Check Use my parameters for this peripheral. Click Add and select the ICC profile you want for the monitor, and set it to default. Click on the Advanced tab in the peripheral profile, select the desired ICC profile, and click OK. You should see the change instantly at that point.
Hol van OK gomb? Nálam az sincs. Ha valaki állított már be Vista színprofilt, legyen szíves segíteni. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Automobilista 2
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 3D nyomtatás
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest