Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
methyl
tag
Nah, bekapcsoltam az AHCI módot a BIOSban, előtte pedig elvégeztem a kellő registry módosításokat.
Telepített vmi AHCI és Sata driver-eket reboot után, most megy minden mint régen.
Nem tudom hogy mi változott, de a lényeg hogy működött és ezután AHCI módban műxik a Sata II Hdd NCQ-val. (remélhetőleg)A kérdésem még, hogy nem e jelent ez problémát hogy ezt így utólagosan állítottam be? vagy ez így teljesen járható útnak tekinthető....
-
sziasztok vki tudna segiteni ebben??:
C:\Users\zosi>bcdedit /delete {ntldr} /f
Nem sikerült megnyitni a rendszerindítási konfiguráció adattárát.
A hozzáférés megtagadva.hogy a picsba tudom megnyinti? a bcdedit-et??
help pliiz -
parandroid
félisten
válasz
Core2duo6600 #28986 üzenetére
Köszönöm a segítésget, ez lesz az. Az öröklést bepipálva működik jól a megosztásom, hozzáférek az almappákhoz és a fájlokhoz is.
Csak azt nem értem, hogy a másik két meghajtón miért nem kell bepipálni ahhoz, hogy működjön, hogy a devla rakja belé a cifravillámot ebbe az egész megosztósdiba...
p
-
Cickánykoma
tag
válasz
Cickánykoma #28987 üzenetére
-
methyl
tag
válasz
WonderCSabo #28993 üzenetére
A Vista mellett nincs Linux/Unix. A GRLDR-t hagyom akkor.
Ezt az AHCI-s cikket megnézem.köx
-
Core2duo6600
veterán
válasz
methyl #28990 üzenetére
AHci vel kapcsolatban
http://lacy.hu/windows_vista/ahci_mod_sata_lemezenGruploader, meg az aktivátor miatt van.
ha kitörlöd nem bootol be a rendszered -
methyl
tag
Szevasztok!
Sokadszorra van Vista 64bit-es op.rendszerem, most épp SP1-em.
Új alaplap került a gépbe, és véletlenül nem AHCI módban lett telepítve az op.rendszer. Már minden drivert feltelepítettem. Szeretném utólagosan aktiválni az AHCI-t. Utólag ha a BIOS-ban átkapcsolom a native IDE emulációt AHCI-re akkor nem lenne gáz? Vagy abszlút nem indulna el a Winfos....?
Csak azért mert ha már van modern AHCI akkor jobb lenne inkább azt használni, merevlemez adat-elerés tekintetében jobb, ahogy vágom.még egy dolog amivel nem találkoztam. Vista bootoláskor hirtelen beugrik vmi GRLDR-es szöveges felület fehér betűkkel fekete háttéren, de tovább is ugrik és elkezdi betölteni a Vistát.... Idáig ilyet nem láttam az előző Vista telepítéseimnél.
Ez probléma, vagy nem?
Letörölhetem a C:\ bootpartíción lévő GRLDR nevű 171 kbyte-os filet? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Neil Watts #28988 üzenetére
Igen a + 1 gb ram sokat segítene rajta.
elég sokáig tart mig indexel, utána megnyugszik.
sp1 kijavítja a winupdate futásánál, az erőteljes lemezmuveleteket
Igen, valsezg futott a frissités -
válasz
Core2duo6600 #28986 üzenetére
szvsz. az 1. lesz. +1 giga akkor segítene rajta?
A kettes kizárva mert: 3 (három) nap alatt nem tudta beindexelni a fájlokat?Az érdekes.
"3. Nézte, a rendszerfile ok verzióit, hogy milyen frissitések vannak a weben"Magyarul: Szedte a winupdateről a frissítéseket?
-
Cickánykoma
tag
Üdv ismét !
Most az a problémám, hogy a Vistám (x64 Ultimate) fontjait elkavarta egy játék (Left 4 Dead) az uninstallja során.Uninstall vége felé két fontra (Tahoma volt az egyik a másikra nem emlékszek) panaszkodott hibaüzenettel amit csak okézni lehetett majd szinte minden fontomból félkövéret csinált a Vista a megjelenitésén, böngészőben bizonyos szövegek pedig sima dőltként jelennek meg. Nagyon zavar szövegszerkesztéskor és használatkor is. Nem lehet ezt valahogy visszaállitani eredetire ? VAgy ez valami Vista bug lenne amit a játék uninstallja váltott ki?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Neil Watts #28979 üzenetére
1. Kevés a ram
2. Indexelte a fileokat a gyorsabb keresés miatt
3. Nézte, a rendszerfile ok verzióit, hogy milyen frissitések vannak a weben(#28981) Loituma69
Nézd meg, hogy nem telepdett - e valami progi fel, amit te nem akarsz.
Az az érzésem, hogy egy másik progival együtt valami felmászott.(#28975) peterkeT
A sok számból álló felhasználó a jelenlegi rendszerben nem létezik, az az xp nek a szemete.
De ettől még kellene mennie a megosztásnak.
Próbáld meg, hogy UAC ot kikapcsolod és úgy próbálod meg.Olyan nincs, hogy nem lehet megosztani.
A jogöröklödés meg legyen bekapcsolva.
Hiszen ha megosztod a rootját a hdd nek, csak ekkor fogod tudni elérni a többit is. -
-
válasz
Loituma69 #28983 üzenetére
Fogalmam nincs mitől lehet
Próbálj esetleg másik böngészőt..
core2: Nekem anno egy 3100+ sempron, 768 ram, gf6200-n volt fent a vista, és nem mondom, hogy száguldott vele, de ment, és nem csinált ilyeneket. Ha a feladatkezelőben megnézed a folyamatoknál(bökj rá majd arra alul, hogy az összes felhasználói folyamat megjelenítése) akkor mi használja 100%-on? driverek minden fentvan?
-
Loituma69
őstag
Tehát simán a google keresőbe beírtam global ezután talált a googel egy csomo ldalt nekem megfelelőre ráklikkelek és akkor jön be a fenti képen látható oldal. Ha még 1x ráklikkelek a talált globe oldalra a gooleban akkor már a jó oldal jön be, de ezt a dictionray oldalt csak bezárni tudom mást nem tudok vele csinálni!
-
Szal ha ramot bnővítek akkor jó lesz? bocsi hogy enyiszer beírom, de ez nagyon érdekelne.
-
Loituma69
őstag
válasz
Barthezz2 #28978 üzenetére
Érdekes most ha bemásolom a címet akkor nekem is a global szóra keresés jön be.
Pedig bár mi szóra keresek és utána ráklikelek a keresésre ez az oldal jöb be először
http://nsearchdir.com/feed
A bejövő oldal címet másoltam be ide, van egy megoldás lefényképezem az oldalt és akkor meglátod majd! -
Sziasztok!
Felraktam a Vistát az Athlon XP-s vasamra (Athlon XP 3000+ 1G RAM, 6600 GT Seagate 7200.9-es 160 GB-s IDE-s vinyó)
Képzeljétek mi történt:
A proci 100%-on ment, tekerte a vinyót, st.
Vajon miért? Kevés neki az 1G RAM?
Azaz: Azért tekerte a procit, meg a vinyót mert kevés volt a RAM és nem tudott hova írni, és ezért igénybe vette a HDD-t? -
Loituma69
őstag
Avast antivirus progi van a gépemen! Külön tűzfalprogi nincs csak a windows-é!
Ha nincs megoldás felrakom a Vörös róka 3 matDe már megszoktam ezt a gagyi ie7-et jó lenne ,ha ez maradna!
-
Loituma69
őstag
Hi all
WIn Vista ultimate sp1 van a gépemen. Internet explorer 7.
Problémám a következő, google keresőbe beírok egy szót pl prohardver pár másodperc és talál sok oldalt természetesen a prohardver cím van legelől, rá klikkelek és mi tőrténik ez az oldal jön be :
http://nsearchdir.com/feed/click.php?p=http%3A%2F%2F64.69.44.40%2Fclick%2Fgo.php%3Fid%3D6076cdcc-e429-4847-9fa4-d1f0a72ecd5a%26sid%3D42df824788e94f6c9c23f8db2353a2f0
Ezt az oldalt csak úgy tudod kiiktatni, hogy bezárom az ablakot, ismét ráklikkelek a talált címre a prohardverre és akkor már a prohardver oldal jön be. Remélem érthető?
Ha bármi más címet keresek akkor is ugyan ez a helyzet. Felraktam a gépre az ad aware 2008 se progit lefuttattam, utána lefuttattam csökkentett módban talált is fertözött fájlokat letöröltem, de ez a genyna oldal megint bejött! Felraktam Ashampoo nak az egyik spyware és mailware progiját ezt is lefuttattam de ez az oldal még mindig bejön! Milyen progit ajánlotok ami megszünteti ezt a hibát? Help please! -
parandroid
félisten
válasz
Core2duo6600 #28973 üzenetére
Egy viszonylag új, 1TB-os Samsung HDD, csak sorozatok vannak rajta, az új rendszeremmel egyidős.
Jogöröklődést néztem, nekem is gyanús, elvileg ki van kapcsolva. Saját használatba vétellel is próbálkoztam, beállítottam magamat ownernek, de nem segített a korábbi CREATOR/OWNER helyett, ami valami sokbetű-sokszám user volt (gondolom még az XP-ről hozta, ott mentettem át a cuccok jó részét erre a vinyóra).
p
-
Core2duo6600
veterán
válasz
parandroid #28972 üzenetére
Melyik meghajtón engedi és melyiken nem ?
Még amit ellenörizz, hogy a jogöröklödés be vagy ki van - e kapcsolva
Alapértelmezetten be van kapcsolva
-
parandroid
félisten
válasz
Core2duo6600 #28971 üzenetére
Köszönöm, ez tényleg részletes leírás, hasznos is, de ezt találtam meg neten is angolul. Két meghajtóm esetében működött is, a harmadikat nem tudom így sem megosztani. Másik gépről látom a könyvtárszerkezetet, némelyik könyvtárba bele tudok menni, némelyikbe nem, de fájlokra mindenre azt írja, amikor mozgatni, vagy megnyitni akarom, hogy nincs meg a fájl.
p
-
Core2duo6600
veterán
válasz
parandroid #28969 üzenetére
A root ot is meg lehet osztani, jogot kell adni, majd utána megosztani.
UAC lehet akadályozza, de azt meg ki lehte kapcsolni.Most képekkel bemutatom, hogy hogyan kell megosztani egy meghajtó rootját
root
Ahol megosztom az egy Vista Ultimate, ahol elérem, az win 2003 ent server, virtuális gépen, de ez nem lényeges.F: megjatót fogjuk megosztani
Vista alolJelszavas megosztást kikapcsoltam, hiszen otthoni hálozaton nem éppen kellemes a passwordoket irkálni.
Nem használjuk a megosztás varázslót
Beállítjuk a jogokat
Mivel az everyone felhasználónak osztottuk meg, ezért meg kell az everyone felhasználónak adni a jogot, hogy elérje.
Tehát a megosztás után jogot kell adni, hogy használhassa.
Mivel a megosztással csak "Publikáltuk", nyilvánossá tettük a hálozaton a megosztani szánt mappát, meghajtót.
Látjuk, nincs ott az everyone, adjuk hozzá.A következő képek a hozzáadás folyamatát mutatják be
Látjuk, még nincs teljes hozzáférése, adjuk meg neki,
Így már el is tudja érni az everyone felhasználó a mappát / meghajtót egy másik gépről.
Nézzük hogyan.Immáron müködik a megosztás, teljes, tehát létrehozni, és törölni is tudunk.
Az eljárás a mappáknál is pontosan ugyanez
Amikor már nincs szükség a megosztásra, akkor a megosztás megszuntetése után az everyone -tól vonjuk meg a jogokat, különben pontos cim (url) esetében továbbra is el lehet érni a mappát, meghajtótEzt akár az első hsz be is be lehene tenni, elég sokan kérdezik, ettől szájbarágosabban már nem lehet leírni.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #28967 üzenetére
Ehh, két meghajtót sikerült megosztanom a linkelt leírás szerint. Az volt a trükk, hogy amikor a leírásban foglaltakat végigcsináltam, akkor még nem szabadott megosztottnak lenni a meghajtónak, csak utána szabad megosztani.
Meg az anyja kínját annak, aki kitalálta, hogy meghajtó rootot nem lehet alapból megosztani, csak könyvtárakat.
A harmadik meghajtómmal még mindig szívok, azon egyszerűen nem működik sehogy sem a root megosztása.
Szerk: Hát ez remek. Ezen a meghajtón már mappákat és fájlokat sem tudok megosztani.
p
-
komako
csendes tag
Barthezz2, Takhanto!
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, valahogy sejtettem, hogy így lesz....
Akkor holnap gyalu az XP telepítővel, majd szűz XP fel, és utána - ha jól gondolom - a lacy.hu-n levő leírás szerint rendbetenni a Vista boot managerét, vagy a Vistát is tegyem újra?
A jelszóproblémához esetleg valamit tudtok mondani, ez aggaszt még egy kissé.Komako
-
parandroid
félisten
Kezd nagyon elegem lenni a szerencsétlenkedésből. A mai napom nagy része arra ment rá, hogy próbálom megosztani a meghajtóimat a hálózaton.
Az oprendszer Win Vista Ultimate 64 bit, a Network and sharing Centerben az első két funkció ON, a többi OFF, IP tartomány, workgroup természetesen stimmel. Többi gép Win XP, SP3.
Mappákat gond nélkül tudok megosztani, de a meghajtók gyökerét nem. vagy bele sem enged másik gépről, vagy látom a mappákat, a fájlokat, de se megnyitni, se másolni nem tudom őket.
Ez alapján is próbáltam belőni, ez a legközelebbi, amit a problémámhoz találtam, de hiába állítok be mindent (bár előtte gyakorlatilag magamtól is próbáltam már mindet), nem segít.
Mappákkal semmit nem kell variálni, simán rákattintok, hogy share, beállítom, hogy full control, és elérem bárhonnét, de nem akarok minden mappát egyesével megosztani. Ja, a Vistás gépről természetesen látom az összes többit.
Mi a szösz ez???
p
-
WonderCSabo
félisten
válasz
zolikaDB #28950 üzenetére
Ez ilyen bonyolult? Jobb klikk ezen a linken: WDM ellenőrzés kikapcsolása -> Mentés másként. Ezután duplakatt a letöltött fájlra ezáltal hozzáadja az értékeket a regisztrációs adatbázishoz. Ezt csináld meg a Aero Glass effektusok bekapcsolása linkkel is. Ha így se megy az Aero, akkor sehogy.
peterkeT: Szóval XP-s gépekről nem tudsz Vistára menni?
-
cuccka
csendes tag
Hali erre a konfigra rakhatok Vistát?? engem a 2giga ram aggaszt... vagy elég lesz?? Mert melete játszani is akarok... nem fog akadni a játék??
-
válasz
komako #28958 üzenetére
igen, ott követted el a legnagyobb hibát, hogy ugyan arra a partícióra tetted a vistát is, így az xp a windows.old mappába került, de azok már csak a fájlok, és nem egy működő oprendszer. De szerintem telepítéskor, mikor kiirja hogy a meglévő windows fájlai a windows.old mappába kerülnek, írja azt is, hogy onnantól már nem lesz használható..
-
komako
csendes tag
Szervusztok!
Lehet, hogy most megköveztek, de egy bootloader problémám van és nem találtam rá megoldást, ha mégis van itt valahol, én hozom a köveket, nektek csak dobálni kell...
Feltelepítettem egy meglévő, WinXP professional HU mellé egy szintén HU Vista Ultimate-t. Minden rendben ment, az új oprendszert - lehet itt követtem el a hibát - ugyanúgy a C/ partícióra tettem, amin az XP is van. Az XP-t átnevezte Windows.old-nak, a rendszerindítás után megjelenik a boot menüje a Vistának, kiválasztom a régi oprendszert, amelyre az nem töltődik be, arra hivatkozva, hogy a boot.ini hibás, aztán csak a nagy sötétség van, újraindítás után a Vista elindul rendben.
Na, gondoltam buherálok, így bebootoltam az XP telepítőjéről, hogy javítókonzolon futtassam a megszokott fixmbr és fixboot parancsokat, de most jön a feketeleves: amikor elérek a "válassza ki a Wint" még rendben belép a C\Windows partícióra, DE A JELSZÓ MEGADÁSÁNÁL NEM FOGADJA EL A RENDSZERGAZDA JELSZAVAT!!! ami annál is inkább furcsa, mivel nem adtam meg jelszót - nem is szoktam - sem az XP, sem pedig a Vista telepítésénél.Van valakinek ötlete, vagy repüljön a kukába a Windows.old mappa, és legközelebb a D\ partícióra - ami nem elsődleges, hanem kiterjesztett - telepítsem????????
Válaszaitokat előre is megköszönve:
Komako
-
cqr
aktív tag
Üdv!
Aero-t használva, de a glass effectet kikapcsolva meg lehet oldani hogy a tálca fekete legyen, az ablakok kerete viszont a "default" világosabb színű? A "window color and appearance"-nél csak együtt lehetett a kettőt változtatni. (a default color-al a tálca is világosabb szürkés lesz) -
válasz
Scholes9 #28953 üzenetére
Nemtudom hogy milyen módban használjátok(de feltételezem hogy nem az LCD az elsődleges megjelenítő) de vista alatt a clone mód nekem sem megy rendesen. Próbáljátok ki dulaview-ba. Bár igy meg csak filmeknél lehet használható..
Vagy próbáljatok meg custom resolution-t belőni 1920x1080@50hz, és ugy megy-e. esetleg nem lehet hogy a Tv-n kellene beállítani valamit?
-
válasz
Core2duo6600 #28952 üzenetére
Hát most még olyan tul memóigényes dolgot nem használtam, de nem vettem észre hogy lassab lenne igy net, msn stb közben.. Amugy a win élményindexnél ugyanugy megkapta az 5.9et
Ha bajok lesznek meg veszek hozzá mégegy 2gigást, berakom dualba, és mindenki happy -
-
zolikaDB
veterán
válasz
WonderCSabo #28947 üzenetére
A módszer, amit mutattál, az csak leírja, mit kell módosítani! Hol találom magát a módosított reg fájlt? Illetve ha megvan, akkor nem kell külön bekapcsolni az Aerot, ugye?
-
rii
nagyúr
most meg "megjött" .....
nem értem mi történt, de tárgytalan ...
hello, van nálam 3 gép, meg egy router-es internyet.
2 gép XP-vel, egyik friss install, látják az internetet
1 gép Vista, szintén friss install, de nem látja.
Merre nézelődjek, miért nem megy?
kapcslatot biztos nem kell létrehozni, hiszen routeren jön a net, nem? -
válasz
Core2duo6600 #28946 üzenetére
most átvittem hozzá a 2x1 gigámat,bár a support list szerint ez sem jo, majd meglátjuk mi lesz. Ha nem jo akkor bolt, aztán hozok hozzá valamit amit teszteltek vele.
Amugy az menyivel lesz igy lassabb nekem hogy nem 2x1 giga dual chanel, hanem 1x2 giga? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Barthezz2 #28940 üzenetére
Felmégy a gigabyte oldalára
http://www.gigabyte.com.tw/Kikeresed a lapot, és van ott egy olyan, hogy memory support list, vagy memory qvl
Abban azok a ramok, vannak pontos típussal amivel a gyártó tesztelte, jelen esetben a giga, és biztosan muxik.
A nagy ramgyártók oldalán is van ilyen lista, hogy a ramgyártó melyik ramját, ramkitjét melyik deszkával tesztelte.számít, hogy 1 vagy 2 oldalas.
Itt van : http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-m61pme-s2_2.0.pdf
Látható, hogy DDR2 esből 800 asból kingmax 256 és 512 es sel tesztelték.
(#28945) Giinos
Ilyen már volt itt valakinek, hátha reagál, hogy mit csinált vele. -
WhiteWalker
nagyúr
Nálam elég érdekes dolgokat csinál a vista
2 felhasználó fiók van,rendzsergazdai(enyém),és a bnőmé
Feltelepítettem a far cry2-őt és elinditom akkor csak akkora ablakban futtatja mint a képernyő fele.Akármit állítok nem tudom full képernyőre tenni.Majd ha átlépek a másik fiokba ott viszont teljes képernybe fut.Nem értem mi okozhatja...
A másik dolog:este lekapcsoltam a gépet,majd reggel be,erre a weboldalakon a betűk kövér vagy dőlt betűvé "változtak" ,átállítom a firefoxban,semmit sem változik...
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy mitől lehet az,hogy a vga-m (nvidia 8600gt)bármilyen megfelelő vista drivert rakok mellé,ha beállítom a felbontást 1920*1080ra egy full hd tv-n,akkor az alap 60hz-n az asztal mérete jóval kisebb lesz,mint a képernyő mérete,nagy fekete keretet hagyva maga körül?Átméretezni(overscan) sehogy sem engedi magát az nvidia driveren belül,viszont 24hz-s frekvencián az asztal mérete pont akkora,mint a tvé.
A driver szerint támogatott frekvenciák: 60,59,25,24,23hz-->első kettőn kicsi az asztal,a többinél meg pont jó,viszont ezzel a frissítéssel nem tudom rendesen használni. Saját frekvenciát nem enged beállítani se a win,se az nvidia vezérlőpult(vhol írta vki,hogy ugyanez a gondja megoldódott 50hz-n,de az nekem hiányzik,mint beállítás)
Win7 alatt is ugyanezt a problémát produkálta,xp alatt pedig rendesen betölti az egész képet 60hz mellett.Köszi.
Ja igen,a csatlakozás hdmi-hdmi kábellel történik.
-
válasz
Core2duo6600 #28938 üzenetére
Hol nézted ezt? az 1 gigás modult vinné? mert akkor kényszermegoldásként 1x2gigáért vinném az én 2x1 gigámat(bár akkor meg nálam lőttek a dual chanelnek
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Barthezz2 #28937 üzenetére
Tuti, hogy a ram mert nincs rajta a lap qvl listáján 2 gb os kingmax modul, nincs mit tenni ki kell cserélni, egy olyanra, ami rajta van
Amit ajánlani tudok szvsz az a corsair.A corsair oldalán van egy varázsló féleség, ahol beállítod a lap gyártót típust és kihoz egy listát, hogy a corsair mikkel tesztelte az adott lapot.
-
Nah lenne itt egy gondom.. Pár napja raktam össze egy gépet, gigabyte m61 PME-S2 lap, athlon x2 5400+-os proci, 1x2G kingmax, 250 sata samsung, nvidia 9600GSO.
A tulaj szólt, hogy kékhalálozni szokott néha, ezért egyik du átmentem, futtattam mindenféle tesztprogit, persze semmi hibaBelőttem, hogy ne induljon ujra bluescreen után, és most megint előjött, lefényképezték nekem, megnéztem,de semmi konkrétot nem említ, csak a szokásos sallang, hogy bios beállítások, vga beállítások, illetve driver upgrade...stb
Ilyenkor mit érdemes először nézni? -
TecK
tag
Najó ez se jött be...a művelet beépített fiókon nem hajtható végre...akkor mégis hogy kell törölni?
-
TecK
tag
Nah pls válaszoljatok mert akkor törlöm és a ti lelketeken szárad ha nem segítettetek és elrontottam
najó csak vicceltem
-
TecK
tag
Mert a fiókot fel tudtam oldani,be is tudtam vele lépni,de kikapcsoli azt már nem megy :S
ui.:most a számítógép/kezelés/rendszereszközök/felhasználók ban vagyok és ha rámek a törlésre az administrátornál akkor ugyanugy én maradok egy administrator csak az törlödik
tehát ez nem ártana meg az én accomnak?
csak a biztonság kedvéért megkérdezem,mert ha nem,akkor delete
-
TecK
tag
És abban még tudnátok segíteni hogy az Administrator felhasználói fiókot hogy kapcsolhatom ki?
-
válasz
Core2duo6600 #28924 üzenetére
Hát szerintem ha az akkori vga driverrel nem volt gondod, akkor használd azt, a legfrissebb nvidia driver nálam sem jó, olyan dolgokat csinált, hogy csak néztem...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Barthezz2 #28921 üzenetére
....tehát most akkor neked az kell, hogy a gép készenlétben van, aztán a felvétel idelyére bekapcsol, majd ujra készenlétbe menjen, és mindeközben a monitor maradjon készenléti módban?. Jól értem?...
Így van jól érted,
Annyi a változás a korábbi installhoz képest, hogy ujabbak a driverek.
Hiszen azt a vistat, már 1,5 éve telepítettem fel, és már ennyi idő alatt volt neki minden baja.
De az MCE jól ment
Ezért újra tettem.
A Biosban nincs semmi ide vonatkozó rész, csak annyi, hogy acpi 2 be van -e vagy nincs bekapcsolva, bekapcsolva hagytamNekem az az érzésem, hogy a vga driver körül van a dolog elásva, de ezzel meg nem tudok mit kezdeni.
Ugy is majd teszek fel egy tesztrendszert a második hdd re.
Majd megnézem ott is.Próbáld meg, hogy bekapcsolod azt, hogy always on top legyen az MCE ablaka.
Vagy ki nem tom ... -
VINIKOR
senior tag
IE7-hez létezik olyan kiegészítő amivel az Operához hasonló gyorshívó kezdőoldalt lehet készíteni?
IE7pro-ben nincs ilyen? -
zolikaDB
veterán
válasz
WonderCSabo #28905 üzenetére
Hopp! Nem hagy nyugodni a dolog, ki akarom próbálni, h megy-e az Aero!
De nekem nincs DWM mappám itt:[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DWM]
"EnableMachineCheck"=dword:00000000Max máshol: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ DWM
Az Aerot be kéne kapcsolnom e szerint, és utána az általad ajánlott trükköt?
-
válasz
Core2duo6600 #28919 üzenetére
itt irtam már pár dolgot az MCE-vel kapcsolatban, ugy látszik akkor nem értettem rendesen, tehát most akkor neked az kell, hogy a gép készenlétben van, aztán a felvétel idelyére bekapcsol, majd ujra készenlétbe menjen, és mindeközben a monitor maradjon készenléti módban?. Jól értem?
Erre is csak az a tippem lenne, hogy talán a bios erre vonatkozó(készenlétre) dolgai, illetve az energiagazdálkodás beállításai közt esetleg nem más valami mint az előző telepítéskor volt? Esetleg valami új hardverelem? hátha az kavar be valahogy..Igen közben már néztem hogy nem engedi ultimate-ről hp-re. Azért gondoltam mert az ultimate minden funkciója nekem nem kell..
-
Jégkokó
veterán
válasz
Core2duo6600 #28919 üzenetére
Akárhogy nézem a hang beállításoknál nem lehet kiválasztani a térhangzást. Valami hülye driver kéne hozzá, de sajnos mindenhol egy linket irogatnak, ahol meg nincsen smemi se.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Barthezz2 #28896 üzenetére
Az ultimate a legokosabb, minek frissítenéd ?
HA ulti helyet Hp ét akarsz akkor újra kell telepítened(#28897) zolikaDB
Aki beletette az sp1 et, kiszedhetett olyant ami neki nem kellett, hogy a másik gépen megy rendesen nem jelent semmit, hiszen egy másik gép, és nem 100 % ban egyezik azzal amin nem megy.(#28898) zolikaDB
Gyenge a VGA(#28904) DerStauner
Checkolja a rendszerfile okat.
Amikor ujrateszed a pandát van benne egy pipa, hogy ezt akarod - e ne akard, és akkor menni fog.Ha van rá mód, próbáld meg, hogy csak az antivirus részét teszed fel.
szvsz elég idétlen a panda tuzfalszerüsége, nekem nem jött be, maga az antivirus az korrekt.(#28908) DerStauner
Hogy a korábbi nem akadt össze nem jelent semmit.
Lásd a symantec példáját, a legujabb az megy rendesen a korábbi meg lefogta a gépet mint egy csiga.(#28913) Jégkokó
Ultimate ben benne van a media center, ennyi a különbség.(#28914) zolikaDB
Üzleti felhasználásra van, és engedélyezve van benne az auero.
Csak a media center nincs benne.Ultimate = Home Premium + Business
(#28917) Jégkokó
Contorl panel / sounds
Majd a speakernél jobb klikk configure, majd kiválasztodMCE időzített felfétel sleepből, és (bekapcsold )fekete képernyő re nincs 5lete valakinek ?
Ez alatt kikapcsolva kellene maradnia a moninak végig.
azaz készenléti állapotban -
Jégkokó
veterán
egy másik kérdésem is lenne.Hogyan tudom életrekelteni az 5.1 hangkártyámat?Csak mert nem igazán akar térhatású hangokat kiadni.
-
zolikaDB
veterán
-
Jégkokó
veterán
Nemrég raktam fel a vistát, és kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz elég gyors hozzá a gépem de csalódtam, mert tökéletesen fut. Az értékelőn meg 4.4 pontot kaptam, ami ahhoz képest, hogy egyik kollegám 2 magu procis 3 gigás notija csak vmi 3 pontot ért el.
Amugy meg érdemi különbség van az ultimate és a buisness változat között?Mert láttam valami media center dolgot, de azt hiszem nem használnám amugyse. -
DerStauner
senior tag
válasz
DerStauner #28908 üzenetére
most csináltam egy restart-ot. a bejelentkezéssel nem volt most gond, viszont a betöltésnél megint volt egy akadás. jó, igaz, hogy ez csak kb 2 sec, de ez korábban nem volt. ezért szerintem sajnos egyértelműen az új panda tehető felelőssé. lehet, hogy valamit másképp írtak meg benne vagy valami ilyesmi. úgyhogy inkább elfelejtem a problémát, és pár sec-cel többet várok betöltéskor.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Köszi a segítséget! (mondom, az én laptopom ratyibb, és mégis szépen megy a vista, nem lassú, jobban szeretem, mint az xp-t...)
DVD olvasó problémára semmi tipp? -
DerStauner
senior tag
válasz
szerintem nem. ezt abból gondolom, hogy az előző panda sem akadt össze semmivel (pont ezért is használom).
de azt még kipróbálom, hogy reinstall után is csinálja-e. na de valami hasonló programot muszáj használnom, és ha már legálisan megvan, akkor miért ne.
-
apro
senior tag
válasz
hali
Igazad van el megy vele,de a 2Gb ram-nak alapból nekem 47-48%-át használja,jó tudom hogy eggyes progikat előnybe részesítve szabadit fel memóriát magának, de csak az igazi a 64,bit-es viszta 4.Gb ram-mal. nem,?(ez csak saját vélemény.)
hali -
DerStauner
senior tag
mivel a panda-val foglalkozó fórumokban az utolsó hozzászólások eléggé régiek, ezért ide írok, végülis a dolog összefügg a vista-val.
van egy legális Panda Internet Security 2009-em. Fel is tettem, szépen aktiváltam, frissíti is magát. DE: amikor először feltettem, és restart, nem volt gond, minden úgy ment, mint a megszokott. Következő bekapcsoláskor azonban furcsa módon töltött be a gép, úgymond akadozva. Tehát pl. az egeret egyszer tudtam mozgatni, egyszer meg nem. A végén persze betöltött rendesen, de lassabban, mint szokott (és ez az időkülönbség nem pár másodperc). Következő bekapcsoláskor meg már a vista felhasználói jelszó beírásakor furcsán viselkedett az os: beírom a jelszót, enter, és nem csinál semmit, nem lép be. Szintén csak pár másodperc után. És megint jött az akadozó betöltés. Kérdésem: ez mitől van??? Az előző panda verzióval jól ment (Panda AntiVirus and Firewall 2008).
-
apro
senior tag
válasz
zolikaDB #28899 üzenetére
hali
Az előbb írtad"fut rajta és gyors is"tudod ez olyan mint egy trabi. is fut de egy Ferrari az azért csak Tép.! Még az a csoda hogy megy a Vista a gépen (nézd meg alól a configom)
nekem is csak megy a vista. Kell hozzá 4.Gb.ram. 3.8Ghz cpu.és egy jó vidi kari.
hali
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest