Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
Spam123 #28297 üzenetére
Igazából ugyanoda jutok, mert amennyivel kevesebbet ismerne fel az XP annyival többet eszik a Vista.
Honnan szedted?
Amúgy igen, szerintem 64-es Vista.Most már csak az a kérdés, hogy Játékra(főleg CS:S) és tunningra melyik lenne a jobb?
CS:S alatt egészen tuti kevesebb FPS-ed lesz Vistával, mint XP-vel (illetve nem tudom, hogy adtak-e már ki patchet hozzá, régebben volt gond, de az már vagy egy éve volt), de egy normális géppel szerintem amúgy is hullamindegy, hogy 170 vagy 150 FPS. Tuningot illetően (egy "N"-el) hardverfüggő - van olyan szitu, hogy a Vista kevesebbet bír, de ez nem általános.
-
proci985
MODERÁTOR
nah akkor következő lenne: vista x32nél lehet overrideolni az alap 1670megás processenkénti memfoglalási limitet valamilyen módon? a 3g switch működik jelen esetben? próbálta már ezt valaki?
jelen pillanatban eszméletlenül 32bit limites vagyok, megeszi a progi a 1670 megát, aztán a lapozófileből se tud többet átcsoportosítani, és a végén ott állok, hogy 3.3 giga memből foglalva van 2.8 giga, a program meg swappel mint az őrült, mert kifogy a memória. pl Sacred2, Crysis, Stalker és Supreme Commander esetében jön elő a limit.
az a plussz 500 mb szerintem megoldaná a gondokat, bár ha nem, még mindig vehetek ramot (ez megoldásnak tűnik).
32bitről 64bitre való átállás esetén van valamilyen mód a felhasználói beállítások automata migráltatására?
Spam123: Vista 64. 32 bit csomó program számára nem tud elég memet kiosztani, ld a problémámat a hozzászólás első részében. és a tetejében a Vista gyorsabb egy hozzád hasonló konfigon. meg csomó pozitívum van benne rendszeradminisztrátori szempontból.
-
Spam123
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy XP 32 bit vagy Vista 64 bit.
4Gb ramom van és 512 Videoram.Igazából ugyanoda jutok, mert amennyivel kevesebbet ismerne fel az XP annyival többet eszik a Vista.
Most már csak az a kérdés, hogy Játékra(főleg CS:S) és tunningra melyik lenne a jobb?
-
Joci??
senior tag
nos újabb probléma! nem tudom mennyire ide tartozik a téma de ha nem akkor max elirányítotok!
összekötöttem a tv-met ami egy 84cm philips LCD a videjókarival de viszont a jelet nem hajlandó kiküldeni 1080-ba csak 720ba illetve küldené ö 1080ba csak akkor valami 1776x1000be ami bazira de nem jó minőségben jelenik meg mit lehet tenni hogy a jelenlegi 1360x768 felbontásom 1080-ba menjen!? nem is lenne ez gond ha 720ba nem lenne kicsit homályos! -
harry3
őstag
Sziasztok. Van egy Logitech webkamera. Eddig minden jó volt vele, de egyszer lefagyott az MSN és a Skype is. A kamera driverje telepítve van és 3 gépen sem ment. A gépben 700 valahány MB RAM van és amikor rakok be mellé 2 GB és megnézem más kamerával nem fagy le semmi. Miután kivettem megint lefagyott a Skype és az MSN is, a jó kamerával. Lehet hogy kellene a gépbe +1, 2GB RAM? A kamera is elromlott volna? XP-s a gép, de Vistás gépen sem ment. a kamera.
Érdemes lenne bele RAM-ot venni? -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van , hogy nem tudom megosztani a hálózaton a rendszer vinyóm D: meghajtóját...
Azt írja ,hogy megosztva meg teljes hozzáférés meg minden de mégsem engedi hogy egy másik felhasználó rámenjen....
egy másik vinyón viszont tökéletesen megy a dolog.
Valakinek valami ötlet? -
Edween
őstag
válasz
DaDy0219 #28282 üzenetére
Komplett icon csomagokat csak az
IconPackagerrel, tudod megcsinálni, vagy hasonló eszközzel, én utoljára xpén használtam, nagyon tutin megcsinálta, egy problémája van, fizetős, vistán nem tudom megy e, először nézz szét. -
birooo
tag
Na felraktam és rögtön egy kis gondom van. Feltettem a tft monitoromhoz kapott cd-t, de nem engedi az 1024*768-nál nagyobb felbontást. Mi lehet a gond? Samsung 930BF monitorom van kb. sok éves
-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
64-bites Vistát használok, de ez lehet nem lényeg....
Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom a rendszerikonok kinézetét megváltoztatni.Vannak már kiszemelt ikonjaim, amikre cserélném.Egyéb mappák kinézetét megtudtam változtatni, de azt is egyenként(tulajdonságok, testreszabás, ikoncsere...).
Másik kérdésem, hogy hogyan tudnám beállítani azt is, hogy az összes mappa kinézete olyan legyen, amilyenné én akarom, hogy kinézzen.Ne kelljen minden egyes mappát megszerkeszteni, enyhén szólva rengeteg lenne.
Köszi a választ! -
TecK
tag
Most az lesz hogy újratelepítem,vagyis telepíteném mert valami windows installer problémát ír,és nemnyitja meg az uninstallt
Letöltöttem egy x64 es installert,és most elvileg megjavítja
-
TecK
tag
Énmeg addig ügyeskedtem hogy sikerült a CCleanerrel valamit jól elrontanom
Nemtudom mit csinált csak a registryt meg a tisztítójával kitakaritota ami nemkel,erre belépek cod2 be és sikeres 1 perc után befagy a gép...mehet a resi
Nemtudom hogy sikerült te gratulálok a CCleanernek...
Ha most se lesz jó akkor nemtudom megint mit csinálok ... -
-
birooo
tag
Nagyon ritkán írok vele képfájlt, inkább csak a virtuális meghajtó miatt kell.
Nem sokára ferakom a vistát, ezt:Vista Ultimate SP1 32 Bit (X86) HUN OEMKiváncsi vagyok melyik progi nem fog menni
Tényleg az alaplaphoz is szedjek új drivereket? Egy Gigabyte p35-DS3 lapom van és idén februárban vettem.[ Módosította: Thrawn ]
-
TecK
tag
válasz
WonderCSabo #28268 üzenetére
Hát igen,de ha csak virtuális meghajtóra van szükséged arra bőven elég a daemon tools
-
WonderCSabo
félisten
Srácok az Alcohol és a Daemon között van egy óriási különbség. Az Alcohol ki tud írni és létrehozni lemezképet. A Daemon csak csatlakoztatni tudja. Szóval igazából ezek nem alternatívái egymásnak, esetleg a Daemon átveheti az Alcohol egy funkcióját.
-
birooo
tag
Az alcohol 120 progi működik vista alatt? Azzal szoktam létrehozni virtuális meghajtót és ha nem menne, akkor gondban lennék.
-
Morden24
nagyúr
-
tyaptyap
csendes tag
sziasztok
asus a7v8x-x lapra rakott silicon images 3512 raid kártyán lévő vinyóra szeretnék vistát rakni, de az illesztőprogram beadásakor csak inf fájlok (nem)látszanak, ami nem jó neki
van erre vmi megoldás?
-
Joci??
senior tag
válasz
Morden24 #28254 üzenetére
köszönöm válaszod ott volt!
kiegyensúlyozottra volt állítva és ott a teljesítményre kellett tennem
még egy kérdés mikor újraraktam a rendszert (elötte xp volt) akkor letöröltem a vinyót és ( C: meghajtót) utána telepítettem rá a vistát, viszont bootolás előtt felugrik egy kérdés hogy korábbi verziót szeretném e indítani vagy sem ez mitől maradt ott?
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! 1hsz-t végigolvastam és nem találtam erre a problémámra választ!
Problémám a következő lenne, ha nem nyúlok a géphez akkor egy idő után kikapcsolja (készenlétbe) rakja magát azaz nem megy még a venti se a vinyó de ha én utána bekapcsolom a gépet akkor már a netem nem működik azaz újrakel indítanom a rendszert hogy újra kapcsolódjon! (routerem van)engem alapból nem érdekel hogy a gép hány órát vagy napot megy egyhuzamban csak ne kapcsolja már le magát mert ő úgy gondolja tehát ha valaki megmondaná nekem hogy hol kell ezt kikapcsolni akkor azt nagyon megköszönném!
-
TecK
tag
Hát nemnaon akarnak válaszolni a cod2es topicba
-
mokus1
addikt
Vlite.al akartam SP'-et integrálni a telepítőbe de a végén ezt kaptam.
Hiba:a változtatások nincsenek elmentve.Ekkot gondoltam az ISO-menűpontom elmentem de ugyanazt mentette el ami az eredeti dvd-n volt. -
nolika
senior tag
Hangkártyás kérdés:
Ha nincs directsound támogatás a vistában akkor az OpenAL-t melyik alkalmazás használja? Mert ezt nem egészen értem... -
-
TecK
tag
válasz
Barthezz2 #28240 üzenetére
Nem tudom te hogy vagy vele,de nekem nem elég
lehet hogy telhetetlennek tartasz de ez van
nem szeretem ha szenyózik velem egy játék vagy a gép,ha már ennyit költöttem rá akkor legyen is meg az,amiért költöttem rá!
Belekukkantok a CoD2 es topikba,hátha van ott valami erről,meg ugy hallottam h valami Vistás javító peccs is van hozzá???
-
TecK
tag
Hát ugye a legfrisebb driver van fent,ahhoz van a dx is...Nem?
Mert ha tévedek,javítsatok ki
És ha tévedtem akkor jól jönne egy friss dx9 es link -
Morden24
nagyúr
Nem igazán értek a Call of Duty 2-höz, de mintha az első hsz-ben az szerepelne, hogy gondok vannak a játékkal Vista alatt. Amúgy ilyen játék-specifikus dolgokat szerintem érdemesebb a játék saját topikjában megkérdezni, mert ott tuti jobban tudják.
COD2 azért már nem mai csirke, ha ott ingadozás van, akkor azt szerintem nem fogja megoldani a Q6600 húzása (nehogymár ne legyen neki elég alapon
). Lehet amatőr kérdés, de a dx9 frissítve van? Mert ez szokott a leggyakoribb elb_szás lenni...
Ja, és persze játék esetén is csak akkor érdemes károgni, ha minden patch fel van rakva, főleg, ha régebbi játékról van szó. Szóval ilyen warezszirszar+nemtokpeccselni dologgal nem lehet mit kezdeni.
-
TecK
tag
Többet azért nemtudok mondani mert még nemraktam föl a többi játékot,de abban is lesz biztos fps csökkenés (szerintem)
-
TecK
tag
válasz
Morden24 #28237 üzenetére
Igen,nos az első ami a legjobban zavar az a Call of Duty 2.
Mivel ezzel jáccom a legtöbbet,és warozgatnom is kell stb(tehát ez a best nekem)ezért zavar az fps csökkenés...Eddig XP-n megvolt a 250,de most ha a map tulsó végére nézek lemegy 250 röl akár 200-210 re is(mert ugye 250 az fps korlát a szervereken).
XP-n 250 volt mindig és néha ilyen tized másodpercre leugrot mondjuk -3 fps t,de utánna vissza,ez úgy normális is volt.De ez az fps csökkenés ez már eléggé zavaró,legalább is nekem... -
TecK
tag
Ezért fogok venni egy procihütöt és kicsit felhuzom a q6600-at...Ismerősömnek is vistája van, és ő is felhúzta, és igy stabil az fps.Remélem ez nekem is megoldja a problémát!
-
TecK
tag
Vasinger! én is fps problémákkal küzködök,és nemtom hogy mért
az én gépemmel simán menie kéne ugyanugy mindennek...
-
mokus1
addikt
Nincsen előbb pont már néztem
Bevan kapcsolva de mégsincs.
-
Edween
őstag
Arra van lehetőség, hogy az Üdvözöljük feliratot, kicseréljük tetszőlegesre.
-
mokus1
addikt
[link]Erre valaki?
-
TecK
tag
Kösz mindenkinek a helpet!
-
-
TecK
tag
Jah,vágom,ok
SuperFetch nevezetü programot hogyan kel kikapcsolni?
-
Lenry
félisten
neked gyárilag angol nyelvű a Vistád, így a SuperFetch nevű szolgáltatást keresd. de miért akarod kikapcsolni?
ha még tudod módosítani a hsz-ed, és eszedbe jut valami, akkor kérlek használd a szerkesztés lehetőségét, és ne írj új hsz-t. ez ilyen íratlan szabály errefelé
#28210 Vasinger!: millió és egy oka lehet, hogy kevesebb pontot ér el, különben sem hiszem, hogy olyan sokat számít az a 600 pont. elképzelhető, hogy a driver rossz, de az az ATi(AMD) hibája, hogy hulladék drivereket írnak, nem a Microsofté
-
TecK
tag
Meg mégis mit csináljak hogy ne menjen le az fps em?cod2 be átnézek map másik felére és -50 fps...
xp n meg se mocant :S
valaki help mit kezdjek ezel mert ez igy nemjó :S
-
TecK
tag
Jo,ezt kivételesen sikerült megoldani
de
ez az elötöltés nemvilágos,nemtaláltam azt a dolgot emit le kel álitani
-
TecK
tag
Csak hogy ne legyen egy nyugodt percem se,megint sikerült felidegesítenie a Vistának...
Most frissítgetni akartam a drivert a vidikarihoz..erre mijön?Error(s) found
Code 80070103 Windows Update encountered an unknown error.
Try againg gombra hiába mek , mindig ide köt ki...
help pls...
-
Lenry
félisten
válasz
birooo #28208 üzenetére
a driverek össze vannak gyűjtve az hardvereid gyártóinak weboldalán, más programokból nem kell külön Vistás...
olyan előfordul pl, hogy egyes programok régebbi verziói nem mennek Vistán, ilyen pl a Nero, amiből minimum 7.5-ös kell... de ha mindenből a legújabbat használod, akkor nem lesz gondWonderCsabo: köszi
a vége előtt egy kicsivel vannak a te válaszaid
-
birooo
tag
Köszi.
Van olyan oldal, ahol össze vannak gyüjtve ezek a progik?
-
birooo
tag
Sziasztok tudósok.
Most akarom feltenni a 32 bites vistát és a kérdésem az lenne, hogy milyen programok mennek majd azok közül amiket az xp alatt használtam? pl.total commander, nero, alcohol, utorrent stb. Vagy meg kell keresni mindent ami a vistához való? gondolom a gyári dolgok felmennek (alaplap,nyomtató,fényképező) vagy nem?
-
TecK
tag
Kösz mindenkinek a segítségét!
Remélem minden müködni fog
Boldog Karácsonyt és Újévet!
-
Lenry
félisten
válasz
WonderCSabo #28163 üzenetére
na ez a hsz fölött is átsiklottam
(szemüveg kéne vagy nem tudom
)
beleírtam ezeket is... ha valakinek meg eszébe jut valami, nyugodtan írassa bele egy moderátorral
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest