Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
szandro
senior tag
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez a legmegfelelőbb topic, valamilyen szinten viszont mégis csakVista-s a kérdés.
Ma délután azegyik játék telepítése után nem volt internetkapcsolat, újraindítások, router ki/bekapcs lett internet kapcsolatom, windows update le is tudta tölteni a .NET 3.5-ös keretrendszert vagy mit böngészni, msn-ezni, viszont nemtudok(de pl online játszani sem). Átjövök XP-re minden hibátlanul megy.
Ötlet?köszi
-
Sh4rKy
senior tag
helo mindenki
nem tudtam pontosan hova is kellene feltennem a kérdésemet, hangkártyákhoz vagy ide, de szerintem itt több esélyel kapok választ
anno XP-ben volt egy lehetőségem amivel a kimenő jeleket fel tudtam venni, bármiféle mikrofon vagy bemeneti eszköz nélkül
ez a lehetőség volt a "stereo mix" bekapcsolása, ami szépen és jól tette a dolgát, de mióta váltotam Vistára, azóta ezt a lehetőséget nem találtam, de annyira nem is volt fontos...
most viszont megint fontos lenne egy két dologhoz, ugyanis mikrofonnal felvett dolgok azért elég sok minőségromlást okoznak...
addig sikeresen eljutottam, hogy a stereo mix opciót megtaláltam a letiltott lehetőségek között, de valami oknál fogva, amint hanganyagot akarok felvenni egyből elhallgat a kimeneti jel... nem áll le a lejátszása, csak nem ad kimeneti jelet. ötletem sincs miért csinálja és eddig erre nem találtam neten használható megoldást
esetleges segítségeket előre is köszönöm -
spyduck
nagyúr
A 32bites licence használható 64bit-hez?
2 giga ram elég a 64bites Businessnek? -
Morden24
nagyúr
válasz
#34512128 #30994 üzenetére
Akkor passz.
Lehetőleg egyenként rakd fel a drivereket, mert valszeg azok között lesz a ludas.
Mellesleg a computer->properties->advanced system settings->startup & recovery-ben be tudod állítani, hogy kékhalál esetén ne indítsa auto-n újra a gépet, és akkor el tudod olvasni, hogy mi köpött a levesbe.
-
Morden24
nagyúr
válasz
spyduck #30985 üzenetére
Hadd lássam jól értem-e:
Ha azt csinálom, h rátelepítek egy Ultimatet a gép alján lévő Busines kóddal akkor ugyebár rögtön felismeri, h Busines van rá telepítve.
Nem. A kódot azelőtt kell beírni, mielőtt a kiadást kiválasztod, így ha beírod a kódodat, akkor egy Business fog települni. Az Ultimate-et max. kód nélkül telepítheted, ekkor vonatkozik rá a 30 nap. A Business kóddal nem fogod tudni aktiválni természetesen.
Hogy tudom regisztrálni? Nem fogja a gépem kiírni, h szoftverhamisítás áldozata lettem ha így csináltam?
Ha Ultimate-et természetesen egy Ultimate kóddal, amit mondjuk egy Ultimate kiadás megvásárlásával szerezhetsz.
Szoftverhamisítás áldozata nem leszel, de 30 nap után kizár a rendszer. Természetesen élhetsz a rearm lehetőséggel. Mellesleg ha van kódod, lazán lehet online aktiválni.Lehet telefonon keresztül is regisztrálni?
Lehet, csak mivel az Ultimate-hez nincsen kódod, ezért nem fogod tudni.
SP1-es ultimatot raktam rá de csak azt írja ki, h Busines. Akkor most ez is SP1? Csak nem írja ki?
Kicsit kezd bonyolódni. Ha beírtad a Business kódodat, akkor nem Ultimate települt, hanem Business. Minden telepítődvd megegyezik, a kódod dönti el, hogy "mennyit" telepít fel. Te egy Business kóddal egy Business-t telepítettél.
A Computer/Properties-ben ki kell írnia, ha SP1. Egyébként ha nem, akkor meg WinUpdate.
Van jogosultságom az SP1-re ha a licencem nem SP1-es?
A Service Pack-ok ingyenesek, természetesen letöltheted bármelyik kiadáshoz őket, akár a microsoft.com-ról, akár a WinUpdate-ről.
-
törölt tag
Srácok!
Kérdés, felraktam a Windows Vista Ultimate-t,(magyar), és 14GB-s particióra telepítettem,kvázi maradt durván 6GB szabad hely...mikor telepítettem a drivereket,és akartam rárakni egy programot kékhalál és valamit számlálózott aztán ujra indult, és utánna csak a total commandert hívtam meg már egyből megint ugyan ez... létezik, hogy kevés neki az a 6GB? a vinyo 120GB- és 3 részre van osztva..
Válaszokat előre is köszi!
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Mások számára vsznűleg teljesen egyértelmű kérdésem lenne.
Van a gépemebn Vista Busines matrica miszerint jogosult volnék rá. Van egy Eredeti Angol nyelvű Vistám amit nem raknék fel rá.
Ha azt csinálom, h rátelepítek egy Ultimatet a gép alján lévő Busines kóddal akkor ugyebár rögtön felismeri, h Busines van rá telepítve. Felrakom és 30 napom van a regsiztrálásra.
Ez így szabályos? Hogy tudom regisztrálni? Nem fogja a gépem kiírni, h szoftverhamisítás áldozata lettem ha így csináltam?
Lehet telefonon keresztül is regisztrálni?mod: SP1-es ultimatot raktam rá de csak azt írja ki, h Busines. Akkor most ez is SP1? Csak nem írja ki?
Van jogosultságom az SP1-re ha a licencem nem SP1-es? -
válasz
Core2duo6600 #30980 üzenetére
Ez is vicces:
[I]I think you can get to 128 folders deep before running into problems, such as taking up ungodly amounts of processor time to access folders/files.But you can go deeper.
Simply go as far down the tree as possible, and then share the last folder. Get on another computer, or use your own, and go to that share from My Network Places or whatnot, and then start making more folders in that share. Note that doing this may make it very difficult to delete the folders from further up the tree.
This MS Knowledge base article has good information: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;320081[/I]
Elvileg ezzel a trükkel a törlés is mehet, ha megosztod azt a mélységet amit még be tudsz járni, és a megosztásból törölsz utána. De azért az fura, hogy van az a harmincakárhányezres abszolút limit és a windows explorer mégsem tud lejjebb lépni. Gondolom optimalizálási okokból...
-
válasz
Core2duo6600 #30980 üzenetére
Amennyire látom nincs ilyen limit (mondjuk nem vagyok kompetens a témában).
http://forum.osnn.net/showthread.php?p=641348
If this is Windows NT 4 or later and you are using NTFS for
the filesystem there is effectively no limit on the number of
direct child folders in a directory.
[...]
Roger Abell
Microsoft MVP (Windows Security) -
Köszi, bár nem ez volt a probléma, de hasznosnak tűnik ez az Unlocker...
---
"An absolute path may be up to 32767 characters[35] long; a relative path is limited to 255 characters." (Wikipedia/NTFS). Ez érdekes, a maximális mélységre nem találtam korlátot, de ezek szerint lehetséges lenne létrehozni egy olyan mély struktúrát ahol az átnevezgetés már nem működik... Na majd ha ráérek kipróbálom és írok rá egy kis programot -
Furky
őstag
válasz
HThomas #30975 üzenetére
Unlocker segítségével próbáltad törölni?
mod: itt írtam róla, hogy hogy kell telepíteni, honnan lehet leszedni, stb...
-
válasz
HThomas #30974 üzenetére
Hoppá, most átneveztem párat, és valóban tudok pár szinttel lejjebb lépni... viszont néhány szint után a már átnevezett mappák jöttek... Misztikus.
Szerk: működött, eleget átnevezve már engedte... egyébként 32 szint volt összesen. Azért vicces, hogy létre lehetett az egész struktúrát hozni. Meg az is, hogy a windows nem tudott vele mit kezdeni, erre igazán felkészíthették volna... No mindegy, minden nap tanul az ember valami újat.
-
válasz
Morden24 #30972 üzenetére
Az nem megy, akkor is jön a hibaüzi, ráadásul egy szinten túl (256 karakteres path után
) már nem is tudok lejjebb menni, nem lép be a mappába... move sem megy, arra kimásolja az adott fájlt vagy mappát de az eredetit nem törli.
Szerk: átnevezés megy, azt olvastam valahol, hogy érdemes átnevezgetni egybetűsökre a könyvtárakat... gondolom 126 bejegyzésnél csak nem mélyebb az egész...
-
-
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a netbeans egy program fordítása után teleszemetelte a célkönyvtárat egy nagyon mély könyvtárstruktúrával (...\jdbc\build\classes\build\classes\...\... és ez így megy sokáig). Na most ezt nem tudom kitörölni mert a windows azt mondja, hogy túl hosszú filenév (egyes mélyebb szinteken van pár fájl, akkor dobja ezt be amikor azokat törölné). Van valakinek tippe, hogyan lehetne ezt az egész könyvtárat windowson belül kitörölni?
Előre is köszi... (Megj: erre valakinek van ötlete?)
-
zodo
nagyúr
válasz
Barthezz2 #30966 üzenetére
Nem állítottam,hogy nem jó.
Szerintem azt írtam,hogy talán jobb lesz,mint a vista,mert optimalízáltak ezt-azt.
Amúgy teszteket olvastam,amiből azt a következtetést vontam le magam részéről ,amit szerintem már jó ideje hallani (még az rc előtti ídőkből), hogy a 7-es a vista feltupírozása olyan szintre,mint ahogy azt el lehetett volna várni a megjelenésekor. -
Core2duo6600
veterán
válasz
luciferc #30940 üzenetére
(#30940) luciferc
Ezt azonnal kikapcsoltam, hogy meg se jelenjen(#30941) zodo
Úgy hogy a vista és a win 7 is gyorsabban megtalálja a többi gépet a hálóban
A hálón a másolás sebessége is javult valamit.
A vista a többmagos rendszerekre lett optimalizálva a 7 es szintén, és ezeket az xp már nem jelent semmi előnyt.
Az én gépemen, pl tetvesen lasso az xp néha, ha virtuális gépen futt sokkal gyorsabb, mintha fizikailag van feltéve, már több mint 1 éve semmien szinten nem használom az xp ét. -
zodo
nagyúr
Köszönöm urak!
Mára ennyi info elégnek tűnik, holnap telepítek, és jövök okulni.
-
Furky
őstag
Én mindig úgy szoktam, hogy előbb a fontosabb drivereket rendbeteszem(alaplap hiányzó driverei(nálam pl SMBus vezérlő), hangkártya(audigy2zs), ilyesmik(netgear wg111v3), amiket tudom update nélkül is, majd utána a netes cuccok(cfosspeed, avira, comodo firewall), és utána megyek windows update-re... Ha nem integrált SP1-es windowst teszel fel, akkor akár előbb telepítheted az SP1-et is, és utána a drivereket, kb mindegy... Ha gyors netkapcsolatod van, és korlátlan, akkor szerintemráhagyhatod az SP1-et a windows update-re is.
-
PuMbA
titán
Legkönnyebb ha beszerzel egy SP1-est,de ha bele tudod integrálni akkor az is jó...
Nem bírod teljesen törölni a backupot,mert rinyálni fog a Vista."és ehhez nem kell erőgép"
A Windows 7 Aeroján sokat javítottak(kevesebb memóriát használ),az alaplapra integrált HD3200-esemen is megy szélsebesen. -
zodo
nagyúr
Jó a 7-es,hát az remek hír.
Azt mondod inkább (pl. vlite-al) integráljam a sp1-et?
És ha mégsem ,de útána törlöm a backup fájlokat?Furky akkor előbb a driverek,aztán az sp1 ?
Gondoltam cd-ről, bár sose néztem meg a pc-s újság mellékletén van sok más melett.
Csicsavideo: és ehhez nem kell erőgép.
-
Furky
őstag
Mindegyik oprendszernek vannak előnyei, s hátrányai. Az Ubuntu is nagyon tetszik nekem, de mindig van egy de/csak/viszont, ami mögött valami indok van, amiért nem használjuk mégsem, pedig tényleg nagyon jó.
Kérdéseidre a válaszaim:
1. Nekem 30GB-os a rendszerpartícióm, és még van rajta 8-10GB szabad hely, miután minden fontosabb apró programot feltettem, valamint olyanokat is, mint Office, Photoshop CS3 Extended, Adobe Acrobat 9 Pro Extended, nagyjából ennyi nagyobb program van. Persze lemezkarbantartó is mindig végigmegy, miután mindent feltelepítettem, és eltávolítom az összes visszaállítási pontot is, kivéve az utolsót. A telepítés során fel tud halmozni 2-3-4GB-nyi visszaállítási pontot is.Ha lemezkarbantartóban a hiberfil-t is eltávolítod, akkor automatikusan ki is kapcsolódik a hibernálás. Egyszer eltávolítottam, és nem tudtam miért nincs hibernálási lehetőségem, persze visszakapcsoltam, és egyből lett. Pár napja mindig csak hibernálom, ki sem kapcsolom, nagyon gyorsan visszatölt,, és eddig semmi galibát nem okozott. Mivel a gépem nem mai darab, így sokkalta gyorsabban töltődik be az oprendszer, mintha simán indulna.
2. Az SP1 tartalmaz teljesítménynövelő frissítéseket, szóval igen, miután a driverek rendben vannak a gépeden, nekiállhatsz a naprakésszé varázsolásához.
3. CD-ről SP1-et? Gondolom nem, azért vannak kitalálva az offline SP telepítők, hogy net nélkül is meg lehessen oldani.
mod: Ubuntu-ról kis csicsavideó. Hatalmas! -
zodo
nagyúr
válasz
Neil Watts #30956 üzenetére
Dehogynem,épp az imént említettem,dícső szavakkal, nagyon jó mind a 8.04 ill. 8.10 is (ezeket próbáltam), de játszani és egy pár progi miatt, kell a microfos.
-
PuMbA
titán
A 7 nagyon jó lett,én is használom már 2 hónapja.25GB-os partíció is bőven elég a 32bites Vistának.Jobb lenne,ha SP1-gyel integrált Vistát tennél fel,mert így 2GB-tal többet fog foglalni a rendszer a backup fájlok miatt és tapasztalatom szerint még gyorsabb is egy kicsit,ha nem külön teszed fel.Galiba nem lehet.
-
-
zodo
nagyúr
Igen ,mint írtam ímént a támogatottság elvesztése miatt így is, úgy is váltanom kell.
Ha jól tudom a "7" se lett valami fényes oprendszer, pedig hányan vártunk végre egy használható oprendszerre. Talán ami melette szól ,hogy normalízáltak rajta ezt azt.Akkor itt egy pár kérdés vista témakörben.
39 Gb-os particíó elég a vistának ?
Gondolom első dolgom a sp1 telepítése legyen ?
Ha ezt cd-ről teszem ,semmi galibát nem okozhat ? -
-
PuMbA
titán
válasz
Neil Watts #30950 üzenetére
AGP-s hotfix fentvan a videókártyához? Megpróbálkozhatsz egy Windows Update-es driverrel is a mostani driver törlése után. Lehetséges ,hogy kevés a proci,hiszen egy Athlon XP-ben még SSE2 utasítások támogatása sincs meg (bár ez nemtudom mennyiben befolyásolja a sebességet).Eléggé kiegyensúlyozatlan a konfigod,a RAM és a videókártya több,mint elég,de a processzor nagyon gyenge.
-
Furky
őstag
válasz
Neil Watts #30950 üzenetére
Alaplapnak legújabb a BIOS-a? Lehet bekavar a memória. Szedj ki belőle 1-et úgy, hogy csak két azonos maradjon benne dual channelben. A proci nem lehet kevés, nekem ennél gyengébb, és nincs ilyesmi problémám, ha a kép hullámzik, vagy az lassú, akkor lehet a vga driver nem igazán jó. Szedd le a gyári drivert, úgy, hogy mikor Device Manager-ben uninstallálod, akkor kipipálod, hogy törölje is... Majd restart, és Windows Update-en elvileg felajánl egy drivert hozzá. Majd ha ez is feltelepült, akkor az élményindexet, vagy mi magyarul a neve, azt frissítsd. Nekem pl leértékelte 1.0-ra, és letiltott 1-2 dolgot, majd driverfrissítés után már megkaptam a desktopra az 5.9-et, és játékokhoz meg a 4,7 pontot... Ez a képhullámzás nekem is vga-gyanús, mármint driver... Először szerintem ezt a driveres cselt próbáld ki, majd ha nem jött be, akkor próbáld ki az általam javasolt memóriakiszedős cselt. Háááátha az zavar be...
-
Furky
őstag
Áprilisban (14-én, ha jól emlékszem) megszűnik az XP támogatottsága is, hibajavítás már nem, csak biztonsági javítás kerül kiadásra a jövőben.
Egy kis magánvélemény/történet: Én ezért váltottam Vista-ra még ideje előtt. Pár hete csak.Szenvedtem vele kicsit, de már vissza nem térnék XP-re...
Igazából milyen jó dolog, hogy ilyen sok választási lehetőségünk van. Mindenki azt választ, amit akar, de a fejlődést nem lehet elkerülni, a korral haladni, különben lemarad az ember, én már túl későn váltottam Vista-ra, bánom is. Mindjárt itt a Windows 7, és eddig is próbálkoztam Vista-val, de sohasem jött be, max 2 nap után visszakerült az XP, de most rákényszerítettem magam, hogy ne térjek vissza XP-re, semmi áron. És már eszem ágában sincs ezt megtenni.Vannak apró dolgok, amik bosszantóak, hibák, de előbb-utóbb megoldódnak úgyis, csak utána kell járni.
-
Na emberek, lenne egy kérdésem!
Miért van az hogy egy most felújított gépen 'akad' a Vista/Win7?
Nem kéne neki szvsz, pláne nem a 7-nek.ASUS A7V8X
Athlon XP 3000+
3*1G 400MHz-es RAM (CSX+Kingston)
Sapphire Radeon HD3650 AGP 512MB GDDR3-as
160 GB 7200RPM fordulatszámú Seagate winyó IDE-s (szegény már 5 éves)
Bármit csinálok, netezek pl. startlap.hu-t nézem akkor is végig 60-70%-os prociterhelés van :S Miért?Abban a pillanatban ahogy lejjebb tekerem az oldalt, hullámzik a kép egy kicsit, olyan mintha nem lenne fent VGA driver, pedig fent van a gyári. Kevés neki a proci?
-
zodo
nagyúr
válasz
pete_21 #30948 üzenetére
Tísztában vagyok annak tényével,hogy előbb vagy útobb váltanom kell.
Köszönöm.
Csak az zavar, hogy léteznek alternatívák pl. ingyenes linux disztribúciók ,melyek alapból kenterbe verik a vistát,minden téren. Viszont nem lehet rajta játszani. Miért nem tanulnak Bill-ék op.rendszert írni, hamár úgyis koppintanak ezt-azt ,innen-onnan. -
pete_21
addikt
Nem az én hsz-em volt.
A döntés a tiéd, hogy melyik oprendszer mellett maradsz, előbb linkeltek oldalt, ahol írnak a Vistához előnyöket. Persze, lehet, hogy ezek nem győztek meg teljesen, de szerintem jobb, ha az ember egy relativ új géphez korszerűbb oprendszert használ, ami valószínűleg jobban kiaknázza a hardverek adta lehetőségeket. Valljuk be, az XP sem mai oprendszer, nem ezekre a hardverekre írták. Persze azóta kijött sok frissítés hozzá, de alapjában nem ezekre tervezték... /én így gondolom/ -
zodo
nagyúr
jegyeztem: 3 : 1 vista javára, de nem túl meggyűző érvekkel.
Olvastam a cikke(ke)t (Ez pr.duma) , inkább hiszek a szememnek és az mást látott.
Végül is nem vagyunk egyformák,ezért eltérhetnek az igényeink."Pl. a superfetch" dobd,be google-ba ,első találat, hogyan tiltsuk le.
-
Furky
őstag
Nem azokra az újdonságokra gondoltam, amik kézenfoghatóak, hanem ami a háttérben meghúzódó újdonságok. Pl. a superfetch(továbbfejlesztett) stb stb stb...
Hadd ajánljak egy már 2 éves cikket moonman-től: Érdemes váltani? Kérdések és válaszok a Windows Vistáról
winportal-on olvasgass el több Vista cikket nyugodtan... -
qwertly
addikt
A ZA van fent de csinál ijett a gép ha elindítom a bat levelezöt és ezt nem tudom megszüntetni [link] nem tudom van-e a 2 között összefüggés?Igaz,hogy ha megy a letöltés a utorrentel és beakarom zárni mindig kifagy hibába telepítem újjá és semmivel sem tudom bezárni sem a feladat kezelővel sem külső programmal.
-
pete_21
addikt
Múltkor is szóbajött a Vista vs XP, olvasd el ennek a hsz-nek a 'DjPremier'-hez címzett részét!
-
zodo
nagyúr
válasz
Csabee. #30936 üzenetére
Ígazság az,hogy 2 napig volt már a gépemen homepérmium verzíó.
Én is így látom a helyzetet.Furky a sok újdonság nem nagyon hatott meg, inkább használom a saját bevállt alkalmazásaimat. Szétszabdalt beállítás fülek ,külön menű pontként való elérés ,sem hatott meg.
Core2duo6600 hogy érted ?
-
luciferc
őstag
válasz
Core2duo6600 #30939 üzenetére
amelyik telepítés után rögvest előjön, és ami a start menüben is Kezdőpont néven szerepel
-
luciferc
őstag
Lehetséges valahogy a Kezdőpontban megjelenő funkciókat testre szabni? Törölnék onnan.
-
Furky
őstag
Szerintem meg megéri váltani, sok újdonság van benne, amivel előbb-utóbb úgyis meg fogsz ismerkedni, és miért ne előbb akkor? Pláne olyan géppel, amilyen az adatlapodnál van, vétek nem Vista-t használni. XP-t el kell felejteni már. Ragaszkodni jó dolog, meg a megszokás, stb... De a korral haladni kell.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Kiváncsi lennék a véleményeitekre!
Megéri váltani xp-ről ,ha csicsát nem számítsuk a vista javára ?
Esetleg índoklással!Válaszokat előre is köszönöm!
-
qwertly
addikt
Szia!nem próbáltam az utorrentett átnevezni sem lecserélni de a legújabb stabil van fent.A tűzfalat kikapcsoltam és akkor is megvolt úgy az ez a gond
.De régen nem volt csak amióta gyári sp1 vista van fent,lehet hogy másfajta drivert tettem fel?Nem tudom de volt fent a linux és egy hacintos is és ott nem volt ilyen gondom mert utána olvastam,googe és volt aki a routerre gyanakodott.
-
Furky
őstag
válasz
qwertly #30928 üzenetére
Nekem is volt/van hasonló problémám a DPC-vel (Deferred Procedure Calls), feltettem már ezzel kapcsolatban itt a kérdésemet, de még hozzászólni sem tudtak a témához.
Nekem az utorrent mindig megy, ilyenkor a DPC 0-3%-ot eszik, több ablak/program futtatásakor 10-15%-ot, majd mikor elkezdek zenéthallgatni felmegy 20-40-50%-ra is akár, ezzel igencsak lelassítja a firefoxban való böngészést, pláne ha például a netvibes fiókomban olvasgatom az RSS csatornákat. Vagy ha youtube-ozok, akkor például az MSN-emet fogja le valamiért... Természetesen a DPC növekszik meg állandóan, szóval nem tudom mi lehet már ezzel a fránya DPC-vel...
De nekem olyan még sohasem volt, hogy teljesen használhatatlanná válik a rendszer, mert könnyedén le tudom állítani normális módon akármelyik programot/tevékenységet.
Most kipróbáltam ismét ezt, hogy mennyire növekszik meg, torrent+foobar2000+firefox(netvibes+4 másik oldal), és 30% flölé most nem ment...De ezt a kommentet úgy gépelem, hogy leírtam már rég, és csak kis késéssel jelenik meg a monitoron.... MSN-nél ugyanez, azt pl alig tudom használni most, ezt megnyitva már 50%-ra is felmegy a DPC...
-
Korcsii
őstag
valamelyik program eltüntette a jegyzettömböt a jobbkatt-új listából...
régen XP-nél ezt a listát már szerkesztettem a tweakui progival, de az most nem akar települni vista-ra
esetleg valami más esetleg beépített - akár registry szerkesztős) megoldás? -
qwertly
addikt
Sziasztok pár napja már kérdeztem,hogy miért kezd a vistám belassulni és végül teljesen használhatatlanná válni ha torrentezzem.Most készítettem egy képet az meghalása előtti pillanatról [link] ezután már csak az újra indítás segít,mert a utorrent is kifagy ha leakarom állítani.Kaptam olyan javaslatot,hogy vegyem le a kapcsolatot számat a torrent kliensben megtörtént de úgy látszik nem abba volt a gond.Ha valakinek volt mát ilyen gondja legyen szíves írja már le miképpen oldotta meg.
-
A cég korábban a Vista türelmi időzítőjének visszaállításával manipuláló "Grace Timer" és "OEM BIOS" töréseket kiiktató frissítést kezdett terjeszteni nem sokkal a Service Pack 1 kiadása előtt, amely aztán magában a szervízcsomagban is helyet kapott.
aha...tényleg... majdnem...
-
AMD Power
titán
Szinte nap mint nap leszed nekem valami frissítést a Vista.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #30920 üzenetére
valami féreg irtást kipróbálok akkor
csak hiányzik.. mert tök jó volt hogy előhozta....
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Van még valaki, aki használ az oldalsávban iwiw-gadget-et? Nos, tőlük kérdezném, h. mostanában működik-e rendesen, mert nekem már pár napja nem tölt be, csak folyamatosan forog az a jelzés.
üdv
doddencs -
_ak_
addikt
válasz
Ottoka #30917 üzenetére
Ez esetben ha nem zavar semmit, lehet nem érdemes külön figyelmet szánni rá. Nem vészes 7-8%. esetleg a resource montort még megnézheted, hátra kiderül, h mi pörgeti ill a process explorer progit is kipróbálhatod. sokkal infó gazdagabb az alap feladatkezelőnél.
Csabee.: ez esetben passz, a kommentek közt is több embernek segített. az utolsó tipp? nem lehet h nálad is vmi frissen telepített progi gátolja?
-
_ak_
addikt
válasz
Ottoka #30905 üzenetére
Nem sokat segít, de pl nálam néha néha ugrik csak fel 4-5%ra, de esetedben így (számomra legalábbis) lehetetlen megmondani, h mi pörgeti. lehet h egy progi vagy maga a win, igaz az inkább az svchostot, mást nem figyeltél meg? (nagyobb net forgalom vagy lassabban töltenek be a programok?)
-
_ak_
addikt
válasz
Csabee. #30886 üzenetére
Nem olvastam végig, de ha jól láttam akkor EZ a leírás segíthet megoldani.
N3gro: gyárilag pl nálam is vagy semmi vagy az alvás opciót ajánlja fel és hacsak a billentyűzethez nincs vmi programod (ami csak nagyon ritkán szokott lenni), akkor nem valószínű, h be lehet állítani másra.
-
N3gro
aktív tag
A billentyűzeten található alvás gomb beállítható a gép kikapcsolására? Az energiagazdálkodási lehetőségeknél, az alvás gomb megnyomásánál csak az alvó állapot, és a nincs művelet választható.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
bazsiba #30907 üzenetére
ha esetleg megnyomod az esc et vagy a bekapcs gombot? akkor sem tér magához?
lehet az energiagazdaság menüpontnál kéne beállítani a monitorra vonatkozóan valamitKérdésem:
Vista Home Premium oprendszerem van!
Berakok egy lemezt, vagy usb-t vagy valami image-t akkor elméletileg automatikusan lekéne játszania az adott dolgot......
Ezt szépen le is játszotta!
Viszont most 1hete ez nem jön elő, az automatikus lejátszás ablak!
Beállítottam az automatikus indításnál mindent alapértelmezettre, és így sem jön elő
pedig nekem nagyon hiányzik ez a funkció!
Valakinek valami ötlet? -
bazsiba
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem volna. Vista ultimate felrakása óta a laptopomnak ha lehajtom a monitorját elszunyókál, viszont a monitor visszahajtása után hiába nyomok bármit, nem jön vissza a windows. Hallom hogy felzúg a gép, viszont marad fekete a kijelző. Mi lehet a probláma, megint rakjam újra az vistát?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
achon
aktív tag
Minap találkoztam egy jelenséggel amit megosztok veletek okulás céljából.
Jelenség:
elindított teljes képernyős játék mindig a tálcára kerülMi okozza:
a képernyőn megjelenő alkalmazás folyamatosan frissit, és emiatt tálcára kerül a játék. Pl.: Oldalsávra kitett MSN gadget, Skype gadget, Skype buborék ablak (ki és belépett egy ismerősőd), NOD frissítést jelző üzenet is okozhat ilyet, stb.
Nekem a Pidgin purpel gadget okozota a "hibát".Megoldás: tiltsd le a felugró üzenetek megjelenítését az adott alkalmazásban
Your welcome!
-
Ottoka
őstag
Hali. Nálam az explorer.exe (windows intéző) állandóan 7-8%-on pörgeti a procit. Ez jó így?
Vista 64 -
twollah
nagyúr
Kijott a Vista Codec Package uj verzioja (v5.1.4).
Tobb info itt.
-
Noddy
senior tag
HP 6735b laptopom van Vista business 32bit és ha alvás után felébresztem a gépet, akkor nem hajlandó programokat elindítani, csak ha újra indítom. Mi lehet a megoldás? A dühítő az, hogy nem rendszeresen csinálja, csak kb minden 3. vagy 4. felébresztésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest