Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diamondface
tag
Sziasztok!
Most telepítettem a gépemre a Windows 10-et. ThinkPad X200. Jelenleg egy kérdés foglalkoztat; Miért nem tudok görgetni a rendszer menüjében (start menü, gépház..) a TrackPointtal?
Fura, mert a böngészőben, fájlkezelőben, meg úgy általánosságban minden alkalmazásban működik.
Köszi -
King Unique
titán
válasz #63718632 #82594 üzenetére
"Képfájl jó lessz, ha dd-vel írom pendrájvra?"
Ha Windows ISO-fájlt akarsz kiírni pendrive-ra, akkor ahhoz a "dd", illetve a DD képfájl mód szerinti írás eleve nem jó, az a Linux képfájlokhoz való. Szóval teljesen felesleges nekiállni "dédézni", mert utána garantáltan nem fog bootolni!
Ha Linux alatt akarod kiírni a Windows 10 telepítőjét pendrive-ra, akkor ott van pl. a WoeUSB. De amúgy nem nagy szám program és egyáltalán nem létszükséglet ehhez a használata... Működik Linuxnál is az a módszer, ami Windowsnál. Vagyis felcsatolod az ISO-t a fájlkezelőben és a tartalmát átmásolod az előzőleg FAT32-re formázott pendrive-ra, ennyi. Max. esetleg aktívvá (boot flag) kell még tenni rajta a partíciót, de arra is csak a legacy BIOS (CSM) módban történő telepítésnél lehet szükség egyes hardvereknél, ellenben UEFI boot mód esetében már nem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #63718632 #82597 üzenetére
Ebben nagy igazság vagyon, bizony mondom én Néktek.
Pár rettenettel nekem is sikerült összefutnom, az egyikből feltört egy atombomba által keltett porvihar, a másikból előmászott a penész, a harmadikból meg döglött egeret sikerült kibányászni, vazz, oda volt sülve a táp belsében a bejövő 220V-os részhez....
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Cs1csó
félisten
válasz #63718632 #82594 üzenetére
Volt, hogy botor módon elvállaltam én is ilyen gépet amiről "adatot" is kell menteni. Azóta nem vállalok ilyet haveri alapon újratelepítek, beállítok de a delikvens feladata menteni amit tud akárhová az ő dolga. Volt, hogy olyan gusztustalan asztali gépet kaptam, hogy először kint az udvaron kompresszorral nyomattam ki belőle pár alom pormacskát majd mosogatószeres nedves ronggyal a házat kívülről is lemostam mielőtt bevittem a házba annyira gusztustalan volt. Jelzem korábban azért porosodott már a sarokban, mert nem indult ha indult hamar összeomlott vagy nem is tudom mi volt a gond. Miután kívül belül letakarítottam dobtam rá egy windows 10-et úgy megtáltosodott, hogy csak na kiderült, hogy nem is gyenge a hardver ami benne volt és nálam semmi hibát nem produkált persze újratelepítés volt egyből.
Ralond
Esetleg egy DDU-s VGA uninstall majd reinstall is segíthet de még kismillió ok lehet, akár kártevő is futtathatnál Adwcleaner-t vagy EEK-t vagy drWebCureIt-et de pont ezért mondtam inkább ne húzd ezekkel az időt egy tiszta telepítéssel kizárhatod a szoftveres gondok nagy részét persze arra figyelj hogy minimális programokkal használd persze annyi ideig elég tesztelni amennyi idő alatt elő szoktak jönni ezek a dolgok azt mondtad ha ne nyúlsz hozzá x ideig akkor jön elő ezt letesztelheted - pár óra alatt többször is újraindítások után is stb. de ha nem produkálja akkor mehet a belakás. Gondolom játszani is szoktál ez egye erős gép de azokat hagyd a végére mikor már minden fontosabb progid fenn van a játékokon kívül még teszteld párszor. Majd mehetnek fel a játékok is.
[ Szerkesztve ]
-
Ralond
tag
válasz Cs1csó #82593 üzenetére
Nem történt semmi a géppel azóta, még megmonzdítva sem volt igazából. Melegedést se tapasztaltam, szimplán kifagyott a kis forgó ikonnal a kurzor mellett. Mindegy hogyan hagyom magára, próbáltam különböző programokkal otthagyni, de simán az asztal is befagyott egy idő után.
Ahogy írtad is, ezt kitalálni igen hosszú idő lehet ezért ahogy javasoltad újratelepítem holnap vagy holnapután. Azért a biztonság kedvéért írtam ide, hátha van valami közismert hiba ami ezt kiváltja. -
törölt tag
válasz Cs1csó #82564 üzenetére
Tegnap este tudtam csak egy kicsit ismerkedni a géppel. Van valami Panda rajta, de az sem indul el. Bármilyen parancsikonra kattintok. Olyat ír, hogy érvénytelen token vagy nincs hozzá párosított alkalmazás.
Először is az adatokat szedem le róla.
Köszi a linket.Képfájl jó lessz, ha dd-vel írom pendrájvra?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Ralond #82591 üzenetére
Van valami egyéb tünet? Melegedés, volt e leejtve a gép stb? Kezdésnek azt mondanám telepítsd újra a Windows-t. Malmozhatsz rajta napokat mire rájössz, ha rájössz de egy Windows reinstallal sok mindent kizárhatsz és gyorsan megvan. A finomhangolásra is elég egy fél nap.
Az újratelepítés után kezdésnek ha megoldható nem pakold tele a gépet a programjaiddal használd pár napig csak a legszükségesebbekkel. Ha ez beválik akkor jöhet a többi program és ha ekkor is oké akkor örülés ha ezután akkor lehet a frissebb programok közül okozza a zavart valamelyik.adika4444
Gőzöm sincs mi lehet a gond de miért kellett kikapcsolni a windows tűzfalát? Én és sokan mások is router mögül netezünk és a routerben is van tűzfal ettől még a windows szoftveres tűzfalát nem kapcsolom ki. A Windows tűzfalát állítsd vissza alaphelyzetbe. Futtasd az Adwcleaner-tés ha lefuttattad a felajánl egy olyat hogy - pontosan most nem tudom - JAVÍTÁS ALKALMAZÁSA, ALAPHELYZETBE ÁLLÍTÁS - és azt is végezd el. Majd gép restart.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Egyik napról a másikra megdöglött a tűzfal.
Ki van kapcsolva, eddig csak magánon mert védett a router, most nyilvánoson is kinyomtam tesztelni, de nem enged át semmit.
Xampp, Resilio Sync webes felülete és hasonlók, semmi nem tud csatlakozni a géphez...
Mi a francot lehet csinálni?
Hókuszpókusz programokat nem használok, írtónak is (jelenleg) kikapcsolt Defender van...
Aki tud valami okosat, köszi előre is!üdv, adika4444
-
Ralond
tag
Sziasztok!
Van egy Asus G771JW típusú gépem. Ha hosszabb időre magára hagyom, akkor kifagy és nem reagál semmire. Ekkor csak kényszerítve tudom leállítani/bekapcsológomb hosszú ideig nyomva tartva/. Mi lehet ez a hiba?
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #82589 üzenetére
Indításnál, rendszer betölt és ez fogad.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz zolee001 #82492 üzenetére
Ma át is építettem a konfigot és rendszer elindult, 10GB LAN Driver amit nem rakott fel, de Driverekkel Updateltem. Csak annyi a problémám, hogy van 2 régi program amit nem tudtam törölni.
1: AISuite (ez Asus-os)
2: Aura (ez is Asus -osAhogy néztem a többit le tudtam törölni (gépház/alkalmazások és szolgáltatások résznél)
Milyen mód lehet törölni ezt a 2 programot?MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
CoolMan
MODERÁTOR
A topik kitakarítva. A warez' és a crack' témát pedig fejezzétek be! Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz moleculez #82559 üzenetére
Itt egyrészt az a kérdés, hogy mivel és hogyan particionáltad 2 részre a pendrive-ot. A Windows, illetve a Windows 10 csak a 1703-as és annál újabb verzióknál támogatja ezt, ellenben a korábbi rendszerek nem, azoknál ilyen-olyan trükközéssel (példa) lehetett csak megoldani. Másrészt pont az a lényeg, hogy ha egy újabb Windows 10-verzióval lett megoldva, ami támogatja ezt, akkor simán újra kellene tudni particionálni a pendrive-ot a lemezkezelővel / parancssorban (DiskPart), egyesíteni a 2 kötetet stb. Normál esetben nem kell ehhez semmilyen spéci program, pláne nem egy linuxos GParted. Továbbá az megint érdekes, hogy állításod szerint a DiskPart nem listázza ki, ellenben az EaseUS particionáló programja igen. Holott pont az lényeg, hogy nyilván a lemezkezelőnek és a parancssori eszköznek is meg kellene jelenítenie, máskülönben a külső particionáló program sem listázná ki. Aztán ez a hiányzik 4 GB meg lehet inkább az lehet, hogy kevered a decimális alapon számolt gyártói, azaz 1000-es alapon értendő SI mértékegységrendszer szerinti bruttó kapacitást (32 GB) a bináris, azaz 1024-es alapon és IEC mértékegységrendszer szerint nettó értékkel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz moleculez #82562 üzenetére
Live linuxot csinálsz egy másik pendrive-ra majd ha elindítod onnan biztos tudod formázni a pendrive-ot.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Cs1csó
félisten
válasz #63718632 #82558 üzenetére
Nincs ott valami kártevő gond is? Innen tudsz windows telepítőt letölteni: [link] kattints az ESZKÖZ LETÖLTÉSE opcióra és azt futtasd.
Adatmentésre tényleg úgy lenne a legjobb esély ha a HDD-t egy másik gépbe dugnád és úgy másolnál át mindent ha ez megoldható. Egyéb módszer lehet fájdalmas és hosszú lesz. Először valami rescue disk-et tolnék rá azzal ellenőrizném.
Kékes525
Elég egyszer jól particionálni (egy HDD esetén egy kisebb a win-nek egy nagyobb azt adatnak, lényeg legalább két partició vagy meghajtó legyen) a gépet utána már ezt is lehet alkalmazni ha nincs ODD vagy nincs pendrive. A windows 10 alapra állításnál is gyorsabb szerintem feltéve ha a legfrissebb windows build-et szedi le az ember és gyors nettel rövid idő alatt naprakészre tudja frissíteni.
Egyszerű és nagyszerű és ami fontos mert ugye a ahogy írtad is lehet futtatni telepítőt a windows alól is de ugye az nem TISZTA telepítés, ez pedig az, és ez a fontos, lehet formázni törölni particiókat stb.
-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Hali!
Adott egy 32 gb pendrive, amit régen ketté particionaltam. Gondoltam újra egyesitem a 2 particiot. A W10 beépített megoldása hibát dobott, diskpart->list nem listázta. EaseUs sikerült egyáltalán particionálnom őket. De egyesíteni még mindig nem tudom. Problem 2: hiányzik vagy 4gb, és nem, nincs unallocatedként sem. Azt gondolom engedjem el, mert nem lesz meg.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerősi körből került hozzám egy Asus X540S tipusú noti. Nézzem már meg, mert nem megy a Windows. (Költői kérdés :-) ). Nem tudom az előéletét, hogy ki csinálta, milyen telepítőből dolgozott. Nincs a notin Windows matrica, ezért gondolom nem előtelepített (OEM) Windows 10 lehet rajta. Secure Boot kikapcsolva és Legacy (CSM) beállítások vannak a biosban.
A tünetek:
-a rendszer használhatalan, nem működik tényleg semmi
-fekete asztal háttér
-leállítani is csak Ctrl+Alt+Del kijelentkezés és főmenüből leállító gombIlyeneket tapasztaltam:
-siwhost.exe-re mutató kis ablak (egyszer)
-egyszer volt egy beállított háttérkép az asztalon, bal alsó sarokban az "aktiválja a windowst" és ön "szoftverhamisítás áldozata lett" szöveggelSzerintem ez a példány úgy ahogy van kuka (megbukott). Kell rá egy rendes hivatalos liszenccel rendelkező Win 10. Ami aggaszt az az adatmentés. Ugyanis 99,5%-a veszem hogy a gyors rendszerindítás nincs kikapcsolva. Ezért hiába bootolok be egy linuxot, az visítani fog az ntfs partíció miatt, ha mountolni akarnám majd adat mentéshez. Feltételezem egy normális winre csatlakoztatva usb-s lemezként a hdd-t, azzal letudom menteni az adatokat. ( muszály lessz szerelni)
Arra gondoltam, hogy az MS-től töltök le egy telepítő ISO-t, ami legfrissebb build-ot tartalmazza. Ebben kérném a segítségeteket, hogy pontosan melyiket, honnan és hogyan kezdjek neki. Ha lehet, akkor a liszencelést online szeretnénk megoldani, ne kelljen elmenni sehová érte (online fizetés).
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #82556 üzenetére
Tényleg ötletes. És nem is nehéz. Csak az nem ugrott be azonnal, mivel nem sokszor telepítettem Windows 10-et, hogy közben újra indul és ezzel megoldja, hogy Windows alól volt a telepítő indítva. Így rendesen tudja a rendszerlemezt is formázni, ha kell.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #82541 üzenetére
Van 1 SSD amint van egy windows és van 1 HDD amin adatok vannak erre egy - praktikusan windows10 nevű mappába átmásolom a windows lemezképkezelővel megnyitott windows 10 ISO tartalmát ezután Shift lenyomás mellett újraindítom és bejön a választó képernyő ekkor a parancssori futatást választom és ott mint a CMD ablakban betallózom a windows10 mappát amibe ugye bemásoltam az ISO tartalmát és futtatom benne lévő setup.exet-t ezután indul a telepítő itt érdekes mert még a régi rendszer képernyője alatt - érdemes egyszer kipróbálni - rákattintok a telepítésre és már indul is a rendes tiszta lapos telepítő annyi a megkötés hogy igaz az SSD-n lévő windows indította el a HDD-n lévő telepítőt de innentől már a telepítő fut tehát az SSD-t gyalulhatom törölhetem formázhatom újra léterhozhatom és erre teepítek. DE mivel nem pendrive-ról vagy lemezről fut a telepítő hanem a HDD-ről ezért a HDD azon particióját amiről ez fut azt nem lehet formázni persze ha a HDD több particióra van osztva akkor csak azt nem lehet törölni amiről a telepítő fut. ennyi. Alapvetően még talán gyorsabb is - mint egy pendrive-os telepítés - a pendrive-ok amúgy is főleg egy USB2-es nem túl veretes tempóra képes, és ODD-ről futtatás is nagyon lassú ezeknél gyorsabb ez a HDD-s dolog. A yotube videót nézd végig teljesen jól elmutogatja.
-
-
Samal
csendes újonc
Amit írtam azt olvastad?
"Audacity-nél próbáld ki ezt:
Szerkesztés - Beállítások... - Eszözök
Ott a Gépnél legyen a Windows WASAPI kijelölve, felvételnél, lejátszásnál pedig a Hangszórók(USB-s eszköz)"
Nekem USB hangártyánál volt hasonló esetem, az eszköz érzekelve volt, de a felvétel nem működött, a fenti beállításokkal lett jó. -
Komplikato
veterán
Tegnap este frissült egy 1803-as tavaszi rendszer az új gépen és most ha bejelentkezek állandóan vissza tesz pár másodperc múlva a bejelentkező lépernyőre. Találkozott valaki ilyesmivel eddig?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Nem, ugyanúgy látszik hogy megy bele a jel, csak a felvevőprogram már nem látja. (Amúgy nem mikrofon, hanem keverőpult, és amit lejátszok a PC-n, azt átviszi USB-n, tehát kifelé megy a jel. Befele még bejut a gépbe, hiszen a rögzítőeszköz kivezérlésjelzője mutatja, hogy van bejövö jel, de ez az adat már nem jut el a felvevő programig. Tehát a Windows-on belül szakad meg valahol valami.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Peterhappy
őstag
Három óra vakarózás után végül nem maradt más megoldás, mint a "gép alaphelyzetbe állítása".
Kb. a Win98-as időkben szívtam utoljára ekkorát géppel.Az Intel Centrino Advanced-N 6205 és a LAN Intel 82579LM driverek voltak a ludasak. Sehogy sem sikerült őket helyrepofozni. Hiába töltöttem le régebbi drivert más gépre és próbáltam PD-ről újrahúzni, nem sikerült.
Jó lecke volt.
-
Köszi a tippet, de egy másik gépen (igaz csak W7 fut rajt) ugyanaz a végeredmény, a felvevőeszközök ablakban megjelenik, a mellette levő ribizlisor mutatja a bejövő jel szintjét. Az audacity ilyen olyan beállításaival sem tudtam rávenni, a felvételre.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MR ME
aktív tag
Nem az a legegyszerübb és legtisztább ha kiírja lemezre vagy pendrive? Nem bántásból de akinél nincs otthon pendrive és soha nem is volt neki, sztetek meg tudja majd oldani a dolgokat dos alatt parancssorból meg hasonlók? Jobb ha neki se kezd...
-
King Unique
titán
Ha arra gondolsz, hogy lehet-e vele közvetlenül a meglévő Windowst újratelepíteni ugyanarra a partícióra, akkor a válasz igen, amit a program weboldalán lévő leírás is szemléltet. Nyilván nem a működő rendszerre telepíti rá instant az újat, hanem eleve újraindítást kér és az előzőleg létrehozott WinPE környezet alól végzi el a tényleges műveletet.
-
togvau
senior tag
Újra megkérdezem, hátha.
Hogy lehet letiltani, hogy az update ne ébressze fel a gépet sleepből, hibertnálásból minden nap ugyanakkor?
hitler, sztálin, micro usb
-
pc360
addikt
Az O&O ShutUp10-be most bekerült egy ilyen:
Extension of settings for shutting off Cortana for Windows 10 Spring Creators Update 1803 (Build 17134)
Akit zavart eddig a Cortana, az nekifuthat, hátha ez már sikeresen tiltja. Mondjuk a buildet nem tudom, miért írták oda, az azóta ugyanis már változott a legújabb frissítés miatt.
Kékes525: Értsd: valszeg RAM-ból fut, de nyilván nincs sok értelme átpartícionálni azt a részt, ahonnan a telepítő fájlokat töltené be a cél kiválasztása után, különben megszakad a telepítés. Vagy nem tudom, milyen mágiára számítottál. Ezért írtam, hogy pendrive, és egészen addig nem lesz vele problémád, amíg az USB portjaid és a pendrive is működőképesek.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Kékes525
félisten
"Win nem tudom, hogy oldja meg, de nem is érdekel."
Értem. Őszinte válasz volt.
(#82544) pc360
Nem a telepítő meghajtót kérdeztem, hanem azt a rendszert, ami alól a telepítő indítva volt. Az első válaszod jobb volt.
(#82547) King Unique
"Nyilván nem a működő rendszerre telepíti rá instant az újat, hanem eleve újraindítást kér és az előzőleg létrehozott WinPE környezet alól végzi el a tényleges műveletet."
Így már világos. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Pl. telepíted az egyikről, majd egybeolvasztod a partíciókat.
Amúgy normális rendszereknél RAM-ból futtatás a kulcs. A Win nem tudom, hogy oldja meg, de nem is érdekel. A pendrive a legegyszerűbb, és akkor fel sem merülnek ezek a kérdések.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #82533 üzenetére
Valamit nem értek. Az eredeti rendszer SSD-én van. Azon lévő Windows segítségével indítod a telepítőt, akkor hogyan tudod azt az SSD-t megformázni (azt, amin az eredeti rendszer volt)? A régi rendszer taskjai kilépnek a memóriából és teljesen átadják a helyüket a telepítőnek? Nem maradnak a háttérben? Az tiszta sor, hogy amin a telepítő van azt nem tudod formázni. De az eredeti rendszert tartalmazót?
(#82535) King Unique
Ötletes program. A kérdésem ennél is az, hogy ha a C-én levő Windows alól indítom, a telepítő a D-én van, a régi rendszer tehát C-én, akkor a volt rendszermeghajtót (C-t) is lehet formázni? A régi rendszer fájljai nincsenek a háttérben? A régi rendszer taskjainak ott kellenek hogy legyenek a háttérben. Ezt hogy oldja meg? A telepítő kilövi azokat, vagy a telepítő indításakor kilépnek a memóriából?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz CsengődiGeri #82539 üzenetére
Ez egy sima in-place upgrade, avagy ez esetben downgrade a működő rendszer alól elvégezve, azt érintve. Viszont az előbbi megoldásoknak pont az a lényege, hogy a telepített Windowstól függetlenül is lehet másik telepítést csinálni, önállóan bootolni a telepítőt stb.
[ Szerkesztve ]
-
CsengődiGeri
tag
válasz King Unique #82535 üzenetére
Hali.
Én a múltkor úgy áltam vissza 1803-rol 1709-re hogy az ssd második partíciójára felmásoltam az iso tartalmát aztán a file kezelőből egyszerűen elindítottam a setup.exe-t (a Windows-ból) . Az összes driver megtartása mellett ujra települt a rendszer. -
-
L4D1K
őstag
válasz King Unique #82535 üzenetére
Sose volt kb pendrive-om, mindig kölcsön kértem 😊. Na majd lesz valahogy, köszi a segítséget.
# ANTAL Tuning #
-
King Unique
titán
A külön telepítési adathordozó (pl. pendrive) nélküli telepítéshez ott van pl. a WinToHDD program, viszont azt normál esetben egy telepített Windows alól kell futtatni. Vagy esetleg a másik válaszban részletezett módszer, ahol a telepítőfájlokat akár külön partícióra is lehet másolni a megfelelő belső meghajtón, majd egy indítóbejegyzést hozzáadni a boot menühöz és újraindítás után azt kiválasztva egyből bootolni a Windows a telepítőjét.
Viszont manapság azért nem akkora extra egy pendrive ilyen célra és felesleges túlbonyolítani a dolgot... Ha van kéznél pendrive, akkor meg pláne nem kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Attól függ, lehetséges a windowst tiszta telepítéssel úgy telepíteni, hogy nem kell pendrive de ehhez szükséges legalább egy másik partició vagy másik lemez. Most mi van a gépedben? Van a régi SSD amin a régi rendszer volt és van most mellette egy új SSD amire az új rendszert szeretnéld? Ha van egy HDD is a gépben amihez nem akarsz nyúlni akkor megoldható, hiszen mind a két SSD-t formázni akarod hiszen a régi SSD az most bootolós SSD de gondolom adattárolós vagy játékokat rátelepítős SSD lesz, tehát érdemes törölni a rajta lévő partíciókat és formázni.
Ha letötesz egy windows ISO-t azt a fájlkezelővel megnyitod majd a tartalmát átmásolod egy tetszőleges nevű mappába a HDD-re ezután a SHIFT gombot nyomvatartva csinálsz egy újraindítást ekkor bejön egy választóképernyő ahol a parancssor futtatását válszd bejön a régi rendszered ha van jelszavad azt be kell írni ezután tallózd be azt a meghajtót amin az a mappa van ahova a windows telepítőt másoltad remélem ismered a dos-os parancsokat pl. cd d stb. majd ha benne vagy már abban a mappába ahol a windows telepítő van írd be setup.exe üss entert és már indul a telepítő ennek a módszernek annyi hátulütője van hogy azt a lemezt amin a telepítő van értelemszerűen nem lehet formázni vagy arra nem lehet telepíteni de ezért írtam a HDD-t mert az gondolom ahhoz nem nyúlnál.
Ekkkor mindkét SSD particióit törölheted - mindkét SSD-t egyben fogod látni pl. 120 GB-osnál lesz 113 GB kb. egyben - ezután menj a kurzorral arra az SSD-re amelyikre az új rendszert akarod telepíteni és kattints létrehozásra ezután a másik SSD-n is majd menj vissza az elsőre és kattint a továbbra a windows erre fogja telepíteni a windowst. űItt egy videó én innen tanultam meg: [link] vigyázz elég hangos zenével indul.
Ha MS fiókot használsz akkor nem lesz gond de SSD csere amúgy sem licenc vesztő ok.
[ Szerkesztve ]
-
MR ME
aktív tag
windows-on belül nem tudsz tiszta telepítést végezni....formázni tudod az ssd-t bármikor ha rákötöd és még bennehagyod a régi vinyót a meglévő rendszerrel. de a legtisztább ha rufussal csinálsz egy pendrive-ot és arról bebootolva telepíted az ssd-re, de a régit én elötte legyalulnám mert akkor az elején 2 rendszered lesz ugye
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Újra szeretném telepíteni a rendszert, alaplap csere plus új ssd miatt. Jelenlegi os a "reklám" időszakban lett frissítve, ahogy olvasom, Microsoft Account-hoz kötött.
Ha letöltöm az iso telepítőt, képes vagyok telepíteni az új tárhelyre winsowson belül( és egyben formázni a jelenlegi ssd-t), vagy szükséges lenne pendrive-ra készíteni egy telepítőt?
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
Jinxb1rd
addikt
válasz zolee001 #82528 üzenetére
Végül megoldottam. Letöltöttem valami programot, ami elindított nekem egy Troubleshootert, amivel le tudtam tiltani szelektíven ezeket a frissítéseket, mielőtt telepítette volna újra. Amit te javasoltál, az egyébként csak Pro verziónál működik, nekem Home van.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Peterhappy
őstag
válasz Cs1csó #82526 üzenetére
Köszönöm a segíséget!
A driver eltávolítást próbáltam tegnap, ugyanazt telepítette vissza újraindítás után és nem működött.
A másik gondom pedig az, hogy ha jól sejtem, a driver booster free is igényel internetkapcsolatot, márpedig az nincs
Ha nincs más megoldás, akkor marad a Windows reinstall? Az azért fájna...
Direkt nem akartam este bepofázni a fórumba, hogy mitévő legyek a külső vinyóval, mondom ezt azért csak megugrom magamtól is. Most meg reggel óta itt vergődök mennyivel jobban jártam volna...
-
Cs1csó
félisten
válasz Peterhappy #82522 üzenetére
Ha bemész az eszközkezelőbe és eltávolítod a drivert majd csinálsz egy gép restartot elvileg vissza kellene tenni magától a korább vagy az alap drivert. A driver booster free annyival jobb mint a driver easy, hogy csak egy kattintás és telepíti a driver-t a driver easy-nél magadnak kell az eszközkezelőben betallózni a mappát ahol telepítő van. Persz a driver booster mást is akar telepíteni meg zargat egy idő után stb.
A driver booster amúgy kilistázza a hiányzókat vagy a csak frissítendőket és a pipát kivéve tudod csak azt telepíteni amit szeretnél.
A megfelelő használat szerintem - amikor használtam így csináltam és másoknak is ezt ajánlom - hogy egy tiszta winodws telepítés után (első az nvidida driver telepítése mert a windows 10 sír a képernyőillesztő hiánya miatt) és utána telepíteni az iobit driver booster free-t amit talál frissíteni majd csinálni egy gép restartot és folytatni a win update lefuttatásával programok telepítésével beállításával stb.
A végén az iobit driver booster free-t lehet uninstallálni is. Ha egy-két év múlva lesz csak újratelepítve a rendszer elég lesz majd akkor megint telepíteni és lefuttatni ennyi. DE már működő rendszeren nem szoktam frissíteni a drivereket manuálisan.
Sőt az utóbbi windows reinstallnál már nem is foglalkoztam ilyesmivel hagytam, hogy a windows telepítsen minden driver-t, (kivétel az Nvidia és a Realtek Audio driver) és semmivel sem érzem jobbnak vagy rosszabnak a gépet.Jinxb1rd
Ezt nem értem. Nálam - csak sima alaplapi Realtek HD Audio - a windows magától csak egy ÁLTALÁNOS hangillesztőt telepít, tehát ameddig én - jellemzően sopftpedia-ról töltöm le - nem telepítem manuálisan addig az általános hangillesztő van, volt hogy nem is tettem fel a Realtek HD Audió-t hanem hagytam a win gyári drivert.Nem tudom nálad mi lehet, amúgy ha régebbinek érzékel egy driver-t annál ami fent van nem is engedi telepíteni, kiírja hogy már telepítette a legfrissebb drivert stb.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Segítsetek kérlek, mert mindjárt lábbal keresztülrúgom a monitorom.
Hogy a picsába lehet azt beállítani, hogy a Windows ne akarjon mindenáron drivert telepíteni? Felrakom a tegnap kijött friss realtek drivert, amit kiadtak az alaplapomhoz és a rohadt Windows Update felülírja állandóan.
We are only Stardust...
-
Peterhappy
őstag
válasz King Unique #82523 üzenetére
Igen, megnéztem Én is abban reménykedtem, hogy csak betűt nem kapott.
Amit nem értettem, hogy pár hete még tudtam használni a külső vinyót minden különösebb gond nélkül. Most meg nem.
Direkt teszteltem USB 2.0 és 3.0-t tudó PD-kkel és mindkettőt, mindkét slot felismerte, csak a külső vinyót nem (amit szerencsére a másik gép lát, tehát azzal nincs gond).
De most előbb jó volna rendberakni az internyett kérdést, mert az jobban fog idegesíteni, ha nem tudok dolgozni, ha hazaértem (bár én cseppet sem bánnám )
-
King Unique
titán
válasz Peterhappy #82515 üzenetére
Előtte megnézted az eszközkezelőben és a lemezkezelőben is? Mert egyeseknél ez a "nem látja a gép" dolog jellemzően kimerül abban, hogy csak a fájlkezelőt nézik és az alapján vonnak le helytelen következtetést...
Amúgy meg nem kell egy ilyen külső merevlemez kezeléséhez rendszerint semmilyen extra driver, mert plug and play. Max. az egyes WD-knél a SES driver bizonyos dolgokhoz, de azt automatikusan letölti és telepíti a WU az első csatlakoztatáskor. Az operációs rendszer felől pedig max. annyi, hogy telepítve legyen pl. az alaplapi chipset driver és az USB 3.0 driver, ha esetleg nem tartalmazza inbox. De a Windows 10-nél ugye többek között natív USB 3.0 támogatás is van, ami pl. az Intel és a VIA alaplapi vezérlők esetében nem igényel külön drivert.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Cs1csó #82521 üzenetére
Hát... jó lecke volt, megtanultam most már egy életre én is. De megmondom őszintén, eszembe sem jutott, hogy a LAN és WLAN driverekhez hozzányúl, azt hittem csak a hiányzókat fogja telepíteni...
Azt követően, hogy csinált restore point-ot, úgy voltam vele, nagy baj nem lehet, csináljon csak amit akar. Aztán jött a pofára esés.
Internetem nincs/nem lesz egyelőre, de Feleségem gépén igen, illetve ami az előbb eszembe jutott, akad otthon egy Win10 telepítő pen driven. Az elég lehet, menteni a helyzetet?
-
Cs1csó
félisten
válasz Peterhappy #82515 üzenetére
Örök szabály az ilyen driver frissítő programoknál hogy:
- CSAK hibásan működő driver-t frissíts
- vagy hiányzó drivert telepítsHa van egy LAN driver ami 2017-es akkor nem hiszem hogy annyival jobb lesz a 2018-as stb.
A gyártó honlapját sem feltétlen ajánlom én általában ott is csak régi driver-rel találkoztam, bőven jó amit megtalál és telepít a windows maga vagy amit szükséges mert rossz vagy nem telepített hozzá driver-t a windows az iobit driver booster free vagy az easy driver free.
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz Norberto008 #82509 üzenetére
Megpróbáltad kézzel elindítani az explorert?
Akkor kiderülne, hogy az akad-e meg. -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Csúnyán rászaladtam tegnap este. HP 8560p notit használok, nem ismerte fel egyik USB csati sem a külső WD vinyót. Utánanéztem a vinyó oldalán, azt javasolták, dobjak fel egy általános driver frissítő progit, az majd megoldja a problémámat.
Na sem az általuk javasolt Easy Driver, sem az IoBit hasonló szoftvere nem hogy nem segített, de utóbbi sajnos igen csúnyán ki is szúrt velem. Az még csak hagyján, hogy a külső vinyót továbbra sem látja a gép, de ha már arra járt, kicsinálta a hálókártyám és a wifit, így most sem madzagosan, sem vezeték nélkül nem tudok csatlakozni a nethez.Direkt csináltam restore point-ot, de természetesen nem akar az sem működni... sem a tegnap esti, sem a múlt heti, sem a legutolsó frissítés (1803) előtti. Van öt visszaállítási pontom, de minek???
Nincs most velem a gép, de ha bármilyen tuti megoldási javaslatotok akad, osszátok meg kérlek, az első dolgom lesz, ha hazaérek, hogy megpróbálok bele életet lehelni, mert dolgoznom kellene még este rajta...
Centrino advanced-n 6025 és a wlan cuccok eltávolításával próbálkoztam, korábbi driver visszaállításával szintén, egyikkel sem jártam sikerrel...
Előre is köszönöm!
-
kory24
őstag
válasz Norberto008 #82512 üzenetére
Most nem vagyok otthon, majd megnézem, köszi.
De az amúgy miben más mint start menü leállítás parancsa?[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Olyannal találkozott már vki, hogy nem tud teljesen leállni a gép?
Leállításkor a monitor kikapcsol, de ventik tovább forognak, power led világít.
Hibernálás, gyorsindítás letiltva.
Úgy olvastam, hogy az Intel Management Engine driver okozta ezt.
De működő megoldást nem találtam -
GZoli7
senior tag
válasz Norberto008 #82506 üzenetére
1709 óta fennálló probléma.
Nekem a regeditben az explorer "újrabeírása" úgy néz ki, megoldotta. -
nagyúr
válasz cooi11 #82505 üzenetére
Mindent leírtál ami nem kell. Melyik build van felrakva? 1709, 1803?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Norberto008
tag
Sziasztok!
Ilyennel találkozott már valaki hogy induláskor fekete a képernyő kurzorral? Ctrl+alt+del megy, feladatkezelő megy, de nem reagál semmire. Eltelik 1-2-3-X óra és egyszer csak bejön a kép...
Távoli gépeket managelek, de 1-2gépnél fent áll ez a probléma, de nem tudok vele semmit kezdeni.
sfc /scannow volt, új vga driver, probáltam mindent de semmi. Vkinek ötlete van erre?üdv
-
cooi11
senior tag
A gép:
--WD Blue 1TB 3.5"/64MB/7200/SATA3
--Kingston HyperX Fury 120GB 2.5"/SATA3
--Intel Dual Core G4400
--ASRock 1151 H110M-HDS
--Kingston DDR4 2133 2x4GB
--Win 10 home 64bit
Csak böngészek és qBittorrent+VLC+WinRAR , ami telepítve van!
Esetleg újra húzzam? Az op. rendszert! -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítség! 1-2 hónapja az éjszakai fény kezelhetetlen,
nem lehet állítani és kikapcsolni se, reggel újra kell indítani
mert a 20:30 éjszakai beállítást használja.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nyaralás topik
- World of Tanks - MMO
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Fallout 4
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest