Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    Sziasztok!
    Ismerősi körből került hozzám egy Asus X540S tipusú noti. Nézzem már meg, mert nem megy a Windows. (Költői kérdés :-) ). Nem tudom az előéletét, hogy ki csinálta, milyen telepítőből dolgozott. Nincs a notin Windows matrica, ezért gondolom nem előtelepített (OEM) Windows 10 lehet rajta. Secure Boot kikapcsolva és Legacy (CSM) beállítások vannak a biosban.
    A tünetek:
    -a rendszer használhatalan, nem működik tényleg semmi
    -fekete asztal háttér
    -leállítani is csak Ctrl+Alt+Del kijelentkezés és főmenüből leállító gomb

    Ilyeneket tapasztaltam:
    -siwhost.exe-re mutató kis ablak (egyszer)
    -egyszer volt egy beállított háttérkép az asztalon, bal alsó sarokban az "aktiválja a windowst" és ön "szoftverhamisítás áldozata lett" szöveggel

    Szerintem ez a példány úgy ahogy van kuka (megbukott). Kell rá egy rendes hivatalos liszenccel rendelkező Win 10. Ami aggaszt az az adatmentés. Ugyanis 99,5%-a veszem hogy a gyors rendszerindítás nincs kikapcsolva. Ezért hiába bootolok be egy linuxot, az visítani fog az ntfs partíció miatt, ha mountolni akarnám majd adat mentéshez. Feltételezem egy normális winre csatlakoztatva usb-s lemezként a hdd-t, azzal letudom menteni az adatokat. ( muszály lessz szerelni)

    Arra gondoltam, hogy az MS-től töltök le egy telepítő ISO-t, ami legfrissebb build-ot tartalmazza. Ebben kérném a segítségeteket, hogy pontosan melyiket, honnan és hogyan kezdjek neki. Ha lehet, akkor a liszencelést online szeretnénk megoldani, ne kelljen elmenni sehová érte (online fizetés).

Új hozzászólás Aktív témák