Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #83095 üzenetére
C meghajtó (Saját tulajdonba adtam) többi meghajtó Rendszergazda jogban van.
Na itt árultad el, hogy nem értesz hozzá. Ebből sértődés ne legyen, de ez nagy baromság volt!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
svgyula
addikt
válasz Doky586 #83085 üzenetére
Szia! Az a vevőegység a műholdas helymeghatározás nem kell sim. Viszont win10 vagy, mivel az nem ismeri fel normálisan gyári driver amit az eszközhöz kapott kellene.
(#83090) mobilizmo
Az első lépés az eszköz törlése majd újraindítás. Ha nem találja meg a rendszer és marad a felkiáltójel akkor
tulajdonságok-illesztőprogram frissítés-saját lemez........Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
pc360
addikt
válasz MaxxDamage #83095 üzenetére
Sohasem állítottam át jogosultságokat, a C-n pl. nem is értem, hogy miért kellene. Mindegy...
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
MaxxDamage
félisten
C meghajtó (Saját tulajdonba adtam) többi meghajtó Rendszergazda jogban van.
Újrahúzás előtt D-ről átraktam mindent (ami kell) az E-re és formáztam a D-t (most meg helyezem át az E-ről a D-re)
Minden klappol.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pc360
addikt
válasz MaxxDamage #83093 üzenetére
A drivertelepítőket mondjuk eleve admin módban érdemes indítani, és akkor nincs gond.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #83092 üzenetére
Updatelek amit csak lehet (gyárira és legújabb verzióra) az a biztos.
Szerintem valami bezavart... meghajtóbiztonsági jogokkal is sokat szórakoztam (most eddig jó, de lekopogom)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #83091 üzenetére
Amit a Windows tett fel driver-eket a telepítés során azok nem voltak jók? Kékhalálba futottál?
-
MaxxDamage
félisten
válasz rumkola #83086 üzenetére
Már Drivereket húzom fel az új rendszeren, most az újat (1803-as verzió) raktam fel PenDrive-ról (gyors felment)
MD
-
veterán
Sziasztok
Adott egy laptop amin Win 10 van rajta. Ha mondjuk ezt le akarom formatálni, viszont egyelőre most nem kerülne rá semmi rendszer akkor a win telepítőnél hívjam elő a parancssort, majd diskpart, kiválasztom a lemezt, majd clean és kész is van? Elvileg akkor így teljesen le is törlődik az SSD-n lévő Win10 illetve minden más?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
rumkola
veterán
válasz MaxxDamage #83080 üzenetére
Kezdjél neki, mert amiket itt pár nap alatt beírkáltál, nekem 25 év alatt nem jött elő összesen ennyi gubanc.
A third party buzeráló programokat pedig hagy ki.... -
SPF
senior tag
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Én is UEFI-s telepítéshez, illetve utáni teendőhöz szeretnék segítséget kérni. Elvileg minden rendben működik, de a Defender jelzi, hogy a biztonsági (TPM) processzort alaphelyzetbe kell állítani. A Törlés és újraindítás viszont látszólag nem csinál semmit, minden marad úgy ahogy van. Egyébként első blikkre hiba nélkül gyorsan működik a rendszer, bár windowson kívül még nincs semmi telepítve. Az előtörténetről annyit, egy használt EliteBook 820 G1-re telepítettem, a partíciót manuálisan konvertáltam GPT-re. BIOS-ból nem működött a fw frissítés, így Windows telepítés után történt meg. Az eszközkezelőben a GNSS szenzornál van felkiáltójel, de nem lehet a driverét frissíteni mert azt írja, hogy minden rendben vele.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
pc360
addikt
válasz MaxxDamage #83078 üzenetére
Milyen linket? Harmadjára, vagy negyedjére írom, hogy a főoldalon van kiírva. Megnyitod az nC főoldalt, és elkezdesz rákeresni az uTorrent szócskára... Vagy linkeljem be az ncore főoldalát, ennyire elfajult a lustaság? De erre nem kell semmi kiírás, ha egyszer egy program elavult, az már önmagában elég indok.
A régi fos programokhoz való foggal-körömmel való ragaszkodásról mielőbb érdemes leszokni. Nem csak hülye szokás, de még veszélyes is lehet. Semmilyen netes programból nem szabad régi, frissítetlen darabot alkalmazni (ahogy rendszert sem, ha azt kiengeded netre). Ez alapvetés, nem utánanézés tárgya.
pc
3
6
0** ha esetleg nem tudta volna valaki, hogy ez a nickem...
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Kezdjek neki a Win teljes újra rakásának?
Ma 2 BlueScreen volt, meg 1-2 kép megfagyás (HDMI kábelt ki/be dugtam és jó lett ezt 2x csináltam, 1x meg restart....) bejöttem a szobába, egeret mozgatom, win gombot megnyomom és semmi...CTRL+ALT+DEL -re se semmi..aztán HDMI kábel kihúz/bedug és jó lett (ez csak 1 példa volt, de igaz!)01 BlueScreen
02 BlueScreen
(képek)02.-es BlueScreen most volt pár perce, 3TB HDD-ről adatokat akarom átmenteni másik HDD-re, közben neteztem (Chrome) és kb. ennyire használtam a gépet.
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pc360
addikt
válasz MaxxDamage #83078 üzenetére
Pontosan az oldalon van kiírva ez, mint mondottam. És ha egyszer valami egy bizonyítottam biztonsági réses, elavult izé, ami helyett egy minden szempontból korrekt, rendszeresen frissített, felépítésileg ismerős klienst javasoltam, akkor azon nincs mit utánajárni sem. Józan ész kérdése. De ha téged az nyugtat meg, hogy más is mondja (mintha valami random nC juzer szavahihetőbb lenne), akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Értem én, na rákérdek az oldalon.
(#83079) pc360: Privátba linket róla!
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pc360
addikt
válasz Doky586 #83075 üzenetére
Tud, és pontosan úgy, ahogy előttem írták. Az lehet, hogy nincs bent az az 1-2 open tracker alapértelmezettként, mint az uTorrent-ben, de egyrészt azok úgyis jó eséllyel elavultak, meg hát ilyenből egy rakást lehet találni a neten. Be kell másolni pár ilyen címet, és kész is.
[ Szerkesztve ]
-
M@no
tag
válasz King Unique #83071 üzenetére
Hmm, lehet akkor USB-ről telepítésnél nincs vele gond, ez esetben @pc360 bocs a félrevezetésért.
-
pc360
addikt
válasz King Unique #83071 üzenetére
Igen, azt is terveztem visszakapcsolni, hiszen csak a legacy boot miatt lett lelőve.
-
King Unique
titán
Aztán miért kapcsolja ki? A Windows 10-nek eleve van Secure Boot aláírása, illetve a hardvergyártók is támogatni szokták és rendszerint bekapcsolt állapotban is lehet telepíteni, majd utána úgy bootolni. A Windows 7 nem támogatja ezt rendesen, annál szokás kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
-
pc360
addikt
válasz MaxxDamage #83065 üzenetére
Nem, nem ajánlott, már az nCore is rég megírta. Felejtsd el!
Hír létrehozva 17 hete:
Márciusi update
Kedves Felhasználók!
Felhívnánk figyelmeteket néhány, az utóbbi időben jelentkező problémára:
uTorrent sebezhetőség
...Amit ők ajánlanak ebben a főoldalon meglelhető posztban, az szintén a qBittorrent. És mint minden netes program, update nélkül idővel egyre sebezhetőbbé válnak, hisz az azóta felfedezett biztonsági rések nem kerülnek foltozásra az adott verzióban. Tehát nincs olyan, hogy egy bizonyos verzió ajánlott, és akkor onnantól fogva ez sohasem változik. Egy netes programnál az "ezt használom már rég" kijelentés a géped sebezhetőségére, nem pedig a megbízhatóságára ad tanúbizonyságot. Különben is egy egyszerű, uTorrent-szerű, ámde annál barátságosabb kliensről van szó, mindenféle reklám nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
2.2.1 van (ez ajánlott nC-hez) így ezt használom már rég.
MD
-
King Unique
titán
válasz Kékes525 #83059 üzenetére
Lehet hardver és beállítások függvénye is, sőt akár szerkeszthető is a boot screen, ahogyan egyedi logó is beállítható (példa). Viszont általánosan az alapértelmezett beállítások mellett rendszerint olyan szokott lenni legacy BIOS és UEFI módban a logó, ami az előző válaszban szemléltetve volt.
-
pc360
addikt
válasz MaxxDamage #83062 üzenetére
Jujj, uTorrent. Érdemes kinyírni a francba azt a hulladékot. Az új verziók nem csak reklámoznak, hanem még durva biztonsági réseket is tartalmaznak, cikkeztek róla. A régi verzió az elévültsége miatt meg szimplán veszélyes. Helyette: qBittorrent.
Fogok írni egy listát a különösen nem ajánlott szoftverekről valahova, hogy legalább az azt olvasó emberek ne fussanak bele ilyenekbe, mint a Daemon Tools, meg az szemétrevaló torrent kliens, és társai.
Amúgy én is inkább az újratelepítésre hajlanék – csak ezúttal normálisabb szoftverekkel megtoldva.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz GEPESZ66 #83061 üzenetére
hmmm... ezt nem tudom mivel tudnám ki tesztelni és a gyártónak le igazolni (hogy ez vagy az a baja az adott hardvernek)
Meg itt (képen látható) ablak méret, csak gondol egyet és dupla, tripla vagy 10x -re nő és nem állítható vissza (csak restartolok és jó lesz...egy darabig)
MD
L[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz MaxxDamage #83060 üzenetére
18 évvel ezelőtt,mikor megvettem az első gépemet,az is csinált furcsaságokat.
Nagy nehezen kiderült,hogy a videokártya volt a ludas, ki kellett cserélni.
Tehát rejtett hardveres gond is lehet. -
MaxxDamage
félisten
Nekem is kezd elegem lenni ebből a Win10 rendszerből...
Ma is 2x restartolt vagy Blue Screen (hangkártya szoftver probléma betöltésnél, eseménynapló szerint)
Meg a gépet hagytam csak IDLE és mire vissza jöttem, újra volt indulva...kérte a bejelentkezéshez a passwrd-t.
Teszteket lefuttattam ismét, CPU OK (Default) , RAM OK (XMP 2.0) stabilitás is OK (hardveres) így csak az OP rendszer lehet a ludas...Lehet én is újra fogom húzni.... (elég volt a vele való pepecselés) a 1803 -as verziót raktam ki PenDrive -ra.
Előtte lévő Win10 rendszerem több mint 1 évig ment probléma mentesen. (hardver csere előtt)
Kíváncsi leszek, hogy rendszer teljes újra húzás után mi nem lesz majd elérhető a meghajtókon /új rendszernél a jog átadással kezdem, mint tulajdonos...aztán csak nem szívat majd meg/MD
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #83055 üzenetére
"Az pedig már a telepítő indításakor lecsekkolható, hogy milyen módban fut, mert UEFI-nél rendszerint nem a kék színű Windows logó fog megjelenni, hanem a hardver gyártójának a logója (példa)."
A logo megjelenése nem ettől függ, hanem attól, hogy az UEFI-ben a Full Screen Logo hogy van állítva. [kép] Ha kivan kapcsolva, akkor az amit linkeltél, a kék színű fog megjelenni, ha be van, akkor a gyártó logója. Legalábbis az Asrock esetében (ASRock Z370 Extreme4).
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
King Unique
titán
Ha már DiskPart, akkor elég rendszerint a clean parancs, az eleve lenullázza a lemezt, ahogyan a telepítő grafikus felületén a teljes törlés is. Az, hogy milyen módban fut a telepítő, az a boot logó és az általad linkelt módszer mellett a BIOS-MBR / UEFI-GPT séma szerint létrehozott partíciók alapján is könnyen lecsekkolható még a telepítés megkezdése előtt.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
-
Geth
veterán
Ha valamiért mégsem engedné, partícionáló képernyőn Shift+F10, és diskparttal rátolsz az üres céllemezre egy convert gpt-t.
Utána a partícionálásnál refresh, és utána már biztosan jó lesz (3 partíció az 1 recovery helyett).Ja, esetleg ez se árt, hogy 100% biztos legyél abban, hogy EFI módban van a Setup (bekapcsolt CSM-mel esetleg mellényúltál bootdevice tekintetében).
(#83052) vlevi: természetesen 32 bites rendszer is tud GPT-ről bootolni, ha 32 bites EFI boot engedélyezve van a gyártó által (általában nincs). De ha nem tud, akkor nem önmagában a 32 bit miatt nem tud GPT-ről bootolni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Rison77 #83051 üzenetére
Nyilván nem kell az MBR-es HDD-ket piszkálni, pont az írtam az előző válaszban is. Ilyenkor a telepítés csak a rendszermeghajtót (SSD) érinti, amire a Windows kerül, annak kell GPT partíciós séma szerintinek lennie EFI módban. A telepítésnél a merevlemezekre vonatkozóan max. arra érdemes figyelni, amiről nemrég egy másik válaszban volt szó.
(#83054) pc360:
Ha UEFI boot van beállítva és aszerint fut a Windows telepítője, akkor értelemszerűen igen. Az pedig már a telepítő indításakor lecsekkolható, hogy milyen módban fut, mert UEFI-nél rendszerint nem a kék színű Windows logó fog megjelenni, hanem a hardver gyártójának a logója (példa). Az meg nem különösebben számít, hogy előtte MBR volt a lemez, ha úgyis törölve lesz.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Ehhez kapcsolódóan nekem is lenne egy láma kérdésem (valójában még sosem telepítettem GPT-s rendszert, eddig mindig legacy-ztam és MBR-eztem). Szóval ha MCT-vel kipakolom a Win-t, és az UEFI aktív a BIOS-ban, akkor simán fogom a telepítőt, és a partíciók törlése után az üres részen automatikusan GPT-vel húzza fel a szükséges dolgokat akkor is, ha törlés előtt MBR-es volt a szisztéma?
[ Szerkesztve ]
-
-
Rison77
senior tag
válasz King Unique #83050 üzenetére
Értem, tehát akkor elég az ssd-t formázni és uefivel telepíteni a rendszert. Utána az mbr-es vinyókat fel fogja ismerni? Vagy le kell gyalulni őket és gpt-re konvertálni ?
-
King Unique
titán
válasz Rison77 #83041 üzenetére
Ez alapján az látszik, hogy legacy BIOS-MBR módban történt a telepítés, viszont a rendszer számára létrehozott kisebb partíciók nem a lemez elején, hanem a C után helyezkednek el. Illetve 500 MB-os partíció nincs is, hanem a C lett megjelölve aktívként, a 450 MB-os helyreállítási partíció pedig pl. egy build upgrade után kerülhetett oda. Ráadásul a screenshot alapján a lapozófájl is át lett rakva a HDD-re (I), ami teljesen felesleges volt, nem kell ennyire kímélgetni az SSD-t. A másik két HDD-nél egyébként mindegy, hogy MBR / GPT, a legacy BIOS (CSM) / UEFI telepítésnél ilyen szempontból úgyis csak a rendszermeghajtó (SSD) számít.
Esetleg neki lehetne állni valahogyan megtákolni, de ha nem nagy gond, akkor lehet inkább célszerűbb lenne rendesen újratelepíteni a Windowst. Ha UEFI-s a hardver, akkor pedig inkább annak megfelelően, nem sok értelme van manapság a BIOS-MBR móddal szórakozni, pláne nem egy Windows 10-nél. A Windows 7-nél szokás inkább, mert az nem támogatja az UEFI szerinti telepítést rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Rison77 #83045 üzenetére
Lehet, hogy érdemes lenne beadnod az adatmentés-újrapartícionálás-újratelepítés kombót, főleg, hogy egy Win 7-ről feltornászott rendszerről van szó. Én ezzel kezdeném, és nem szórakoznék napokig a tiszta telepítés kerülgetésével.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kékes525 #83047 üzenetére
Nálam sem okoz működési problémát, ki van kapcsolva a One Drive. Mindössze egy javaslatot dobott fel, hogy érdemes lenne használni a zsaroló támadás ellen, hogy meglegyen rajta a fontosabb fájlok másolata. Lehet, a topiktárs erre a figyelmeztetésre gondolt, de ez csak választható lehetőség, ami nem befolyásolja a rendszer működését.
-
Kékes525
félisten
Nálam le van tiltva és semmi probléma.
"mert hiányolja a Windows."
Pontosan mit ír ki, amikor hiányolja? Véletlenül valamilyen programod nem használta? Esetleg valamilyen programodon belül be van állítva mentésre.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok szaki a témában, csak egy átlag Windows felhasználó vagyok, ezért inkább óvatosságból előbb rákérdezek.
Nem lesz abból probléma, ha a Microsoft OneDrive-t a Feladatkezelőben letiltom? Olyanokra gondolok, hogy a Frissítésekkel lesz-e utána problémám vagy hasonlók, mert hiányolja a Windows.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Rison77
senior tag
Igen, avval, azt töltöttem le, de az ellenőrzésnél kivágta ezt a hibát. Nálam valami nagyon összekuszált valamit. Rendszerinformáció alatt azt írja, hogy a bios uefi módban van. Bios-ban ugyebár csak uefi és uefi+legacy opciók vannak ami értelemszerűen a 2.-ra van állítva. Viszont a hdd-k mind mbr formázással vannak.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Kékes525 #83043 üzenetére
Még nem próbáltam, ezen kívül felraktam manuálisan a frissítést, de a következő adandó alkalommal ránézek ezekre is.
(#83037) laszlohu : én nem foglalkozom ilyen aktív időszakkal meg egyéb marhaságokkal értsd defaulton van és hatása nincs. Bármikor jelezhet és jelez, én meg nyomok egy okét, ha ráérek.
Az 1803 telepítése óta nem jó azon a két gépen, addig minden rendben volt.A manuális telepítés az kicsit macera nekem, bár XP-hez képest álom. Ott mire kikeresem azt a sok vackot, ami megjelent és akár 20 óra tekeréssel se találja meg...
Itt csak 1 van és kész.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz quailstorm #83035 üzenetére
Gépház - Hibaelhárítással próbálkoztál? A fentebb linkelt FixWin 10.0.1.0-ben is van egy Windows update hiba elhárítás. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #83038 üzenetére
Ennek én a Win 7-es változatát ismertem, korrekt cucc, még a NeszeTools része is volt. Jól jött néha 1-1 apró probléma fixálására. Azóta nem néztem, hogy elkészítették a 10-es verziót. Kivételesen jó progit ajánlottál.
gabber01: A hangkártya driver újratelepítésén, és egy esetleg frissebb Audacity felrakásán kívül nem sok.
Rison77: Mármint az MCT-vel próbáltad, amit ajánlottam? Nem tudom, mi az a "frissítési segéd", sőt, nem is akarok belefolyni a szerencsétlen magyar fordítások világába.
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
válasz King Unique #83031 üzenetére
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
A legutóbbi WIN10 frissítés óta a laptopon nincs hang és webkamera sem... Találkozott már valaki ezzel a problémával? Ha igen, mi a megoldás?
- mozi bolondéria -
-
Kékes525
félisten
Aki nem ismeri. FixWin for Windows 10: Repair problems and issues with a click
Freeware program. Nagyon sokféle hiba kijavítására van lehetőség, amit egyenként lehet végrehajtani, rövid segítségnyújtás lehetősége mellett. Nem próbáltam, nem tudom, hogy mennyire hatékony.
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
válasz quailstorm #83035 üzenetére
nem azt írja, hogy letöltés függőben, mert nálam sem frissül az 1803, de próbáldd meg az aktív időszakot módosítani, hátha, nálam mondjuk nem vált be, egy ideje manuálisan teszem fel az update-eket
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Poplacsek #83033 üzenetére
Adatlapos gépemen is kb ~5 perc alatt végez (végzett mert már nem kap) a frissítéssel, szóval nem normális. Amúgy csak tiszta telepítés javasolt, különben az összes korábbi driver ott lesz a driverstore-ban. Nekem Win7-en 20GB-ig sikerült elmenni anno...
Más:
Találkoztatok olyannal, hogy nem találja a kumulatív havi frissítéseket a WU? Van 3 gépem, elvileg tök azonos beállításokkal (1803 x64), és ebből csak 1-en jön automatán, a többin csak Office meg Adobe flash jött.
Nincs késleltetés beállítva. Olyan van group policyből, hogy engedélyem nélkül nem kezdhet neki a telepítésnek. De az 1607 óta.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Poplacsek #83033 üzenetére
A lemezkarbantartón annyira nem kell csodálkozni. Egy erős, SSD-s gépen is jó 20-30 perc, mire egy szimpla havi update után kitakarít, hát még, ha nagyobb mennyiség gyűlik fel. Lényegesen több ideig dolgozik, mint az update maga az újraindítással együtt.
Az NVIDIA driveréről nem tudok nyilatkozni, de ahogy olvasom itt-ott, nem a legstabilabb jószágok közé tartozik. Ezek alapján tehát nem vonnék még le messzemenő következtetéseket, és ha nincs más jelenség is, ami feltűnően lassú, nem pakolnám újra a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Mitől lehet, hogy pl az NVIDIA driver update vagy 1 órán keresztül megy mire végigér, a lemezkarbantartó szintén mire letöröl 5-6GB-nyi szemetet. 1-2 hónapja látványosan belassult a gép és nem jövök rá az okára. Win10_x64_Enterprise legfrissebb build, 120GB Intel SSD, 16GB RAM, I7 4790S CPU, Úgy kellene neki szaladnia mint a szél... Rakhatom újra a rendszert, vagy van valami tipp?
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Rison77 #83028 üzenetére
Ha anno BIOS-MBR alapon lett telepítve a 7-es, akkor az a 10-es re történő upgrade során sem változik. Tehát nálad legacy BIOS (CSM) módban futhat most a rendszer. Vagy netán azóta MBR2GPT-vel váltottál UEFI-re és amiatt a rendszer számára létrehozott kisebb partíciók a C mögé kerültek (példa), azért vinnyog a WU? A lemezkezelő mit mutat, milyen a partíciók elrendezése?
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Windows frissítéssel eddig semmi problémám nem volt viszont az áprilisit csak most ajánlotta fel, le is töltötte majd telepítésnél az alábbi hibát dobja ki, és ennyi.
Mivel a windows 7-ről lett upgradelve amin még mbr-es lemezkiosztás volt, így ehhez nem nyúltam, eddig tökéletesen frissített mindent, azóta nem változott semmit.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz King Unique #83026 üzenetére
Köszi. Elöször megpróbálom a fenti SSD-s módszerrel, az biztos gyorsabb.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
King Unique
titán
válasz Viktor77 #83013 üzenetére
Lehet, a 1703-as verzió óta támogatott pendrive-oknál és SD-kártyáknál a több partíció kezelése. Viszont a Rufus a teljes fizikai meghajtót formázza, tehát nem azzal kell ez esetben megoldani. Létrehozol egy másik partíciót a telepítőnek FAT32 fájlrendszerrel, arra felmásolod az ISO tartalmát és kész, lehet róla boootolni. Viszont az más dolog, hogy a hardver támogatja-e közvetlenül SD-kártyáról a bootolást normál slotban, vagy USB-s akár adapterrel.
Egyébként meg szvsz nem feltétlen muszáj, illetve van amikor felesleges bonyolítani a dolgot a telepítő HDD-ről történő indításával, WinToHDD és társai megoldásokkal. Ilyeneket max. indokolt esetben célszerű használni. Viszont manapság egyáltalán nem akkora extra egy pendrive ilyen célra, sőt illene egyet készenlétben tartani. Na meg a telepítés ideje egy dolog, az úgysem tart olyan sokáig. Ellenben utána a rendszer teljes lefrissítése, a programok felrakása, a rendszer belakása stb. már időigényesebb.
(#83025) Rengete:
Mondjuk ilyenkor nem ártana előtte megnézni, illetve eldönteni, hogy BIOS-MBR (CSM), avagy UEFI-GPT alapon akarsz-e telepíteni. Az előbbihez nyilván nem jó a Rufus natív GPT-UEFI szerinti kiírási opciója, nincs ebben semmi meglepő...[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
válasz Cs1csó #83020 üzenetére
nem kívánok lemondani az altatásról, csak azért mert a nagytestrész megmondja nekem mit akarok...
#83018 ezt is magától állította, eddig este fél 7-kor kapcsolta be a gépet. És én meg azt akarom, hogy NE kapcsolgassa soha, semmikor. Nincs is ilyenkor frissítés, csak megnézi van-e... minden rohadt nap...
hitler, sztálin, micro usb
-
Cs1csó
félisten
válasz internetezoo #83022 üzenetére
Jelenleg a 1803-ast. DE ha az MS-től töltöd: [link] akkor a letöltött fájl nevében is benne lesz" MediaCreationTool1803"
-
internetezoo
senior tag
Windows Media Creaton Tool hányas verziót tölti le?
-
Viktor77
titán
válasz Cs1csó #83016 üzenetére
Egy SSD-m van csak, 2 partícióval, egyiken a win, másikon az adataim.
Ha jól értem, akkor csak "kicsomagolom" az ISO-t egy tetszőleges mappába, amin az adataim vannak és amihez nem kívánok hozzányúlni.
Parancssorba bootolok, mappát megkeresem, majd exe.
Ez nem lenne rossz, feltételezem, sokkal gyorsabb mint sd-ről telepíteni.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Cs1csó
félisten
válasz togvau #83017 üzenetére
Legegyszerűbben: nem ALTATÁS-ra hanem a LEÁLLÍTÁS-ra kattintasz és nem lesz gond.
Rengete
Próbáld ki a fentebb linkelt HDD-ről telepítést. Ha van legalább két partició a gépedben és nem akarod mindkettőt törölni windows újratelepítéskor és az egyikhez "nem nyúlnál" akkor tudod telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
Most már éjszaka közepén is bekapcsolja a gépem ez a tetű májkrémszaft, hogy felnézzen a vindóza az update-re... hogy lehet kiiktatni ezt anélkül, hogy kihúznám a konnektorból a gépet amiután kikapcsolom?
hitler, sztálin, micro usb
-
Cs1csó
félisten
válasz Viktor77 #83013 üzenetére
Igazság szerint nem szükséges külső eszköz Windows 10 tiszta újratelepítéséhez két dolog kell: egy windows 10 ISO fájl - és annak megnyitására képes lemezkép olvasó pl. clonedrive vagy windows 10 már beépítve tudja, ha windows 10-et akarsz újratelepíteni, és legyen egy másik lemez/partició azon kívül amire a windows-t telepíteni akarod és ez a particiót ne akarjad újratelepíteni törölni mert mondjuk már van rajta adat.
Érthetőbbe : van egy SSD-d amin most is rendszer van amit újra akarsz telepíteni és van egyHDD is ebben a gépben amin vannak adatok de ehhez nem akarsz nyúlni.
Itt egy videó arról hogy lehet ezt megoldani: [link]
Leegyszerűsítve a windows telepítő tartalmát bemásolod egy teszőleges mappába majd a gépet újraindítod parancssoros módban és betallózod az a mappát ahova a windows telepítőt másoltad majd begépeled ha beléptél a mappába ahol futtatod a setup.exe-t beírva a parancssorba setup.exe enter és indul a telepítő.
-
pc360
addikt
Szerintem elég, ha a legújabb Rufus-szal próbálkozol, azzal nincs gond. Viszont az EFI / Legacy BIOS / ESD / GPT / MBR témakörben puhatolóznék tovább. Ha mondasz géptípust pl., abból már sejthető legalább a generáció.
[ Szerkesztve ]
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. 1000 windowst telepítettem már de most valamiért kifog rajtam. Rufussal pendrive-ra kiírom és nem látja 2 laptop sem. Két pendrive-val is próbálkoztam amivel eddig gond nélkül felment. Már két eltérő verziójú rufussal is. Megírja rendesen semmi hibát nem ír ki. A laptoba amire új windowst akarok feltenni ha a megírt bootolható pendrive-ot teszem bele és a boot menüben meg is adom, hogy arról bootoljan, betölti a már fent levő régi windowst.
Van valami ötletetek? -
Viktor77
titán
Rufusszal tennék fel Win10-et.
Csak egy 64 gigás kártya van itthon (meg olvasó persze), rajta adattal. Az működik, hogy csinálok egy másik particiót a kártyára és arról telepítenék? Lehet így telepító partíciót létrehozni, majd pedig arról bootolni?Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Geth
veterán
válasz Dareius #83007 üzenetére
Például ezzel tesztelgesd, tud UDP-t is, csak fusson közben a program.
A szerver szoftver gondolom bind-olja magát a gép LAN IP-jére (1.176-ra végződő) is, és nem csak loopbacken (127.0.0.1)-en figyel, tehát ezzel elvileg nincs gond.
Nem ismerem a konkrét routert, a DHCP kiosztás jónak tűnik (de akkor a Windowsban ne kézzel legyen kiosztva az IP cím, vagy-vagy).
A forwardnál gondolom, ha nincs kitöltve a Local Port, akkor a bemeneti portot érti oda, esetleg explicit meg lehet azt is adni...
De amúgy passzolom -
pc360
addikt
válasz Kiskokó #83009 üzenetére
Letölteni ezzel lesz értelme. Bocs, hogy mindig saját oldalt linkelek, de a plusz infók miatt így egyszerűbb.
Semmiből se használj régről letöltött dolgokat! Se WinRAR-ból, se semmiből! Lehet, hogy nem tervezted, de... nem teljesen úgy jött le a megfogalmazásodból. Itt van a friss maci.
Védelemként pedig a Comodo IS-t tudom javasolni, de megintcsak, mindenképp olvasd el a leírást!
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
Óó sárcok ezaz. Ezekre gondoltam. Köszönöm szépen a segítséget.
Amint haza érek melóból neki is látok letölteni felrakni.
A macrium meg már le volt töltve régről mert már a win7 ről is akartam csinálni csak soha nem volt rá időm
De el is felejtettem, most jutott csak eszembe, hogy tényleg azzal lehet csinálni backupot.Köszi mégegyszer.!
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Dareius
tag
Szia Köszönöm válaszoltál.
Igen Publikus mert a wan ip egyezik amit a my ip honlap mutat.
Sajnos másik topichban nem volt még kérdezés sem csak hogy elolvastam az user manual ami megtörtént.
Igen UDP-van futtatom a szervert de nehéz ellenőrizni mert rögtön a saját lan Ip-met dobja be.
Ezért próbáltam TCP-vel de azzal sem jött össze.
MAC-hez rendelt statikus DHCP - is be van állítva.
Virtual Server / Port Forwarding így állítottam be.Köszönöm szépen a segítőkészségedet.
-
pc360
addikt
-
Geth
veterán
a Media szolgáltatások még nyugodtan lekaparhatók
Én csak a WMP-t szedném ki, a szülője (Media Features) nem árt, szerintem például emiatt tudja a File Explorer is mutatni pl. egy .mp4 hosszát.valami HTTP protokollt is futtatott a háttérben
DLNA? A WMP leszedése megoldja, a Media Features önmagában nem csinál ilyet.DX9-ből itt van egy teljes telepítő. Csak régi játékokhoz kellhet.
Meg minden másnak amihez nem csomagolják hozzá azt a néhány .dll-t.A VC++ runtime-okból itt van az összes.
Nem tudom van-e értelme felrakni mindet, nálam csak főverziónként csak 1-1-ből (x86-amd64) van fent a redist (főverzión belüli legújabb), és nem is minden főverzió. De ha szereti valaki a hosszú listákat[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
Legközelebb tiszta v56 AIO futtatás után is lövök egy képet - már én is kíváncsi vagyok - mi az amit az AIO feltesz és mi az amit még egy két program (FIFA 18 teszi fel a magáét az tuti meg talán az NVIDIA ) van fent még pár játék de egyiknem sem engedem hogy kénye-kedve szerint telepítsen VC++ vagy egyéb dolgot.
A VC++ 2005-öt a FEAR 2 is igényli.
Amúgy annak nagyon örülök, hogy mióta megtaláltam ezt a kombót nem volt olyan játék ami BÁRMI után is sírt volna amikor futtatni akartam.
VC++ AIO és direcx Runtime installer
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Cs1csó #82999 üzenetére
Igen, kb. ez az egyetlen, amihez ritkán van kedvem, ezért ott lehetnek lemaradások. Más lenne a helyzet, ha egyértelműen listázná őket az MS, dehát nem... Rá fogok tekinteni, köszi! A képet elmentettem, így van kiindulási alapom is. A szoftvereket is néha átellenőrzöm manuálisan, elég nagy munka, de szerencsére máshol nem nagyon szoktam hiányosságba futni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest