- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy Gigabyte GA-880GM-Ud2h AM3 lapom, a Gigabyte weblapján csak win 8.1-ig van driver támogatás. Lehetne valahonnan tölteni hozzá drivert? A vga kártyám GTX 1050 Ti dx12. A dx 12 miatt is felraknám a win 10-et. Érdemes lenne rendszert váltanom így ?
-
Panthera
őstag
Hali!
Megoldottam másképp, de kíváncsi vagyok; win 10 alatt lehet törölni a windows felhasználói fiók jelszavát a win 7/8 alatt működő programokkal? Pl. ezekkel? A sethc.exe segítségével nekem nem engedte.
Köszönöm!
Keresővel nem találtam meg a választ....
-
dargelot
senior tag
Sziasztok, nem tudom volt-e már ilyen próbléma, de azért felvetem. Win10 alatt a rendszer nem érzékeli a telefon USB internet-megosztását. Bármilyen megoldásra nyitott vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
ace05
senior tag
Smart dns-t használok, hogy tudjam nézni az amerikai netflixet. Manuálisan kell beírnom a két dns címet mindig. Ki szoktam kapcsolni ha nem használom. Nem tudnám ezt valahogy automatizálni,hogy ne keljen beírni mindig ? Mondjuk parancssorral ? Vagy powershell-el?
-
r92king
tag
válasz
quailstorm #63790 üzenetére
Jaja legfrissebb Realtek oldaláról, de régebbi verzió amit a Gigabyte oldaláról szedtem az megy. Windows töltés fura, csak akkor csinálja ha felrakom a legfrissebb NVIDIA drivert, ha rajta hagyom amit az Updateről szedd le magának, nem történik ez.
-
LOTR
addikt
válasz
netpeti98 #63773 üzenetére
sajnos ott továbbra is csak annyit ír, hogy 'még nincs telepítve frissítés'
azóta többször próbált frissíteni, de továbbra is csak a 1607-es verzióm van, a 1703-at pedig ismét csak tölti lehogy lehetne megoldani ezt a problémát? esetleg kikapcsolom az auto updatet (főleg, ha mobilnettel vagyok...) és majd ha jön a következő, azt majd telepítem?
-
pmheros
őstag
válasz
King Unique #60980 üzenetére
Üdv!
Egy barátom Sony Vaio VGN-N19VP/B laposán (win10 Home x86) lefutott egy nagyobb win frissítés, szinte az összes driverjét le is frissítette, azóta azon eszközök egyike sem működik (wifi, lan, kártyaolvasó stb..) Most akarom újra húzni a windows -t, de nem szeretném hogy újra ráfrissítsen a telepítő hibátlan működő drivereire az update ! Keresővel meg is találtam a hogyant leíró hozzászólásokat, de különbségre leltem a saját rendszeremen (win10 x64 pro 1703 build 15063.540) próbakor, ezért kérdeznék.
A regedites módszerrel létrehoztam a ExcludeWUDriversInQualityUpdate értéket a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows útvonalon. Majd kellett volna DriverSearching kulcsot a leírás szerint ugyanerre az útvonalra, ami viszont nekem már létezett. Ide létre is hoztam a SearchOrderConfig DWORD -öt a kívánt 0 értékkel. Elvileg ennyivel meg is lenne az egész, de....
Nekem van mellette egy ilyenem: DriverUpdateWizardWuSearchEnabled DWORD aminek az értéke '1' ! Erről nem regélnek. Átállítsam '0' -ra ezt is ?
Üdv.: pmheros
-
quailstorm
nagyúr
C meghajtón van boot mappa? Ha onnan bootol már, akkor a vinyóról azt a 350megás partíciót törölheted.
Kép alapján elég káoszos, gondolom MBR-es install (legacy).UEFI előnye meg a secure boot és SSD-nél a gyorsabb bootolás, meg hogy rendszerből át lehet lépni UEFI-be speciális újraindítással, a többit nem tudom.
(#63787) r92king: realtek panel legfrissebb(2017)? Dupla tekerést nekem is csinálja, először a rendszerbetöltőnél, aztá már maga a rendszer bogyózik, de nem érdekel túlzottan.
-
-
jokeph
nagyúr
Megmondom őszintén, sok véleményt meghallgattam, olvastam mindenféle cikkeket, de nekem az egészből annyi jön csak le (UEFI-GPT ről) hogy ennek csak akkor van értelme ha 2TB-nál nagyobb a bootolásra használandó eszközünk.
Kézzelfogható előnye (szerintem semmivel nem gyorsabb rajta az OS) tapasztalatom szerint nincs, nyűg az van.
Egyszer volt így felrakva még a W7x64-em, aztán sose többet. Átraktam a másik konfigomba a telepített OS-t tartalmazó 1 TB-os winyót, aztán jött a pofára esés hogy hát nem tud a másik bootolni, mert nem talált bootolható meghajtót.... ja mondom, akkor ez visszafelé nem müködik igazán (mármint nem UEFI BIOS-os alaplapos konfigban).
A 32bit/64bit esetében meg leginkább az alkalmazott rendszermemória mennyisége az érdekes, a 32bit-es OS csak durván 3300 MB-nyi RAM-ot tud megcímezni, azaz már 4 GB RAM-nál is kell a 64bit-es OS.
-
r92king
tag
Valaki nem tudja miért tölt be 2x a Windowsom? Kétszer jön be a töltő ikon. Egyszer sima fekete, utána barnás fekete háttérrel, ez csak, akkor jelentkezik, ha NVIDIA driver fent van. Ja és a Realtek Control Panelt miért nem nyitja meg? Drivert felrakja, hang van, de nem nyitja meg a programot. A rendszer friss. szinte szűz, 2-3 alap program van fent csak. Education verzió, minden Update fent van.
-
Headless
őstag
Furcsa egy szakmai topikban ilyen balgaságot olvasni hogy a gpt-t és az ntfs egymás helyettesítő fogalomnak írjuk.
Csak hogy tisztázzuk:
GPT: particiótabla
MBR: particiótáblaParticiótábla a particiók adatait (méret,flag,stb) tartalmazza.
NTFS
REFS
FAT
EXT4
stb...Ezek pedig fájlrendszerek.
-
raidx
őstag
válasz
jokeph #63772 üzenetére
Úgy telepítsd. A 32 bites kicsit buta és nem szereti a GPT particiót. A 64 bites meg csak ott érzi jól magát. Ugyan szükség esetén AHCI módban NTFS-re is telepíthető de nem ajánlott. Hacsak az alaplap miatt nem szükséges. Az őszi CU állítólag hoz majd újj formátumot is. Gondolom az is a 64 bitet preferálja. A 32 bit úgy néz ki lassú kihalásra itéltetett. Pedig én is most készülök egyik gépemre egy 32 bites Win7 telepítésére mert pár ritkán használt kütyüm nem rendelkezik 64 bites driverrel és nem szimpatizál velük a Win10 sem.
-
LionW
tag
EasyBCD-vel sikertül eltüntetnem a hdd-ről a maradék system fileokat, formázni is engedi mostmár.
-
LionW
tag
válasz
quailstorm #63782 üzenetére
Jelenleg így néz ki, nem sok változott: http://imgur.com/a/N1qjJ
Arra gondolok hogy újra kéne megint, harmadjára is tenni ezt a kaksit, és windows telepítés közben leformázni a D-t, majd lehúzni a hdd-t, és úgy feltenni az ssd-re.
Partition wizard használata mennyire biztonságos? Nem akarok még nagyobb kárt okozni. -
quailstorm
nagyúr
Amennyiben a HDD-n maradt felesleges rendszerbetöltő, akkor javaslok egy minitool partition wizardot, ahol kitörlöd és a következő partíció elejét meg előrehozod.
Beépített lemezkezelő nem tudom ezt a fajta mozgatást mennyire komálja.Esetleg dobj ide nekünk egy minitool vagy lemezkezelő képet a partíciókról.
-
TRob1
veterán
válasz
#20749568 #63776 üzenetére
És lefuttattad a Lemezkarbantartót (Rendszerfájlok törlése) frissítés után? Mert aki nagyon figyeli a helyet, annak minden egyes frissítés után érdemes megtenni (amúgy is visszajön ez a felszabadítható hely, csak később).
Illetve érdemes lehet lefuttatni a PatchCleaner-t is (főleg ha Office is van, Update után több gigányi plusz hely is szabadulhat fel néha)Jah, és néha egy DriverStore Explorer-t is érdemes (ezt meg főleg akkor ha pl. nvidia drivert frissített a júzer.... de sok más driverből is lehet több)
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Orionk #63768 üzenetére
Igen Windows Update.
Telepítő exéjén jobbklikk, tulajdonságok, kompatibilitás, Windows 7. Ugyanis mivel W7-re való WDDM driver és nincs 10-re hitelesítve, könnyen lehet, hogy feltelepülés helyett csak ugatni fog, ezért át kell verni.
nVidia-hoz raktam már fel így XP-s drivert még DX9 előtti kártyához 32-bites W7-re, és ment! Még a Half-Life 2 is (4200Ti-ről van szó). 64-bitre már nem megy fel az XP-driver értelemszerűen -
Orionk
senior tag
válasz
quailstorm #63742 üzenetére
Szia!
Minek a rövidítése a WU?
Win7 kompatibilitási módot hogyan lehet elérni?
köszi
-
Shing
őstag
válasz
Ablakos #63766 üzenetére
Lusta vagyok megnézni, de sztem Win10-nél is ugyan úgy megvannak ezek a beállítások:
[link]Ha az AutoEndTasks-t kiszednéd? Vagy csak az automatikus program bezárási időt megnövelni... biztos, hogy teljes mentést csinált a program? Szerintem hamarabb kinyírta akkor a win.
-
Ablakos
őstag
Leállítással van gondom. Van egy program (goodsync), amely a windows 10 leállítása előtt (automatán) mentést készít külső szerverre. Le is fut, de mivel elég hosszan (3-4 perc) a windows visszadobja a desktopot és (talán úgy gondolja nem válaszolt a program a leállításra) nem áll le az op rendszer. Újból leállítás parancsra már azonnal megáll a win10. Valamilyen beállítás vagy tweaker program tud ezen segíteni?
-
atee_13
őstag
válasz
tordaitibi #63762 üzenetére
Közben rákérdeztem és nem villám, hanem áramkimaradás, nem volt szünetmentesük. De akkor ha tudom próbáljam meg egy másik vinyóval hátha azzal menne?
-
válasz
atee_13 #63756 üzenetére
Nem mindig lathato rogton.
Melohelyemen egy villamcsapas elvitt 3 kamerat, 1 dvr-t, 2 router-ap-t, 1 monitort. a riasztokozpontot es 2 kezelot.
A masik dvr meg huzta 1 napig, es magmagyarazhatatlan hibakat produkalva kimult, a masik monitor 8-10 ki-be kapcsolas utan kb. 3 napmulva adta meg magat.
Teljesen kiszamithatatlan a hatasa. -
atee_13
őstag
válasz
atee_13 #63756 üzenetére
már megpróbáltam a gpt az mrb t de egyikkel sem megy. Részleteknél ezt írja:
"A windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg róla, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében."
ASrock alaplap, valamit nem állítottam be?
-
atee_13
őstag
Telepítőnél látja a 2 meghajtót shift+f10 el
diskpart
list disk
select DISK 0
clean
convert gpt
exitezeket is végignyomtam és nem írta, hogy hiba lenne elvileg lenullázta. Már én is arra kezdek gyanakodni, hogy baj lett a villámból, de ha meg meghalni a vinyó akkor nem kellene látni telepítésnél sem vagy attól látható?
-
atee_13
őstag
Üdv!
Egy ismerős gépe villámlás után elszállt. Próbálnék neki win 10 et felhúzni (rufus USB, már több gépen ment)
Wiszont telepítéskor azt írja A Windows nem telepíthető a(z) 0. meghajtó 1. particióra.
Szétszedtem 2 vinyó van benne. Kivettem az egyiket, hogy majd megformázom de másik gép nem látja.
Van ötlete valakinek mi lehet a gigsz?
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
King Unique #63660 üzenetére
Köszönöm sokat segítettél.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Automata kávégépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robot fűnyírók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest