-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz idegen lény #157164 üzenetére
Nem, mert nincs aki hosszú távon seedelje.. (mindenki gyorsan lelép)
-
-
-
veterán
válasz boborján2 #157155 üzenetére
Valahol érthető, lejárt lemez, nem foglalkoznak már vele. Ott a 11 amibe lehet beletenni a munkaórákat a szoftverfejlesztőknek.
Amdroidon is ez va, fehér holló az a gyártó amelyik 1-2 évnél tovább támogat egy telefont szoftveresen. 100000 modell létezik, nem is lehetne ezt megvalósítani.
A W10 a maga 10 éves ciklusával még teljesen korrekt.
Te is ha tudod hogy holnap eladod az autódat, nem fogsz belefektetni se pénzt, se munkaórát. -
válasz boborján2 #157153 üzenetére
"Mit értessz azalatt hogy elavult hibás?"
Azt amit a fenti fotód is mutat: lejárt benne a secureboot tanusítvány. Nem telepíthető secureboot módban. Ez gondolom utólag frissül. Másik hogy túl kicsi winre partíciót hoz létre telepítéskor amit később se tud kijavítani, így feltörhető marad a bitlocker benni.
Ennyi nem elég?
Mindezek aktuális 2024-es iso val kiküszöbölhetők.Consumer = home + pro + educat verzió.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Doky586 #157151 üzenetére
Mit értessz azalatt hogy elavult hibás?
Mert ha csak elavult ,akkor nyilván majd frissíti magát install után. Ha viszont hibás , akkor az már gáz.
Illetve nekem a linkről nem derül ki ,hogy melyik lesz a home verzió.
Ugyanis amire telepíteni kellene ,azon home van ,digitális licencel aktiválva.
Nyilván laikusként arrra gondoltam, hogy a letöltött is multinak hívja magát és abban kiválasztható az install elején ,hogy melyiket telepítse.
A MCT sem lehet megoldás ? Az is ugyanazt az (elavult) iso-t tölti le?
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Edorn
senior tag
A C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL14.SQL2017\MSSQL mappa méretét is? Mert nálam az alap fájlkezelő, meg a totalcommander, de még a fenti erre a feladatra készített program sem a valós adatot adta vissza alapból. És egyébként rendszergazdai jogosultságokkal bíró fiókkal (egyébként az egyetlen fiók a gépen) vagyok bejelentkezve, ha valaki azt gondolná, hogy ez a gond...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
boborján2
aktív tag
Ez így oké?
Most töltöttem le az iso-t a micro oldaláról.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Edorn
senior tag
válasz Doky586 #157141 üzenetére
Valóban, rendszergazdaként futtatva ki is derült mi foglalja a helyet: Az MsSQL adatbázisa. Nem gondoltam volna, hogy ilyen trükkökkel lehet csak kideríteni, hogy mennyi helyet foglal...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
King Unique
titán
válasz Edorn #157133 üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, stb.
-
idegen lény
őstag
válasz tordaitibi #157142 üzenetére
És ma már M.2-es SSD nélkül sem lehet élni.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
veterán
válasz idegen lény #157127 üzenetére
Processzor igény, benchmark 18000.
Én meg itt tolom egy N3150-el, 1200-as értékkel...
Szégyellem magam komolyan.[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
válasz Doky586 #157138 üzenetére
Erre gondolsz? https://treesize.net
Illetve hogy érted, hogy rosszul indítottam? Hogyan indítsam?
-
-
Edorn
senior tag
válasz I02S3F #157135 üzenetére
Köszönöm, ki is próbáltam:
Itt látszódik, hogy rendesen ki van terjesztve a partició. És hogy mennyi hely tűnt el.Aztán a windirstat beállításainál találtam egy olyat, hogy ismeretleneket is jelenítse meg, erre meglett a hiányzó tárhely, de továbbra is rejtély, hogy mi az, hol van, stb... De ez a program is érzékeli, hogy lennie kell ott helynek, de valami ismeretlen dolog foglalja...
Próbáltam jobb klikk tulajdonságok/megnyitás lehetőséggel, de semmi. Nem látok semmi infót, hogy mi lenne ez.AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
I02S3F
addikt
válasz Edorn #157133 üzenetére
windirstat-al meg tudod nézni hol van a sok foglaló file.
@hhgygy-t kiegészítem - hdsentinel-el vagy uefi-ben biztos tudsz nézni smart adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
Nem tudom lehet-e ide ilyen problémát írni, ha nem, akkor tudtok javasolni topic-ot rá?
Adott egy Win10, pár program fut rajta.
Úgy 250 GB SSD-vel ami csak a C meghajtónak van fenntratva. Total commanderrel (rejtet fájlok látszódjanak bekapcsolva) azt látom, hogy ami rajta van az kb 50GB-ot foglal (windows mappa, program files, stb)Viszont szabad lemezterületnek kb 1GB-ot ír és fogy...
Mi foglalhatja a helyet? Hogy találhatom meg? Mit lehet ezzel kezdeni? Reinstall most nem igazán járható út.
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz Maelephant #157126 üzenetére
Ez vajon troll, vagy csak szimplán elgurult a gyógyszere?
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
kutga
nagyúr
válasz idegen lény #157127 üzenetére
Szerintem dobjuk össze neki a gépet. Csak van otthon valami felesleges alkatrész.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
forum_user
tag
válasz efi99 #157121 üzenetére
Az előző telepítést nem én végeztem úgy kaptam a géppel, azon volt egy intel io soros 30.100.2129.8 a programok listában, most az nincs pedig mindent feltettem a gyártó honlapjáról. Viszont most van egy intel kezelőmotor összetevők a program listán ami meg az előző Windowsban nem volt..
-
idegen lény
őstag
válasz Maelephant #157126 üzenetére
Konkrét csávó határozott igényekkel.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Gyöször
senior tag
válasz idegen lény #157120 üzenetére
Kitaláltad, nyereményed egy [link]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
efi99
őstag
válasz forum_user #157116 üzenetére
Ezek nem feltétlen a legfrissebbek, inkább a gyártó honlapján nézz körül.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Gyöször
senior tag
Ha röhögni akartok, olvassatok vissza a gépösszerakó topikban
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
I02S3F
addikt
válasz forum_user #157116 üzenetére
Az eszközkezelőben van felkiáltójeles eszköz?
-
forum_user
tag
Asus PRIME H310M-R R2.0 alaplapról van szó. Ezeket a választható driver-eket
[kép]
szükséges feltelepíteni a Windows Update-ban a számítógép helyes működéséhez vagy nélkülük is teljes a rendszer? -
bobalazs
nagyúr
válasz King Unique #157113 üzenetére
Blokkolva van e, nem tudom nem az én gépem, és nincs előttem, nem tudom megnézni.
Jó, enablement package-l elindultak a frissítések, köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz bobalazs #157112 üzenetére
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update AssistantMegoldható a 21H2 verzió 22H2-re frissítése a Windows Update-en, vagy ha ott nem ajánlja fel*, akkor manuálisan az MCT-vel, frissítési segéddel, letöltött és felcsatolt ISO-fájllal, USB-s telepítési adathordozóval, stb.
• KB5015684: Kiemelt frissítés a Windows 10 22H2-es verziójára egy engedélyezési csomag használatával
• Download KB5015684, Windows 10 22H2 19045.1862 Enablement Package2004, 20H2, 21H1, 21H2 verziókról a 22H2 verzióra frissítés (in-place upgrade) megoldható jóval gyorsabban a 22H2 engedélyező csomag (enablement package) telepítésével, alapesetben a Windows Update is csak azt tölti le és telepíti 21H2 verziónál.
* Egyébként miért nem ajánlja fel a Windows Update a 22H2 funkciófrissítést, csaknem blokkolva van a Windows Update működése vagy a 22H2 funkciófrissítés telepítése?
Ha igen, akkor először nyilván azt kellene megszüntetni...[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Meg tudnátok mondani, hogy tudnám felfrissíteni legújabb windows 10 verzióra ezt a buildet? Nem dob fel verzió frissítéseket. -
veterán
válasz BUZZLGHTYR #157099 üzenetére
BIOS telepítőt csináltál nem uefit.
Penndive tartalmáról egy kép?
uefit legacy vagy csm módba téve elindul?[ Szerkesztve ]
-
TiberiusX
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
válasz teptep #157108 üzenetére
Így-így! Kijátszottam screencastra és a firefoxos linkjét betettem a yt.dlg-be. [alakformáló] Fél óra múlva leszedem.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Ha a hálózati boot is engedélyezve van az lehet percekig kereshél(ne) mielőtt megjelenítené a többit. Kapcsold ki a network bootot.
Pendriveot a MS saját eszközével vagy filekezelővel készítsd, ne használj hozzá 3.fél programját. -
-
teptep
senior tag
válasz hcs57 #157095 üzenetére
Win10-11 laptopokon és asztali Win11 gépen próbáltam. Mindegyik a proci teljesítményétől függően pár másodpercig (vagy pár 10 másodpercig) 20-30%-on pörgette a procit és utána elindult. A VLC vitte rendesen [kodekinformációk]. A Windows beépített Médialejátszója, illetve a indows Media Player Legacy ugyan úgy mojolt egy kicsit s majd lejátszotta. Ezeknél viszont nem volt lehetséges az idővonalon mozogni. (A VLC-nél ez is rendben.) A 10 éves LG TV viszont kifagyott tőle. Mobilomon csak a File Manager+ van fönt. Az is lejátszotta, csak szintén nem működött az idővonal.
-
King Unique
titán
A speciális rendszerindításhoz és az alaphelyzetbe állításhoz mégis miért kellene bármilyen pendrive, amikor mindkettő megoldható az éppen futó Windows 10 alól indítva is?
Aztán a leírtakból nem derült ki az sem, hogy maga a telepítési adathordozó, a Windows 10 telepítőjét tartalmazó pendrive hogyan lett létrehozva, MCT-vel vagy a Rufus programmal, netán egyéb módon, a BIOS-ban az UEFI boot vs. Legacy boot beállítás annak megfelelő-e, stb.
+ Az sem teljesen világos, hogy miért kell egyáltalán újratelepítés, nem működik rendesen a már feltelepített Windows 10, vagy már be sem bootol, vagy vírusos lett, vagy csak úgy megszokásból telepítsük újra X havonta / évente.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest