Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz King Unique #123698 üzenetére
De, pont ezt szeretném, nincs szükségem frissítésekre és az ezzel járó bonyodalmakra sem, nem kell, hogy "naprakész" legyen.
De arra sem, hogy valami okból az Update letiltására végtelen ciklusú sikertelen installer futtatással reagáljon a rendszer.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #123698 üzenetére
Engem egy olyan megoldás érdekelne ahol minden WU ki van irtva.
Tényleg semmi szükség rájuk, tudom hogy eretnekség amit írok de egy pc-t lefagyasztottam 1609-en mert bármi frissítés megölte, és ez a pc több mint 3 éve teszi a dolgát, ami nem más mint 3 azaz összesen 3 szoftver futtatása.
Totál felesleges lenne másik 4 gépen is bármi frissítgetés, Edge és Cortana nyavaják, csodás háttérképek stb. több update-nél manuális visszaállítgatások a Fast startup és több más terén.
Viszont, a Defender (szerintem tökéletesen megfelelő virnyakergető) legyen naprakész mert a gépek bár nem nonstop de néhe kimennek a nemzetközi sztrádára.
Ezt be lehet valahogyan állítani?
WU és driverek nuku, Defender meg frissüljön. -
King Unique
titán
válasz Dorian #123697 üzenetére
Nem összevissza letiltani kellene a Windows Update, Installer szolgáltatásokat, hanem mondjuk első körben naprakészre frissíteni a rendszert, telepíteni a szükséges/hiányzó frissítéseket, aztán akkor nem indulna állandóan a TiWorker.exe rendszerfolyamat. Ha ez nem oldja meg, akkor meg lehet próbálgatni pl. az alábbi leírásban lévő javaslatokat.
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Gépemen egy ún. "worker modul installer" akar állandóan futni, full leterhelve a procit.
Szolgáltatásoknál Win update-t, Win installert letiltottam, ekkor a jelenség abba maradt, de pár nap múlva újra ugyanez a dolog jelentkezett, és a fenti szolgáltatásoknál nem a letiltva-állapot szerepelt.
Ez egy HTPC, tehát az ez a megoldás, akkor nem akarom frissítgetni, egyetlen dolga, hogy a NAS-ról lejátssza a filmeket, zenéket + gyereknek mesék Youtube-ról.
Ugyanez a gép hangkimenet-beállításokat is sokszor elfelejti, vissza áll a 7.1 24/192-ről 2.0 16/44-re.
Lépjek egy full újratelepítést, vagy van valami amire nem gondoltam?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
King Unique
titán
válasz Qkackca #123692 üzenetére
Ez Microsoft-fiók használatánál van és annál is akkor, ha be van kapcsolva a szinkronizálás. Ha nem akarod, hogy egyazon fiók használatánál pl. az asztali háttérkép szinkronizálódjon, ugyanaz legyen beállítva mindkét gépen, mindkét Windows 10-es rendszernél, akkor kikapcsolod a szinkronizálást, vagy csak azt a részét, lásd az előbbi leírást.
-
-
Qkackca
őstag
Ha két külön gépen be vagyok jelentkezve ugyanazzal a felhasználóval egyidőben, előfordul, hogy szinkronizálgat a rendszer magának valamit?
Pl: eddig asztali gépen használtam win 10 prot, most vettem egy új notebookot de azon csak home van, de ugyanazzal a felhasználói névvel használom (használnám). Tegnap egyidőben használtam mindkét gépet, de az asztalit kikapcsoltam hamarabb mint a lapost, most meg mikor bekapcsoltam az asztalit, a notebookon szereplő háttér fogadott az asztali gépen, ez normális
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
törölt tag
Hosszú hétvégézett a keresőm, nincs még magánál: [kép]
-
Top cat
addikt
válasz svgyula #123689 üzenetére
Mint írtam feljebb, ott a drivernél, egy 70megás stp fájl van.
Az mi? -
King Unique
titán
válasz Jimbo75 #123673 üzenetére
Mivel a Windows 10 fizetős OS, ezért ahhoz megfelelő licenc, termékkulcs is dukál, illetve telepítéskor / telepítés után aktiválni is kell. Ha az ismerős nem kapott a telepítéshez érvényes termékkulcsot, vagy nem volt már az adott gépnél UEFI BIOS OEM Key / digitális licenc, akkor nem meglepő, ha ilyen KMS szerveres bohóckodás lett a vége. De legalább nem az ilyenkor szokásos Enterprise kiadás került rá, az is valami.
Igen, ahogyan már írták, alapesetben elég ilyenkor a gépházban új Pro termékkulcsot megadni és azzal újraaktiválni a Windows 10-et, nem kell ehhez újratelepíteni. Aztán az új termékkulcs remélhetőleg már megfelelő lesz és nem egy ilyenbe sikerül belefutni. Illetve ha igazán biztosra akar menni a user, akkor volt már arról többször szó itt, hogy elsődlegesen milyen forrásból javasolt vásárolni (példa). -
-
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Használ valaki (japán) Microsoft IME billentyűzetet?
Újratelepítettem a Wint a legfrissebb Microsoft.com-ról letölthető verzióval, azóta a Ctrl/Shift/Alt + CapsLock váltás nem működik a kana inputok között.
MS support használhatatlan, csak annyit tudnak mondani, hogy telepítsem újra a gépet...[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
svgyula
addikt
válasz dargelot #123671 üzenetére
Szia! Néz esetleg a monitor típusának megfelelő drivert a gyártó oldalán. Szinte biztos, hogy a win-hez gyártottak egy általános monitor drivert és az csak erre képes. Ha nincs hozzá win 10 akkor keress win7-8 drivert és arra cseréld. A gépházban meg tiltsd le a driver frissítést!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Jimbo75
tag
Sziasztok!
Édesanyám gépén egy Win 10 Pro van, amit rendszergazda ismerősünk telepített, de most egy "A windowst a szervezet aktiválási szolgáltatásával aktiválták és licensze hamarosan lejár" üzenet jelenik meg rajta. Win 10 Pro van fenn. Ha veszek Win 10 kódot itt hardveraprón és azt adom meg akkor jók vagyunk, vagy mindenképp újra kell telepítenem? Köszi! -
Linem
senior tag
válasz King Unique #123670 üzenetére
Például én is így csináltam. Az SSD-n a belakott win10 volt. Intel konfigurációról (új alaplap, processzor, memória, videokártya, hangkártya, táp, hűtők, ház) áttértem AMD-re. Ilyet mondjuk még előtte nem csináltam, de gondoltam, hogy most kipróbálom, mert olyan jól be volt már állítva minden, és nem volt kedvem újra telepíteni emiatt, ha nem muszáj.
Szóval visszaraktam az SSD-t, boot, és pár perces töltögetés után már indult is a jól megszokott rendszerem. Tökéletesen ment minden, ahogy előtte a másik konfiggal. Szóval le a kalappal, ez nem semmi. -
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Furcsa bajba estem. A windows más fajta monitornak ismeri fel a sajátomat, s ennek köszönhetően nem tudom nagy felbontásra rakni a rendszert.
AOC Q3279VWFD8 monitorom van, de a Windows Q3279WG5B-nek ismeri fel. Így 1680x1050 a max felbontás amit enged a windows. Valójában 2560x1440 a monitorom max felbontása és amin használnám a rendszert.
DDU, CRU, Radeon Software. Ezeket már próbáltam, nem segítettek. Ha mindent ledúrok és bekapcsolom a gépet, akkor 4-5 secig be tudom állítani a WQHD felbontást, aztán a windows kapcsol és azonosítja rosszul a monitort, ezzel együtt az illesztőprogramját és máris visszarak 1680x1050 felbontásra. CRU-val csak FullHD-t tudtam elérni.Ma jött elő ez a hiba. Lövésem sincs már hogy mit csináljak, a rendszer újratelepítést hagynám utoljára.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, -
King Unique
titán
válasz infectedmann #123669 üzenetére
Volt már arról itt szó többször, hogy jelentős hardvermódosítás, pl. a meglévőnél alaplapcsere / másik gépre váltás esetén sem feltétlen muszáj mindig a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, működhet anélkül is tovább (példa), meg pláne ha a szükséges előkészületek is megtörténtek: [link], [link]. + Előtte akár egy mentést is meg lehet ejteni a rendszerről, amiből szükség esetén visszaállítható.
A kérdés másrészről meg az, hogy belakott / csupasz Windows 10-telepítésről van-e szó, illetve mindenképpen újra akarod-e telepíteni a 0-ról, vagy csak a szokásos újratelepítési dilemmáról van szó a hardverváltozás miatt. -
infectedmann
őstag
Noob kérdés következik. Amennyiben úgy cseréltem alaplapot, hogy a chipset is változott (Intel H97 -> Intel Z97), ajánlott az újratelepítés főleg ha tuninggal is szeretnék próbálkozni?
-
King Unique
titán
válasz Lauda #123657 üzenetére
Erről is volt szó itt korábban, ami nyilván USB-csatlakozású dokkolók esetén is érvényes, meg ha nem akar a user kellemetlen meglepit (pl. RAW). Valamint ha a Windows szerint épp használatban van az eszköz, villog rajta az állapotjelző LED és dolgoznak a lemezek, akkor addig nyilván megint nem feltétlen kellene kihúzni a kábelt.
Egyébként az eseménynaplóban megtekinthető a 225-ös azonosítójú eseménynél, hogy mi használta az eszköz, nem engedte a leválasztást, + parancssorban kilistázva is az alábbi módon.wevtutil qe System /q:"*[System[(EventID=225)]]" /c:5 /f:text /rd:true
-
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #123638 üzenetére
Megvan rá a megoldás, registry-ben kellett módosítani 2 értéket, amit a Windows-nak kellene automatikusan visszaállítani, de nem csodálkozom amúgy, mert egy kalap szar az egész 10, 7-ben nem volt ilyen hiba, nem értem ami jó, azt miért kell elbaszni, miért nem lehet átvinni, ha már olyan hülyék, hogy újra nem tudják megoldani.
-
Beretvás
veterán
válasz King Unique #123665 üzenetére
Igen sajnos nem voltam elég alapos a keresésben, és a poszt megírása után találtam meg a megoldást..
-
arcitec
addikt
válasz Lauda #123657 üzenetére
Nálam rendszeresen ez van, van hogy egyből le lehet választani, van , hogy elsőre nem. Kell várni kicsit, lehet "pufferben" van még valami. Második , harmadikra mindig le tudom választani. Ha csak olvasol akkor nem lehet gond , ha széthúzod. Ha írtál is elvileg akkor lehet probléma, de sokszor voltam már úgy , hogy írás után széthúztam , mert már nem győztem kivárni. Eleddig még nem volt probléma belőle.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
norba69
senior tag
válasz Beretvás #123661 üzenetére
Készíts egy txt állományt ezzel a tartalommal:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device]
"DevicePasswordLessBuildVersion"=dword:00000000Mentsd el autologon enable.reg néven.
Kattints rá kétszer, és add hozzá a registryhez. -
Beretvás
veterán
Hali..
Feltelepítettem a legújabb buildet, és most nem tudom a jelszókérést kikapcsolni indulásnál.
Valami tippet kaphatok? -
HARDVERAPRÓD
válasz JockeyEwing #123659 üzenetére
Tennél ki képet a gpu illetve a ram-ról a feladatkezelőben?
-
JockeyEwing
aktív tag
válasz Pyttawrx #123658 üzenetére
Köszi a tippeket.
A feladatkezelőben is felül írja a 16GB-ot, de a grafikonos részen már csak az 5,75 -öt. BIOS is látja 16-nak. A gépnek Radeon GPU-ja van.
A bootolós memtest most nem fog menni, mert sajnos be van törve a gép kijelzője, és a HDMI-re nem kapcsol át memtestnél, így nem látom mi történik.
Jövő héten meglesz a kijelző csere, utána lehet kicsit okosabb leszek. -
HARDVERAPRÓD
válasz JockeyEwing #123647 üzenetére
Szia.
Feladatkezelőben a teljesítmény fülön, ha rákattintasz a memória fülre, ott mit mutat?
Illetve a gpu fülön mi van?
Ne a windows alól tesztelj, hanem memtesttel usbről, de itt hozzá is teszem, hogy ha nem talál hibát az még nem jelent az, hogy jó a ram. Engem vagy 2x szivatott meg, pedig vagy 8x teszteltem és több órán keresztül.
A bios gondolom mutatja a 16GB-ot.
Talán megérhet egy próbálkozást a végén, hogy MCT progival leszeded a wint és újra telepíted. Szerintem lehet jobb ha átmész másik topikba nem biztos, hogy ide való, talán ez jobb:
[link] -
titán
A dokkolóban lévő lemez leválasztásakor néha ezt az üzenetet kapom:
Minden programot bezártam, ami előtte használta és az erőforrás figyelőben sincs aktivitás azon a lemezen. Ez ilyenkor beakad csak és lekapcsolhatom a dokkolót, vagy van még esetleg valami, amit tehetek az ügy érdekében?
Egyáltalán ezeket a dokkolós lemezeket le kell választani, vagy simán lekapcsolhatom, mint ahogy az usb-s kulső lemezt is kihúzom?
szerk: az eszközkezelőben a házirendnél a gyors eltávolítás az aktív ezen az eszközön is.
[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
PELLE
Pyttawrx:
Nagyon szépen köszönöm a választ. -
swoody
senior tag
Sziasztok!
Ezen a configon el fog futni a win10?
Intel Core2Duo E8400
4gb Ram
HD4850 512mb
SSD 500gbKöszike.
-
svgyula
addikt
válasz JockeyEwing #123647 üzenetére
Szia! Nagyjából az egyik modul vagy halott vagy valamiért nem érintkezik rendesen. Amit látsz az az egyik modul -rendszer. Gondolom 2x8GB van a gépben. A BIOS-ban is kiírja a memória mennyiséget a rendszeradatoknál. De attól, hogy ott esetleg látja még nem feltétlenül fog működni.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
GEPESZ66
veterán
Elnézést,hogy itt kérdezem meg.
A számítógépbe bemenő hálózati kábel tönkremehet-e,vagy inkább annak a csatlakozója?
Masik gépbe bedugva szintén nincs hálózati kapcsolat.
A routerbe bedugtam egy másik kábelt,van kapcsolat,tehát nem azzal van gond. -
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #123645 üzenetére
" rendszergazda, megfelelő üzemeltetés, nem random, összevissza frissítgetnek a gépek"
Nincs.(nem tudom hogy ennek anyagi, vagy más, vagy milyen oka van) Ezt az egészet beüzemelték, eléggé komplex rendszer, és utána a tulaj(ok) azt hiszik hogy ez az idők végezetéig így működik majd.
Jópár kollégám közül én némileg felvállaltam a minimális üzemeltetési és karbentartási, mentési feladatokat, nem mondom hogy értek hozzá, itt a fórumon is már sok segítséget kaptam ezügyben.
Tömren kijelentettem és asszem írásba is fogom adni hogy ÉN semmilyen felelőséget nem vállalok a rendszer működőképességére, én csak egy lelkes laikus amatőr vagyok aki szeret bíbelődni ilyesmikkel.
Sajnos ezáltal már el lett könyvelve hogy "majd a Tibi megoldja"
Nem babráltam bele nagyon, eddig nem is volt egetrengető gond, mentegetem amiket kell külső szerverre, kisebb karbantarások ilyenek.
de az a mindent figyelmen kívül hagyó reboot mellbe vágott. Eddig ebbe nem nyúltam bele, de nem is csinált ilyet egyik gép se 3 év alatt.
Lehet valami triviális véletlen volt, nem én voltam épp szolgálatba, lehet a kolléga baltázott el valamit de nagyon szavahihatően állította hogy így történt. Pontos esetleírást nem tud adni csak mikor visszament az őrszobába akkor azt látta hogy Ne kapcsolja ki meg frissítés % meg karikázás.
Áramszünet se lehet, az ups-ek legalább 4-5 órán keresztül elviszik a rendszert, 24V 200Ah akkupakk van, erről megy áramszünet esetén a kamera és dvr rendszer is.
Passz.Mivel mindegyik Win jogtiszta Pro, valószínűleg meg fogom lépni a halasztásos és más ajánlott beállításokat, ne legyen mégegy ilyen.
Köszönöm az erre vonatkozó részletes leírásodat.
-
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Adott egy Dell Inspiron 5570-es laptop. Windows 10 Home X64van rá telepítve, a legújabb 2004-es build. 16GB ram van a gépben, de valamiért azt írja a Rendszer, hogy "16GB (5,75 GB használható)"
El nem tudom képzelni, hogy mi lehet a hiba. BIOS frissítést csináltam, nem változott a helyzet. A Dell BIOS nagyon részletes, de videomemória illetve Memory Remap ki be kapcsolást nem találok benne.
Találkoztatok már ilyen hibával?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz RoyBatty #123644 üzenetére
A hiteles forrás az, ami microsoftos, meg ha maga a Microsoft állít ilyet, nem az ilyen "egyéb" szösszenetek, meg elküldött volt alkalmazottak okoskodása...
Meg az nem újdonság, hogy egy ideje az elsődleges az Azure és társai, meg a nagyvállalati felhasználás - amiből Windows szinten a főbb bevétel van - mindig is nagyobb prioritású volt, mint az otthoni. Viszont ez nem jelenti azt, hogy teljesen hanyagolva lenne/lesz az utóbbi, meg attól még ugyanúgy W10 mind a kettő, max. a kiadás más. -
King Unique
titán
válasz tordaitibi #123639 üzenetére
Újraindítás havi szinten rendszerint a "B" / "C" / "D" összesítő frissítések, + a .NET kumulatív frissítések után szokott kelleni. Ahol egyrészt pont az a lényeg, hogy ha nem akarja a user közvetlenül a telepítés után az újraindítást, akkor azt "megmondhatja" a Windowsnak, ott van rá 18 órás aktív időszak, + akár 1 hétig tolható egyéni újraindítási időpont, sőt a 2004-es verzió (is) a telemetria alapján alapból felajánlja a használati szokásokhoz igazítva az aktív időszak automatikus beállítását. Valamint ha újraindítás kell, akkor arról jól látható értesítést jelenít meg az asztalon, + a tálcán a rendszer, ahol még van lehetőség utólagos ütemezésre, halasztásra. + Lehet registry és GPO szinten is konfigurálni, késleltetni az újraindítást, amihez részletes leírás van a Microsoft weboldalán.
Másrészt ha nem alkalmas a frissítés, akkor az előzőhöz hasonlóan az is le volt itt írva vagy 100x, hogy adott a gépházban a 35 napig a szünetetltetés lehetősége, + az automatikus frissítést lehet konfigurálni/tiltani registry és csoportházirend szerinten, illetve Pro kiadástól kezdve ott van a WufB is, stb.
Harmadrészt céges szinten, meg kritikus fontosságú felhasználásnál normál esetben lenni szokott rendszergazda, megfelelő üzemeltetés, nem random, összevissza frissítgetnek a gépek, rajta a Windowsok. Ahol a leírtak alapján azon a helyen nem nagyon lehetett ilyen, ha csak úgy random frissített és újraindult munkaidőben a Windows... Meg kérdés miért nem voltak felügyelve? De még ha nincs is, akkor az előbb leírt lehetőségek egyéni beállítása akkor is adott, + ha céges szinten legalább Pro kiadás van használva, akkor meg pláne vannak beállítási lehetőségek.[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz arcitec #123643 üzenetére
Tessék, itt van néhány forrás:
https://www.youtube.com/watch?v=S9kn8_oztsA&t=819s
https://www.investopedia.com/how-microsoft-makes-money-4798809
Folyamatosan tolódik el a hangsúly a nagyvállalati megoldások és a felhőszolgáltatások felé, egyre kevésbé éri meg nekik az end-userek Windows 10 sirámaival foglalkozni. -
bon
őstag
válasz Darko_addict #123640 üzenetére
Valószínűleg párban nem szeretik egymást a RAM-ok. Ezért szoktam gyárilag párba válogatott memóriákat venni. Sőt az alaplap gyártójának ajánlást is figyelembe veszem.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
RoyBatty
aktív tag
válasz tordaitibi #123639 üzenetére
Jobb lesz, ha hozzászoksz.
A Microsoft stratégia váltása miatt (nincs pénzért adott új verzió, csak update-ek) egyre szarabb lesz a Windows 10 minősége, mivel egyre kisebb hangsúlyt kap cégen belül ez a szegmens, azaz kevesebb és rosszabb lesz a fejlesztő, érdemi tesztelés nélkül fogják kiszórni a hibajavításokat. A te egyéni problémádra van néhány workaround, Pro és Enterprise verzión lehet komolyabb időtartamú halasztásokat beállítani.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #123597 üzenetére
Hali!
Gondoltam, hogy írok, mert sokan próbáltatok segíteni.
A kettő közül kivettem az egyik 4GB-os modult, majd játszottam a gépen három játékkal 20-20 perceket. Nem volt gond, így visszaadtam a gépet, hogy próbálgassa a srác. Tisztelettel jelentem, hogy a korábbi 4-15 perc után (3+ hónapja fennálló probléma) már 4 órát játszott hiba nélkül és ez remélem így is marad. Ezek alapján az egyik RAM tűnik hibásnak, ami nagyon érdekes, mert két fajta tesztelő sem eredményezett hibát, kékhalált, fagyást.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
tordaitibi
veterán
Függetlenül az itt folyó eszmecserétől.
4-ből 1 céges gépre 4 hete befutott a 2004.
Csodálatos. Telepakolta a tálcát edgével, cortanával, meg még valamivel és idegesítő "intelligens" kérdésekkel bombázott pár napig, legalább abbahagyta.
És az idióta háttér, rebootnál és ki-bejelentkezésnél, az a dia valami visszatért, szerencsére valahogy megszüntettem.Ezek nem is érdekesek, hanyagolhatóak.
Viszont azóta lehetett valami kis frissítés, amit soha nem csinált eddig, ma délután simán, önhatalmúlag újraindította a pc-t.
Jelszóval védett, elvileg kilőhetetlen 3 darab vagyonvédelmi szoftver futása közben.
2017-től mennek W10 alapon ezek a szoftverek, fizikailag 4 külön helyen de 3 év alatt soha nem lőtte le a Win így őket.
Kérdezgette-kérdezgette, előfordult hogy 1 hétig is halasztottuk, majd amikor alkalmas volt az idő akkor szépen kilépkedtünk a programokból és frissítgessen a Win.Ha ez ilyen agresszív lesz és nem eseti véletlen volt hanem rendszeressé válik akkor a másik 3 gépen most ölöm le az összes létező updatet, ha kell akár live linux alól kiirtom a C-ről az irmagjukat is, mert ez megengedhetetlen szerintem.
Ezt meg visszaállítom 1909-re és szintén letiltom mindenről.Azért vagyok ennyire kiakadva mert a gépek 3 éve ups-ről nonstop mennek, épp azért mert csak akkor lehet nekik reboot vagy kikapcsolás ha a szoftverekből passworddal kilépünk, ekkor szabályosan mentenek mindent a szoftverek és kijelentkeznek minden távoli kliensről de így hogy az OS kirántotta alóluk a talajt, így a boot után 15-20 percig kell konfigolni őket mert nem tudják hol tartottak és szerver szinkronokból is kiesnek mert nem jelentkeznek ki szabályosan.
Eddig a 3 év alatt semmi gond nem volt de ez a 2004 ez nagyon félresikerült.
Mondom ezt úgy hogy Win2000 óta napi szinten használó Windows fan vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Hegyirabló #123630 üzenetére
amiért kifizettem x összeget, az működjön nekem az elvárható módon
Azt az apróságot még hozzáteszem, hogy az EULA-t is elfogadjuk amikor telepítünk.
És akkor még bele se mentünk, hogy máshol se hibátlan szoftvert kapsz a pénzedért.
Ilyen ez a popszakma. -
Ga3rieL
senior tag
válasz Alteran-IT #123635 üzenetére
Asztalon jobb klikk, a listába nézet, és Nagy ikonok, közepes, vagy kis ikonokat kiválasztod és ennyi
-
Alteran-IT
őstag
Valaki nem tudja, hogy az ikonoknak miért nőtt meg így a térigényük, illetve hogy lehetne visszaállítani?
A szövegméretet növeltem egyedül, mert TV-re van kötve HTPC-ként és nem látni a betűket, de újraindítás után a betűméret visszaugrott (a méretező sáv ugyan ott maradt, de azt visszaállítottam már) az ikonok közötti tér pedig megnőtt, illetve maguknak az ikonoknak lett szélesebb a "tere'.
Már mindent visszaállítottam, a felbontást is át, majd vissza állítottam, de semmi. -
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #123633 üzenetére
Ezt a témát én lezártam. Bizonyos okok miatt nem beszélünk egy nyelvet.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #123630 üzenetére
Ó dehogynem, pont azért ragozod ennyire a témát...
Írjad, csak tudod legközelebb inkább mást traktáljál vele, meg ha csak erre futja, akkor máshol offoljál vele, köszi. Meg ez a topik tudtommal elsődlegesen a Windows 10-et érintő kérdésekkel, a használat során felmerülő problémák megoldásával, megválaszolásával foglalkozik, nem az egyéni "vélemények" másik félre ráerőltetésével. Meg ez a még neked áll feljebb szitu sem világos, ha nem a másik fél, hanem eleve te kezded el... Valamint ha már sikerült megoldani az említett problémát, találtál itt instrukciókat hozzá, + másik tagoktól javaslatokat, akkor nem világos mégis mire volt jó ez az egész... + Nem kellenek az ilyen-olyan megjegyzések ide, meg nyilván nem állítottam magamról, de azért kösz.Egyébként ha van egy probléma, akkor talán annyira nem meglepő, ha azt meg kell oldani, meg ilyen-olyan megoldásokkal, még ha neked unalmas is. Illetve ha egyesek nem képesek - mint ahogy magad sem - pontosan leírni, hogy náluk a helyzet, akkor nem meglepő, ha elsőre max. találgatni és az általános megoldásokat javasolni lehet egy bizonyos konkrét megoldás helyett, ilyen egyszerű... Azt meg nem világos honnan vetted, hogy egy fizetős szoftvernél nem fordulhat elő soha semmilyen gond, pláne úgy, hogy egy Windowst ki tudja ki milyen hardverre telepít, milyen szoftverkörnyezettel, esetlegesen miket módosít a rendszerben, stb. Meg pont emiatt, ha valakinél valami már abnormális módon annyira nem akar működni, akkor lehet nála nem stimmel valami, nem feltétlen mindenkinél alapból úgy működik a rendszer, pláne ha arra mások ellentétes tapasztalatai is rácáfolnak.
Lényeg a lényeg, hogy ha sikerült befejezned a hőzöngést és az offolást, akkor akár vissza is lehetne kanyarodni az eredeti menetrendhez, lásd az előbb leírtakat, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Úgy tűnik, hogy a UI beakadós grafikus felelület befirrsülős/villogós problémámhoz sok köze van az asztal-háttérbeállításnak.
Átállítottam diavetítésről egyszínűre amikor párszol láttam, hogy amikor eljőtt akkor változott a háttér. Azóta (1,5-2 nap) nem tapasztaltam viszont volt vagy három kékhalál, meg vagy két képernyő elsötétülés úgyhogy nem tudom jobb vagy rosszabb lett-e. És így huzamosabb ideig sem tudott futni a rendszer, márpedig akkor jött elő a leginkább a probléma amikor sokáig futott a rendszer és hibernálva is volt.Az animált zárolási képernyő továbbra is rossz. Legtöbbször még mindig a bejelentkezés képernyő háttér van bemerevedve mindenfajta felirat nélkül. (Normális esetben a zárolási képernyő mutatja az időt.)
Valami nagyon nem kerek a Windows-zal.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Ga3rieL #123629 üzenetére
A 0x800f081f hibakódra vannak általános megoldási javaslatok, azokat nem derült ki, hogy már próbáltad-e, illetve egy része az előbb linkelt hozzászólásban is le van írva. Egyébként másnál nemrég ugyanilyen hibakóddal nem települt egy havi frissítés, amit végül a linkelt válasz végén említett "javító upgrade-del" sikerült megoldnia.
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #123626 üzenetére
Nem kell nekem bólogatni. Viszont azt meg ugye megengeded nekem, hogy egy nyilvános fórumra leírhassam a véleményemet, amennyiben az nem sérti a fórum szabályzatát (már pedig ez nem sértette). Bízom benne, hogy nem kell ehhez engedélyt kérnem sem Tőled, sem mástól.
Maradjunk akkor annyiban, hogy Te értesz a legjobban a Windowshoz!
Apropó (látom szereted ezt a szót, azért használtam én is), ez a oldjuk meg a dolgot ilyen-olyan megoldásokkal ez nagyon unalmas már. Persze ezt is félre fogod érteni, mert azt fogod gondolni, hogy téged tartalak unalmasnak, de még mindig a Windowsról beszélünk. Egyszerűen én most már azt az álláspontot képviselem, hogy amiért kifizettem x összeget, az működjön nekem az elvárható módon. Nem az én bajom a kismillió hardverkörnyezet, ezt oldják meg Redmondban, ahogy tudják. Én sem jövök azzal, amikor fizetni kell a termékért, hogy de kismillió szám van a bankkártyámon, és majd ha eligazodtam rajtuk, akkor fizetek. Nem. Tőlem azonnal elveszik a pénzt a Windowsukért. Erre persze lehet azt írni, hogy "- De hát kapom a frissítéseket folyamatosan!", amivel egyet is értenék, ha nem azt látnám, hogy visszafelé fejlődünk, és nem javulás van, hanem egyre rosszabb, megoldanak egy hibát, lesz helyette egy másik.
Apropó, a hozzászólásom nem hibakeresés volt, nem is tudom, hogy miért értetted ezt (is) félre, mert egyrészt megtaláltam a javaslatokat, másrészt felvettem a kapcsolatot azokkal, akik hasonló cipőben jártak, és kaptam tőlük tanácsokat. A hozzászólásom egy vélemény kifejtés volt egy szabad fórumon. Ezt még egyelőre lehet, bár tudom, hogy vannak olyanok, akik ezt sem szeretnék már.
Lényeg a lényeg, Te vagy a legjobb Windows-félisten a Prohardver lapcsaládon!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
King Unique
titán
válasz Ga3rieL #123627 üzenetére
Ez a most augusztusi "B" frissítés, ami nálam több gépen felment hiba nélkül 2004-es verzióra. Ha nálad nem, akkor az adott hibakód lenne érdekes és az alapján az arra javasolt megoldások. Amúgy meg általánosan lásd egy másik válaszban leírtakat, illetve ha a Windows 10 újraindítása után sem sikeról telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #123624 üzenetére
Nem, csak ha már sikerült megtalálni azt az esetet, kérdéseket-válaszokat, a linkelt esetleges megoldásokat, akkor neki lehetett volna állni azokat alkalmazni, ami ha nem használ, akkor célirányosan kérdezni a probléma, annak megoldása felől a mesedélután helyett. Ellenben az nem teljesen világos, hogy most ezt a sok, attól a témától részben eltérő "okosságot" minek nyomatod, meg mit vársz, majd én / más bólogatni fog mindenre amit leírsz, pláne ha nem teljesen ért vele egyet és nem azt tapasztatalja? Ha ezt, akkor igazán felesleges volt...
Ekkora felhasználói tábornál, ilyen változatos hardver- és szoftverkörnyezetnél az lenne a meglepő, ha egyáltalán nem lenne senkinél, semmilyen hiba. Szóval vannak, bár érdekesek azok a bizonyos "cikkek" is, ahol beszámolnak arról, hogy "egyes felhasználóknál ez+az van", de azt jellemzően soha nem képesek leírni a kedves hozzáértő szerzők, hogy azon hibák pontosan milyen csillagállás, milyen feltelek teljesülése esetén jönnek elő... Mert van akiknél igen, míg másoknál egyáltalán nem, pl. felrakom az opcionális "C" / "D" frissítést több Windows 10-es rendszere és nem tapasztalom, amit abban a bizonyos cikkben írtak, pedig kipróbálnám, tesztelném én szívesen. Apropó, az imént említett KB4566116 számú "C" frissítés 1903/1909 verzióknál csak opcionális, választhatóként ajánlja fel a Windows Update, vagyis nem kötelező telepíteni, még mielőtt ráfogná valaki, hogy ezzel frissült automatikusan a Windows 10 és esetlegesen amiatt volt valami gondja.
Pont te példálóztál azzal, hogy másoknál mi van, mi nem működik... Meg na látod, ha téged nem érdekel az, hogy másoknál mi van, akkor engem/mást miért érdekeljen az, hogy nálad nem működik 1 adott alkalmazás, ha nálunk meg igen. Meg ha többeknél előfordul, akkor evidens, hogy van ilyen hiba, ellenben az már nem, hogy általánosan így működik az adott alkalmazás, illetve nem működik, ha közben másoknál meg használható, ennyire logikus ez.
Hát, ha egyes más fórumokon a hibakeresés, probléma megoldása helyett egyből olyan választ adtak, akkor az jól tükrözi az ottani hozzáértést...
Apropó, ha majd befejezted az élménybeszámolót és az offolást, akkor beszámolhatnál arról, hogy sikerült-e megoldani a problémát a korábbi esetnél linkelt leírások alapján, vagy ha más nem megy, akkor akár egy Windows alól indított "javító upgrade-del". Bár itt is tipikusan az van, amit előzőleg írtam: se a Windows 10 verziója nem ismert, se a frissítettségi állapota, sem az hogy az említett probléma mióta áll fenn, alapból ilyen vagy egy adott frissítés telepítése / egyéb módosítás óta, stb. Ez esetben meg ugye lehet találgatni, futni a + köröket, hogy kinél éppen mi van, meg mire kiderül a lényeg...[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #123624 üzenetére
Amit meg nagyon kérek, hogy ne bántódjon meg senki, a karcos szavak nem személyeknek szólnak!
Én aztán tényleg Windows-párti voltam, az év legelején képes voltam más fórumokon vitába szállni olyanokkal, akik valamilyen hibakeresés/javítás kérdésre azonnal a "- Telepítsél helyette inkább Linuxot, mert a Windows 10 szar!" választ adták.
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy egy ilyen elkötelezett Windows felhasználó, mint én (és még rengeteg), hogyan jut el idáig, hogy kis túlzással egy rakás szerencsétlenségnek tartja a Windows 10-et. Végigjártam 3.1-től Windows 95-öt (amit egyesek egyenesen "nagy kiterjesztésű vírus"-nak hívtak), Windows 98, majd a szuper XP, de volt nem annyira sikerült Vistám is (mert ingyen kaptam az egyetemtől), 8-8.1 a laptopon, párhuzamosan vele a 7.
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #123621 üzenetére
Azért most reagáltam erre a két héttel ezelőtti esetre, mert most lett a dolog akut nálam, erre azért nem lett volna nehéz rájönni. Nem is teljesen értem ezt a megjegyzést, kizárja a fórum szabályzata, hogy bármennyivel korábbi dologra reagáljak?!?
Csak az az érdekes, hogy mostanában folllllyton az van, hogy valami, valakinél, Windows 10-ben nem jó. Születik is erről nap mint nap számtalan cikk, hogy az aktuális - javításnak szánt - frissítés mit ront el, vagy tesz még rosszabbá. Lehet, hogy ezeknek a cikkeknek az eredeti szerzői nem értenek annyira hozzá, mint Te... de az is lehet, hogy jobban értenek hozzá.
Sok hiba volt mostanában nekem is, és volt olyan, amire el is ismertem, hogy valószínűleg én rontottam el. A képnézegető esete az pont nem ilyen.
Azt meg egyszerűen sosem értettem, hogy miért példálózik akárki azzal, hogy x más embernél hogyan megy valami. Én azt hót módon lekakilom, hogy másnál hogyan működik, ha nálam nem megy rendesen, és kizártam a felhasználói hibát. Lehet, hogy ez önzőnek tűnik, de a világ már csak ilyen. Nekem volt olyan hibám (igaz, nem Windowsal, hanem iOS-el), hogy az egész világon kizárólag engem érintett a hiba, pedig annak is százmilliós tábora van. Roppant módon nem vigasztalt, hogy a több száz milliónak működött rendesen, ha nekem nem működik. Meghal a tehenem, gazdagabb leszek, ha a szomszédé is meghal? Vagy jobban fogom érezni magamat? Lehet, hogy van olyan, aki ettől jobban érezné magát, de az nem én vagyok. Összegezve, engem csak az érdekel, hogy nálam jól menjen, mindamellett, hogy átérzem a bosszúságát vagy csalódottságát annak is, akinél szintén hibák vannak.
(#123623) csicso82 Persze, eddig nem zavarta meg. Csak jött egy újabb Windows frissítőcsomag, és pont akkor hirtelen megzavarta.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz King Unique #123621 üzenetére
+1
Van azokon a rendszereken valami akár szoftver akár hardver szinten ami ennyire megzavarja. Amúgy kényelmes lenne nulla külső program nélkül használni a Windows-t de mivel ezek a beépített programok sokszor hiányosak funkcionalitásban vagy egyéb módon ezért szerintem pont az az egyszerűbb, hogy egy megbízható akár 10+ éves múltra visszatekintő programot használni. -
Geth
veterán
A 1903/1909 verzió új opcionális upgrade-je (KB4566116) backportolja a WSL2-t. Nice.
-
King Unique
titán
válasz Hegyirabló #123620 üzenetére
Örülök, hogy sikerült egy bő 2 héttel korábbi esetre reagálni, bár amikor ez téma volt itt, akkor elmaradt.
Amúgy miért ne lehetne azt írni, azt feltételezni, ha éppen nálam, vagy másoknál meg több gépen, több Windows 10-nél is megfelelően működik a Fényképek alkalmazás? Az egy dolog, hogy nem a leggyorsabb és kissé lassú, de attól még a normál működés nem az, hogy egyáltalán nem indul, nem nyitja meg a képeket, stb. Akinél az utóbbi van és tartós az állapot, ott feltételezhetően igen, nem stimmel valami, amire vannak általános megoldási javaslatok, lásd a linkelt leírásokat. Az meg a másik, hogy igen, ki tudja kinél éppen mi van elcsesződve és okozhat abnormális működést, meg több esetben az elején állított "minden rendben", "nem történt semmi" kijelentéseknek utólag gyakran ki szokott derülni az ellenkezője...
Mit mondjunk ki, meg ki szerint, szerinted, honnan tudod előre mi lesz a jövőben, milyenek lesznek a soron következő Windows 10-verziók? Vannak bizonyos hibák, az tény, meg most az aktuális 2004-es verziónál, illetve egyes hardvereket érintően driveres, de azért az ilyen rakás szar kijelentésekkel lehet nem ártana csínján bánni, pláne hogy már 1+ milliárd eszközön fut Windows 10, illetve ha valami annyira az, akkor mondjuk lehet nem használnák ennyien. Meg örülök neki, hogy nálad a W7-nél állítólag nem volt annyi gond, de attól még másoknál lehetett, nálam sem volt anno problémamentes, meg az évek alatt egyre növekvő hiányosságai is egy idő után zavaróak lettek, azért is volt felüdülés a modernebb Windowsok megjelenése, azokra váltani.A gépházban a resetelés, vagy a Store-ból az alkalmazás újratelepítése azért még nem feltétlen mókolás, ha komolyabb szinten kell belenyúlni, az már inkább. Attól hogy fizetős OS, az még nem zárja ki szükség esetén a felhasználó beavatkozást, meg úgy, hogy ki tudja kinél milyen szoftverkörnyezet van, esetlegesen milyen nem kívánt módosítások történtek a rendszerben, úgy meg pláne.
Nem olcsó egy Windows 10, igen, bár ugye nem feltétlen csak a magyar viszonyokból és itteni szinten mérve mi olcsó, mi drága dolgokból kell kiindulni, meg nem mintha a korábbi XP, Vista. 7,8.X Windows-verziók annyival olcsóbbak lettek volna kiadástól és OEM/Retail licenctől függően. Na meg akik ugye megvásárolták egyáltalán teljes áron a W10-et szokásos forrásból és nem az ingyenes váltást használták ki, használják ki akár most is, vagy éppen oktatási / egyéb intézménytől kapott licencet, vagy az xy webáruházból ~ 1500 forintért vásárolt extra olcsó termékkulcsokat...[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz King Unique #122932 üzenetére
Szia!
Én nagyon tisztellek Téged, mert látható, hogy ha valaki, akkor Te értesz a Windowshoz.
De nem értem, hogy miért írod, hogy "elcsesződött valami", tekintettel rá, hogy Albigator és ETOM ugyanerre panaszkodik, és nálam is jelen van ez a hiba.
Értem én, hogy szeretjük a Windowst, én is szeretem a Windowst, biztos, hogy jobban, mint amennyire egy Linuxot szeretnék, de ettől még ne dugjuk a homokba a fejünket, és mondjuk ki, a Windows 10 az elmúlt fél évben egy rakás szar, és egyre rosszabb lesz. A Windows 7 hosszú éveken át tartó használata alatt nem volt annyi problémám, mint bő egy év Windows 10 használat alatt.
Megpróbálom a fórum hozzászólások alapján megoldani ezt a hibát, de én azt eleve rossznak tartom, hogy mókolgatni kell egy egyébként nem olcsó terméket. De ez biztosan csak azért van, mert öregszem, ezért egyre rigolyásabb leszek.
[ Szerkesztve ]
-
The Goth
tag
válasz Darko_addict #123589 üzenetére
Azon az alaplapon csak a 2.30-as biosig ajánlott azt a processzort használni, ahogy az a gyártó oldalán [link] is szépen fel van tüntetve. Ha tényleg a legfrissebb, ami már a 4.00-ás, vagy akárcsak a 2.30-asnál frissebb van rajta, akkor downgradeld a 2.30-asra.
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
norba69
senior tag
-
Cs1csó
félisten
válasz Alteran-IT #123609 üzenetére
Hejj ennyi bullshit-et! Ha ennyire infós vagy akkor old meg, egyszerű.
-
svgyula
addikt
válasz Bubaaa #123612 üzenetére
Szia! Nagyjából sehogy! A win lenyúlja ezt az opciót is, vagyis kilopja a böngésző előzményeket és oda rakja a menübe. Ez a "nyalóka" mert meg is van az indok arra, hogy miért gyűjt nem rendszer alkalmazásokból adatokat! Talán ha törlöd a böngészőben az előzményeket akkor kevesebb lesz.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek a Windows saját app-jai a "funkciófrissítések" után egyre "jobbak":
Képet akarnék hozzáadni egy új Album-hoz, erre ezzel jön. Korábban simán ment.
Ja és ha külön csinálok egy Album-ot és ott adok hozzá képeket akkor is létrehozza. A Pictures mappában persze továbbra sincs egy kép se. Értelmes nagyon... -
King Unique
titán
válasz Alteran-IT #123609 üzenetére
Arra céloztam, hogy mármint akkor xy cégnél, intézménynél rendszergazda, van VLSC, MSDN hozzáférése, ahonnan letölthető az Enterprise ISO, megfelelő licence hozzá, stb., én így értelmezem. MSDN ISO-t le lehet tölteni torrentről is, meg igen, eBay és társai forrásokból venni termékkulcsot, csak az úgy nem éppen az előbbi kategória.
A Windows Update működésénél meg továbbra is adott, hogy pl. Pro kiadásnál is lehet konfigurálni, halasztani a frissítéseket, ott is elérhető a vállalati Windows Update, lásd WUfB, nem feltétlen kell ahhoz Enterprise kiadás. A frissítéseket meg nem is tolják ki mindenkinek egyszerre, egyrészt a havinál is csak a "B" kötelező, a "C" / "D" csak opcionális, amiről már volt szó itt. Másrészt a funkciófrissítéseknél már említve volt, hogy aktív életciklusú Windows 10-verzióknál első körben csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update az új funkciófrissítést. Akinél meg komoly kompatibilitási probléma van, ott max. értesítést jelenít meg, hogy majd annak elhárulta után elérhető lesz (példa). Ja, és ezek Home és Pro kiadások esetén is érvények.A 0x80242016 hibakódnál vannak általános megoldási javaslatok, mármint arra az esetre, ha sikertelen a frissítés. Ha funkciófrissítés után esetedben nem jól működött a 2004-es verzió, akkor lehet érint valamelyik ismert hiba, nem megfelelő egyik/másik driver. Illetve az nem derült ki, hogy naprakészre lett-e frissítve, szükséges restart stb. megtörtént-e. Ha közben futott a Windows Update és frissítéseket telepített, akkor hardvertől függően nem meglepő, ha kicsit akadozott, de megtörtént a frissítés és újraindítás is, akkor utána már nem kellene.
Ja, technikailag végül is használhat otthon a user akármilyen Windows 10-kiadást. De itt arról volt szó, hogy mit használhat, vásárolhat meg legálisan, ami normál esetben a Home és Pro kiadás, meg egyeseknél oktatási intézmény révén korábbról pl. Education, nem az Enterprise. Meg ráadásul otthonra nem igazán kell, nem is használná alapesetben annak a többlettudását, ha a Windows Update működését akarja konfigurálni pl. GPO szinten, ahhoz meg elég lehet otthonra a Pro kiadás is, lásd az előbb leírtakat.
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz King Unique #123608 üzenetére
Hát ha azt mondom hogy saját magam infósa vagyok, akkor annyira nem tágan értelmezendő, legalább is nálam a dolog, tehát semmi tákolás nincs, "normális"/kevésbé elavult hardver, MSDN-es Windows telepítő, annyi hogy ebay-es a kulcs, de igazából otthoni felhasználásra annyira nem érdekel a legalitás, lényeg hogy ne kelljen az aktiválással szarakodni se úgy, hogy inaktiválódik, se úgy hogy újratelepítés kapcsán kelljen vacakolni az aktiválással.
Ami a Windows Update működését illeti, én is le tudom tiltani, sőt ki tudom teljesen szedni, nem muszáj halasztgatni, de direkt azért van Enterprise Windows-om, hogy legyen frissítés, de akkor már módjával, mert vállalati verzió esetén (egyébként a Pro is ide sorolható félig, ugye az köztes megoldás) normálisan tesztelni kellene a frissítéseket és nem csak ész nélkül kiadni és elméletileg tesztelik is, gyakorlatilag viszont ki tudja, de már mindegy is, én is csak azért írtam, mert ilyennel még nem találkoztam Windows-nál, hogy működik ugyan, de akadozik, még a logban sem látok olyan bejegyzést, ami konkrétan erre engedne vonatkoztatni, azonban az gyanús, hogy a visszaállítás után van egy ilyen bejegyzés, hogy:"Telepítési hiba: A Windows 0x80242016 hiba miatt nem tudta telepíteni a következő frissítést: Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára."
Ugyanis sikerült, csak szarul, utána meg visszaállítottam, így nem is értem, hacsak nem máshogy kell értelmezni.
Közben meg volt egy olyan, hogy:
"Az összeomlási memóriakép inicializációja nem sikerült!"Érdekes is, na de mindegy.
Egyébként meg használhat otthon a user amit akar, már ha tud is ugye, kérdés hogy érdemes-e, persze ez nézőpont kérdése, én a saját nézőpontomat ugye leírtam. Egyébként routerrel is így vagyok, nem az általános SOHO kategóriás routerem, meg AP-m van itthon, hanem komolyabb Mikrotik, de nincs is olyan problémám, mint egy csomó user-nek, hogy eldobálja a netet a router, szakadozik az internet a router miatt, vagy valami miatt nem jó a WiFi, szóval valamit valamiért. -
King Unique
titán
válasz Alteran-IT #123607 üzenetére
A rendszergazda itt úgy értendő, ahogyan le volt írva, céges, intézményi szinten, meg alapesetben az Enterprise kiadás reális és legális használata is, nem otthoni mókolás szintjén nem megengedett aktiválással. Ha az utóbbi, meg ki tudja milyen tákolt ISO-ból telepítve, akkor annyira nem kell csodálkozni még ha jelenleg egyes hardvereket érintően vannak is driveres gondok a 2004-es verziónál. Ahol ez esetben nyilván nemcsak a Microsoftra kell mutogatni, + ott vannak még a hardvergyártók is. Az meg nemrég volt leírva, hogy akár Home, de főleg Pro kiadásnál is lehet konfigurálni a Windows Update működését, halasztani az egyes frissítéseket, nem feltétlen kell ahhoz Enterprise, meg pláne otthonra, ahol normál esetben olyat nem is használhatna a user...
-
Alteran-IT
őstag
King Unique és Armagedown köszönöm szépen a válaszotokat.
Igazából annyira nem sürgős nekem a frissítés,sőt így is már egy hónapja halogatom mert nem igazán érdekel, de már értesítésbe is felhozta, mondom hagy frissítsen, de nem gondoltam volna hogy ilyen szar lesz, már ha szabad így fogalmaznom, mondjuk már az is gyanús volt, hogy egy óráig frissít, gondolom valahol már az elején elkezdett akadozni, az a baj csak hogy nem tudom mivel kezdte a frissítést, de mindegy, hagyom akkor a fenébe.King Unique:
Az a baj, hogy infós vagyok és ezáltal a saját rendszergazdám is, a Microsoft inkompetenciájával meg sajnos nem tudok mit kezdeni, ahogy szerintem sok más rendszergazda sem.
Amúgy pont azért van Enterprise Windows-om, mert az stabilabb általában, meg a frissítésekkel is jobban vigyáznak, illetve többet tesztelik elméletileg mielőtt kiküldik, de úgy látszik mégsem, pedig nem ezer éves hardverem van (4. generációs gép), meg nincs is olyan sok program telepítve a gépre, de mindegy, nem erőltetem akkor, bár valószínűleg itt inkább csak a frissítéssel, illetve annak mechanizmusával van gond, mert telepítettem hasonló gépet 2004-es verzióval, hasonló programokkal, mégsem volt ilyen gond. -
Armagedown
őstag
válasz Alteran-IT #123604 üzenetére
Valamelyik telepített programod nem kompatibilis az új buildel, ezért inkább halaszd a frissítést legalább fél évig, kell egy kis idő a Micro$oftnak, hogy kijavítsa a bugokat.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
King Unique
titán
válasz Alteran-IT #123604 üzenetére
A 2004-es verziónál vannak jelenleg ismert hibák, egyes hardvereknél driveres problémák. Ha ezek közül érint valamelyik, akkor addig értelemszerűen nem kellene erőltetni az upgrade-et. Meg az őszi 1909-es verziónál az Enterprise kiadás amúgy is 2022 májusáig támogatott, vagyis bőven ráér. Valamint ha most nem kellenek okvetlenül a 2004-es verzió újításai és jelenleg a 1909-es is megfelel számodra, meg az stabilan működik, akkor megint nem feltétlen kell elkapkodni a váltást.
Apropó, ha Enterprise kiadás, akkor lehet fordulni az adott cég, intézmény rendszergazdájához, hogy megoldja a felmerülő problémákat.[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy platformfrissítést követően a Windows 10 gyakorlatilag akadozott/döcögött? Gondolok itt olyasmire, hogy már a Windows 10 betöltésnél a logó szakadozott, a leírt szöveg akadozott, ahogy az egér mozgatása is és így tovább, de nem omlott össze a rendszer, vagy ilyesmi, csak ennyi.
Az SSD amin a rendszer van hibátlan, a jelenlegi verzió az 1909 Enterpise, a 2004-esre telepítettem, majd inkább visszaállítottam, azóta megint semmi baja, de most nem tudom, hogy megpróbáljam még egyszer, vagy inkább hagyjam a fenébe és ha frissebb Windows verziót akarok, akkor telepítsem újra pendriveról, mondjuk nem akarom, csak mondom kipróbálom hátha megy gond nélkül a frissebb Windows verzió és a rossz platformfrissítési tapasztalatokhoz jön egy jó is, de ez most sem jött össze. Egyébként a telepítés az májusi, szóval ilyen szempontból eléggé vicces, hogy első platformfrissítésnél elhasalna, de még az a szerencse, hogy vissza tudtam állítani. -
C4mp3r
addikt
válasz Darko_addict #123600 üzenetére
probald ki masik sata kabellel, sokszor szar kabel a ludas a megmagyarazhatatlan bsodk eseteben
-
svgyula
addikt
válasz Darko_addict #123600 üzenetére
Szia! Én elsőre a játék közben fellépő teljesítmény igény alapján két dolgot néznék meg. Az első a processzor pasztázása/illeszkedése-hőmérséklet monitorozás! Az AMD procik rendesen melegszenek. Általában a sima gyári kis hűtő nem is alkalmas játékokra mert simán túlmelegszik a processzor. A másik egy csere táp, aztán meghajtani. Mindjárt kiderül mi a hiba. Az a dolog, hogy melyik gyorsabb a VGA vagy az IGP csak annyit változtat, hogy az egyik vár a másikra ha átdugod az alaplapira akkor meg nem de ettől nem kellene lefagyni max kockázik játék közben.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest