Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kérlek segítsetek már, hogy tudom letörölni a Total Commander-t?
Saját uninstaller, nem, win10 eltávolít, nem. Töröltem már innen onnan beállításokat, de még mindig meg maradnak, ha újra felrakom.
Egy plugin-t /adb plugin/ raktam rá próbának, de le akartam szedni, és nem sikerült, gondoltam, ha uninstall, de úgy se, és a többi beállításaim se törlődik.
Hogy kell leszedni, hogy tisztán fel rakhassam? -
dennis.nol
tag
Sziasztok!
Win10-ben filekezelő lassulásba botlottam. Habár TC-t használok, de néha kell az "intéző" is. Semmi komolyabb változás nem volt a rendszerben. Defender kilőve, EIS+MBAM fut.
Ilyeneket produkál:videóhoz:
~1 másodperces közökkel nyomtam ctrl+v-t
a videó végén: azonnal kattintottam egyik mappáról a másikra, de ilyen lassan észlelte, sőt ki is hagyott egy párat.Vajon merre kereshetném a lassulás okait. Feladatkezelőt böngészve nem láttam semmi komolyabb terhelést.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SP4C3 #104885 üzenetére
Akkor lesz vicces 2025 körül ha befejeznék a vezérlőpult-gépház költözést, a file history helyreállítás része is UWP lenne már és akkor néznél nagyokat amikor adatot akarnál visszaállítani és elszáll.
A biztonsági funkcióknak megbízhatónak kéne lenni. A maradék Win7 használók is majd mostanában fognak érkezni, meglepődnek majd azon a Win10 build frissítéskor például szó nélkül kikapcsolja a visszaállítási pontokat. -
Döglött Róka
veterán
válasz A_Granddad #104892 üzenetére
Drivert nem frissitettel?
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
A_Granddad
friss újonc
Szia Mindenki! Esetleírás: PUBG-zni szeretnék, nem tudok: frissít. Ok. Játszanék, nem tudok, szerverek foglaltak. Ok, alvás....gép kikapcsol, de frissít a Win 10. Sokat. Másnap játszanék, de nem az igazi: laggolok...majd kidob kékhalállal. Játszhatatlan a PUBG. DDu, driver frissít... semmi változás... Afterburner. Látom, gpu 80 fok, fan 56%. Manuálisan beállítom, de semmi változás. Radeon beállítás...na, most jó: 70fok-75%... egy ideig. Megint 80-56. Kérdés: Mitől van az, hogy Win frissítés óta a fan nem hajlandó a megadott értéken pörögni, és hagyja a gpu-t melegedni? Mindenkinek köszönet a segítségért!
-
Kátai
senior tag
Lenovo G50 laptopba szeretnék SSD beszerelni a CD meghajtó helyére úgy hogy megmaradna a HDD adatnak és a Win10 menne át az SSD-re.Szerintetek jó megoldás lehet?
-
Lenry
félisten
válasz DeFranco #104882 üzenetére
és ha mindkét gépen létrehozod a másikhoz tartozó userprofilt?
tehát A gépen van egy Tibi user, akkor B gépen is létrehozod Tibit ugyanazzal a jelszóval és neki adsz hozzáférést.(nem próbáltam most ki, de szerintem ennek működnie kellene)
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
törölt tag
UWP stabilitás: a Settings egy villanással elszáll amikor File History-hoz meghajtót akarok adni. Harmadjára sikerült csak. Rákeresve régi bug.
-
sz.j
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
megosztással kapcsolatban lenne kérdésem. van két gép a hálózaton, mindkettőn win10, egymás felé szeretnék megosztani 1-1 mappát.
addig mindenféle szolgáltatás beállításokkal meg ipv4 protokoll vudukkal eljutottam, hogy most már a két gép látja egymást a workgroupban, de a megosztott mappákat csak akkor érik el, ha arra "mindenki"-re vonatkozóan adok jogosultságot a megosztáskor, dedikáltan csak a megosztó gép saját usereinek tudok rá jogosultságot adni a másik gépre nem tudom korlátozni az elérést.
van ennek valamilyen módja?
-
krealon
veterán
-
Pujesz68
csendes tag
Sziasztok ! Segitseget szeretnek kerni. ujra telepitettem a windowst es jatek kozben(Pubg) allandoan kilep magatol azutan meg a net keretrendszert akar frissiteni 3.5-os valtozatra ami tartalmazza a 2.0-3.0at.nos ameddig nem rakom fel addig kilepeget h telepiteni akarja,amikor feltelepitem crasselget a jatek szines befagyos kepernyovel. Ez mitol lehet? valaki segitsen mert megorjit..Setupom : Z370 lap+2080ti+9900k+16giga ram 3200on menetve.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.A gyári vírusírtó talált egy vírust. Amit karanténba helyeztem,s eltávolítottam. De még se tette. Hogy csináljam? Mit csináljak?
Előre is köszönöm a segítségeteket.Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
seger
addikt
Sziasztok!
Ha felcsatoltam egy hálózati mappát, úgy hogy a fhnév és jelszót megjegyeztettem, és azt is bepipáltam, hogy indításkor visszacsatolja, hogyan tudnám mégleg kitörölni? -
nagyúr
válasz steele80 #104869 üzenetére
Csoportházirend-szerkesztőben ki lehet lőni a homályosságot, már többször lett linkelve a megoldás.
Más. Nálam le van tiltva regeditben az üdvözlőképernyő. (Így bekapcsoláskor egyből írhatom a pin kódot a bejelentkezéshez, nem kell egy felesleges ablakot lesnem.) A bejelentkezési ablak háttérképe időnként, pár naponta változik. Ez tök jó, nekem tetszik, de a legutóbbi infó az volt erről, hogy már megszűnt a háttérképek automatikus cseréje 1903 óta. Most akkor hogy van ez, valamelyik frissítés visszahozta a többek által hiányolt fícsört?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Dumi86
senior tag
válasz _Atesz #104864 üzenetére
Én még driver hibára,driver elavultságra,esetleg nem a hardverhez való driverre is gondolnék... Akkor is csinálhat ilyen nem várt rendellenes működést. Win10nél szerintem jó ha minél frissebb drivereket rak fel az ember(már amennyire lehetséges). Még akár a gyorsindítás is csinálhat ilyen hibát.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
petakpa1
őstag
válasz Lenry #104857 üzenetére
Igazabol nem feltetlenul a winnek kell ujraindulnia, hanem a Kodinak. Lehet kiprobalok egy olyat, hogy win ujraiditas helyett loje ki a Kodit, majd 2 perc mulva inditsa ujbol.
Mondjuk tapasztalatom szerint winnek nem art ha valamilyen rendszeresseggel ujra van inditve, de lehet ez csak rossz megszokas a 2000-es evekbol nallam...
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
nomad138
tag
Sziasztok!
Most este 22:23-kor állt magába a gép (csak a battlefield 5 indító ablak volt megnyitva) leállt kék halállal a gép. Egy programmal ezt sikerült kihámozni belőle. Merre induljak? Win10 a bajos vagy hardware? KÖszönöm szépen. Ntoskrnl.exe.
Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???
-
-
feel2006
tag
Windows 10 1903-as verzió kérdés.
Mi lehet az oka, hogy a korábbi win 10 verziók támogatták az L2TP IPSEC VPN esetén a NAT Traversal-t, ha Registry-ben megcsináltam az AssumeUDPEncapsulationContextOnSendRule = 2 -beállítást, de frissítés után 1903-ban nem akar menni. Bővebben ITT.
VPN szerver, beállítások jók, mert korábbi verziójú win10 és más win alatt is működik a login és a beállítás, csak a frissítéssel romlott el.Van valakinek megoldása erre? Napok óta tapasztalom, és nem tudom megoldani.
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
petakpa1
őstag
Van egy Intel z8300 alapú MiniPC-m Win10-el. Kodi fut rajta 24/7-ben és egy régebbi LCD TV-re kötve médialejátszóként használom,
Feladatütemezőben be van állítva, hogy a Win minden nap hajnalban 5:00-kor induljon újból: shutdown /f /r /t 60 parancs.
Az újraindítás szuperül is ment egészen addig, amíg a Win-t pár hete fel nem frissítettem a legújabb 1903-as verzióra. Azóta sajnos nem megy az újraindítás.
Kodi-ban be van (és korábban is be volt) állítva , hogy 5 perc tétlenség után kapcsolja ki a képernyőt. Az újraindítás hajnal 5:00-kori időpontjában a képernyő értelemszerűen kikapcsolt állapotban van, és úgy tűnik ez blokkolja az újraindítást. Ezt onnan gondolom, hogy mikor másnap reggel megmozdítom az egeret, a képernyő feléled, és megjelenik a Windows rendszerüzenet, hogy számítógép hamarosan újra fog indulni, és így is tesz 60 mp múlva végrehajtódik a shutdown /f /r parancs, ahogy kell.
Van ötlete valakinek, hogyan lehetne azt megoldani, hogy anélkül lefusson a shutdown, hogy a felhasználót figyelmeztetné a képernyőn, hogy mi fog történni?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Ablakos
őstag
A licensz kulcs hogy viselkedik virtuális gépen újratelepítés esetén? Megváltozott hardver környezet (virtuálisan) stb.
-
BalaG
aktív tag
-
BalaG
aktív tag
válasz Dark Archon #104850 üzenetére
Ertem!
...megfogja tenni mert havernak adtam el!
Kerdes ezt hogy kell? van valami leiras?[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Ezt a hibát hogy kell elhárítani?
A kért művelethez magasabb felhasználói szint szükséges
Régi 3D Studio Max fileok, dupla kattintásra ezt kapom, ha Max-ből nyitom meg akkor megnyílik.
Nyilván rendszergazda vagyok...
Átmásoltam máshova is a file-t de onnan se nyílik meg duplakattra."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
addikt
válasz BalaG #104849 üzenetére
Mielőtt kiszedted volna a régi alaplapot, akkor kellett volna leválasztani, illetve a licence-t feltölteni a MS fiókba EZEN az oldalon kereszül. Most már b***hatod, ha csak a vevő nem teszi ezt meg neked.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ddmb
aktív tag
A
slmgr /dlv
parancs hányféle aktiválási típust írhat ki?RETAIL
VOLUME_KMSCLIENT
...Mennyi van még ezekből?
[ Szerkesztve ]
-
BalaG
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne hogy vettem itt az oldalon egy RETIAL kulcsot.
Alaplapot cseréltem ma es tegnap a masikat eladtam mar!
Viszont ma akartam volna aktivalni az ujat es nem engedi! Vegigi csinaltam mar minden lepest eszkoz hozza adas meg eltavolitas microsoft fiokban aztan ki-be jelentkezes meg manualis serial beirasa stb... de semmi.
Hiba uzenetet dob folyton a win: EZT
MI lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz King Unique #104825 üzenetére
Van-e bármi amire figyelni kell, ha SATA-s SSD-ről NVME-sre kerül át a rendszer?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
bango
tag
Helló, host gépen (win10) elmegy a net pár naponta, hálózati hibaelhárító semmit nem talál, localhostot sem érem el. A guest VM -en meg továbbra is van net. Mi lehet ez? Ez működő konfig volt egyszer csak elkezdte csinálni ezt, csak az újraindítás segít.
-
nagyúr
válasz lanszelot #104836 üzenetére
Rakd át a játéokt másik meghajtóra. Bár ha a C meghajtóra raktad fel, akkor az gáz picit...
Bár ha fent van már a játék, szerintem sehogy, de ha az áruházban botorkálsz akkor lehet lesz olyan opció, hogy át tudod pakolni másik vinyóra/ssd-re.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
lanszelot
addikt
Hello,
Szeretném újra rakni a rendszert.
Elég gyenge netem van.
Hogyan tudnám a Forza Motorsport 7-et, és a Forza Horizon 4 -et elmenteni, és vissza rakni az új rendszerre, hogy ne kelljen több 100GB -t letölteni? -
sz.j
nagyúr
Nálam is ez volt (2× is) de idővel magától "megjavult"
Ui.
Csak most látom, hogy mennyire "elírtam" ..., "beletörődést" helyesen betöltődés ....[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
titán
válasz _DiEGO_ #104831 üzenetére
Ha vélhetően van egy több éves, belakott rendszere, akkor nagyon is érthető, ha nem akarja teljesen a 0-ról újratelepíteni és mindent kezdeni elölről... Meg bizonyára nem véletlenül érdeklődött ezen lehetőség felől a fórumtárs. Szóval ez esetben pláne indokolt lehet a klónozás és egyben praktikus is, vagy akár le is mentheti egy lemezképfájlba és a mentésből állíthatja vissza az új meghajtóra. Aki annyira ráér, meg a clean install a mániája, az telepítse csak újra, de amúgy nem véletlenül mellékelnek pl. egyes SSD-k gyártói is szoftvert a klónozáshoz.
Normál esetben meg különösebben semmit nem állítgatni csak azért, mert HDD-ről SSD-re került a rendszer. Az AHCI szerinti telepítés manapság elég alap, de akár még IDE módban is működhet a TRIM, sőt akár az utólagos váltás is megoldható a kettő között. Meg attól, hogy klónozva lesz a rendszer, még utána ugyanúgy működni fog a TRIM. A SMART meg eleve működni fog ezektől függetlenül is, mivel az SSD specifikus. Aztán ha újabb Windowszal volt a telepítésnél particionálva a HDD, akkor pedig az alignálás is eleve rendben lehet, ahogyan a klónozás után is az lesz normál esetben.
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz GuineaPigMan #104822 üzenetére
Én meg csakis azt javaslom, hogy SSD-re csakis tiszta telepítéssel csináld. HDD-n nem kellett de SSD-n már kötelező beállításokat is eszközölnöd kell... S.M.A.R.T. engedélyezése . UEFI AHCI legyen , nem Legacy .
TRIM ha nem műxik akkor nem csodálkozni. Szóval ne átmásold.
1000% hogy lehet Pendriveról telepítened. Csak van rajta szabad USB portHa az iso fájl HDD-n van , onnan előbb csinálj egy Win 10 telepítőt , 8GB-os Pendrive elég. Ha nincs Win10 , nem nehéz egyet lekapni
Windows telepítésekor a HDD-t leválasztani , hogy csakis az SSD-n hozza létre a rejtett particiókat ! Sokan belefutnak a hülyeségbe. Azt ha elszáll a HDD , vagy valami miatt ki kell venni HDD-t és azzal együtt megy a rejtett partíció is , azután nem kell csodálkozni , hogy windows nem tud elindulni. Sokan belefutnak egyszerű alapvető hibákba és rossz tanácsokat osztogatva...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz GuineaPigMan #104829 üzenetére
Van a videók mellett több leírás (példa) is a program használatához, azok alapján meg lehet csinálni. De itt másrészről az a lényeg, hogy ezek ugyan mintaként jók, viszont nem feltétlen minden esetben a-tól z-ig mindent ugyanúgy kell csinálni, mivel lehetnek eltérések a példában lévő és a saját hw/sw környezet, beállítások stb. között.
-
GuineaPigMan
tag
válasz King Unique #104828 üzenetére
Rendben, köszönöm. A linkelt oldal elmentve, és remélhetőleg mindent jól fogok tudni csinálni.
Továbbá találtam ezt a videót, amely ugyancsak az általatok említett programmal végzi el a műveletet.Ez, ha kell vizuális segítség gyanánt, megfelelő számomra ugye?
Samsung Galaxy S23FE, MSI Modern 15, Series S, PS5, Galaxy Watch 5, Galaxy Buds 2
-
King Unique
titán
válasz GuineaPigMan #104826 üzenetére
Abban a hozzászólásban szemléltetve van az is, hogyan lehet a klónozás előtt a Macrium Reflect programban, vagy akár utólag a Windows lemezkezelőben kiterjeszteni (növelni) a rendszerpartíciót (C). A zsugorítás (csökkentés) pedig hasonlóképpen megy.
Arról pedig volt szó többször ebben a topikban, hogy a W10-nél (is) alapértelmezetten létrejönnek BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítésnél egyaránt kisebb partíciók a rendszer számára, vagyis nyilván nemcsak a C-t, hanem ezeket is át kell klónozni, le kell menteni. A Windows fájlkezelőjében meg amúgy hiába nézed, mert ott csak a meghajtóbetűjellel rendelkező partíciók jelennek meg, ellenben a rendszer számára fenntartott kicsiknek normál esetben nincsen betűjele és rejtettek. Vagyis a lemezkezelőt kell nézni, vagy parancssorban (DiskPart). -
-
GuineaPigMan
tag
válasz King Unique #104825 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat, és linket, amiben részletesebben le vannak további dolgok is írva. Jelenleg egy 1TB-os HDD van a gépben, amiből kb. 400GB foglalt (ezt tovább fogom csökkenteni), és egy 500GB-os SSD-re szeretnék áttérni. Amit még annyira nem értek, ez a particiók, hogy a "C"-nek lehet többet megadni...stb. Nekem jelenleg csak "C" meghajtót jelez a gépem, vagyis akkor a mostanin nincsenek külön particiók? ...és ez kell nekem, vagy nem szükséges?
Samsung Galaxy S23FE, MSI Modern 15, Series S, PS5, Galaxy Watch 5, Galaxy Buds 2
-
King Unique
titán
Van, át lehet 1:1-ben klónozni és utána az SSD-ről bootolni, ott folytatni a használatot, ahol a HDD-n abba lett hagyva (bővebben). Vagy ha kell egy biztonsági mentés is a rendszerről, akkor lementeni a HDD-ről egy lemezképfájlba és azt visszaállítani az SSD-re, ahogyan a másik válaszban írták.
-
csixy
addikt
válasz ridiculous #104792 üzenetére
Akkor olyan w10 verziót (vagy Pro, vagy Home) rakjál fel, amilyenre anno frissült a win7-esed. Mentés után töröld az egész partíciót és az üres helyet mutasd meg a telepítőnek és majd belakja magának. A telepítés idejére a többi vinyó és SSD csatlakozóját húzd le. Amikor telepítéskor kéri a termékkulcsot, mondd hogy nincs neked és tovább. Telepítés után amikor netet lát a rendszer , akkor majd beaktiválják fentről.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Cs1csó
félisten
Üdv, tehát most van egy rendszered a HDD-én és ezt szeretnéd egy SSD-re áttelepíteni?
Megoldható, egy feltétellel: a rendszered mérete kisebb legyen mint az SSD mérete tehát elférjen rá ha egy 120 vagy 240GB-os SSD-t veszel arra nem fog ráférni egy 300GB-os belakott rendszer.
Macrium Reflect Free a legideálisabb program amivel tudsz a rendszeredről mentést készíteni és arról az SSD-re kvázi visszaállítani azt.
-
GuineaPigMan
tag
Sziasztok!
Egy új SSD beszerzése van készülőben, és azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség a Windows-ot áttelepíteni a HDD-ről az SSD-re? Nincs meg a Windows külön, csak a HDD-n. Ha nem lehet külön a Win10-et, akkor az is jó lenne, ha a HDD teljes tartalmát átmásolhatnám.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Okos kollégám laptopja éppen frissített, amikor lezárta a fedlapot. legalábbis elmondása szerint ez történt. Azóta nem tudja bekapcsolni.
Nálam már vagy 1 órája csak a működő kurzor, és a körbe-körbe forgó pontok láthatóak fekete háttérrel.Már az 1903-as build volt rajta, ezzel használta a megjelenés óta, az ehhez tartozó frissítéssel feküdt meg a gép.
Nem egy erőgép, meddig érdemes várni vele? A HDD led fel-felvillan, tehát dolgozik a gép.Vagy van valami módszer arra, hogy esetleg az utolsó működő állapot szerint indítsam a gépet?
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
wanted5
őstag
Sziasztok!
Ebben tudna segíteni valaki?
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Kékes525
félisten
A Gmail fiókomon keresztül a bejegyzéseket automatikusan a telefonomon (S9+) is látom és az is riaszt az eseménykor. Ehhez olyan naptár kell a telefonon, amely ugyanezen fiókhoz kapcsolódik.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
addikt
válasz Lauda #104810 üzenetére
Csak halványan rémlik, hogy mintha ezt csinálta volna mindig is, csak akkor még 1-2 villogással és a kurzor nem ugrott odébb. Majd, ha nagyon unatkozom, kipróbálom a friss telepítést, de akkor meg verzióváltáskor vagy a fene tudja mikor fog megint visszajönni.
Ja, tápot meg a SATA kábeleket is kompletten kicseréltem.
blu79: kikapcsoltam a fast boot-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
ridiculous
aktív tag
válasz King Unique #104814 üzenetére
Okés, akkor úgy csinálom ha úgy jobb!
De ha itt az "Új"-ra nyomok akkor tudok létrehozni partíciót nem?
(ja látom már hogy a végén írtad hogy lehet de így is elég ha megcsinálom)
[ Szerkesztve ]
[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
King Unique
titán
válasz ridiculous #104813 üzenetére
Akkor már inkább mindkettőt törölni kellene, majd utána az előző válaszban leírt módon folytatni a telepítést.
-
ridiculous
aktív tag
válasz King Unique #104807 üzenetére
Tudom-tudom most már hogy nem csak rátelepítést kell.
Mindenképp formázok, ez a cél. Most van a (C meg egy System Reserved 99,9MB - s (D.
Terv szerint a D törölve lesz, C pedig formázva.
Amennyi infót leírtál plusz ilyen részletesen screen-ekkel együtt.. hatalmas segítség, köszönöm[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
Taci
addikt
válasz blu79 #104811 üzenetére
Próbáld meg akkor erre a két helyre az explorer.exe parancsikonját bemásolni:
- Futtatás:shell:startup
- Futtatás:shell:common startup
Ha működik, akkor is csak szépségtapasz, de legalább működik.
A BIOS-ban nem találsz erre vonatkozó beállítást, itt a rendszerrel nem stimmel valami.
-
blu79
addikt
Szia, végigpróbáltam ezeket már de semmi ... addig is marad az alvó állapot mert így nem kell beírogatni minden egyes alkalommal...
(#104809) Dark Archon
A biosban kell beállítani valamit hogy ne így induljon sztem....
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
titán
válasz Dark Archon #104809 üzenetére
Ha telepítesz egy friss winfost, akkor is ezt csinálja?
-
addikt
Üdv!
Még mindig ÍGY indul a gép. Már amikor elindul, van, hogy 3x is resetelnem kell, hogy elinduljon a Win10. Frissítettem a 1903-ra, csináltam DDU-val friss VGA driver telepítést meg minden, a Win10 saját indítási javítását is próbáltam, semmi.
Kezd ki lenni a t*k*m, hogy nem túl olcsón vettem a gépet és ilyen indítási szarság van.
Bármi ötlet?
Előre is köszi,
ui.: kínomban fogok írni az Asus-nak is, mert amióta megvettem a lapot, villogó kurzorral indul a gép.
-
Taci
addikt
válasz blu79 #104806 üzenetére
Ezt találtam:
The answer is to open the registry editor (press Start and type regedit) and check the registry location below for a key called 'Shell'. For people experiencing this problem the key is there and it has a value of %comspec%. For people with healthy systems, that key isn't there. So simply delete the key and reboot!
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinlogonThere is also a 'Shell' key in the registry location below, and that one SHOULD be there, and its values SHOULD be explorer.exe.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinlogonTehát:
- Ha van egyShell
nevű,%comspec%
tartalmú kulcs aHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
alatt, akkor töröld.
- Ha nincs egyShell
nevű,explorer.exe
tartalmú kulcs aHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
alatt, hozd létre (vagy ha üres, add neki azexplorer.exe
tartalmat).Annyi, hogy rendszergazdai jogosultságokkal indítsd a regeditet, hogy tudj törölni/létrehozni/módosítani.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ridiculous #104792 üzenetére
Amiatt eleve nem fog megakadni, mivel nem is muszáj megadni a telepítéskor termékkulcsot, lásd az alábbi screenshotot és ott alul a nincs termékkulcsom lehetőséget. Ha korábban történt az ingyenes időszakban sikeres W7
—►
W10 upgrade és beaktiválódott a 10-es, akkor az most is érvényes arra a gépbe. Vagyis az annak megfelelő kiadást lehetne telepíteni, ami később automatikusan aktiválódni fog majd.Ha újratelepíted a Windowst pendrive-ról bootolva, akkor meg alap, hogy nemcsak rátelepítést kell csinálni a már meglévő C-re (akkor jön létre a Windows.old mappa), hanem legalább formázni a C-t, vagy inkább teljesen törölni a korábbi telepítést annak kisebb, rendszer számára fenntartott partícióival együtt. Majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és utána a tovább lehetőséget választani, amit az innen vett screenshot is szemléltet. Vagy külön létrehozni az új + alkalmaz lehetőségekre kattintva a Windows számára szükséges partíciókat, plusz akár a C mellett további adatpartíciót, majd utána továbblépni. De amúgy az előbbi esetben is létrejönnek a szükséges partíciók, vagyis alapesetben az a módszer is elég.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz TRob1 #104805 üzenetére
Igen , ne haragudjatok de még nem voltam biztos a dologban ezért nem is igyekeztem leírni egyelőre a megoldast..... , feladatkezelőt elindítva új feladatot kell futtatni , ezt kell beírni : explorer.exe és jó lesz.... csak az a baj hogy nem tartósan.... ha újraindítod a gépet ugyanezt el kell játszani...
Nem tud valaki rá egy megoldást hogy ne keljen újratelepíteni a gépet? ....Az a gond hogy a windows intéző nem indul el ... nálam ... csak ez a cmd jön be miután bejelentkezek ... és fekete a kép , nyíl az van ....
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
King Unique
titán
-
blu79
addikt
Sziasztok, ma bekapcsoltam a gépet , bejelentkezik és utána fekete képernyő fogad ... meg a nyíl látszik... feladatkezelőt elő tudom hívni... meg ha kinyomom leáll normálisan.. találkoztatok már ilyen gonddal ? Tudnátok segíteni? Mitől van ez ? Van rá megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest