- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- Reklámblokkolók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózatokról alaposan
- XPEnology
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #70152 üzenetére
10 is NT6 család. Szerintem te teljesen bevetted a marketingmaszlagot. Főleg az első 10-en meg a previewen látszott, hogy az még teljesen NT6, de még most is az, csak egyre több mindent írnak át UWP-re, meg ki van bővítve a tudás. (nameg átírták a verziószámot kamu 10-re, mint ahogy már a 8.1 is kamu NT6.3 verzió volt, tekintve hogy helyenként 6.2x-nek hívatta magát...)
A korábbi DX-eket meg nem értem, gigantikus újításokat jelentett, DX5 és DX9 közt volt a nagy VGA háború, évente generációváltással kb. Szóval ez a nem hozott látványos újítást nagyon wattafack. Ahhoz képest, hogy azok mennyire terjedtek a DX12 még igencsak lassan indult be. Tény, hogy most architektúraváltás van.
De aki szerint a T&L, a Shader Model 1-2-3, a Vertex Shader és a többi manapság alapnak számító elem az "nem annyira látványos", az sokat nem ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #70150 üzenetére
ööö, de, a DX-ek elég sokszor lettek komolyan frissítve. Windows 95 DX8-ig, 98SE 9.0b-ig asszem, XP ami drasztikusat nem kapott csak 9-en belül. Nope, 98SE 6.1-ről 9.0c-ig kapott!!!! De nem csoda, még a HL2 is ment rajta.
Vista is 10.0-val jött ki és 11-gyel fejezte be.XP-nél volt technikai indok, hogy miért nem lesz DX10, 10-nél és DX12-nél szerintem inkább az üzleti indok dominál.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Annyira utolsó, hogy már 3 Windows10 van, és elég komoly kompatibilitási problémákat jelent. Iparban még most tartanak az AU-nál, egyszerűen ez a rolling release nem jó sehogy se. (tudom, használjunk LTSB-t)
És az MS-nek se jó, mert hiába van újabb, tovább kell támogatni a régebbieket is. Most is két Windows 10-et, a legkorábbit már dobták, bár lehet LTSB-n még nem.Úgyhogy egyelőre az utolsó klasszikus kiadási modellt követő Windows a 8.1, azt már nem fogják változtatni, szétbarmolni. Viszont akinek kell a DX12, meg a Kaby Lake és a többi, az mehet 10-re, amivel általában nincs gond, de a rolling release miatt mégis gyakrabban mint a sima Windowsokon. Plusz itt mire megoldják a problémákat jön a következő build következő potenciális bughalom.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
W10 topicban is keresik. Lehet akkor nem a 10 CU-val függ össze?
Itt van két app, amivel talán le tudod menteni mi az.Egyébként én inkább ütemezett feladatok között keresném, mint vírusok közt. A vírus az nem csinál ilyen hülyeségeket, hogy felhívja magára a figyelmet, az már tizenéve elmúlt.
Valami, aminek silent módban kéne lefutnia ütemezetten az normál módban fut.
Nem tudom egy asztalfelvevő elkapná-e olvashatóan.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Orionk #69895 üzenetére
Evés közben ráértem:
VGA
ha ilyen a WLAN
hangkártya hivatalos oldal nem direktlinkelhető, de az is vanrealtek LAN alapból menni fog de ha nagyon akarsz ahhoz is lesz driver
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Keef_Lee #69790 üzenetére
Tekintve, hogy én gameplayt veszek fel vele, mint a legtöbb ember, fogalmam sincs a deinterlace filterről. Az biztos, hogy a bitráta emelése tovább nem hozna semmit.
VirtualDub-ban van utólag deinterlace filter. Egyébként nekem a legtöbb munkám Grabster AV250-nel és valami MSI Digivox csodával készültek. Egyrészt Ulead Video Studio 7. Másrészt ArcSoft ShowbizDVD 2.
Ezekkel vettem fel, interlace az nem tűnik el sose, asszem ArcSoftosban volt filter rá.De úgyis az lesz, hogy utólag kell végigtolni rajta egy szűrőt. utolsó hozzászólások
Látom már a saját topicjában próbálkoztál és a legolcsóbb fosod van. Azzal nagy csodát nem lehet tenni, ha működik (kép hang van és 576i), akkor már örülni kell. Nem mintha az általam felsorolt kettő vakarcs túlzottan jobb lenne, és azokat is XP-n kellett használnom a régisége miatt...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
ArthurShelby #69779 üzenetére
Vérpistike Enterprise warez verziót nem lehet frissíteni, gondolom az.
Én se tudok mást javasolni, mert a 8 már ősrégen kukázva lett, életveszély használni. Senki se támogatja és alig van már a piacon jelen, kb mint a Vista.
Ezért nem is hitelesítik rá az illesztőt, mert minek költsenek felesleges baromságra? Amúgy menne, mert Win7-es a driver modell.(#69778) mexel: Aláírás megkövetelés tiltása nem biztos, hogy elég ha a telepítő is ellenőriz, azt meg átvered kompatibilitási móddal. Aztán ha összeomlik nem kell csodálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Keef_Lee #69771 üzenetére
Pár száz mega. Miért nem a legfrissebbet használod a 17.0.2-t? Classic nagyon régi.
A classic DX9c websetup kell XP-től Win10-ig. Tudtommal az OBS viszont DX11-et használ.
DX10 fölött nem kell updater, vagy van vagy nincs, de a rendszerben van ha van. Nyilván frissen tartott Vista és frissen tartott újabb rendszereken van DX10-11.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #69769 üzenetére
próbáld meg linuxról, lehet a hibernálással/gyorsindítással van baja, ott szokott hozzáférés hiba lenni
-
quailstorm
nagyúr
válasz
King Unique #69613 üzenetére
Csak azért mondtam, mert a legtöbb ember ha parancssort lát már menekül.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
King Unique #69611 üzenetére
Nem kell diskpart, 3 napja csináltam. Simán töröltem a 400MB-ost meg az 500GB-ost ami MBR volt, és létrehoztam egy 125GB-t, ő létrehozta a kicsiket, létrehoztam az adatot, és felraktam a 125-re a rendszert.
Ezt a grafikus particionálóján elég rövid idő alatt. -
quailstorm
nagyúr
válasz
choco01 #69606 üzenetére
Nem szükséges az SSD problémamentes üzemeltetéséhez az UEFI mód (TRIM-nek). Szóval igazából mindegy. Így 2016-ban én már UEFI módban telepítek GPT-s partíciótábla mellett, de technikailag az MBR-es Legacy is ugyanúgy működik, második generációs Intelen meg pláne.
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy halvány gőzöd sincs mit makogtunk össze, és csak az egyik felét végzed el a módosításoknak, akkor is rossz irányba. Az integrált ISO-dnál, Legacy módban a FAT32-nek semmi értelme nincs.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
choco01 #69602 üzenetére
Azok a fostaliga UEFI-k, amik nem tudnak NTFS-ről bootolni. Laptopoknál igen gyakori.
Igen, 99%-ban lehetne, csak akkor nem mennek az UEFI funkciók, valamint van egy nagyon kis csoportja a gépeknek (egyre bővülő), ahol már nincs lehetőség visszahozni a 80-as éveket. HP 250 G3-ból futottam bele ilyenbe.
2nd gen i3, simán lehetne UEFI és GPT is már. De az még elég jól támogatja a BIOS-t szóval ha úgy a könnyebb hagyjad legacyn.
És igen a Quiet boot bekavarhat USB kulcsról való bootolásnál. Nem tudom melyik az a mód, ami skippeli a POST-ot és az eszközök detektálását, na olyankor se bootol USB-ről.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
choco01 #69599 üzenetére
NTFS helyett FAT32-t próbálj és secure bootot kapcsold ki ha van.
Jó akkor leírom:
BIOS vagy Legacy CSM -> Rufus MBR és NTFS
UEFI szargép szarUEFI -> Rufus GPT UEFI FAT32 és ha túl nagy az image akkor lehet trükközéssel darabolni...
UEFI normálisan 4GB feletti WIM -> Rufus GPT UEFI NTFS, saját gépem tudja ezt, kaki Atomos laposok, tabletek nem.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #69549 üzenetére
A bajom nekem is csak annyi volt hogy 2db Celeron E3200-at mutatott és 2db L5420-at, amit eltávolítás és restart után korrigált.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #69546 üzenetére
Eltávolította eszközkezelőben a CPU-t. Nekem eddig csak Vistával volt procicserénél bajom ennek elmulasztásából.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69322 üzenetére
Az már bajosabb ha se Aida se eszközkezelő nem látja.
Szoktak variálni a miniPCIe kártyákkal országok közt, nem biztos hogy a hozzávalót tetted fel. -
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69317 üzenetére
Nem ismeri fel az eszközt, nekem volt olyan hogy elfelejtette és rebootolni kellett, de pl kellhet egy Atheros driver akár.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
King Unique #69301 üzenetére
Igen, csak kezdő Win8-as koromban párszor el kellet indítani a Linuxot mire rájöttem mi a baj
Akkor 2,5TB volt most 4TB, szóval adatot kellett elérni. -
quailstorm
nagyúr
válasz
King Unique #69299 üzenetére
Kösz a javításért, most látom hogy a nagy rohanásban kimaradt hogy gyors boot off
Egyébként fel tudja csatolni, csak -f kapcsolóval és elrontja a konzisztenciát, lehet utána CHKDSK-t vagy FSCK-t futtatni.
-
quailstorm
nagyúr
Az elmúlt pár napban szerintem még frissítés se volt és 8.1-ben már nem lesznek nagy változások. Sajna gőzöm sincs, nem vagyok nagy laptopos. Ventit is más állítani, ha jól emlékszek a PC-s nV Precision valamennyire a VGA ventibe bele tudott szólni Y500-on, de ott is csak egybe.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
qqcqqc #69261 üzenetére
1,5GB, ami nem sok, de nemrég ennyivel voltam kénytelen használni az Athlon 64 3000+ gépet Vista driveres FX5700-zal, és ment. Vírusirtó nélkül értelmezhetően ment.
De értem, akkor szopó sajnos. Egy metros áruházas játék miatt kellett volna az egész. Annak csak shader 3 kell, ment volna. Asztali 7600-on legalábbis megy.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Hello, Windows 8.1 telepítés gondom lenne.
Oprend.hu-s kori integráltat biztos ismeritek, távsegítek nem férek hozzá a géphez.
ez a core2-es lapos az áldozat
Rufusos ISO kiírás megtörtént, bootol, bejön a csempés 8 logo (most 7 van a gépen) és utána fekete képernyő és sehova továbbcore2duo azt hittem simán fog menni, 32-bites 8.1-gyel
Athlon 64 3000+-ra gond nélkül felment -
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69199 üzenetére
Csak ha nagyon rosszul csinálod, ami ugye tőled kitelik
-
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69197 üzenetére
Mert egy 2 perces problémából csináltál egy két órásat.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69195 üzenetére
Nehéz az élet...
Ha magadnak nehezíted akkor meg pláne. -
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69187 üzenetére
Törlöd a jobb oldalit és extend a C-re teljes kapacitásig.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69185 üzenetére
Azt inkább előtte kellett volna. Partíciókiterjesztéssel. Most ehhez az újat vagy törlöd, vagy shrinkeled és jobbra tolod aztán exdend a C-re. Javasolt nem futó Windows alatt csinálni, mondjuk minitoollal vagy gparteddel de windows alól is sikerülhet.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #69176 üzenetére
Mondjuk létrehozol az üres helyen egy partíciót és adsz neki betűjelet...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #69152 üzenetére
Az jó, köszönöm az infót.
-
quailstorm
nagyúr
Nálam is itt a kapuzárási pánik. Samsung new Series 9 2012, gyárilag Win8 PRO, abból lett Win8.1 PRO.
Most egyelőre én elégedett vagyok vele és nem akarom lecserélni, 10-et használtam már a PC-men, se a teljesítményigénye se semmije nem jön be a 8.1-hez képest. Nem ad pluszt számomra.Ettől függetlenül nem lenne rossz az ingyenes licenszt hozzácsapni a repertoárhoz.
Lényeg a lényeg, kiimagelném a teljes SSD-m külső HDD-re mondjuk Macriummal. Majd lefrissíteném a gépre, kipróbálnám milyen, aztán visszatenném az imaget. Ez mennyire működőképes ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
zolee145 #69019 üzenetére
IE is teljesen HW gyorsított 8.1 alatt, meg itt már nincs fallback mód mint 7-en, SW renderer mellett is törekszik az animációkra meg a VSYNC-re, szóval a te konfigodnál (értsd, nem 16 magos i7) gyorsan feltűnne ha globális hiba lenne a hardvergyorsítással.
Ennek ellenére nem szokványos jelenség.chrome://flags Itt nézzél szét hátha van valami érdekes. Meg egy monitorozó programmal (GPU-Z, afterburner) megnézheted csinál-e valamit Chrome alatt a VGA vagy alszik.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
zolee145 #69017 üzenetére
Nem hinném, HD3ezres szériából vagy kártyám, meg nVidiánál is idegesít az önállósodásával, de egyszerre két driver nem lehet fenn.
Mondjuk lehetne net nélkül felrakni és előre bedriverezni net előtt, mert az izgi volt mikor azért nem tudtam telepíteni az nV drivert mert ő elkezdte azt a szarját felrakni. -
quailstorm
nagyúr
válasz
height #68975 üzenetére
azt én honnan tudjam? azok alapján amit láttam a rendszeredből annyit fogtam fel, hogy sérült, kuka, reinstall
ha valami konkrétumot is megosztasz, (például miafészkesrákosfrancot ír már ki reinstall helyett), akkor LEHET, hogy tudok segíteni
napok óta írsz a problémáról, lehet, egy hete, de szinte semmi érdemi dolgot nem tudtam meg azon kívül hogy a rendszer fele úgy komplett nem működikez egy fórum, önkéntes alapon csináljuk és nem vagyunk se látnokok, se varázslók, ilyen tempóval előbb-utóbb eljutsz odáig hogy nem foglalkozik a problémáddal senki
hacsak valaki nem találkozott konkrétan a problémáddal, és itt van, akkor az eddigi leírásod kb annyit ér, hogy rossz a gép
nem túl informatív -
quailstorm
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
Itt nem a rendszerről van szó, hanem a legkisebb eszközazonosítójú HDD-re teszi a boot flag-et meg a BOOTMGR-t. Parancssorból sose csináltam, először próbáld meg automatával, működhet. De tapasztalatból beszélek, 3HDD-s rendszerem van, adatlapomon olvashatod mely rendszerekkel, természetesen nem sorrendben telepítve.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Elképzelhető, hogy a bootsectort akkor nem a kívánt HDD-re rakja. USB miért nem játszik?
(#68958) d.rokus: nagyon nem normális hogy ezek a servicek nem futnak vagy megsérültek. Így látatlanban ez nekem már reinstall. Bár misztos megnézném a service.msc-ben hogy mi el lehet-e indítani.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #68798 üzenetére
Tecsőü videó alatt Win7 x64-re azt írják Aero off és megy. Még az XP kompatibilitás nem árthat. Rgazda jog nem hiszem hogy kell neki.
Viszont 8.1 alatt nem lehet kinyomni a desktop compositiont, ellenben XP-mód asszem kinyomja alapból. -
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #68789 üzenetére
Azt már próbáltam és ugyanannyira lyukadtam ki 2010 és 2013-nál is. Mindig kori-féle integrált telepítőt használok.
Majd meglátjuk mennyire hízik meg a 2016, remélem nem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
12-13GB helyet nyertem az Office 2013 Office 2016-ra cserélésével.
Ezalatt a ma elérhető updatekkel ellátott verziókat kell érteni mindkét esetben.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
szabonagyur #68704 üzenetére
Most csak koca felhasználó vagyok, nincs Access, szóval 2013-mal se volt semmi bajom, de pont a 10 gigás frissítések, az verte ki a biztit. Akkor hamarosan kipróbálom mit tud.
-
quailstorm
nagyúr
Az Office 2016 kevesebbet foglal (hely a HDD-n) mint a 2013? Érdemes cserélni?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
pigatt #68649 üzenetére
attól hogy jobbról húzod az ujjad balra, és a touchpad széléről
amúgy ha nem megnyesni akarnád, hanem megtanulni, még hasznos is lehetne
zárképernyő színét meg gépházban lehet testreszabniez egy tablet OS, tudod
amúgy a Charmsra szükség van, legalább Win+C-re érdemes meghagyni, mert különben nem tudsz elérni pár beállítást, funckiót.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
intensa_man #68569 üzenetére
3 csík, Chrome újraindítása asztali módban (alulról a második). Ez a Metros kinézet, Chrome OS szerű.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
mefistofeles #68529 üzenetére
Nem lehet, de ext2/4 viewerrel tallózhatsz benne, vendég linuxszal meg azt csinálsz, amit akarsz
Vendég Linux alatt minitool partition wizardot értek. -
-
quailstorm
nagyúr
válasz
s3toraph #67940 üzenetére
Ami 7-en megy az 8.1-en is. Én nem vettem észre ősrégi Win98 korszakból származó játékoknál se hibát, Win7-től eltérőt persze.
Nagyobb gond akkor lehet, ha az illető lapos Intel HD-s mondjuk. Arra nem tudok mit mondani. nVidiával vagy Radeonnal nem lenne gond. Én asztali gépet használok ilyenre.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #67250 üzenetére
pedig nem változott a struktúra, csak amit én keresek az nem ott van
tudnám hogy hol -
quailstorm
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #67243 üzenetére
sajnos nekem ott sincs semmi különös XP alatt
-
-
quailstorm
nagyúr
ígyjárás
én 8 órát szoptam vele
szerintem MS baszott el valamit, de nagyon
Nonta videóját tudom ajánlanioffline appx deploy...
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Deus Ex Human Revolution Directos Cut- PC GOG Kód
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc