Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz King Unique #49971 üzenetére

"Az a baj, h a sok elégedetlenkedő átlaguser kicsit sem akarja magát megerőltetni, h az újhoz hozzászokjon"

ha az új egyértelműen jobb, akkor rájönnek és hozzászoknak. ha nem, akkor nehezen fog menni a rászokás. azt még az "innovatív" Apple is csak módjával vállalta be, hogy tablet / touchscreen UI-t desktopra hozzon, mert nem oda való. MS megint ugyanazt csinálta, mint anno a Vistanál. kitaláltak valamit, amire nincs felkészülve a piac, reformálni akarják azt a saját igényük szerint. csak ez nem jött be. Apple esetén a piacformálás azért jött össze, mert volt egy Jobsuk, aki arcát adta a termékekhez és remekül marketingelt. MS-nél ilyen ikonikus alak nincs, nem volt. Ballmer inkább nevetség tárgyává csinálta magát mutatványaival. Vista esetén a hardverek voltak kevesek, driverek nem álltak a helyzet magaslatán. 8-nál meg az érintőkijelző. nincs minden sarkon érintős PC, addig 8 UI-nak nincs túl sok haszna.

ismétlem magam: nézzétek meg mi történt a Gnome3 DE megjelenésekor. erősen tabletes UI-t hoztak desktopra, fel is hördült a nép, neki is estek minden szaklapnál, fórumon, hogy mekkora roncs. pedig a Linux userek pont nem a magát nem megerőltető átlaguser...

én magam is amint lehetett ugrottam a 8 DP-re, mert érdekelt, ideig-óráig bejött, de aztán kényelmetlenné vált és desktoposítottam, azóta rendületlenül használom a 8-at, 8.1-et, stb.

eleve úgy kellett volna kezdeni, hogy lehessen választani, hogy én most klasszikus felületet akarok (ami nem makacsság, nem berögzöttség, nem ellenkezés az újjal szemben. ha nekem az kell, mert az bevált, akkor miért váltsak? csak mert MS úgy döntött? ) vagy újat. egyértelmű, hogy a 7-ből fejlesztették tovább a 8-at, de ha már ott volt a komplett desktop, akkor nehezükre esett volna egy darab gomb mögé rejteni a komplett felületet és mondjuk opcionálissá tenni a metrot is? nem. installer elején feljöhetne egy ablak, hogy mit akarsz paraszt, metrót, vagy desktopot...
    választási lehetőségek kellenek, de folyamatosan elveszik azokat. ez a legfőbb baj.

"8-cat kezelgetni nem kell infós diploma, nem kellenek hetek se hozzá, h "megtanulja" vki."

pedig aztán a 8 nem sokat mond el magáról, hogy kell használni. nem intuitív, pedig annak akarják mutatni.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák