Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
vargadani
tag
-
nagyúr
válasz Csabee. #44190 üzenetére
Avast-ot nem tudom, nekem eddig az avira vállt be. Gyors, nagyon kevés ram használat, meg csenden teszi a dolgát. Meg meg lehet adni neki, hogy mikor frissítsen + 1 pont neki.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Воланд
titán
válasz Csabee. #44190 üzenetére
Nekem pl az 5.0-ás avast olyan szép kékhalálokat tudott produkálni (még szűz rendszeren is, ahova csak a fontosabb programok voltak felrakva), hogy öröm volt nézni (és nem csak nekem, külföldi fórumokon elég sok bejegyzést találtam az 5.0-val kapcsolatban, hogy fagy, visszatérve a 4.8-ra a probléma megszűnt). Bevallom a 6.0-át nem néztem, azóta lehet, hogy javítottak rajta.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
GIJoe
addikt
válasz Csabee. #44168 üzenetére
Felhívtam a supporot azt mondták persze támogatja a X64 eleve ilyen preinstall van rajta, sok memória miatt is, meg még a bios updatet is megkérdeznem nem e az a gond, azt mondták kizárt mert csak ventilátor sebesség javítás van a changelog ban.
Persze nekem is ugyan ilyen van és hibátlan azért mertem ismerősömnek ajándékba venni :S -
félisten
-
nagyúr
válasz Csabee. #42696 üzenetére
És ezt honnan szűrted le, hogy rossz a memória kezelése?
De ez nem a win 7 hibája, szerintem keress egy asus fórumot, ott hátha ott tudnak neked segíteni."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
-
Laccoss
addikt
válasz Csabee. #42684 üzenetére
Azt is nézd meg az alaplap leírásnál, hogy nem mindig támogat ugyanolyan memóriát a lap az összes foglalatban. Tehát lehet, hogy első kettő támogatja a Double Side (kétoldalas) memóriákat, míg a harmadik nem. És alaplap memória kompatibilitásnál ezt ugye nem láthatod, de leírásban rendszerint benne van.
-
félisten
válasz Csabee. #42687 üzenetére
Annyit még nézz meg, hogy jelenleg milyen a BIOS verziója, ugyanis így elnézegetve a deszkádhoz kiadott BIOS-okat, számos esetben memóriakompatibilitást orvosoltak ill. új CPU-k kerültek be... Lehet, hogy egy BIOS frissítés is megoldaná a gondot, persze ezt csak saját felelősségre, hisz ha egy BIOS frissítés közben bármilyen okból behal a cucc, akkor azt még garanciálisan sem fogják cserélni.
(Amúgy ha régebbi BIOS van fent, akkor a szervizes is bios frissítéssel fogja kezdeni... )
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Csabee. #42684 üzenetére
[link]
Memory support. Rámész, letöltöd a fájlt, majd megnézed milyen ramokat támogat a lap és azok közül válogass."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
-
nagyúr
válasz Csabee. #42681 üzenetére
A ramokra annyit, hogy paraszt vakítás, az ocz, meg ilyenek. Ha nem kell tuingolni, akkor elég egy alap ram, kingston, kingmax és az tökéletes lesz benne. Az időzítés sem számít, csak az, hogy min 2 giga legyen 7 alatt, ha több az nem baj.
Esetleg akkor kell a kis idözítés, ha teszt programokat futtatsz és te elmondhatod, hogy a háromtrémárkban xyz pontom lett. Nekem pl corsair van benne, kis pénzért. Simán tökéletes. Igaz nem a 800-as ramoknál, hanem az 1066-nál írja a támogatást, de tökéletesen megy.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
válasz Csabee. #42677 üzenetére
Átmenetileg csak egy memóriamodul legyen a gépben...A BIOS-t állítsd alapra (ha tudod hogy kell jumperrel resetelni, akkor azt is megteheted, avagy ha van a deszkán külön BIOS reset gomb, akkor azzal). Ezután a biosban a szükséges dolgokat állítsd be, amik meg nem kellenek, azokat tiltsd le. (pl ha nem használod az alaplapi hangkarit, akkor tiltsad, ha alaplapon van vga, akkor azt is stb stb)
A kernel power 41-es hibát gyakran az ún. ATK APCI driver hiánya okozza, ezt ritkán a W7 sem jelzi az eszközkezelőben(nincs ismeretlen eszköz). WU-ról viszont lejön, igaz a nem kötelező frissítések közt találod.
Aztán próba...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Csabee. #42677 üzenetére
Szerintem a lap pusztul. Bár ez nem win7 hiba, attól hogy azt használsz.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Csabee. #42593 üzenetére
Task Managerben meg kellene nézni, hogy nem fut-e valami a háttérben, ami zabálja az erőforrásokat, meg nem ártana egy víruskergetés.
Msconfigba meg azt kellene megnézni, hogy mik szerepelnek a startup fül alatt, ami nem kell, hogy automatikusan induljon a rendszerrel, az elől kiveheted a pipát.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Lenry
félisten
válasz Csabee. #38203 üzenetére
nincs erőforrásigény-különbség, mert a Home és Ultimate közt szolgáltatásbeli különbségek vannak (Ultimate-el meg tudsz csinálni meg be tudsz állítani dolgokat, amiiket HP-val nem), amik nem befolyásolják a az OS mindennapi működését, így a RAM igényt sem.
és igen, VirtualBoxot attól még ugyanúgy használhatsz.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
sfdrakex
nagyúr
-
martin66
senior tag
válasz Csabee. #34487 üzenetére
Írd be a startba, hogy rendszerkonfiguráció asszem, itt menj arra, hogy rendszerindítás fül majd speciális beállítások állítsd a procik számát a legnagyobb számra. Én még itt a rendszerindítás fülön bellül bejelölöm, hogy nincs folyamat jelző és az időkorlátot 0 mp-re teszem. Majd az autómatikus indítás-ból vedd kia felesleges programokat, ja és még ajánlom ezt a honlapot![link]
-
bobsys
veterán
válasz Csabee. #28639 üzenetére
hat ha van group policy azon a windowson meg (professional es ultimate verziokban van)
group policy nelkul registry allitassal
de most belegondolva, lehet eleg ha a usernek nincsen joga a gep vinyojan semmihez csak a profiljahoz es az internet explorer mappahozEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
AirBooms
addikt
válasz Csabee. #18987 üzenetére
Amikor írtam neked, közben épp beszéltem Skype-on, akkor volt 48 MB a memóriahasználata, közben repültem a Flight Simulatorral, ami az egyéb programokkal együtt közel 4 GB-t evett. S semmi gond nem volt a W7 64 Pro-val. Szóval nem tudom... amúgy pár napja frissítette magát nálam a Skype, azóta mintha több funkciója is lenne. Nálad mi a helyzet?
-
Morden24
nagyúr
válasz Csabee. #14572 üzenetére
Előtöltés, ha úgy tetszik.
Ha éppen nem használod semmire a memóriát, akkor megtölti a gyakran használt programok előtöltésével, így ha elindítanád valamelyiket, akkor jó gyorsan előtted is van.Ha elindítanál valamit, ami miatt kéne a memória, természetesen azonnal kisöpri ezt az előtöltést.
Ezt hívják Superfetch-nek
Egyszóval igen, jó ez neked.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Tosee
őstag
válasz Csabee. #14572 üzenetére
Ebben találhatók a gyakran futtatott szoftverek stb... Memóriából gyorsabb az elérés mint a hdd-ről, ezért gyorsabban is indulnak az alkalmazások!
Nincs vele semmi gond, nálam is ennyi szokott lenni kb.!Superfetch szolgáltatás csinálja! De ha olyan programot futtatsz, ami éhesebb a kelleténél és kevésnek bizonyul a szabad memória, akkor szabadít fel a lefoglaltból!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Csabee. #10173 üzenetére
Ja értem csak ha nincs jobb az a legegyszerűbb gyorsan ki lehet próbálni.
Egyszer haverral raktunk össze gépet, nem volt alaplaphoz leírás ezért próbálgattuk melyik a power és a többi gomb helye a lapon, végig próbáltunk mindent csak nem akart a gép bekapcsolni, biztos rossz a lap mire észre vettem talán a tápba csatlakozó áramkábel másik végét bekéne dugni a konnektorba Miután ez megvolt egész gyorsan sikerült
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
félisten
-
WonderCSabo
félisten
-
Edween
őstag
válasz Csabee. #5393 üzenetére
Az a kiterjesztés felejtős, ami használható az a wmv és avi, itt találsz gyönyörűeket, kedvedre.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Csabee. #5311 üzenetére
Nálam 25 gigás a C meghajtó ahol a se7en van 9-10 gigám szabad, hibernálás ki van kapcsolva meg a visszaállítási pontok is, így az nem foglal helyet. Office van fent video és zene lejátszó progik meg mér pár kisebb program, játékok más meghajtón. Szóval bőven elég a 45 gigás partició neki.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Kukti
tag
válasz Csabee. #5187 üzenetére
Elvileg nem kell hozzá átalakító, mert a noti satás vinyóknak ugyanolyan a csatlakozója mint a normál sata-s nak.
olyannal találkoztam már hogy bizonyos gyártók mindenféle átalakítót buheráltak rá, de ezeket általában le lehet szedni.
szóval szedd ki a vinyót, fejtsd le róla az átalakítót, és utána már rá tudod dugni a gépedre.
(persze ha van fölös sata csatlakozód )az IDE vs. AHCI között meg ha váltogatsz tuti nem fog elindulni, hanem kékhalál lesz a vége.
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz Csabee. #5179 üzenetére
Valószínűleg nincs baja a merevlemeznek. Próbáld átállítani a bios-ban a hdd-ét ide módra (persze ha le van húzva a merevlemez) vagy tedd alapra. Ha így elindul, akkor ki kell törölni az összes partíciót és utána tudod megint ahci módban telepíteni a hetest. Ha nem akarod kitörölni a partíciókat akkor ide módban telepítsd ideglenesen amíg kimented a dolgaidat.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Morden24
nagyúr
válasz Csabee. #4404 üzenetére
A Users\Public-ra gondolsz?
Nem hinném, hogy ki lehet így kapcsolni, de mit zavar az téged?(#4405) _Voyage_: Próbáld meg a render output-ot megváltoztatni. Egyébként jó lenne, ha megpróbálnád VLC-vel, mert nem mindegy, hogy hardveres, driveres, codec vagy sima lejátszógond.
(#4407) Csabee.: Elképzelhető, hogy totál hülye vagyok, de milyen csík és hol?
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Csabee. #4076 üzenetére
Hely felszabadításához kézi törlés vagy ccleaner. Utóbbiban van regcleaner lehetőség is, de én speciel azt tapasztaltam, hogy amikor valami tényleg belebarmol a registry-be, akkor úgyis kézi törlést kell csinálnod, mert az ilyen automata bigyók szinte szart sem érnek.
Egyébként meg registry bejegyzéseket törölgetni max. placebónak jó.Máshoz a helyedben nem nyúlnék.
[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
válasz Csabee. #4076 üzenetére
Registry pucolóra és iylen szemét-eltakarítóra gondolsz? CCleaner és a Wise Disk illetve Registry Cleaner...ezt a 3at használom
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
pzstm
titán
válasz Csabee. #1392 üzenetére
Dreamscene ultimate-ben volt egyedül ha jól rémlik...abból meg nem igazán sok fogyott...nem nagyon használták azt nagy tömegek....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz Csabee. #1389 üzenetére
How to install and enable dreamscene in Windows 7
Gugli roppant hasznos
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
kizárt...minden hónap második keddjén adnak ki patcheket(1-1 rendkívüli esetben ettől eltérhetnek, de annka komoly indoka kell, hogy legyen)..ezen kívül eszközdriverekhez érkezhet frissítés, de nem igazán naponta. Defender vagy MSE az ami naponta update-el...esetleg update history-t nézd meg, milyen frissítések települtek
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Azért az avast nem mindenható, úgy ahogy a többi sem. 100 %-os felismerési arány egyszerűen nem létezik. Megnézheted akkor a malwarebytes antimalware-rel az a-squared-del (mindkettőnek van ingyenes változata), meg valami online scannerrel (eset, kaspersky, panda, etc....).
De lehet, hogy a töredezettségmentesítés is segít.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest