-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Üdv!
Ha a pendrive eldobja magát,és mérete se lesz,akkor vissza lehet valahogy hozni?Ha valaki már látott ilyet.
Próbáltam rufussal,és discpart cmd-vel is.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem a Win 11-et, kezdem megszokni, a beállítások nagy részével megvagyok.
Egy dolog azonban nem hagy nyugodni. Az óra melletti ikonokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem:
A tálca beállításainál az egyéb rendszertálca ikonok menü alatt "halmozódás" van.
Értem ezalatt azt, hogy például Win11 telepítéskor feltette a windows automatikusan az NVidia Containert, amely ugye megjelenik ott. Később feltettem a legújabb drivert, erre az egyéb rendszertálca ikonok menü alatt duplázódott, kétszer szerepel az NVidia Container.Egy másik programmal is jártam úgy, hogy megjelent az egyéb rendszertálca ikonok menüben, majd később feltettem egy újabb verziót, akkor ismét megjelent ott:
NVidia ugyanez....Az úgy nem lenne túl jó, hogy mondjuk telepítek egy programot, amelynek az ikonja megjelenik az óra mellett, majd később uninstallálom/újratelepítem és csak gyűlik itt a menüben.
Hogyan tudom ezt eltüntetni innen?
Köszi előre is!
-
Sonja
nagyúr
Egy ötlettől vezérelve, lementettem mindent, és újratelepítettem a Win 11-et. Mikor végzett, írja, hogy nem található termékkulcs az eszközön. Hibaelhárítás indít, majd Nemrég cseréltem hardvert valasztva írja megint, hogy "Nem találunk olyan, a Microsoft-fiókjához kapcsolt eszközt, amellyel a jelenleg használt eszközt újraaktiválhatná. Győződjön meg róla, hogy azzal a Microsoft-fiókkal van bejelentkezve, amelyet ezen az eszközön a Windows 10 digitális licencéhez kapcsolt, vagy próbálkozzon újra később."
A "A Microsoft-fiókjához kapcsolt további eszközök"-et választva pedig ezt mutatja:
Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg nincs mód a Win 8.1-es kulccsal regisztrált online profilhoz kötött aktivitást továbbra is használni!Rohadjon meg az M$.
Most vehetek másik Win 10/11 kulcsot.
-
modflow
veterán
válasz
Armagedown #19894 üzenetére
ok.
-
válasz
adika4444 #19881 üzenetére
Hali. Sima Realtek audio console van. Meg DTS audio, de a BIOS frissítés óta eltűnt a lehetőség. Ha kihúzom a jack e szól a belső hangszóró, ha bedugom akkor meg a fejhallgató. Hát ez van, ezzel nem tudok mit kezdein, friss telepítés minden. lehet van rá valami registry hack, de a neten nem találtam.
-
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
King Unique #19878 üzenetére
Ugyan azzal az MS fiókkal van.
Igen, Win 8.1 Retail kulccsal aktiváltam. Rohadjon meg az M$!
Akkor ennek annyi.
Ha veszek Win 10/11 kulcsot, akkor utána mit csináljak pontosan? Először az MS profilomban töröljem a mostani eszközt? Utána aktiváljam újra a mostani Win 11-et az új kulccsal?
-
modflow
veterán
Miért van az, hogy a képen látható drivereket ha lefrissítem, akkor egy idő után újra elavult lesz és azt látom, hogy frissíteni kell??
Holott mindig ezeket a drivereket nézi, hisz dátumban nincs újabb!
Mintha a win11 telepítene egy régebbit, majd amikor ránéztek Driver Booster-al, akkor azt meg mindig ezeket akarja feltenni.
-
adika4444
addikt
válasz
Lalikiraly #19877 üzenetére
Ha Realtek, a Realtek Audio Console telepítve van és abban tudod állítgatni. Ha valami brand-elt Realtek, van saját nevű programja, de hasonlít a Console-ra a GUI-ja. Ha más hangkártya, annak is van jóeséllyel szoftvere, de nem ismerem a többit, hogy merre kell keresni a funkciót.
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Azt megtudnatok mondani hogy a jatekaim ikonjainal az a kek sarga pajzs micsoda? Es hogyan lehet eltunteni?
-
-
King Unique
titán
Ugyanazzal a Microsoft-fiókkal történt most a bejelentkezés a Windows 11-be és a böngészőbe is, mint amelyikhez korábban társítva lett a digitális licenc?
Megoldható más módon is az újraaktiválás, lásd a #15572 számú hozzászólásban leírtakat.
Ha eredetileg Windows 7/8/8.1 termékkulccsal - a ShowKeyPlus program "Enter a product key to check its edition" opciójával megtekinthető pontosan miféle - történt a Windows 10/11 aktiválása, akkor viszont az lesz a gond a hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál, amit egy korábbi cikk és a társtopik hozzászólása is taglal. -
Arra esetleg van tippetek, hogy egyik percről a másikra összevonódott a notiban a beépített hangszóró és a fejhallgató csatlakozó?
eddig simán tudtam a kettő között váltani, most meg hiába mondom minden csatlakoztatáskor hogy fejhallgató. csak a beépített hangszórónak veszi...
Driver reinstall is megvolt. -
-
-
-
Sonja
nagyúr
Segítsetek!
Frissítettem a BIOS-t az alaplapomon (ami felülírta az fTPM firmware-t is), amitől eltünt az aktiválás a Windows 11 Pro-ban! Ezt írja ki:
Mivel online profillal aktiváltam, így gondoltam nem lehet gond. Igen ám, de amikor rányomok a hibaelhárításnál, hogy "Nemrég cseréltem hardvert ezen az eszközön" opcióra, akkor nincs sehol a gép. Ezeket írja:Az MS weboldalán belépve a profilomban ott van a CsokisPC gépem!
Ilyenkor mit lehet tenni?Előre is köszönöm!
-
cog777
senior tag
válasz
King Unique #19869 üzenetére
DPI valtoztatasa allitotta a fontmeretet a regebbi programokban es a file explorerben, koszi!
"Azért nem, mert a milyen windowsos programot XY célra eleve nem ennek, hanem értelemszerűen a "Milyen program, ami...?" topiknak a témája, az ottani téma összefoglalóban összegezve vannak ezek, ami ötlet forrása a NeszeTools weboldal, érdemes az utóbbit is nézegetni."
Ezt is."De egyébként nem, nem feltétlen kell a beépített Windows biztonság (Defender) antivírus programot külsőre lecseréln..."
En is gondoltam hogy legjobb az adott platform/rendszer beepitett cuccai hasznalni. -
King Unique
titán
válasz
cog777 #19865 üzenetére
• Módosítsa a Display DPI skálázási szintjét a Windows 11 rendszerben
• Szövegméret módosítása a Windows 11 rendszerbenA Windows 11-ben is eleve adott a lehetőség a kijelzőmérethez és felbontáshoz igazított skálázási szint, betűméret stb. beállításához.
Ha az előbbiek megfelelő beállítása után sem megfelelő a betűméret, akkor az adott programban kellene ezt beállítani, vagy szükség esetén frissíteni magát a programot a legújabb verzióra, amiben már megoldották ezt.
"Vannak itt a PH-n ajanlott programok Windowsra? Osszefoglaloban nem latom."
Azért nem, mert a milyen windowsos programot XY célra eleve nem ennek, hanem értelemszerűen a "Milyen program, ami...?" topiknak a témája, az ottani téma összefoglalóban összegezve vannak ezek, ami ötlet forrása a NeszeTools weboldal, érdemes az utóbbit is nézegetni.
"Van 1 eves F-Secure licenszem, erdemes lecserelni a Windows Defendert"
Az meg alapvetően inkább a vírusirtó topic témája.
De egyébként nem, nem feltétlen kell a beépített Windows biztonság (Defender) antivírus programot külsőre lecserélni, mert védelem tekintetében általános felhasználás mellett az előbbi is bőven elég lehet. Na meg ha az egyes 3rd party antivírus programoknál előforduló pl. ilyen és ilyen bugok elkerülése is szempont, akkor az újabb érv lehet a beépített alkalmazás használata mellett. -
-
-
cog777
senior tag
Udv! 10 ev utan ujbol van egy Windows-os gepem, Win 11.
Van par kerdesem, tudtok segiteni az alabbiakban?
- Bizonyos programok, valoszinuleg a regebbi win32-es, illetve a File Explorer fontjai tul kicsik a notimon. Scaling, text size pedig csak bizonyos reszet allitja a rendszernek.
Van lehetoseg atallitani a legacy illetve a rendszer programok font meretet?
- Van 1 eves F-Secure licenszem, erdemes lecserelni a Windows Defendert?
- Vannak itt a PH-n ajanlott programok Windowsra? Osszefoglaloban nem latom.
- Pl FTP klienst keresek de FileZilla-ra bejelez a Windows Security-ja, 10 ev linuxozas utan kicsit bizonytalan vagyok mit lehet letolteni es honnan.
Koszi! -
-
Csorbi
addikt
válasz
Oposzumtoszó #19862 üzenetére
TPM be van kapcsolva biztosan?
-
-
Csorbi
addikt
válasz
Oposzumtoszó #19860 üzenetére
Jó eséllyel valami külső program általi beállítás lesz, ami beállítás szerint töröl mentett logint, cookie-t, stb. Gondold át mit telepítettél, állítottál be nagyjából 3 hete.
-
Sziasztok!
Nagyjából 3 hete azzal a problémával küzdök, hogy minden egyes gép kikapcsolás után újra be kell jelentkezzek a microsoft szolgáltatásokba. (Game pass, office, defender.)
Korábban nem volt ilyen gondom.
Idei januári telepítés, hivatalos Windows 11 Pro (23H2)Nem nagy dolog újra bejelentkezni, Dunába nem vetem magam miatta, de furcsállom.
Szerintetek mi okozhatja? -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Letöltöttem egy csomó mp3-at yt musicról, de nincs hozzájuk borító. A windows media player megtalálja hozzájuk a borítókat, viszont ha szinkronizálom az mp3 lejátszóval, akkor a lejátszó nem mutatja a borítókat. Hogy tudom elérni, hogy a borítók a gépről külső eszközre másolás után is a fájlban maradjanak? -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #19836 üzenetére
A matek a már említett ~ 1,5%, gyakorlatilag minden cikk eleve az összesített, globális adatok alapján és nem külön-külön országonként / régiónként taglalja a Windows 10/11 piaci részesedének alakulását, nemrég pl. az alábbi Neowin cikk is. Ennyi!
-
Greg Vinous
tag
válasz
King Unique #19854 üzenetére
Köszönöm nektek, holnap újra próbálkozom ezzel a manuális telepítéssel.
A többit elvileg már néztem, google-ben én is keresgéltem a hibakódra, de azzal nem jutottam előrébb. -
King Unique
titán
válasz
Greg Vinous #19852 üzenetére
• Error Code 0x80004005 on Windows 11: How to Fix it
Ha a hibakód specifikus egyéb megoldások eddig még nem lettek kipróbálva.
+ Tipikus hibaok lehet még sikertelen funkciófrissítésnél, ha kevés a szabad terület a C meghajtón, 3rd party antivírus és rendszerbuheráló programok, inkompatibilis illesztőprogramok (driverek), hibás / korrupt rendszerfájlok (SFC és DISM futtatása az ellenőrzéshez és javításhoz), stb.
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Ha a Windows Update-en nem megy a 23H2 verzióra frissítés, akkor megoldható manuálisan is a telepítési segéddel, letöltött ISO-val, stb.
Ha jelenleg 22H2 verzió van használatban, akkor viszont elég csak a kis méretű 23H2 engedélyező csomag (eKB) letöltése és telepítése, felesleges az előbbiekkel vesződni.
-
Zoz
őstag
válasz
Greg Vinous #19852 üzenetére
Tölts le egy teljes 23H2 ISO-t, és azt küld rá frissítő telepítésként.
-
Greg Vinous
tag
Win11 update témában kérnék tőletek egy kis támogatást, hátha valaki tudja mi a broki hiba van a rendszeremmel, mert én 2 nap próbálkozás után sem jövök rá.
Jelenség:
Rendszer feldobja a 23H2 frissítés lehetőségét. Letölti, feltelepíti, újraindul és települ, majd újraindítás után azt írja hogy sikertelen a frissítés és egy ilyen hibakódot dob: 0x80004005Amit próbáltam eddig:
- Windows Update Hibaelhárítót lefutattam, azt írta talált hibát, javította és próbáljam újra a folyamatot. (hiába)
- Windows Update és a Background Intelligent Transfer szolgáltatásokat csekkoltam, újraindítottam és rendben futnak
- töröltem a win/temp és a win/softwaredistribution/download mappák tartalmátMinden hiába, folyamatosan ugyanoda érek vissza, rendelkezésre áll a frissítés, de sikertelen a telepítés.
Van ötlet, tipp, bármi hogy mivel próbálkozhatnék még?
-
Curtain
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ez a parancssoros megoldás jó lesz.
-
movax
őstag
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Elhatároztam hogy véglegesen leváltom a win 10-et, 11-re. De net és Microsoft fiók nélkül szeretném felrakni. Mi ennek a legegyszerűbb módja jelenleg? Ugye win 10-nél ez sima ügy volt, itt már nem annyira. Köszi ha segítetek.
-
I02S3F
addikt
válasz
Clubforum2 #19844 üzenetére
Nem lehet mindig az informatikával vagy egy kis részével mindig foglalkozni...Nekem sem megy!
-
Lenry
félisten
válasz
Clubforum2 #19843 üzenetére
igen, így a legegyszerűbb
-
Clubforum2
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. LÁtszik,hogy mostanában nem vagyok otthon ebben a témában,azt sem tudtam,hogy hogyan kezdjem el keresni.
-
Clubforum2
tag
válasz
Clubforum2 #19840 üzenetére
Bocsánat a tudatlanságomért,de akkor nekem ez lesz a megoldás? [link]
-
movax
őstag
válasz
Rufusszal kell telepítőt csinálni és kikapcsolni a hardverkövetelményes feltételeket, akkor felmegy.
-
Lenry
félisten
válasz
alapvetően nem, de egyébként gond nélkül fel lehet rá tenni: itt a leírás hogyan
-
Clubforum2
tag
Sziasztok
Biztos tök unalmas kérdés,de szeretném feltenni,amire azért valamennyire sejtem a választ,hogy ha nem támogatott a processzor,akkor nem is fog települni a win11? Ha nem,akkor laptop csere a megoldás gondolom,mert procival nem bíbelődnék most.
A jelenlegi proci: Processzor Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz, 2201 Mhz, 2 mag, 4 logikai processzor Válaszotokat előre is köszönöm. -
apollo12
veterán
Heló lenne egy kis gondom a legutóbbi win11 frissítéssel, minden indításnál míg nem nyúlok a egérhez megy a keresés jel az asztalon majd villan egyet a kép, utána jó az asztal, másik problémám leállítás 5 percig tart
, ezzel lehet valamit kezdeni, vagy újra kell rakni a gépet
?
-
-
válasz
King Unique #19835 üzenetére
É-Amerika: -3,1%
Európa: -4,6%
Ausztrália: -6,3%
volt a win11 visszaesése az utóbbi szűk 2hónap alatt (és e hónak még nincs vége)viszont
Venezuela és sok más hasonló állam +0%
India +1,5%
Chad +1,5%
Niger +1,5%
Mongólia+1,5%
Sudan +3%
Saoma +8%
Ezek nálad kiegyenlítik a mérleget. Ok.. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #19833 üzenetére
Mármint pontosabban eltúloztál egy olyan dolgot, ami valójában nem akkora jelentőségű, az a 1,5% ezek szerint nem mozgatta meg annyira az IT sajtót sem, ha eleve nem voltak az elmúlt hetekben / hónapokban azzal kapcsolatos hírek.
Egyébként meg ha annyira érdekel, akkor lehet írni / telefonálni a Microsoftnak, van StatCounter Feedback is e-mail-címmel, stb.
Az a kis okfejtés meg ott hibádzik, hogy nem is feltétlen régiók szintjén kell ezt nézni, hanem eleve globálisan, amikor a Windows 10/11 piaci részesedéséről cikkezik az IT sajtó, ott is rendszerint azt teszik.(#19834) movax:
Mármint szerinted, szubjektív alapon, ellenben objektíven és szakmai szemmel nézve már nem feltétlen, ez itt a lényeg. Na meg amiket én felsoroltam, azoknak az újításoknak és továbbfejlesztések az előnye gyakorlatilag tény, amiket nem sikerült cáfolni és nem is nagyon lehet, hanem akkor jön más, ami megint pontatlan, mert pl. az új felület eleve adott a Windows 11-nél, minipanelek és egyebek a Windows 10-ben nincsenek, stb. Innen pedig akkor eljutunk oda, hogy máris nem feltétlen helytálló a "jó része bulshit" kijelentés. -
movax
őstag
válasz
King Unique #19830 üzenetére
Lényegében ezek is bullshitek, de még van mellettük sok más egyéb olcsó vásári mulatság
Csak idézek a listáról: Új felület, Intelligens alkalmazásvezérlő, Minipanelek, Microsoft Edge, Asztali csoportok, Áttervezett Microsoft Store, Clipchamp, Emojik, Első lépések, ésígytovább, ezeket 2024-ben eladni egyedi és új fícsörökként elég kínos. (Szétcseszett start menü, teszem hozzá, mert ez durván befolyásolja a hatékonyságomat és a közérzetemet).
-
válasz
Semmi "És?".
Az elmúlt években (lassú de) folyamatos növekedés után azt láton hogy ez megtört az utóbbi két hónapban. Érdeklődtem hogy miért???
Valami új fícsör lett bevezetve 2 hónapja ami nem tetszik az embereknek? Én nem hallottam róla. És ti?Az meg hogy hozzám Európa és észak Amerika szokásai közelebb vannak mint Nigéria, Csád vagy Venezuela, Kína szokásai, az az én szuverén jogom. Én itt élek Magyarországon Európában, itt találkozok PCkel.. Nem érdekel hogy Afrikában milyen Windowst használnak.
-
Lenry
félisten
válasz
King Unique #19827 üzenetére
Pontosan mit jelent az, hogy "beragadt", a frissítések keresésénél kilistázza az említett frissítéseket a Windows Update és telepíteni próbálja?
igen, pontosan ezt jelentiAz említett frissítések telepítése a Windows 10-nél el lett indítva és sikertelen volt
nem tudom, nem figyeltem (és őszintén szólva ennek irrelevánsnak is kéne lennie, ha rendesen volna megcsinálva a WU)• How to Clear Your Update
az itt leírtakat mindet megcsináltam, ahogy azt írtam isA Windows Update cache illetve a SoftwareDistribution mappa törlése megfelelően lett végrehajtva, utána az újraindítás is megvolt?
nem most látok először Windowst, ha ezek a kézenfekvő megoldások segítettek volna, nem jövök kérdezni -
movax
őstag
válasz
Hát, ezeknek a win11-es remek funkcióknak a jó része parasztvakítós bullshit.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #19828 üzenetére
És?
Ha a Windows 11 %-os elterjedtsége a kérdés, akkor ott nyilván a globális érték a mérvadó, nem szimplán az EU-s, mivel nyilván nem kizárólag csak az EU-ban használnak Windows 11-et, ahol globálisan csak az említett kb. 1,5%-os visszaesés van, ami azóta lassan újra növekedésnek indult.(#19829) ViktorHUN:
Azért annyira nem feltétlen rossz, mert pl. a Windows 10 is hasonló, 30-4x%-os részesedést produkált 2-3 évvel a megjelenése után, na meg annál ugye nem volt kompatibilis CPU, TPM 2.0, UEFI + Secure Boot, stb. spéci rendszerkövetelmény mint a Windows 11-nél, az utóbbi lassabb terjedésének főként ez az oka.
Dehogynem jobb és tud többet új funkciók tekintetében a Windows 11, elég csak megnézni pl. ezen és ezen összehasonlításokat, amik ráadásul csak a kommersz funkciók és nem is a teljes lista.(#19831) movax:
Azért az automatikus ébresztés és zárolás, automatikus HDR, továbbfejlesztett újradokkolás, újfajta biztonsági mentésnél a mentés mellett visszaállítási lehetőség, továbbfejlesztett Paint és egyéb alkalmazások, továbbfejlesztett virtuális asztalok, telefonos szinkronizálásnál Android mellett iPhone támogatása, stb. pont nem feltétlen a szimpla "parasztvakítós bullshit" kategória. -
ViktorHUN
csendes tag
válasz
Doky586 #19828 üzenetére
Ahhoz képest hogy lassan 3 éves,gyalázatos!Nem kell az embereknek,plussz ha kivennék azokat akik új eszközzel kapták,ebből mennyi azok akik önként váltottak még gyalázatosabb eredményt kapnánk!Gyakorlatilag szinte semmibben nem jobb a 10-nél,cserébe viszont rengeteg a probléma vele!
-
válasz
King Unique #19827 üzenetére
Európa február 29,11%
április 24,5% azaz közel 5% -
King Unique
titán
Pontosan mit jelent az, hogy "beragadt", a frissítések keresésénél kilistázza az említett frissítéseket a Windows Update és telepíteni próbálja?
Az említett frissítések telepítése a Windows 10-nél el lett indítva és sikertelen volt, majd úgy illetve ennek ellenére lett ráküldve az ESD ISO-ból a Windows 10—►
Windows 11 in-place upgrade?
Ahol amúgy a Windows 10-nél a KB5036979 eleve csak választható (preview) frissítés, amit nem is kellett volna okvetlenül telepíteni és felhasználói megerősítés nélkül automatikusan eleve nem telepíti a Windows Update sem.• How to Clear Your Update Cache on Windows 11 and 10
A Windows Update cache illetve a
SoftwareDistribution
mappa törlése megfelelően lett végrehajtva, utána az újraindítás is megvolt?• Reset Windows Update in Windows 11
• How to reset Windows Update on Windows 11Ha az előbbiek nem oldják meg és az újraindítás sem használ, akkor következő opcióként adott a "reset Windows Update" lehetőség.
(#19826) Doky586:
Mármint a StatCounter szerint világviszonylatban a februári 28,16%-ról márciusban 26,68%-ra esett vissza, amit közel 1,5%-os visszaesés, ami azért nem olyan drasztikus, meg eddig is voltak hasonló ingadozások. Sőt, azóta ismét növekedésnek indult, ha a jelenlegi 26,72%-ot nézzük. -
Mi történt a win11-el az utóbbi 2 hónapban?
StatCounter szerint (Magyarországot kivéve) az egész világon zuhan a népszerűsége. Európában 2 hónap alatt 5%-ot esett. Ilyen kis időre ez hatalmas szám. Elrontottak valamit? -
Lenry
félisten
válasz
Petrónius #19824 üzenetére
persze
ezen kívül próbáltam:
- Windows Update hibajavítót lefuttatni
- wushowhide-dal eltüntetni, de az nem is mutatta őket
- bits-et és wuauserv-t leállítani majd SoftwareDistribution\Downloads-t üríteni
-wuauclt.exe /detectnow /updatenow
paranccsal kényszeríteni a frissítések újra keresését
ezek eddig nem segítettek. -
Lenry
félisten
Media Creation Toollal készített ISO-val frissítettem egy Win10-es gépet 11-re.
sikeresen meg is történt, azonban a Windows Update-ben beragadt két, még a Win10-hez tartozó frissítés (KB5036979 és KB5037036).
hogyan lehetne ezeket onnan eltüntetni? -
válasz
Lalikiraly #19816 üzenetére
Az összes netes megoldás vackot végigpróbáltam és nem megy. A másik gépen meg hibátlanul...
-
-
movax
őstag
válasz
Lalikiraly #19813 üzenetére
Driver update, vagy törölni a device managerből mindkét eszközt, restart. Van hozzájuk valami saját driver?
-
movax
őstag
Csak szólok, ha valaki Explorer Patchert használ:
A legfrissebb Cumulative Update Preview (KB5036980) visszaállítja a win11-es stílust a start menüben, a win10-est nem lehet visszaállítani. EP-frissítés egyelőre nincs. -
Van egy Win11 es noti.
Hozzá csatlakoztatok egy hama egér billentyűzet kombót ami usb vevőegységgel van.
A másik gépünkön itthon tökéletesen megy, a notimmal nem csak code 31 hibát ír és kész.Már minden megoldást próbáltam. Mi lehet még vannak ötleteitek? A hibaelhárító sem fut le normálisan....
-
A Telefon app-ból hogyan tudom törölni a készülékeket?
-
margithid
veterán
Azt hol tudom beállítani, hogy képernyő felébresztéskor ne kérdjen mindig pin kódot/ujjlenyomatot?
-
Zoz
őstag
válasz
Doky586 #19803 üzenetére
Igen mert te a lapod Biosában, az erre szolgáló segédprogramban nézed.
De az említett HP-nál csak jön egy HP firmware frissítés a többi rendes Windows update között, és települ szó nélkül. Laikus felhasználó csak annyit vesz észre, hogy kicsit tobább szöszmötöl újraindításnál. -
válasz
#02260224 #19798 üzenetére
Szervezeteknél jellemzően Education vagy Enterprise vagy olyan Pro licensz van ami nem bioson keresztül működik. Mert 100 db egyedi licensz jóval drágább lenne. Ezért OS nélküli gépet vásárolnak és a céges licenszet teszik rá. Ami nyilván reinstallkor eltűnik, a licenszgazdának kell újra aktiválnia.
-
-
movax
őstag
válasz
Fernet #19790 üzenetére
Friss install esetében a windows default bekapcsolja a Device Encryption-t a modern standby-t használó gépeken. Nem a Microsoft-fiókban, hanem a OneDrive-on tárolja a kulcsokat állítólag, az MS-fiókkal kell oda belépni. Sok értelme nem nagyon van, érdemes kikapcsolni install után, főleg ha nem használtok online accountot a gépen.
Ha van MS- vagy sulis fiók és azzal lépsz be, akkor az első belépésnél automatikusan bekapcsol a BitLocker.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest