Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
És van esetleg már ötleted, Te mire tennéd le a voksod? Mint láthatod én egy Seasonic klón mellett döntöttem végül.
Azért murisan alakulnak az árak jelenleg - a legolcsóbbat írom be az Árgép szerint. A 10 év gariról lövésem sincs. Csak Seasonic és Phanteks termékeket nézegettem, Corsair nem volt képben - a drágább mivolta végett. Így szerintem Szpidi is megérti, mi állt a 750W mellett.
Seasonic FOCUS GX-550W: 33.390
Phanteks AMP 550W: 42.280
Seasonic FOCUS GX-650W: 37.200
Phanteks AMP 650W: 41.270
Seasonic FOCUS GX-750W: 45.790
Phanteks AMP 750W: 37.929Szóval nálam ez volt a döntő a legutolsó mellett. Levelezés alapján a választott bolt - aki helyben is van ráadásul - megadja a gyártó által kínált 10 évet és szintén 38k-ba kerül.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35002 üzenetére
Alapvetően jobban hangzik a +200W/+5k, addig a pontig, amíg nem olvasol egy reviewt, ahol leírják, hogy alacsony terhelés mellett nem jó a hatásfok és a ventivezérlés túl agresszív..SS verzióban ilyen nincs, hangját sem hallani kb., amikor hébehóba felpörög. Az ~50% körüli terhelt állapotra méretezés ökölszabály, úgy a legjobb a hatásfok.
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35004 üzenetére
Nincs azért gond vele, kevesen használják <50W mellett, ahol leesik 70% körülre, nálad sem lesz gond A 300Wig passzív mód működik, csak nem olyan lágy a ventiindítás, más karakterisztikájú, mint az SS, viszont nem kell megijedni tőle, ahol már ennyit fogyaszt a vas, elnyomja a többi venti simán a hangját. Összességében ez is egy jó táp, SS/GX az alapja, szóval vedd meg nyugodtan, ha tetszik
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35004 üzenetére
Hm.
Az AX 760 hangját sosem halottam. A HX 1200HXi ventilátora be sem kapcsol, ha kézzel bekapcsolom 733rpm az alap nem is hallani. A be quiet ventikkel sajnos nincs jó tapasztalatom. Van a egy alap morgása ami számomra zavaró ezért kiszedtem a számítógép házból is. Gondolom a be quiet tápnál is ugyan ez a helyzet.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz eszakas #35006 üzenetére
Most látom, hogy már meg van a kiszemelt. Akkor stornó az előző hozzászólás
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35006 üzenetére
be quiet! tápnál is változó a helyzet. Az én L9-CM-400W-om lehelete alig hallatszik, míg az Asszony S9-CM-400W-ja első indításkor mindig jól felpörög, utána viszont meg se nyikkan.
A bq! venti már más tészta. Amit a vízhűtésekhez adnak, annak a hangja botrányos.
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #35005 üzenetére
A "nagy tápegység" topikban is igencsak ajánlották több SS klón (NZXT, MSI, XFX) mellett.
Ahogy eszakas is kiszúrta, már érkezőben van, 10 év bolti garival. Talán kedd körül már én is jobban érzem a bőrömön, milyen is valójában. Aztán - ha minden igaz - csak ott van a 14 napos elállás joga is, ha mégsem lenne olyan hú, de szuper.
Ha a KitGuru-nak lehet hinni, akkor ők sem írtak a Phanteks AMP 750W-ról rosszat. A jelek szerint nem kell szégyenkeznie a Corsair RM650 mellett. Remélem, nem nyúltam mellé.
Nézegettem a bq! kalkulátor oldalát is. OC nélkül 437W-os,
míg OC-val már 474W-os maximum tápigényt számolt ki.
Ismételve felmerül bennem a kérdés, ez vajon mennyire valós így...
-
F e Z o
veterán
válasz Vigneau #35009 üzenetére
Annyit nem eszik az a konfig, mint ahogy az enyém sem 652W-ot akalkulátor szerint. Volt, mikor az 1080ti is bentvolt a gépben, akkor bánya alatt evett konnektorból 500W-ot, igaz ugye ott nincs CPU használat, illetve 210W-ra volt a 3080 és 160W-ra volt limitálva az 1080Ti. Egébként AX860i tápom van, alap 40%-os ventivel, nekem nem jön be a leáll a venti, elindul a venti történet.
H2O über alles!
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #35014 üzenetére
Ha valami miatt mégis meghiúsulna a Phanteks AMP 750M - bár szerintem miattam nincs már meg az ÁK-s WinCity link -, akkor még az NZXT C650 keltette fel az érdeklődésem. Szerencsére ebből is van már frissített verzió, bár az talán a Gold utótaggal bővült. A csuda tudja, melyiket kapná meg az ember rendelés után...
Van egy sejtésem, Szolnokon kitől tudnék ilyen ketyerét kérni.
Amúgy feltűnt, hogy a tom'sHARDWARE mintha szőrös szívűbb lenne a tesztelések során, ha a hangról van szó...
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #35017 üzenetére
Eddig nagyon impresszív benyomást kelt bennem. Szivacsos keretben, külön kis vászontokban a tápegység, másik kis szütyőben a kábelek. Még a szaga is jó...
Ha megmarad a ház, akkor valóban igen sokáig benne lesz. És nagy is rá az esély, mert ilyen kuckót egy darabig nem fogok sehol sem találni.
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #35020 üzenetére
Nem egészen...
Pontosan ez a házam. A HA-n vettem egy szerkesztőségi tagtól. Megcsinálták vele a tesztet és tovább adták. Az utolsó posztban a váltásomról szóló kép.
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #34969 üzenetére
Jól olvashattam valahol, hogy ha homályos a játékban a kép fókuszáláskor - pl. fegyveres célzásnál -, akkor az In-Game Depth Of Field Effects legyen Off?
Muris, hogy mennyi hülyeséggel találkozok egy VGA cserét követően a GTA V-ben...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #35033 üzenetére
A GTX 1050 Ti utáni grafikai finomhangolásokra gondolok. Mit és hogyan állítottam be annál, és most miket állítok be az RX 6600-nál.
Pl. a VSync és a mostani Depht Of Field Effects mizériámra gondolok. Hiába, nem jegyeztem meg minden beállítást az nVidia VGA-nál.
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #35035 üzenetére
Mindjárt itt az ősz, észre sem veszed.
Amúgy most esett csak le, hogy VSync On (60Hz) mellett mindössze 1650MHz-en teker a GPU, kemény 33W-ot felemésztve a rendelkezésre álló 100-ból, ráadásul mindezt csupán 55 fokon. Talán picit túllőttem a 750W-os tápegységgel, de már mindegy...
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #35030 üzenetére
Megvolt közben a tápegység csere. A gyerek meg paff lett a bő egy óra alatt...
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #35043 üzenetére
Ne aggódj, csak szívom a véred...
Akkor a CS 12 is másé volt? Ettől függetlenül még mindig megvan és prímán teljesít.
Kérdés, legközelebb mit és mikor újítok majd be.
Viszont a tápom ára ugrott 11k-t (49k) a vétel óta. Az eredeti 38k-ba most egy Corsair RM650x férne bele, szintén 10 év garival. Ezen kívül 34k-ban lenne Seasonic GX-550, míg a GX-650 és a két Phanteks (550W és 650W) már szintén 40k felett lenne.
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35047 üzenetére
Hát mostanában a pénztárcabarát megoldás nem egyenlő a jó minőséggel.
Nekem a Noctua ventik bejönnek. Évek óta azokat használom csendes nagy levegő mennyiséget szállít jó nyomással. A radiátorokon keresztül is képessek nagy mennyiséget mozgatni.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35048 üzenetére
Igen, jókat hallottam róluk.
Nálam jelenleg 2db Nanoxia Deep Silence 120mm dolgozik elől és 1-1db Akasa Apache Black 120mm feszít a CPU-n és hátul a házban. Utóbbiak szvsz pont Speed®-nek köszönhetőek. Az utóbbiakat egyelőre még nem akarom piszkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest