- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35200 üzenetére
Igen ez voltam már akkor is. Még Radiátoron keresztül informáltál le .
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35203 üzenetére
Nem tudom mi lett vele. Biztos megnősült és most nem a billentyűt taperolja
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #35211 üzenetére
Szívesen.
Na, lehet, hogy a mag lekapcsolós teszt elmarad legalábbis egyelőre.
Tegnap reggel ismét a Biosba dobva találtam magamat, és ismét nem akart elengedni a biosból, hiába mentettem, újraindítottam ilyesmi, (HT-it is visszakapcsoltam hátha az a baj), mindig visszadobott a biosba ahelyett, hogy elkezdett volna bootolni. Feltűnt egy valami : Nem látja az SSD-t és mivel nincs bootlható eszköz bedob a Biosba a bootlás helyett. Hiába állítgattam h hotswap meg SSD, sehol semmi.
Ezután lekapcsoltam a tápot és hagytam vagy egy félóráig. Utána visszakapcsoltam és pöcc röff-re indult. Ma szintén.
Nagyon fura, hogy miután a biosban változtatok valamit, utána van mindig az, hogy visszadobál Biosba (mert nem találja az SSD-t - mostmár ezt is tudom).
Ha lesz egy kicsit több időm, akkor megpróbálok a végére járni, mert közben a magos tesztet meg pont lefelé még ki is terjeszteném... Meg hát csak nem éri, hogy nem tudok valamit/akármit átállítani a biosba mert akkor utána legközelebb nem indul el a gép...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #35213 üzenetére
Manuális beállításokat használok a ventikre, figyelembe véve a PWM és a DC mivoltukat is. Próbálok a halk és egyben hűs mezsgyén egyensúlyozni. (Képet kérsz?)
Nagyon nem értem, mi lehet a maglekapcsolás és a HT beállítási gondjaid hátterében...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #35214 üzenetére
Szerintem nem a mag vagy a HT lekapcsolás, nem pusztán az, hogy a biosban módosítok
Hogy ez hogy függ össze az SSD-vel azt nem tudom (De ez az SSD (Adata SU650 - 480GB) az előző gépemben is művelt furákat pl állandóan bekapcsolt a gép és elindult, akkor is ha nem akartam)
Azon gondolkodom h nem a HT vagy magok, hanem a Bios lehet valahogy összefüggésben.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #35215 üzenetére
PH! barangolásaim során nemrégiben beleszaladtam hasonló probléma kifejtésbe - talán RX 6xxx topik. Ott azt írta az egyik srác, hogy hibás SATA kábel komoly meglepetéseket tudott okozni több gépüknél is. Talán egy próbát megérhet, ha még nem cserélted korábban.
-
ddoki
csendes tag
válasz KROK640 #35215 üzenetére
Szia !
Ahogy Vigneau írta lehet hogy egy rossz SATA kábel okozza az általad tapasztalt hibát, viszont szerintem ez inkább az SSD hibája miatt lesz. A két SSD-vel foglalkozó topikot olvasgatva az derül ki hogy az ADATA-nak nem ez a legsikerültebb szériája. Eleinte ajánlott darab volt, viszont most már a kerülendő kategóriában van a mindenféle furcsa hibák miatt. -
KROK640
nagyúr
Köszi srácok!
SATA kábelt majd szerzek másikat, de egyébként zsír újként került be az SSDvel együtt a gépbe 2017 szeptemberében. Akkoriban nagyon ajánlott volt ez az SSD, azért ezt vettem.
Viszont valami újkora óta nem stimmel, nagyon sokáig szívtam azzal, hogy (akkor még) Win7 minden egyes indításakor scandisk-elt. Ezzel párhuzamosan a régi gép (Giga B85, Core I3 4330, 24GB DDR3, GTX950, 2TB HDD, Corsair CX400) random bekapcsolgatott magától. Az előbbi hibát megtudtam szüntetni azzal, hogy sokadik újratelepítés után nem tettem fel vírusírtót, és minden energiatakarékos funkciót kikapcsoltam az utóbbit meg úgy, hogy egyszerűen lekapcsoltam hátul a tápot.
Az új gép (Asrock B560M Pro4; Intel Core I5-10400F; 16GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM; Gigabyte GTX950 OC Windforce 2GB; ADATA SU650 480GB SSD; 4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA; Corsair CX400) nagyon nehezen akarta elfogadni az SSD-t, már ép pa cseréjét fontolgattam, amikor végre sikerült valahogy megoldani, hogy menjen. Igazából csak "megjavult" magától.
Amúgyis csereérett már, mert egyrészt a sebességével nem vagyok elégedett (a 128-as OCZ Vertex 3 körberöhögi, kb 3× gyorsabbnak érződik), másrészt már a kapacitása sem elegendő.
De most anyagi okok miatt ez napolva van (előbb VGA és táp kellene új - plusz még egy 4TB-os HDD is kellene), de a SATA kábelt a jövőhéten megpróbálom. Hátha csak ez lenne a baj, bár az már túl szép is lenne ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
eszakas
senior tag
válasz KROK640 #35219 üzenetére
Üdv.
Nekem is volt gond az ADATA SSD-vel, nálam a biosba ezen opciók változtatása oldotta meg a gondot.
-
Vigneau
félisten
Annyi közös év után ma letöröltem az MSI Afterburner-t. Az Adrenalin elég komplex program, mellette pedig ott a HWInfo64 (no meg a GPU-Z), meglátjuk, mennyire válik be ez a kombó.
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35223 üzenetére
Miért törülted le?
Mi írja ki az értékeket játék közben?
Nincs jelenleg Adrenalinom nem tudom az mit csinál már azóta mióta nem használtam.
A Rivatunert sem próbáltam fut-e magában .Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35224 üzenetére
HWInfo64 is meg tudja jeleníteni grafikusan, amire kíváncsi az ember. Az Afterburner értékeit meg lassan már nem láttam élesen a klasszikus kijelzőn, az új skinek meg nem jöttek be.
Játékon belül meg max az FPS-t néztem annak idején, de az is zavart egy idő után. Olyan volt, mintha a TV-ben nézném az adás logo-ját.
-
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #35226 üzenetére
No HWMonitor Pro meg is van, log file-ba ment minden adatot. Ez már így egész jó. Már csak az a kérdés, hogy a sok szenzor közül hogyan tudom kiiktatni azokat, amik nem érdekelnek?
KROK640:
Nagyon szívesen.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #35229 üzenetére
Lehet, idővel csak visszamegy majd az Afterburner, mert egyelőre olyan progit nem találtam, ami grafikusan is tolja onfly az eredményeket. Viszont jó lenne, ha már kijönne a stabil 4.65, mert az látja a VGA-m feszültségét is. Nagyon nem szeretem a bétákat.
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35233 üzenetére
Azzal nem próbáltam a valós idejű monitorozást. De közben visszatértem az Afterburner-re, ráadásul bétával. Ez már látja az RX 6600 feszültségét is. Meghagytam az alap skin-t és vele már jobb a monitoring rész, a kezelőfelületet meg nem nézegetem.
KROK640:
Ne aggódj, egyáltalán nem rossz az Adrenalin.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35234 üzenetére
Ha az AIDA64-et választod akkor nem muszáj MSI Afterburner csak a Rivatuner. A képen látható beállítással azt íratsz ki amit akarsz /vagy amit lát a progi/. A Rivatuneren pedig be tudod állítani azt az alkalmazást ami alatt a monitorozást akarsz végeztetni. pl nekem a WOT azért nincs benne mert fontos információk vannak a monitor sarkába játék alatt és kitakarná azokat, viszont nem fogja ezzel a beállítással pl. a Viberen kiírni az értékeket.
[kép]Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35235 üzenetére
Az Afterburner is csak akkor dolgozik össze rendesen az Adrenalin-nal, ha abban mindent kézileg feloldok - különös tekintettel a magfeszültségre. Így most ledobtam az Afterburner-t és a GPU-Z- vel monitorozok kísérletképpen.
Bár az Afterburner Hardware Monitor része meg nagyon jó lenne nekem. Ha ezt tudja a Rivatuner, az szuper lenne. Majd megnézem otthon, amit írtál.
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #35236 üzenetére
Végül csuklóból megoldottam a problémám...
AMD driver only telepítés + MSI Afterburner v4.6.5 Beta 1. Mivel nincs se full, se minimal Adrenalin install, így nincs mivel összeakadni. Köszi Colera, hogy megmozgattál bennem valamit. Jött is estére a szikra.
-
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35238 üzenetére
Sok helyen írták, nem szerencsés két keretprogit használni finomhangolásra. A GTX 1050 Ti-nél használtam a sima GeForce drivert Experience nélkül. Itt meg felraktam az RX 6600-hoz a full Adrenalin-t és hozzácsaptam megszokásból a kedvelt 4.6.4-es Afterburner-t. Volt mit összecsiszolni, ahogy tapasztaltam.
Végül csak leszedtem a 22.6.1 Adrenalin-t, majd utána csak driver only módban raktam újra. Aztán felraktam a 4.6.5 Beta 1 Afterburner-t, mert az már kezeli az RX 6600 magfeszültségét is. Így van újra a megszokott valós idejű és kinézetű monitoringom.
Az említett Colera, aki felhívta a figyelmem a user error-ra...
Mellesleg én elvileg nem vagyok beteg, de a "kiccsaládom" nőtagjai 38 fok körül toporognak. Mint az RX 6600 maghőmérséklete nyugalmi állapotban...
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #35239 üzenetére
Így már értem a Colerára mertem remélni hogy egy betegséget emlegetsz így nem egy férfi felhasználót aki "valamit" megmozgatott benned.De így másként hangzik Miután említetted hogy Nőtagjai is vannak a családnak . Jobbulást nekik.
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #35240 üzenetére
Őszintén megvallva jobb ötletem nem maradt a problémám saját szájízem/beidegződésem szerinti orvoslásra. Remélem, ez már tényleg beválik.
Nos, Ő ezt a nicknevet választotta anno.
Amúgy jó kérdés, hogy mennyire dívik napjainkban ez a betegség még?
Köszönöm szépen a nevükben is!
-
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest