Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Höhö
A Ph-ra is rászabadultak a szélhámos, ügyeskedő, sérült cuccokat kipofozó majd hibátlanként árusító figurák. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy hová lettek azok, akikkel a jó vételeket régebben össze lehetett hozni, manapság minden használt, már alig vagy nem is garis cuccot is bolti nettó felett akarnak eladni, venni persze sz*rér-hugyér néha ugyanazok
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
F e Z o
veterán
Szerintem mindenkinek volt codegen tápja életében, ez amolyan szükséges rossz, ami nem maradhat ki az ember életéből.
(#3004) Mercutio_ : Én az újrabga-zott és a sütőben melegített alaplapoktól akadok ki, hogy van pofája így eladni valamit valakinek, hogy talán 1, max 2 hónapig esetlegesen még működhet is a dolog. Vaterán volt ez nagyon népszerű.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
törölt tag
válasz F e Z o #3007 üzenetére
Nekem is volt. Az első tápom egy Vargánya volt (még AT a nemveszélyes fajtából), utána jött a Codegen, de az már ATX 1.0-s volt, befelé fújta a levegőt, nem kifelé szívta, és a KT7 nem is indult el vele ha be volt dugva egy PS/2-es billentyűzet. Mondjuk maga a táp nem volt rossz, volt vagy 4kg. Akkoriban a Codegen házak kifejezetten minőségiek voltak, ez is 1mm-es lemezből készült, beszegecset anyákkal és metrikus menetekkel. Utána egy Acorp ház/táp. Na ez már nem minőségi, a táp meghalt, de szerencsére csak magával végzett. Utána jött egy Azona táp, ami kellemes volt, de végelgyengült. Majd a Chieftek ház és a HPC420-302DF. Az Acorp ház akkor székké degradálódott, de az akkori 52kg-om alatt rövid idő alatt behorpadt a teteje (hol voltak még akkor a memóriahabok).
A ház a mai napig tartja magát, a táp cserélődött az Enermax-ra. Így néz ki most a gép:
Ez még maradni fog egy ideig.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Pálinkás jó reggelt
Nappali műszak, éljen.. -
Vigneau
félisten
Most nézem csak, már megugrottuk a 3k-t is. Szép!
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
smiti
addikt
-
JanR
addikt
Én hál' Isten kiestem a szórásból. Az első gépem egy Athlon 2500+ barton volt és már abban is egy chifi táp dolgozott. A második gépemnél ugyan ez a táp, majd később vettem egy seasonic-ot, mert csapágyas lett a chifi
(#3012) smiti: Én is az első táp vásárlásomnál jöttem rá a dolgokra - a sok utánaolvasgatásnak köszönhetően. Ezért is írtam, hogy szerencsés vagyok, mert az első gépben egy jó táp volt. Az is mikor volt már ~ 2002 / 2003 (Ja, valamikor cod1 megjelenés idején - onnantól jött a lavina meg a sok lan )
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Az én első gépem egy saját pénzből megvett P3 500 MHz-s szörnyeteg volt. Még a Slot 1-es foglalattal. A poén az volt, hogy 400 MHz-esnek vettem, csak otthon láttam, hogy más cpu volt benne. 12k-ért vettem és egy évvel később 32-ért adtam el a vaterán
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
JanR
addikt
Nekem ez a P2, P3 időszak teljesen kimaradt Az az Athlon is egy családi számítógép lett, amit apámék vettek, mondjuk a procit a ramot meg a vga-t én választottam - a többit a kereskedő adta (ASUS A7N8X-X ; Athlon 2500+ Barton ; 2x512MB DDR1 400Mhz Kingston ; ASUS 5600FX 256MB (kövezzetek!! - hiba volt tudom) ; + 1 80GB-os maxtor hdd, ami elég hamar beadta a kulcsot)
A másidok gép az már teljesen saját pénz, saját választás.
Akkor te igazán jól jártál Lehet, hogy akitől vetted az sem értett hozzá
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Számtech boltosak voltak, csak lejártak hozzánk piacolni. Persze számla nélkül ment az egész buli (mint a piacon kb minden). Inkább azt mondanám, hogy az nem értett hozzá, aki vette. Hozzá tartozik még a történethez, hogy bele tettem neki +512 Mb RAM-ot, meg házhoz szállítottam, beüzemeltem (lol ).
A lányeg az, hogy mind a ketten elégedettek voltunk. Én kiszolgáltam őket, ők meg hajlandó volt ezt megfizetni. Nem úgy mint mostanság, hogy a horror áron felrakott hirdetések mellé még egy nyamvadt képet sem hajlandóak készíteni, nem hogy házhoz vigyék meg ilyenek... A sok átverésről meg nem is beszélve. A korábban említett sütött vga 1 nap próbagarival, meg ilyenek. Ezért is van, hogy nagyjából leszoktam az aprózásról. Max csak a kipróbált, megbízható emberektől vagyok hajlandó vásárolni...
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szasanyi #2999 üzenetére
Nem nagyobb az XFX nagy név a légy csöndben meg csak egy feltörekvő gyártó. 1-2 éve még semmivel sem voltak jobb tápjaik jobb mit a Codgen, most kezdtek el felfelé törni.
sephi: Jaja, nekem is volt! Sőt muterék gépében most is az van. Reménykedek, hogy kinyírja azt a 100 éves konfigot de csak nem akarja...
#nincsbennetarcsi
-
JanR
addikt
Látod ezzel Én is így vagyok. Van 1-2 érdekes dolog - de az meg a másik véglet, hogy felteszek valamit és rám írnak, hogy a fele ár negyedéért elvinné és még postázzam is a saját költségemen.
Pl. most volt egy akciója az egyik srának. Hírdettem a GTX680-m 100-105K-ért, mert többér nem nagyon volt itt ph-n. A srác hírdetett egy 7970 DCUII-t, ami iponba volt 116K. Kiírta, hogy cserél - mondom oké, ráírok, hogy akarja. Azt kaptam, hogy a kártyát juttassam el neki, kipróbálja és ha jó, akkor +20K-t dobjak rá Linkeltem neki az iponos árat, annyi választ írt, hogy a tuningra nincs garancia és, hogy az Ő kártyája nagyon jól megy.
Mondanom sem kell, hogy a srácnak már nem 1 üzlete volt itt PH-n és még is ezt csinálja. Később 1:1-be cseréltem a 680-t egy 7970 matrix-ra.. mod: természetesen nem a fent említett sráccal[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Felhígult a közösség, régen 1-1 ilyen átverés, vagy gerinctelenné válás hatalmas megdöbbenést váltott ki, mostanság már alap az óvatosság, jelentsd a csalókat topic és google böngészés üzlet előtt
PC téma: Sokáig a céges gép és net volt - jóféle betárcsázós, ftp-s, bbs-es korszak -, aztán első saját 486-as, majd váltás 5x86 133-asra, ezt követte egy költözés a fél országon át ami miatt el is adtam minden cuccomat a vinyón kívül. Rövid 1,5 év intel-es kitérő után vissza az AMD-hez és azóta is az van
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ma sikeresen újra pasztáztam a céges notebook CPU hűtőjét.
Eléggé összef@stam magam, mikor kedd este leállt 80+ fokos CPU-val és 57 fokos merevlemezzel.
Durva, hogy 2 éves gépnél már ilyenekkel kell szórakozni (Lenovo T410 i5).⭐ Stella
-
föccer
nagyúr
válasz radi8tor #3025 üzenetére
Néha sűrített levegővel ki kell fújni a lamellákat. Csodákra képes. Azért az 57 fokos hdd az eléggé durva...
üdv, föccer
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szuper konstrukció, a CPU mellett van a HDD a gépben. Miért nem rakták a másik oldalra.
Dokkolón használom a gépet, ami még meg is emeli az alját, szóval hűtéssel nem volt gond. A ventilátorból sem jött ki túl sok por.
Kapott jó kis MX-4-es pasztát.U.i.: alapjáraton volt 80 fokos CPU, ezt elfelejtettem hozzá tenni
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #3025 üzenetére
Asszony céges Acer-e is elég meleg, de annyira consumer kategória, hogy szerte szét kellene szedni egy kitakarításért is, szóval inkább ezt kihagyom
Most viszont nem megy a wifije, ami már nagyobb gond, nem tudom mi a fene baja lehet, időnként gondol egyet és nem tud csatlakozni a routerhez, pedig mobil, másik noti látja és kapcsolódik rendesen
-
föccer
nagyúr
válasz radi8tor #3030 üzenetére
Valami helyszínt kellene nézni. Azon a környéken eléggé drága pizzériák vannak, mennyire lenne ellenetekre, hogy ha valami távolabbit néznénk?
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz radi8tor #3027 üzenetére
Az nem biztos, hogy sokat számít. Anyám egy kellően régi Albacomp notebookot használ. Na abban elég messze van egymástól a vinyó és a proci, ettől függetlenül belekarcol néha az 50°C-ba az előbbi. Mondjuk okos az egész konstrukció, asztali P4 van benne. Alapból ráadásul egy Prescott kazán, ami egy vinyót már kinyírt az eredeti tulajnál. A procit kicseréltem egy 200MHz-cel alacsonyabb órajelű HT-s Northwood-ra, azóta hűvösebb, csendesebb, gyorsabb a gép, és még tovább is bírja akkuról.
Mondjuk arra kellene rájönnöm hogyan lehet lecibálni a kijelző keretét és borítását, mert valószínűleg szalagkábeles lett szerencsétlen gép.föccer: És azokban is a pizzának nevezett bazi nagy palacsintákat adják drágán?
[ Szerkesztve ]
-
Strix Aluco
aktív tag
Sziasztok!
Alig látok ki a fejemből, kattintgattam jobbra-balra, és ide kerültem. Tudom, ez egy félig-meddig zárt "szekta" gondolom akár személyesen is ismeritek már egymást, nem sokáig rontanám a levegőt.
A fenti "konfig" nekem még hazai terep - ez életem első, de tőletek eltérően most is üzemben lévő számítógépe nagyjából. 15 vagyok, 2011 karácsonyára kaptam, de azért jó érzés elképzelni, hogy azok az alkatrészek, amelyekre ma már csak hulladékként/régiségként tekintenek, régen mekkora slágerek is voltak.
Nekem egy Abit IC7 lap, 1 magos Celeron, 128MB-os ATI kártya, és igen, Codegen táp tesz szolgálatot, idén tervezem cserélni, mert végre legálisan is dolgozhatok nyáron, kézbe kapott fizetésért.Tudom, ez egy se füle se farka hozzászólás, és ilyenkor már aludnom kéne, csak jó volt látni a fenti gépcsodát, ha már véletlen idetévedtem.
Üdv,
Str.A[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Strix Aluco #3033 üzenetére
Első gépnek, tanulni rajta a számítástechnika és operációs rendszerek alapjait bőven tökéletes. Én az egyetem miatt vettem, rengeteg beadantót kellett gépen megcsinálni.
üdv, föccer
-
F e Z o
veterán
Egyszer voltam egyik ismerősöm anyósánál gépet javítani, mert egyfolytában fagyott, elmondásuk szerint. Amikor odaértem, akkor már 20 perce idle üzemelt a gép. A ház teteje a hátsó részen tűzforró, mondom wtf!!!
Kiemelem a tápban a venti nem forgott, de a gép ment, széteszedem, tiszta por az egész, a venti meg beállt, mint a gerely. 400-as codegen táp volt. Mondtam a kedves hölgynek, hogy szerintem egy 300-350 fsp tápot venni kellene, mert az csak stabilabb, s meglenne 4-5k-ból, nem neki elég a venticsere is, az olcsóbb. Ment is a konfig, míg rá egy hónapra hívnak, hogy nem kapcsol be a gép. Csak a vinyó és a DVD úszta meg a dolgot, elvitte az egész konfigot a táp az örök vadászmezőkre.(#3013) JanR : Én 4 évet húztam le noname tápokkal, míg az utolsó t-bred magos konfigomban meg nem halt a deszka. 939-hez már egy 350 fsp bluestorm-ot szereztem. Utána volt még egy 600-as epsilon, majd azt követte a mostani 550-es antec TP.
(#3014) föccer : Első konfig : Abit BH6 + P2 366MHz celeron + 64Mbtye 100MHz SD ram + s3trio 8Mb vga + 4,3GB seagate vinya + 14-es svga moncsi. 2001-ben 2 havi fizetésembe került.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
föccer
nagyúr
válasz radi8tor #3038 üzenetére
Olyannal találkoztatok már, hogy a gépben minden meghalt, de a táp hiba nélkül túlélte? Nekem volt szerencsém ilyet tapasztalni egy vargányával...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz F e Z o #3041 üzenetére
Nem. A "kedves rokon" ragaszkodott hozzá, hogy azt használja tovább, mondván nem akar feleslegesen tápot beszerezni... Így összesedtem neki némi alaktrészt, összeraktam, működött... A további sorsáról ne kérdezzetek, nem akartam tudno róla. Ez még jó régen történt, vagy 8-10 éve.
üdv, föccer
-
marsu
addikt
Játék:
Press any key to continue ...
-
föccer
nagyúr
Kiskoromba iszonyat mennyiségű ilyen labirintust rajzoltunk. Terveztünk bele alagutakat, csapóajtókat és minden féle frankó cuccokat. Szerintem százas nagyságrendben csináltuk a kisebb-nagyobb labirintusokat.
üdv, föccer
-
Qru
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
válasz Vigneau #3047 üzenetére
Régi melóhelyemen volt egy öreglány, valami hülye játékkal játszott, és bejelölte filccel, hogy hol jár a madár amikor a tűz-gombot nyomnia kell, hogy eltalálja
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- World of Tanks - MMO
- Xbox Series X|S
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Silverstone 700W SX700-LPT SFX-L - 80+ Platinum moduláris tápegység
- Üzletből, garanciával, HP Elitebook 1040 G8 14" X360, i7-1185G7/32GBRAM/512GBSSD 2in1
- Lian Li O11 Dynamic Mini - újszerű állapotban, minden gyári tartozékkal
- Ekoi AR13 országúti sisak
- ÚJ 4K Core I5 12400 Gamer MAX PC 6X4.0GHz 16Gb DDR5 6000 1.0TB SSD RTX 2060 SUPER 8GB DDR6 2ÉV GAR!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen