- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Mikrotik routerek
- OpenWRT topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózatokról alaposan
- Milyen routert?
- Asustor NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mercutio_
félisten
Állásinterjúra valaki?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #9003 üzenetére
Közben kiderült, hogy a G.Skill 2133-as valójába CL11-es, valamint épp passzentosan befér a Rev.B alá, de szerintem picit feszül a lap-hűtő-ram összeállítás
Hab a tortán, hogy az alaplap csak 1866-ig támogatja a ram-okat, OC-hez meg nem értek és nem is szeretnék, mivel azért vettem 65W-os procit, hogy minél kevesebb legyen a fogyasztás/hőtermelés.
Ha jól emlékszem CL11 2133 az = CL9 1866 , szóval most nézegetem az 1866-os ramokat, ez a legolcsóbb ami normál magas érdemes ezt megvenni (azon kívül, hogy drágább 2500-zal a G.Skill nél) vagy ez se CL9-es valójában vagy akkor már inkább ezt a 3 helyett 10 év gari miatt?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
Csak a tényleges alkalmazások eredményeit néztem, érdekes (az mondjuk eszembe jutott, hogy nálam vajon 1T-n hajtja-e az alaplap vagy 2T-n, és az 1T-t kézzel kellene belőnöm?) az 1600-as és az 1866-os között max. 5%-ot hoz ki (igaz CL10-esen mentek) ugyanakkor a verdiktben meg ezt írja: "If you ever plan on playing games with an APU powered system then you’ll want to go with the memory kit with the highest possible clock speed that you can afford. "
Közben nézem ennek az 1866-os Kingston Anniversary kitnek az adatlapját és úgy nézem ez alapvetően inteles rendszerekbe van tervezve, az 1866 CL9-et fogja tudni az A75 csipszetes amd lapban, vagy azokat az xmp profilokat csak intel lapoknál lehet elérni? (ott is csak túlhajtással?)
-
-
Mercutio_
félisten
FM1 tokozás mellé mITX-ben nem rak az Asrock A85-ös csipszetet , csak A75-öt.
Váltani FM2-re nem akarok, mert jó árban lőttem annó 3 év garral a 3820-as procit, tuningolni nem szoktam, amire kell még ez is erős (kivéve 1/2 évben 1x videó encode-olást, de az meg elfut a gépen max. tovább tart)Szóval marad a mostani cucc, ahogy nézem 1866-os ram nem hoz annyival több teljesítményt ebben a lapban, hogy a 4k-s felárat megérje hacsak nem fogok ki itt aprón valamit.
-
Bjørgersson
félisten
Ikertestvérek osztoznak egy férjen
Mi újság urak, rég jártam erre.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #9017 üzenetére
re
netuddki szerintetek miért nem ír soha normálisan?
Megnéztem és már 2003-ban is így írt...⭐ Stella
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #9018 üzenetére
Direkt, egyébként valahol írta egyszer, hogy máshol természetesen rendesen ír, de gondolom itt mint Rejtő rajongó személyiség fut
-
Bjørgersson
félisten
Kirúgtam a dvd-író fejét és lusta vagyok szétszedni a gépet, hogy visszarakjam.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Cheesy
őstag
Szerintem szimplán idiotizmus és roppant idegesítő (Rejtő valamelyik regényében valami török szultán vagy kifene írt/beszélt így) valamint erőltetett is. Kutyát nem érdekli hogy melyik regény 4-5 oldalán volt így írva, szerintem sokakat bosszant. Vannak fórumok ahol az alapelvekhez hozzátartozik a magyar nyelvű, értelmes/értelmezhető írás is.
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
föccer
nagyúr
Marcutionál a pont. Egyébként beszélni is normálisan beszél
ps: Lehet már ezt a házat valahol kapni?
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Mercutio_
félisten
Nyűgösnek látszol, iszol te rendesen? ha csak felszínesen átfutod amit ír és nem próbálod megérteni sokkal könnyebb érteni mit ír, valahogy így
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #9013 üzenetére
1866 felett már az APU sem gyorsul sokat, mert akkor már nem a memsávszél lesz a kevés, hanem a garfikusmag. Szóval jól mutat a 2133-as ram de túl sok értelme nincs. Tömörítésnél jöhet jól a gyors ram, de ott is többnyire a hdd/ssd fog vissza nem a ram sávszélessége. Ha ramdrive-ből tömörítesz ramdrive-ba akkor nem szóltam.
AMD nem tudja az XMP-t (van pár amd-s lap ami kezeli) de a biosban bármikor be tuodd állítani 1866-ra ettől (sőtt a legtöbb lap alaból jól detektálja a ramot, attól függ az spd-jébe miket programoztak fel gyárilag). Egyébként az AMD XMP-je AMP névre hallgat. Nem sok ram támogatja, nem túl elterjedt de létezik.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Mercutio_
félisten
1866-ot a bios-ban ki is választottam, de CL10-et és (ha jól emlékszem) 2T-t dobott auto-n időzítésre.
Ahhoz meg nem volt türelmem, hogy nekiálljak keresgélni a neten, hogy mivel menne biztosan, meg eléggé feszült a hűtő is amikor meghúztam a rögzítőket, szóval inkább kiszedtem és beraktam átmenetileg a 2x8GB Kingston egyik modulját az feltett revB mellett is ke-be pakolható a külső slotbaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Nem molyolok vele, elviszi egy arc, helyette meg jön sima 1600-as Genesis 2x4GB.
A 2x8-as kitet meg nem értem miért nem vitték még el, azt hittem legalább ahogy beindul a suli a véristvánok felébrednek vagy csak az a gond, hogy cserélném, nem KP-re raktam fel?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Ez a Corsair LP 1,35V-os változat jó AMD-be, vagy hosszú távon nem bírja a ram a magasabb feszt, amit ad neki a lap?
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #9033 üzenetére
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy az nitelbe való ram-ok 1,5V-ra vannak tervezve, ezért nem javasolt AMD-be tenni, mert ott 1,6V körüli fesz kell 1600 és afölötti sebességű ramoknál, maga a vezérlő nem enged ennél sokkal alacsonyabb feszt.
De lehet, hogy keverem, ez a része bevallom sose mozgatottF34R: Bejött csere ajánlatként a 2x8GB-re, ami tovább súlyosbítja a dolgot, hogy állítólag Shkiz0 -hoz garis az ilyen 1 személyes boltok meg nekem neccesek, ráadásul nem is pesti így az esetleges gariztatás még bonyolultabb.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #9035 üzenetére
Aha, az lehet. Nekem meg AMD-s lappal nincs sok tapasztalatom. Van egy Brazos E-450 HTPC-nek használva, de ott nem sokat bajlódtam a RAM választással. Valami low profile tok nélküli Kingston ment bele.
Szerintem nem gáz Shkiz0 garis cucc. Igaz már nincs olyanom, de anno elküldte nekem a 7970 CF-et úgy, hogy akkor fizettem ki, mikor megérkezett.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #9032 üzenetére
1: Tud a lapod egyáltalán alulfeszelni ramot? Nem alap feature ugyanis...
2: értelme nem sok. 2x4GB 1600 CL9-es 1,65V-os ram a maximális fogyasztása 2,4W/modul. Tehát fullra terhelve eszik ennyit, üresjáratban kb 1W-ot.
Ahogy a klasszikus viccben van: "Innen? Hova??"
#nincsbennetarcsi
-
Mercutio_
félisten
1. Tudomén? (Amúgy csak ötlet az AMD-ben való használat, valszeg a H61-es mITX lapba tolnám bele, oda meg pont jó is nem?
2. Itt nem a fogyasztás a lényeg, egyszerűen ezzel kerestek meg mint cserealap, nem választás kérdése, csak a kell/nemkell opció van (Amúgy mennyit reális kérni mellé a 2x8-as iponos kitért?)[ Szerkesztve ]
-
-
Vigneau
félisten
No, ismét van működőképes mSATA SSD-m a lappy-ban, köszönet Gyuri Barátomnak érte.
Már csak a jégkár ügyintézés van hátra és lassan visszaáll a régi rend.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Cheesy
őstag
WD Red-re megint 5 év garit ad a pcx. Vagy csak az 1TB-ra? Amikor én vettem náluk a 2TB Red-et, 5 év volt, utána gyorsan visszavették 3 évre
www.vakbelmutet.hu
-
Mercutio_
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz Mercutio_ #9045 üzenetére
Igen, én is remélem. Már csak az allergiának kell lecsengenie és minden a régi lesz.
Impressa:
Így van, még fw-t is frissítettünk rajta. Viszont érdekes, hogy csak 5.0.7a-ra tudtuk, 5.0.Bh-ra nem volt a verziójának megfelelő fw a listában.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
smiti
addikt
Hello!
16GB-os pendriveomat milyen lemezfoglalási egység mérettel érdemes formázni? -
eszakas
senior tag
válasz Mercutio_ #9045 üzenetére
Hát nem rossz árak, de mehetnének még lefelé. Főleg az SSD árak
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Mercutio_
félisten
válasz eszakas #9048 üzenetére
A Hynix-es gyári balhé miatt azok pont felfelé fognak menni, illetve már mentek is, 1 hete vettem 120GB-s V300-at 21,8k-ért, most 23,6k
-
Cheesy
őstag
Vigneau, nálatok is van ilyen gyakorlat?
www.vakbelmutet.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Használt DDR5 memória
- Forza Horizon 1 Xbox 360 és Forza Horizon 2-3 Xbox one-t keresek!
- Szinte új,garis Kingston FURY 32GB RGB! KIT DDR5 6000MHz CL36 BeastBlack RGB EXPO.Akár garis lappal
- Rossignol Saphir 38-as / 305 mm-es / 26,5 cm női sícipő (Veszprém)
- LG Ultragear 27GP850P-B Garancia: 2026.05.17.-ig
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen