Hirdetés
- Rendszergazda topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- Bajban van Európa nagy akkumulátorgyártója
- Windows 11
- Microsoft Excel topic
- Crypto Trade
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Most, hogy mondod, valóban.
Visszaemlékezve nagyon sokan megfordultak itt és ott is, de kevesen maradtak. Bízom, benne, hogy nem miattam. Egyikük viszont nagyon hiányzik. Sokszor adott jó tanácsokat, nyújtott segítséget...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
KROK640
veterán
válasz F e Z o #40010 üzenetére
Belekerült abba az ördögi körbe amibe egyik haverom
Volt egy jó gépe vett egy új monitort, nagyobb felbontás, új VGA, jobb proci, több RAM. Majd mikor minden frankón ment, na de már meg overkill a gép ehhez a felbontáshoz emeljünk... és kezdhette előről.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #40022 üzenetére
Akár még ez is jó opció lehet.
Amúgy a CM Elite 110 23x21.5 cm-es MoBo projektje kútba esni látszik. A ház alsó sarkában lévő szegecsből kellene lefaragnom, hogy beférjen a lap. De még így is alig 1-2 mm maradna az oldalfal támasztója és a lap széle között. A 22.6x21.5-ös mérettel viszont minden rendben lenne.
-
KROK640
veterán
-
KROK640
veterán
válasz Vigneau #40029 üzenetére
Hobbi PC az itt is megvan, a régi Athlon XP-m már lassan annak is alig használható, pedig érdekes darab amúgy ASUS A7N8X-E DLX NForce 2 Ultra alapon, Athlon XP 1466@2669MHZ (meg mikor mennyi), 256-1024MB RAM (mikor mennyi), GeForce 3 Ti550 128MB / Radeon 9800Pro (mikor melyik), 160GB HDD ... Nagyon ritkán használom, néha egy kis tuningolgatás variálgatás megy vele.
Ezenfelül van egy fél C2D konfigom ami a legendás Giga P35-ös deszkában van, egy E7500 mellett, és van hozzá egy olyan E2140-esem ami megy akár 4800MHZ-et is!! Itt a difi, hogy DDR2/DDR3 RAMmmal is megy, de egyikem sincs hozzá (DDR2-m nincs, DDR-ból csak 1GB-osokat visz így 2GB a rendszermemória teteje ami nem sok), pedig egy HD6850-esem (vagy elborult esetben egy GTX950 2GB) lenne hozzá, meg egy 128GB-os SSD is ...De egy ideje (úgy 3 éve) bolygatja a fantáziámat valami X99-es gép is, valami 4-6 magos HT-s procival (igazán durva két procis rendszer lenne, 2db 4C8T magas órajelű CPUval -- csak ott már a lap és a két CPU ára teljesen más szintet vesz fel), 64-128GB ECC REG DDR4-el, bele egy (vagy akár két) Radeon RX 580 8GB, 1TB M2 SSD, és mondjuk egy 1-2-4TB-os SATA SSD... csak ez meg túl drága ahhoz, hogy aztán sarokban porosodjon... vagy ez, vagy az a gép amit most használok napira
Ezért aztán visszafogom magam... Mint ahogy emellett egy 2nd gen I7 jól megtuningolva (4-5GHZ), 16GB RAMmmal, szintén RX580 8GB-val szintén sokáig birizgálta a fantáziámat.
(Sőt... messzebb megyek egy ideig, hogy az első saját PC-m előtt tisztelegjek egy 366-os Celeron project is megfordult a fejemben, persze az akkori szintjének a csúcsára felhozva, tehát 256GB RAM, GeForce 2MX400, 20GB HDD ... 2001-es feljavított PC-nek lenne korhű szigorúan Win ME-al, de 99%, hogy néhány napon belül az is a sarokban porosodna csak.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #40030 üzenetére
Ott azért messze nagyobb volt a difi, mint az én 4mm-em. Valami megoldást majd kell idővel találnom. Lehet, ráírok a Gigabyte-ra, hogy igazán csinálhatnának nekem 23cm helyett 22.6cm-es NYÁK-ot LGA1700 vonalra.
Bár az is igaz, hogy nem sűrűn jövök majd egy darabig ehhez a géphez. De mivel volt alap, picit kellett hozzátenni és máris lehet használni. Nem gond, ha otthon felejtem a laptopom. Net meg van, ha direktbe USB-n keresztül rádugom a telefonom.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen VGA-t szerezzek majd hozzá. Amúgy az alap egy G3258, egy ASRock H81M-HDS R2.0 és 2x4GB 1333MHz RAM - ezeket lehet idővel majd cserélni. Pl. egy megfelelő méretű LGA1700 lapra egy i3 társaságában.
Ehhez a trióhoz tettem aztán hozzá az ID-Cooling IS-50X V2-t, a 960GB-s Kioxia SSD-t, no meg a porosodó 40"-os Samsung TV-m.
-
KROK640
veterán
válasz Vigneau #40036 üzenetére
Aha.
Nekem pedig időről időre beindul a fantáziám, hogy miket lehetne, - ma már töredék áron - építeni... csak hát a hely és a kihasználatlanság miatt fölöslegesnek tartom, de jó játszani a gondolatokkal.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #40037 üzenetére
Nekem most az olcsó LGA1700 projekt és a 20cm-es VGA borzolja az idegeimet. Szerintem lassan hagyom kifutni majd az RX 6700 XT kereső aprómat, aztán elnézek valamilyen másik irányba.
Egyébként az NR2003 az erőforrás zabáló modokkal is hozza alsó hangon a 30FPS-t - de zömmel megvan a 60 is -, ami eléggé meglepett ezzel a G3258-as konfiggal.
-
KROK640
veterán
-
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #40045 üzenetére
Hm... Én sem ülök a buszon és napjában 2x égetem a dugóban araszolva a benzint a háromhengeres turbós Swiftemben, ha épp nem vagyok szoliban. A biciklim pedig már szeptemberben odaadtam Sziszkának... 🤔
-
Vigneau
félisten
Emlékeztető magamnak:
Windows 11 telepítése internet nélkül:
Shift + F10 --> oobe\bypassnro --> Enter
-
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #40034 üzenetére
Közben a jó öreg, sok-sok éve már bevált alaplapgyártómtól jött a megvilágosodás LGA1700 vonalon. Az ASRock két alaplapja is mindössze 22x19.3cm-es. Ezt még a Gigabyte sem tudta most meglépni. Kérdés, mennyire gyenge egy H610M alaplap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Rendszergazda topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardcore café
- Itt az új LOGOUT!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Corsair Wengeance 2x4GB 1333Mhz Ram!
- RIG félkonfig. Asrock H110 Pro BTC+ Kingston 120Gb SSD + vmilyen processzor
- Samsung UE40H6200 TV 40" (102cm) (néhol lila a kijelző!)
- reMarkable 2 + Type Folio + Marker plus / Beszámítás: Kindle Scribe, Oasis, Lenovo Smart Paper
- Eladó RedMagic 8 PRO 16/512GB
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen