Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Az miért van hogy van olyan több részből (3-4) álló VOB fájl amit ha egyesítek akkor csak pl 10 percet lát belőle?
Míg más dvd ket ugyan így egyesítek hozza a teljes hosszt az egyesített fájl.
Méretre okés, de valamiért hibásan látja a videó hosszát. -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Megvan a Handbrake konvertáló progi. Sikeresen be van állítva az intel quick sync h.264 codec,1. ha LG okos tv-n szeretném majd nézni a videót, milyen FPS adjak meg neki?
2. A VOB fájlok miért olyan simák lejátszáskor, míg a konvertált h264 olyan szaggatott, és így nem kivehető teljesen pl az emberi arc mozgás közben. Ez ellen tudok valamit tenni?
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Hát a forrás így nem egyértelmű. 1920x1080, 30 frps, progresszív vagy interlace, és ez az avi tömörítetlen, vagy valamilyen formában - pl. Xvid, Divx, Mjpeg stb. - előforduló fájl. Hát ezeket itt ismerni kellene. A kimenet kiválasztása is ennek függvénye. Az Xmediát is sokféleképpen lehet beállítni, kérdés, hogy most hogyan van.
A másik, hogy a 30 frps- tartani kell, mert egyébként akadozik a lejátszás( ütemesen).
Egyelőre ennyi a kérdésem.Üdv. Pibácsi
-
csákány.
aktív tag
A szakértőkhöz lenne egy kérdésem:
A TV-men lejátszandó 640 kbps-os hanggal rendelkező mkv-kat át szoktam konvertálni Xmedia Recode-dal 448 kbps-osra, mert így ha beletekerek, akkor már nem csúszik el a hang. Viszont, a konvertálás után jóval halkabb lesz a hang, mint az eredeti, pedig mindent ugyanazon hagyok, mint az eredeti hang, csak a bitarányt veszem lejjebb! Próbáltam a hangerő korrekciót is, de az sem jött be! Mit rontok el? -
Fotózásnál van olyan, hogy több képet átlagolva nagyobb részletességet és kisebb zajt kap az ember. (superresolution-nek hívják). Videónál lehet ilyet csinálni? pl 4k60p-s lassútémás (drón)videó képét átlagolással tovább javítani, úgy, hogy 2x-es digizoom-nál is megmaradjon a "4k élmény"? Vagy simán lőjön az ember jpg-sorozatot és a rengeteg képet fűzze össze videóvá?
-
hiuuz
csendes tag
Sziasztok!
Ha van itt expert aki olvassa:
Xmediaval próbálok konvertálni, VSDC-vel vágni, de mindkettőnél ugyanaz a bajom. Láma vagyok a konvertáláshoz úgyhogy nyugodtan leb@szhattok, ha valami alap dolgot cseszek el vagy nem tudok:
Forrás: - FRAPSszal felvett 1920x1080 30fps avit próbálok konvertálni, kisebb kezelhetőbb méretre.
Kimenet: avi H264, felbontás, fps változatlan. 15000 Kbit/s bitrátával.
Kétmenetes konvertálás, a többi beállítást nem piszkáltam, mert gőzöm sincs mit b@szhatok el vele.
Az a gond, hogy a kimeneti videó fps-e tűnik alacsonynak, kicsit akadozik a videó itt-ott. Konvertálás közben a kiírt FPS 20-22 körül van. VSDC-vel mikor a kész videót akarom létrehozni ugyanez a bajom.
Gépem: FM2+-os Athlon X4 845, 2x4GB RAM dualban. A gépem gyenge ehhez a kódoláshoz? Valami beállítást cseszek el? Válaszokat tisztelettel megköszönöm! -
Gyors kérdés: mkvtoolnix-el szeretném egy videó hangsávját megpiszkálni, előfordulhat, hogy sérül a videósáv menet közben, vagy nyugodtan használhatom?
-
TBT
addikt
-
Avidemux-al betöltöd a videót, és az Audio menüben hozzácsapod az mp3-at. Video és Audio codec-nek a copy-t választod, ekkor nem kódolja újra csak menti(másolja) a stream-et. Kiválasztod milyen konténerbe mentse (.avi), és készen is vagy.
Ha nem valami egzotikus codec-et használ a videó, simán feltöltheted a YouTubre, aztán majd ő átkonvertálja magának. (Ha avi-ban nem eszi meg, próbáld meg mkv konténerbe mentve feltölteni)
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vannak AVI fájlaim (FullHD felbontásúak) és a hangsáv (MP3-ban) külön van hozzá.
Létezik olyan szerkesztő/konvertáló, amivel egy AVI videófájl alá tudom tenni a hangsávot?
És úgy, hogy közben a kép és hangsáv ne romoljon?Emlékeim szerint VirtualDub-bal lehetett ilyet, de az már nem működik Windows 10 alatt.
Illetve egy jó AVI-MP4 konvertálót is tudtok ajánlani, ha esetleg YouTube-ra szeretném feltölteni a kész videót?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
válasz
spyduck #3778 üzenetére
Nem harapom meg egyik ujjamat sem, de az A's Video Converter az egyetlen ingyenes konverter, ami támogatja a SW-es, és mind 3(intel, amd, nvidia) HW-es (de)kódolást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
spyduck #3778 üzenetére
Az XviD4PSP-ben van Encoding speed test. Három módon nézi meg a teljesítményt, két kódolás (X264 CRF 21.0 Medium, X265 CRF 21.0 Medium) és egy filter (720p50 10-bit (YADIF 2X)) van benne. Előbbinél 1080p25 8-bit a forrás, utóbbinál 1080i25 8-bit.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mekkora fájllal dolgozik, de összehasonlításra tökéletes.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
PC tesztet csinálunk, mely keretén belül szeretném kideríteni, hogy mekkora időnyereség egy videókonvertálást különböző hardverekkel.
i3-8100
i5-8400
i5-8600K
i7-8700
i7-8700KIntel HD Graph
GT 1030
GTX 1050
GTX 1050 Ti
GTX 1060 3GB
GTX 1060 6GB
GTX 1070
GTX 1070 Ti
GTX 1080
GTX 1080 TiA kérdés egyszerű. Melyik az a videókonvertáló program, ami a legjobban kihasználja hardverek erejét?
Egy ár/idő táblát szeretnék csinálni, amit majd az ügyfeleinknek tudok mutogatni -
Bozek
nagyúr
válasz
scabiosa82 #3776 üzenetére
H.264 jobb. Vagy ha elég erős a géped, esetleg sok időd van, akkor ott a H.265.
-
scabiosa82
tag
Abból indultam ki, hogy a tuti létezik 100x jobb kódolási eljárás, mint az mpeg 2. Jópárszor a fast, hq és super hq preseteket próbáltam ki, nulla eredménnyel, silány minőséggel. Legutóbb a legacy normal vált be leginkább, ott a qualizy 19-re állítva. Így sem tökéletes, de talán megteszi.
-
válasz
scabiosa82 #3774 üzenetére
Egy veszteséges formátumban tömörített forrást át akarsz konvertálni egy veszteséges formátumba úgy, hogy a mérete az eredeti 1/4-e legyen. Mindezt úgy, hogy a képminőség ne változzon. Na persze ...
Amúgy milyen beállításokkal (presettel) próbáltad? + ott a preview lehetősége, próbálgasd! Mi nem tudjuk megmondani, hogy nálad hol a határ. Kattintsd át VBR-re, és tologasd a csúszkát.
-
-
Ueda
senior tag
válasz
scabiosa82 #3772 üzenetére
https://www.makemkv.com veszteségmentesen másolja át (, azaz az eredeti mpeg-2 videóformátumot kapod vissza.)
-
scabiosa82
tag
Sziasztok!
Lagzis dvd lemezeimet szeretném minőségi romlás nélkül a handbrake progival mkvba vagy mp4be konvertálni, de folyton rosszabb monőséget kapok vissza. Hogyan kell beállítanom? Vagy esetleg valami mással próbálkozzak? -
troller
senior tag
+@cigam
OK, igazatok van, picit túltoltam.Mentségemre szóljon, hogy hajnal 2 után nem tudok szépen cizellált, minden oldalról körüljárt tanácsokat adni.
De a freemake szutyok helyett szerintem sokkal jobban jár ezzel a srác.
Az XviD4PSP-t is szoktam használni én is néha, de az esetek 99%-ában nekem elég az Xmedia. -
-
troller
senior tag
válasz
felterneve #3766 üzenetére
-
felterneve
újonc
Üdvözlök Mindenit!
Ma este konvertáltam egy filmet a Freemake video Converterrel, de a sikert egy kis bosszúság kisebbíti: A Convertáló szoftver logója minden képkockán fenn van. Hogyan tudom leszedni? Valaki tudna segíteni? Biztos valamit rosszul csináltam?
Köszönöm előre is a segítséget
-
Ueda
senior tag
válasz
deadwing #3764 üzenetére
Úgy néz ki, ez erősen mélyvizes téma : Wikipedia : Pixel aspect ratio
Ez az érték ( 1,0926 ) úgy jön ki nekem, hogy a 768 -t elosztom a 702,915254 -es értékkel.
(Számítógépen a 768 x 576 adja ki a 1:1 képpontarányt.)
-
-
válasz
deadwing #3760 üzenetére
1. Telejesen felesleg.
2. Nem ismerem a Vegas-t, de ez nem függ magától a projekt beállításaitól? Pl. ha fHD projectben vágtad meg, akkor elöbb felskálázza a projektnek megfelelő felbontásra, aztán a kimenetei formátumnak megfelelően megint mósosítja.
3. El kéne olvasni a manuel-t hogy pontosan hogyan működik. Ugye a broadcast (dvb-t) fHD adások szoktak 1440x1080-as felbontást használni, mert ez még "nem látszik", nem ront annyit a minőségen, viszont mivel a pixelek számossága kevesebb, adott sávszélességen szebb képet adhat(nem kell akkorát tömöríteni).Én úgy gondolom, hogy a projekt felbontása, paraméterei(képarány) azonosak legyen az exportálni kívánttal.
-
deadwing
addikt
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem.
VHS digitalizálásról van szó, a nyersanyag már rendelkezésemre áll egy 720*576 pixeles dv avi file-ről van szó.
Ezt szeretném megvágni, majd archiválni vegas 15 alatt.
A kimeneti -render- formátum alatt nem találtam hasonló pixelszámmal rendelkező template-et, de mondom nincs gond, válaszottam egy 720p-t majd azon belül customizáltam a felbontást 720*576-ra, vagy ennek a képaránynak megfelelően 900*720-ra.
Az a gondom, hogy hiába állítok bármit, a végeredmény képaránya/pixelszáma sosem az, mint amit szeretnék.
A horizontális pixelszám 20-al mindig nagyobb mint a beállított, a vertikális meg ennyivel kisebb... Így a kép kicsit torzul, érthető módon.
VLC-ben ha nézem a végeredményt, ilyen felbontásokat ír a médiára hogy 738*560 és hasonlóak. Pontos számot most nem tudok mert nem otthon vagyok, de sztem ennyiből is érthető mi a gondom
Nem tudom mi okozza ezt és több kérdés is felmerül.1. Érdemes felskálázni 720/1080p-re egy 576p-s vhs anyagot vagy nem? Én különbséget nem láttam...
2. Amennyiben nem, úgy mi a módja annak, hogy pontosan ugyanazt a felbontást kapjam render után mint a forrásanyag?
3. Nem szorosan ide tartozik, csak érdekel, miért van az, hogy yt-n az összes vegas pro 15 tutorialban 1440*1080-ra állítják a project propertiest majd ebben dolgoznak 1920*1080-ban?
Bocsánat ha túl alap dolgot kérdezek, nagyon kezdő vagyok még -
Ott sem bonyolultabb. Húzd be avidemux-ba, és ott lecserélheted, vagy elmentheted mkv-ba, és ott az általad eddig használt módszerrel lecseréled.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Adott egy mp4 fájl amin angol hang van ezt akarom kivenni és magyar dts-re cserélni a videó újrakódolása nélkül. Mkv-nál már csináltam ilyet az pár perc alatt megvan,mp4-nél van ilyen? -
Dilikutya
félisten
Egyszerű konvertálót keresek, amivel DVD-t lehetne előállítani. Mindegyikben csak jó/nagyon jó stb beállításokat találok, bitrátát sehol sem lehet. Ha fájlméretet adok meg, akkor meg a 9Gb helyett is 2,5 lesz a végeredmény. Nincs szükség csúcsminőségre, csak legalább a beállított értékekre legyen már képes.
-
vadorzó
tag
Üdv.,
Van egy FLAC audio kódolású videom, amit nem ismer fel a tv-m. Ezt mivel tudnám átkonvertálni úgy, hogy lejátszható legyen minden gond nélkül?
Köszi előre is. -
Bozek
nagyúr
Most, hogy a vb alatt konvertálgatnom kellene a meccseket (mert alapból több mint 8 GB egy találkozó), újra nekiálltam keresgetni. Sajnos a legtöbb konvertáló nem tudja azokat a beállításokat, amikkel normális minőséget tudnék csinálni (a deinterlace filterek szétvágják az egészet). Próbálgattam a Handbrake-et is, de ott se tudtam jól beállítani. Vagy lassú volt, vagy a fájlméret lett nagy, vagy a minőség nem lett tökéletes.
A keresgélésben újra rátaláltam egy nagyon jó FFMPEG GUI-ra, az XviD4PSP-re. Rengeteg állítási lehetőség van benne, és a deinterlace filterek között van BWDIF (2x) is, ami után még a sportvideók is jók lesznek. Tény, hogy ez se a leggyorsabb (nagyjából addig tart a konvertálás egy i7-8700-on - 1280x720-asra leméretezéssel -, amilyen hosszú a videó), de 22-es CRF-el a minőség se romlik és az elkészült videó ~60%-a az eredetinek.
Mondjuk érdekes, hogy a program szerint a processzorhasználat sose megy 60% fölé. Az is lehet, hogy nem a legjobb a hűtése a házamnak, gondolkozom a cseréjén.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest