Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peugeotmate
őstag
válasz Csabex #114060 üzenetére
Sajnos nincs a kezem alatt egy hiteles napi lap sem, de megerositem hogy a Vodafone otthoni szolgaltatasokkal kapcsolatos telefonos ugyfelszolgalata lenyegeben nincs, nem letezik. Tegnap este haromnegyed 10 ota nincs interneteleresem a lakasban es a 1270-en probalnam bejelenteni a hibat. Tobb mint 2 (azaz kettő!) oran at voltam szives turelemmel, de semmi. Se az hogy hanyadik vagyok, se hogy mennyi ido meg a csorges, semmi. Csak a gep szolt hozzam es mantrazta ugyanazt. Ma reggel mar tobb mint fel ora (most is epp) csorgetem oket, de semmi. Bejelenteni se tudom a hibat, igy vegulis konnyu leszoritani a panaszok szamat!
Gyerunk Vodafone, jo reggelt![ Szerkesztve ]
meg
-
Menotti
aktív tag
válasz Csabex #113864 üzenetére
Hát ,például amikor a technikus azért autózik egy óra hosszát az előfizetőhöz oda,majd újabb egy órát vissza,hogy bekapcsolja a wifit(unoka elnyomogatta) a mobilján mert "nem működik az internet" azt azért elég feleslegesnek gondolom.
És az a baj,hogy a Vodafon szinrelépése óta egyre több az ilyen jellegű hiba.(Amik miatt egy jogos hibát bejelentő-mondjuk te - kénytelen napokat várni)
De ez nyilván Voda hibája,hogy a telefonosok ezeket nem tudják lekezelni...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Csabex #113187 üzenetére
Hát ezt elkiabáltam Tegnap éjjel 23:30 körül újra dobálta a csomagokat, a 23 letöltési csatornából 3 vagy 4-et tudott használni, összes többinél a Lock status NO volt és a 6 feltöltésiből is kettő kuka lett... Egy újraindítást hajtottam végre a modemen, de olyan szinten behalt, hogy már nem is sikerült neki online állapotba kerülni, ezért el is engedtem. A délelőtt folyamán újra kijöttek a srácok és elvileg nem csak erősítő, hanem táp hiba is volt, ezért kicserélték a tápegységet is. Eddig minden ok, remélem így is fog maradni
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
mad823
őstag
válasz Csabex #113147 üzenetére
Srácok, az a talp nem csupán azért van, hogy ne dőljön fel, hanem erőteljesen hozzájárul a szellőzéshez is, hiszen tiszta lyuk az ház alja. Mivel már a connect box is sírt, ha melege volt, itt pláne nem ajánlom, hogy bárki levegye a talpát és a házára állítva használja.
Csabex fotóján gyönyörűen az szellőzés, a porcsík mutatja a légáramlást.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabex #113075 üzenetére
20 évvel ezelőtt is használtak már háromszoros árnyékolású kábelt, lehet állítani kellene az erősítőn, korábban jobbak voltak a letöltési értékek viszont a feltöltési értékek hasonlóak. Ha mégis van gyenge árnyékolású kábel akkor okozhat zajbetörést + előfordulhat, hogy valakinek régi crt tévéje van ami küldi visszafelé a zajokat, viszont az átszerelés előtt nem volt ilyen probléma akkor lehet, hogy valamelyik erősítővel lesz a gond.
Nézd meg, hogy a többi letöltési csatornán milyenek az értékek.
Osztónál in és két out kimenetet lehet látni?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Csabex #111123 üzenetére
Ma többször is elment a netem random időközönként, de 5 percen belül vissza is jött. 1000-res netem van, eszköz modem módban. Először nem tudtam, hogy a routerrel, vagy a szolgáltatással van gebasz. Mivel van nonstop s telefon előfizetésünk is, így meg tudtam nézni, hogy ad e vonalat mikor nincs szolgáltatás: nem volt. Illetve mikor el tudtam érni a modem webui-át ott kiírta az elején, hogy docsis offline, illetve csak 1db upstream volt elérhető.
A pohár este telt be, 10-fél11 felé telefonáltam az üfsz-nek. 50perc várakozás után (akkorra már) meglepetésemre felvették a telefont, és 5perc alatt elintéztük: már holnapra (szombatra) kaptam időpontot, kijön egy szerelő a helyszínre (dél és 16 óra között).
Kíváncsi vagyok mit fog találni....Mivel eddig minden fasza volt, és a hálózathoz nem nyúltunk, nekem a modem tápja az egyetlen tippem. Bár most kb másfél órája épp jó minden...
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Igen, azt én is láttam, csak úgy voltam vele, hogy minek rakják ki a plakátot egy városban amelynek egész területén NEM érhető el ?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
gduck
addikt
ÖÖÖ....
Hát szerintem alap lenne, hogy olyan területen nem hirdetik, ahol nem elérhető. Nálunk is kint vannak ezek, nálunk sincsen "csak" 500. Táblák általában úgy vannak elhelyezve, hogy max távcsővel olvasható az apróbetűs rész!
Szóval ne is haragudj, de ez EGYÉRTELMŰEN MEGTÉVESZTÉS!
-
Statikus
senior tag
válasz Csabex #108675 üzenetére
Tizen X éve vagyok UPC, most már Voda előfizető, soha nem volt különösebb okom a panaszra (lehet szerencsés vagyok). Legnagyobb problémám eddig annyi volt, hogy a legrosszabb időpontokban ment el a net legfeljebb néhány órára. Ez a port forward probléma is most jött csak elő 10-12 napja. Persze senki nem tudja, hogy miért, mitől, hogyan... Biztos én baxtam el (ja, de nem látnak hibát, tehát mégsincs elbaxva semmi)
-
Yellow73_a
tag
válasz Csabex #104184 üzenetére
Mint írtam, a régi távval rendesen működik, csak az újjal nem hajlandó. Az elemek jól vannak berakva, a távon világít a UPC gomb, amikor megnyomok valamit. Éppenséggel csak a box nem reagál rá. Nem katasztrófa, ha nem tudom működésre bírni, akkor használjuk tovább a régi távot. Csak bosszantó.
-
félisten
-
félisten
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabex #103660 üzenetére
Gigabites lan kapcsolaton 940Mbit a max amit tudsz mérni, lehet a környéken terheltek a letöltési csatornák, analóg adások megszüntetésével lesz hely új csatornáknak akkor csúcsidőben is jobb lesz a letöltés, ha zavar, hogy nincs 900Mbit közelében a letöltés válts vissza 500-as csomagra, amennyiben a kisebb csomagnál sem stabil a kapcsolat kérheted, hogy cseréljék a modemet CB-re.
-
golyós
addikt
válasz Csabex #103660 üzenetére
600-700? Az 500as csomagban 1 méterre a routertől nem tudok 20-nál többet mérni. Dobálja le 10 percenként a laptopokat, telefonokat. Hiába jelentem a hibát, a gép elmondja másnap, hogy távdiagnosztikával javították, szerintük minden fasza.
2 nap múlva újra kezdődik.
Hiába írom le, hogy nem jó, jöjjön ki egy technikus, csak a gép dumál mindig. Ráadásul napközben hívogat, hogy tapasztalok-e hibát? Dolgozom, nem otthon ülök.
Szerintem lassan lépek a Digihez nem tudok mit csinálni.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
veterán
-
őstag
válasz Csabex #103651 üzenetére
Háátt... No comment. Speedtest 600 - 700 között mért és azt mondta a srác, hogy ez remek, ez nagyon jó. Mondom az ezerhez képest azért ez messze nem a legjobb, mire azt a választ kaptam, hogy hát a szerződésben ugye 200 a garantált és annak 3x megvan, szóval ez így nagyon jó. Hihetetlen, hogy evvel tudnak takaródzni, illetve az is, hogy az NMHH ilyet engedélyez, hogy konkrétan 20%-ot garantáljanak, ez vicc... Azt azért hozzátette, hogy szerinte is nevetséges, tehát együttérző volt Port nyitási hibát lefotózta és továbbítja, de megnyugtatott, hogy azért ez nem napok alatt fog megoldódni, mert nagyon hosszú a hibalista már most. Szerintem nézek is egy jó router után, mert hiába nyitogatom a hibajegyeket, ennek eredménye nem lesz és én nem vagyok olyan kitartó mint tomp topiktárs VTV távirányító jelenség is ismert, emiatt cseréltettek vele már boxot, de a helyzet változatlan maradt, tehát itt is no comment
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabex #103645 üzenetére
Köszi a képeket, ez egy jófajta osztó, ellenőrizd, hogy a bejövő kábel legyen az in-ben és a modem kábele legyen a 3,6dB-s kimenetben, majd ellenőrizd, hogy az F csatlakozók nem lazultak-e ki a modemnél és az osztónál és a boxnál és ha van toldás a lakásban akkor ott is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csabex #103642 üzenetére
Sajnos jogilag itt igen, ki is merül amit nyújtaniuk kell. Igazából hogy ez nem csak modem, hanem HGW, reklámjaikban azt hirdetik több eszközt ellát bla bla bla, ez teljesül is, van minden csatlakoztatott eszközön internet hozzáférés, az részletkérdés hogy bizonyos esetekben nem 100% os. Ők több eszközt ígérnek nem egy teljes funkcionalitásu routert.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabex #103640 üzenetére
Elvileg rendben vannak az értékek. Ha megnézed milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki lehet számolni milyen a bejövő jelerősség. Amennyiben a modem oldalán nincs modem (bridge) mód ügyfélszolgálattal kapcsoltasd ki az ipv6-ot.
ggbuffon1897: Üdv! Hívd fel az ügyfélszolgálatot és módosítsd a csomagváltást médiacardra.[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz Csabex #103448 üzenetére
Az analógot vezetik ki pl Debrecenből,illetve azon SD csatornák szűnnek meg amiknek van HD verziója is.Így azon vevőegységeket kell lecserélni ami csak az SD csatornákat tudja venni.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
tothferenc
senior tag
válasz Csabex #99275 üzenetére
Kartya CI+ modullal megy a tv-be, semmi koze a CB-hoz. Ha wifin a CBhez csatlakozik a tv, az csak az okos funkciokhoz, net elereshez kell. A mediacard pedig a csomagban elerheto digitalis csatornak miatt.
Siman kartya a tv-be, koax bedug, es magic....[ Szerkesztve ]
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
veterán
-
cocka
veterán
válasz Csabex #96569 üzenetére
Ha már energiát fektettél bele és valakitől kaptál logint, vagy a sajátod használtad,
Miért is nem a sajátomat használtam?
a bivalyerős tizenezres adapterednek óránként változtatod a mac címét egy script segítségével
1. Nem értek hozzá.
2. Nem akarom megváltoztatni. (pláne, hogy a matricáján is rajta van, igaz már lekopott)
3. Nem érdekel annyira a téma, hogy nekiálljak mindenféle scripteket írogatni. Meg átlaguserként nem életszerű, hogy nekiállok mac címet mókolni, csak azért hogy folyamatos netem legyen. Arról nem is beszélve, hogy minden mac cím változásnál új IP-t is kapnék, ami szintén nem a folyamatos töltés záloga.Lássuk be, pótléknak jó ez a wi-free, de folyamatos netezésre nem. Szerintem ha valaki arra kényszerül, hogy ezt használja és mondjuk szeretne valamilyen videó streamet, esetleg live streamet nézni, ahhoz is folyamatosan kell a net. Tegyük fel, hogy csak 2-3 órát akar netezni, vagy 2-3 órát akar streameket nézni, aztán csak simán netezni még 1-2 órácskát. Na ezt SEM tudja megtenni.
Mert tök mindegy, hogy mit gyökölsz.. a lényeg a folyamatos kapcsolat, még pár órára SINCS biztosítva!
A BSSID-t meg tudod nézni, nem kell ahhoz fejlesztő, csak jó metódus
Csakhogy nem a BSSID fogja eldönteni, hogy mondjuk a 15 elérhető UPC Wi-Free közül melyiknek a legjobb a térereje. A program lehetővé teszi egy-egy kapcsolat mentését, de korántsem biztos, hogy miután a menetett wi-free-ről ledob, újra ugyanarra fogok tudni csatlakozni vagy elérhető az adott pillanatban vagy nem. És most ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy azért nem tudok csatlakozni, mert elérhetetlen vagy azért nem, mert "betelt a létszám" vagy a UPC úgy gondolta, hogy nekem mára elég volt.
-
anglergab
addikt
válasz Csabex #96532 üzenetére
Sajnos már egy ideje gondok vannak a Wi-Free Wireless Access Gateway (WAG) / LDAP adatbázis kommunikáció körül.
Ezért csatlakoznak lassan az eszközök (és ezért volt a tegnapi leállás is), mert csak minden X-edik próbálkozásnál fut le jól az authentikáció. Sok eszköz pedig megunja és kiírja hogy AUTH FAILURE, ahelyett, hogy próbálkozna.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Csabex #94707 üzenetére
És megvan az 500-as sebesség mindig? Mert akkor nem érdemes váltani ha nincsen.
PaceHD maradhat, ha beteszed a kosárba a csomagot ott tudsz cserét kérni, VTV BOX +500 Ft /hó már.
8290 Ft /hó sok ha van értelmes konkurencia.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
veterán
válasz Csabex #94451 üzenetére
Szerintem meg ez a normális felület egy router/HGW nek. UPC-s GUI egy kalap csicsázott 💩 .
Ez már a jelszóbekérő form-on is látszik.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MODERÁTOR
-
anglergab
addikt
válasz Csabex #94062 üzenetére
Mobilnet és DOCSIS 3.1 is lehet 1 Gbps. Az a lényeg, hogy mekkora a betáp (mennyin osztozik X db szegmens), hányan/mennyire használják egy szegmensen belül (overcommit arány).
Minden lakossági internetkapcsolat ilyen, a DSL is.
Az üzleti bérelt vonal dedikált(abb), de az más kategória[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
kezo0
addikt
-
zolee001
őstag
válasz Csabex #93404 üzenetére
Ez a kedves elöfizetöt miért érdekelje?
Mint minden vállalkozásnak az internet /telefon szolgáltatóknak isvannak költségeik ahogyxan a pékségeknek is.
Ezt a diszkriminációt a Tré alkalmazta/alkalmazza most is és megitélésem szerint erösen versenyellenes és kartell gyanus amiért a nagy viz tuloldalán 2000 év villamosszék jár -
blakey
titán
válasz Csabex #93133 üzenetére
Működik. Múlt héten volt olyan nap amikor a UPC/Voda oldalai Google DNS-el nem működtek lehet, hogy most is az a gond.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz Csabex #90103 üzenetére
Egyszerre 3 helyről nézem. Egy webböngésző PC, ugyanitt Kodi, egy másik PC Kodi. Mindegyiken megy a műsor.
Ja, és direkt nem ugyanazt indítottam el, A Tanár 3. évad 8, 9, 10. rész. Mindegyik Most+ tartalom.
Szóval az biztos, hogy egy háztartáson belül megy 3 eszközön egyszerre.
UPDATE: Megy kettő különböző IP-ről is egyszerre, most néztem meg Wi-Free-n és közben otthoni nettel.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Gubu0101
veterán
válasz Csabex #89678 üzenetére
Hat, ma egyenlore odaig jutottam, hogy vissza allitottam a connectet router modba es az asus meg megy tovabb. Viszont ha az Asust lekapcsolom akkor ujra kell csatlakoztatnom a connecthez a X home-al hogy elerje a szervert. Majd hetevegen raszanom jobban az idot es probalkozok meg 1x. csak igy meg oda lesz a terkep szerintem es kezdhetem elorol a terkepezest
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
anglergab
addikt
válasz Csabex #89117 üzenetére
Ez havi átlagban 3-4 TB.
A folyamatos kihasználtság pedig havi 160 TB lenne elméletben (egy konkrét mobilhálózatnál a teljes havi kapacitás 5 TB, azaz ennek a 3 %-a).
Annak (160 TB) 1-2 %-a a forgalmad.
Korábban 300 GB volt (vagy most is?) a határ, azaz afölött minősülhet (akár) extrém használatnak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest