Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz #78121280 #91894 üzenetére
Ok. Arra gondolok, honnan tudod, ha a koax nem lett volna benne, akkor a frissítéssel IP-s maradt volna? Lehet az is, hogy mindenképpen DVB-C-re kapcsol ekkor vagy véletlenszerűen/központilag eldöntve DVB-C-re is kapcsolhat - azaz nem feltétlenül kapcsol oda a frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz #78121280 #91885 üzenetére
Ez tényleg így van? Honnan tudod hogy IP alapú marad? Az új frissítés mindenképpen DVB-C-re kapcsol? Vagy miből gondolod hogy a csatlakoztatott koax "okozza"?
A többségnél biztos csatlakoztatva van a koax is, ahogy kell, de még csak egy fórumtárs írt, hogy koaxra lett kapcsolva. Másnak nem frissült volna a box?[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz #78121280 #90730 üzenetére
Compal CH7465 ez egy átnevezett CB vagy fordítva 2017-ben ezt nevezték át CB-re és a CB nevet a Liberty levédette. Tehát 99%-ban kicserélhetik majd a CB-ket az átnevezett CB-kre. Ez jó biznisz lesz, fejlődés ettől nem lesz, se le se fel, csak jogilag más lesz a boxok neve.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
malisonX
aktív tag
válasz #78121280 #84461 üzenetére
Köszi, akkor így nem szívok tovább vele. Bízom benne, hogy holnapra helyrerakják.
gduck: Ezen kívül nekem egyelőre tetszik. Pörgős, nem laggol, mint a horizon box. Azon mondjuk meglepődtem, hogy nincs rajta Netflix (a tv-m tudja, úgyhogy nem probléma). De valahol azt olvastam, hogy tudja. -
tomp
félisten
válasz #78121280 #84083 üzenetére
Az elején nekem 158 volt de már 168 van itt is.
AtaWrc
Nálam kérdezte is a diszpécser, hogy a box vagy a kártya helyére akarja e a technikus a Vodafone boxot mivel azt először törölnie KELL a rendszerből.__
Mediabox doboza szerint Dolby Atmos képes a box![ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz #78121280 #83945 üzenetére
Ez elég érdekes és felvet pár technikai kérdést, az iptv eddig is hordozható volt bizonyos eszközökkel, ennél legalább nem kell trükközni. Ezek szerint maga a box is onnan kaphatja a streamet közvetlenül, mint az app, nincs hálózathoz kötve.
"Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
válasz #78121280 #83944 üzenetére
"Jól érted UPC-s koax jön be a lakásomba és arra van kötve a ConnectBox (igen az a fehér ócska HGW), igen a ConnectBox-ból megy egy UTP kábel a Vodafone Médiaboxba és így jön az adás."
Így már akkor 'teljes a kép'.
Viszont, nem jó irány, hátha csak az újaknak adják így, arra alapozva, hogy 2 hét múlva be kell szántsák a horizon platformot és nem azt adják az újaknak is vagy marketing szempontból, hogy a névváltással technológia váltás is történik és meglévők maradhatnak a mediacardnál, akár feljebb váltás esetén is és nem lesz kötelező. Pl. egy falra szerelt tv esetén nem igen tudom elképzelni, hová teszik, csak úgy ráhajítsák a konzolra és kész? Úgy milyen infra jelet fog venni a box, mert nem láttam rajta jack-es külső infra portot.
Szerk.: Igazad van, az oldal az egy szavas hsz.-eket is ugyanúgy számolja, mint a regényeket.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz #78121280 #83945 üzenetére
Tehát OTT. Vajon multicast-ot mennyire használnak?
Mert az jó hogy Over-The-Top, de az ugye nem menedzselhető úgy mint a hagyományos IPTV forgalom.
Illetve ha valaki csak TV-t kér, akkor az OTT miatt bekötnek neki egy technikai netet, ami ez esetben "teljes értékű" netkapcsolat lehet? -
Beniii06
addikt
válasz #78121280 #83908 üzenetére
Egyszerűbb lenne egy hsz.-en belül összegezni a dolgot, mint 5 párszavas hsz-ből összerakni a képet, szóval:
Ha jól értem: UPC-s koax megy be a lakásodba/házadba, arra van kötve egy ConnectBox(nem írtad milyen HGW-d van) és a ConnectBox-ból megy UTP-n a tv adás a voda tv-s boxba. (Lesz itt kavarodás a box neveket illetően, mostmár van sagem HGW és sagem tv "box" is)
Csak akkor azt nem értem, minek a dvb-c tuner bele, ha "iptv"-ről megy az adás. Akkor lehet a koaxos része csak modem lenne és azért van benne, hogy ahol csak tv-re fizetnek elő oda ne kelljen HGW-t kirakni?
Ezt a csatorna szám variálást én sem értem, neked ÁSZF szerint járna az összes csatorna, ami a premiumban van vagy van olyan csatorna, aminek van HD verziója is és az SD-t te nem kapod meg? Mert úgy nagyjából kijönne a darab szám.
Azt nem mondta a szerelő, hogy meglévő előfizetőknek is megy cserélni? Ahol elő van fizetve, ott ragaszkodnának a mediavcard-hoz és felmerült a gondolat, hogy premium-ra váltanának még mielőtt kizárólag "iptv" menne, de ha már most is kötelezik UPC-s területen a premium csomag használatához az "iptv"-t, akkor meg lesz várva, amíg lejár a hűség és le is lesz mondva.
Eléggé megdöbbentő az információ, hogy rendelkezésre áll a dvb-c hálózat, de az újakat máris "iptv"-vel kötik be, pedig amikor itt tippelgettünk le lettem hurrogva, hogy még jó pár évig lesz dvb-c és az iptv csak telekomos területen lesz, ehhez képest teljesen más amit írsz.
Remélem lehet még feljebb váltani, úgy hogy megmaradjon a dvb-c meglévő efiként, a probléma, hogy most nincs is kit megkérdezni, illetve nem biztos, hogy akit kérdeznél az képben is van, viszont közeleg az április 1 határidő is.
-
Okosandroid
tag
válasz #78121280 #83910 üzenetére
Akkor van még náluk egy kis kavarodás Egyébként maga a beüzemelés kb mennyi ideig tartott? Kell kiszállási díjat fizetni? Csak mert amikor én rendeltem, azt mondta az ügyintéző, hogy 1500 FT. Aztán mondtam neki, hogy szívesen beüzemelem én ha kipostázzák. Mondta, hogy nem lehet, csak szerelővel. Utána viszont már azt mondta, hogy elengedik a kiszállási díjat és 0 FT.
-
MiZo1990
aktív tag
-
veterán
-
veterán
válasz #78121280 #83908 üzenetére
Szerintem ott valahogy aktiválni kell dvb-c tunert amit a szerelő nem tett meg ( lehet még neki is új). Szerintem hívd fel 1221 ( ne 1270) és szólj hogy hiányzik 56db csatorna. Ne említsd hogy iptv vagy dvb-c, csak azt hogy mire fizettél elő, milyen eszközöd van és hogy mi a gondod. Többit oldják meg ( pl küldjön egy technikust, vagy küldjön egy frissítést boxra ami aktiválja tuner). UPC kábelen még előfizetés nélkül is jön pár db DVB-C csati. Szóval olyan nincs hogy nem talál, ha a box működik rendesen.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
cof
veterán
válasz #78121280 #83901 üzenetére
Aha, ez, hogy lehet? A TV Prémium csomag 119 + 35 HD csatorna elvileg.
UPC területen vagy amúgy? Az elég durva ha mindenkinek IPTV-t kötnek, majd lassan elfogy adott szakaszon a sávszél, aztán meg a net sebesség fog lefingani adott körzetben.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz #78121280 #71508 üzenetére
Ahogy látom már 300-as, és nem 240-es net van, és 150-es nem 120-as.
Az árak viszont korántsem jók. Az 500-as csomag ára vicc, viszont hbo is van benne.
Itt is újra elkezdték, mint a diginél, hogy az első pár hónapban olcsóbb a havidíj. A szolgáltatók most már tényleg lenyelték az áfa csökkentés különbözetét.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ztsoft
őstag
válasz #78121280 #71508 üzenetére
Igen, itt már szerepel a Film4, persze ez is SD (a UPC elnevezéséből kiindulva lehet HD verzió is, Film4 SD, vagy csak simán elírták a nevét).
Ismét emeltek a letöltésen, olvasva az itteni panaszokat az 500-as net csomagot használóknál (nincs meg a max sebesség), most még annyi sem lesz. Félre ne értsetek, örülök az emelésnek, csak a hálózat nem fogja tudni kiszolgálni átépítés nélkül.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
senior tag
-
Draken
őstag
válasz #78121280 #69906 üzenetére
Visszamentem, és igen, kiderult, hogy ami volt 1honappal ezelőtt, ezen a területen, amit én is írtam, azt már nem dobja fel nekik sem, ezért ennyi az annyi..ergo marad igy, ahogy tegnap köttetett :/ hiába mondtam, azt mondja, hogy ez inkább új előfizetőknek van már. Szarka akkor sunt..
-
kezo0
addikt
válasz #78121280 #68802 üzenetére
Nálam is frissült a Compal szoftvere. Log szerint reggel 6:33-kor kezdte letölteni, 6:36-kor befejezte a letöltést, ezután újraindult, majd 6:39-kor már szinkronizált és befejeződött a regisztráció.
Összesen kb. 5-6 percig nem volt net, ezt tapasztaltam is.
(Bp. XIII. ker.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
headhunter
addikt
válasz #78121280 #68802 üzenetére
Itt is, igaz kellett hozzá ˜14 óra... [link]
Éjfélkor elment a net, villogott a modem. (Gondoltam most tolják rá az új firmware-t)
Délelőtt ránézek, még mindig villog a modem, többszöri restart után sem tudott újraszinkronizálni.
Hívás 1221, gépi hang már a Connect Boxok áramtalanítására figyelmeztett.
Ügyfélszolgálatos egy fogpiszkálós "Reset"-et javasol, második próbálkozásra sikerült a szinkronizálás és az újra beállítás... -
kezo0
addikt
válasz #78121280 #68702 üzenetére
Az egy dolog, hogy az itt fórumozók 90%-a nem tud helyesen leírni egy magyar mondatot, de hogy egy UPC méretű cég fb-oldalának adminjai is megbuknának egy általános iskolai nyelvtan felmérőn, az szomorú. Már ha szó szerint idézted, amit írtak neked.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz #78121280 #67119 üzenetére
Ha jól értem ettől az ászf módosítástól kezdve:
"Amennyiben a módosítás az Előfizető számára bármilyen hátrányos rendelkezést tartalmaz, az Előfizető az értesítéstől számított 45 (negyvenöt) napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott idejű Előfizetői Szerződést."
simán lemondhatom a szolgáltatási szerződésem?Audiophile Troll
-
the.odzsy
aktív tag
válasz #78121280 #66395 üzenetére
A UPC új hálózat, a T eddigi monopóliuma miatt a nála lévő fennálló hűségidő miatt, egyelőre kevés a UPC előfizető. Így most gyors és stabil a hálózat. A T erre válaszul vezette be az új sávszélességet. Ja és az Invitel is kihúzta egyre több helyt az optikai hálózatát. Ezekhez az kellett, hogy a UPC elkezdjen nálunk szolgáltatni. Mondjuk erre jó sok évet kellett várjunk.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
nicu71
addikt
válasz #78121280 #65304 üzenetére
haha,azt irja hogy" fiberpower120_sip.cfg" a konfig. fájlnál.Tehát be van kapcsolva Nem használom a wifreet,mivel ugye azt hittem hogy nekem nincs aktiválva ,de eddig nem okozott semmi zavart a rendszerben
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
nicu71
addikt
válasz #78121280 #65294 üzenetére
hmm ...nálam is azt irja hogy nem wifi képes a készülék,és én is ugy tudom hogy nincs bekapcsolva a wifree lehet hogy mégis? hogy tudom ellenőrizni?a myupc-n sincs semmi jele hogy aktiv lenne..
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz #78121280 #65270 üzenetére
Átvett hálózatoknál előfordul probléma, 80dB körül van a bejövő de ettől még nem kellene akadni ismerősnél a boxon nem akadtak az adások pedig 20-21es modem ds érték volt.
Nem zajos aj el. Adási közel van az 50-hez nyáron lehet gond.
Ha a tévén van jelszint szabályozó/csökkentő funkció akkor lehet bekapcsolva jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
nicu71
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Villanyszerelés
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest