Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszó
tag
Sziasztok! Elég sok panaszt látok, bár akinek nincs baja, az nem ír. Szolgáltató váltás előtt állok. Telekomtól jönnék el, sajna vonalhibát nem tudnak javítani, élvezhetetlen a szolgáltatás. UPC az esélyes. Mennyire ajánljátok?
-
ztsoft
őstag
válasz Watercolour #65498 üzenetére
Nem ez volt az első panasztételem, már többször összeakadtam velük, de már unnom, hogy mindig nekem kell többször ugyan azt elmondani (ráadásul még kötik is az ebet a karóhoz, ezzel teljesen hülyének néznek), mire nagy nehezen sikerül megérteni, hogy miről beszélek (teljesen mindegy, hogy hol teszem ezt meg, Facebook, MyUPC, telefon, e-mail, már mindet kipróbáltam). Szerinted az írásos üzeneteket ki olvassa? Nyoma ugyan úgy van a hangfelvételnek is, ha meg el akarják tüntetni, azt az írással is megtehetik.
Ez volt az első alkalom, hogy reagáltak a kérdőívre (nem először írtam rosszat, hibát benne).
A véleményem megvan róluk (nem beszélve a szerzett tapasztalattal), ahhoz, hogy változzon, nagyon nagy fejlesztésekre lenne szükség, ez pedig tudjuk, hogy lehetetlen.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Watercolour
aktív tag
válasz ztsoft #65497 üzenetére
Több alkalommal volt már panasztételem a UPC-nél, és egyetlen panaszomat sem sikerült kielégítően megválaszolniuk, és még nagyon enyhén fogalmaztam.
Előfordult olyan, hogy nem is értettem, hogy tulajdonképpen mire válaszolnak, mert semmi értelme nem volt a levélnek, és olyan is, amikor a 6 kérdésemből 1-re válaszoltak, és arra is teljes hülyeséget, már a levél is önmagával ellentmondásba került, mert a kedves ügyintéző belekeveredett a dátumokba.Ha nem írásban a weboldalon, MyUPC-n vagy facebook üzenetben teszel panaszt, csak magadat szívatod. Ha mindenképpen telefonon akarsz, akkor írd meg előre, és mondd az ügyintézőnek, hogy le fogod diktálni szó szerint a panaszod, gépelje le, bár én még ebben sem bíznék.
Sajnos az ügyfélszolgálat az esetek túlnyomó részében teljesen inkompetens.[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz ztsoft #65460 üzenetére
Sikeresen megkaptam a hiányzó Filmbox Extra HD csatornát is, de a panasztételem is hibásan lett rögzítve (pedig hangfelvétel is van róla), csak a többszöri megrendelés szerepel benne. Ilyen egy piacvezető szolgáltató hozzáállása! Csak gratulálni tudok nekik ehhez a teljesítményhez!
Részemről itt le is zártam a dolgot, sem energiám, sem időm, főleg türelmem nincs erre, hogy harcoljak velük.
Már csak abban reménykedek, hogy egyszer összeakadnak egy olyan emberrel, aki nem adja fel, akár a bíróságig is hajlandó elmenni.Remélem a konkurencia nem halogatja túl sokáig az építkezést, hogy a hűség leteltével el tudjak húzni tőlük.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz #42308056 #65493 üzenetére
Ha a modem oldalán látsz wifi4alll menüpontot és nem használod 1221-en csak internethiba menüpontba kapcsoltasd ki, ha üzemmód menüpontban nincs bridge mód 1221-en kérd vissza az ipv4-et, ezt a beállítást my upc oldalon is eltudod végezni.
50 feletti értéknél akadhat a kapcsolat. Milyenek a letöltési értékek? Azért magas az adási mert egy négyes osztó van a modem előtt aminek kb 7,5dB körül van a csillapítása, ha van kéznél F toldó megtudod nézni osztó nélkül milyenek a modemértékek elvileg 50 alatt lesz az adási.
A négyes splittert kellene cserélni egy kettesre és egy hármasra, ha a modem előtt csak egy kettes lenne (3,5dB csillapítás) alacsonyabb lenne a feltöltési értéké lehet kevesebbet akadna. Két osztó közé mehet egy ilyen összekötő. Nem kötelező a linkelt tipust választani az a lényeg, hogy az osztón 5-1000Mhz CE felirat legyen.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #65492 üzenetére
Igen, ilyen. Ennél is 51 alatti felfelé irányuló kéne?
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #65490 üzenetére
Fene tudja, nagy fekete A szoftververzió EVW-vel kezdődik, nem tudom ez utal-e valamire. A gyártási szám meg UAAP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
boneyard
tag
Nálam újra van net és tv. Csepel, Béket tér.
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #65482 üzenetére
Mindkét üzemmódban? Milyen üzemmódok vannak? Eddig 192.167.0.1-gyel nyomtam de mindig behozta.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz v.attis #65486 üzenetére
Nálam amit írtam, az a Cisco boxon van úgy, de akkor majd csekkolom mediacarddal is.
Nem lehet, hogy a tévéden be van kapcsolva az automatikus csatorna-frissítés? Akkor szokták a tévék rendszeresen átrendezni a csatornasorrendet.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
v.attis
őstag
Nekem alapból DD5.1 van rajta, mediacarddal.
Apropó mediacard! Technika smart tévém van és kedvencekbe raktam pár csatornát, ezután betúrendbe szedtem. Hetente néhány alkalommal megkeveri a csatikat, de nem számsorrendbe teszi, hanem totál katyvasz. Másnál hasonló eset a kártyával?
-
boneyard
tag
válasz kabelmania27 #65484 üzenetére
Nincs az se, de az kevésbé zavar. A net lenne a fontos a munka miatt.
-
kezo0
addikt
Jogos. De ott nem az 5.1 az alapbeállítás, amikor odakapcsolsz, hanem még külön át kell váltani arra a hangsávra, ezért nem tűnt fel nekem.
És akkor említsük még meg a Dunát is, ahol – bár nem jellemző, de – szintén megesett már, hogy 5.1-es hangot mellékeltek egy műsorhoz. Ilyen volt pl. az újévi bécsi koncertközvetítés.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
törölt tag
Na:
Voltak kint szerelők decemberben, azt mondták a házban minden okés, az utcában lesz a gond.
Múlt héten elvileg megoldották az utcában a problémát, de ugyanúgy szakadozik a net este 17-18 óra után random időpontokban.Ezek szerint a bejövő kábel lehet a hibás? Azt gondoltam ha már átnézik az oszlopokat vetnek egy pillantást a hónapok óta feszülő vezetékre, ezek szerint mégsem...
Azt tudom valahogy ellenőrizni, hogy a szobám és a modem közt minden rendben van-e? Egy UTP kábel van felvezetve. Amikor nincs net a modem elérhető, ebből arra gondolok hogy itt nem lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
válasz Madycsa #65431 üzenetére
Topikban van olyan, akinek nincs internet szolgáltatása a UPC-től "csak" TV és vagy telefon, ePack kedvezményt kap?
Azon a számlán nem igen tudnak sumákolni az ePack áfájával, ott biztos 27% szerepel és maradt a -500Ft-os kedvezmény.
---------------------------------------------------------------------------------------Én a januári számla megtekintése előtt már jeleztem itt a fórumban, mert a MyUPC oldalán gyanús volt a kedvezmény csökkenés. 2017.12.31.
Visszanézve a számlákat így csökkent az ePack Áfája:
ePack 2016.12.01 - 2016.12.31 1 hónap -393,70 -393,70 27,00 -106,30 -500,00
ePack 2017.02.01 - 2017.02.28 1 hónap -423,73 -423,73 18,00 -76,27 -500,00
ePack 2018.01.01 - 2018.01.31 1 hónap -423,73 -423,73 5,00 -21,19 -444,92 -
aktív tag
Sziasztok.
pcreg oldalon kellene beregisztrálnom az új modemet. A felhaszn név és jelszót már nem tudom.
Mióta van upc az előfizetőjük vagyok, de a szerződés azon lapját nem találom ahova le volt írva. ha hívom őket beregisztrálják? -
Karel666
tag
Köszi! Mivel tv-ből bronz csomag van, azt hiszem hbo nincs, a többi nem érdekes számom. A filmeket úgy is kiveszem a "téká-ból" rendes minőségben ! Köszi a segítséget
Telefonon váltottam ma délelőtt csomagot. Mikor számíthatok a szerződésre, amit elvileg emailben küldenek el! Csajszi 22-ét mondott, hogy akkor él az új csomag? Csak azért kérdem, hogy nehogy elfelejtsék, hogy csomagot váltottam.
-
ztsoft
őstag
Köszönöm a kiigazítást. Ezeket csak emlékezetből írtam (HBO-m meg nincs, csak készülék csere után egy darabig jött, akkor 5.1-es magyar hang volt).
Eddig a box rá volt kötve az erősítőre, de mióta kártyára váltottam, azóta nem néztem (lustaság, még a TV nincs rákötve az erősítőre, mesze van még az F1).Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
kezo0
addikt
válasz ztsoft #65463 üzenetére
A NatGeo HD és a NatGeo Wild HD nem 5.1-es hangú, az M4 Sporton meg csak nagyon ritkán vannak 5.1-es közvetítések (a Forma-1 szokott ilyen lenni, de pl. most a kézilabda EB hangja sem 5.1-es). Az HBO HD-n sem minden film 5.1-es (az eredeti hangsávot választva inkább találkozni ilyennel, mint a magyar nyelvet választva).
Az Animal Planet HD valóban 5.1-es, és amit nem írtál, a Discovery Showcase HD hangja is DD 5.1-ben jön.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
boneyard
tag
Sziasztok! Csepel bizonyos részein reggel 8 óta nincs szolgaltatás. Mi az az idő, ami után már kötbér jár, ha nem javítják? Bejelenteni próbáltam, de bemondja, h hívjam máskor, mert túlterheltek, aztán ha hibabejelentés választok, akkor elmondják, h 21. kerületi ügyfelek türelmét kérik, dolgoznak az ügyön. Itt tettem le a telefont, h felesleges órákig hallgatnom a zenélést, de azért egy egész nap alatt kijavíthatták volna a hibát...
-
ztsoft
őstag
válasz ztsoft #65377 üzenetére
Sziasztok!
Ma kaptam egy e-mail-t a UPC től, hogy olvasták az általam kitöltött kérdőívet (ugyan azt írtam le benne, mint amit szóban az ügyintézőnek, meg ide a fórumba). Elnézést kérnek a többszöri megrendelés miatt, meg a MyUPS-s üzenetek miatt (utóbbit idézném, A beállított számlaküldési mód továbbra is a MyUPC számla, amelyről több elektronikus visszaigazolás nem várható. ).
A fentiekre tekintettel, és köszönetként azért, mert megosztotta velünk tapasztalatát, a mai naptól 3 hónapon keresztül díjmentesen biztosítjuk Filmbox kiegészítő csomagunk csatornáit a mediaboxon. A plusz csatornákat a 121-124. programhelyeken érheti el, a műsorokhoz pedig kellemes kikapcsolódást kívánunk.
Tudom, ajándék lónak ne nézd a fogát, de azért a Filmbox Extra HD csatorna is benne lehetne (van HD csomag). Most nézem a csatorna kiosztást, a Filmbox kiegészítő csomag pont a 121-től 124-ig van, mint az e-mail-ben is, akkor ismét mehet egy telefon, hogy a Filmbox Extra HD kimaradt. Az már csak mellékes, hogy már nincs "mediabox"-om (ma sikeresen megváltam tőlük).
Ha már úgyis telefonálok, akkor rákérdezek, hogy hogyan áll a múltkori panasztételem, mert eddig semmit nem kaptam róla (ha jól emlékszek, akkor erről kellene valami értesítést kapnom, hogy megkapták, meg, hogy kivizsgálják és értesítenek).
-
pinnacle
nagyúr
válasz kabelmania27 #65457 üzenetére
Köszi! Városközpontig van légkábel. Utána már csak UPC-s dobozok, csatornafedelek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Karel666
tag
Én is most váltottam!
Pár hónappal ezelőtt felhívott egy ügynök. Ajánlott job netet tv-t, de olcsóbb előfizetést nem adott semmiképp. Végül akkor nem léptem semmit. Pár hétre rá, kicsit bosszankodtam, hogy miért nem fogadtam el.
Végül jól tettem, mert most majdnem 1500-al lesz kevesebb az előfizetés.happy home mix 3 és gyorsabb net, több HD csatorna.
Ügyfeles csaj nálam is félrebeszélt először, meg kérdezgette, honnan tudok róla..... Mondtam, hogy ott van a honlapjukon a csomagoknál..
Melyik az a műsor, ahol biztosan van 5.1 hang, hogy kiderítsem nálam küldik-e?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Lazarski #65454 üzenetére
Ez biztos, hogy UPC-s doboz. Innen van bekötve a TV, telefon. Régebben zöld volt, UPC-s felirattal, csak később szürkére cserélték. Térkép nem volt náluk, csak egy nagy kulcscsomóval próbálta kinyitni a lakatot.
Lehet, hogy egyszerűen elfelejtették bekötni a házunkat? UPC-nél sem értették, mert náluk úgy látszódik, hogy ki van építve a csatlakozás. Egyébként a UPC-nek kötelessége biztosítani az analógról, optikaira váltást, vagy mondhatja azt, hogy neki nem éri meg bekötni minket és megszünteti a szolgáltatást, TV-t, telefont?
Nem tudom miért, de ha nem lépek be, akkor címünkön csak az ADSL látszódik, belépve viszont csak FiberPower van.
Azért jó lenne ezt a szerződést nem elbukni, illetve nem tudom, hogy végszükségben, lehet-e ADSL-re "konvertálni".Te különben ezzel foglalkozol?
[ Szerkesztve ]
-
Lazarski
csendes tag
válasz pinnacle #65451 üzenetére
"Szerelő állította, hogy ami előttünk van, az nem UPC-s, doboz"
Közmű térkép szokott náluk lenni, az alapján kicsit könnyebb betájolni, de ha azt mondja ennek ellenére, hogy nem az övék, akkor viszonylag nehéz ezzel vitatkozni.Ezt mondom, nem a te költséged kell legyen.
" Mondjuk lehet az új optika rendszer, már a csatorna a fedél alatt van."
Ott van az persze sok helyen, csak gondolom arra nem tudsz előfizetni, mert nem húzták ki minden házhoz."Szerelő rángatta, de azt mondta, mivel nem mozog, biztos csak beásták a földbe."
Ha be van ásva attól még rá van kötve a hálózatra, nem? Ha nincs akkor, akkor meg nézze meg melyik aknában van a másik vége. Mint említettem van térképük, tehát gyorsan kiderül az, csak akarni kell."valahogy kimaradtak a tervezésből, és a UPC csak szívességből vezeti be az optikát, viszont nekik kell kiépíteni."
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy érdekük bevezetni oda is, különben hidd el nem tennék. -
Karel666
tag
Sziasztok. Van egy 3 éves upc hd médiaboxom. Olvasgatom a upc honlapon, hogy van 5.1 dd hang.
Én nem nagyon találkoztam még vele. Mit kell tennem, hogy legyen?
UPC box --- hdmi --- avr pioneer lx 55
Válaszokat előre is köszi -
pinnacle
nagyúr
válasz Lazarski #65444 üzenetére
Szerelő állította, hogy ami előttünk van, az nem UPC-s, doboz, ezért nem volt jó a kulcsa hozzá. Pedig tudom, hogy az. Mondjuk lehet az új optika rendszer, már a csatorna a fedél alatt van.
Házunk 3-4 méterre van a UPC-től.
Koax, telefonkábel van behúzva. Szerelő rángatta, de azt mondta, mivel nem mozog, biztos csak beásták a földbe.
Mondjuk szerintem is a UPC dolga a bekötés, hiszen ennyi erővel a légkábelt is nekünk kellene behúzni. Csak egy másik topikban írták, hogy város közepén laknak, de valahogy kimaradtak a tervezésből, és a UPC csak szívességből vezeti be az optikát, viszont nekik kell kiépíteni.
Mondjuk ezt sem értem, hogy a tervezési hiba, miért az ügyfél költsége? -
PeL
addikt
No. Megosztom én is a tapasztalataimat a korrekt ügyfélszolgálatról
Lejárt tavaly előtt decemberben a 24 hónapos hűségünk a UPC-nél, és láttam hogy van sokkal jobb + olcsóbb csomag a UPC-nél. Gondoltam felhívom ma őket, hogy megkérdezzem lehetne e váltani, mert a mostani előfizetésünk úgy nézett ki hogy 120Mbit-es net, TV: Digital Bronze + Gold csatornák rárendelve külön 2 TV-re, mediabox-al, plusz a Nonstop S telefon. Ezért 11000 forint felett fizettünk már havonta és kissé sokalltam, a kezdeti árhoz képest ami 8000 körül volt amíg le nem járt a hűségünk, utána rögtön megemelkedett az ár, de pláne azután hogy megláttam a Happy Home Mix 3 csomagot ami magában foglalja az 500/22-es netet + Digital Bronze + Nonstop S (vagy M már nem tudom) csomagért a havi 6280 forintot. Itt ugye nem kevéssel kellene kevesebbet fizetni.
Na szóval telefonos ügyfélszolgálatnál jelentkezem, csajszi kérdezi miben segíthet. Elmondom nagyjából ugyanazt neki amit fentebb leírtam, megkérdeztem hogy lehetne e váltani így a csomagra, mondom elsődleges szempont az hogy olcsóbb legyen az egész de így jobb is lenne. Egyből elkezdi nekem mondani hogy hát sajnos az az ajánlat csak új belépő előfizetőkre vonatkozik, de látja hogy van külön digital gold pack rendelve, kérdezi hogy abból mennyi csatornát nézünk. Mondom folyamatosan talán 1-2 -t. Mert hogy van egy olyan ajánlat hogy lemondunk a digital gold csatornát és akkor olcsóbb lesz 1700 forinttal a havi díj. Mondom azzal nem lennék sokkal előrébb, köszönöm szépen akkor hagyjuk. Visszakérdez (!!!) a csaj hogy ha 1700 forinttal olcsóbb akkor miért nem lennék előrébb? Mondom mert én olcsóbbat és jobbat láttam a neten, de ha nem lenne elérhető akkor miért adta ki nekem a rendszer a MyUPC felületen ahol bejelentkeztem hogy van ilyen ajánlat? De mondom mindegy is akkor maradjon így az egész.
Itt jött a fordulat: Épp köszönni akartam el tőle, mikor megszólal hogy várjak még 1 percet, megnézi a rendszerüket milyen ajánlatok vannak amit én is igénybe vehetek. Kb 1-1,5 perc csend a telefonban és akkor elkezdi mondani hogy kidobott neki a rendszer egy ajánlatot amiben van 500-as net, digital gold tv és nonstop s csomag a két tv-re havi 8500 forintért 12 hónapos szerződéssel. Hát gondoltam magamban ez így mindjárt másképp hangzik. Nem is értem miért kellett ez a huzavona, miért nem lehetett egyből ezzel kezdeni Gondolom az a feladatuk elsődlegesen hogy megpróbáljanak minél rosszabb csomagokra rávenni úgy hogy minél többet kelljen fizetni, csak ha nem dől be neki az ember akkor ajánlják fel a jobb lehetőségeket.
-
TeeJay
félisten
válasz Lazarski #65444 üzenetére
ahol földben megy a kábel ott mindig is érdekes kérdés lesz
hogy az anno kiépült rendszerre új lakást hogy kötnek be
nálunk a faluban minden egyes akkor álló házhoz húztak be kpe csövet akkor is ha nem rendelt semmit
na most azóta a 16 év alatt épültek új házak ahol nincs kpe cső így kérdés ki fog az út alatt átfúrni és becsöveznia mostani nyomott árak mellett mikorra fog megtérülni egy fúróbrigád meg mondjuk 20-30méter kpe cső
lehet inkább azt mondják nem lehetségesmondjuk ilyen esetben megoldanám én valahogy csakhogy legyen netem mert légkábeles módon nem igen lehetne majd megcsinálni
pl szülőknél L alakban lett fektetve a kpe cső úgy 25méter hosszan és már a behúzószál sem volt jó az L alak csúcsánál kiásták, elvágták a csövet és ott tolták be majd vissza földelték
előre félek ha kábelt kellene cserélni a doboztól hogy lenne megoldva
remélem a fekete külsejű kábel kibír vagy 40-50évet akkor is ha talajvízben van
eddig tökéletes de még csak 16év telt el és ha netán 10éven belül optikai szálra állna át UPC akkor bajban lesznek pár helyen a behúzássalMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Watercolour
aktív tag
válasz canniball #65446 üzenetére
Nem lesz internetszolgáltatás a kedvezmény.
Viszont ők csak a nettó árból adhatnak kedvezményt, hiszen az ÁFA "nem az ő pénzük, hanem az államé", és ha ők a kedvezményt úgy könyvelik el, hogy az internetszolgáltatásból adják, akkor muszáj ugyanazon az áfakulcson könyvelni, mint azt a szolgáltatást, melynek (nettó) árából adják a kedvezményt. -
Lazarski
csendes tag
válasz ArthurShelby #65445 üzenetére
Nem így hívják, az más technológia. A két dolognak nincs köze egymáshoz.
-
canniball
nagyúr
válasz Watercolour #65440 üzenetére
Én nem vagyok jogász és biztos épp ezért de nem értem, úgyhogy ha valaki igen az elmagyarázhatná, hogy egy kedvezmény mitől lesz internet szolgáltatás?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Lazarski
csendes tag
válasz pinnacle #65443 üzenetére
Szolgáltatás átadási pontig nekik kell elvégezni a kiépítést, így a ház előtti szakaszt egészen biztosan nekik kell megcsinálni (kerten/házon belül ha családi ház akkor már érdekesebb a történet, azt is nekik kell, de gyakorlatban meg szeretik elkerülni és nem csak ők). Amit doboznak nevezel (helyi node gondolom) ahhoz nagyon is kéne legyen kulcsuk (alvállalkozókat szoktak megbízni a kiépítéssel, de azoknak gondolom nem adják, csak technikusnak/mérnöknek van), de valószínűleg elég az aknában rákötniük, persze lehet tévedek. Régi koax alatt mit értesz? Van kábel kihúzva a házig az aknától csak az nem jó és ezért kéne azt a szakaszt felásni? Ha ásni kell emiatt a fagyott földet nem is fogják szerintem megcsinálni télen (ezt teljesen meg is értem, nekem annak idején azt mondták, hogy ilyenkor nem is végeznek ilyen munkát).
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Nem tudták hozzánk bevezetni az internetet. Házunk előtt van UPC doboz, meg az akna fedél is. Dobozhoz nem volt kulcsa a szerelőnek, a régi koax meg csak be van ásva a földbe. Azt mondták eleve szabálytalanul lett bekötve, mert csőben kellett volna behúzni, most meg simán ki tudnánk cserélni. Most arra várunk, hogy a UPC mi tud csinálni.
Egy levelet már kaptam, hogy nem tudják bekötni, mert fel kel hozzá törni a járdát. Én ezt szerettem volna elkerülni. Mondtam jó, akkor szedjék fel, talán nem kell törni, mert dísztégla, csak az eredeti állapotot állítsák vissza. Az is jó, ha csak tavasszal jönnek vissza, ne kelljen fagyban dolgozniuk.
Egyébként kinek a dolga a kiépítés, UPC vagy az ügyfélé? -
Lazarski
csendes tag
Igazad van, én sem leszólni akarom őket, csak az nem tetszik ahogy "tájékoztatnak".
Megtaláltam a honlapon, érdemes ezt végigolvasni akit érdekel a téma részletesebben (itt le van írva, hogy kinek milyen mértékű ez a kedvezmény, hogyan változik stb):
https://www.upc.hu/rolunk/altalanos-kampanyos-feltetelek/ -
Madycsa
tag
Az ePack kedvezmény nem internetszolgáltatás. Az egy kedvezmény ami azért jár, ha számláinkat elektronikus úton kapjuk és rendezzük. Vagy nem?
ePack -
Watercolour
aktív tag
válasz Lazarski #65439 üzenetére
Megnéztem a számláimat, összehasonlítottam az idei elsőt a tavalyi utolsóval. Úgy tűnik az "ePack kedvezmény" számlatételnek eddig 18%-os áfatartalma volt és ez most változott 5%-ra, tehát feltételezem, értelmezésük szerint ez az internetelőfizetésre vonatkozó kedvezmény, nem a teljes csomagra.
Nem kenyerem a UPC-t védeni semmilyen témában, de szerintem nincs ezzel jogilag semmi probléma.
Egyébként a MyUPC tényleg elég sokat betegeskedik mostanában, a számlázás menüpontban a számláim nagyon ritkán jelennek meg. Többször próbáltam már az elmúlt 1-2 hétben megnézni a számláim, és ma volt az első alkalom, hogy valóban megjelentek.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Clever0
senior tag
válasz kabelmania27 #65432 üzenetére
Köszi. Neten a Kábelinternet / Protokoll beállítások pontban sikerült visszaállítanom ipv4-re (a box 2x újraindult) és az eddigi port továbbítási beállítások is visszajöttek. Már csak az a fura, hogy a megmaradt a WIFI4ALL menüpont (a telefonomon is látom, hogy van UPC Wi-Free hálózat), de a honlapon csak az UPC WiFree "Beállítás" gombja aktív. Próbáljam előbb bekapcsolni, utána ki, vagy inkább ügyfélszolgálat?
-
Madycsa
tag
válasz kabelmania27 #65432 üzenetére
A csökkentését nem értem, hogy miért.
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
Az, hogy függ össze amikor az internetszolgáltatások áfája csökken, a upc csökkenti az epack kedvezmény összegét is? Mióta internetszolgáltatás az epack kedvezmény?
-
Clever0
senior tag
Hiba miatt újra lett indítva az UBEE modemem. Úgy látom, hogy ipv6-os lettem. Kicsit megváltozott a modem menüje:
- Nem találom a port átirányítást. Emiatt(?) a torrent feltöltő állapotom is passzív.
- Visszajött a Wififree.
- Lett egy DSLITE menüpont. Ez mi?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz kabelmania27 #65425 üzenetére
szülőknél 3 UPC szekrény van a faluban Eger mellett
szépen felosztották a falut északi közép és déli részre és mindenhol van egy node vélhetőenmondjuk fura a tervezés mert a déli részen jóval több utca meg lakás van mint az északin
de bánja a fene
4aktív feltöltési sáv van és 1hétig míg ott voltam 24/7-ben ment 20megabittel a seedelés
szóval biztos hogy nincs terhelvena a letöltés az már más téma 8DS sáv van és biza csúcsidőben az tud 240megabittől kevesebb lenni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
HopeckoR
aktív tag
válasz ArthurShelby #65422 üzenetére
Hát próbáltam amit mondtatok, sajnos nem igazán segít, most csak modemként működik.
Egy fokkal talán jobb, de ugyan úgy. mint eddig. 1000-2000 körüli pingek ha pingelem a www.upc.hu-t is, játékban ugyan úgy magas pingek kb fél percenként közben látom mi történik de amit én csinálok arra nem reagál semmit vagy pedig teljesen kidob...
[kép]Más ötlet? (Azon kívül, hogy basszam ki az egészet a kukába? )
[ Szerkesztve ]
-
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Lazarski #65424 üzenetére
Attól függ, hogy az optikai node területe mekkora, pl nagyvárosi környezetben kell a hat feltöltési csatorna, míg új építésű területeken több node van ezért elég a kettő + kisebb településeken sem mindenhol van szükség háromnál több feltöltési csatornára.
Tudják nyújtani két/három frekivel is a 22Mbitet. -
Lazarski
csendes tag
válasz kabelmania27 #65420 üzenetére
Az nem tudod véletlenül mitől van, hogy bizonyos területeken csak 2-3 feltöltési csatornát használ aktívan a CB, nálam általában 6 (nagyon ritkán láttam olyat, hogy csak 4 volt)? Ahol csak 2-3 ott hogy tudják nyújtani az 500-ashoz a 22-es uploadot (gondolom sehogy)?
-
kircsike
tag
válasz kabelmania27 #65417 üzenetére
Oké.
Így hagyom és köszönöm a segítséget. -
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, mert a UPC nagy ívben szarik rám...
A gond a következő: Csatolok néhány képet amin látható, hogy mi a problémám.
A gond az, hogy időnként 2000 körüli pingjeim vannak mindenhol. Ez a probléma időnként előjön 2-3 hónapra aztán megint jó 2-3 hónapig, így megy ez már lassan 1 éve. A UPC-nek többször jeleztem a hibát, a válasz mindig az volt, hogy ők nem látnak semmit szerintük rendben van. Egyszer jött ki eddig a szerelő ő akkor át adta vonal hibának, amikor elvileg megcsinálták de ugyan úgy szar maradt a hibajegyet lezárták, de rá 1-2 hétre rendbe jött és eltűnt a hiba jelenség, így annyiban hagytam. Most január eleje óta, ismét előjött a probléma.
Pl. internetes telefonálás esetén a bejövő hang hibátlan, de rám mindig panaszkodnak, hogy szaggat a hangom, illetve érdekes hanghatások mennek át felőlem. Olykor játszani is szoktam ahol ez a hiba úgy érzékelhető, hogy felugrik 2000 körülire a pingem, ilyenkor én látom, hogy mi történik körülöttem de én bármit csinálok arra nem reagál 2-3-4-5 másodpercig, ez a jobbik eset, de van hogy kidobál a játékból internetkapcsolatra hivatkozva, néhány ismerősöm szintúgy UPC-s de nekik nincs ilyen gondjuk.
Próbáltam már minden lehúzni a modemről, és úgy is próbáltam, hogy én direkt wifin vagyok, nehogy esetleg valamelyik kábel legyen a ludas, de ugyan úgy jelentkezett a hiba.Itt egy kép amikor a modemet pingelem, látható, hogy odáig minden rendben van. [kép]
Itt pedig az látható, hogy amikor a modemből a www.upc.hu weboldalt pingelem akkor már 2000 körüli pingjeim vannak. [kép]
[kép]Van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne rávenni a UPC-t, hogy foglalkozzon a hibával? Én úgy gondolom, hogy teljesen kizártam annak a lehetőségét, hogy a hiba házon belül lenne, és valahol a modemen túl van a probléma oka!
Jelszintek meg ilyenek:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
kircsike
tag
válasz kabelmania27 #65411 üzenetére
Szia!
Itt lennének az új modemértékek már anélkül a kis "izé" nélkül.
Ja az van ráírva pirossal hogy "6 dB".
Na ezt most kivettem a Media box és az F csati közül ahogy javasoltad a 60 méteres toldás miatt.
Ha megtennéd hogy ránézel azt nagyon megköszönném.
Maradhat így "6 dB" nélkül vagy tegyem vissza?
További szép délutánt![ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz wjbhbdux #65412 üzenetére
Szia!
Ez nem mostani probléma, ez mindig is jelen volt (van mikor 3 - 4 napba beletelik, mikorra sikerül letölteni az aktuális számlát).
(#65413) Lazarski Ez tetszik! Legalább a kedves ügyfél tud miből választani.
(#65393) cigam Ismerve a képességüket, az 1 hét nagyon kevés idő erre a nagy munkára!
Azért egy kis fejlődés már látható, már nem találkoztam 404-es (A keresett oldal nem található) hibával az oldalon (sikerült rendbe rakni a linkeket az oldalon).
Sajnos az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy már nem csak az oldalukkal van probléma, hanem az egész rendszerrel. Nagyon elindultak a lejtőn lefelé.Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Lazarski
csendes tag
Másik amit láttam, hogy ahol a MIX csomag és négy betűs szolgáltató is elérhető, ott van többféle MIX csomag drágábban és olcsóbban is. Gondolom választhatsz, hogy többet szeretnél fizetni ugyanazért az "élményért", vagy kevesebbet. De van még pár ehhez hasonló hiba és mindig van újabb...
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
én is úgy lennék internetszolgáltató hogy nemtudok egy darab weboldalt se megfelelően üzemeltetni.
/s
-
kircsike
tag
válasz kabelmania27 #65409 üzenetére
Szia!
Rendben van.
Holnap kiveszem.
Ja. De hogyan tudok belépni a UPC Connect Box-ba???
Mert már modem módba kapcsoltam és ha valamit beledugok akkor egyből netem lesz,de nem érem el a felületét a doboznak.
Bocsánat ha nagyon lámának tűnök, de nekem ez a kábelmodemes internet ismeretlen út.
Köszi -
kabelmania27
Topikgazda
válasz kircsike #65408 üzenetére
Üdv!
Rendben vannak az értékek, nyáron alacsony lehet a letöltési jelszint főleg légkábeles övezetben.
100méternél már van jelveszteség a koaxon ezért vedd ki a csillapítót és nézd meg milyenek a modem értékek+ hány dB van a Fam/Attenuator felirat mellett. Két állapot közötti különbség ismeretében meg tudjuk írni, hogy szükség van-e csillapítóra.[ Szerkesztve ]
-
kircsike
tag
Sziasztok!
A mai napon sikerült megtoldanom egy F csatlakozótoldóval és és kb. 55-60 méter R6U Trishield koax kábellel a UPC bekötését.Még egyszer köszi Gubek-Einste-nek a segítségét.
500Mb/sec-es internet előfizetés van az irodának.
Az interneten mért sebességem lefelé kb. 110Mb/sec felfelé 30Mb/sec a Telekom szerverére.
Itt vannak a modemből kimásolt adatok, ha valaki lenne olyan kedves és kiértékelné nekem:
[Kábelmodem_adatai]
Ezen adatokat még akkor szedtem ki mielőtt átállítottam Modem módra a UPC Connect Box-ot.
Az eredeti bekötésnél amit a UPC csinált az F csatlakozó és a modem csatlakozója közé még be volt csavarva valami "ellenállás" szerű piros címkés felirattal. Na most ezt én bevittem az irodába és ugyanúgy rákötöttem a kábelvégére a modem elé.
Kérdéseim:
Ki vegyem mert felesleges?
Illetve milyenek a linkelt PDF alapján a modem értékek?
A válaszaitokat és tanácsaitokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Yodamest #65406 üzenetére
Nincsmit, összefoglalóban levan írva pár dolog.
-
Yodamest
veterán
válasz kabelmania27 #65405 üzenetére
Na így már értem az UTP dolgot, jah persze ahol nincs ott a router oda át kell azt is vinni. Én annyira a koaxban gondolkodtam, hogy ezt sikerült teljesen ignorálni. Wifivel legalább az se kellene akkor... amúgy a wifit olyan fogja használni, aki max csak böngészget kicsit a neten, szóval nem életbevágó ha nem olyan atomjó a jel, csak legyen.
Tényleg köszönöm mindenkinek a segítséget, hiába ezt a UPC ügyfélszolgálattól soha nem tudtam volna így megkérdezni.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Yodamest #65404 üzenetére
Nem kötelező, hogy a falban menjen az utp, csak új építésű háznál célszerű minden szobába vezetékes kapcsolatot kiépíteni, mert a vezeték nélküli átvitel kevésbé stabil, utóbb mindent nehezebb beépíteni.
Ezeknél az osztóknál minden kimenet tud mindent, csak a csillapítás más pl. speciális hármas osztó -7,5-ös kimeneten 4dB-el több a csillapítás mint a -3,5-ös kimeneten.
Splitter tipusú osztón ha nincs feltüntetve a csillapítás akkor minden kimeneten egyforma pl kettes osztó 3,5dB körül, hármas 6dB, négyes 7,5dB, csillapítású érték gyártónként eltérhet.
Tévé elbír két osztást, három tévé és egy modemre elvileg lesz elég jel.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz kabelmania27 #65403 üzenetére
Az UTP kábel részét nem értem teljesen, az miért kell, hogy a falban menjen? Most is úgy van megcsinálva, hogy a upc routerbe csak a fali koax megy bele, UTP csak az van benne, ami a PC-vel összeköti sima kis 3 méteres kábel... szóval mi ez az egész, hogy a koax melletti csőben fusson az UTP is?
Most úgy néz ki lehet az lesz amit írsz is, hogy 3 as elosztó, abból emeleten 1 net 1 tv, és a maradék egy kimenete pedig lefut az alsó szintre ahonnan egy duplával a 2 tv-hez megy. A lenti szinten a net pedig wifin lesz. (amúgy is laptop lesz ott használva úgy fest)
A tv-k szerintem kibírnak 2 csatit, jelenleg is így csinálták meg az elvezetést 2 szobába nálunk csak a másik szobában nincs rákötve semmi, ott csak a 2-es csati vég lóg ki a falból, de amúgy tök ugyanez a topológia lenne akkor.Ehhez a koax csati részéhez hülye vagyok, mitől függ az, hogy tv-t vagy netet visz tovább? vagy minden kimenet tud mindent csak max az erősítése miatt nem mehet rá bármi? Vannak csatlakozók amiken fel sincs tüntetve melyik kimenet hány db...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Yodamest #65401 üzenetére
5-1000Mhz-s osztót használj, a magasabb tartományú műholdvételre való.
Bejövőre kell egy kettes osztó egyik kimenet modem, másik kimenetet oszthatod a tévékre vagy az általad leírtakra jó lehet a UPC által használt hármas osztó amelynek kis csillapítású (-3,5 vagy -4 kimenetre mehet a modem, az egyik -7,5 kimenetre az emeleti tévé, a másik -7,5ös kimenet mehet le a földszintre amit lehet erősíteni.
Ha az utcán közel van az erősítő akkor lehet nem kell házerősítő, ilyenkor a hármas osztó alacsony csillapítású kimenetét oszthatod tovább földszintre mehet egy hármas osztás.
Általában erősítő nélkül egy modem és három tévére elég a jel, több tvnél kell erősítő.
Legjobb ha egy központi helyre jön be a koax és minden szobába megy egy koax és egy utp kábel így ha pl áthelyezed a modemet akkor könnyen át lehet kötni az osztást.[ Szerkesztve ]
-
Lazarski
csendes tag
válasz Yodamest #65401 üzenetére
Ilyesmiben ne is gondolkodj, hogy minden emeleten tovább osztod. Csillagpontban legyen és csak annyi kimenet legyen az osztón ami feltétlen szükséges. Ha túl sokfelé osztod akkor lehet, hogy erősítő is kell majd, mert nem lesz elég a jelerősség (3 tévére tudod hivatalosan szétosztani, UPC ennyit enged).
-
Yodamest
veterán
válasz Lazarski #65399 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Még egy dolog lenne akkor, meghagyom a falban a helyet a bejövő kábelnek, de belül szét tudom úgy osztani a kábeleket, hogy földszintre is menjen net + tv és az emeletre is? Arra gondolok, hogy kb mennyi koax elosztó-csatlakozó az amit még egészséges használni? Úgy nézne ki, hogy az emeleten lenne 1db elosztóm, amiből ahogy most is, külön jönne a tv-be egy kábel illetve a upc routerbe 1. Viszont ezen kívül a földszintre és kellene egy teljes ág, amiből szintén külön jönne 2db tv-hez és 1 pc-hez a koax.
pl. ilyen 2-es osztóval meglehetne osztani úgy a koaxot, hogy ahogy bejön az utcáról utána egy-egy ág/emelet és azután még emeletenként tovább lenne osztva tv-kre és pc-kre?
Nem árt az ha túl sok ilyen elosztás van belerakva a kábelbe? Összesen lenne 1 a fő szálon + szintenként még 1.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Steam Deck
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest