Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túzok22
senior tag
Ha 1000-res koax van, akkor ott biztos hogy nem lesz optika. Nálunk Bagon ami egy 4000 fős falu a Kalásznetnek van egy olyan sz@r koax hálózata, ami elégtelen ahhoz, hogy 1000-res internetet lehessen adni rajta, így felrakta alá az optikát a Telekom, a koaxról pedig mindenkit átkötöttek az optikára, mert megszűnik/szűnt itt a Kalász, le fogják vagdosni a sz@r koaxot. Olcsóbb volt itt átépíteni optikára, mint a koaxot felfejleszteni.
-
the_blu36
tag
-
kabelmania27
Topikgazda
Elfogadhatók az értékek. Ha a bekötés nem változott rendben van a bejövő jelerősség.
Amennyiben probléma van az oldalak betöltésével érdemes az ügyfélszolgálattal az ipv6-ot kikapcsoltatni és megnézni, hogy modem üzemmódban javul-e, amennyiben jobb érdemes venni gigabites routert, ha szükséged van vezeték nélküli átvitelre vagy több mint három vezetékes eszközt használsz.[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Nálam normális értékek vannak, de a downdetectoron láttam, hogy van pár anyázó komment (azt persze nem értem, hogy ott is milyen relevanciája van, kb annyit ér, mint itt pattogni ). Remélem gyorsan elhárítják.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
kabelmania27
Topikgazda
Értékek rendben vannak, a második hsz-nál az 54-es feltöltési érték az elfogadható tartomány felett van (52 alatt kellene lennie), amikor problémát tapasztalsz ennél (ez a legalacsonyabb frekin lévő csatorna ezért ez a legérzékenyebb) a letöltési csatornánál van zajbetörés.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
- [link]
- Koax csavarlazulás: Magam csavartam be a linkelt galvanikus leválasztót, de csak puszta kézzel húztam meg a hollandereket. Évekig nem volt semmi probléma -NÁLAM! Aztán egyik pillanatról a másikra megszűnt az internet. Láttam éppen dolguk végeztével autójuk felé sétálni UPC-s szerelőket.
Azonnal "bejelentettem" nekik a hibát. Bevallották, hogy a 6 szomszédom közül valakinél probléma volt és műszerrel kimérték hogy az én csatlakozásom okozza a bajt. Engem kihúztak, szomszéd problémája megszűnt.
Sikerült rábeszélnem őket az én hibám megszüntetésére is. (Cserép alatt kellett meghúzniuk lelazult hollandert.) Azóta megy minden rendben. 7-en vagyunk egy "dobozba" csatlakoztatva.[ Szerkesztve ]
mezis
-
PeL
addikt
Nos. Hétközben jó volt, egészen a mai napig amikor is újra szelessé vált az idő, megint összesz@rta magát az egész szolgáltatás itt, mint múlt hét végén. TV ugyanúgy akadozik, pattog a hang, a net meg újfent ilyen (harmadszorra volt hajlandó a netem végre feltölteni ezt a képet is most):
1000/40-es net...
Felhívtam most este a 1270-et, kb. 40 percnyi várakozás után kapcsoltak valakit. Megint egy kedves hangú csajszi vette fel, elmondtam neki hogy mi a probléma, meg hogy már múlt héten is ugyanez volt a gond és kiküldtek valakit aki elméletileg "megcsinálta", vagyis kicserélte a sérült kábel részt. Nos, ennyire jól sikerült, mint a fenti képen is látszik. Az ügyfélszolgálatos csaj várakoztat, mert épp méregetett valamit onnan. Mondja közben hogy látja hogy lassan töltenek be a modem dolgai. Eltelik pár perc, majd megszólal, hogy úgy látja kezd helyreállni a dolog, újra kéne indítani a modemet. Megtettem, bootol a modem, rámérek egy speedtestet, valahogy épp tényleg jót mért abban a pillanatban. Így a csajszi közli is velem hogy ő ennyit tudott tenni (hogy pontosan mit tett azt sajna nem tudom megmondani ) , hogy ha továbbra is problémát észlelek akkor telefonáljak újra és akkor továbbítják az illetékeseknek a dolgot. Mondtam neki, ha így lesz akkor csak holnap fogok már telefonálni. Nem fogok szombat 21:00 után még egy órát ülni a telefonnal a kezemben mire felveszik (persze ezt nem mondtam ki hangosan, csak az előző mondatot). Megköszönte a türelmem majd elbúcsúzott. Rá nem egész egy óra hosszára megint ugyanúgy rossz a szolgáltatás. Szóval futottam úgymond egy felesleges kört, és akkor holnap megint hívhatom őket -.- Nem is értem miért nem lehetett egyből továbbadni, ha még mindig szakadás van valahol, az nyilvánvalóan nem fog magától megjavulni.
[ Szerkesztve ]
-
albi99
csendes tag
Elvileg az elmúlt hetek, hónapok alapján tudott a probléma és rengetegen szenvednek hasonlókkal, de persze, azért alap, hogy hülyének fog nézni, ha épp nem áll fenn a probléma. Néha egy-egy napig tök jól viselkedik, aztán megint katasztrófába fullad az egész, minden oldal időtúllépéssel dobódik el, műsorvisszajátszást nem is emlékszem már, mikor ment utoljára rendesen, néha annyira nincs háló, hogy a netbankba se képes belépni, csak akkor, ha átváltok mobilnetre (telekom). Ha egyszer sikerül kikönyörögni ide valakit (egyszer már felültettek, hogy jönnek és persze b*sztak jönni), akkor vagy cseréljenek modemet, vagy firmware-t, akármit, de ha marad ez a probléma, akkor tényleg váltanom kell, mert mint sokan másoknak, nekem is fontos a megbízható és folyamatos net a munkámhoz. Tarts ki! A sebességgel amúgy nekem végig semmi gondom nem volt, az pöpec, de ezek a szakadások és időtúllépések őrjítőek
-
MODERÁTOR
Na igen, meg a válaszidő is egy másik kérdés, ami szintén okozhat sok bosszússágot, de a legtöbb szolgáltatónál erre sajnos nincsenek minőségi célértékek meghatározva, így csak kirívó, extrém esetben foglalkoznak az ilyen panaszokkal. Persze ehhez is hozzá tartozik, akárcsak a sebesség kérdéshez, nem mindegy hova mérünk, mert ugye a szolgáltató csak a saját hálózatán belül felel ezekért. Szóval az, hogy egy varsói játékszerverre mérve magas a válaszidő, nem feltétlenül a hazai szolgáltató hibája. Még akkor sem, ha mondjuk közben a havernál a Telekom netről meg jó.
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
Szia!
Szintén "Zenész",
Semmi nem volt 02.13 tól, most nem tudom, dolgozom.
Nálatok van már net?
Reggel fél hatkor hívtam őket, húsz perc után sem vették, fel el kellett jönnöm.
A My Vodafonon jelentettem, de ............."Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
gyemipapa
senior tag
-
Sanya
nagyúr
Pontosan, sőt, az a céljuk, hogy a felhasználókkal külön politikai teszteket töltetnek ki, és csak azok kaphatnak internetes jogosítványt, akik tutira jobbosok.
Baromság. A világ már látta a telener széthullását és teljes rombadőlését, amikor belevásároltak, az országban láthattuk a digi karmai közül menekülő hangosokat, mert engem itten most meg fognak figyelni az ádász fideszesek a diginél, és most már keresik elon musk cégét, mert már a vodafone is lehallgat!!!!
Baromság. Mindig olyantól félünk, ami nincs, de sosem félünk attól a szörnyűségtől, ami van.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Értem én amit mondasz, és a politikai oldalát valamint a gazdasági negatívot is... tudom miért akarták. A célt is tudom. Viszont Magyarország még mindig az EU tagja. Az EU-nak lenne a feladata lépni. Korábban - még amikor a DIGI felvásárlásra került sem - tartottam valószínűnek, hogy nem a Telenor - aminek utódjában a Telenorban is van részesedése az államnak - lesz a 4iG-vel együtt a kormányzati szolgáltató... erre fogták magukat és megveszik szőröstől bőröstől a DIGI-t. Addig úgy láttam, hogy kell egy állami, nemzeti szolgáltató... ahol azt feltételeztem, hogy a konkurenseknél olcsóbban kínálva a lehetőségeket, akarják elérni , hogy önként és dalolva menjenek át az emberek a Vodafone-tól és a Telekomtól. Magam például idén hagytam ott a Vodafone-t, annak tudatában, hogy a DIGI már csak nevében DIGI, és állami immáron. Nekem mérlegelésnél fontosabb volt, hogy Youtube-ra ne 22 Mbps-mal vánszorogjon felfele, hanem 15x sebességen. Egyetlen a VoIP korlátlan hívásokat sajnáltam a Vodafone-tól. A TV rendben van... de most, hogy ezt meglépték - és ebből látszik, hogy a kormányzati szándék az, hogy ahelyett, hogy lassan szipkáznák ki a vevőket, tesznek a nyugati cégeknek egy jó árajánlatot és egy tranzakcióval milliós táborokat szakítanak ki a saját bázisukhoz - lehetséges így már az is, hogy a VoIP korlátlan csomag (Nonstop L), is elérhető válik optikán. Igen, ennek van árnyoldala. Ha nem lesz verseny, annyit kérhetnek majd amennyit akarnak. Abba a blokkolásos történetbe nem mennék bele, mert még az EU-n belül van az ország nem látom járhatóútnak. Egyelőre még nem Kínában, Belaruszban vagy Oroszországban vagyunk. EU-n kívülre kerülve viszont már nem lesz ilyen gond.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Most az mellékes, hogy miért vették meg. A lényeg, hogy nem életszerű az, hogy ahol már ki van építve az optika, ott fenntartaná a koaxost mellette ... ahogyan az is, hogy a kettő közül az optikát számolná fel, és a koaxot hagyná meg.
Egyébként lehallgathatóság: aki nem követ el bűncselekményt, azt miért érdekli ez? Aki meg elköveti, és gyanúba keveredik, annak az adatait a Vodafone is kiadja és ki is adta eddig is a rendőrségnek.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
cocka
veterán
A lényeg.. bármennyire is elérhetetlennek tűnik a 1270, várj kitartóan. A legfontosabb: TE hívjad őket. A visszahíváskérés nem jó. Az online ügyfélszolgálat sem, mert ott is az van, hogy nem emailben válaszolnak, hanem felhívnak telefonon. Ez a tény már önmagában a buktát borítékolja.
Ja és érdemes őket vezetékes telefonról hívni.
-
nicu71
addikt
-
MiZo1990
aktív tag
Hát ööö...
Itt a fórumozók között van egy kimondott-kimondatlan árverseny, hogy ki mennyire tudja lealkudni a havi díjat hűség végén.
Van olyan, akinek kb a feléért vagy picivel többért adják ugyanezt, amit te kapsz.
Mi pár száz Forinttal kapjuk olcsóbban ugyanazt a csomagot, mint előtte december óta.Arris Touchstone TG3442DE típusú router jár a gigás nethez, a vélemények megoszlanak vele kapcsolatban.
-
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Arris modemet fogsz kapni, ha gond van az oldalak betöltésével nézd meg, hogy elérhető-e a modem üzemmód ha nem akkor kapcsoltasd ki ügyfélszolgálattal az ipv6-ot.
Amennyiben megírod, hogy milyenek a modemértékek meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod. Lemondás menüpontban ha elmondja az ember, hogy szeretné lemondani akkor szoktak adni ügyfélmegtartó csomagot.[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
Érdemes olyan időpontot keresni mikor nem sokan vannak azok akik telefonálnak,mondjuk munkaidőben.Nekünk így félórán belül sikerült ügyet intézni(igaz harmadszorra).
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
veterán
-
eight
senior tag
Régebben az volt itt az ajánlott eljárásrend topikgazdák részéről, hogy telefonos menüben le kell mondani a szolgáltatást, és akkor felhívnak/megkeresnek "megtartó" ajánlattal.
Lehet hogy ez még mindig így van?ui.: én az elmúlt napokban kétszer is megpróbáltam a telefont, mindkétszer egy óra zene után raktam le, szerintem ott elég kevés az esély az ügyintézésre ha emberrel szeretnél beszélni (vagy csak nagyon szerencsétlen időben próbáltam).
-
@112153"És ha a lemondó melléket választom garantáltan kapok ajánlatot? Mi van ha azt mondják hogy akkor viszontlátásra?"
Lejárt a hűség, akkor nem rendelhetnéd meg másnap újra?
(bár nem hinném, hogy önszántukból konkurenciának adnának át ügyfelet ha nem problémás. Az üzlet az üzlet, a hűséges és fizető ügyfelet meg kell becsülni).[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Akkor elmondom, hogy ez megyeszékhely, csak itt ilyen horror áron adták mindig is. Ez az alap. Pedig van Digi, Telekom, Flip meg mittomén még mi. Na mindegy, meglátjuk mi történik, ha lejár a hűség. Hülyeségekbe nem megyünk bele. Se felesleges eszközcserébe, se magasabb árba. Elmúlt majdnem 20 év alatt meguntuk.
-
cof
veterán
Nekem az osztó is eléggé megviseltnek tűnik, kikezdte a természet, oxidálódik rendesen, és a csatlakozók sem olyan hűdefényesek.
Kábel helyett meg ilyet használnék: F Male to Male Splice Coax
Nálam is 2 osztó után van a modem, semmi gond vele, igaz TC7200.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Értékek rendben vannak. Tévén/boxon milyen a jelerősség és a minőség?
Ha leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni kb milyen a bejövő jelerősség. Ellenőrizd, hogy az F csatlakozók ne legyenek kilazulva.
Ha nincs a modem oldalán modem üzemmód my upc oldalon vagy 1221-en kapcsold ki az ipv6-ot.[ Szerkesztve ]
-
Gzu73
tag
'2019-es új csekk' nevű számla alapján 02.12.-én beszélhettél velük, hiszen akkortól él a tv premium.
a 14 napból kicsúsztál, valszeg behúztak a csőbe, hacsak a kikért hangfelvételből nem derül ki más.
a kedves hölgy átvert havi 2100 Ft-tal
gondolom jutalékot kap vagy ilyesmi. -
golfvariant
aktív tag
-
Samott
addikt
Hehe, ok is trukkoznek az adoval mint a digi. Nem mindegy hogy a brutto osszeg mekkora resze adozik 27 meg 5 szazalekkal. Tobb marad a zsebukben, neked meg mindegy, mert ugyis a bruttot fizeted.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
4Grider
nagyúr
Amikor telefonon keresztül szerződést kötsz, kiküldik a szerződést utána nem sokkal, hogy le tudd mondani 14 napon belül, ha nem mindenben felel meg a te gondolatmenetednek a szerződés módosítása. Abban szerepelnek az új árak is.
Miért nem ellenőrizted és álltál el 14 napon belül az új szerződéstől?
Már csak az a lehetőséged maradt, hogy kikéred a hangfelvételt az üzletkötésről, ha abban nem hangzottak el az új árak, akkor még van esélyed visszalépni.
Ha személyesen voltál kötni, akkor pedig ezt jól elszúrtad... -
PeL
addikt
És akkor ezek mellé jön amit pár napja / 1-2 hete (?) írtam, hogy játékokban továbbra is kb fél percenként durván packet lossol a netem, már a TV-n is elkezdett akadozni az adás, ugrál, pixelkockák jelennek meg a képernyőn (Két TV van a lakásban 1-1 mediabox-al, mindkettőn jelentkezik). Tegnap este 9 körül pl. a sávszélem is leesett olyan 30/5 MBit-re és iszonyatos lagok voltak játék közben vagy 2-3 órán keresztül. A connect box-ra nem tudnám fogni, mert kb két hónappal ezelőttig nem vettem észre semmi ilyen problémát, azóta viszont egyre gyakoribbak az ilyen jelenségek.
(#75781) szabogabor10
A gond hogy nálam mint írtam nem csak a UPC oldalánál jelentkezik ez, hanem kb mindenhol ahol gmail-es címet használok, van oldal ahol van gmail és freemail-es accountom is, gmail-el a fenti hiba jelentkezik, freemailessel meg gond nélkül be tudok lépni és tudom használni az oldalt...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
4Grider
nagyúr
Ad bármelyik szolgáltató is minőségi (és így drága) eszközt egyáltalán? Miért növelnék tök feleslegesen a költségeiket? Nekik az a kötelezettségük, hogy átadjanak az előfizetőnél egy internet-elérést. Azzal, hogy biztosítanak az eszközükkel még neked LAN-t is, az már az ajándék kategória. Ajándék lónak meg ne nézd a fogát. Lehet ezt az eszközt modem módba tenni és egy saját routert mögé kötni, ha minőségi LAN-t/WLAN-t akarsz. A minőséget többnyire az ár fejezi ki, de persze vannak kivételek. A CB nem kivétel az olcsó eszközök között.
Szerk.:
Na jó, a WLAN-ja egész jó, amíg stabilan tud maga az eszköz működni. De mivel gyári hibás chipsettel rendelkezik, ezért a stabilitása addig tart, amíg.[ Szerkesztve ]
-
legenda
Szia,
Nálunk (Újpesten) nincs gond.
Érdemes ellenőrizned a hardveres és szoftveres környezetet, eszközöket újraindítani, a szolgáltatós eszköz jelszintjeire ránézni, ha van saját router, akkor azt kiiktatva is használni kicsit a netet, több munkaállomással is tesztelni, hogy a szoftveres hiba (védelmi alkalmazás például) kizárható legyen.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Klown
aktív tag
Ez aztán megalapozott, alátámasztott vélemény!
Rám mindent lehet mondani, de azt nem, hogy T-s bérenc lennék! Mennék én is máshova, ha lenne konkurencia! De azt azért hozzátenném, hogy az optikás net 0-24-ben hozza a 945/205 mbps-et. A net nagyon jó, stabil, kellemes 1-2 ms-os pinggel, érzékelt szakadásom bő 1 év alatt egy nem volt. Az IPTV csomag sacc-per felér a Gold HD-val, de a minősége csak közepes. Sokkal jobban örülnék egy jó DVB-C szolgáltatásnak! A telefont nem használom, csak van, mert úgy olcsóbb... Ezért fizetek havi 7 ezret. Ez UPC-hez viszonyítva korrektnek számít.
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
Karel666
tag
Én is most váltottam!
Pár hónappal ezelőtt felhívott egy ügynök. Ajánlott job netet tv-t, de olcsóbb előfizetést nem adott semmiképp. Végül akkor nem léptem semmit. Pár hétre rá, kicsit bosszankodtam, hogy miért nem fogadtam el.
Végül jól tettem, mert most majdnem 1500-al lesz kevesebb az előfizetés.happy home mix 3 és gyorsabb net, több HD csatorna.
Ügyfeles csaj nálam is félrebeszélt először, meg kérdezgette, honnan tudok róla..... Mondtam, hogy ott van a honlapjukon a csomagoknál..
Melyik az a műsor, ahol biztosan van 5.1 hang, hogy kiderítsem nálam küldik-e?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Horgász topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okos Otthon / Smart Home
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Milyen videókártyát?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest