- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Ati 666 #10798 üzenetére
egészségedre
Volt egy darab analóg bronz csomagom Fibernet-től örökölt csatornakiosztással, 60-as internettel.
Tavaly tavasszal felhívtak, hogy nem-e akarok-e 120-as internetet, digitális csomagot, telefont, ennyivel olcsóbb lenne. Addig csűrtük a szót, hogy a végén talán egy ezressel lett magasabb a havidíjam, de a 120-as internet mellé jött egy digital gold csomag HD DVR beltérivel.
Szóval nem kell annyira félni a nem személyesen kötött dolgoktól, csak észnél kell lenni, mire mond igent az ember.
-
Ati 666
tag
Üdv mindenkinek.
-Na sajnos mégis csak be kell mennem valamelyik UPC-s irdába meg rendelni a HD-csomagot mert csak levették a HD-s csatornákat,nekem viszont nagyon kellene.
-
Draken
őstag
válasz
Draken #10793 üzenetére
Visszatérve a problémámhoz, felhívtam az ügyfélszolgálatot, 10perc volt mire kapcsolták az illetékest, a boxal minden létező dolgot megtettem a helyreállítás érdekében, ezután leolvastatták velem a boxban található kártya számát, ezt követően megint legalább 6 perc zenehallgatás, majd visszakapcsolás után elmondta, hogy bentről orvosolják a problémát ami minimum 24 órát jelent, ez kicsit vicces..
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Ha veszek egy sd media boxot, tudom használni? -
Draken
őstag
Sziasztok!
Tiszteletre méltó nagyapám valamit elállított a box-on, jelenleg azt írja ki hogy: "a beállítás folyamatban van, néhány perc múlva ön is élvezheti a upc digitális kábeltelevíziózást" , tehát mintha most lenne első alkalommal beállítva a box. Mi a teendő? Már ki is kapcsoltam majd vissza és áramtalanítottam is de nem kerültem előrébb
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #10779 üzenetére
Látom neked minden topikban elgurul a gyógyszered.
T-nél, upc-nél, diginél vagy bárhol a "fő" csomag lefelé módosításának anyagi vonzata van mivel szerződést módosítanál, mégpedig lefelé, felfelé bármikor lehet bármelyik cégnél (T-nél, upc-nél voltam/vagyok, így működik), mert ahhoz hozzáadsz és nem elveszel. Te a legmagasabb csomagodat szeretted volna kisebbre módosítani. Nem tilos lefelé módosítani csak annak anyagi vonzata van, ha ezt bevállalod akkor semmi gond, mond azt, hogy kifizeted a ködbért és utána kéred a kisebb csomagot. -
DVlad
őstag
Igen, nekem is boxom van, sajnos nem támogatott a tv-m a kártyához (bár ez nem 100%-ig biztos). Akkor ezek szerint nem a készülékemmel van a hiba (persze a tv-től minimum egy méterre kellett rakni, mert nem működött közelebbről a távirányítása
), ez így, gyárilag gagyi. Köszönöm a megerősítést.
-
club1
veterán
válasz
dgyuri0123 #10757 üzenetére
Nézd, mivel itt a kezemben a papir, miszerint:
prémium médiaeszköz*** upc mediacard HD 2013.01.15-ig 0 Ft, azt követően 1000 Ft a szerződés időtartama határozatlan idejű, nem tudom, mért kellene erről bárkivel vitázzak... Ugyanez szerepelt az online megrendelő felületen is. -
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10776 üzenetére
Tudnék, de nem akarok. Ebben a témában, az ilyen tartalmú és stílusú megnyilvánulásaidra nem kívánok válaszolni. Ezt a témát veled befejeztem.
-
canniball
nagyúr
válasz
"Jó, hogy mindenki ennyire szereti a UPC-t."
Én egy szót sem ejtettem a UPC-ről, csupán a te állításaidról..."Akkor viszont nem idiótaság..."
De az. Viszont a helyzet az hogy te egy egyszerű ügyintézővel beszéltél, a döntéseket pedig nem ők hozzák csupán az alapján kaptál választ ami nekik ki van adva mint szentírás.
Ha ennyire bánt a dolog írj neki egy mailt amiben szépen kifejted hogy mit szeretnél, ezért még többet és hosszabban is fizetnél mint most, így nekik is megérné ha engednék. Ha szerencséd van nem akad meg az első embernél, hanem eljut magasabb szintre; ha szerencséd van az ott ülőnek van joga mást mondani és ha szerencséd van nem bal lábbal kelt fel. Sok a ha és így is kicsi az esély, de ingyen van bepróbálkozni. -
Arthuro_Adam
őstag
válasz
Én több ízben módosítottam hűségidő alatt a UPC-nél internetcsomagot, mert olcsóbb volt a Fiber 120, mint az eggyel kisebb csomag. Gond nélkül engedték.
-
DVlad
őstag
Az másnak is feltűnt, hogy a műsorok leírásának nincsen vége? I gomb és félbeszakad a szöveg.
-
canniball
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10773 üzenetére
"Igenis a bevétel számít..."
Pont te mondtad amikor elkezdted a témát hogy ha engednék a módosítást akkor még kicsivel többet is fizetnél.
Így kissé ellentmondásos a két állítás. -
dgyuri0123
nagyúr
Mondjuk a T. megtette. Igaz csak 15%-kal olcsóbban, pont kétszer akkorát.
És mondjuk nem lett volna köteles változtatni, mert még sok volt hátra a hűségidőből. Az 5megás megy tovább annak, aki nem írt alá most még 1 évet. Baromi rosszul tudod. Nem változik a szerződésed sehol sem automatikusan.
-
dgyuri0123
nagyúr
Miért?
Mert nem tudsz rá mit mondani?
Most mondd azt, hogy simán módosítanák, csak mert ez egy 120 csatornás csomag. Az hogy 2000 FT a havidíja igazán kit érdekel? Havi 6000 Ft-ot mondjuk 8-10 hónapig, (pl.addig tart a hűséged), simán elbukik a UPC önszántából? Gondolod?
Hát ha így van az nagyon ostoba gondolat lenne.
-
Mate
nagyúr
válasz
Igen, akkor lehetne módosítani. Csak hogy egyetlen egy szolgáltató sem olyan hülye, hogy fele annyiért kétszer annyit adjon
-
air
nagyúr
válasz
No comment!
-
dgyuri0123
nagyúr
Tehát ezzel azt karod mondani, ha a UPC-nek lenne egy sokkal olcsóbb csomagja, Diamond névvel, ami 120 adót tartalmazna 2000 FT-ért, HD, HBO és+ midennel együtt,akkor engednének átmenni a hűségidő lejárta előtt?
Ja, és mondjuk most 8000-et fizetsz érte??????????????
Egy nagy bödös szart.
Igenis a bevétel számít, nem pedig, hogy hogyan nevezik azt a csomagot.
-
DVlad
őstag
Aláírás? A csekk hátulján az apró betű az aláírás, megfelelő tájékoztatás után?
-
Mate
nagyúr
Újabb előny a konkurensekkel szemben majd
Bár engem igazából egyik csatorna sem érdekel
-
HofiZoli
senior tag
-
digikábeles
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #10763 üzenetére
Én 4 éve felvevős boxot szerettem volna a pace helyett. Azt mondták, ez hűségszegés, ki kell fizetnem a listaár különbözetet, és akkor kapok ilyen boxot. Nem kértem. Pár hónap múlva úgy rúgtam fel a hűségszerződést, mint a sicc, mert új szolgáltató jelent meg a házban. Rám is vertek vagy 40 ezer ft.-ot, pedig évek alatt kifizettem nekik vagy másfél millió ft.-ot. Nem számít, kifizettem, de nem sokáig volt náluk az a pénz, tettem róla hogy visszautalják.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Mégegyszer a gyengébbek kedvéért: Hűségidőben lefelé módosítottál volna, ami tilos.
-
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10765 üzenetére
De a T-nél 5 megáról 10 megára mentél FEL!
Fogd már fel végre, hogy nem a fizetett összeg, hanem a csomag szint számít, és hagyd abba a hőbörgést! -
Mate
nagyúr
válasz
Ha valaki egy szolgáltatásra vállalt hűséget jóval lejárta előtt le akarja mondani (Lefele módosítás gyakorlatilag egy lemondás) az számomra kibúvásnak tűnik. Az, hogy ezen felül te mit vállalnál (HD csomag stb.) nem számít. Másként kezelnének téged, ha 1-2 hónap lenne hátra. Arról még nem is beszéltünk, hogy elején is kapál kedvezményt, illetve havonta is, amit ha módosítani akarnál visszamenőlegesen jogosulatlanul használtál, mivel nem teljesíted az akkor vállaltakat, így 7 hónapnyi kedvezményt zsebre tettél indokolatlanul.
A T-s részhez. Tudtommal T-nél megszűnt az 5 megás netcsomag, így teljesen másról beszélünk. Továbbra is a legalacsonyabb csomagot fizeted, mint korábban. Arról nem is beszélve, hogy T-nél pont 2x annyi a net 2 év hűségidővel, mint UPC-nél. Hát így 300 forint tényleg nem nagy pénz...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Statikus #10764 üzenetére
Tré-nél van egy két szolgáltatásom. Persze mind hűséggel, mert így olcsóbb.
DE : most váltottam 10 megás netre, ami kb 300 FT-al olcsóbb, mint a korábbi 5 megás netem volt.
Természetesen még nem járt le a hűség és ennek ellenére azt mondta az ü.sz, ha megint aláírok 1 évet, akkor simán mehet.Hát ennyit a UPC rugalmasságáról, pedig a Tré sem kis társaság, de nekik mégsem számított a - 300 FT, hanem fontosabb volt, hogy még 1 évre a "magukénak" tudhatnak.
Én ezzel sommáznám az összes h.sz.-emet.
-
Statikus
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10753 üzenetére
Az akciós ár 12 hónapos határozott idejű szerződés esetén érvényes
Tehát nem muszáj hűséget aláírni. Persze ez is átbaxás...
Korábban még nem volt ilyen. -
dgyuri0123
nagyúr
Lehet, hogy nem volt világos amit írtam. Mégegyszer a gyengébbek kedvéért:
Én semmi alól nem akarok kibújni. Ugyan annyit fizetnék, mint korábban. Ez így eléggé érthető?
Mi a szar alól akarok akkor kibújni? Csak más összeállításban fizetném ugyanazt az összeget és MONDOM
ismét aláírnék 1 évet, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig marandék előfizetőjük. Ez is számít szerintem, főként, ha figylembe veszük, mennyi ügyfelet is veszített a UPC az utóbbi 5 évben. Megjegyzem, ha a mindig tv
nem lenne ennyire gyerekcipős vállalkozás, biztos náluk kötnél ki. De ha elérik azt a szinvonalat, ami számomra elfogadható, akkor úgy hagyom ott a UPC-t, mint macska a szarát.Ismerem a szerződést és egyszer az életben kértem valami "engedményt" részükről, de képtelen a
legapróbb kompromisszumra is. -
air
nagyúr
válasz
kabelmania27 #10759 üzenetére
Nem jól gondolod.
A földfelszíni analóg sugárzás szűnik meg. Kábelen marad az analóg szolgáltatás továbbra is. Az a kábelszolgáltatókra van bízva, hogy meddig hajlandók így továbbítani a szolgáltatásukat. Az földi digitális átállásról pedig törvény, sőt Uniós jogszabály rendelkezik. -
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10760 üzenetére
Nem UPC-nél dolgozom és mi is vagy 20 éve ügyfelük vagyunk. Nekem is voltak gondjaim UPC-vel, de hőbörgés helyett vettem a fáradságot és elolvastam az ászf-et és társait és egyeztettem velük. Azóta tökéletes minden és 3600-al kevesebbet fizetek. Kevesebbet fizetek, mint az, aki most csatlakozik, ergo régi ügyfélként megbecsülnek. TE nem gondoltad át eléggé a dolgot, TE írtad alá a papírokat, TE vállaltál kötelezettségeket, TE akarsz most kibújni alóluk. Nem látom be, melyik ponton hibás a UPC. Megnézem hol találsz olyan szolgáltatót, aki hűségidő közben hagyja, hogy lefele módosíts.
kabelmania27: Ez kb. 5 éve volt és csak hazudták, hogy megszűnik. Akkor még csak azt lehetett tudni, hogy földfelszíni fog megszűnni, de az meg nem befolyásolja a kábeltv-t, illetve ha szolgáltató megszünteti az analógot, olcsóbb lesz a digitális alapcsomag.
-
dgyuri0123
nagyúr
Te biztos a UPC-nél dolgozol. Én mindenesetre kb 20 éve vagyok előfizetőjük és ha másért nem, hát akkor legalább ezért tehettek volna valami kedvesebb gesztust irányobma!
Főként, hogy még soha nem ba..tattam őket semmivel.
De tudod mit, Rohadjon meg az a cég, aki ennyire semmibe veszi egy ilyen régi ügyfelét. -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #10756 üzenetére
Ha csak nem egy idős emberről van szó, aki már nehezen olvas és egy fiatal gerinctelen ügyfélkötő rángatott bele a digitális csomagok világába, akkor megint csak az ügyfél hibája.
Sajnos, mikor kötötték nekünk a digitális csomagot még anno jó pár éve, akkor mesélte a szerelő, hogy baromi szemetek a házalók. Sorban beszélték rá az öregeket a digitális hd adásra, mikor régi fadobozos, pici TV-jük volt, mondván megszűnik az analóg, ha nem fizetnek elő, nem tudják majd nézni a tv-t. Így a korábbi 2-3000 ft helyett fizettek 8500-öt a semmiért. -
dgyuri0123
nagyúr
Majd meglátod, ha le akarod mondani. Ha 1000 Ft-ért rendelted, az nem listaár. Az a kedvezményes ár és ahhoz 1 évet alá kell írni. Most néztem meg a UPC honlapján. Egyértelműen oda van írva, hogy 1 év határozott idejű szerződés esetén.
Jól átba..tak.Hidd el. De ha nem, akkor hogyan lehetséges, hogy nálad eltértek a papírformától, csak nálam nem?
"18+2 HD csatorna
Élvezze a digitális tévézést mediabox nélkül!
18+2 HD csatorna*
SD és HD programok vétele
Dolby Digital 5.1 hang
gyors és egyszerű beüzemelés
nincs szükség plusz távirányítóra és mediaboxra
kevesebb kábel, kevesebb készülék
nincs extra áramfogyasztás
12 hónapra szóló határozott idejű szerződéssel"A boxra is ez vonatkozik.
-
Mate
nagyúr
válasz
Nagy baj ezzel az országgal, hogy úgy írják alá az emberek a papírokat, hogy nem gondolják át, aztán szidjak a céget, hogy mekkora szemét.
Hűségidő második, harmadik, negyedik stb. mediaeszközre nincs és felfele bármikor lehet módosítani. Egy digital gold, digital bronz váltás lefele módosítást jelent, amit nem tehetsz meg ingyen. Az ok egyszerű, hűségnyilatkozat. A hűségnyilatkozat lényege, hogy aláírsz x időre, a szolgáltató garantálja a szolgáltatást kedvezményes áron ez idő alatt, nem módosít, nem csinál semmit, te meg vállalod, hogy fizeted ez idő alatt a szolgáltatási díjat. Ami meg a "tetves Európa csomagot" illeti nekem is volt és 1 év hűségnyilatkozat aláírása és az akkori 300 ft havidíj helyett 400 ft-ért kértem listaáron. Havonta 100 Ft-al drágább, de le tudtam mondani, amikor akartam.
-
club1
veterán
válasz
Nekem nem kellett a HD-ra aláírni, pedig az is opció és két hete rendeltem...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Statikus #10751 üzenetére
Nincs hűség?
A tetves Európa csomagot sem tudom lemondani, mert ugyanúgy 1 év volt rá a hűség. És pont azért nem, mert akkor kevesebbet kellene befizetnem a UPC kasszába. Annak mi köze az alapcsomaghoz?
Sőt: most néztem meg és MINDEN kiegészítő csomagra 1 évet alá kell írni. Akkor miről beszélünk?
-
dgyuri0123
nagyúr
Azért, mert úgy gondoltam, kapok is valamit a pénzemért, de azon a 4-5 adón kívül, amit nézek a Gold többlet kínálatából, igazán fölösleges a közel 80 csatorna.
Sajnos későn jöttem rá, hogy mennyire sekélyesek általában a műsorok.Erre mondja a magyar: ha tudom, hogy el fogok esni, előtte inkább leülök. Na ez most nekem nem jött be.
-
Statikus
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10749 üzenetére
Most is mehetsz lejjebb, csak ki kell csengetni a kötbért.
Persze nem logikus, hogy leraksz 12e-t egyben, magasabb havidíjat fizetnél, kevesebb szolgáltatást kapsz drágábban... Kinek jó ez?
Inkább hagyd a picsbe fél évig kérd rá a csomagot, arra úgysincs hűség, majd lemondot a goldot, amint lehet.Megértem a problémádat én is voltam hasonlóan idióta helyzetben, de már régen, így most azt kapom, amit akarok, igaz nem annyiért amennyit ér...
-
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10749 üzenetére
De hát miért írtad alá anno a goldot, ha nem volt rá szükséged? Ha pedig aláírtad, akkor elfogadtad a szerződést. Most miért kell ezért hőbörögni?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #10747 üzenetére
Igen azt tudom, de mivel a goldból kb. 5 adót nézek, nem tetézném a kiadásaimat + 2e FT-al. Gondoltam, így megolgható, de nem így lett.
Első az ügyfél. A rugalmasságot pedig hírből sem ismerik. Mennyivel járt volna rosszabbul, ha most aláírok még 1 évet és még elégedett is lennék? Pont ez az ami őket nem érdekli. Az ügyfél közérzete.
Mindegy várok 6 hónapot és úgyis lemondom a goldot. -
HofiZoli
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10746 üzenetére
Nem csököttek, csak az ALAPCSOMAGOT LEFELÉ módosítanád. Azt meg hűségidő alatt nem lehet.
-
kabelmania27
félisten
válasz
dgyuri0123 #10746 üzenetére
Azért nem engedték mert az alapcsomagot csökkentenéd bronze-ra, a hd csomag+filmox csomagot most is kérheted.
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló.
Szerintetek ez így frankó?
Van egy digital goldom+európa csomag, még 6 hónap hűséggel. Ezt szerettem volna bronzra cserélni + HD+Filmbox csomag, Így kicsivel magasabb lenne a havidíj, mint a jelenlegi, igaz, csak egy pár Forinttal, de a UPC nem hajlandó módosítani a szerződésemet, pedig megint aláírtam volna 1 évet és ezt mondtam is a csajnak.
Miért ennyire csököttek? Hiába mondtam, hogy nem fogok kevesebbet fizetni, hanem kicsivel többet, akkor is elhajtottak.
Már azon gondolkodom, hogy kifizetem a 12 pénz kötbért és lemondom az egészet a p.csába.
Vagy én vagyok ennyire kretén, hogy ezt a hozzáállást nem tudom értelmezni? -
Medical
aktív tag
válasz
attila.86 #10738 üzenetére
Alábbi E_mailt kaptam, melyet telefonon is megerősítettek.
Sajnos, ezek szerint a Samsung LE40B530P7W TV. nem tudja fogadni a UPC CI+ kártyát!Köszönjük, hogy hozzánk fordult.
Kérdésére válaszolva a készülék CI kártya foglalattal rendelkezik, vagyis a CI+ kártya ebben az esetben nem kompatibilis a készülékkel. A CI+ kártya a D szériás és annál magasabb szériájú készülékek esetében használható.
A UPC-vel javaslom egyeztetni, hogy tudnak-e Önnek biztosítani CI kártyát a készülékbe.Bízunk abban, hogy válaszunk teljes körű és hasznos volt Önnek. Amennyiben további segítségre van szüksége, az Ön szíves rendelkezésére állunk e-mailben, a honlapunkon megtalálható online chat szolgáltatásunkon keresztül, vagy a díjmentesen hívható 06-80/726-7864-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon.
Tájékoztatjuk, hogy kérdésének adtunk egy nyilvántartási számot: 2910613024. A gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtás érdekében erre is tud hivatkozni következő megkeresésünkkor.
Üdvözlettel,
Ezzel kapcsolatban volna egy érdekes kérdésem.
mint laikus a TV. ben lévő CI médiakártya tunert vagy foglalatot (nem is tudom pontosan hogyan nevezik), nem lehet esetleg kicserélni CI+ foglalatra, hogy még is lehessen UPC CI+ kártyát használni? -
Medical
aktív tag
válasz
Statikus #10734 üzenetére
Nos, a tanácsodat megfogadva írtam nekik egy E-mailt, melyre válaszoltak sőt, telefonon vissza hívtak. sajnos negatív választ kaptam.
Mint korábban, canniball és air fórumtársunk le írták, az TV-m. Samsung LE40B530P7WXXH nem tudja a CI+ t.
Köszönöm nektek a tanácsokat. -
Statikus
senior tag
Amikor tavaly fontolgattam a mediacard megrendelését, egyik tévémről sem volt konkrét info.
Spec-ben CI card volt csak.
Manüelben "helyezze be a CI vagy CI+" kártyátEzért kerestem fel a Samsungot, akik biztos választ adtak.
LE32C450
LE32D400Ja, amit linkeltél LED-es, az enyémek sima LCD.
Fórumtársunk egy még régebbi B évjáratúra keresi az infot.
-
Statikus
senior tag
Van rá esély, hogy jó lesz, de a B kategóriások közt volt sima CI és CI+.
A legegyszerűbb módja, ha felmész a Samsung chates üfsz-ra és a hölgyike utánanéz a hivatalos infók közt.
Én is így kérdeztem meg az enyémet, C ill. D sorozat - sehol nem volt konkrétan CI+ leírva, mégis tudja.http://www.samsung.com/hu/info/contactus.html
Online Chat
-
Medical
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, van egy Samsung LE40B530P7WXXH TV. alábbi tuner található benne:Beépített DTV tuner Igen
DTV fogadás DVB-T/C, MPEG4UPC kábeles előfizető vagyok, 2 db. mediabox van.
Az egyik boxot szeretném lecserélni UPC médiakártyára. Kérdésem ez a típusú TV. alkalmas e a CI+ kártya fogadására?
Köszönöm. -
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Tegnap történt, hogy a UPC boxon keresztül nézett műsor hol elment s visszajött, közben jelezte a HDMI1 es csatornát amin nincs kép és fekete, valamint amikor volt, mi a felbontása. Ezt kb. 1 sec alatt történt, a van kép nincs kép váltás.
A tv le fel kapcsolás nem hozott megoldást.
Minden kikapcs, áramtalanítás, kábelek ellenőrzése, visszakapcs, most megy szépen.
A HDMI2-őn a popboxV8 ment "szépen."
UPC re gyanakszom, gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha tapasztalt valaki hasonlót.
A box CISCO HD. A tv 50G30 Pana.
Kössz előre is!Üdv: Karesz
-
zjuhasz
aktív tag
Sziasztok,
digital bronze előfizetésem van és jan.15től új csat.kiosztás lépett életbe. Eddig nem volt Eurosport2 a csomagban, de most a mediacard HD csatornái közé bekerült. Kíváncsi vagyok, hogy ez véletlen vagy ott is marad? Régebben sokszor volt olyan, hogy rákerestem egy adott frekvenciára és az ott talált 5-6 csatorna mindegyikét tudtam nézni pár napig, pedig a bronz csomagban nem voltak benne. Aztán egy hét múlva már nem volt hozzáférésem... -
Csorbi
addikt
Mediacardosoknak a honlapon lévő csatornakiosztásnál (link) nincs véletlenül újabb? Például azt RTL II-t ebben nem is látom, holott úgy tudom már elérhető.
Ezt is igazán naprakészen tarthatnák, a TV-vel a hajamra kenhetem a csatornaszámozásokat. -
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
Működnek is a kártyák itt is ugyan azokkal a tévékkel amikkel odakint, sőt a kinti lista se teljes. Egyetlen eltérés a két ország között a nyelv, amiből adódóan van is epg hiba. Ezt leszámítva minden tökéles. Arról nem is beszélve, hogy az általuk támogatott listára tett tv-vel még ilyen hiba sincs, vagyis UPC teljesíti amit vállal.
Mi itt a gond? -
gduck
addikt
válasz
Parson #10715 üzenetére
Azért vagy szűk látókörű, mert nem érted meg, hogy ide nem új fejlesztés jött, hanem egy már jól bejáratott dolog. És mivel már láttam eleget, nagyon is tisztában vagyok a dolgok működésével és azzal is hogy két kompatibilis eszköz sokszor mégse működik olyan egyszerűen együtt
( és igen, szmájli megint)
Igaz hogy a beltérik esetében jó sok csúszás volt, még megkaptuk az új szoftokat, de nem hiszem hogy a mediacardnál nem a legfrisebb verzióval indult magyarországon a szolgáltatás. Persze valószínűleg vannak benne itteni specifikus kódrészletek is. (CAM programozásban nem vagyok otthon)
Ergo a vita nem a kompatibilitás hibáiról indult, hanem arról hogy ugyanaz a technológia van itt is mint holladiában! És ha hollandiában jó a 6500-as TV-be a mediacard, akkor kutya kötelessége itt is működnie
Olyan 95%-ban persze, mert az ember képtelen hiba nélküli programot írni -
Parson
addikt
Kedves gduck, aki csak tapsolgató smiley-kat tud irni olyan témáról amivel kapcsolatban pont ő a szűklátókörü! Ha neked a szolgáltatás csak abból áll, hogy veszel egy tv-t meg egy kártyát, akkor javaslom, menj el egy lakatlan szigetre és ott próbáld ki, hogy mőködik-e... talán majd akkor leesik, hogy picit több is van a háttérben mint szimpla hardware + firmware. Majd ott állj neki tapsikolni, te elvakulatlan.
-
DVlad
őstag
Egyetértek, egy agyrém. Fel vagyok háborodva ezen az eszetlen felosztáson, 70x csatornát szétdobáltak több száz helyre?!
Tematika: 61. filmbox, 64. Mtv hungary, 91. Atv. Gratula!
Sorrend? Miért nem lehet egyedi? Vicc.Mellesleg, megint kiderült, hogy olyan csomagban vagyok, amit nem is értek. Lakosságiból üzletibe (fb 60)? Hogyan? : DDD Szigorúan ellenőrizni kell évente minden szolgáltatóval kötött szerződést és újrakötni, váltani, mert meglopnak, becsapnak. A upc engem éveken át lopott meg 7k-val, mert nem törődtem vele. Szokás szerint kinevetett az ügyintéző és közölte, hogy jobb nettel 17k helyett legyen 10k? Ez pár éve volt, most megint napirendre tűztem a kérdést és egy nagyon rövid számolgatás után megint kiderült, hogy nem kéne ennyit vizetnem. Nagyon durva hozzáállás, amit a szolgáltatók művelnek.
-
Mate
nagyúr
Horizonra kíváncsi leszek. Nézegettem ma miket tud. Ha jól vettem ki internet modem is egyben, ami engem érdekel majd, hogy vajon lehet-e több horizon eszköz egy háztartásban, illetve ha lehet 1 internet előfizetés elérhető-e majd 2 horizon-on. Azért lenne jó, mert akkor nem kéne bekábelezni netkábellel is a lakást, hanem mondjuk lakás 1-1 pontján a horizonra lehetne csatlakozni kábellel
De hát mire ez ideért hozzánk...
-
gduck
addikt
válasz
Parson #10683 üzenetére
Ha azt hiszed hogy a "magyar" mediacardnak nem az a firmware verziója, mint a "holland" mediacardnak, akkor.... Majd 1-2 év múlva mi biztos "magyar" HORIZON verziót kapunk, amit a SAMSUNG csak magyaroknak gyárt, EGYEDI sorszámozással
Elvakult emberekkel felesleges vitatkozni -
canniball
nagyúr
válasz
szelidorzo #10703 üzenetére
"Elvileg a Pestiek közül pár és a Kistarcsai, stb területek jók nekem."
Na az nem én vagyok...De miért nem tudod auto-hangolni?
-
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest