- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
LÁZ
addikt
válasz
HofiZoli #12452 üzenetére
A küzdelem megvolt, LG 42LD420 mivel nincs a listában, nem tudnak segiteni, csak ha jópénzért kijön a szaki, annyi történt azóta, hogy volt egy factory reset, de továbbra sincs jel, illetve ahol kérte az 5 jegyű kódot, beadtam a 43104-et, amit javasoltak, és az oldalukon is ez van bp-re, de most meg ilyet ir, hogy ez a kód not valid....
-
LÁZ
addikt
válasz
HofiZoli #12448 üzenetére
nem
, nálam továbbra sincs, ha jól emlékszem a mediacard-nak is van kódja, a 13ker.-hez lehet tudni, hogy mi az? vhol megvan a papir, közben keresem. Rápróbálnék a kihúz-visszarak opcióra, hátha...
szerk. 43104 van a honlap-on, külön a 13.kerre nem találtam ott semmit
-
club1
veterán
válasz
HofiZoli #11500 üzenetére
Ha csak 1000 Ft különbség lenne, akkor logikus a UPC. De közel dupla annyiba kerül a UPC, mint a Digi, ráadásul egy nagyobb háztartásban (3 tv felett) a UPC-nél maradnak az analóg adások, ahhoz képest pedig a Digi digitális adásai azért szebbek, vagy bő háromszoros árért két UPC előfizetést kell kötni. Azonos technológiát összehasonlítva a UPC egyértelműen jobb minőségű, kivéve a netet és a telefont. Sokat jelent az is, hogy a Digi Fiber to Homeról vagy csillagpontos kábelről beszélünk, illetve hogy területileg hol van az a Digi-s előfizetés.
-
-
air
nagyúr
válasz
HofiZoli #10615 üzenetére
Árulja már el valaki, hogy abban az esetben, ha valakinek több STB-a van, akkor ez a szolgáltatás illetve a távrögzítő funkció melyik STB-ra lesz érvényes? Mert ha az összesre, akkor annál nagyobb baromság nincs a világon. Mobil alkalmazásból tudok csatornát váltani. Hurrá. És az összes STB átkapcsol.
(#10616) Slyer81
Digital Gold előfizetésed van, és 1,5 évig az analóg (silver) adást nézted? Nooooooormális?
Minek fizettél digitális szolgáltatásért, ha elég neked az analóg??
-
caroberto
csendes tag
válasz
HofiZoli #9978 üzenetére
Az ékezetekkel volt nálam is probléma, ha a TV-t magyar nyelvvel, és Magyarországgal állítottam be. VISZONT magyar nyelvvel, és Csehországgal meg jó lett.
Ilyenkor a szolgáltatói üzenetek váltottak angolra, pl ha valamelyik csatornához nincs jogom. (Magyar-magyar beállítás esetén az is magyar volt.)
Sony az enyém.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
HofiZoli #9983 üzenetére
Van egy olyan menü ahol szolgáltatót lehet választani. Ha az a UPC Digital, akkor jó minden de nincs Discovery world. Ha más szolgáltató/vagy szolgáltató nélküli keresést indítok akkor megtalál mindent, csak nem jók az ékezetek, tehát olyan mintha nem lenne támogatott a tv.
Szerintetek, ha ezt bejelentem hibának, megértik-e mit akarok?
Ide semmiképpen nem engedek be buherátor szerelőt, főleg nem kábelt szerelgetni mikor minden kifogástalan, csak az ő balfaszságuk miatt nem megy ez. (és mert minden rejtve, takarva, fedve megy.. parkettaszegélyben, tapéta alatt, stb) -
-
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
HofiZoli #9826 üzenetére
Na várjál már, akkor ez nekem nem tiszta, pedig olvasgatom a UPC honlapját ......+1000 Ft-ért kapod a HBO HD-t?
Én ezt olvasom:
* Az HBO HD és a FilmBox HD csak a prémiumcsomag és a HD csatornák elérését biztosító médiaeszköz opció együttes igénybevétele mellett látható.
Digital HBO Pak: 2390 FtMost kicsit bekavarodtam...
Ha nekem van digital bronze csomagom+medicard HD-m, akkor plusz 1000 FT-ért lehetne HBO HD-m is?
Ja, a hang 5.1es dolby?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
HofiZoli #9819 üzenetére
Amiből kiindultam az egy elszólás volt, miszerint a Digi begyengült. Erre adtam tényszerű magyarázatot. A cél nem a tételes és hiteles összevetés volt, mert mint már mások is írták nem is lehet ezt korrekten megtenni.
Nagyon örülök, hogy a UPC is beindult a HD csatornákat illetően. Talán rájöttek a szolgáltatók, hogy már nem kellene prémiumként kezelni a HD-kat. (mint ahogy annak kezeli a 16:9-et az Rtl Klub), Ez ma már az alap!
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
HofiZoli #9796 üzenetére
a szerint kereste, ahogy ő írta....azon frekik sorrendjében...a végeredmény az, hogy minden meglett, igaz a korábbi csatorna sorrendem picit kuszálódott (este rendbe kell raknom), azaz az új csatikat nem a végére dobálta, hanem bele....
Ennek megfelelően nekem a Duna World Sd a 40esre került, a HD pedig a 41re
de például a Eurosport 2 HD a 140en van, History HD a 159-en
de mondom, én csak azon frekikre kerestem rá újra, nem teljes keresés....így kevesebbet kell este pakolgatnom
-
-
zdomiter
tag
válasz
HofiZoli #8299 üzenetére
Köszi b.... meg! Már ne haragudj, de szerinted ez elmegy SD-nek. Érdekes, a többi csatorna nem ilyen. Azért meg nem fogok fizetni, amit nem használok ki, ráadásul ingyenes HD adás. Majd akkor fizetek HD-ért, ha az RTL, TV2 mg még egy pár adó abban ad. Remélem nem sértettelek meg, mégegyszer bocs.
-
benjoe1
aktív tag
válasz
HofiZoli #7837 üzenetére
Én is kaptam ("Reméljük, elégedett upc mediacard szolgáltatásával. A beüzemelési kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük! További kellemes tévézést kívánunk!"), mindezt közvetlen utána ahogy hazaértem és látom hogy kockásodnak be a csatornák, esik szét a kép (jelminőség 5-25 % között).
Ha nem pénteken kezdődne a foci eb... -
kabelmania27
félisten
válasz
HofiZoli #7285 üzenetére
Haveromnál régi 3x telektronik kábeleket kellet lecserélni újra, mert szétesett a kép, alacsony frekis analóg tévé adásoknál pattogást lehetett látni amikor elment az utcában egy autó vagy motor.
Kicseréltük a leágazókat splitterekre azóta minden tökéletes.
Egy kettes és egy hármas splitter után ilyen a jelszint nála:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 14.3 dBmV 40.1 dB
Channel 2: 14.5 dBmV 40.7 dB
Channel 3: 14.1 dBmV 41.0 dB
Channel 4: 14.5 dBmV 40.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 29.5 dBmV50/5
Médaibox jelerősség szintén hármas splitter után 59-80%között van frekitől függően. Egy 59%-os van, többi 70-80% közötti. -
khorvat
senior tag
válasz
HofiZoli #6491 üzenetére
Nah ez nem sikerült nekik!
Szerelőt küldenek ki, tök feleslegesen hiszen náluk kellene ezt beállítani rendesen végre!
Pontosan neked mi történt a 2. beszélgetés során és milyen részleget hívtál, mert a hibabejelentővel nem sokra mentem eddig, lehet az ügyfélszolgálat kéne?Most úgy állok hogy a rendszerükben csak 1. HD DVR Cisco látszik és a 2. Mediacard HD helyes kártyaadatokkal mind2, ehhez képest a nem is létező Pace SD box pedig továbbra is vígan működik nah ez hogy lehet? Ezt meg is kérdeztem de magyarázat nincs rá nem tudják, hivatalosan a box nincs is ide regisztrálva ergo akkor fizetnem se kell érte, a HD kártya nem működik megfelelően ezért sem szeretnék fizetni így kérdés mit adjak vissza 3 nap múlva?
-
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
-
Tappancs2001
senior tag
-
Csorbi
addikt
válasz
HofiZoli #6356 üzenetére
Én 4-én rendeltem, és eszközhiányra hivatkozva hétfőre tolták a szerelővel történő kiszállítást. Pfff, és még ezért fizessek 1300 Ft-ot, mikor ezek szerint a futár gyorsabb volt? (Azért kértem szerelőt, mert azt mondták, az gyorsabb lesz, mint a futár...)
Tud még valaki eszközhiányról, vagy csak valami sumákolás van a háttérben? Most indítanak egy szolgáltatást, és máris eszközhiány lenne? Ennyire amatőr a magyar UPC?
-
-
HofiZoli
senior tag
válasz
HofiZoli #6112 üzenetére
Sztori (egyenlőre) happy end-el folytatódik. Ma hívtak hogy bocsánat két kolléga is elnézte a dolgot, természetesen jár nekem a mediacard. Mondtam oké.. Végülis nekik kell tudniuk, hosz ők dolgoznak ott.
Azért a gyors ügyintézést azt hiszem köszönhetem az "itteni" Upc-online-nak, hisz megemlítették
Aktív témák
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- LEGO klub
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy ruhás topik
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest