- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Manjaro Linux
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Mate
nagyúr
"Információnk szerint a Sport2 HD csatorna még nem érhető el egyetlen szolgáltató kínálatában sem. A HD adásjel (az SD mellett) műszakilag már valóban a Sport2 rendelkezésére áll, ám mindaddig, amíg a csatorna a HD adás továbbításáról nem állapodik meg az egyes szolgáltatókkal, addig egy szolgáltató sem továbbíthatja HD-ben az adást.
Szeretnénk folyamatosan tovább bővíteni a jelenleg is legbővebbnek számító HD-kínálatunkat, és ennek érdekében minden olyan lehetőséget megvizsgálunk, amely az ügyfeleink többségének érdeklődésére számot tarthat. A Sport2 HD változatát is vizsgáljuk, de egyelőre nem született még megállapodás a továbbításáról." -
Mi ez a hivatalos és nem hivatalos jelző?
Az a hivatalos amikor megjelenik az ÁSZF-ban az adott csatorna, a nem hivatalos amikortól nézni lehet.Én is láttam a port.hu-n némely közvetítésnél HD jelzés van de ameddig nincsen hivatalos info az indulásról addig nem is érdemes találgatni, hogy mikor lesz vagy hogyan lesz.
-
Russia Today, Pax Televízió és Parlament Televízió "hivatalosan" kerül be a kínálatba, már lehet nézni aki akarja.
M3 dec 20.-án indul így csak ekkortól lehet számítani rá.
A FIX, hatoscsatorna és a Meteo TV pedig ténylegesen bekerül a kínálatba, a "hivatalos" majd valamikor januárban lesz várható.
A Sport2 HD-ról nem is érdemes beszélni mivel semmi info sincsen róla. Egyáltalán hogyan vetődött fel az indulása? -
M_AND_Ms
veterán
"nincs külön sport 2 és sport 2 HD, hanem csak HD (HD logó nélkül) és mindenki aki erre alkalmas eszközzel nézi, annak elérhető?"
Ha csak HD-ban jönne, akkor csak az nézhetné, akinél HD (HDReady) vevőkészülék van, a többieknél semmi se lenne. Erről azonban a kábelszolgáltatónak is tudni kell, mert egy HD adó jóval nagyobb sávszélességet igényel. Tehát, úgy biztos nem jön HD adó, hogy a szolgáltató ne tudna róla.
-
M_AND_Ms
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem most modem csere lesz.
2500Ft a készülék csere, hogy magam csinálom. A régit a UPC ügyfélszolgálaton is leadhatom. Ha kérnék jóembert, az 4000Ft lenne. Holnap jön magyar póstával a cumó.
A boxot is póstás hozta, melóban átvettem, itthon összelegóztam. Nem egy rakétatudomány.igen, pósta
-
khorvat
senior tag
-
-
Watt25
veterán
Oké, de ha én vagyok a felületes, akkor arra mit mondanál, hogy az előbb még egy fél mondattal elintézted a dolgot (a tévével nem lehet kényelmesen felvenni), most meg 3 mondattal kellett részletezned. Ezek szerint az előző fél mondatot eléggé felületes volt.
Te is aktív tagja vagy a fórumnak, nem értem, hogy miért nem veszed észre, hogy milyen rossz dolog félinformációkat leírni a fórumon. Sok ember innen próbálja meg megszerezni a tudást, de így csak fals információk tömegét tanulja meg.
Legalább, mi, aktív(abb) tagok próbáljunk meg precíz(ebb)ek lenni. (Szerintem.) -
-=RelakS=-
veterán
pedig pont ez a jó a DVR-ben.
Felveszed ami érdekel, és amikor időd van, megnézed.
A visszatekerés meg pl azért jó, mert elindítod a csatornát, megvakarózol, wc, miegyéb. Már 20 perce megy a film. Leülsz, visszatekered, és amikor szárnyasbetétet akarnak rádsózni, át tudod tekerni
-
djg
aktív tag
A képminőséget, gyorsaságot médiakártya esetében a tv-d DVB-C tunere fogja meghatározni.
Akkor ez nem igaz?Hátrányok: egyik se zavar, ezt leszámítva: "Lassabban vált csatornát (tv függő)" Nem is értem miért, amikor közvetlenül a tévének adom a jelet a távirányítóval, nem egy eszköznek, ami továbbítja a jelet...
Előnyök: Mindegyik welcome, erről meg nem is tudtam: "Szerkeszthető csatornasorrend". Ez külön plusz pont. Nagyon bosszantó, hogy régebben, analóg adásnál lehetett ezt szerkeszteni, oda tettem, ahova akartam, most meg, a digitális, fejlett korszakban a szolgáltató mondja meg, hogy én hol nézzem a kedvenc csatornámat és nem tehetem őket egymás mögé...
A box megelégszik rosszabb jellel is, de ha jól van összerakva a hálózat nem lehet vele gond.
Na hát ez az, amit nem tudok. Milyen gond léphet fel? Hogy fogom észlelni?
Sajnos nem vagyok meggyőződve arról, hogy jó a hálózat, mert a lenti szobában lévő stb-vel is mindig gondok vannak... kabelmania27-el ellenőriztük a jelszintet:Nemrég jöttek upc-től bekötni egy újabb pace stb-t (7111), ami már hdmi, ezzel valamivel jobb a kép, de így is előfordulnak torzulások, képcsúszások és néha be is akad/fagy a kép, valamint a fenti kép jelszintjei sem változtak számottevően (nem is tudom már, hogy ez a régi stb-vel vagy az új mellett készült a fenti kép, annyira hasonlóak az értékek)
Korábbi stb-vel ezek a tünetek sokkal többször és idegesítőbben jöttek elő: volt, hogy 1 percen belül többször, kb. 5 másodpercenként is csúnya képi hibák jelentkeztek és a hang is berecsegett. Ez azóta jobb lett, de szerintem még mindig nem tökéletes... -
solti
senior tag
A HGW (homegateway vagy mi) tudja a wan és lan port között megkívánt sebességet (nálam ez 120 mbit/s). Viszont a rá kötött mondjuk két pc közt nem tudja, csak a kb ~40 mbit/s-et, ami nagyon-nagyon gyenge. Én speciel a WDTV-m és a pc közt szoktam másolni nagy fájlokat sokszor, és a 4,5 MB/sec elég lehangoló
(Ha a wdtv-n futna mondjuk egy letöltés netről, az valszeg gyors lenne...) -
Adler
aktív tag
Köszi a választ!
kabelmania27: Köszi Neked is!
Maximum annyit vettem észre, hogy ha a samu távirányítóján megnyomom a guide gombot, akkor miután bejön a műsorújság a bal felső sarokban ahol a képnek kellene lennie (gondolom) ott csak egy töltésjelző kör forog körbe körbe és kép nincs. erre van megoldás?
-
Speederer
senior tag
Fateréknál vidéken van egy Azbox Elite HD beltéri, hozzá fullos műholdas upc előfizu. A boxon le van cserélve a gyári szoftver, így simán vesz fel pendrive-ra, usb-s vinyóra, vagy lanon akár közvetlenül pc-re is. Ez 20k-ba fájt bő 1 éve használtan. Tény, hogy nem 1 sebességbajnok a box, de ennyiért bőven jó.
Egyébként max 40-et szánnék rá, csak úgy érzem ki kell fogni vmi jót.
De remélem az elv az jó, hogy szerzek egy CI+-ot tudó beltérit, upc-től kérek mediacard-ot, aztán elvileg hasít is. Ja meg gondolom a DVB-C-t kell támogatnia a boxnak.Kicsit más:
Ha szeretnék HD adókat, akkor +1000-ért megkapom azt a 15-öt ami a honlapjukon is szerepel (attól függetlenül, hogy nem új előfizető vagyok)? Ilyenkor cserélnék ingyen a boxot egy HD-sre? -
tdk.112
aktív tag
1. Miért ne érdekelne senkit? Azt kértem, hogy pontosítsa, amit írt.
2. Miért szerkeszteném egybe? A szabályzatban ezen felül az van, hogy "egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj", tehát két külön hozzászólásra én két külön hozzászólással fogok válaszolni/reagálni.
-
amulet
senior tag
Ki gondolta, hogy vannak olyan helyek Pesten ahol egy ilyen nagy szolgáltató nem működik?
A lezsírzást úgy értem, hogy megbeszéltem, milyen gépet adnak, milyen kábelezést kérek, stb... Még az árat is lebeszéltük. Aztán mikor a címre értünk, koppantam...
Van a T-home, de annak 2 baja van, 1 akkor vinnem kell a netet is, mert ip-s rendszer, a másik, hogy mindenhová kell box, ami 4 boxot jelent. Ezt feltenni a falra a led tv mellé, nem buli
Köszönöm a segítő emberek válaszát és segítőkészségét.
Remélhetőleg a UPC megfontolja a levelem és megteszi azt a lépést amit írtam nekik, mert sok DIGI-s menne át. Amennyiben így lesz, akkor jövök vissza, de addig is elköszönök.
további jó UPC tv-t nektek -
amulet
senior tag
Már lezsíroztam mindent a UPC-vel, szereztem HILTI fúrót, a fal átfúrásához is, de amikor elkérte a UPC a címem, közölték, hogy itt nálunk, nincs UPC kábel! Azt hittem nem jól hallom. Budapesten vagyunk ember! nem valami kis faluban, mi az, hogy nincs UPC? Mint kiderült Kispesten színte alig van pár helyen. Így marad az idióta, saját csatornákkal működő DIGI
Tiszta ideg vagyok -
amulet
senior tag
Jelenleg így van a vezetékezés. A nappaliban a parketta alatt megy, így azt nem szedném fel ha nem muszáj.
Egy kicsit kacifántos, erősen gondolkozom a módosításán, egy kis fal fúrással összekötve.
Előtte is Digi volt, akitől vettem a lakást.
Akkor azt mondjátok érdemes a jelenlegi vezetékezést felszámolni és újat tenni?
A UPC-vel beszéltem, azt mondták, hogy ők bekábelezik, csak előre kell szólni a megrendelésnél, mert utána már fizetős, ha nem jó a régi -
TheHardOne
tag
Nem igazán mérvadó, hogy milyen csomagok milyen áron vannak más országokban. A kínálatot a helyi szokásokhoz alakítják, amik használati, előfizetői és egyéb statisztikákon alapulnak, figyelembe véve az adott ország "internetes történelmét" is. Az árak szintén nem összehasonlíthatók többek között az eltérő adótartalom miatt sem.
-
kabelmania27
félisten
Nincs jelen egyik sem, UPC megvette a Rubicomot, zömében pest megyében szolgáltattak, sűrűn lakott települések ha jól tudom Magyarország legsűrűbben lakott megyéje, az említett településeken jelentős a turizmus közben pl Hévízen kb 5ezres a lakosság. hwsw Fibernet eladásáról szóló cikk egyik hsz-ban írta valaki hogy aki UPC-hez kerül jól jár, aki az Invitelhez kerül az pedig nem.
-
cekkk
veterán
Bármit újra kell kötni hónapokat kell várni
Én bementem megrendeltem és jöttek. 3 helyen laktam hol volt volt ahol újra kötés volt minden a megbeszéltek szerint zajlott.Emailen 2 hét múlva válaszolnak, facebook-on leírják a telefonszámukat, telefonszámon meg talán éjjel eléri őket az ember.
Bár mikor hívtam őket mindig felvették pár percen belül, a hibákat pedig pár óra alatt javították, ez általában a lécsőházban lévő dobozukkal volt baj 1-2 havonta.Számlázás teljes káosz
Nekem mindig ugyanaz a két tétel szerepelt rajta abból soha nem volt káosz.Kevesebb csatorna és kevesebb HD csatorna.
Kb napi 15-30 amit én tévét nézek, viszont volt M1 hd a forma1 miatt nekem megfelelt, nincs igényem a hd csatornákra, amit akarok megszerzem más forrásból, természet filmet meg elalváshoz nézek ott meg mindegy, hogy hd vagy nemÚgyhogy annyira nem nyerő a digi. Szánalmas egy cég és mondom ezt úgy, hogy nekem is van digim.
3 évig volt Digim és soha semmi olyan jellegű bajom nem volt vele ami miatt panaszkodnék. A upcvel sincs, de kevesebbet ad drágábban és ez a nagy bajom nekem
A digi igen is tud normálisan szolgáltatni.
De nem akarok upc-digi vitát elindítani.
-
canniball
nagyúr
"Nem arra céloztam, hogy most bevezetik a horizon-t."
Értem én, csak az "Ami az érdekessége" részhez fűztem hozzá a megjegyzést, hogy az említettek függvényében tényleg érdekes."...megeshet itt sem lehet simán előfizetni egy 200, esetleg 240-es netre, hanem csak csomagban."
Hát nem tudom, az eddigi gyakorlat szerint pont a FB120-t nem lehetett csomagban kérni... -
cekkk
veterán
Az, hogy a Diginél fizettem 6500at ezért voltak digitális csatornáim, mindenféle box és kártya nélkül valamint 40/20as netem, mivel nem csak a letöltés lenne a lényeg hanem a feltöltés is.
Na majd ha a upc valami hasonlót tud szolgáltatni, akkor azt mondom ez is jó, de addig inkább nem is idegesítem magam rajta
Ez van itt, ha össze szakadok se lesz itt Digi egyhamar sajnos -
gejza67
csendes tag
Szia !
Nem tudom hogy lehet e utólag digitális csatornát hozzáadni
(úgy gondolom 1 frekin jön az összes digitális ) nem úgy mint az analógnál.
- azért köszi -
Az előző TV-nél a UPC analóg adásai jöttek kábelen és mellette beltérin keresztül jött
8-10 mühold csatornái. Úgy gondoltam hogy az új TV akkor már legyen olyan amin van sat bemenet is és CI+ kártyahely. Így áttérhetek a UPC-nél a digitális adásokra és nem kell a beltéri se. (kevesebb kacat)
DE a tv-n scart (a beltéri felől) csak átalakítóval van és lefagyogat a váltásnál.Érdekesség ha a UPC mediacard keresésnél UPC lista szerint vannak a csatornák
teljes keresésnél ABC szerinti.
üdv -
canniball
nagyúr
Lehet csak én fogtam ki de ami nálam volt az az ellenségemnek sem kívánom. Ezen kívül két T-Sat-os boxhoz volt szerencsém, azok valamivel jobban muzsikáltak de közelebbi barátságba azokkal sem tudnék kerülni. Mediacard rulez!
A Horizon-ra egy darabig még szerintem várhatunk... -
gorkmc
tag
Ez a d1 Kultúra televíziója, Domino TV: http://www.d1tv.hu/
500 fölött ez az első csatorna. Ezek szerint új kategóriának tekinti az UPC.
Leírás alapján ide simán beférne: "az ismeretterjesztő- és életmódcsatornák (201-252)" -
bolha23
aktív tag
Nem hinném, hogy bármiről tárgyalnának, mert a Sport1 US csak német nyelvterületre vette meg a jogokat, nem páneurópai csatorna.
"At launch, the new channel will be available in HD exclusively in Germany. SPORT1 US HD is available in Germany via satellite exclusively with Sky for all HD subscribers who have booked the Fußball Bundesliga or the Sport package plus HD. The channel will be distributed in Germany and Austria."
-
-
air
nagyúr
Legalább a kérdést olvasd el, amire válaszolsz!
Netje van, TV-t szeretne mellé. Azt kérdezte, hogy egy második kábelt húznak be, vagy ugyanazon fog menni a TV, mint a net.
Erre én pontos valaszt adtam, te viszont jössz azzal, hogy osztó, elágazás, jelszintek meg külön modem. Mintha meglévő TV mellé akarna netet.
Szerintem a feltett kérdésre az én válaszom is kielégítő volt. Nem kell óvodásnak nézni az embereket, és mindent Ádám-Évától magyarázni, mint ahogy azt az előző kérdéssel is tetted. Ettől nem tűnsz okosabbnak, csak okoskodónak. -
Schizoka
aktív tag
Én nem Nézek Tv-t.
De a család több tagból áll!!
És ha a munka végeztével hazajönnek nehogy már ne tudjon leülni a Tv elé és kikapcsolódni mert egy balfasz szerelő nem érti a dolgát!!!
látom Ti itt mind a upc től kapjátok a fizetéseteket!!!
Örülök hogy nektek minden szép és jó és tökéletes,kezdek irigykedni!!!!
én se néha fizetem a tv-t hanem havonta!! -
blakey
titán
Ez a jövő zenéje lesz, tudtommal ez még csak Hollandiában van így, talán még egy-két szomszédos országban, de felénk szerintem később lesz, hogy miért? Azért mert még "kevés" a HD képes előfizető, a boxok meg kártyával működnek, így ha pl. "neked" kedveznek akkor a másikkal "csesznek" ki, mert pl. neki tökéletes a 72 centis tvjén az analóg adás és nem akar tv-t sem cserélni és a box sem hiányzik neki.
Az említett csatornákat meg eléred MindigTV-vel, "csak" egy antenna kell és ott a HD.
Nem egy embernél van úgy, hogy a UPC box-on jön és külön be van kötve a DVB-T.
-
blakey
titán
10e valamennyit a 3 szolgáltatásra, már nem emlékszem HBO és felnőtt csomag kivételével mindenem van, 50/5-ös net és alap telefon, egy HD DVR és egy SD box. Nekem kell a rögzítés miatt a box, a vele járó kényelem egyelőre nem váltható ki semmilyen más eszközzel.
Az analóg lekapcsolása nem a világtól való lemaradást/felzárkozást eredményezi. Erről az egészről már volt "eszmecsere" talán ebben a topikban. Alig van egy-két országban kártya nélküli elérés és valószínűleg akkor lesz ha már teljesen megszűnik az analóg sugárzás. De kérdem én mi a gond ha kapsz egy kártyát és azt beteszed a tv moduljába?
Továbbra sem értem, hogy mi a bajod az analóggal, nem kötelező használni. Kevés helyen kapcsolják le az analógot, nálunk 1 hónap múlva már nem lesz analóg fölsugárzású elérés az ország felénél.
Nem hinném, hogy kevesebbek vagyunk ha nálunk elérhető kábelen egy pár analóg csatorna. Még a tv gyártók sem száműzték az analóg vételt a tv-kből. Persze kivehetnék és lehetne minden digitális csatorna szabad elérésű, de ahhoz több szempontot kell fugyelembe venni.
Ha nem vagy elégedett a szolgáltatással akkor mond le és válassz olyan megoldást ami neked megfelelő.
Egyébként teljesen más irányba kéne haladni és számlás csomagok kellenének ahol mindenki az adott pénzért összeállíthatná saját csatornalistáját.
-
LÁZ
addikt
free for all, a sopcast egy progi, a streamek egy része böngészős, a másik fele meg sopcast-os, azok zöme hd adás, a streamek mellé meg oda van irva, hogy milyen nyelvű, de sopcastosok zöme ruszki, mert onnan streamelik a hd-t, néha van 1-2 angol is. A böngészősek meg vegyesek, a minőség meg olyan, amilyen.
A lényeg, hogy kb az összes sporteseményt lehet nézni valamilyen formában
Aktív témák
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest