- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Manjaro Linux
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
kukucskad
tag
válasz
dgyuri0123 #13310 üzenetére
Igen valószínűleg jó lesz, jönnek más fórumról is az infók
-
Watt25
veterán
válasz
dgyuri0123 #12087 üzenetére
Nem minősíteni akarom egyik szolgáltatást sem ezzel, csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy egy számszerű tényt tévesen írtál le. A fórumnak az a lényege, hogy információval segítsük a többieket, ezért legalább a konkrét tényekben legyünk pontosak.
Mert így majd jön a következő hozzászólás (jobbik esetben) a MindigTV topicban, hogy Nekem miért csak 3 HD-s adóm van? Pedig A FÓRUMON megmondták, hogy 4 van... -
Watt25
veterán
válasz
dgyuri0123 #12085 üzenetére
De még mindig csak 3, az a "4" HD csatorna...
-
gyerecske
senior tag
válasz
dgyuri0123 #11585 üzenetére
könnyű megszokni a szépet, én is szinte csak HD-t nézek azóta hogy van, a többi már "szúrja" a szememet :-)
10 csat van kb amit rendszeresen nézek. -
grunge
addikt
válasz
dgyuri0123 #11581 üzenetére
Igen, csak azt nem nézik soha hogy igy esetleg menyni uj felhasználót nyerhetnének, ahelyett hogy megfejik azokat akiket köt a hűség vagy a választási lehetőség hiánya...
-
grunge
addikt
válasz
dgyuri0123 #11579 üzenetére
igen, arra én is befizetnék, de hát ez egy ilyan ország...a mai kábeltv kínálat számomra eléggé lecsaó. pl egyetlen normális külfölni ado sincsen (pro 7, német ertl 1-2 stb) ezek 10 éve alap hogy voltak, én ezeket is néztem. maikor levették a külföldieket maradt a magyar szemét (személyes vélemény), igy nem érdekel az egész. M1HD is az F1 miatt lesz belőve.
-
grunge
addikt
válasz
dgyuri0123 #11576 üzenetére
Igen biztosan, a táblázat szerint is rossz.
Fizikai akadálya is van bőven, mégha lenne lefedettés is. sajnos nem opcio ezt már régebben körüljártam.
-
Watt25
veterán
válasz
dgyuri0123 #11573 üzenetére
Ott ingyen lenne 7 adó, köztük a 4 HD csatornával
Csak 3 HD... -
grunge
addikt
válasz
dgyuri0123 #11573 üzenetére
Tudom hogy van olyan, de sajnos nem fogható és digi sincs, így jártam....
UPC elsősorbana net miatt van, a tv meg eddig analog modban egy régi tunerkártyával ment. Majd ha nyerek a looton és lesz saját házam egyszer akkor ott midnig TV-t akarok majd hajtani..
-
grunge
addikt
válasz
dgyuri0123 #11570 üzenetére
lehet de a tv engem amugy is hűvösen hagy, igy is olcsobb 100assal és nem 6500 mint a lsitaára. csak az M1 HD érdekel
-
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #11420 üzenetére
Ez mindenhol így van, velem is ezt csinálták.
Figyelmeztetnek ugyan, a számlán feltüntetik mindig, csak sokan nem olvassák el. Aztán első hónapban megemelik kicsivel az összeget, majd megint és megint, folyamatosan, amíg el nem éri az új árat, kivéve ha aláírsz velük. Mert ha aláírsz velük, akkor sokkal jobb ajánlatot kapsz, mint az új ügyfelek, sosem rosszabbat, vagy ugyan olyat, hanem jobbat!
Arról nem is beszélve, hogy rengetegen írták, hogy őket hívták, mikor lejárt a hűség. Azért az nem várható el, hogy mindenkit felhívjanak, ha kezd lejárni a hűség, feltüntetik a számlán, jelezve, hogy mi a helyzet.Pl.:
120-as internet új ügyfélnek 6100 Ft, nekem 5000.
Digital Gold új ügyfélnek 5100 Ft, nekem 4100. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
dgyuri0123 #11378 üzenetére
"Még kikapcsolt àllpotban is kb 20 Watt."
Miért nem lehet megérteni, hogy a box akkor sincs kikapcsolt állapotban? Bár, lekapcsolja a videókimenetet, esetleg a hdd-t, de a processzor működik, az oprendszer fut. Más, nem upc-s boxok is így működnek. Ezek tk. számítógépek.
(hozzáteszem, azért kisebb fogyasztása lehetne. Mondjuk 10 W körüli) -
Watt25
veterán
válasz
dgyuri0123 #11378 üzenetére
Én is maximálisan box ellenes vagyok, de azért a havi több ezer forintos plusz villanyszámla picit túlzás.
-
Statikus
senior tag
válasz
dgyuri0123 #11289 üzenetére
Sajnos manapság a cégek nagy része az apróbetűkből él...
Nem csak bizonyos szolgáltatók hűségszerződéseivel van probléma, hanem a termékbemutatókon 5 percig élő szuperkedvezmény, amit akkor azonnal alá kell írni és azonnal fizetni annyit, amennyi van nálad...
Mindegyik az emberi butaságot, figyelmetlenséget, nemtörődömséget használja ki. Az emberek 99%-a nem tudja, hogy 8 napon belül semmissé lehet tenni a szerződést bizonyos esetekben.Ezeket az eladókat, üfszolgákat így oktatják, erre veszik fel, nem átveri szegény kuncsaftot, csak nem mond el mindent pontosan, vagy, ha el is mondja, olyan gyorsasággal, olyan hangsúllyal, mintha egyáltalán nem lenne fontos. (egy magyarul nem beszélő arcába mosolyogva mondhatsz anyázást is, a nyakadba fog borulni örömében).
Sajnos ez a telemarketing is egy szakma, valaki alkalmas rá, valaki nem. Én nem, gondolom nagyon sokan nem tudnak embereket átvágni itt a fórumon, bár sajnos vannak ilyenek is. -
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #11273 üzenetére
A megoldás: távvezérelt dugalj. Elalvás előtt áramtalanítasz. Ennyi.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
dgyuri0123 #11263 üzenetére
A boxon meg be lehet időszakot is állítani.
Szívatott már meg az EPG, csak szólok! -
canniball
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #11269 üzenetére
Nekem is kártyám van mert nekem az a jó, de (mint most már te is tudod
) tény hogy van amiben a box többet tud. Ezért is írtam hogy mindenki döntse el mire van szüksége.
-
canniball
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #11263 üzenetére
Médiatárat és weben keresztüli elérést. Meg ugye nem mindenkinek van rögzítős tévéje.
Mindenki döntse el mire van szüksége. -
club1
veterán
válasz
dgyuri0123 #11262 üzenetére
Persze, egyértelmű hogy tv. Az én faék LG-men pl. van olyan, hogy csatornalista frissítése. Ha ezt bekapcsolom, akkor a szolgáltató (UPC) rendez. Ha nem, akkor meg én. Ha az ilyesmit kihagyják a kínaiak, az őket minősíti, talán nem a szolgáltatót, aki oda-vissza pakolgatja a csatornákat.
-
World1975
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #11262 üzenetére
Szinte biztos, hogy a tv hibája. Illetve egy beállítási hiányossága. Most olyan tippet kaptam, hogy installáljak kézileg és ne adjam meg a hálózati kódot. Állítólag az kavar be.
-
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #11260 üzenetére
A tv felvevő funkciója kőkorszaki a boxéhoz képest
-
club1
veterán
válasz
dgyuri0123 #10955 üzenetére
Ezért nem ajánlottam hazai voip szolgáltatót. Nekik ui. fizetni kell a Georginadót és az összekapcsolási díjakat.
-
club1
veterán
válasz
dgyuri0123 #10949 üzenetére
www.freevoipdeal.com
10 EUR feltöltés (ÁFA-val 12.31 EUR)
Hazai mobilok 1 cent/perc
Hazai vezetékesek 0 cent/perc a feltöltéstől számított 120 napig, heti max. 300 perc erejéig.
Tavaly augusztus óta használom őket (meg a voipyo-t, de az ma már 3 cent/perces hívásdíjú).
UPC-ről nem hívok semmit, max. a 1221-et, ha muszáj... -
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10949 üzenetére
itt 4 forint a vezetékes:
-
club1
veterán
válasz
dgyuri0123 #10944 üzenetére
Telefon nálunk voip szolgáltatóval van megoldva a UPC neten keresztül. Heti 300 perc ingyen hívást jelent hazai vezetékes irányba, és 4 Ft-os hazai mobil percdíjat. Nagyjából havi 1-2000 Ft-ból megáll, ha a feleségem heti 5 óránál többet telefonálna, el is válnék...
Magyarul a havi 8700 Ft az fix. -
joci66
tag
válasz
dgyuri0123 #10946 üzenetére
Nejemnek meg a gyereknek is kell a felvevős box a sok szappanopera miatt meg hát a tévét is cserélnem kéne az egyiket(Panasonic 42PX8)a másikhoz jó lenne a kártya(Samsung 37D550).A digit meg láttam a házba a szomszédba hát elégtrévolt crt tévén.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #10779 üzenetére
Látom neked minden topikban elgurul a gyógyszered.
T-nél, upc-nél, diginél vagy bárhol a "fő" csomag lefelé módosításának anyagi vonzata van mivel szerződést módosítanál, mégpedig lefelé, felfelé bármikor lehet bármelyik cégnél (T-nél, upc-nél voltam/vagyok, így működik), mert ahhoz hozzáadsz és nem elveszel. Te a legmagasabb csomagodat szeretted volna kisebbre módosítani. Nem tilos lefelé módosítani csak annak anyagi vonzata van, ha ezt bevállalod akkor semmi gond, mond azt, hogy kifizeted a ködbért és utána kéred a kisebb csomagot. -
club1
veterán
válasz
dgyuri0123 #10757 üzenetére
Nézd, mivel itt a kezemben a papir, miszerint:
prémium médiaeszköz*** upc mediacard HD 2013.01.15-ig 0 Ft, azt követően 1000 Ft a szerződés időtartama határozatlan idejű, nem tudom, mért kellene erről bárkivel vitázzak... Ugyanez szerepelt az online megrendelő felületen is. -
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10776 üzenetére
Tudnék, de nem akarok. Ebben a témában, az ilyen tartalmú és stílusú megnyilvánulásaidra nem kívánok válaszolni. Ezt a témát veled befejeztem.
-
canniball
nagyúr
válasz
"Jó, hogy mindenki ennyire szereti a UPC-t."
Én egy szót sem ejtettem a UPC-ről, csupán a te állításaidról..."Akkor viszont nem idiótaság..."
De az. Viszont a helyzet az hogy te egy egyszerű ügyintézővel beszéltél, a döntéseket pedig nem ők hozzák csupán az alapján kaptál választ ami nekik ki van adva mint szentírás.
Ha ennyire bánt a dolog írj neki egy mailt amiben szépen kifejted hogy mit szeretnél, ezért még többet és hosszabban is fizetnél mint most, így nekik is megérné ha engednék. Ha szerencséd van nem akad meg az első embernél, hanem eljut magasabb szintre; ha szerencséd van az ott ülőnek van joga mást mondani és ha szerencséd van nem bal lábbal kelt fel. Sok a ha és így is kicsi az esély, de ingyen van bepróbálkozni. -
Arthuro_Adam
őstag
válasz
Én több ízben módosítottam hűségidő alatt a UPC-nél internetcsomagot, mert olcsóbb volt a Fiber 120, mint az eggyel kisebb csomag. Gond nélkül engedték.
-
canniball
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10773 üzenetére
"Igenis a bevétel számít..."
Pont te mondtad amikor elkezdted a témát hogy ha engednék a módosítást akkor még kicsivel többet is fizetnél.
Így kissé ellentmondásos a két állítás. -
Mate
nagyúr
válasz
Igen, akkor lehetne módosítani. Csak hogy egyetlen egy szolgáltató sem olyan hülye, hogy fele annyiért kétszer annyit adjon
-
air
nagyúr
válasz
No comment!
-
digikábeles
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #10763 üzenetére
Én 4 éve felvevős boxot szerettem volna a pace helyett. Azt mondták, ez hűségszegés, ki kell fizetnem a listaár különbözetet, és akkor kapok ilyen boxot. Nem kértem. Pár hónap múlva úgy rúgtam fel a hűségszerződést, mint a sicc, mert új szolgáltató jelent meg a házban. Rám is vertek vagy 40 ezer ft.-ot, pedig évek alatt kifizettem nekik vagy másfél millió ft.-ot. Nem számít, kifizettem, de nem sokáig volt náluk az a pénz, tettem róla hogy visszautalják.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Mégegyszer a gyengébbek kedvéért: Hűségidőben lefelé módosítottál volna, ami tilos.
-
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10765 üzenetére
De a T-nél 5 megáról 10 megára mentél FEL!
Fogd már fel végre, hogy nem a fizetett összeg, hanem a csomag szint számít, és hagyd abba a hőbörgést! -
Mate
nagyúr
válasz
Ha valaki egy szolgáltatásra vállalt hűséget jóval lejárta előtt le akarja mondani (Lefele módosítás gyakorlatilag egy lemondás) az számomra kibúvásnak tűnik. Az, hogy ezen felül te mit vállalnál (HD csomag stb.) nem számít. Másként kezelnének téged, ha 1-2 hónap lenne hátra. Arról még nem is beszéltünk, hogy elején is kapál kedvezményt, illetve havonta is, amit ha módosítani akarnál visszamenőlegesen jogosulatlanul használtál, mivel nem teljesíted az akkor vállaltakat, így 7 hónapnyi kedvezményt zsebre tettél indokolatlanul.
A T-s részhez. Tudtommal T-nél megszűnt az 5 megás netcsomag, így teljesen másról beszélünk. Továbbra is a legalacsonyabb csomagot fizeted, mint korábban. Arról nem is beszélve, hogy T-nél pont 2x annyi a net 2 év hűségidővel, mint UPC-nél. Hát így 300 forint tényleg nem nagy pénz...
-
Statikus
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10753 üzenetére
Az akciós ár 12 hónapos határozott idejű szerződés esetén érvényes
Tehát nem muszáj hűséget aláírni. Persze ez is átbaxás...
Korábban még nem volt ilyen. -
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10760 üzenetére
Nem UPC-nél dolgozom és mi is vagy 20 éve ügyfelük vagyunk. Nekem is voltak gondjaim UPC-vel, de hőbörgés helyett vettem a fáradságot és elolvastam az ászf-et és társait és egyeztettem velük. Azóta tökéletes minden és 3600-al kevesebbet fizetek. Kevesebbet fizetek, mint az, aki most csatlakozik, ergo régi ügyfélként megbecsülnek. TE nem gondoltad át eléggé a dolgot, TE írtad alá a papírokat, TE vállaltál kötelezettségeket, TE akarsz most kibújni alóluk. Nem látom be, melyik ponton hibás a UPC. Megnézem hol találsz olyan szolgáltatót, aki hűségidő közben hagyja, hogy lefele módosíts.
kabelmania27: Ez kb. 5 éve volt és csak hazudták, hogy megszűnik. Akkor még csak azt lehetett tudni, hogy földfelszíni fog megszűnni, de az meg nem befolyásolja a kábeltv-t, illetve ha szolgáltató megszünteti az analógot, olcsóbb lesz a digitális alapcsomag.
-
Mate
nagyúr
válasz
Nagy baj ezzel az országgal, hogy úgy írják alá az emberek a papírokat, hogy nem gondolják át, aztán szidjak a céget, hogy mekkora szemét.
Hűségidő második, harmadik, negyedik stb. mediaeszközre nincs és felfele bármikor lehet módosítani. Egy digital gold, digital bronz váltás lefele módosítást jelent, amit nem tehetsz meg ingyen. Az ok egyszerű, hűségnyilatkozat. A hűségnyilatkozat lényege, hogy aláírsz x időre, a szolgáltató garantálja a szolgáltatást kedvezményes áron ez idő alatt, nem módosít, nem csinál semmit, te meg vállalod, hogy fizeted ez idő alatt a szolgáltatási díjat. Ami meg a "tetves Európa csomagot" illeti nekem is volt és 1 év hűségnyilatkozat aláírása és az akkori 300 ft havidíj helyett 400 ft-ért kértem listaáron. Havonta 100 Ft-al drágább, de le tudtam mondani, amikor akartam.
-
club1
veterán
válasz
Nekem nem kellett a HD-ra aláírni, pedig az is opció és két hete rendeltem...
-
Statikus
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10749 üzenetére
Most is mehetsz lejjebb, csak ki kell csengetni a kötbért.
Persze nem logikus, hogy leraksz 12e-t egyben, magasabb havidíjat fizetnél, kevesebb szolgáltatást kapsz drágábban... Kinek jó ez?
Inkább hagyd a picsbe fél évig kérd rá a csomagot, arra úgysincs hűség, majd lemondot a goldot, amint lehet.Megértem a problémádat én is voltam hasonlóan idióta helyzetben, de már régen, így most azt kapom, amit akarok, igaz nem annyiért amennyit ér...
-
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10749 üzenetére
De hát miért írtad alá anno a goldot, ha nem volt rá szükséged? Ha pedig aláírtad, akkor elfogadtad a szerződést. Most miért kell ezért hőbörögni?
-
HofiZoli
senior tag
válasz
dgyuri0123 #10746 üzenetére
Nem csököttek, csak az ALAPCSOMAGOT LEFELÉ módosítanád. Azt meg hűségidő alatt nem lehet.
-
kabelmania27
félisten
válasz
dgyuri0123 #10746 üzenetére
Azért nem engedték mert az alapcsomagot csökkentenéd bronze-ra, a hd csomag+filmox csomagot most is kérheted.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #10644 üzenetére
attól is
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
dgyuri0123 #10171 üzenetére
Én azt kérdeztem, hogy szerinted a 4:3-as anyagot, hogy kellene leadni? A választ is leírom: 4:3-ban, és nem 16:9-ben. Ez nem sd, hd kérdés, ez pusztán képarány.
Márpedig a hd adók is adnak 4:3-as műsorokat és itt nem a visszabutított, eredetileg 16:9-es anyagokról beszélek. Szóval, a natív 4:3-t úgy kell adni és nem pillarboxba bepakolva, ahogy a Supertv2 csinálja. Így megmarad, hogy a néző eldönthesse mikép jeleníti meg a saját 16:9-es kijelzőjén.
De fogadd el, hogy vannak még 4:3-as műsorok. Más országokban is. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
dgyuri0123 #10181 üzenetére
1: röhögni fogsz, de van felbontása az analóg filmnek is. Egyrészt nem mindegy, hogy a filmszalagon mekkora terület rögzít egy pontot, mert ha minden igaz, kristályos szerkezetű az anyag. De ha ezzel mellé is lövök, ott van az optika. Annál már nem mindegy, hogy mennyire tudja élesre állítani a képet. A pixelháborúban is ez a gond, hogy hiába jön a 13-16Mpx-es compact, ha az optika csak egy 6Mpx-es érzékelőnek tud éles képet szolgáltatni.
2: 7000*4000? A Japánok kísérleteznek a 16*-os FullHD felbontással, ami 7680*4320-as felbontást jelent (8K tv). A rögzítés egy kicsit mondjuk problémás az adatmennyiség miatt.
3: Manapság nem divat digitális kamerával dolgozni? Az úgy néz ki, ohgy 2048*858-tól 28000*9334-ig terjed, bár ez utóbbi elég durvaJól látható, hogy még az IMAX-ot is fel kell skálázni a 8K tv-hez
4: Nézd még meg ugyanott a post production felbontásokat. Kíváncsi lennék, hogy hány stúdió dolgozik FullHD-nál nagyobbal... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
dgyuri0123 #10174 üzenetére
Az felskálázott animét a japánok követték el
Itthon meg sem jelent.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #10175 üzenetére
Inkább 70-80 éve.
ld. "Ben Hur, stb."
A tv-k nem voltak 16:9-es formátummal megáldva így számukra egy "lebutított" 4:3-ast adtak el, amit már megvett egy tv azt nehezen tudja újra megvenni 16:9-ben. Nincs elcseszés csak a meglévő készlet 4:3-as, szép lassan fel lesz újítva a "téka" úgy ahogy otthon is tettük (tesszük).(#10177) dgyuri0123
A mozifilmeket nem nagyon kell felújítgatni hanem újra kell "rögzíteni", eredetileg is Full HD-ban voltak felvéve de DVD-re való "másolásnál" butítottak rajta, ezeket újra kell rögzíteni Blu-ray-re. -
air
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10174 üzenetére
A 80-as, 90-es években készült filmeket nem kell felújítani. Mivel analóg filmszalagon vannak, csak le kell világítani őket, és HD felbontásban bedigitalizálni. És már kész is a HD minőségű BD kiadás. Ennyi az egész.
Felújítani azokat kellhet esetleg, ahol már a szalagos kópia sérült. Ami sértetlen, azt nem kell felújítani, csak bedigitalizálni. -
air
nagyúr
válasz
Ezzel a témával kapcsolatban én a TV2 közönségszolgálatára írtam. A héten volt a Randiguru című film, ami már DVD-n is 16:9-ben jött ki, és persze van belőle bluray verzió is. A TV2HD-n (is) 4:3-ban adták. Megkérdeztem vajh' miért. A válasz: "Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a régebben készült filmek még 4:3-as képarányban készültek, amíg az új filmek le nem váltják a régebbieket, addig ez előfordul."
Erre megírtam nekik, hogy ne nézzenek már hülyének, és ezt a baromságot mással próbálják megetetni. Újabb válasz: "Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy levelét továbbítottuk az illetékes kollégáknak."
Várom a további (félre)tájékoztatást. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Full Metal Panic! (japán anime) kiadták BD-en ... 4:3-ban
(az, hogy a minősége borzalom, más kérdés)
Gonin (japán film) a magyar kiadónak sikerült 4:3 arányban rárakni a DVD-re. Miközben a film maga 16:9
Szóval nem fekete csíkban, hanem fekete keretben sikerült megnézni : }
Szóval spúr/hozzá nem értő kiadók miatt vannak itt furcsaságok.
-
válasz
dgyuri0123 #10163 üzenetére
Személy szerint én jobban kedvelem a képarány helyes megjelenítést mint a képarány váltogatást. Egy HD csatornán különösen undorítóan nézne ki ha az eredetileg 4:3-as anyagot széthúznák 16:9-re.
Ha media player-n nézek egy 4:3-as filmet akkor az szépen képarány helyesen jelenik meg oldalt fekete csíkokkal. Be lehetne állítani a széthúzást is de minek, hogy ronda legyen? Köszön nem.
Számomra a legundorítóbb dolog, hogy a Viasat3 még mindig nem állt át 16:9-re, 4:3-as letterbox-ba kell néznem a CSI-t és a többi műsort, gratulálok. Másik jó madár meg a TV2 HD, van is HD meg nincs is, minek a HD változat ha nem használják ki??? Ennek fényében nem is meglepő, hogy nincsen RTL HD, ha ők is csak ilyen minőséget tudnának csinálni akkor inkább nem kérek belőle.Hogy miért adnak HD csatornán 4:3-as műsort?
1; Azonos a HD és SD verzió.
2; Sokkal több a 4:3-as műsor mint a 16:9, bár a legtöbb film már 16:9-es az utóbbi tizenegy néhány évből.
3; Sóherek a megfelelő minőségű műsort megvenni, ez a legnagyobb baj. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
dgyuri0123 #10163 üzenetére
A 4:3 műsoranyagot, hogyan adják "Magyarisztánon" kívűl?
-
canniball
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #10165 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9099 üzenetére
"Nem beszélve arról, hogy ha csak mediacardod van ,akkor, mint már korábban említettem 24 órás az EPG."
Ami, tegyük hozzá g***iség a UPC részéről, hiszen a MindigTV kódolatlan adása több, mint 1 hetes EPG-t tartalmaz. Nem számoltam utána, lehet, hogy csak 10nap, de lehet, hogy két hét."Most latom, hogy mar van musor a SuperTV2-n"
Maradjunk annyiban, hogy nem hangyafoci van. Mert műsornak azért nem neveznémAzt a trutymót teszik ezekre a csatornákra, ami már szerintük is csak zsé kategória. Mi lehet vajon ott, ha én már a fő csatornáikat sem bírom nézni? Akkor mi a ...-nak nekem tévé?
Na, abbahagyom a trollkodást, megyek lemondom a jupicit, elég nekem a mindigtévé, havonta egy forma1-t megnézek, mást úgyse
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
dgyuri0123 #9126 üzenetére
Az a baj, hogy amelyik tv előre leszedte az epg-t, az rosszul mutatja. Még szombaton feltűnt, hogy az ismert műsorok a jövő héten, mind egy órával előbb kezdődnek. Pedig a kezdési időpontok nem változnak az óraátállítástól: az m1 Hiradó, akkor is fél nyolckor kezdődik és nem fél hétkor.
Szerintem valahol, valaki okoskodott, de rosszul. -
gyerecske
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9126 üzenetére
Köszönöm, nem olyanom van csak karácsonyra tervezem ajándéknak.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9116 üzenetére
szóval mindkettőnknek igaza van...én egyébként azért nem értettem elsőnek a te logikádat, mert én hazamegyek munka után és onnatól kezdve megy a tv és megy a net is (vagy laptoppal vagy a smarttal)...tehát a net mindig kéznél van.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
dgyuri0123 #9110 üzenetére
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9110 üzenetére
Részben igazad van: ha olyan ember akar felvenni, akinek se újságja, se internete, se a reklámokból nem tudja felírni az időpontokat, se az ismerőse nem mondta neki mikor lesz ez meg az a műsor, se teletextje nincs vagy adott csatornán nincs teletext...szóval ha ezek egyike sincs akkor elfogadom, kellene a 24 órán túli EPG is.
Csak a fentiek nem 21. századi háztartást feltételeznek...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lehet felvenni EPG nélkül?
Állításoddal ellentétben, lehet.Hasonló a fogyasztása más boxoknak, mint a UPC boxainak?
Állításoddal ellentétben, igen.Semmi másról nem volt szó. Ne keverj ide nekem mást!
Ennyi!"Manapság, amikor 70-80 csatornád van, hogy képzeled el a valóságban az EPG nélküli rpogramozást?"
Mint írtam, fapadosan. És még véleményemet is kifejeztem, hogy szemét húzás ez a Upc részéről. Ne bizonygasd már itt nekem azt amit magam is leírtam! -
solti
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9100 üzenetére
Ez így nem igaz. 2012-ben ritkaságot veszel fel TV-ből, mert minden más letölthető vagy szarrá van ismételve. Egy ilyen ritkaságról viszont nem az EPG-ből fogsz tudomást szerezni, ergo adott, hogy mikor és hol lesz.
Soha eszembe nem jutott, hogy az EPG-ből állítsak be valamit felvételre...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Innen indultunk és nem kötözködés:
"EPG nélkül nincs PVR. MIvel minden megadott időpontot az EPG-n keresztül tudsz megadni, így EPG nélkül nincs műsorfelvétel."
Ezen állítások nem igazak!
Amúgy feltalálták a netes programújságokat is, lásd. port.hu
Én 20 csatornából veszek fel max. azok szépen megvannak ott....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9093 üzenetére
kint érdekel az EPG, van net, teletxt stb. megnézem mi mikor lesz...de te azt írtad, PVR csak 24 órán belül lehet! ez nem igaz...az igaz, hogy EPG-t csak 24 órásat látok, na és?
Dehogy van HD boxom...
UPC Mediacard HD-m van, meg Western Digital 1 TB külső vinyóm...a tv arra vesz fel...box?? ne viccelj már -
M_AND_Ms
veterán
válasz
dgyuri0123 #9083 üzenetére
"A Pana G30-ban van PVR funkció, így nekem nincs szükségem a boxra. Hála a magasságosnak"
Azért a tv saját felvételszolgáltatásai és egy külön több tuneres box felvételszolgáltatásai között van különbség. Ha épp nem vagy otthon, vagy aludni támad kedved, akkor kiszolgál a tv PVR, de más esetben nem nagyon. (Persze ez neked elég lehet, de mégse tegyük a kettőt egyenlővé!)"..áramzabáló PVR..."
Minden más box többé-kevésbé ugyanannyi áramot zabál.
UPC: Thomson SD PVR-es 15-20 W (ventillátorral, 3,5" Hdd-vel)
Független: Amiko Alien2 10-15 W (nincs ventillátor, külső 2,5" Hdd-vel)Ez van. Itt jegyzem meg, hogy évekig tartó UPC box használat után vágtam bele a független boxok világába és be kell vallanom van egy-néhány szolgáltatás, amit a UPC boxok nagyon korrekten oldalnak meg (és van amit a függetlenek csinálnak jobban). Arra jutottam, hogy nincs nagyon a világban jó eszű STB programozó. Valahogy mindegyiknek hiányzik egy-egy szelet az agyából, ezért képtelenek gondolkozni.
9089:
"EPG nélkül nincs PVR.
Mivel minden megadott időpontot az EPG-n keresztül tudsz megadni, így EPG nélkül nincs műsorfelvétel."Ez kicsit erős tévedés. Simán lehet minden tisztességes PVR eszközt manuálisan felprogramozni, ahogy anno a videomagnókat. Persze ez is kissé fapados akkor, amikor ott (lenne) az EPG.
Megjegyzem a UPC részéről elég szemét húzás ez az EPG korlátozás.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9089 üzenetére
esküszöm nem értem miről beszélsz...nekem UPC Mediacard HD-m van, naná hogy fel tudok venni akár mikor, nem csak 24 órán belül...
Hogyne lenne EPG nélkül PVR.....olyan dátumot adok meg a felvételi időnek amit akarok...teszem azt most, ma beprogramozom, hogy vasárnap (mert nem leszek otthon) vegye fel az M1 HD-ról az F1-et és felveszi.
Én ütöm be a dátumot és óra/percet, semmi köze az EPG-hez!
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9086 üzenetére
de te most két dologról beszélsz ember....kevered a szezont a fazonnal.
Mi köze az EPG-nek a PVR-hez????Te azt írtad:
"Pedig csak akkor működik "normálisan" a PVR, ha a tv-d tudja ezt a funkciót.
Akkor is csak 1 nappal előre lehet programozni, mert a mediacard nem lát tovább 24 óránál.
Ez nem a UPC hibája szerintem, ez a madiacard sajátossága.
Ha ragaszkodsz a PVR-hez akkor maradnia kell a boxnak."ez úgy hangzik, hogy teszem azt ma ugye péntek 13:30 van, akkor én szerinted a PVR funkcióval nem tudom beállítani jelen pillanatban azt (tegyük fel most vagyok a tv közelében és napokig nem), hogy vegye fel a vasárnap esti filmet.
De ez nem igaz, be lehet állítani.....sőt be lehet azt is állítani, hogy minden nap adott időpontban vegyen fel egy hétig előre akár stb.
-
zichie
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9083 üzenetére
Az lenne a lényeg, ami a digitális adatfolyamban van. Sajnos nekem csak kb. fél éves mintáim vannak a UPC-s muxokról, ott tudom vizsgálni, hogy akkor meddig visszamenőleg volt EPG.
Gondolom nemsok upc-snek van otthon pc-hez dvb-c tunere, aki ezt meg tudná vizsgálni, hogy most mi van. A szomszédom nem akarom emiatt zaklatni.Ezek szerint az EPG jelfolyam úgy megy át a mediacard modulon, hogy bele tud avatkozni, hogy a készülékbe már csak 24 órányi infó juthasson? Szép kis korlátozás.
-
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #9079 üzenetére
Kártya nélkül se lát a tv többet 1 napnál, nem a kártya okozza a dolgot. A kártya nem befolyásolja.
-
zichie
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9076 üzenetére
Kipróbáltad, hogy kiveszed a modult és a kártyát? Meddig van a EPG? Ha csak 24 órát, akkor tv probléma, ha többet is lát, akkor mediacard probléma.
Ezzel el is dől, hogy kinek van igaza.
-
zichie
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9064 üzenetére
A mediacardnak és egyébként az egész titkosítási rendszernek semmi köze nincs az EPG-hez. Az EPG egy kódolatlan adatfolyam, így annak mediacard és modul nélkül is jönnie kell. Ha modul és kártya nélkül is csak 24 órát lát előre a tévé, akkor az a tévé problémája, ami lehet hiba vagy beállítás. A teljes EPG-t megkapja, de abból csak 24 órát mutat.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dgyuri0123 #9064 üzenetére
na szerintem ez nem így van, nem csak egy nappal előbbre lát, nekem Mediacard HD-m van.
-
válasz
dgyuri0123 #8634 üzenetére
Csak a HD változaton van 5.1-es hang.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #7861 üzenetére
Koszi, majd megnezem de egyelore jol elvagyok ezzel a megoldassal. Ami inkabb zavar, hogy 4 digites szamot kell beirni ha csatornat valtok (pl.: 0001), holott nincs 100-nal tobb csatornam. Van erre valami megoldas, hogy 2-vel is megelegedjen (pl. 01)? Jo, persze tudom, hogy ha beutom a 1-est es varok par masodpercet akkor odaugrik, de ha nincs kedvem mindig masodpercekig varni...
-
BossBoss
őstag
válasz
dgyuri0123 #7815 üzenetére
A box sem volt gyorsabb a bekapcsolasnal. Amugy lehetne gyorsabb!
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7818 üzenetére
Szia!
Nálam is van egy kb. 10s-os authentikáció, úgyhogy nem egyedi eset.
-
canniball
nagyúr
válasz
Nálam is ilyen, ennyi idő kell neki míg magához tér.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Digitális műholdvételnél a kódolt adások kicsit később jelennek meg mint a szabadon foghatóak, szerintem hasonló a helyzet a kábeles vételnél is.
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7725 üzenetére
Persze nem akarom fényezni a TV-nket, de lassan egy éve van meg és most sem vennék másmilyet. Amúgy minimum 160GB-os hhd-t kell beleraknod csak ezt, vagy nagyobbat fogad el a Pana, és vigyázz mert előtte leformázza tehát üres legyen. Ha aktiválva lett volna a kártyám akkor kb. nekem is ennyi időben telt volna. Azóta én is csak gyönyörködöm. Szerintem jobb a minőség mint a Rubicomnál volt mint SD mint HD tartalmat tekintve.
-
daniel2121
őstag
válasz
dgyuri0123 #7740 üzenetére
Amúgy mit kérnek a hitelhez?
-
daniel2121
őstag
válasz
dgyuri0123 #7740 üzenetére
Nem biztos, hogy az mm rám vár kamatmentes hitelt adni mivel alig a min. bér felett vagyok bejelentve. 80k-ért talán el tudnám adni, de ha váltok akkor legalább 50 collra szeretnék.
-
daniel2121
őstag
válasz
dgyuri0123 #7736 üzenetére
Én is sajnálom, de ha az asszonynak megvillantom, hogy tv-ét kéne cserélni levenné a fejemet. Már három éve is nagyon szívta a fogát, mert ez a Sony 300k volt akkor.
-
daniel2121
őstag
válasz
dgyuri0123 #7730 üzenetére
Persze én csináltam nem ő, de sajnos kiírta a tv-ém,hogy nem jó a slotom hozzá.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #7730 üzenetére
Jo esellyel ahogy szokott lenni minden mas teruleten is, veletlenul sincsen kepzettseguk hozza. Ez van itthon sajnos
-
bb71
őstag
válasz
dgyuri0123 #7563 üzenetére
én nem is néztem utána ennek a 8000-es sorozatú készüléknek, DE aki nem olvassa el, hogy a sima CI NEM tudja a "CI+"-os kártyát, azért ott van valami műszaki ismeret hiány... szerintem.
pontos típusszámba nem mentünk bele a telefonbeszélgetés folyamán, tehát ez már soha nem derül ki.
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7563 üzenetére
Mondjuk azt nem irta a kolléga, hogy a 8000 előtt milyen betű van, tehát még idei modell is lehet.
-
Csabi1984
addikt
válasz
dgyuri0123 #7557 üzenetére
Upc de csodás
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7555 üzenetére
És örülhetsz ha nem box-al érkezik, mint hozzám, vagy már másik kollégához is. Persze nem akarlak ezzel cseszetetni, de sajnos megtörtént.
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7553 üzenetére
Mikor Hozzák?
-
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #7545 üzenetére
nincs mit
Remélhetőleg gond nélkül megy majd.
-
Mate
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #7543 üzenetére
Igen, ha bent van a kártya az a menü "életre kell". Berakod majd a kártyát, vársz. Bejön majd egy ablak, oda beírod a településed azonosítóját és vársz. Ha nem jó telefon, aktiváltatod. Ha továbbra se jó, telefon aktiváltatod. (Valamiért jó párszor 2x kell aktiváltatni
)
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7499 üzenetére
Nálam jelminőség=92-98% jelerősség: 100% az eddig megnézett csatornáknál mindenhol.
Hát nekem az analóghoz képest ez valami csoda, főleg a HD csatornák. Úgyhogy nem fogod megbánni. Nekem a Rubicom az analóggal kódolatlanul adta a 6 alapcsatornát m1HD m2HD stb, ott is csak azt néztem. A lényeg, hogy hagyj mindent automatikon, az epg is frankó meg az idő is, a tv tudja a téli nyári időszámítást. Majd ird meg milyen lett. -
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7493 üzenetére
Nekem ezek meg voltak automatikus keresésnél is. Ezekre emlékeztem, amit club 1 kolléga berakott, de ezek megvoltak ezért nem is foglakoztam velük, de mindjárt megtekintem, hogy meg vannak-e. Amúgy én digital bronze-t kértem ott minden megvolt.
Végül szerelővel kérted a kártyát? Engem ma hívtak, hogy jóvá irnak 1600Ft-t a jövő hónapból mert egy hétig szakadozott a netem, úgyhogy végül is igyen volt a szerelői kiszállás.
-
kabelmania27
félisten
válasz
dgyuri0123 #7495 üzenetére
Elhiszem
-
kabelmania27
félisten
válasz
dgyuri0123 #7423 üzenetére
Műholdas digitális vételnél azt tapasztaltam, hogy a kódolt adás vételekor kisebb jelcsökkenésnél bekockásodik mint fta adásnál. Nem biztos hogy zavart fog okozni 75-85%, műholdas vételnél nem okozott.
Aktív témák
- Horgász topik
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Marathon (2025)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest