- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
-
Mate
nagyúr
-
cekkk
veterán
Köszi!
Innen mit másoljak be?
Name
EPC2203
Modem Serial Number
210285218
Cable Modem MAC Address
00:19:47:ac:b1:a5
Hardware Version
1.0
Software Version
v202r1262-080915-sip
Receive Power Level
2.5 dBmV
Transmit Power Level
45.0 dBmV
Cable Modem Status
Operational
Vendor
Scientific-Atlanta, Inc.
Boot Revision
2.1.6lR6
Software Revision
v202r1262-080915-sip(#12761) canniball
De igen, korán van még -
Mate
nagyúr
Szenvedés is volt a netezés
Középsulimban pár éve mikor még oda jártam 80-as net volt kb. 140 gépre. Itthon 2 gépre volt 120-as
120, 150-nek mai világban van keresete. 3-4 géphez jól tud jönni. De 240?... És mekkora feltöltéssel? Arról nem is beszélve, hogy ha 300 Gb után lekorlátozzák, akkor meg pláne mi értelme...
-
kungzi
veterán
-
Petya25
őstag
-
Kroni1
veterán
Igen szép PR szöveg!
Nekem sajnos a távirányító ugyan az alap funkciókat tudta, de rengeteg olyan fícsör van a TV-men amit a Box távirányítója nme tudott kezelni.. Ráadásul az én TV-m távir-ja egy világítós, hiperszuper darab, akkor meg már ne kelljen a UPC-ét használni.
-
Statikus
senior tag
Sokban.
Egy kétszobás panelban van kettő.
Egy családi házban, ahol van 2 gyerek, külön szobában, egy nappali, egy dolgozószoba, máris esélyes a 4 tévé, esetleg a szülői hálóban +1.Persze a nagy átlag nem 3-4-5 szobás ingatlanokban él. UPC biztosan tudja, van statisztikájuk, ha nem is a szobaszámokról, az előfizetések számát ismerik, abból tudnak következtetni.
Pld. Analóg szociális csomag egy lakásban (nem tudom mi a neve) valószínüsíti, hogy nincs 2 tévé.
Családi ház analóg Bronze, vagy régi Silver csomaggal szinte tuti a minimum 2 tévé.Nem nekünk kell eldönteni, hogy mi éri meg nekik. Majd úgyis időben bejelentik, hogy fél év múlva lekapcsoljuk az analógot, vagy nem lesz átállási idő és minden régi analóg előfizető kap ingyen boxot.
-
Statikus
senior tag
-
Mate
nagyúr
Szerintem annak a feltétele, hogy lekapcsolják az analóg csatornákat az, hogy feloldják a kisebb digitális csomagok kódolását, vagy létrehozzanak több csomagot. Vagyis, hogy mediabox, mediacard nélkül lehessen nézni alap előfizetői díjon több tv készüléken a csatornákat. Persze, akinek nem dvb-c-s tv-je van, annak ugyan úgy kell majd mediabox, de ezek olcsóbbak, vagy pl. 2 tv-re ingyen lennének.
Külföldön ez már működik, ebből gondolom, hogy idehaza is így fog menni. -
vitezlejszlo
őstag
-
Mate
nagyúr
Működés közben egyet láttam, de neten talált jó párat, amiből meglett rendelve egy és működik. Ha városi legendának tűnik, akkor legyen az. A lényeg, hogy van ilyen készülék körülbelül 40.000 körüli összegért már jókat lehet kapni. Az ügy ezen részét ezzel le is zárom.
digikábeles Még mindig egyszerűbbnek tartom internetről letölteni, vagy mediacard használatával felvenni.Arról nem is beszélve, hogy szolgáltatóváltás esetén millió-millió megoldás van.
Összegezve messze a legkomplikáltabb megoldás, de nem lehetetlen UPC-s boxból kinyerni az adatokat. -
-
-
Mate
nagyúr
Jó pár "gagyi"-nak titulált, kínai dvd felvevő, hdmi-n keresztül rögzítő létezik, ami ezt "fillérekből" megoldja.
Régen is voltak ilyen másolásvédelmek, sony stb. tulajok szidták, hogy nem tudnak semmit felvenni, mert nem engedi a dvd felvevőjük. Nekem Laser márkájú dvd felvevőm volt és valószínűleg azért volt ilyen olcsó a felvevő, mert nem jutott pénz a hasonló védelmek beépítésére -
-
-
club1
veterán
Ha az analóg és digitális csatornáknál is szemmel látható minőségbeli különbségeket nem nézzük, meg persze a töltelék csatornák arányát, akkor így van. Ha a minőséget és a nézhető csatornák arányát is nézzük, akkor már közel sem ilyen egyértelmű a versenyképesség. Tény, hogy árban a UPC kb. 2x drágább, viszont a nem szegény, nagyobb és modernebb tv-vel rendelkezőknek a UPC reálisabb választás.
-
Statikus
senior tag
Igen, biztos, hogy jelszint hiba van, mint írtam, a csatornák nagyon nagy része közel 100% jelerősségű, ennél a retek hd-nél van 55% körüli.
Valami kiszűri az alacsony frekit? Esetleg a tévé képtelen rendesen kezelni? Lehet, hogy ezért nem találja meg magától a 112, 120, 128-on lévő csatikat?
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
Működnek is a kártyák itt is ugyan azokkal a tévékkel amikkel odakint, sőt a kinti lista se teljes. Egyetlen eltérés a két ország között a nyelv, amiből adódóan van is epg hiba. Ezt leszámítva minden tökéles. Arról nem is beszélve, hogy az általuk támogatott listára tett tv-vel még ilyen hiba sincs, vagyis UPC teljesíti amit vállal.
Mi itt a gond? -
Parson
addikt
Kedves gduck, aki csak tapsolgató smiley-kat tud irni olyan témáról amivel kapcsolatban pont ő a szűklátókörü! Ha neked a szolgáltatás csak abból áll, hogy veszel egy tv-t meg egy kártyát, akkor javaslom, menj el egy lakatlan szigetre és ott próbáld ki, hogy mőködik-e... talán majd akkor leesik, hogy picit több is van a háttérben mint szimpla hardware + firmware. Majd ott állj neki tapsikolni, te elvakulatlan.
-
Mate
nagyúr
Horizonra kíváncsi leszek. Nézegettem ma miket tud. Ha jól vettem ki internet modem is egyben, ami engem érdekel majd, hogy vajon lehet-e több horizon eszköz egy háztartásban, illetve ha lehet 1 internet előfizetés elérhető-e majd 2 horizon-on. Azért lenne jó, mert akkor nem kéne bekábelezni netkábellel is a lakást, hanem mondjuk lakás 1-1 pontján a horizonra lehetne csatlakozni kábellel
De hát mire ez ideért hozzánk...
-
joci66
tag
Igen az van már 5éve.Fel akkartam vele venni ugy,hogy a tévét HDMI néztem és a dvdvel vettem volna fel de csak a nagy feketeséget vette fel.Ezért irtam ,hogy egyszere a kettő nem működik.Igez lehet,hogy nem mindegy melyik scartba dugom a boxot.
SLY54:Te már probáltad egyszerre a kettőt?
-
zichie
senior tag
HD logo nem is volt rajta, mert felkonvertált adás ment a hd változaton. A lényeg, hogy a felvétel az ATV hd változatról készült újrakódolás nélkül. A felbontás 1920x1080.
A Technisat K1-et úgy lehet gyakorlatban kipróbálni, hogy valaki bevállalja, hogy megveszi az eszközt és megrendeli a mediacardot, majd kipróbálja, hogy működik-e a titkosítatlan (pc által emészthető) felvétel.
Én korábban a Fibernetnél voltam. Ott azt az infót kaptam a szolgáltatótól, hogy a box és a kártya össze van párosítva. Viszont olvastam a neten olyat is, hogy saját eszközben működik. Volt aki azt írta, hogy megy, volt aki azt, hogy nem. A szomszédom által használt boxban már nem ment a kártya. Én kockáztattam, vettem conax modult. Szerencsém volt, mert - a szolgáltató állításával ellentétben - működött.
Szóval vannak elméletek, vannak szolgáltató által közölt infók, vannak CI+ előírások, de ettől függetlenül ezeket csak akkor kell elhinni, ha az ember a gyakorlatban is kipróbálja.
-
Andris837
senior tag
Beprogramoztam a könyvben megadott kód segítségével. Ha a TV gombot megnyomom akkor "átvált a kép" mondjuk a PC-re vagy a HDMI-re. Ami épp ment a TV-n még. Így működött eddig is a hangerő állítás. De azt szeretném, ha a UPC mediaboxon maradna az adás és csak a hang változna. Ez működött régen, a másik két tv-n is így működik csak itt nálam van valami baj..
-
vb020302
csendes tag
Igen, kikövetkeztetés. Az azonosítóból is kiderül, hogy melyik muxra tették, ezt erősíti meg a frekvencia. (Szerencsére nem új frekvenciáról volt szó.) A táblázatból pedig ki lehet keresni az adott muxon lévő eddigi csatornákat, és azt is, hogy mely városokban mely frekvencián van ugyanaz a mux.
-
solti
senior tag
Nagyjából mióta létezik a film mint olyan, azóta szélesvásznú. A tv-k voltak 4:3-asok (mozik asszem elejétől kezdve szélesek voltak), és emiatt kellett újravágni a filmeket. Ez egy elég durva folyamat, teljesen megváltozik a film tőle, pl új kameramozgások kerülhetnek bele...
Mikor a csatornák elmennek filmet/sorozatot venni, akkor választanak, hogy wide legyen ,vagy 4:3, valszeg nem kapnak meg mindent (ez csak tipp). Úgyhogy amiből 4:3 van, abból azt fogják leadni, nem hiszem, hogy megveszik újra szélesbe. Az újaknál még a 4:3-as régi tv-ken bemutatkozik a fekete csík alul felül, mert abba belenagyítani, hogy újra 4:3 legyen, iszonyat tré dolog, talán nem is csinálják sehol (remélem).
Egyébként egyre több mindent digitálisan rögzítenek, nem hiszem, hogy a sorozatok még analóg kamerára mennének, de filmekből is jó pár éve már a digitális a divat (nem csak Avatar).
Persze az más kérdés, hogy milyen felbontásban tolják, mert hamar belátható, hogy a fullHD elég kicsi, mozivásznon már nem is néz ki olyan jól...Mondjuk szépen csendben kezd megjelenni a 4K elég sok helyen, itthon is lehet már ilyen kamerát bérelni...
-
-=RelakS=-
veterán
-
-
-
canniball
nagyúr
-
Kroni1
veterán
Nálam már itt fityeg a tesztkártya a TV-ben, tökéletesen műxik, a kép ugyanolyan szép mint a HD Box-on volt, és ahogy azt a UPC írta, lehet hogy vissza sem kell adnom a tesztkártyát!
Mindenesetre akár ezt tartom meg, akár másikat kell rendelnem, a boxot tuti le fogja nyugdíjaztatni..
-
M_AND_Ms
veterán
A Golden-Media 9080-as PVR 1 DVB-C és 1 DVB-T tunerral 40ezer a Betacom-nál. Hála égnek most nincs, tavaszra ígérik.
(90e-ből kettő boxot veszek
)
HBO nem érdekel, Eurosport HD-t sajnálom én is (helyette jó kis DigiSport
). Sportklubnak is örülnék. (ha jól tudom Sportkub egy ideig volt a Digin. Apósoméknál még ott a helye)
-
sznorbi2
senior tag
Már mindenképpen próbáltam nyomkodni(másik konvertert irányított), de nem akart működni.
Majd több, mint 1 teljes napig le volt áramtalanítva és utána áram alá helyezéskor merevlemez felpörgés után kb. 20-30 mp-el megint nem reagált semmire, majd ismét néhány perc áram nélküli üzemmód és utána gyorsan egy gyári visszaállítást végeztem és azóta jó megint.
Valami szoftverbetegséget kaphatott el a Sziszkó konverter!
-
-
gyemipapa
senior tag
Szerintem egyáltalán nem normális.
Először is nincs kikapcsolva, ez is egy készenléti állapot (fogyaszt így is, csak keveset), mi sem bizonyítja obban, mint hogy a távirányítóra reagál, a rajta beállított felvételeket elindítja, és UPC távolról is fel tudja ébreszteni, lásd szoftver frissítés.Tehát a kalapom mellé tűzhetem az "új generációs energiatakarékos" boxomat, mert egyik szolgáltatást csak akkor érhetem el, ha a másikat kikapcsoom.
Vagyis méggyszer: mélyalvásban is fogyaszt áramot, és elvileg saját magát is fel tudja ébreszteni, és UPC is el tudja érni ilyenkor is, ezért nem értem, miért nem megoldható a távprogramozás ilyenkor...
Én meg hogy belelkesedtem... jó-jó, csak tesztüzem...
Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Jövedelem
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest