-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Sziasztok
Ma egy update/restart után elszállt a display compositing. Valaki tud segíteni? (Xubuntu 14.04)
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
nekem most felmerült egy kisebb gondom: SSDről villámgyorsan feláll a rendszer (nem nem dicsekszek, panaszkodok, mindjárt jön) gyk mire bemelegszik a monitor és bejön a kép, ott a desktop. viszont az lxpanel, időjárás bővítménye nem kérdezi le az adatokat. csak N/A van. csak fél óra múlva(ez persze állítható kisebbre de nekem elég lenne ha lekérdezné rögtön bootkor, aztán meg úgy ahogy beállítottam.) próbáltam késleltetve indítani, de semmi.
futott e bele hasonlóba valaki? ha nincs megoldás akkor tint2 és conky lesz a vége, de azt még meg kell tanulnom kicsit, és fázok is tőle.16.04 64 bit.
ja igen ha lxdmre bootoltam én onnan kézzel léptem be akkor müködött. csak miután bekonfiguráltam az lxdm-et is auto logonra állítottam ahogy szaoktam. na onnantól van a fenti probléma
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Lathronos
őstag
válasz floatr #25808 üzenetére
Pl. compton. Telepítsd synaptic-ból, itt van a hozzá tartozó helyesen beállított config fájl. A letöltött compton.conf-ot másold be a /home/neved/.config mappádba, kapcsold ki az XFCE kompozitorát, majd indítsd újra a rendszert.
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
floatr
veterán
válasz lev258 #25809 üzenetére
Ahh bakker, visszajött nagy nehezen.
Nemtom mi frissült, de a jó édes felmenőit neki. Van szerencsére egy scriptem, ami telepíti újra az fglrx és a nyílt drivereket. Cseréltem egyet oda meg vissza, rebootoltam, és sokadjára vissza tudtam kapcsolni a szerencsétlenjét.Logban nem találtam a nyomát sem.
Azért köszi mindkettőtöknek
[ Szerkesztve ]
-
-
BoB
veterán
Az APT már nem fogadja el az sha1 kulcsokat. [link]
Google ha minden igaz már lépett valamit az ügyben, próbáld frissíteni:
wget -q -O - https://dl.google.com/linux/linux_signing_key.pub | sudo apt-key add -
Vivaldi-t nem tudom.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
>Én leforce-olnám
Nem tudom mit jelent, de jól hangzik
(#25818) Dave™
A Chromium is fent van a gépen, csak azt másra használom.
Chromeban megy a saját gmail, youtube, play store - az androidos telefon és táblagép miatt.
Chromiumban megy az irodai email, könyvjelzők, jelszavak.
A fő böngészőm egyébként a Firefox (alaposan bebiztosítva - no script, ghostery, ublock, keefox)
És backup browsernek meg van a Vivaldi (firfoxban jobb klikk, open with vivaldi in incognito mode).Szóval használok pár böngetőt
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
sz.balazs.95
veterán
Olyan problémám lenne, hogy a hangkezelő tökéletesen használhatatlan.
Hiába némítok el 1-1 alkalmazást, totál káosz lesz a vége, olyan programok is némítva indulnak el, amiket le se némítottam, és olyan programoknak meg visszaáll a hangja, amiket előzőleg lenémítottam. katasztrófa14.04.4 van fent.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
DrojDtroll
veterán
Próbáltam telepíteni egy programot, de problémába ütköztem.
root@asus:/home/baratiistok3/Downloads# dpkg -i tixati_2.38-1_amd64.deb
(Reading database ... 128749 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack tixati_2.38-1_amd64.deb ...
Unpacking tixati (2.38-1) over (2.38-1) ...
Setting up tixati (2.38-1) ...
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 5: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 6: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 7: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 9: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 10: gconftool-2: command not found
/var/lib/dpkg/info/tixati.postinst: line 11: gconftool-2: command not found
dpkg: error processing package tixati (--install):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
Processing triggers for desktop-file-utils (0.22-1ubuntu3) ...
Processing triggers for mime-support (3.58ubuntu1) ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme (0.15-0ubuntu1) ...
Errors were encountered while processing:
tixatiMI a gond?
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #25825 üzenetére
Hiányzik neki a gconftool.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Dave™
nagyúr
válasz DrojDtroll #25827 üzenetére
gconf2 (apt-cache search gconftool).
-
Lathronos
őstag
Örömmel jelentem, a friss, ropogós 32 bites openbox 14.04.4 remaster a blogomból elérhető. A 64 bites változat terveim szerint holnap, a minimal verziók pedig jövő hét végéig készülnek el.
-
joker91
tag
válasz Lathronos #25831 üzenetére
Próbálgattam live-ba az eddigi rendszereid. Ezt a jelenlegit is meglesem. Köszönöm a munkád!
Egy olyan kérdésem lenne (ami nem kimondottan linux), de láttam hogy az összes rendszeredre feltelepíted a Messenger-t. Evvel kapcsolatba lenne kérdésem, hogy mennyire biztonságos ezt használni? Ezt úgy értem, hogy ez nem a facebook terméke nem? Ezért kérdezem csak.
Mert igazából csak a Messenger részt használom fb-ből, s akkor kiváltaná a böngészőt ez a program. -
Lathronos
őstag
válasz joker91 #25832 üzenetére
Ez a messenger van mindegyik remasteremben.
-
Lathronos
őstag
válasz joker91 #25832 üzenetére
Hogy mennyire biztonságos? Nem tudom. De nem hiszem, hogy valami álcázott kártevő lenne.
(#25836) tomtyi
Nem, nem írtam sehol, hogy van amit manuálisan kell frissíteni(pl. a TeamViewer-t is). De aki napi szinten használ linuxot, gondolom tudja.
"Nem olvastam még a blogodat"
És más rematerek ismertetőjét szoktad olvasni? A nem hivatalos forrásból származó szofverek manuális frissítésére szinte sehol sem hívják fel a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lathronos #25837 üzenetére
„De aki napi szinten használ linuxot, gondolom tudja.”
Ne hidd! Ha most kezd használni, miért tudná? Ráadásul egy fórumon folytatott eszmecsere során szembesül, hogy másként kell frissen tartani, mint a Windows, mert egyetlen paranccsal az egész rendszer frissül, az miért gondolná, hogy van egy program, ami mégsem.„A nem hivatalos forrásból származó szofverek”
Az a kis különbség azért megvan, hogy azt ő maga telepíti fel utólag, így arról ezt tudja.
Nem kötekedni akarok, csak biztonság okán említettem. -
Lathronos
őstag
válasz #40553216 #25838 üzenetére
Tudom, hogy nem kötekedésről van szó, csak jótanács volt amit ezúton szeretnék is megköszönni. Ma már túl fáradt vagyok hozzá, de holnap kiegészítem a leírást a manuálisan frissítendő szoftverekre vonatkozó teendőkkel.
-
Rimuru
veterán
válasz DrojDtroll #25834 üzenetére
Ha szeretned "desktop" appkent hasznani es van chromiumod, megsporolhatod az emlitett programot is.
chromium --app=https://messenger.com
Nekem a Skype fut igy amikor kell
chromium --user-data-dir=/home/cc/.config/web/skype --app=https://web.skype.comVigyázat, csalok!
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék Lubuntun használni iTunes letöltést,
Van valakinek tapasztalata?
Vagy használ Linuxon iTunes zene letöltő programot?
Segítségeteket kérném. -
Lathronos
őstag
A 64 bites openbox remaster kész, info és letöltés ITT.
-
soldi3r
veterán
Az uj Ubuntu Mateval hogy lehetne kepet megosztani egy LG TV-vel vezetek nelkul?
E30 (oo=[][]=oo)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik
- Newton harmadik törvénye
- Motoros topic
- Mozilla Firefox
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest