Hirdetés
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Ubuntu natívan támogatja az MS RDP-t, a Mac-re meg van Microsoft alkalmazás.
A vnc (vagy más "asztal távirányítás") nekem nem jó, mert egy olyan mini pc-re akarok csatlakozni, amire nincs kötve semmi (se monitor, se bili, se egér), vagyis a fizikai gépre nincs bejelentkezés. -
Syl
nagyúr
Egy frissen telepített 24.10-zel mit kell varázsolni, hogy RDP-vel tudjak rá kapcsolódni?
A Beállítások, Rendszer, Távoli belejelentkezés bekapcsolva, gépnév rendben, felhasználónév/jelszó beállítva
Amikor Mac-ről próbálok rá kapcsolódni, ezt kapom:
Hiába változatom meg a nevet/jelszót, ugyanezt kapom.
Helyi hálón, mini pc. Ugyanezen gépen win10-re hiba nélkül kapcsolódok. -
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39393 üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást
(a többieknek is!)
Cinnamon panelt lehet "összehúzni", hogy ne érjen faltól-falig?
Más.
Valami nem kóser a betűkkel Firefox alatt. Nagyon máshogy jelenik meg a szöveg. Mintha nagyobbak lennének a betűk. És "szellősen" jelennek meg.
Melyik betűtípus ajánlott hozzá? -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39389 üzenetére
Jól látod.
Pár évet kihagytam Linux téren, és most ahogy lassan térek vissza (kicsit tele a puttonyom az Apple f*szságaival), csak kapkodom a fejem.
Nem ragaszkodom a flatpak-hez, de ezt adta fel a szoftverközpont. (Kicsit pislogtam is, amikor közölte, hogy 827 megát fog letölteni, 2,7 gigát a lemezen foglalni. Heee?)
Köszönöm a lépéseket, működik!De azért még majd jövök
szerk.
Lenne is rögtön két zsibbasztó kérdésem:
- Mint Cinnamon alá hogy kell parancsikont készíteni?
- Commander téren mi a javasolt? (double nemgyerebe)(#39390) Sonja
Én azt próbáltam használni, amit a Mint 20.2 izomból biztosít, az meg úgy tűnik outdated.
-
Syl
nagyúr
Valakinek ötlete Minten hogy lehet frissíteni a flatpak-et?
Telepíteném az ungoogled chromiumot és megkotlik.Error: com.github.Eloston.UngoogledChromium needs a later flatpak version hiba:
Failed to telepítés com.github.Eloston.UngoogledChromium:
A(z) app/com.github.Eloston.UngoogledChromium/x86_64/stable egy későbbi flatpak verziót (1.8.2) igényelflatpak --version
Flatpak 1.6.5 -
Syl
nagyúr
válasz
tordaitibi #39378 üzenetére
Be van kapcsolva [kép]
Alap 4K felbontásban teljesen használhatatlan. Kb 50 centit kell húzni az egeret egy teljes képernyő-szélességhez.
4K HDPI picit jobb, ott kb 20-25 centi, de ez nekem így kampó. A skálázás végett "túl kicsi a hely" és még így is kb 10x akkora utat kell bejárni az egérrel, mint Mac-en. -
Syl
nagyúr
Hogy lehetne gyorsítani az egérmozgáson?
Beüzemeltem egy második gépet, 4k monitorral és katasztrófa. Vagy 40-50 centit kell "rollereznem" az egérrel ha valamit el akarok érni. A beállításokban maxra húzva a gyorsítás, azxinput --set-prop
szerint is maxon van. 4K HDPI 200%-kal kicsit jobb, de Mac-hez képes még így is szörnyű, használhatatlan.
Próbáltam Mint-en és PopOS-en is.
MS IntelliMouse, dpi kapcsoló nélkül. -
Syl
nagyúr
Manjaro, hmmm. Pár éve volt egy pár hónapos szeánszom vele. Akkor még xfce volt az alap, de intel hd-n elviselhetetlen volt a video tearing. (Ez a 17.10-es ubi az első disztribúció ahol nem kell trükköznöm és mégis hibátlan a videó)
SMB-n pontosan a következő a problémám: Megnyitom a hálózati helyet (esetemben a NAS megosztott mappáját), rácsapok az mkv/mp4/stb. fájlra, elindul a film, ám a mellette található srt feliratfájlt már nem jeleníti meg. Csak úgy tudok feliratot csiholni a filmhez, ha az srt fájlt átmásolom a user mappába és a film elindítása után helyi mappából megnyitom azt.
Persze voltak javaslatok, mint pl. használjak nfs-t a nas-on, használjak kodit, plexet stb., stb. De én így szoktam meg az elmúlt sok-sok évben. Sima megosztás, sima player (temérdek beállított billentyűkombinációval), windowson, mac-en, linuxon. És ezt a kde-n kívül minden tudja, tehát nem én akarok megváltozni -
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #31670 üzenetére
Én egyelőre nagyon elégedett vagyok vele (alap ubuntu 17.10).
Pár éve folyamatosan gondot okozott nálam a sleep és a wake. Többször panaszkodtam itt is. Ez most, kopp-kopp-kopp hibátlanul megy.
Az őskövület i3 processzoromban található Intel HD2500 eddig minden disztribúcióban (napra pontosan öt éve linuxozom!) tearinggel kedveskedett, mindig létre kellett hozni azetc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
fájlt. Most meg nélküle megy tökéletesen. -
Syl
nagyúr
Nos, 17.10 fizikai gépen. Ami elsőre feltűnt, hogy wayland-en nem indul a synaptic.
-
Syl
nagyúr
Próbálnám a 17.10-et, először virtualbox-ba, de nem megyen. Feltelepül szépen, utána indulásnál itt megdöglik: [kép]
"Ugyanolyanra csináltam" a gépet mint a 17.10 Budgie-nál, ami persze hibátlanul fut. -
Syl
nagyúr
Pár szó erejéig visszatérnék erre a beszélgetésre.
A kubuntus kísérletem után, ma "felpróbáltam" a mint kde-t. Először virtualbox-ban, de mivel minden player hibát dobott, ezért kiírtam pendrájvra és bebootoltam lájvba. Eredmény? Nem hogy nem jeleníti meg a feliratot, smb-ről filmet sem képes lejátszani. Egyik player sem: [kép] Ha átmásolom a filmet a számítógépre, akkor hibátlanul megy.
Valami nagyon el van kefélve a KDE-ben. Vagy én nem értek valamit... -
Syl
nagyúr
válasz
Rimuru #31191 üzenetére
Ne nézz madárnak!
Tudom hogy működik.
Most feldobtam egy kubuntut virtualba és nem. Pedig több playerrel próbáltam: sm, vlc, mpv.
[kép] Még akkor sem jelenik meg a felirat, ha megnyomom a Feliratfájl hozzáadása, majd elszambázok a nas-film mappájába és rábökök az srt fájlra.Mielőtt a virtualizált környezetet tennéd felelőssé, régebben próbáltam fizikailag is telepített KDE disztribúciókat (Chakra, Kubuntu, KDE Neon, Mint KDE, Manjaro KDE) és egyik sem tudta ezt az alap funkciót. Ezért adtam fel a KDE-vel való kísérletezést.
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #31182 üzenetére
>amit én állítok az milyen viszonyban van a valósággal és a te érzelemmel felülírt realitás érzékeddel.....
Ja értem. Az van amit te mondasz. A többi mind szar, meg egyébként is "érzelemmel felülírt", "elvakult" és persze "bíborfeltétes szemüveggel" nézzük a világot...
Oké, ígérem többet nem szólok hozzád. Legyen meg az igazad! -
-
Syl
nagyúr
válasz
Rimuru #31173 üzenetére
>KDE - az nem a media player dolga? ott szoktam beallitani az ilyesmit
Nem tudom. Annyi biztos, hogy bármilyen playert (alap beépített, vlc, smplayer), bármilyen DE alatt próbálok, azonnal megy smb-ről a film+a mellé rakott felirat. Ez egyedül KDE alatt nem megy. Semmilyen playerrel. Ebből nekem az jön le, hogy a KDE a ludas. Vagy én vagyok helikopter
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #31174 üzenetére
>Azért, mert az elvakultság miatt nem is akarjátok érteni a jogos kritikát
Ja igen. "Az egész úgy kezdődött, hogy a másik visszalőtt!"
Idejössz, beböfögsz egy beszélgetésbe, leszarozod a másik disztrót/de-t, és amikor ezt valaki szóvá teszi, még te vagy megsértődve.>az Ubuntuhoz viszonyítottál egy másik, szintén nem önálló disztrót
Öööö, hol hasonlítottam?
Idézném magamat:
"Ha az Ubuntu ennyire sz*r, miért nem nyomjátok inkább a Debian Editiont? Vagy ne adj isten, csináljatok saját, önálló disztribúciót."
Érthetőbben:
Te mondod, hogy az Ubuntu szar. Akkor miért istenítesz egy ubuntuból készült disztrót?
Jobban nem tudom leegyszerűsíteni -
Syl
nagyúr
válasz
Rimuru #31171 üzenetére
>ott is van daemon process, pl asztal kezeleshez
Ne-neee! Nem kell asztalkezelés
Elég ha vannak ilyen apróságok, mint a tömör ikonnézet, vagy hogy bele tudok hegeszteni a jobb egérgombra egy open as root parancsot.
>mi hianyzik a kdebol
Például egy alapvető dolog: ha NAS-ról (smb) elindítok egy filmet, akkor a fájl mellé pakolt srt fájlt automatikusan jelenítse meg a player, ahogy minden más DE-vel teszi.
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #31165 üzenetére
>nem is használok az asztalon ikonokat
Ikonokat én sem, de gyakran mentek oda feltöltésre váró fájlokat. Meg szeretem ha a felcsatolt hálózati meghajtók megjelennek az asztalon.
>Nem is értem, miért erőltetitek, hogy minden olyan legyen, mint a Windows alatt!
Nekem tök megfelel a Unity. A Nautilus kicsit buta, de szerencsére kiegészíthető. Ha nem a Nemoval (sicc), majd a Thunarral. És csak azért, mert nekem a Unity tetszik, nem kezdek el köpködni másik DE-re.
>Egyébiránt mindenért az Ubuntu a hibás!
Segíts ki, kérlek! A Mint Cinnamon, Mate, KDE mi alapján is készül?
Ha az Ubuntu ennyire sz*r, miért nem nyomjátok inkább a Debian Editiont? Vagy ne adj isten, csináljatok saját, önálló disztribúciót.szerk.
Miért van az, hogy folyik egy beszélgetés, erre te megjelensz és rögtön az egész topic egy ubuntu vs mint, unity vs cinnamon fight-tá válik? -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #31162 üzenetére
Mert aztán Mint Cinnamon alatt olyan nagyon stabil a Nemo. Csak napi 300x omlik össze. És ilyenkor eltűnik az összes ikon az asztalról. Félmegoldásként a készítők 18.2-ben különválasztották az asztali ikonok kezelését a Nemo-tól ("...desktop icons are now handled in their own separate process, which isn't tied to other nemo windows."). Lehet érezték ők, hogy annyira azért mégsem tökéletes se a drága fájlkezelőjük, de pláne nem az agyonistenített DE-jük
-
Syl
nagyúr
A desktop ikonduplázást tapasztalta már más is?
A netes gyógyír, amit találtam (kapcsoljam ki az asztal ikonkezelését) nem játszik, mert akkor nem jelennek meg az asztalon a felcsatolt hálózati meghajtóim sem. -
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #30697 üzenetére
Ez nagyon igaz. Kivéve nálam
Mert hátsó, több portban, két különféle usb doboz/dokkolóval is műveli. Ha hdd van az usb dobozban/dokkolóban, akkor semmi gond. Ám ha ssd-t rakok bele, akkor jön a boot fagyás.
szerk.
A közös pont a számítógép. A következő szereléskor kipróbálom másik gépen is. -
Syl
nagyúr
Hasonló ssd problémám nekem is van. A samsung 840 evo hibátlanul működik kis miniitx gépemben. Ám ha átrakom usb tokba ([link]) vagy a tiéddel azonos sharkoon dokkolóba, és rádugom a gépre, akkor nem látja. Se a win, se a linux. Ha pedig a gép bekapcsolásakor rákötöm az usb-n az ssd-t, akkor be sem bootol a számítógép. A bios-nál megáll, mint tehén a lucernásban.
Szóval a franc érti ezeket az ssd-ket. Valami becsípődésük lehet a 3.0-ás usb dokkolókkal/fiókokkal? -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #30576 üzenetére
Én is kérdeznék
run-parts -v /etc/cron.weekly
parancsra ezt dobja:run-parts: executing /etc/cron.weekly/fstrim
fstrim: /home: FITRIM ioctl failed: A művelet nem engedélyezett
fstrim: /mnt/vbox: FITRIM ioctl failed: A művelet nem engedélyezett
fstrim: /: FITRIM ioctl failed: A művelet nem engedélyezettEz most mit jelent?
Nem fut le a heti fstrim? -
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #30554 üzenetére
Nemrég másoltam át a / és a /home-ot ssd-ről hdd-re és utána beindítottam a gépet hdd-ről. A rendszer hdd-ről indult el, de /home-ot már az ssd-ről csatolta fel. Ezért írtam, hogy nem szerencsés ha ugyanazzal az uuid-vel van több partíció a rendszerben.
szerk.
Mondjuk ha nem is törli, legalább új uuid-t generáljon neki a gparteddel. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #30201 üzenetére
Hogy te miket olvasol ki az írásomból, az engem egyáltalán nem érdekel.
Egy szóval sem mondtam, hogy szándékosan félrevezettétek. Egyszerűen csak egy kezdőnek nem kellene az fstab-ban matatnia, amikor a Lemezek programban pár kattintással megoldható ugyanaz. Ennyi.
De hajrá, gyártsd tovább a velem kapcsolatos összeesküvés elméleteidet, nyomasd tovább a szurkálósásaidat. Így hogy megszűnik az Unity desktop, nem tudom kit fogsz magadnak kiszemelni a folyamatos zaklatásra....
Mindenesetre azt megígérem, hogy többet nem fogok reagálni az írásodra. -
Syl
nagyúr
Hogy kell bash scriptből úgy meghívni külső programot (pl. egy virtuális gépet), hogy a script tovább fusson, ne várakozzon a meghívott programra?
-
Syl
nagyúr
válasz
growler #29917 üzenetére
Inteles desktopon, igen
Ha használom az usb3-as dokkolómat, akkor a gép vissza felébred suspend-be küldéskor.
Megoldás: vagy usb2 lyukba dugom a dokkolót, vagy használat után shutdownt nyomok suspend helyett.
Okosabbat még nem találtam.szerk.
Szerencsére kb hetente csak egyszer használom a dokkolót, szóval nem életbevágó. -
Syl
nagyúr
válasz
Orionhilles #29913 üzenetére
Vaze, te vagy a trollkirály
-
Syl
nagyúr
Létezik olyan levélfigyelő program ami nem a szokásos fetch (x percenkénti) ellenőrzéssel működik, hanem push-sal, mint a mobiltelefonok?
-
Syl
nagyúr
Van eljárás a windows és a linux beállítására is. Én a win-t "raktam helyre":
[Fix Incorrect Clock Settings in Windows When Dual-Booting with Linux]Ikon ügyben:
Tulajdonképpen milyen ubuntu kiszerelést is használsz? ubuntu, kubuntu, zubuntu, lubuntu stb.? -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #29473 üzenetére
>könyvjelzőzted ugyan az SSD-s írásomat, de nem olvastad!
Hiába olvasom, nem látok benne infót, hogy mit kell keresni. Kiírja, hogy "/sbin/fstrim --all || true", de most ez jó vagy sem?
>Elég durva, hogy ennek ellenére mégis sokan a Samsung SSD-t viszik
Azért az 5 év gari nem egy rossz dolog.
(#29479) berus.berus
Aki feketelistás meghajtóval rendelkezik, az egyszerűen ne használja az fstabban a discard opciót.
A 830 két évet ment linuxszal (főleg 12.04 alapú ubuntukkal), végig discard kapcsolóval.
A 850 jó sokat ment Minttel (17.3, 18, 18.1) discard kapcsolóval.
Nem problémázott. -
Syl
nagyúr
válasz
#21078528 #29460 üzenetére
Nem állítgatok rajta semmit. Megy a rendszer, ahogy feltelepül. Pár hetente, ahogy eszembe jut, terminálba beadom az
fstrim -v
és kész.(#29469) Lathronos
Közel a 40-hez? Akkor én mit mondjak, közel az ötvenhez?
én is lusta vagyok ám
Hajjaj - szintén zenész.
"A lustaság fél egészség! És én szeretek teljesen egészséges lenni!" -
Syl
nagyúr
válasz
#21078528 #29451 üzenetére
Van egy 830-as SSD-m, négy és fél éves. Az első két évében linux ment rajta (egyedüli meghajtó volt a gépben), azóta win.
A 850-es most két és fél éves, kap hideget-meleget (linux & win10), szintén egyedüli meghajtó a gépben.
Egyikkel se volt eddig semmi gond. Teszik a dolgukat. Firmware-t nem frissítettem rajtuk (nem is tudom hogy kell).
Vagyis, nem tudom milyen gond(ok) vannak(voltak?) ezekkel a típusokkal, de szerencsére én nem tapasztaltam semmi problémát.
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #29443 üzenetére
>Abban biztos lehetsz, hogy kapsz! Cinnamont tuszkoltál az Ubuntuba Unity helyére!
És ismét, csak úgy árad belőled a jóindulat és a szeretet.
Csak szólok, hogy már több munkáját is kipróbáltam (igaz csak vbox-ban) Lathronos mesternek (bizony, még azt is amelyikben cinnamont tuszkolt unity helyére) és egyikre sem szóltam egy rossz szót sem. Ellenben másokkal, akik elér rendesen köszörülték rajta a nyelvét.(#29445) ubyegon2
Ha már egy átszabott Minttel próbálod letagadni az XP hasonlóságot (mert ugye egy "csupasz" Mint így néz ki: [link]), akkor engedd meg hogy én meg egy ilyen képpel hasonlítsam az OSX-hez a Unity-t: [kép]
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #29430 üzenetére
> konkrét hibákat még azok sem hoztak fel, akiknél összeomlott
Milyen konkrétabb hibát kell felhozni? Nem elég ha napi szinten szétfagy az egész grafikus felület, hogy általában csak a power off segített?
Tudod, az ilyet hívom én masszív fanboyizmusnak.
Amikor nálad valami nem jelentkezik, akkor az a világon nincs. Pont olyan, mint amikor anno a Macbook topicba beírtam a problémáimat az OSX-szel....Mint Cinnamont meg nem utálom. Sőt, kezdőknek csakis azt szoktam javasolni. A családban az új laptopra is azt telepítettem és nagyon szépen működik. Bár néha a shutdown eltart két-három percig.
És hogy hízzon a májad
A unity sem tökéletes! Ezzel is van gond. Például nem tudom megoldani, hogy a (full screenben) futó virtuális gépben jelenjen meg a super vagy alt gomb lenyomása. 12.04 és 14.04 unityvel ilyen gondom nem volt, 16.10 meg így használhatatlanná teszi a virtuális gépet.
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #29427 üzenetére
Csak megsúgom, hogy a Nemo Unity alatt is pont olyan bugos, mint Mint 17,3; 18; 18,1 alatt. Sehol nincs az az atomstabilitás. Hacsak nem Csernobilra gondolsz
Egyébként meg (szokás szerint) ne terelj! Felraktam a Nemo-t, nem cseréltem!
Ám mégsem használom. 10-15 percenként magába roskadó programmal szenvedjen akinek két anyja van. Inkább maradok a fapados és lebutított Nautilusnál.A Nemo tudod mikor volt atomstabil? Ubuntu 12.04 alapú Elementary OS Luna alatt
A "kritikus észrevételeidet" meg továbbra sem érted
Dave™ szépen megfogalmazta a hibát, de te továbbra is... [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #29425 üzenetére
Biztos. Nekem pl. a Win10-zel sincs bajom, mégis mennyien panaszkodnak rá
-
Syl
nagyúr
> Majd a Mint után más lesz a véleményed
Akkor több hónapos Mint Cinnamon használat után leírnám a véleményem, ha szabad
> Gyors
Oly annyira, hogy pont 3x a boot ideje, mint a többi disztrónak, a shutdown meg gyakran 10x is megvan.
Az ablakmozgatás meg olyan darabos, mint egy 5 évvel ezelőtti low cost android telefon> be is van fejezve
Ehhez képest naponta legalább 10x magába roskad a Nemo fájlkezelő. Egyszerűen bezárul, eltüntetve az asztalról az összes ikont. Ezt gyakran úgy is el tudja játszani, hogy hozzá sem nyúlok a Nemohoz, csak meg van nyitva benne egy mappa.
A Cinnamon a másik kedvenc befejezett Mint termék.Naponta egyszer minimum összeomlott. És persze ilyenkor vitt magával mindent: futó programokat, megnyitott dokumentumokat, asztali lámpát stb...
> Minden flottul felmegy rá
Ez igaz. A Cannonical módosításai gyakran sok bosszúságot okoznak egynéhány megszokott program telepítésekor. Például a Teamviewert Mintre egy kattintás volt felrakni, 16.10-es Ubira meg kellett fél óra gulgizás
> Beépített driver kereső tudja az Intel kódot
Szóval jó az a Mint, főleg kezdőknek. De azért nem kell hasra esni előtte.
-
Syl
nagyúr
Attól függ, hogy mit szeretnél.
- Tanulgatni a linux rejtelmeit vagy csak használni?
- Ragaszkodsz a vindózos stílushoz (start menü, tálca stb.) vagy kipróbálnál mást is?szerk.
Én például csak használni akarom és nagyon nem a windows kinézetet preferálom. Ezért nálam első helyen a unity, utána a gnome3 van. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #29407 üzenetére
Sorry, de ne ragadd ki az én hsz-emet! Szerintem erre
az én ironikus válaszom teljesen harmonizált!Azért azt vegyük figyelembe, hogy nem te válaszoltál az én csipkelődő megjegyzésemre, hanem pont fordítva. Én feltettem egy KDE-s kérdést a Mint-es topicba, amire tőled jött a szokásos fika:
Nem, de te sem fogod, mert Unity-fan vagy a másik fannal együtt! Nagy csapat!
Szóval nem én kezdtem.
De én itt befejeztem.szerk.
Látom közben, hogy nyomod tovább a fikát... -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #29403 üzenetére
A folyamatos ubuntu és unity fikázásod hidegen hagy
Ugye nem gondolod komolyan, hogy majd a te ízlésed(ízlésficamod) szerint fogok disztribúciót/DE-t választani?!
Hint: a kérdés költői volt, nem várok választA Mint topicban is értelmes kérdést tettem fel, te meg jöttél az ..... (khm...) értelmes válaszoddal...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest