Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hiába szeretnél AMD drivert felrakni, ha a 16.04-hez már nincs külső driver, „csak” az a nyílt, amelyik (ahogy lev258 írja) benne van az Ubuntu alaptárolóiban, és amelyet az AMD fejleszt. Vagy „eltűröd” ezt, vagy használd a 14.04-et akár a nyílttal, akár a zárttal. A 15.10-et nincs sok értelme használni, még egy hónap, és vége a támogatásának.
-
zso73
veterán
válasz lev258 #26879 üzenetére
Szeretnék AMD drivert felrakni. És a játékok alatt a ventilátort szabályozni. Ennyi lenne az elvárás.
Opensuse alatt működött a program, de 100 %-on pörgette a procit. Így használhatatlan lett a gép tőle.
Ezért próbálkoztam Kubuntu alatt.. Kubuntu 16.04
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
A neten böngészve annyit találtam ,hogy
dconf write /org/gnome/desktop/screensaver/lock-delay 3600
De látszólag hatástalan. Ha visszalépek a grafikus beállítókába, akkor kikapcsolt állapotot mutat.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Dave™
nagyúr
válasz lev258 #26894 üzenetére
Ha már secureboot: adott egy Surface Pro 2, ami alapesetben erőlteti a securebootot, de ki lehet kapcsolni. Ha kikapcsolom megy minden simán (így használom), de bootkor piros a képernyő a kikapcsolt sb miatt. Videókon láttam viszont, hogy mások bekapcsolt sb mellett futtatnak ubuntut, nekem ez nem sikerül, amint visszakapcsolom nem indul el az ubi, amint letiltom megy. Mi lehet az oka? Nem nagy ügy, csak elegánsabb lenne, ha bekapcsolt sb mellett is menne (és az ubi is támogatja elvileg).
Köszi!
-
lev258
veterán
válasz Neil Watts #26892 üzenetére
A Windows-on belül fontos kikapcsolni a fastboot-ot, nem a BIOS-ban (ott a secure-t elegendő).
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
válasz Neil Watts #26891 üzenetére
Ha már Xonar DG és Ubuntu. Nálam van egy... játékra vettem persze, nem hifi audiora. Annyit tudni kell róla Ubuntu alatt, hogy vagy a fülesen állítasz hangot, vagy nincs füles erősítő. Nekem a kettő együtt még nem ment, és mindenhol ezt olvasni (Hardveres hangerőszabályzóról beszélnek ilyen esetben).
DS-ben azt hiszem nincs füles erősítő, így gondolom ez nem lép fel.SSD kérdésre: igen, működni fog.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
veterán
Ja igen, visszatérve az SSD-hez:
Most van egy UEFI módban telepített Win10-em egy SSD-n. A Fast és Secure Bootot kikapcsolom a 850-re való Ubuntu install előtt (gondolom még mindig szükséges), a biztonság kedvéért lehúzom az összes lemezemet/másik SSD-t a telepítés idejére. Ekkor a GRUB a 850-re kerül. Ha visszateszema telepítés után a lemezeket, akkor gondolom a kettő közül valamelyik elindul (boot sorrendet most ne tekintsük ), berakom az 850-et alapvető eszköznek, ekkor GRUB-ostól az Ubuntu fog indulni.
Kérdésem: Ebben az esetben elég egy
sudo update-grub
a Windowst tartalmazó meghajtó megtalálásához? Működni fog ez így?
Köszi!
Üdv. core2
-
veterán
Segítő szándék vezérel, nem az anyagi lehetőségeidet akarom firtatni:
Nem akarok fogadni, de egy Sony MDR-ZX300-zal / Sennheiser HD-407-tel ilyen gondod nem lenne szvsz. A hama igen érdekes gyártó. Van amikor jó cuccokat csinálnak, de több a kevésbé jó, én ezért kerülöm őket...
Illetve valami normális DAC-t felvonultató hangkártya sem lenne rossz a hangzás érdekében. Mondjuk Xonar DG vagy DS.
Üdv. core2
-
Foose
addikt
Köszönöm a válaszokat a fejhallgatós kérdés-re...! Most jutok csak ide,melóztam.... Hát,mivel a füles már megvan,nem veszek másikat. Erre volt most pénz.....
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
válasz Rimuru #26880 üzenetére
Akkor nem azt kéne tudatosítani a kérdezőben, hogy nem igényel külön babusgatást, voodoo varázslatot?
Ehelyett adod alá a lovat(#26872)---
A fényerő és zárolás alatt a Képernyő zárolását hogyan tudom 2 órára növelni?
-
fecus
őstag
válasz spammer #26882 üzenetére
Működött a konverzió is. Kösz.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz Lathronos #26883 üzenetére
Köszönöm. Fut.
Az akku figyelését ki kell vennem, de minden más ok."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
BoB
veterán
válasz Neil Watts #26884 üzenetére
/var -t nem nagyon pakolnám RAM-ba. Ha valami gebasz van nincs semmi logod.
Nem kell túlzásba vinni az SSD féltést, semmi baja sem lesz.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
veterán
-
spammer
veterán
Convert to new 1.10 syntax · brndnmtthws/conky Wiki
Nem túl bőbeszédű, de van ott egy konvertáló script, meg némi példa. Szerk: a legalján vannak további példák linkelve. Lényegében lua szintaxist használ.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
fecus
őstag
Az új Ubuntu Mate gépemre szerettem volna conky-t tenni, mert Lathronos openbox-os remasteréről megkívántam.
Van néhány problémám a működésével kapcsolatban:
Valami változott az 1.9 és az 1.10 között.Emiatt egyik letöltött téma sem ment mert hibát jelzett.
Nem baj gondoltam majd én programozom, de nem találtam leírást az új conkyrc szintaktikájáról.Valaki tud linket ahol leírják az 1.10-et miként kell programozni?
Lathronos ! Esetleg, ha nem sért szerzői jogokat és az 1.10-hez való akkor elkérhetem az openbox-os remaster képein látható conkyrc-t?! Eléggé tetszik és kicsit egyszerűbb megérteni és módosítani azt, úgy gondolom.
Köszönet.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rimuru
veterán
válasz leslieke #26875 üzenetére
Utemezobe berakod hogy leloje majd visszaallitsa a device-t? elobbi attol fugg mint hasznalsz, lehet cron, systemd timer, stb. utobbit is lehet tobbfelekepen, halozatkezeloddel, ip link, rfkill, stb.
(#26874) cigam: Nem mondtam hogy van ertelme, csak valszoltam a kerdesre. Teny hogy valsz hamarabb hal meg maga a vezerlo.
Vigyázat, csalok!
-
zso73
veterán
válasz lev258 #26877 üzenetére
sajnos az amd overctrl program nem működik a gyári drájverrel. 14.04 alatt is csak települ, de nem elérhető.
16.-os verzió alatt meg nem is települ.
Most 15.10 van hegesztés alatt. Már arról írok. Talén ide fel tudom tenni. A driver telepítő már felrakta az fglrx-et....[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz Neil Watts #26864 üzenetére
És a nyílt drájver honnan tölthető ? Vagy az AMD oldalán lévő Crimson jó ?
-
leslieke
Jómunkásember
Üdv!
Be lehet valahogy állítani azt, hogy a wifi X időnként (pl. 12 óránként) újracsatlakozzon?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
DrojDtroll
veterán
Egy alkalmazás a következő híbával megáll:
libpng warning: Application was compiled with png.h from libpng-1.5.12
libpng warning: Application is running with png.c from libpng-1.2.54
libpng error: Incompatible libpng version in application and libraryHogyan lehet frissíteni a libpngt 1.5.12-es verzióra?
-
Rimuru
veterán
válasz Neil Watts #26866 üzenetére
Iras minimalizalasa, atrakod a cache-t, logkat, stb ...
Vigyázat, csalok!
-
lev258
veterán
AMD-vel kapcsolatban.
16.04 alá jelenleg nem lehet zárt drivert feltenni, a nyílt van, amit használ.
A fekete képernyőre meg lehetne próbálni a nomodeset parancsot, amennyiben nem az egész fekete (van kezdeti kép-Grub vagy valamilyen választási lehetőség).
Előfordulhat az is, hogy kernel problémába futottatok, nálam volt ilyen dual-VGA-s gépen.
Esetleg várjátok meg a 16.04.1-et, vagy megpróbálok egyenként segédkezni nektek.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
veterán
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Szerettem volna felrakni az Ubuntu 16.04-et, de miután bebootol a telepítő a pendrive-ről, üres, fekete képet kapok. A grafikus meghajtóm egy AMD 5600K Trinity APU-ban lévő HD 7560D. Mit tudnék csinálni, hogy jó legyen? Olvastam olyat, hogy upgradeljek egy előző Ubuntu verziót, de tisztán szeretném feltenni, illetve szeretném, ha live-ban is menne. Előre is köszönöm!
indul a sörös aludni
-
válasz Neil Watts #26866 üzenetére
Ezek se álítanak be semmit, csak lekérdeznek. Szóval simán el is hagyhatod.
-
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz Neil Watts #26864 üzenetére
Ha nem akarod patyolgatni akkor eleg uby irasa.
Vigyázat, csalok!
-
veterán
Uraim!
A napokban tervezem magam meglepni egy 250GB-os Samsung 850 PRO SSD-vel.
Tudom, ezt már kérdeztem korábban ám most nem találom az idevágó hszeket - magamra való szűréssel sem - hogy telepítsek?Megcsinálom az UEFI pent, kézi particionálással a telepítőben megcsinálom az EFI partíciót fat32-vel, boot flaggel, a /-t ext4-gyel, meg a swapet, aztán amikor felraktam a rendszert akkor elég ubyegon fórumtárs leírásán végigmenni?
Tehát:
sudo hdparm -I /dev/sda | grep "TRIM supported"
sudo blockdev --getalignoff /dev/sda
sudo dmesg | grep -i sata | grep 'link up'
sudo hdparm -Tt /dev/sda
dmesg | grep -i --color ahci
sudo smartctl --all /dev/sda
cat /sys/block/sda/queue/schedulerSemmi egyéb boszorkányság nem kell a fentin kívül 16.04-en?
Köszi!
zso73: 16.04 alatt nem támogatott az AMD zárt (fglrx) drivere, csak nyílt van.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Damateo
aktív tag
Feldobtam az új LTS-t, Unity felülettel.
Felületben nem sok változást észlelek. Nálam kicsit instabilabb, tálca és menü rész újra indul.
Böngészés (yt videó,) és fájl másolás futott a háttérben.
Az új felület elővarázsolható valahogy?
Másik felület ami tetszik a Cinnamon. Csak még nem láttam ezzel a kiadással. -
zso73
veterán
Kubuntu 16.04 alá keresek AMD 6970 driver telepítő leírást, drivert.
Harmadjára rakom újra a rendszert, mert mindig belefagy, vagy nem indul az X."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
-
lev258
veterán
válasz Oryctolagus #26853 üzenetére
Az usb-n keresztüli internetkapcsolat egyáltalán nem triviális. Utána kellene nézni, hogyan kell beállítani.
-
Dhampir
félisten
Alkalmanként Koss Porta Pro fejhallgatót és Creative Sound Blaster Play! (a felkiáltójel a nevében van benne, tehát nem valamiféle különlegességet kiemelő felkiáltásnak szánom) USB-re csatlakoztatható külső hangeszközt használok (Bodz cikke alapján K-Mic KM720 néven is kapható olcsóbban), amik Linux és Windows alatt egyaránt beváltak.
[ Szerkesztve ]
-
Miért akarsz megsüketülni? A fejhallgató kialakításától is is függ (nyitott, félig zárt, zárt) hogy mennyi környezeti zajt enged át. +A zártak sem szüntetik meg, csak csökkentik a hallható környezeti zajokat, és ott van még a csonthallás is amit nem tudsz kiiktatni.
-
Lathronos
őstag
Ahogy hangszórók esetében is, itt se mindegy mit használsz. Ha kristálytiszta kiegyenlített hangszínre vágysz, bizony 7-8000 Ft-ot minimum rá kell szánnod erre a célra. Sony-ból már egész jókat lehet kapni ennyiért. Na meg az integrált hangchip se a legjobb választás és a hangfájl tömörítésének módja is befolyásolja nem is kicsit a minőséget, valamint a lejátszó szoftver. Javaslom a flac-ot mp3 helyett, igaz, hogy a mérete a többszöröse, de a minőségbeli különbség óriási. Lejátszóból pedig használd a DeadBeef-et. Meg fogsz lepődni, ahogy annak idején én is mikor kipróbáltam. Azóta se vagyok mást használni zenelejátszásra. Van benne equalizer is, a hangszín testreszabásához. Továbbá kipróbálhatod a PulseAudio Equalizer-t is, az is sokat képes javítani a hang minőségén.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
Foose
addikt
Sziasztok! Xubuntu 16.04 van a gépemen,vettem egy egyszerű Hama fejhallgatót,de nem lehet hangosan hallgatni,mert torzít a basszus. Nyilván halkabbra veszem,de akkor a fülemtől kb 50 cm-re ha csettintek,hallom zene mellett is. Hogyan tudnám hangosabbra venni a zenét úgy hogy ne legyen sok a basszus? Valami egyszerű integrált hangkártyám van. (Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller)
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
lev258
veterán
-
Oryctolagus
tag
Miért nem tudok csatlakozni az internethez?
Hipernetem van Huawei E5372 a modem típusa.
Wifin keresztül nem volt probléma.
Usb kábelen keresztül van gond.Per aspera ad astra.
-
Dave™
nagyúr
válasz róland #26846 üzenetére
Köszi! Az ikon téma Numix Circle, a GTK Numix daily, a panelen pedig my-weather-indicator, rendszerterhelés indikátor, a háttér pedig ez.
-
duo
addikt
én meg egy olyanba fogok, hogy netinstallal és egy előre beállított sources.list file.al egy minimál tde környezetet fogok létrehozni debian jessien és xenialon (előbbi 64 bit utóbbi 32)
most csak úgy rápróbáltam a telepített openboxomra. ha kellőképpen lepucolom elég durva cucc lesz.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
growler
őstag
válasz DataTraveler #26835 üzenetére
Ha a routereden nincs beállítva mac cím szűrés, :
sudo apt-get install inxi
Ezután
inxi -n
( A kimenet tartalmazza a lényeget, és elég rövid ahhoz hogy bemásold a válaszodba. )
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Ubuntu gyári telepített film lejátszó-ba lehet állítani a felirat ki-be kapcsolását? -
Lathronos
őstag
lsusb parancs kimenetét láthatnánk?
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
törölt tag
Esetleg rejtve van? SSID?
Nálam akkor nem csatlakozott. -
Pl. az új kártya új mac címe miatt nem engedi fel a router/ap.
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Ubuntu 16.04 alatt Wi-Fi keresztül használtam a nettet eddig egy TP-LINK TL-WN722N vevővel de most vettem egy TP-LINK TL-WN8200ND vevőt és valamiért nem akar felcsatlakozni a internetre pedig fullon van a jel. Mi lehet ennek az oka?
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
fo_di
őstag
sziasztok,
valaki tud nekem segíteni, mit kell csinálnom, hogy ubuntu serverre telepített kodiban automatikusan bemountolja a rendszer az ntfs partíciós pendrive-okat? nem egyedi azonosítónként csinálnám meg, mert jó lenne, ha bármilyen pendrive-ot be tudna mountolni a rendszer -
törölt tag
Segítség
A betűk elállítódtak
nem tudok írni ékezetes betűket + cseréli z,y + össze vissza vannak a másodlagos billentyűk
laptop -
AlBundy
aktív tag
válasz lev258 #26828 üzenetére
Köszönöm a tippet,
Időközben találtam egy ilyet, valószínű ez a probléma ismét, mert hébe-hóba 1-1 torrent seedelődik.
http://mobilarena.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_2412-2412.htmlMa bejött egy kövér nő a boltba...
-
AlBundy
aktív tag
válasz AlBundy #26817 üzenetére
Update:
Lefrissítettem 2.92-re a Transmissiont
Annyit látok még pluszban, hogy a torrent oldalon a státusza addíg seed egy torrentnek, míg be nem fejeződik a letöltés, de valójában 0 byte a feltöltésem letöltés közben és utána is.A port továbbra is nyitva.
A transmission logban nem látok semmilyen hibát.
Tipp, Ötlet? mi blokkolja a feltöltést?
Ma bejött egy kövér nő a boltba...
-
törölt tag
ÁÁ ÁÁÁ ÁÁÁÁ
Az alkalmazások keresőbe ezidáig a Ubuntu Software ikonra kikeltem mert ez a felirat jön ki a kosárra helyezett egér mellé, most beírtam hogy Ubuntu szoftverközpont és ki adta!
Mi a kettő közti különbség?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Esetleg van valamilyen terminál parancs sor amivel tudnám ellenőrizni az aktivitását fut-e, vagy telepítve van csak nincs bekapcsolva, vagy ki-be kapcsolni?
Ez a synaptic szimpatikus-bejön! Használni szeretném.
De hogy miért nem megy a Ubuntu szoftver központ!
A Mozilla szoftver frissítést mondjuk 2x indítottam egymás után, ekkor láttam utoljára a központot azóta mentőexpedíció sikertelen ! -
spammer
veterán
válasz #63761920 #26818 üzenetére
Az még önmagában biztos nem, mert azt csak a listát frissíti. Az
upgrade
talán, ha a szoftverközpont is frissül az upgrade során.És bár támogatom általában a hibakeresést és javítást, de a szoftverközpont pont az, amit jobb elfelejteni. Nem olyan nehéz megjegyezni, hogy
install
remove
purge
update
upgrade
search
. Ha mégis kattintós kell, még mindig ott van a synaptic.[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
törölt tag
válasz King Unique #26816 üzenetére
Ha a terminálból indítok egy "sudo apt-get update"
frissítést lehet hogy helyre hozza a szoftverközpont
működését? -
AlBundy
aktív tag
Adott egy frissen telepített Xubuntu 16.04.
Transmission és deluge is szépen letölti a torrent file-t, majd megáll a seed.
Port nyitva van a tűzfalon.
Ubuntu tűzfal kikapcsolva.
Ugyanezen a hálózaton egy évig üzemelt egy másik Xubuntus gép, ami problémamentesen seed-elt, port nyitás nélkül is.Hol keressem a hibát? MIlyen log-ot vagy beállítást nézzek a gépen?
A torrent oldalon meg sem látszik, hogy seedelném akár egy percet is.
[ Szerkesztve ]
Ma bejött egy kövér nő a boltba...
-
King Unique
titán
válasz #63761920 #26812 üzenetére
Az Ubuntu 16.04-ben is van alapból tűzfal beállítások, ha jól néztem. Nálam megnyílik pöccre a szoftverközpont, nem "darál". Onnan tudtam telepíteni a gufw-t is, de ha megnyitom és beírom a jelszót, akkor nem jön be az ablaka...
Az Ubuntu indítólemez-készítője egy rakás... valóban utána a Disks nem tudja törölni / formázni és hibaüzenetet dob. Bár lehet csak az a baja, hogy OS van rajta és aktív a partíció. A GParted viszont már elboldogul vele, igaz sima törlést, formázást az sem enged. Először új partíciós táblát kell tenni rá, utána már ok. Szóval ezt a részt helyesbíteném és elnézést, hogy én sem néztem meg jobban!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez az egész abból indult ki hogy a Ubuntu Software nem telepitette a Gufw tűzfalat,
ami kiderült : tomtyi :"mivel ez nem a tűzfal maga"
Így nem kell.
ÉS ezek után nem indult, nem nyitott meg a Szoftver központ csak darált a karika és kész.
Igen Izgalmas a terminál DE szégyellem magam hogy ilyen elfoglaltságot találtam nektek.
Köszönet! -
törölt tag
válasz King Unique #26809 üzenetére
Most töröltem:mkfs.ext3 /dev/sdb-vel
a partíciót.
Most egy lassú formázás.
Ha kész, Megyek vissza lubuntura.
Ja de előtte ismét indítólemez készítés.
És nem tudom hogy miért tudom ilyen nehezen törölni!
Ezidáig simán ment.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #63761920 #26807 üzenetére
Akkor ott a GParted, próbáld azzal. Ha az nem tudja törölni / formázni Linux alatt, akkor semmi. Előtte a partíciót persze le kell benne választani, csak utána lesznek aktívak az adott opciók. Ha nem lenne telepítve, akkor:
sudo apt-get install gparted
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lev258 #26803 üzenetére
A 32GB penriven létrehoztam az inditó lemezkészitövel boot pendrivet.
Ami Ubuntu 16.04...1. partíció 1,5GB iso9660 Partíciótípus: 0x00(Indítható) Tartalom ISO 9660(Joliet Extension verzió)-Csatolva ide-Nincs csatolva
és Ubuntu 16.04...2. partíció 2,4MB FAT Partíciótipus: EFI (FAT-12/16/32) Tartalom FAT(12bites)-Nincs csatolva
És szabad hely: 29GB[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lev258 #26803 üzenetére
Error deleting partition /dev/sdb1: Command-line `parted --script "/dev/sdb" "rm 1"' exited with non-zero exit status 1: Figyelem: A meghajtó leíró 2048 bájt fizikai blokk méretet mond, de a Linux szerint 512 bájt.
(udisks-error-quark, 0)
Ezt írta ki a partíció törlésekor.
Előző hiba üzenetnél formáztam volna az egész pendrivet.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz #63761920 #26802 üzenetére
Ha leírnád, ilyenkor mit csinálsz, hamarabb kiderülne az ok.
Én a Lemezeknél vagy törlöm a partíciókat egyenként és aztán újat hozok létre, vagy teljesen formázom az eszközt, új partíciós táblával. Az is fontos, hogy ne legyenek csatolva a partíciók.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest