Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz sto1911 #63195 üzenetére
Talán legegyszerűbb csinálni egyet.
1:
Esetleg, ami közel lehet hozzá, az suste mentése között fellelhető webcommander, ott van egy olyan funkció, hogy eltárolt parancsok, és egy legördülő listába elmenthetsz parancsokat. és az a parancs lehet az is, hogy felébressze a géped..
Én is azt használom erre. csak mentésként felrakod a basic.tar.gz-t majd 9092 / system /WebCommander ott van a lehetőség, a parancsot meg kimásolod a lucis ébresztésből.2:
Persze bele lehetne piszkítani lua scriptbe is. de hát nah.3. megoldás egy cgi script, ami nem csinál semmit csak éleszti a géped. Csak vigyázz, ha kívülről akarod elérni, akkor rakj valami jelszót inkább.
echo '#!/bin/sh
etherwake -D -i br-lan XX:XX:XX:XX:XX' >/www/cgi-bin/wol
chmod +x /www/cgi-bin/wolmajd böngészőből:
router_ip/cgi-bin/wol éleszti a gépet4:
Vagy ha már kívülről, akkor én tuti knockd-ot javasolnám, bekopogsz nyitja a tűzfal portot, és éleszti a gépet.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
sto1911
veterán
Olyat lehet az etherwakenek beallitani, hogy a luci feluleten kapjak egy gombot egy elore bekonfigolt wol-hoz? Alapbol ugye ki kell valasztanom az interfacet es a mac-et, nem mintha nem birnam ki, de egy kattintassal kenyelmesebb lenne.
-
sto1911
veterán
válasz Intruder2k5 #63193 üzenetére
be is allitottam, remelem bevalik
-
MODERÁTOR
-
sto1911
veterán
Sziasztok, tudna valaki segiteni, hogy a luci elereset be tudjam allitani wan felol? 80-as tiltva, 443 engedve, ill. ssh engedelyezve is kellene. 15.05-on, szerintem jol allitottam be, nem jon be a felulet...
ugy latom a dyndns nem frissitett.Van meg ingyenes es megbizhato dyndns szolgaltato a noip-n kivul?
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Próbálnák belépni de csak ilyen furcsán töltődik be az oldal.
Gargoyle mint láthatjátok.Hiába klikkelek a belépésre nem történik semmi.
Windows 7 prof fut a pc-n Firefoxal,internet exporer-el is ugyan ez a helyzet.Másik gépen linuxmint fut azon megyen szépen,vagyis be is tudok lépni.
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
whoever70
tag
azt szeretném megkérdezni, hogy ha a 1043ND v1-en fut a Suste BB 0.8.1-es FW, bridge módban hogyan tudom elérni, hogy az ipv6 címek is menjenek?
AC68U a fő router, a 1043 a másik szobában wifi-n van csatlakoztatva hozzá
-
suste
veterán
9. ???
7. frissítés, suste/headless@openwrt@BB@0.8, (2015.11.20):
....
+9092/usb3g: teljesen integrálva, nem kell telepíteni semmit utólag (de továbbra is csak az usb-serial eszközöket támogatja!).(#63187) RedCat
Nem a 4g-t nem támogatja, hanem te modemedet!
Másnál másik modemmel megy a 4g is.Router fw egyébként tényleg jó, de a legújabb modemeket az sem ismeri, ott csak a CC + egyedi telepítés és configra lesz szükség.
[ Szerkesztve ]
-
RedCat
senior tag
válasz nimfas #63186 üzenetére
Egy próbát megér, de én nem ajánlom a suste fw-t 3g-hez. Legalábbis nekem nem jött be. a 3g kapcsolatot ismeri, de a 4g-t nem. Gondolom szeretnéd kihasználni a 4g adta nagyobb sávszélességet.
Nekem a ROOTer fw jött be, szintén openwrt alapú, de a mobil netre van kihegyezve. 80 Mb/s sebességet hoz ki a mobilstickből.
-
Pr3s
aktív tag
válasz nimfas #63184 üzenetére
A suste féle verzióhoz a csomaglista frissebb, amire szükséged lehet, az a fórumban le van írva, keress rá ezekre, 3g, kmod, és elvielg megtalálod.Csak nem tudom, a régi verzióhoz megtalálod-e a hozzá illő repo-t, és a régi repoban lévő a Te modemedet fogja-e támogatni? A suste firmware-e- és ezáltal a hozzátartozó repo is frissebb, és ezáltal több modemet is támogathat.
http://logout.hu/bejegyzes/suste/openwrt_barrier_breaker_14_07_sajat_verzio.html
Elvileg a 3gmodem támogatás alapból benne van, innen már gondolom csak a readme-ket kell elolvasni, hogy be is tudd lőni! Megkerestem neked! a 9-es changelogban ott van a csomagok közt.[ Szerkesztve ]
-
Pr3s
aktív tag
válasz nimfas #63182 üzenetére
Szia!
Mindenképp váltanod kell 3rd party firmware-re, valamelyik openwrt-re, mondjuk amihez most a legjobb supportot kapod az suste firware amit HeadLess-el kooprodukcióban követtek el, keresd meg suste egyik bejegyzését itt, a neve alatt pedig ott találsz egy linket a cikkekhez és a letöltésekhez ami a 1043nd routerhez is való OpenWRT firmware-re mutat, elptte mindenképp olvasd el a readme-ket, nem véletlen készítette el suste.Ha valami nem világos kérdezz, mielőtt kinyírod a routered. Mindig van itt valaki aki tud segíteni.
-
nimfas
addikt
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem még a legelső széria van a routerből és mivel az Adsl kb 8 Mbit-et tud nálunk így gondolkodom a mobil kártyás netben. Flottas vagyok és egész emberi áron lehetne kérni netes mobil korlátlan sim kártyát.
Kérdésem hogy ezt hogy tudnám összehozni a routerrel hogy az legyen a wan oldalon és annak a netjét ossza tovább lan és Wi-Fi részen?Előre is köszönöm az ötleteket, megoldásokat.
-
suste
veterán
válasz Pinocchio23 #63179 üzenetére
ha a 1043-ast is megfelelően kordában tartod mint a 842-őt (és marad a netsebességed), és nem kell feltétlen az extroot, akkor elég simán átdugnod a hdd-t (feltéve ha a mi fw-nk lesz rajta ), és még az autoswap-ot is kikapcsolnám (dupla ram miatt)
ha kell az extroot mindenképpen, akkor a 9092-n a 3.1-gyel elég az extroot partíciót fromázni
késöbb, ha mégis kevésnek bizonyulna a ram, akkor visszakapcsolhatod az autoswap-ot
-
suste
veterán
válasz Pinocchio23 #63177 üzenetére
Ég és föld a 2 router.
Vagy mondhatnám trabant/ferrari .
CSERÉLD! -
Pinocchio23
tag
Mennyivel erősebb, és stabilabb egy wr1043nd v2 egy wr842nd v2-höz képest, ha ugyanaz a firmware van rajta, és ugyan azokat a szolgáltatásokat futtatjuk, smb, minidlna, transmission? (adódott egy csere lehetőség)
A 842-ön simán fut a smb megosztás és a dlna egy 1tb-os vinyón, ami a routeren lett formázva. A transmission lekorlátozva is elég jól megtudja fogni.
Amit a transmissionnal, az a csekély 15/1 Megás nettel letölteni kb hetente 1-2 filmet (aminek van ideje lejönni), és vissza seedelni. Erre mennyire lenne alkalmasabb egy 1043-as?
Válaszokat, eddigi tapasztalatokat előre is köszi! -
Tesztelo.hu
senior tag
Leírom az esetem, hátha más is jár így:
Egy TP-Link TL-WR1043ND V2 routerhez csatlakozik a 7270-es Fritz!Box, ezen keresztül használjuk a VOIP-ot (ePhone). Újabban állandóan megszakadt a kapcsolat, és ilyenkor a Fritz nem is tudott újra kapcsolódni. A router és/vagy a kábelmodem (Digi) újraindításával megoldódott a probléma, úgy 20 percre, amikor újra előjött.
Másik Fritz-cel is ugyanezt tapasztaltam, a Digi és az ePhone pedig jelezte, hogy náluk nincs semmi hiba. Kicseréltem a routert is egy másik ugyanolyanra, erre megjavult a dolog. Viszont észrevettem, hogy ezen nem a legfrissebb (150910) firmware van, ezért frissítettem.
És ekkor újra előjött a fenti hiba! Visszatettem az előző fw-t (140613), és azóta minden tökéletes... Szóval az újabb fw okozta a problémát (a másik routerben is az volt, és valószínűleg a frissítés után jött elő először a hiba, csak akkor már a frissítés nem jutott az eszembe), pedig abban elvileg csak a Wifi-vel kapcsolatos gyorsítás az újítás. -
sto1911
veterán
Sziasztok, fw upgrade utan luci wan felol connection refused-ot ad, mi tortenhetett? 15.05-re frissitettem, emiatt:
Thu Apr 28 18:11:55 2016 daemon.info pppd[16762]: Remote message: Too many sessions^J
Thu Apr 28 18:11:55 2016 daemon.err pppd[16762]: PAP authentication failed
Thu Apr 28 18:11:55 2016 daemon.notice pppd[16762]: Connection terminated. -
pivot
csendes tag
köszi a választ... most épp nyomtatót keres a droidos "konica minolta print services", de már vagy 5 perce keres és semmi (szerintem csak a bizhub-okat támogatja). Ubuntu alól tudok nyomtatni foomatic driverrel (a foo2lava is ígéretes, bár még nem próbáltam), ezért gondoltam hogy valahogy megoldható az openwrt alól is...
[ Szerkesztve ]
''A program az a software, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.''
-
pivot
csendes tag
Még annyit hozzá, hogy a dmesg idevágó kimenete a következő:
usblp 1-1.3:1.0: usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x132B pid 0x208C
viszont sehogy se kel életre, gondolom kellene a kernelben támogatás...de nem tudom hogyan...''A program az a software, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.''
-
pivot
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Végignéztem amit tudtam, de eddig nem leltem megoldást, így segítséget kérek: szeretném a nyomtatószervert használni egy Konica Minolta Magicolor 1600W-vel. Mindezt a TP-Link WR1043ND v3-as routeremen Openwrt Barrier Breaker (suste) féle FW alatt. A p910nd beállításainál maradt a 9100-as porton a /dev/usb/lp0 eszköz. De nem működik a nyomtatás (Ubuntu alól, socket://192.168.1.1:9100 -ként telepítve a megfelelő driver-el), hogy tudom életre kelteni a nyomtatómat?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
''A program az a software, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.''
-
LLKobe
veterán
Üdv!
V3-as 1043nd-re simán felmegy az utolsó dd-wrt ugye?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
suste
veterán
válasz #59070464 #63163 üzenetére
Gondolom nem hiaba van benne ez a feature.
Ezt mire értetted?
Ha rossz fw van fent, akkor nem bootol be, mert nem azonosítja jól a hardvert.
Ha most müködik a TFTP, akkor amig nem raksz fel boot-os gyári fw-t amiben nincs TFTP, addig működni is fog. De nincs értelme kísérletezned szerintem.
Ha v2-es custom fw-t akarsz feltenni, akkor:
1: v3 openwrt fw, amiről MTD-vel flashelsz gyári vágott v2 fw-t
2: v2 gyári fw-ről frissítesz v2 boot-os gyári fw-vel (bootloader csere)
3: v2 boot-os fw-ről frissitesz v2 custom factory openwrt-vel.Az lenne a legjobb ha a v2 boot-os gyári fw is tartalmazná a TFTP lehetőséget!
De nem tudom feljegyezte-e valaki, hogy melyik ilyen[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
suste
veterán
-
törölt tag
Nem kovettem az esemenyeket az utobbi idoben. Minden jol mukodott. Arrol a ticket-rol volna egy linked? Nos, ha jol ertem, fel kell flashelnem a v3-ra a gyari v2 firmware-t, utana feltehetem akar a Chaos Calmer 15.05.1-t vagy akar a libreCMC v2-hoz szant firmware-t a v3-amra?
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
válasz szatocs1981 #63150 üzenetére
Csak tipp.. Nézz szét a környéken, hátha valaki privatizálta a kabhegyi adótornyot aztán beköltözött vele a szomszédodba és most ezer watt-al tolja a te csatornádon..
-- Aux armes, citoyens --
-
pivot
csendes tag
válasz Ranagol_5 #63135 üzenetére
Pont ezzel kínlódtam, nálam így ment:
Először a gyári FW letöltése, és előkészítése (a boot kód levágása):
a terminálban:
dd if=wr1043ndv3_en_3_16_9_up_boot_150514.bin of=fw/wr1043nd_v3_correct.bin skip=257 bs=512
Ezután a felületről a módosított gyári FW fel-flash-elése, SIKER -> örülés
Üdv!''A program az a software, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.''
-
törölt tag
TL-WR1043ND
Supported Versions:
v1.x
v2.xEzek szerint nem tamogatott a v3-as routerem.
-
madle
őstag
válasz szatocs1981 #63150 üzenetére
Én is ezzel küzdöttem, folyamatosan eldobálta a jelet, bár nálam ez akkor jelentkezett ha ráadtam valami letöltést, felszökött a maximumig utána random megszakadt a kapcsolat és teljesen újra kellett indítani a routert vagy várni 5-10 percet hogy magától észhez térjen. Nagyon idegesítő tudott lenni napi többször.
Nekem a megoldás a firmware frissítés volt, mellé teljesen újrakonfiguráltam a routert és azóta egyszer sem jött elő a probléma. -
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
TP-Link WR1043ND V2-es routerem van, gyári legfrissebb firmware-val.
Hiba, pár hete: Wifi random módon megszünik létezni.
Ha ezek után a Wifi bellításokban bármit is átállítok, ismét müködik. Hetente, napona azért nem igazan van ehhez kedvem. Reboot nem segitett.
Találkozott már valaki hasonlóval?elöre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
libreCMC kapcsan erdeklodom, hogy boltban, webshop-ban meg lehet kapni valahol v2.x-es routert?
-
A214
aktív tag
Köszönöm a segítséget suste & RedCat ! Jelentem működik.
A teloval 15-17 Mbps mértem. Fele annyi mint a gigabitesnél.
Digi 100 netnél amúgy miért nem tudok többet mérni wifin? Gigabitesnél is max 38Mbps mérhető?
Vagy a telo tud csak ennyit? Majd laptoppal is megprobálom.
Kábelen 94-95 Mbps.[ Szerkesztve ]
-
letix
senior tag
Udv a szakiknak,
1043-as routerre az alábbi firmware-t tettem fel, mely a gyártó szerint a legfrissebb.
3.13.15 Build 140319 Rel.41339nSzeretnék a rá csatlakoztatott USB storage-re FTP-n csatlakozni egy IP kamerával.
A kamera beépített FTP kliensének tesztje csak akkor fut le sikeresen (testfile létrehozással az USB-re) ha a szerver elérését IP\DisplayName formában adom meg. De írni még így sem hajlandó rá élesben az alábbi miatt.FTP: Send file to ftp://10.10.10.253:21/cam:21/000059.jpg
Gondolom őskövület a kamera, és bugos.A kamera FTP kliense akkor is be tud csatlakozni, ha szimplán IP-vel hívom meg, viszont írási műveletkor elszáll, hisz a gyökérbe nem tud írni. És ez viszont a router nyűgje, mert se totalcmd, se egyéb kliens sem képes erre csak a display name mappa alá.
Hogyan tudnék a router által szolgáltatott ftp mögötti tár gyökerébe írni?
Van valami ötletetek?Köszi előre is!
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
suste
veterán
Nem igazán értelmezted amit irtam:
-osszekotes LAN-LAN
-ip-knel is olvasd újra amit írtam! Pont az ellenkezőjét írtadWifi:
A legegyszerűbb és biztosan működő verzió az amit írtál, hogy másik SSID.
A titkosítás lehet ua.
Nagy hátrány hogy ilyenkor nem roamingolnak az eszkozok, csak szakadás után váltanak.Olvasnivaló a blogomban! (Repeater/WDS)
-
A214
aktív tag
Digi 100 csomagom van a wifi egy windows N735 telefonnal mérve 34-36 mbit/s mutat.
Majd meglátom összekötve rosszabbodik-e a helyzet.IP beállítás:
A két routert már gyárilag más IP tudtam elérni/ beállítani, úgyhogy ez szerintem kipipálva.
A 192.168.0.1
B 192.168.1.1Wifi:
Ha a másik routert is ráteszem, akkor a lakásban két wifi jelem lesz?
Tehát egy másik nevet és jelszót kell majd annál megadnom?összekötés:
Az „A”router LAN kimenetét kössem össze a” B” router WAN vagy az egyik LAN csatlakozójával?[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Az otlet jó.
Az elvarasaidtól függ, hogy eleg-e B router (ez csak 54mbitet tud ugye?).
Sokféle beállítás alkalmazható.
A legegyszerűbb ha LAN-LAN összekotod őket, a B router LAN ip-t beállítod az A router tartományába, de ne utkozzon (A 192.168.1.1, B 192.168.1.2).
B router LAN DHCP kikapcs.[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Sziasztok, egy "A" TP-Link WR1043ND router és egy "B" TL-WR340GD routert szeretnék egymással összekötni kábelen keresztül. A célom hogy a wifi jelerősség a másik helyiségben is jó legyen, mert az "A" routerrel ép, hogy csak van jel a távolabbi helyiségben.
A két helyiség között cat5e kábel van kiépítve.
Kérdés,hogy megoldható-e? Van-e igy értelme?[ Szerkesztve ]
-
sz.gery
csendes tag
Üdv
Melyik openwrt-t ajánljátok v1.8-ra? a legújabb 15.0.5.1-el kb. fél-egy nap után szórakozik a wifi. Belassul, ping 80%ban time out-ot ad meg ilyenek. Reset után egy darabig jó, a sebesség is jó lenne, de ennél valami stabilabbat szeretnék.
Köszi -
Ranagol_5
senior tag
Még egy kérdés, hogyan tudok vissza állni gyári firmware-re ha valamiért nem tetszik az openwrt?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Az valid, hogy gyári fw-vel nem tudja kiszolgálni a 240-es UPC-s netet egy WR1043ND v1.8-as?
A modemen átjön az a sebesség, teszteltem, de a router-en nem megy 120Mbit-nél gyorsabban.
OpenWRT-vel többet bírna? Gondolok itt pl a vargalex build-re.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
suste
veterán
válasz Pinocchio23 #63128 üzenetére
Nem kell 0.8 frissítés (? ) a 0.8.1-re!
Max a 0.8.2-repair, de túl sok új dolog nincsen benne.... -
Pinocchio23
tag
Sziasztok!
Lecseréltem a routeremen (wr842nd.v2) a másfél éve felrakott suste openwrt 0.7 verziót a 0.8.1-re. Feltettep a 0.8.1 repairt.
Beüzemeltem végre egy usb hdd-t aktiv hubbal. Jelenleg stabilan megy a dlna és a transmission. Egy hozzászólásban vettem észre, hogy a 0.8-as repairt tartalmazza a transmisszion javításokat. Feltehetem ezt is vahy ezt már tartalmazza a 0.8.1 repair? -
siddis
őstag
válasz Guseppe #63125 üzenetére
Ezt a rádiós egér dolgot pár hete volt szerencsém közelről is látni.. Úgy agyonvágta a HP Miniben az összes beledugott stick-et hogy öröm volt nézni, bizonyos router-ekhez csatlakozott, másokhoz meg nem totál random módon, már majdnem újrahúztam a gépet amikor ki lett húzva, abban a pillanatban csatlakozott is.
Mondjuk az Genius volt, de gondolom ugyanazon a dzsunkán készült matricázás előtt..[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
Guseppe
tag
válasz Headless #63118 üzenetére
Most, hogy mondod, van egy Logitech rádiós egér a gépben, de használva épp nem volt. Mondjuk azt nem tudom hány GHz-es. Kicsi az esély, hogy ez lenne, de majd kihúzom ma. Mikró nincs a közelben, illetve használva nem volt a mérések időpontjában.
[ Szerkesztve ]
"Tekintsd meg istennek cselekedeteit, mert kicsoda teheti egyenessé amit Ő görbévé tett!" Gattaca
-
suste
veterán
válasz gvarga #63121 üzenetére
NE flasheld már feleslegesen össze-vissza a routert!
Ez is úgy működik mint mondjuk a telefonok, hogy van factory reset, amikor minden alapra áll...
Flashalni csak akkor kell, ha másik rendszert akarsz!Ha már van mentésed, akkor elsőnek próbáld meg a factory resetet és rögtön utána nézd meg hogy minden jól működik-e (valszeg igen).
Több böngészőt is próbálj ki, akár mobilról is.És próbáld ki az alapértelmezett openwrt támát is!!!
[ Szerkesztve ]
-
gvarga
csendes tag
válasz siddis #63120 üzenetére
Nem. Én most utoljára feltettem ezt "suste-OpenWRT-BB-0.8.1-archer-c5-squashfs-factory.bin" és a mentéseket visszaállítottam, lehet akkor ezt is hozta.
Amúgy előtte azért megnéztem, de sajnos, akkor is ez volt a gond. Ezért gondolok, routerre.Amúgy mi ez a hiba egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
gvarga
csendes tag
Hát megcsináltam most a frissítéseket (suste-OpenWRT-BB-0.8.1-archer-c5-squashfs-factory.bin), de sajnos a helyzet változatlan. A hiba ugyan az. Ez esetleg már a router lesz? Csatolok egy képet is:
Nem mertem még frissíteni a https://downloads.openwrt.org/latest/ar71xx/generic/ az itt található "openwrt-15.05.1-ar71xx-generic-archer-c5-squashfs-factory.bin", mert a sha256sums fileban lévő checksum adatok nem stimmelnek. Ez normális? Letöltöttem kétszer is.
-
Guseppe
tag
válasz Guseppe #63105 üzenetére
Normális ekkora ingadozás? Tegnap másfél órával később ugyan abból a távolságból max 6-8Mbit volt a maximum, 50-70Mbit helyett. Notebookon is max 20Mbit a 90Mbit helyett. Létezhet, hogy időszakosan este, napközben bezavarja valami a routert?
"Tekintsd meg istennek cselekedeteit, mert kicsoda teheti egyenessé amit Ő görbévé tett!" Gattaca
-
gvarga
csendes tag
Értem. Mondjuk annak idején mikor ezt a változatot választottam az volt az alap gondom, hogy ehhez a TP-LINK Archer C5 Routerhez csak ez az OpenWRT-volt képes működtetni mind a két wifit tökéletesen. Az OpenWRT oldalán találhatóak hibát jeleztek.
Lehet, hogy most újra letesztelem az eredeti Openwrt-t is. -
chros
őstag
válasz Truman #63106 üzenetére
"OpenWrt -vel fel lehet valahogyan kicsit turbózni az adóteljesítményt?"
Igen lehet, ennek neve reg-hack (masfel eve hasznalom ezeket az Archer C5-n, s regen vargalex firmwarrel a 1043ND-n). Az mas kerdes, hogy mit ersz el vele, mert ha nagyon megemeled, akkor a zajszint is no, s nem ersz vele semmit.
2 dologra jo:
- adoteljesitmeny novelese
- a letitlott csatornak engedelyesese (pl. Openwrt-n a 12-13 csati tiltott alapbol)Alkalmazasa 3 modon lehetseges:
- mivel regi router-ed van, igy erdemes lenne egy regi vargalex firmware-t keresni ra, miutan Alex beepitette ezt a funciot a firmware-eibe
- alkalmazni a reg-hack patch-et egy mar futo OpenWRT-n: [link] (valszeg BB-vel muxik (lehet, hogy CC-vel is), de elotte keszits backup-ot a 2 modosulando modulrol, biztos, ami biztos)
- ha forditasz sajat firmware-tTovabbi olvasnivalok a temaban (ugyan regebbi cikkek, de van par erdekesseg bennuk es a comment-ekben):
- [link]
- [link][ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz gvarga #63107 üzenetére
1: Ahogy már előttem leírták, semmi értelme törölgetni a szolgáltatásokat, hiszen valójában törölhetetlenek . (readonly)
2: Ha az fw felrakása előtt vagy után elolvasod a readme-ket, akkor is jóval előlrébb lennél....
3: Ahogy headless ís írta, a mi fw-nk direkt a "nas" (direkt kisbetűvel ) funkciókra van kihegyezve. Ha ezek nem kellenek, sőt zavarnak (bár ha valaki letiltja őket, akkor bajt nem okoznak -> readme), akkor olyan fw-t kell feltenni, amiben csak azok vannak amik neked kellenek....sőt simán lehet hogy akkor a gyári fw is megfelel neked.....4: Ha csak luci-s mentést csináltál (és nem a mi "overlay"-es mentésünket), akkor esetleg segíthet a factory reset + restore, mert a luci csak a config mappát menti, így fölösleges törléseket nem állítja vissza.
-
Headless
őstag
-
-
gvarga
csendes tag
Sziasztok,
következő problémám lenne "TP-LINK Archer C5" a suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26) az OpenWRT-vel.
Erről a verzióról upgradeltem 0.81-re. Tökéletesen lefutott az upgrade, hiba nélkül működik (működött a router). Uninstaláltam (szabályosan) róla olyan szolgáltatásokat amik nekem nem kellenek (FTP, torrent, stb..), ne terheljék a routert.
Nagyon figyeltem arra, hogy rendszer szintű dolgot ne távolítsak, de lehet belecsúszott valami, mert a mellékelt kép alapján "Adatok összegyűjtése..." hiba, illetve a teljesítmény grafikonoknál:
---
This page contains the following errors:error on line 17 at column 3: expected '>'
Below is a rendering of the page up to the first error.
---hibát ad a router a web felületén.
A router tökéletesen működik interneten fent van, de a "hiba" meg van. Kérdésem, hogy hogyan lehetne ezen hibát orvosolni, esetleg mit törölhettem le?
Csatolok képet is róla, illetve szolgáltatás listát, amik fent vannak most a routeren. - http://pastebin.com/QAJ3L37iElőre is Köszi!
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
OpenWrt -vel fel lehet valahogyan kicsit turbózni az adóteljesítményt?
Egy TL-WR843ND -ről lenne szó.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Guseppe
tag
Tuti valami a levegőben van. Semmit nem állítottam és ebben a pillanatban 70Mbit-et mérek mobilról és notebookról 90-100Mbit-et. Szóval lehet valami időközönként nagyon bezavarja a Wifit, de fogalmam nincs mi okozhatja. Most minden villámgyors, pedig semmit nem állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
Guseppe
tag
válasz junior11 #63102 üzenetére
Notebookból 2db, 2db tablet, telefon, de mindegyik eléggé gyengusz sebességet mutat. Asus noti egy új core i3-as, meg van egy ugyancsak új i5-ös notim, de a telefonomon ha futtatom a speedtest-et ált. 10-20 Mbit van, csak 1x-2x láttam 50-60Mbitet eddig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest