Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz vargalex #64778 üzenetére
Felraktam. OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 / LuCI 15.05-149-g0d8bbd2 Release (git-15.363.78009-956be55) verzió van fent.
Tudnál adni egy leírást, hogyan állítsam be? Link is jó ahonnan összeollózhatom.Megjegyzem, hogy nem nagyon értek az Openwrt-hez, de nem vagyok analfabéta a hálózat ügyben. Sok routert állítottam már be. -
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem (főleg Alexhez), hogy be lehet-e állítani úgy az eszközt, hogy a wi-fi részét pl.: 22-06 óráig kikapcsolja mindennap majd vissza.
TP-Link WR1043ND 1.02.rebuild van rajta.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
vargalex
Topikgazda
válasz Headless #64791 üzenetére
Már nem úgy van, hogy 30 naponta csak akkor jön e-mail, ha valójában nem változott az IP címed (pl. UPC-nél)? Mert ilyenkor az update-okat nem rögzíti a no-ip.
Erre van is egy külön ddns kiegészítő csomag, ami direkt post-ol egy fals IP-t, majd rögtön utána a valósat.Alex
-
Headless
őstag
Beállítod, hogy mit szeretnél letölteni, és azokat letölti automatikusan, sorozatokhoz a legjobb, de én már bevállalom azt a pár feles torrentet, ami néha felkerül, így filmeket is az szedi le.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz poli27 #64790 üzenetére
Az a baj, hogy rossztól kérdezed, amikor nem magamnak szedem le a dolgokat, akkor már baj van...
[kép]Amúgy igen kellemetlen jön az email is, stb. Nah meg ha elfelejted, és lejár de pont be akarsz lépni és nem tudsz az szar érzés, mondjuk még sosem fordult elő, de akkor is benne van a pakliban, sőt az is hogy ezalatt valaki lefoglalja a címet.
Amúgy válaszolva nem tudom mi a korlátozás, de ez nem csak ddns-el foglalkozik, hanem domain regisztrációval meg stb, így megeshet hogy a ddns, csak mint extra szolgáltatást ingyen adják.
-
poli27
veterán
komolyan ekkora para 30 naponta 1x az emailban található linkre kattintani és aktiválni a hostot még 2 kattintással?...
-
Sakab
senior tag
Soma01: Előfizus Tmobil, 1éve mindig használom csak hol működött hol nem...de most már bízom benne, hogy a publikus IPvel stabilan fog menni.
suste: Próbáltam úgy is, hogy oda nem írok be semmit, de úgy se ment
Headless: Nas-on fut a torrent, és erre a portra van állítva az elérés. Helyi hálón is 14692-n érem el.
-
Headless
őstag
az oké hogy 14692-őn szeretéd elérni, de a transmissionban gondolom nem ez van beállítva...
Meg a transmission hol fut a routeren? Ha igen akkor ide viszont Rule kell nem redirection.
Ha a NAS-on akkor az ip címe is kell a nas-nak, hogy hova továbbítsa. És ha helyi hálón 9091-en éred el akkor target portnak azt kell megadni nem a 14692-őt vagy mit.
-
Sakab
senior tag
Nah reggelre jött az sms, hogy aktív a Publikus IP-m a Diginél. És valóban most már ugyan az az IP van a ruter admin felületén, meg a böngészös myip.com-on is. Viszont a távelérés, még most se akar menni. Jelenleg így van beállítva:
[link]14692-es porton szereném elérni a TM-et. Azaz érdekes, hogy ha a belső hálóra csatlakozok fel akkor elérem a NOip-s címmel, viszont ha mobilnettel mobil-vagy hotspot Windows akkor már nem.
-
Sakab
senior tag
válasz vargalex #64776 üzenetére
NA sikerült a Digivel elintézni a publikus IP-t, azt igérték, h max 3 nap és élni fog akkor majd visszatérek a távelérésre.
Viszont lenne még egy kérdésem. Az itthoni Zyxel nasom szeretném biztonságosan kitenni a netre. Erre javasolták többen, hogy a ruterre állítsak be egy openVPN-t és azzal ez megoldható lenne. Tudnátok linkelni lehetőleg egy magyar leírást amivel földi halandók is feltudnák tenni maguktól az oVPN-t Vargalex-es FW alá?
Nem tudom, hogy fontos e de leírom azért a NAS 90% Torrent van amit távolról szeretnék elérni, ezt nem feltétlen kell titkosítással. Viszont a maradék 10% azok privát képek videok amik biztonsági mentés céljából vannak felmásolva. Utóbbit szeretném valahogy levédeni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Soma01
veterán
Milyen firmware-t tegyek a routerre, hogy a UPC We Free-re fel tudjon csatlakozni a router kliensként és az onnan érkező netet, ossza tovább Wifi-n, Lan-on?
Ha lehet webes felületen lehessen ezt beállítani. -
Headless
őstag
akkor hiába forwardolgatsz portot ígyse-úgyse fog menni, addig, amíg nincs publikus ip-d...
Digi telefon, leordítod a fejüket, azt délutánra van publikus ip-d...
Mint korábban írtam, az utolsó bekezdésemben, sosem fogom megérteni, honnan szedik az emberek ezt a marhaságot, hogy emiatt nem megy letöltés/feltöltés... Csupán annyi a hátrány, hogy csak aktív peerekhez tudsz csatlakozni, nyilván ebből kevesebb van, több idő, kell hogy beinduljon a letöltés/feltöltés. De ettől még mennie kell.
SZERK: Biztos, hogy eddig publikus ip-d volt... Ha eltudtad érni.
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Na felhívtam a digit mondták, hogy tudnak beállítani publikus IP címet. Délutánra meg is lesz, bár ezzel nem tudom mit érek el mivel lesz jobb visztont azt nem értem, hogy eddig NOip-s domainről eltudtam érni itthon a NAS-t. Mondjuk most pont nem mert 2 napja az is baszkódik valamiért, de működött pedig nem volt publikus IPm akkor se.
-
Sakab
senior tag
válasz Headless #64771 üzenetére
Próbáltam a felette lévő átirányításnál is, de ott se ment. MOst visszaértem így elvileg az átirányítás az jó ugye? a felső rész az úgy jó lesz? mert ott is mindent acepra raktam hátha az a baj. Az a baj, hogy nem tölt se le se fel...semmit
A whatismyipaddress.com oldalon más IP-t dob ki mint ami a ruternél a IPv4 WAN Status adressnél jelenik meg. Nem értem miért de ez lehet a gond?Emiatt nem megy a letöltésem? DIGI Net nél lehet publikus IP-t kérni?
na a letöltés beindult viszont felfele még semmi
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Nem szabály, hanem átirányítás kell neked.
Másrészt ne a beépített ellenőrzőt nézd, hanem valami online portcheckert.
Harmadrészt wan ip megegyezik a router és egy online ip ellenőrző oldalon? Ha nem, akkor telefonálj, a szolgáltatóhoz, hogy publikus ip-t szeretnél.
Ezt meg sosem fogom megérteni honnan szedik az emberek, attól még, hogy nem vagy aktív tudsz fel/letölteni. Csupán annyi a korlátozás, hogy passzív peerekhez nem tudsz kapcsolódni.
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Illetve ha már neki kezdek akkor lenne még egy gyors kérdésem. Amióta megvan a NAS azóta kínlódok vele mert valamiért mindig bedöglik és kezdhetem előről a hiba kisakkozását.
Szóval próbálnék egy portot nyitni a NASon futtatott Transmission-nak. Ha magába a programba nyomok rá, h test sose volt még olyan, hogy azt írta volna ki h OKÉ nyitva mindig azt írta, hogy zárva, de hol működött hol nem. Most pl megint nem működik, se le se fel nem tölt semmit. Szóval hivatalosan protokolszerűen a Vargalex féle FW-vel,mi módon tudon tudok portot nyitni? Jelenleg így néz ki:[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy van egy 1043ND-s ruterem vargalex es fw-vel ill egy zyxel 325v2 Nasom. Ezt szeretném kívülről elérni, eddig noip vel és FTPvel oldottam meg, de szeretnék valami biztonsàglsabb meoldást. Erre javasoltak, h a ruteren állítsam be az openvpn-t. Ebben kérném a segítségetek, tudtok valami how to leírást linkelni amiben minden lépés le van írva, mert sajnos hálozatokban nem vagyok jártas :/
-
krealon
veterán
"A kérdésem tehát annyi, hogy ha egy WAN DHCP-kliensre (avagy gyári softnál dinamikus IP-re) van állítva és a saját alhálózat nem üti az érkező UTP kábel felett lévő alhálózatokat , akkor a fenti DHCP mégis miért tud belepofázni a mi saját kis birodalmunkba?"
Ez egy ismert hibaja a korai boot loader-nek, miszerint nem kapcsolja le a WAN interface-t, es a boot kezdeten a WAN es a LAN kozos broadcast domain-be kerul (keresztul megy rajta a DHCP forgalom).
Firmware frissitessel orvosolhato a problema.
(Ha OpenWrt alapu rendszer van rajta, akkor elobb egy korabbi verzioju vagott (boot mentes), gyari firmware-t kell visszatenni, majd a legfrisebb gyarira frissiteni, vegul mehet vissza az alternativ firmware.) -
k_miso
tag
Sziasztok!
Vettem a WR1043 mellé egy WR841-et. Erre is szeretnék Open WRT-t feltenni. Suste lapján találtam is V8-hoz, de az új szerzeményem V10.
Tud valaki V10-hez fw-t?
Esetleg lehet jó hozzá a V8-as?Előre is köszi a segítséget.
miso
miso
-
Headless
őstag
válasz Pinocchio23 #64753 üzenetére
Kereső/google csodákra képes...
-
csixy
addikt
Az egyik munkahelyemen eddig egy 1043nd v1 volt használva a legutolsó verziójú vargalexes openwrt-vel. DHCP kliensként csatlakozván saját alhálózattal és NAT-olással használtuk, hogy a fenti irodaszinttől (amihez én nem férek hozzá és ahonnan az internet érkezik UTP kábelen) függetlenek legyünk. Péntek este telefonáltak rám, hogy szétment a hálózatunk lent és nem tudják a hálózatba kötött két gépet használni és internet sincs. Ma reggel tudtam ránézni. Az agyon konfigolt routert egy hosszú resettel tudtam visszahozni , de ujrakonfigolás után a DHCP-be felülről mindig belepofázott valami éspedig a 0-ás ill néha az 1-es alhálózatról jött a diriga. Végül az öreg routert félretettem és egy másik kis egyantennás tp-linket konfigoltam be, de azzal is ugyanúgy jártam, hogy amint beledugtam a WAN lukba a leérkező UTP kábelt és újraindítottam, akkor a saját alhálózatát félretette és a fenti 192.168.0.-ás alhálózattal kezdett együtt koketálni, pedig már kínomban a 192.168.178.-as fritzboxos alhálóra konfigoltam lent a LAN-t. Kényszermegoldásként a kis router LAN-ját a 192.168.0.254-re tettem és kikapcsltam a DHCP-t és AP-switch módban most működik minden , a WIFI is mindaddig , amíg fent át nem állítanak valamit.
A kérdésem tehát annyi, hogy ha egy WAN DHCP-kliensre (avagy gyári softnál dinamikus IP-re) van állítva és a saját alhálózat nem üti az érkező UTP kábel felett lévő alhálózatokat , akkor a fenti DHCP mégis miért tud belepofázni a mi saját kis birodalmunkba?
Az öreg 1043nd v1-hez keresek egy új tápot és tennék rá egy újabb openwrt-t. Mit tegyek rá?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
poli27
veterán
válasz vargalex #64750 üzenetére
Ez mind szép és jó, de akkor miért csinálja hogy az addig működő portot,gondolva egyet, nem nyitja ki sehogy se 1 hetes router, és ha restart van(a port miatt restartoltam hátha elindul a port) akkor nem csatlakozik vissza a pppoe,mondjuk ezt kezdetektől fogva tapasztaltam... holnap megy rá egy openwrt szerintem..... Valamiért ez csak szivat engem most....
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz poli27 #64741 üzenetére
Arról már nem is beszélek, most ujraindítottam távolról, és baszik felcsatlakozni pppoe-ra (digi) magától...ddns bevan állítva és megy is, ha felcsatlakozik... így most el se érem, fax kivan... ez volt az utolsó TPlink router amit vetettem valakivel... pláne ha én adminisztrálom...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Gyurka6 #64738 üzenetére
Üdv!
Igen ezt már én is jelezni akartam, hogy szintúgy hasonló eset.
Uptimerobot -on regelve vagyok, ott figyelem az uptimeomat, 2 mellék szolgáltatónál vagyok még, az egyik a dynu.com ez nagyon perfekt, teljesen free és nem kell hosszabbítani domaint 30 naponta, a másik a no-ip.com...
Az ipdns.hu nekem is b.szakszik már pár napja, ezért használom inkább a külföldi lehetőséget, az nem szakad..Azthittem egyéni problémám ez de akkor nem.
DokY | www.zsolti.hu
-
poli27
veterán
Eddig ment a kamera egy isminél, amit én állítottam be, erre mától nem érhető el a kamera, nincs natolva, a routert simán elérem távolról, csak a port nyitás nem működik valamiért, komolyan kezd elegem lenni a tplinkből, a mikrotiken valamit megcsinálok ahhoz nem kell hozzányúlni addig amíg az eszköz nem romlik el....
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz Pinocchio23 #64737 üzenetére
Hali!
Többünknek szóltak az ipdns.hu-tól, ellenőrzéskor (url) mindig frissítést kért, openwrt-digi-nél ip cím forrása: interfész, az interfész (csak ilyenkor jön elő!) :pppoe (Az egész ellenőrzés itt fölösleges is, ugyan annyira állítod mint a frissítést (alapból 72ó).)
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
Pinocchio23
tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban 10 illetve 20 percenként frissíti a router az ip címem az ipdns.hu-n, úgy hogy közben az ip-m nem is változik.A configom a következő:
config service 'myddns'
option interface 'wan'
option use_syslog '1'
option use_https '0'
option force_interval '72'
option force_unit 'hours'
option check_interval '10'
option check_unit 'minutes'
option retry_interval '60'
option retry_unit 'seconds'
option service_name 'ipdns.hu'
option domain '****.ipdns.hu'
option username '*******'
option password '*******'
option enabled '1'
option ip_source 'network'
option ip_network 'wan' -
Dyingsoul
veterán
válasz Dyingsoul #64734 üzenetére
Párral felettem megtaláltam a választ: megy vissza a gyári FW... Elnézést a korai kérdésért!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Ma kötötte be a Digi a gigabites netet, a routeremen olyan FW van ami szerintem kevés hozzá...Router: TP-Link TL-WR1043N/ND v2
FW: Gargoyle Version:1.6.2A speedtest csak 200/180-at mér a routeren keresztül, de ők rákötötték a gépre a wan kábelt, úgy 600/200-as eredményt mutatott ugyanazon a szerveren.
A kérdésem: Milyen FW-t ajánlanátok erre a routerre ami a maximum sebességet hozza? Wifi-t is használjuk szinte non-stop ezért wifi stabil fw kellene..
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
DVlad
őstag
Urak!
Amatőr kérdésem lenne. Adott egy ilyen router (v1 vagy v2 azt hiszem). Azt szeretném elérni, hogy egy olyan hálózatom legyen, amelyben van egy notebook, egy média lejátszó, és egy külső hd is, a hd tartalmát vezetéken érjem el a notebookról és a média lejátszóról is egy időben, dugdosás nélkül, valamint a mp netelérést is kapjon vezetéken. Ehhez elég ez a router? Ha igen, akkor pontosan mit, hova kell illeszteni? Illetve, ha önmagában ezt a feladatot nem látja el a 1043-as, akkor milyen plusz eszközre van még szükség a fenti rendszer eléréséhez?
Előre is köszönöm! -
Panhard
tag
válasz vargalex #64728 üzenetére
Kipróbáltam, kábellel csatlakoztam az első routerre, elérem a másodikat. Viszont a 80-as porton. Nekem a második routerban 800-as port van megadva a Web Management portnál, de az úgy látszik csak a wan portra érvényes. Local hálózatból mindig 80-as porton van.
Nem értem. Minden mást lehet forwardolni, bármilyen portra, csak routert nem? -
-
-
nemethge
csendes tag
Sziasztok,
1043nd v3 ,Chaos Calmer 15.05.1 ez a vas és a fw, a net pedig digi 1000
kérdésem, hogy érdemes ezzel küzdeni vagy ez csak ennyit tud. 230Mbps.Settings for eth0:
Supported ports: [ ]
Supported link modes: 1000baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: No
Advertised link modes: 1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: No
Speed: 1000Mb/s
Duplex: Fullkliens win8 Intel(R) 82567LM-3 Gigabit karival
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. -
woodworm
veterán
válasz kovbandi82 #64719 üzenetére
Emlékeim szerint meg kell adni neki a fő routert átjáróként.
-
Trekihez nem csatlakozik sajnos
Announce error: Could not connect to tracker - Today 03:19:40 PM -
Sziasztok. Megtetszett a Vargalex firmware, vettem egy 1043ND routert próbálgatni a dolgot.
A router egy WDR4300-on lóg AP módban, 192.168.0.2 ip-n. A DLNA, FTP dolgot beállítottam, belső hálón minden ok is, Transmissiont is elérem de....nem tölt le. Valszínű nem lát ki a netre. A kommunikációs portokat elvben megnyitottam a WDR4600-on, sőt, ideinglenesen a Vargalexes routert DMZ-be raktam, de így se. Sajna tracker info nincs a webes felületen, nem tudom milyen hibát dob a treki.
UNPNP bekapcsolva, DHCP letiltva. Teljesen tanácstalan vagyok[ Szerkesztve ]
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ver3-as router, de a gyári táp helyett egy 1A-es tápegységet kaptam hozzá (használt vásárlás), viszont van még rá garancia. Kérdés, hogy ha egy rossz tápegységgel visszaviszem, akkor azt cserélik garanciában? Illetve ha ez működik, ugyanitt keresek már nem működő 12V / 1,5A tp-link tápegységet
Köszönöm!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
suste
veterán
az a tipikus tünet, hogy a wifi kezd problémás lenni, mert ehhez kell nagyobb energia
hogy hogyan, az mindenkinél lehet kicsit más
5-6 év sok idő 7/24 -ben, ennyi idő alatt elfáradnak ezek a kis tápok (kondik), és a felét se tudják leadni normálisan annak amire tervezve lettek.....
persze simán lehet, hogy a routeren belüli kondik is oda vannak -
Doky1988
senior tag
Üdv!
Kellene nekem 1 kis segítség!
Van 1 1043ND V2-es routerem, suste openwrt -vel.
Bevagyok regelve uptimerobot.com -ra, ami figyeli milyen időközönként szakad le a routerem, illetve % -osan jelzi, mennyire online.Nem is ez a lényeg, a napokban 10-20 percenként megszakad külső elérésileg.
Most szétnéztem a rendszernaplóban, és ezt találtam.Wed Nov 2 13:28:53 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:28:53 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:29:22 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:29:22 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:35:18 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:35:19 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:44:42 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:44:43 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ruMi a teendő?
DokY | www.zsolti.hu
-
Panhard
tag
Sziasztok. Van egy TP-Link1043-as routerem. Ezen OpenWrt van. Ez csatlakozik a netre. Erre a routerre csatlakozik egy másik TP-Link router is wifin, bridge üzemmódban a hatótáv növelése miatt.
Az a problémám, hogy a második router webes felületét sehogy sem tudom forwardolni a netre.
Bármilyen más eszközt, ami arra a routerre csatlakozik lehet.
A beállításaiban a remote management IP címnél megadtam: 255.255.255.255, a portnál próbáltam már többet is: 80,800, de semmi.
Elvileg az OpenWrt egy ugyanolyan eszköznek kell hogy lássa, mint a belső hálózatban lévő bármilyen eszközt. Minden más eszközt tudok is forwardolni, de ezt a routert nem. Tudtok ebben segíteni? -
krealon
veterán
(#64708) Sanya
"tápegység döglődik?"(#64709) Bunt
"Az miből látszódna?"Ebbol (mivel ez a tap doglodes tipikus tunete):
(#64706) Bunt
"5-6 éve használok egy TP-Link TL-WR1043N/ND v1 típusú routert,
[...]
Viszont további gond: ha újraindítom a routert, akkor most már mindig úgy indul el, hogy nincsen wifi!"[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Dealer20 #64705 üzenetére
Speedboost
Tudod egyáltalán az mit csinál? Mert számomra nem mond semmit. .. Csak tippelni tudok, hogy az a 3x3:3-as mimo viszont ehhez kliens is kéne, kb nullához konvergál a száma az ilyen klienseknek. Amúgy openwrt tudja...Ha visszarakod webrevertet igen, mintha "mise" történt volna.
V2tov3
Először openwrt majd az alól mtd parancsal kell flashelni az fw-t. Ekkor egy hibrid, készül v2-es bootloader viszont v3-as fw ha ezután flasheled a gyári oldalról leszedett fw-t akkor minden tekintetben v3 lesz belőle.Gyáriról minden esetben factory verzió kell.
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
5-6 éve használok egy TP-Link TL-WR1043N/ND v1 típusú routert, amin vargalex féle v1.02.1 (trunk, r29492) / LuCI Trunk (trunk+svn8076), 2.6.39.4 firmware-t használok, idáig nagy-nagy megelégedéssel.
Az utóbbi hónapokban viszont sajnos azt játssza a router, hogy se lan-ról, se wifiről nem működik a P910ND nyomtató szolgáltatás, kiküldésre kerül a nyomtatandó anyag, de nyomtatás nem történik.
A router újraindítása után aztán a következő nyomtatás mindig sikeres lesz, akár lan, akár wifiről érkezik a kérés. Aztán megint nem nyomtat másnap pl.
Viszont további gond: ha újraindítom a routert, akkor most már mindig úgy indul el, hogy nincsen wifi! Ilyenkor lan-on keresztül be kell lépnem és engedélyeznem kell a wifi-t, utána, a következő újraindításig jó!!
Tapasztalt már ilyet valaki? Mi lehet a gond?
Köszönöm.
-
Dealer20
tag
Suste lenne néhány kérdésem
A Te verziódban nem lesz a speedboosthoz hasonló wifi tuning ?
Ha Luciban frissítem a firmware-t a wr1043nd_v2_130925_webrevert.bin akkor visszaáll gyárira és utána úgy kell kezelni mintha sosem lett volna rajta openwrt ?
Ezek után jók a TP-link oldaláról letöltött FW-k vagy csakis vágott ?
Látok az oldaladon : wr1043nd_v2_to_v3.bin fáljt is ezzel v3 verzió lesz a routerből ?,ebben az esetben rögtön ezt kell rátölteni és a wr1043nd_v2_130925_webrevert.bin nem szükséges ,ha openwrt van rajta ?
Ha a gyáriról újra vissza akarok állni akkor pedig újra suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin firmwaret kell feltöltenem ?
-
Dealer20
tag
Vagy esetleg valami ötlet hogyan állítsam be ?
Lehet a konfigurálás sem a legjobb -
Dealer20
tag
válasz Tamás88 #64700 üzenetére
A csatornákat végigpróbálgattam ez volt az egyetlen ahol normális sebesség lejött róla.Antennákat már minden fele pozícióban próbáltam.Itt valamilyen más megoldás kellene esetleg eszköz csere,a lényeg hogy kb kebelhez hasonló sebsebég legyen.Amúgy a távolság nem nagy kb 5 méter légvonalban és egy betonfal az akadály.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest