Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intruder2k5 #44698 üzenetére
A DynDNS-nél is működik tovább a frissítés, de havonta legalább egyszer be kell lépni a regisztrációval a DynDNS webes felületén, és kézzel frissíteni kell 1x a regisztrált web címeket. és akkor nem törlődik. én több hónapja játszom ezt a telefonba már be is állítottam, hogy 3 hetente jelezzen, hogy ne felejtsem el frissíteni, és így életben marad a regisztráció.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
MODERÁTOR
-
Maximusz
aktív tag
válasz vargalex #42222 üzenetére
Sziasztok!
lehetséges, hogy mivel kihagytam pár 30 napot a no-ip.com-os frissítéssel, már CSAK fizetős szolgáltatásként fut a no-ip.com-os dinamikus domain? Bocs, hogy ilyet kérdezek, de másnak is, vagy csak nálam?
létezik még fizetés nélküli dinamikus dns szolgáltató a no-ip-n kívűl (ami működik)?
-
zambozoli
aktív tag
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
Olyan megoldást szeretnék a 1043nd-n, hogy ha nincs csatlakozó vezetéknélküli eszköz, akkor kapcsolja le a WIFI-t.
crontab-ba figyel 15percenként:#!/bin/sh
LOG=/tmp/autowifi.log
SW=$(iwconfig wlan0 2>/dev/null | grep IEEE)
echo $(date) >> ${LOG}
if [ -z "$SW" ] # check if wifi is on
then
echo "Wifi is already OFF" >> ${LOG}
else
echo "Wifi is ON" >> ${LOG}
if [ -z "$(iw dev wlan0 station dump | tr -d '\n')" ] # Check if anyone is connected
then
echo "No-one is connected" >> ${LOG}
case "$(cat /var/autowifi)" in # check if anyone was connected xx mins ago (defined in cron)
1)
echo "No-one is connected since some time, so turning wireless OFF" >> ${LOG}
/sbin/wifi down 2>/dev/null
cat </dev/null > /var/autowifi
;;
*)
echo "Someone was connected some time ago, so leaving wireless ON for now" >> ${LOG}
echo 1 > /var/autowifi
;;
esac
else
echo "Someone is connected wlan0 (2.4 GHz)" >> ${LOG}
cat </dev/null > /var/autowifi
fi
fiDe nem fut le, mindig ott marad, hogy echo "Wifi is already OFF" >> ${LOG}
és így nem kapcsol le.
Mi lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz zambozoli #44692 üzenetére
Sajnos nem igazán, csak a router, vagy a kliens cseréje! Vannak elméletek, hogy bizonyos kliensekkel (chipsetekkel) jön elő ez a jelenség, de ezt elég nehéz kiszűrni is, és szerintem 100%-osan ez sincs bizonyítva! Mind esetre ha gondolod akkor figyelgesd, próbálgasd, hátha kiderül, hogy melyik kliensed idézi elő...
Ez a mostani nem hibaüzenet, csak tájékoztató, infó jellegű!
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz Intruder2k5 #44691 üzenetére
Szuper!
Gondolom megoldás nincs, különben biztos írtad volna.
Újraindítottam, most ezzel szórta tele a logot:
Oct 6 08:02:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA xx:xx:xx:xx:xx IEEE 802.11: authenticated
Oct 6 08:02:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA xx:xx:xx:xx:xx IEEE 802.11: associated (aid 1)
Oct 6 08:02:32 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA xx:xx:xx:xx:xx WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Oct 6 10:22:06 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA xx:xx:xx:xx:xx IEEE 802.11: authenticated
Oct 6 10:22:06 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA xx:xx:xx:xx:xx IEEE 802.11: associated (aid 1)
Oct 6 10:22:06 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA xx:xx:xx:xx:xx WPA: pairwise key handshake completed (RSN)Lehet vele valamit kezdeni? Volt egy MSI vackom azért dobtam ki mert elszórta a Wifit, most frankón cseberből vederbe. Király!
[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Normál használat közben lekapcsolta a router a wifit.
Ezt találtam a rendszernaplóban:Oct 6 06:23:33 OpenWrt kern.err kernel: [31753.600000] ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x000084c0
Oct 6 06:23:33 OpenWrt kern.err kernel: [31753.610000] ath: phy0: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
Oct 6 06:23:37 OpenWrt kern.err kernel: [31757.320000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
Oct 6 06:23:48 OpenWrt kern.err kernel: [31768.680000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
Oct 6 06:23:50 OpenWrt kern.err kernel: [31770.770000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
Oct 6 06:23:53 OpenWrt kern.err kernel: [31772.870000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!Lécci segítsen valaki megfejteni, hogy mi ez!
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
titus26
tag
válasz Intruder2k5 #44686 üzenetére
Valaki csinál ilyet? Soros kábeles élesztést?
-
Szabie93
tag
válasz Intruder2k5 #44681 üzenetére
Köszönöm!!
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz zambozoli #44682 üzenetére
nálam így van:
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSHecho Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 86400 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 86400 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -m limit --limit 1/min -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "#Betörések megakadályozása a 94.23.201.82 IP-ről
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -s 94.23.201.82 -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
########################################bocsi,azt elfelejtettem írni, hogy az SSH bruteforce részhez add hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
Valami nem sikerült mert azóta is van 30 bejegyzésem.
A Routert egyébként nem terheli, kb 5 percenként próbálkozikÍgy néz ki a tűzfal egyéni szabály:
# This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.
#########################################
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -s 94.23.201.82 -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
#########################################
BRUTEFORCE_PROTECTION_START=3
BRUTEFORCE_DROPPORT=55555
PROTO=tcp
ROUTERIP=$(uci get network.lan.ipaddr)
########################################
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSH
echo Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 1800 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 1800 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
#FTP Brute Force protection on port 2221
PROTECTEDPORT=2221
SERVICEPORT=21
SERVICE=FTP
echo Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 1800 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 1800 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
#Block URL on certain time for specified IP
#
#URL_STRING=facebook.com
#LOCAL_IP=192.168.1.188
#TIME_START=10:00
#TIME_END=16:00
#
#echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
#iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROP
########################################Vajon hol a hiba?
Természetesen a tűzfal restart meg volt.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Szabie93
tag
válasz Intruder2k5 #44679 üzenetére
Akkor én néztem el valamit akkor az jó, hogy a 1043: 192.168.1.1 és a netgear: 192.168.1.10 vagy legyen inkább 192.168.2.1?
-
MODERÁTOR
-
Szabie93
tag
válasz Intruder2k5 #44675 üzenetére
1043 a fő router, netgear szórja a wifi-t és ha pl elmegyek otthonról, és semmi nem kapcsolódik rá akkor egy idő után hiába kapcsolód rá csak akkor lesz net ha ujraindítom mindkettőt. Azonos ip-n vannak, de ha olyankor írom be a 192.168.1.1 akkor nem a luci, hanem a tomato adminja jön be, mindaddig ameddig meg nem érkezik a net rá.
-
MODERÁTOR
-
Szabie93
tag
Srácok ebben tudna valaki segíteni: (#44650) köszönöm
-
MODERÁTOR
válasz titus26 #44671 üzenetére
A soros portos élesztésről itt találsz egy szösszenetet!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5348-5348.html
-
titus26
tag
válasz Intruder2k5 #44670 üzenetére
De, volt rajta kábel. Próbáltam a resetet, semmi reakció. Ugyanaz, 1-es port szinte folyamatosan világít néha villan egyet. Ip címen továbbra sem érhető el.
-
MODERÁTOR
-
ZetorGumi
addikt
válasz Intruder2k5 #44667 üzenetére
a SYS LED indításkor villog, és mikor betölt a rendszer, akkor világít folyamatosan.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
titus26
tag
válasz Intruder2k5 #44667 üzenetére
Csak az 1-es lan les villog, mintha lenne rajta forgalom. A számítógép azt írja, hogy nincs hálózati hozzáférés.
-
MODERÁTOR
válasz titus26 #44665 üzenetére
A SYS LED állapotában nem vagyok biztos, de az tuti, hogy másképpen működik mint gyári fw alatt, lehet nem is kell neki világítani! Ezt majd mindjárt megmondja itt valaki, aki használja! A WLAN OpenWrt alatt alapértelmezetten ki van kapcsolva, így nem is csoda, hogy a LED is sötét!
Ha baj van, akkor jellemzően a 4 LAN LED egyszerre villog, néhány mp-enként!
Ha bedugod az UTP kábelt a gépbe, az érzékelte a csatlakoztatást?
-
suste
veterán
válasz zambozoli #44663 üzenetére
luci/hálózat/tűzfal/egyéni szabályok
ha nincsen ilyened, akkor szúrd be:#Betörések megakadályozása a 94.23.201.82 IP-ről
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -s 94.23.201.82 -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROPPORTaz IP-t természetesen cseréld a betolakodó címére
aztán elküldésgomb,majd tűzfal restartszerk:
ja látom náladis ua cím nyomult....így egy nem kell cserélni még az IP címet sem[ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
válasz Intruder2k5 #44664 üzenetére
most átdugtam mindent a másik routerbe. nem volt hálózat, nem értem el sem ssh-n, sem a 192.168.1.1-es ip címen. a ledek nem világítottak folyamatosan. a sys és a wlan nem világított egyáltalán.
titus26
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Valaki legyen szíves segíteni, hogy 2 napja nyomuló hívatlan vendégemet hogy tudnám rábírni a távozásra
ezzel van tele a kernel napló:
Oct 5 18:37:01 OpenWrt kern.warn kernel: [23449.260000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=:y:y:y:y:y:y:00:17:10:02:53:52:08:00:45:00:00:3c SRC=94.23.201.82 DST=x.x.x.x LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=53 ID=29530 DF PROTO=TCP SPT=33025 DPT=2222 WINDOW=14600 RES
Oct 5 18:37:02 OpenWrt kern.warn kernel: [23450.260000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=y:y:y:y:y:y:00:17:10:02:53:52:08:00:45:00:00:3c SRC=94.23.201.82 DST=x.x.x.x LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=53 ID=29531 DF PROTO=TCP SPT=33025 DPT=2222 WINDOW=14600 RES
Oct 5 18:37:04 OpenWrt kern.warn kernel: [23452.270000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=y:y:y:y:y:y:17:10:02:53:52:08:00:45:00:00:3c SRC=94.23.201.82 DST=x.x.x.x LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=53 ID=29532 DF PROTO=TCP SPT=33025 DPT=2222 WINDOW=14600 RESLécci, Lécci, Lécci, Lécci!!!
[ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
válasz Intruder2k5 #44661 üzenetére
áramtalanítás után csak a power led, wan led, és az 1-es port világít. Féltégla lett?
Ez mi ez a soros kábeles téma? Tud ebben valaki segíteni nekem?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz titus26 #44659 üzenetére
Szia!
Fél óra után már tök mindegy, ha eddig nem csinált semmit, akkor már nem is fog! Azt nem mondom, hogy nyugodtan, de áramtalaníthatod, és nézd meg, hogy elindul-e! Ha félrement valami, akkor azt már úgysem tudod visszacsinálni csak soros kábellel, annak meg tök mindegy, hogy most kihúzod, vagy se...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz RootRulez #44658 üzenetére
LAN <-> LAN irányokban szinte minden Gbit-es router átereszti ami rá van írva, de WAN <-> LAN vonatkozásban más a helyzet, itt már az egyéb hardveres tényezők is képbe kerülnek, mint a memória, de főleg a proci! Az újabb típusok már rendelkeznek HW NAT-al, ennek segítségével 7-900Mbps-t is áttolnak, de ez csak gyári fw-vel működik, a sokak által kedvelt 3rd party fw-kkel az újabb vasak is inkább 4-500Mbps-t tudnak!
[ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy openwrt-s tl-wr1043-as router. Nem sikerült a teljes bekonfigolás, működött rendesen, csak a külső hdd nem ment rendesen. Gondoltam felrakom a vargalexes firmwaret, el is kezdte, de a performing system upgrade-nél áll. Látszólag nem csinál semmit. Mit tegyek? Fél órája nem történik semmi. -
RootRulez
félisten
-
MODERÁTOR
válasz RootRulez #44654 üzenetére
Szia!
Gyári fw-vel akörül van, amennyiben a WAN <-> LAN áteresztőképességre gondolsz! OpenWrt-vel lehet elérni nagyobb sebességeket, bár a tapasztalatok szerint a UPC 240-es netet ekkor sem bírja el, még ha teszt körülmények közt ezt túl is lépte, illetőleg a használt kerneltől is függ a végeredmény!
-
zsolt501
nagyúr
válasz RootRulez #44654 üzenetére
Nem ilyen nincs, max valami driver gond lehet a számítógépben.
De lehet kábel gond is.én 50-60 MB-al tudok másolni kábelen, ami minimum 384Mbps
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Létezik az, hogy ez a router "csak" ~150Mbps-ot enged át kábelesen? Azt hittem ezért van gigabites portokkal szerelve, mert el is bírná azt.
Üdv: RR
═════════════════════════════════════════
-
Sniper888
csendes tag
Sziasztok!
mostanában várható újabb vargalex verzió?
mert hogy január óta nem láttam újabbat?sniper
GIGABYTE Z490 VISION G, Intel i7-10700KF, 32Gb Ram, RX580 8GB , Corsair HX850i Platinum, CoolerMaster RC 690
-
zambozoli
aktív tag
válasz gyuszaa #42150 üzenetére
Szia sikerült megoldani valahogy, látogatnak engem is!
Oct 4 15:24:38 OpenWrt authpriv.info dropbear[2445]: Exit before auth: Disconnect received
Oct 4 15:29:14 OpenWrt authpriv.info dropbear[2446]: Child connection from 94.23.201.82:45913
Oct 4 15:29:15 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2446]: Login attempt for nonexistent user from 94.23.201.82:45913
...
Oct 4 18:33:54 OpenWrt authpriv.info dropbear[2524]: Exit before auth: Disconnect received
Oct 4 18:38:29 OpenWrt authpriv.info dropbear[2525]: Child connection from 94.23.201.82:58118
Oct 4 18:38:30 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2525]: Login attempt for nonexistent user from 94.23.201.82:58118Valaki tud segíteni, hogy pár próbálkozás után az IP cím ki legyen tiltva hosszú időre!
-
Szabie93
tag
válasz Intruder2k5 #44548 üzenetére
Na mégse lett tökéletes. Olyan van, hogy amikor semmi nem kapcsolódik a wifi-re akkor egy idő után (pl. amikor haza jövök és kezdeném használni), hogy az eszköz csak a switch-t látja, de net az nincs, ilyenkor az admin felületére is be tudok lépni és onnan újra indítani, majd egy kis idő után megjön a net és ha beírom 192.168.1.1-et akkor csak a luci jön be nem a tomato. Próbáltam fix ip-t adni neki luci-ból, de nem engedi beírni a mac címét, hogyan lehetne ezen segíteni, hogy ne választódjon le, ha nincs használatban a wifi?
Péter
-
springer
csendes tag
Köszi!
Ezeket már vágom, csak én nem is látom a nast sajna. Azért köszönöm! -
Tutu7030
veterán
válasz springer #44645 üzenetére
Igen, routerben látszott rögtön, hogy ip-t kapott. ip-t bemásoltam a böngészőbe, adminként beléptem (admin+1234 a login/pass alapból, ha jól emlékszem), ezt rögtön módosítottam, majd jött a hdd beállítás (JBOD/RAID tetszés szerint). Telepítettem a transmissiont, beállítottam a dyndns-t, statikus ip-t, de ezeken kívül semmi különösebb beállítás nem kellett. Jah, a statikus ip esetén figyelj rá, hogy a routeren a dhcp részben beállított tartományon kívül legyen a nasnak adott ip.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
springer
csendes tag
Igen. Routerben láttad rögtön? Kellett valamit állítani?
-
-
springer
csendes tag
Üdv!
Hátha van valakinek ötlete:
Ilyen routert használok, adott egy új Zyxel NSA-325 nas benne két wd red 2TB winyó, a Nas seeker nem látja, tehát semmit nem tudok vele kezdeni. A Nason az állpotjelző led látja a winyókat, a routerben nem látom a nast, lehet kihagytam valami beállítást. Előre is köszi! -
rgobolos
csendes tag
Na sikerült elindtanom a routert, a csuda tudja hogy hogyan, mert én nem csináltam vele semmit, de a romjaiban telepitett firm elinditotta a luci-t és innen fel is ment a vargalex-es firm. is.
Köszönöm a segítségedet!!! ...de még egyet kérdeznék.
Ha nekem a 1043-as nem routerként funkcionál, hanem csak wifi AP-ként, 1000-es switch-ként és egyéb áldásos tulajdonsága miatt, akkor hogyan tudnám azt elérni hogy a routerben is legyen net, de a gépek a 1043- mind két oldalán lássák egymást?
nyomkodtam már sokféleképpen, de a lan-ba dugva nem hajlandó a nethez szagolni, ha meg wan-ba dugom akkor a helyi hálót bukom. ha pedig elkezdek okoskodni hogy hidat tegyek közéjük, rendszerint elszáll az ip beállításom annyira, hogy csak a failsafe-ben tudok javítani rajta.
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44639 üzenetére
köszönöm mégegyszer
joo8 -
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44637 üzenetére
a routerben az adatforgalomnál , majd még jobban átnézem hátha életre lehet kelteni
köszönöm szépen a segítséget! Visszatérve a 1043ashoz akkor a vargalexes tökéletes lesz rá? -
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44635 üzenetére
igen pontosan így csináltam , de a fogadott adat 0 :S lehetséges akkor hogy villámkárosult
-
MODERÁTOR
válasz fnsteam #44634 üzenetére
Ha kábelnet, akkor indítsd újra a kábelmodemet is, mert más lett a MAC cím!
Tehát mindkettőt áramtalanítod, majd 1-2 perc múlva modemet bedugod, majd ha az elindult, akkor a routert is! Így szerintem fog menni!
A legtöbb szolgáltatónál már nincs MAC regisztráció, de ha nálatok mégis van, akkor másold le a routerbe a géped MAC címét, amivel van net!
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44633 üzenetére
a nettel nincs baj a wan port villog amikor rádugom , az hogy villámcsapott router-e az jókérdés
-
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44631 üzenetére
igen elérem , simán csak a resetre nem reagált bedugott állapotban , de amikor kihúztam és úgy dugtam be hogy nyomva tartottam utánna jó lett , dinamic ipre állítottam de semmi fogadott adat nincs , sőt a netes modem ipjét se írja ki
-
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44629 üzenetére
igen , csak net sincs
-
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44627 üzenetére
sikerült elindítani de már rájöttem mi volt vele a gond , küldött adat van de fogadott nincs
-
MODERÁTOR
válasz fnsteam #44626 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, arra tudtommal se OpenWrt, se DD-WRT nincs! Szét kell kapni, megnézni, hogy van-e soros portja, ha igen, akkor mit látni rajta, stb... Áram alatt 10mp reset megvolt rajta? Ha igen, akkor esetleg próbáld lenyomott reset gombbal áram alá helyezni, és tartani még vagy 10mp-ig... IP címet ad a gépnek?
[ Szerkesztve ]
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44625 üzenetére
meg még van egy másik routerem is a polcon , nem jön fel a a belépő lapja sem , de villog a sys is meg a wifi minden jó kivülről , azzal mit lehetne kezdeni?
TL-WR543G Ver:2.23 -
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44623 üzenetére
és a nokiás kábelon kívül mást nemlehet használni? pl van itthon hosszabbítós , vagy mini-micro usb-s , meg vannak még valami régebbi adatkábelok valahol
-
MODERÁTOR
válasz fnsteam #44622 üzenetére
A tüskék nincsenek rajta, de ha van egy segítséged, akkor addig rá lehet nyomni a három kábelt, már én is csináltam így kollégámmal egy routeren, amit nem akartam forrasztani!
A régi soros port nem szerencsés, legalábbis szintillesztő (vagy mifene) mindenképpen kell hozzá, az 5V vs 3.3V eltérés miatt!
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44621 üzenetére
régi siemens soros portom van , az is jólenne hozzá? és még annyi hogy azok a tüskék alapból nincsenek rajta a nyákon? igazából forrasztgatni nem nagyon szeretném , nehogy garivesztéssel járjon :S
-
MODERÁTOR
válasz fnsteam #44619 üzenetére
Van igen, több is, pl. itt a topikban is!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_5348-5348.html
Na meg persze OpenWrt Wiki-ben is...
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#recovery.via.serial.console
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#oem.installation.using.the.tftp.and.rs232.methodOpenWrt vargalex build!
http://logout.hu/bejegyzes/vargalex/openwrt_for_tp-link_tl-wr1043nd_by_vargalex/hsz_1-50.html
-
CyDoN
senior tag
válasz Intruder2k5 #44618 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Kinyílt a világ
Egyébként igen, hálózat/interfészek/IPv4 cím.(_._)
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44615 üzenetére
Van valami tuti bejegyzés vagy topic, a visszaállításról? meg a vargalexes firmware is érdekelne
-
MODERÁTOR
-
CyDoN
senior tag
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44615 üzenetére
az vagyok , csak úgyvagyok vele hogy inkább amíg garis cseréljék ki , addig van egy másik igaz az csak egy wr841es
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44609 üzenetére
úgy néz ki hogy csináltam akkor egy téglát de szerencsére garis , viszont még annyi hogy akkor mit ajánlanál rá? a külső vinyós torrentezés lenne a lényege
innen szedtem le:
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
CyDoN
senior tag
válasz Intruder2k5 #44607 üzenetére
Megnéztem a ZTE T-Home modem .1.254-en van míg a 1043 maradt a .1.1-en
(_._)
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44609 üzenetére
openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory
-
MODERÁTOR
-
fnsteam
tag
válasz Intruder2k5 #44604 üzenetére
origit kapott ...
-
MODERÁTOR
-
CyDoN
senior tag
válasz Intruder2k5 #44603 üzenetére
Akkor gondolom a 1043-at kell átállítani valami másra. Mondjuk192.168.1.akármi.
(_._)
-
MODERÁTOR
válasz fnsteam #44601 üzenetére
Szia!
Ahogy látom, az 1.11 szinte teljesen ugyanaz, mint az 1.10, Attitude Adjustment 12.09-től megy! Origi OpenWrt-t tettél rá, vagy vargalex buildet?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kraftxld
félisten
Tudna valaki közvetlen linket küldeni a legfrissebb OpenWRT firmware-hoz? Eléggé káoszos a weboldal, van ezerféle dolog csak a lényeg nem az egyszeri felhasználónak
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
fnsteam
tag
Sziasztok!
pár hete vettem egy ilyen routert , ma sikeresen sikerült tönkre vágni az openwrt-vel :S
Feltöltöttem rá majd restartolt és ugyan azt a gyári felületét láttam mint volt , megpróbáltam mégegyszer és azóta vége... csak a power led és a lan ledek égnek , szerencsére garis , de én mindenféleképpen szeretném ezt a routert torrentezésre használni aztán mostmár félek tőle nehogy megint tönkre vágjam
valami ötlet hogy mit csináltam rosszul??Láttam valahol írták hogy 1.10es verziójúnál tönkre lehet tenni , ezt megnéztem és 1.11-es , ez miatt lehetett? Ne is próbálkozzak akkor többet a dologgal?
A válaszokat előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest