Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
1043-omra kötöttem egy külső winyót, amit FTP-ként szoktam használni. Androidos telómon (ES file explorer, MX player) streamelem a filmeket, ami belső hálózatban működik is, de külsőként nem Hiába adom meg a 2221-es portot illetve a hozzáférést, visszautasítja a kapcsolatot. Windows alól semmi gond nincs, ott látom külső hálózatban is.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv, Mindenkinek!
Nem a témába vágó kérdésem lenne hozzátok..
Kérdés:
60-70 méter 6-7 téglafal Wi-Fi s megoldással (olcsón!) mivel és hogy hidalható át?Kösz a segítséget!
Vigyorka
-
mooki
csendes tag
Sziasztok, beszereztem én is egy ilyen routert és a problémám a következő:
130-135MB/S nél többre az istennek sem tudom rávenni (UPC 240-es történettel)
Nem vagyok maximalista, de nem lehet valamiféle beállítással legalább 180 környékére feltolni?
Természetesen ha kihagyom akkor 235-245 között mérek.
Válaszotokat előre is köszönöm.Take it easy.
-
konnektororr
újonc
Pár hete nagyon sokat segítettetek a 1043-as router vargalexesítésében. A végleges megoldás az lett, hogy vettem egy 3600-as routert, amivel (egyelőre) nagyon zsírul szalad a net itt (kopp-kopp). A 1043-ast meg leviszem a telekre, ott vodafonos mobilnet van, majd azt fogja osztani.
1 szó, mint 100, nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzáállást!!!!!!!
-
hesszan
aktív tag
-
LógaGéza
veterán
Na végül ez alapján sikerült megcsinálni a relayd-t, mostmár a B-re kapcsolódó kliensek is A-tól kapnak IP-t!
Portforwardot csak holnap lesz csak lehetőségem élesben kipróbálni, de remélem azzal nem lesz már baj - ugyebár csak az A-n kell azt majd beállítani, remélem átviszi.
Köszönöm a türelmet, és a segítséget"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
gabcsi01
csendes tag
Media Server DLNA USB porton van 2.5" WD 1 TB vinyó.
A gyári firmware nem a legjobb.
Milyen, melyik firmware ajánlanátok ami a legjobb lenne DLNA-ra? -
vzoli1987
aktív tag
most nézem itt is vannak moddolt firmek
http://ofmodemsandmen.com/downloads.html
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
suste
veterán
válasz LógaGéza #44788 üzenetére
nem, a pc csak azért kellett volna, hogy kábelen csatlakozva tudjad beállítani a dolgokat, és csak a végén lett volna belőve a wifi szórás
de mint alex rávilágított, így se menne simán, mert az atheros chipset ezt nem tudja lekezelni alapból, csak ezzel a relayd-del
ja! pötyögés helyett ott a lucis beállítás is[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Ezzel az a csöpp probléma van, hogy a routeren nem PC fog lógni, hanem egy DVR, ráadásul szükség van a router Wifije által szórt netre is.
Vagy rosszul értelmeztem úgy ezt a megoldást, hogy csak azon a PC-n lenne kapcsolat, amivel beállítom?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
suste
veterán
válasz LógaGéza #44784 üzenetére
az lenne a tuti megoldás, ha a WWAN interfésről átraknád a kliens wifit a LAN-ra
vagy meg kéne fordítani, hogy reset után nem a keresés gombbal csatlakozol az A-hoz, hanem:
1: vezetéken csatlakozol egy pc-vel, amin beállitasz fix IP-t (192.168.1.11), belépsz luciba
2: LAN interfészt hagyod statikus IP-n, de átállítod az IP-t (192.1681.10), ismét belépsz luciba de már az új cimen (192.168.1.10)
3: a meglévő wifit állítod át KLIENS módba, és így csatlakozol az A-ra, és így az egyből a LAN interfészen lenne, így kellene lennie a PC-n netnekremélem nem kavarodom már bele én is
-
LógaGéza
veterán
Akkor most a 44778-ban taglalt lépéseimnél a első kettő van meg. A helyzet itt:
3 interfész van:
LAN: Static Address, 192.168.1.1/255.255.255.0, Physical Settings alatt a Bridge Interfaces pipa, Interfacenál pedig az Ethernet Adapter: "eth0" (lan) és a Wireless Network: Master "OpenWrt" (lan) mellett van pipa (ez utóbbi a B SSID-je). Firewall Settings: lan
WAN: DHCP Client, Physical Settings alatt a Bridge Interfaces nincs pipa, Interfacenál pedig az Ethernet Adapter: "eth1" (wan) van kiválasztva, Firewall Settings: wan
WWAN: DHCP Client, Physical Settings alatt a Bridge Interfaces nincs pipa, Interfacenál pedig a Wireless network: Client "TP-Link" (wwam) van kiválasztva (ez a A SSID-je), Firewall Settings: wan(#44785)
Vezeték nélkül kapcsolódnak egymáshoz, azonnal nekikezdek az általad linkelt leíráshoz is, bár az nem 2 perc lesz képernyőbillentyűzeten pötyögve
Jól látom, hogy ehhez is ajánlott a firstboot, vagy nagyrészét kihagyhatom, mert már csatlakozik a két router egymáshoz?[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vargalex
Topikgazda
válasz LógaGéza #44784 üzenetére
Szia!
Most a B router Wifi-n, vagy kábelen csatlakozik az első routerhez? Ha wifi-n, akkor csak relayd-vel tudod megoldani, hogy azonos tartományban legyenek és a B routerre csatlakozott kliensek DHCP kéréseit is az A router válaszolja meg. Mert így alapból azért kapnak 169.x.x.x IP-t a gépek (igazából nem kapnak, ezt a Windows adja), mert nem kapnak a DHCP kérésre választ (ugyanis a LAN interface-n tiltottad).
Szóval, ha a két router wifi-n csatlakozik, akkor a switch-re állítás előtt ezt csináld meg. Aztán, ha már megy rendesen, akkor lehet azzal foglalkozni, hogy a WAN port is LAN legyen.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
LógaGéza
veterán
Firstboot, WAN maradt, LAN statikus IP-n, azon amit előző körbe a DHCP osztott, DHCP tiltva a LAN interfészen.
Router reboot után az eredmény: A B-re csatlakozó kliensek ugyanúgy 169.254.x.x-es IPn, átjáró nélkül, A-ra kapcsolt kliensről nem jön be a kezelőfelülete a B-nek, és a ping is Timed Out-ot dob.#44783
Pedig igyekeztem mindenre figyelni
WWAN jön létre az biztos, a többit mondom firstboot után.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
suste
veterán
válasz LógaGéza #44778 üzenetére
na, csak most vettem észre, hogy amikor csatlakozol wifin a B-vel az A-ra, akkor nem írtad hogy ott milyen interfész jött létre, és az mihez van állítva a tűzfalban
pedig pont ezt is írtam, hogy tuti itt rontod eltehát azért nem jön össze neked, mert wifin öszehozod B-t A-val, és ekkor egy teljesen külön interfész jön létre (elvileg WWAN), ami szépen kapcsolódik is aaz A routerhez, kap IP-t
utána letörlöd a WAN-t, átállítod a LAN-t DHCP-re, de ettől még a WWAN interfész nem lesz a LAN-on
írd le milyen interfészeid vannak, és mi van hozzájuk kötve a fizikai résznél[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz LógaGéza #44781 üzenetére
akkor próbáld meg azt, hogy ne rakd át DHCP-re a LAN interfészt, hanem hagyd statikuson, IP legyen az amit amúgy is megkapott az A-tól (192.168.1.101), maszk: 255.255.255.0, átjáró: 192.168.1.1,
és ugyan ott az interfész fülön alul a DHCP szórást pedig tiltsd le
a WAN interfészt pedig ne töröld le, hagyd meg egyelőre -
LógaGéza
veterán
Egy az A router DHCP tartományában lévő üres IP-t. Általában 192.168.1.101 vagy .102 (nem sok eszköz van csatolva most). Próbáltam, nem volt válasz - viszont pingelni tudtam.
Nem kap - mármint kap, de valamilyen 169.254.x.x-et, 255.255.0.0 maszkkal, és átjáró nélkül.
-
suste
veterán
válasz LógaGéza #44778 üzenetére
amikor megjelenik az A router menüjében, akkor ott milyen IP-t kap a B?
amit kap IP-t azon próbálod elérni a B switch menüjét?
pl
A=192.168.1.1
B=192.168.1.18
akkor az A routerre csatlakozva a böngészőbe: 192.168.1.18Ha bedugod a kábeles kliensedet a B switch-be, akkor milyen IP-kap (pl:192.168.1.19)?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Akkor leírom, amit most csinálok:
0.: Factory Reset a B routeren - beállítom a jelszót
1.: Network - Wifi - Scan -> Join Network a megfelelő hálónál - mindent az alap beállításon hagyok, és megadom a jelszót - Submit - itt is mindent alapon hagyok - Save & Apply
2.: Network - Wifi - Add -> ESSID-t átírom, és a Network mellett a LAN-t pipálom be, majd Wireless Security alatt beállítok egy WPA2-PSK-t, és megadok egy jelszót - minden más alapon marad - Save & Apply
3.: Network - Interfaces - WAN - Delete - OK
4.: Network - Interfaces - LAN - Edit -> Protocol - DHCP client - Switch protocoll gomb - minden más alapon - Save & Apply.Ekkor jelenik meg a A router DHCP Client Listjén a B router, MAC cím alapján egyezik, és innestől nem érem el sehogy a B routert (csak putty - firstboot után).
Remélem meglesz amit kihagytam, mert holnap a fejem veszik, ha nem megy"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
suste
veterán
-
Szabie93
tag
A switch-ek vezetékkel kapcsolódnak egymáshoz, a repeater módot próbáltam anno még más felállásban, de valamiért nem sikerült össze hozni a 1043 jelenleg nem szolgáltat wifi-t mert túlságosan le terhelte a sok folyamat, ezért kell egy ilyen hálózatot össze hozzak. Remélem érthetően fogalmaztam
-
suste
veterán
válasz Szabie93 #44772 üzenetére
megoldható az is, hogy 1router ->wifi-> 2switch ->wifi-> 3switch
és megoldható az is, hogy 1router ->wifi-> 2switch, 1router ->wifi-> 3switch
nem tudom melyiket akarod, de nem lesz semmi gond egyik esetben sem, de amikor átvált a kliens egyikről a másikra, akkor pillanatra szakadni fog a kapcsolat.
repeaterként is lehet ua SSID, a csatorna meg eleve ua -
suste
veterán
válasz LógaGéza #44771 üzenetére
azt lenne jó tudni, hogy pontosan milyen sorrendben csinálod a dolgokat
1. hosszú reset, alaphelyzet
2. felcsatlakozol wifivel a másik routerre
3. megcsinálod az 5portos switchet a linkelt vargalex-es leírás alapján idevágó része szerint
itt figyelj, hogy a wifi csatlakozásnál létrejött kapcsolatot ne nyírd ki (ha jól tudom WWAN interfész keletkezik és a WAN-hoz fan konfigolva a tűzfalban, ezért figyelni kell ha ki akarod szedni a WAN portot)
szóval valahol itt hasalsz el szerintem
a lényeg, hogy meg kell hagyni a wifis csatlakozást, és mindennek a LAN alatt kell lennie
csak akkor tudnék biztosat mondani a pontos beállításra, ha látnám mi hogyan alakul, de én nem így használom....[ Szerkesztve ]
-
Szabie93
tag
Most lehet lámaságot fogok kérdezni, de muszá. Szóval egy hálózaton belül elhelyezhetek 2 switch-ként üzemelő routert wifi szórással ugyanazzal az SSID-val (de természetesen más ip-vel)? Elég nagy a ház és vannak vakfoltok ezt szeretném kiküszöbölni. Szóval mi lesz pl akkor ha egy eszköz átvált egyikről a másikra, vagy ha pont a határon van? 2 azonos SSID-t fog látni? Köszönöm
Péter
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #44763 üzenetére
Vagy esetleg ha van valakinek más ötlete hogyan lehetne megoldani ezt, akkor ne tartsa magában (kábeles összekötés nem megoldás ).
-
chipi89
tag
válasz vargalex #44738 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Sikerült és megjelent egy multiwan menüfülem is.A kérdés itt kezdődik.
Távolról irányítom a routert és wlan ként van összeköttetésben a külvilággal.
Megtudom e csinálni a második wlan kapcsolatot is, hogy ne legyen elérhetetlen az eszköz egy rossz kattintás végett.A másik, hogy hogyan kell bekonfigurálni?
-
SPeti1984
senior tag
Kipróbáltam gyári szoftverrel a repeater-es módot. Tényleg nem megy vele, vagyis annyi a bibi hogy minden működik mutatja is hogy max a jel csatlakozik is hozzá, de nincs internet sajnos ott a pici sárga felkiáltójel.
Pontosan mit kéne felraknom hogy menjen?
-
LógaGéza
veterán
válasz Intruder2k5 #44766 üzenetére
Próbálkozik a DVR, a telefon, és a laptop is, de semmi.
-
MODERÁTOR
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #44761 üzenetére
Szóval önző a router. Magának kér címet, de rá csatlakozó eszközöknek már nem kérne, akármit próbálok...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Intruder2k5 #44762 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
LógaGéza
veterán
válasz vargalex #44760 üzenetére
Most 1 alhálón van a 2 router (192.168.1.1 és .254), megy a net is, csak nem látom a .1-es eszközöket a .254-esre csatlakozva...
Most benyomtam újra a DHCP clientet, a LAN alatt. A fő routeren megjelent a DHCP client listen, kapott egy .101es címet. Viszont ha a másoóikra csatlakozok, akkor nem kapok címet.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Azért azt csak észreveszem, hogy 169.-es IPt kap a kliens...
A másik router DHCP tábláján meg se jelent.Nem módosul ez a folyamat valamit amiatt, mert Wifin kapcsolódik a két router?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz LógaGéza #44756 üzenetére
Ha van a hálózatban egy másik router, amiben fut a DHCP szerver, akkor majd fog kapni IP címet a routered, és el fogod érni!
De szerintem ne állítsd DHCP-re, hanem állítsd 192.168.1.254-re, vagy ha más alhálózatod van, akkor abba 254-es véggel! Így mindig tudni fogod a címet, nem kell majd nyomoznod, hogy aktuálisan mit kapott!
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #44509 üzenetére
Még mindig nem sikerült negcsinálnom...
Ha ezt a leírást követve átállítom a LANt DHCPre, akkor megszünik a kapcsolat, és nem férek hozzá a routerhez többet.
Csak a reset segít.[ Szerkesztve ]
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
Ki használja a VargaLex féle bulid-el ÉS usb-s wifi adapterrel? Erősen gondolkozok rajta, hogy veszek egyet hátha ezzel kerülöm ki a dma hibát.
ezeket találtam mint tplink nem kilógó usb-k.
TL-WN823N
WN723N
TL-WN725Nkinek van tapasztalat ezekkel, hogyan megy az "N" sebesség?
--
rájöttem hogy ez az olcsóbb megoldás, nem az új router
--
(#44743) vargalex kösziSungdurung
-
Robotsyte
csendes tag
válasz vargalex #44749 üzenetére
Igen, az lenne a csúcs, de már 150Mbps-en is többel kellene mennie és a netről szedett dolgok mennek is, torrent is tölt a maga 5-7 MBps-ével.
De a legfőbb gondom, hogy az ezelőtti 3000Ft-os tplink routerrelis ez volt, szóval nem lett túl nagy az előrelépés ezzel a routerrel. -
kroland20
tag
Sziasztok. Adott a 1043ND 120as nettel előfizetve. Kábelen stabilan leadja mindig a maximumot, de wifin csak 60-90 között. Az egyik laptop wifije N-es, a másik egy ac-s macbook, amivel az egyetemen 120mbit felett is töltöttem ergó a gép tudja. Kipróbáltam megannyi beállitást, semmi sem növelte a sebességet. Gyári legfrisseb firmware van rajta. restore, reset nem segitett. titkositás nincs, rejtve van a hálózat. channelek, 20,40mhz nem segitett maradt a szokásos. mit tehetek ebben a helyzetben ? köszönöm előre is. aki esetleg tud segiteni hagynék egy publikus email cimet. applepro1@yahoo.com köszönöm. de ide is megfelel a válasz.
-
Robotsyte
csendes tag
válasz vargalex #44746 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az egyik gép kábelen csatlakozik (1Gbps) a másik pedig Wlan-on. Ezen a gépen írja, hogy 130Mbps a sebesség, de ez általában változik 60-130 között. Ez a gyári wifi adaptere a laptopnak, de van egy usb-sem is. Azzal is kipróbáltam azzal már stabilan 150Mbps-et ír, de a sebesség nem sokban változik (1-3 MBps). Ez a wifi egy tplink N-es wifi adapter (pontos típust most nem tudok mondani egyikről sem mert dolgozom).
Ezeken felül próbáltam még másik laptoppal és telefonnal is (Galaxy S3) de a helyzet változatlan.Robi
-
hesszan
aktív tag
válasz siddis #44737 üzenetére
Sziasztok!
A linekelt megoldás működik VargAlex FW-ével? Egyáltalán kiadható? lefut? Nem vágja tönkre stb. Tényleg jelenthet valamit stb.
Nekem sajnos ezek a sorok nem jelentenek sokat.
Otthon szívesen kipróbálom, folyamatosan DMA hibám van, a G wifi 1-2 percre le is szokott kapcsolni, ha N-en használom akkor meg routert is resetelni kell. (lassan ott tartok hogy meghirdetem eladom rápótolok veszek másikat)A possible solution to reduce frequency of TX DMA errors
A possible solution to reduce the frequency of the TX DMA errors is as follows:
Log in via SSH/telnet,
Copy and paste the following line
uci set wireless.radio0.diversity=1 && uci set wireless.radio0.rxantenna=0x7 && uci set wireless.radio0.txantenna=0x3 && uci commit wireless && wifi
Entergyári fw-el is van ilyen hiba?
nem emlékszem hogy nem mi volt a válasz. igen van vagy nem próbáltátokSungdurung
-
koffer82
csendes tag
Kedves vargalex!
Tervezel kiadni firmware-t mostanában? Nekem a 1043-asomon v1.02.1 verzió van, és gondoltam már ideje lenne felrakni az 1.1.7-et, de ha mostanában készülsz újjal, akkor azt megvárnám.
KösziOpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
-
MODERÁTOR
válasz gabcsi01 #44739 üzenetére
Szia!
Gyári fw-ben semmilyen belenyúlásra, korrekcióra, állítgatásra nincs lehetőséged! Az vagy működik, vagy nem! Annyit tehetsz, hogy ha van frissítés akkor azt felteszed, és/vagy reset-eled, majd újra beállítod a routert! Ha ezek nem segítenek, akkor marad a 3rd party fw...
-
gabcsi01
csendes tag
Segítségetek kérném, Media Server DLNA melyik a legjobb megoldás?
USB porton van 2.5" WD 1 TB vinyó.
Eredeti gyári legfrissebb szoftver van fent.
Azonban ha áramtalanítva van a router, vissza kapcsolás után nem látnia a megosztott mappákat a DLNA hálózaton(TV).
Lehetne ezen segíteni, hogy ilyen esetben is felcsatolja magától a Media Server beállításait? -
siddis
őstag
Állítólagos orvosság a DMA-hibákra :
-- Aux armes, citoyens --
-
Robotsyte
csendes tag
Sziasztok
Elsőként kérlek nézzétek el nekem, ha már valaki kérdezett hasonlót, de egy ekkora topicot már nehéz átolvasni.
Nekem egy kis gondom van a wifivel. Mégpedig a wifi alatti fájl másolással két gép között, ugyanis, maximum 1,5MBps tudtam kihozni belőle, ami ugyebár borzalmasan lassú.
A kapcsolatra a windows azt mondja, hogy 130Mbps-os, és netes mérésekkel hozza is ezt, de ha fájlokat másolnék akkor már nagyon gyengén teljesít. Próbáltam több géppel is, de az eredmények majdnem ugyan azok. A routeren a legfrissebb gyári firmware van (3.13.13 Build 130428 Rel.58290n ).
Ezelőtt egy egyszerűbb (kb 3000Ft-os) TP-link routerem volt, az is ezt csinálta, de ott ráfogtam, hogy olcsó, tehát szar. De mivel most ez is ezt csinálja, már nem igazán tudom mi tévő legyek.Valakinek esetleg valami ötlete?
üdv
Robi -
SharpSA
veterán
válasz Intruder2k5 #44733 üzenetére
Igen, a csatornát rosszul írtam. A frekvencia a helyes szó.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz Intruder2k5 #44730 üzenetére
Én is ezt gondoltam, de egyelőre várom még ezzel.
A 1043-as jól működik, bár van két készülék, amely eldobálja a wifit.
A HT mód erre van beállítva: 40 MHz, a másik alatta. Csak így kapom meg a laptopon a 300-as sebességet. Ez okozhatja a gondot egy Samsung Galaxy S2-nél?Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
MODERÁTOR
válasz SharpSA #44732 üzenetére
Nyilván nem egyeznek, mivel a 4300 két frekvencián is üzemelhet, így olyan antenna kell rá, ami mindkét tartományban megfelelően működik!
Ez nem csatorna, hanem két frekvenciatartomány! Ha például a lakhelyeden nagyon sok 2.4GHz-es router van már, és nehéz szabad csatornát találni, akkor komoly előny lehet egy 5GHz-es router, persze ha megfelelő klienseket is veszel hozzá! Ezen kívül 5GHz-en jellemezően nagyobb átviteli sebességet lehet elérni, akár 180-200Mbps-t is, viszont a terjedése rosszabb, a falak, és egyéb tereptárgyak jobban csillapítják ezt a tartományt!
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Intruder2k5 #44731 üzenetére
Köszönöm. Közben már nézem a honlapján. Látom az antennák sem egyeznek.
TL-WR1043ND 3 detachable Omni directional antennas
TL-WDR4300 3 detachable dual band antennasAkkor a 4300-as 2 csatornán, a 1043-as meg 1 csatornán nyomja?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
SharpSA
veterán
Most igazából mivel is tud többet a WDR4300 a TL-WR1043N-nél? A wifi nyilván valamivel gyorsabb lehet. Meg nagyobb a proci, több a ram?
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz Intruder2k5 #44712 üzenetére
A kettő közül melyik jobb választás?
-
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #44725 üzenetére
Nem sávot akarok összevonni, hanem élő internet kapcsolat fenntartása.
Ha az egyik jel elmegy akkor automatikusan megy a másikra, ha elmegy akkor a következőre. -
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #44723 üzenetére
Így van!
Jelen pillanatban most ez így működik, de több eszközt is be akarok vonni. -
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #44721 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Csak akkor mindig 1 klienshez tudok kapcsolódni.
[ Szerkesztve ]
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #44719 üzenetére
ŐŐ elfelejtettem írni, hogy varglex féle OpenWrt futt a 1043Nd -n,
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy lehetséges e több wlan klienshez csatlakozni a routerrel?
Magyarán a router csatlakozik wlan adókhoz. Itt gondolok 2-3 kliensre.Másik kérdésem, hogy hogyan tudom a dyndns -t beállítani..... úgy akarom elérni kívülről, hogy az előtte lévő eszközön keresztül menjen....
Van egy (miniAp) router mely az ADSL modemmel van összekötve.
Ő van beállítva a dyndns felé, és port forward ként ki van nyitva a szükséges portok.
De 5-6 nap után miután a t-com ip címet cserél ezt a router nem követi és nem érem el már.A miniAp Wlan segítségével van összekötve a tp-link.
Amit szeretnék, hogy a Tp-link közvetlen a dyndns felé menjen ezek a közbeitatott eszközökön kívül.
Remélem szépen fogalmaztam, hogy ne csak én hanem más is megérte, hogy mit szeretnék. -
MODERÁTOR
-
SharpSA
veterán
válasz Intruder2k5 #44712 üzenetére
Akkor jól láttam, köszönöm. De jó, hogy lemondtam a megrendelést.
-
MODERÁTOR
válasz SharpSA #44711 üzenetére
Nem az! A WDR4300 csak sima 300/450Mbps N-es router! TP-LINK-ből az Archer C7 támogatja az AC szabványt, ezt viszont nem támogatja a vargalex build! Legjobb tudomásom szerint jelenleg csak az ASUS RT-AC66U az egyetlen AC szabványt támogató router, amire van 3rd party fw!
-
SharpSA
veterán
Erősen gondolkozok egy ac-s routeren. Igaz, hogy a gépek wifije még nem tudja ezt, de pár teszt olvasása alapján azt látom, hogy még így is jobb lenne a wifis hálózat sebessége. A TP-LINK TL-WDR4300 ac-s? Mert a gyári oldalán csak a szerepel az n mellett: Wireless Standards IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Az mindenképpen jó lenne, ha a Vargalex féle firmware jó lenne rá, erre a routerre meg jó. Ha van más router, ami jó, illetve jobb, akkor azt is elfogadom. Nem ragaszkodok ehhez, csak az itt olvasottak alapján úgy tűnik ez jó választás.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
itanczos
senior tag
válasz Sniper888 #44653 üzenetére
Ez engem is érdekelne!
Vargalex, frissíts nekünk légyszi!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
MODERÁTOR
válasz wwenigma #44708 üzenetére
Azóta... Amikor betettem a linket még ott volt, mivel nekem nincs eltárolva, úgy kerestem meg Google-el! Második találat, error!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #44705 üzenetére
Változott a logout, itt a kollega blogja.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MODERÁTOR
Szanaszét a világban!
Például...
http://vargalex.uw.hu/
http://owrt.uw.hu/
http://owrt.atw.hu/ -
zso73
veterán
Az 1.17 előtti verziókat honnan tudnám letölteni ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
MODERÁTOR
válasz zsolt501 #44704 üzenetére
Persze, hogy megoldható!
http://logout.hu/bejegyzes/stevebeard/dyndns_login_updater_script/hsz_1-50.html
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intruder2k5 #44701 üzenetére
Ez Gargoyle alatt is megoldható valahogy?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
MODERÁTOR
-
rgobolos
csendes tag
Kedves Szakik.
Segítségetekkel, és a vargalexes firm (imádom!!!) segítségével, sikerült belőnöm a routerem úgy ahogy én szeretném, egyetlen apró kis dolgot kivéve.
sikerült csinálnom pár felhasználót, hogy a samba megosztásból mindenkinek a családban lehessen saját mappája, csak neki (működik is szépen.), és csináltam olyan mappát is amit mindenki láthat (van amit mindenki olvashat, van amit még írhatnak is és amit csak páran látnak) és ez is megy szépen.ám azt nem sikerül megoldanom, hogy a közös mappákat szeretném belinkelni a felhasználók mappájába, hogy elég legyen a gépeken csak egy meghajtót mountolnom, de ebbe már nem akar beengedni a rendszer.
tehát ha felcsatlakozok, akkor látszanak a közös mappák, és működik ahogy kell, de a sim-link-ről már jogosultsági bajokat ír.
hogyan kellene belinkelni hogy jó legyen?
előre köszi!
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest