Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgobolos
csendes tag
Kedves Szakik.
Segítségetekkel, és a vargalexes firm (imádom!!!) segítségével, sikerült belőnöm a routerem úgy ahogy én szeretném, egyetlen apró kis dolgot kivéve.
sikerült csinálnom pár felhasználót, hogy a samba megosztásból mindenkinek a családban lehessen saját mappája, csak neki (működik is szépen.), és csináltam olyan mappát is amit mindenki láthat (van amit mindenki olvashat, van amit még írhatnak is és amit csak páran látnak) és ez is megy szépen.ám azt nem sikerül megoldanom, hogy a közös mappákat szeretném belinkelni a felhasználók mappájába, hogy elég legyen a gépeken csak egy meghajtót mountolnom, de ebbe már nem akar beengedni a rendszer.
tehát ha felcsatlakozok, akkor látszanak a közös mappák, és működik ahogy kell, de a sim-link-ről már jogosultsági bajokat ír.
hogyan kellene belinkelni hogy jó legyen?
előre köszi!
-
rgobolos
csendes tag
Na sikerült elindtanom a routert, a csuda tudja hogy hogyan, mert én nem csináltam vele semmit, de a romjaiban telepitett firm elinditotta a luci-t és innen fel is ment a vargalex-es firm. is.
Köszönöm a segítségedet!!! ...de még egyet kérdeznék.
Ha nekem a 1043-as nem routerként funkcionál, hanem csak wifi AP-ként, 1000-es switch-ként és egyéb áldásos tulajdonsága miatt, akkor hogyan tudnám azt elérni hogy a routerben is legyen net, de a gépek a 1043- mind két oldalán lássák egymást?
nyomkodtam már sokféleképpen, de a lan-ba dugva nem hajlandó a nethez szagolni, ha meg wan-ba dugom akkor a helyi hálót bukom. ha pedig elkezdek okoskodni hogy hidat tegyek közéjük, rendszerint elszáll az ip beállításom annyira, hogy csak a failsafe-ben tudok javítani rajta.
-
rgobolos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #44595 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, gyorsan meg is néztem, de az a fura, hogy nem tud csatlakozni a gépemhez, sőt még pingelni sem tudja, pedig kikapcsoltam a tűzfalat..
[ Szerkesztve ]
-
rgobolos
csendes tag
Tisztelt nagyérdemű!
Segítséget szeretnék kérni. el-flash-eltem a 1043-as routeremet egy picikét, és most nem tudom rávenni a működésre.
innen töltöttem le
http://downloads.openwrt.org/attitude_adjustment/12.09/ar71xx/generic/
a 1043-ashoz tartozó jiffs2 factory-t, megmutattam a routernak, megnyomtam a gombot, majd pedig vártam.. kb a 40. percben éreztem úgy hogy ennél már nem lesz jobb és valahogy meg kell próbálnom újraéleszteni,
a failsafe módba bejutok, de itt a szokásos parancsokra mindig csak kifogásokat dobál. gondolom hogy fel kellene innen tennem rendesen azt a firmet, de nem találok már második napja egy olyan topicot, ami ezt is elmesélné.Legyetek kedvesek meséljétek el nekem.
-
rgobolos
csendes tag
válasz rgobolos #33536 üzenetére
jaa most látom hogy elég hülyén linkeltem a problémát.
szóval
ez
történik a routerrel az elejétől és ez a script volna ami nem működik:nano /etc/init.d/hdd.a
##########
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=65
STOP=30#mount UUID=3e3efa39-0506-455b-b04c-89fa6353cab3 /mnt/hdd
start()
{
echo -n "Testing USB Partition: "e2fsck -p /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 & sleep 5
echo -n "Mounting USB drive: "
mount -o rw,noatime /dev/sda3 /mnt/hddecho -n "Starting hdd aplications: "
#/etc/init.d/lighttpd start
#/etc/init.d/samba start
#/etc/init.d/vsftpd start
#/etc/init.d/vnsatat start
#/etc/init.d/minidlna start
#/etc/init.d/transmission startecho "Done."
}stop()
{echo -n "Closing hdd aplications: "
#/etc/init.d/transmission stop
#/etc/init.d/lighttpd stop
#/etc/init.d/samba stop
#/etc/init.d/vsftpd stop
#/etc/init.d/vnsatat stop
#/etc/init.d/minidlna stopecho -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda3
echo "Done."
}restart()
{stop
start}
##########
kérlek segítsetek!
Köszönöm. -
rgobolos
csendes tag
Kedves hozzáértők!
Segítséget szeretnék kérni mert nem boldogulok a scripekkel.
sokáig 10.03 -assal használtam a 1043-as routeremet, ami usbről swapolt, és egy ext3 partíciót megosztott szépen úgy hogy 5 külön felhasználót külön mappákkal és persze jogokkal látott el. torrentezett is, és minden remek volt. ám egy idő után nem akarta elfogadni a jelszavakat, és senkit nem engedett be a samba megosztásokba, és úgy gondoltam el jött az idő hogy frissítsek 12.09-re.
sikerült is de amikor ezt próbálom belőni, egyszerűen elakadok annál a pontnál hogy lefuttassa a scripteket.
legyetek szívesek nézzétek át hogy mit rontok el mert már egy hete küzdök és nem akarja..ja azt hozzá teszem hogy ha kézzel mountolok, akkor hiba nélkül megcsinálja, de scripből nem.
és még az is gondot okoz, hogy a wincsiből 2 darabot szeretnék rádugni egy usb hub segítségével, de így az a baj hogy amikor a 2. wincsit rádugom, akkor a rendszer wincsi sdb -re változik, ezért uuid alapján szeretném a leginkádd becsatolni.. kézzel persze ez is megy a megfelelő csomagok telepítése után de scriptből ez sem megy.
szóval reset után ezek történntek a routerrel
https://docs.google.com/document/d/1of_jlFHDIYPdRK1UKXiW93r-qQh_blCS8d5SF0u6iz8/edit
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest