Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mickey5
csendes tag
válasz woodworm #43297 üzenetére
Szia!
Jól értem, hogy 2 megabit/s a feltöltési sebességed? Mert akkor nálam valami baj van. Nem akar 60-70 KB/s fölé menni, pedig a mérés szerint a vonali sebesség 640 KB/s (természetesen erre állítottam be a QoS-t), de még a szerződés szerint is 512-nek kellene lenni. Eddig azt hittem, hogy ez a router ennyit tud. Ja, igen: 1043ND routerem van és OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342, ami alapból a 2.76-os Transmission-t tartalmazza. A Transmission-ben a gyári 2048-as érték szerepel és szerintem máshol sincs korlátozás, ami indokolná a 60-70-et. A nap legnagyobb részében senki sem használja a netet, tehát akkor mennie kellene. Hol keressem a hibát?[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
Mickey5
csendes tag
válasz Intruder2k5 #43291 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Igen, Windowst használok, de ott még csak a Total Commander plugint próbáltam. Az sem látta. Amiket Te írtál, azokat még nem ismertem, de most kipróbálom. Köszönöm! -
woodworm
veterán
Frissítette már valaki a transmissiont 2.82-re? Én elég régiről tettem és feltűnő a változás a seedelési hajlandóságban. Vajon apránként javult ennyit vagy a mostani sikerült jobban?
-
MODERÁTOR
válasz Mickey5 #43290 üzenetére
Szia!
Mivel LiveCD-ről beszélsz (írsz), így gondolom, hogy alapból Windows-t használsz! Arra vannak különböző alkalmazások, amivel tudod írni, olvasni az ext4 lemezt, így nem kell Linux-al küzdened a Desktop gépen! Például...
http://www.ext2fsd.com/
http://www.diskinternals.com/linux-reader/ -
Mickey5
csendes tag
Sziasztok!
Végre működik a 1043ND routerem a Vargalex fw-vel! Köszönöm! De van egy kis gond az 1TB-os Toshiba HDD-vel. Természetesen a routerrel particionáltam és formáztam és azzal működik is hibátlanul, szépen megy a le- és feltöltés. Viszont ha a számítógép alaplapjára csatolom (SATA) és Linux Live CD-vel indítom a gépet, akkor nem látja. A BIOS-ban minden rendben. Bármilyen más HDD-t is lát a Linux ugyanezen a gépen (akár SATA, akár IDE), csak pontosan ezt az egyet nem. Van valakinek ötlete, hogyan oldjam meg? Itt a formázás utáni kép:
A segítséget előre is köszönöm! -
poli27
veterán
Transmissionnál hogyan lehet több usert futtatni?Tehát kellene nekem 2 user, aminél tudok más más torrenteket futtatni.Leírást nem nagyon találok hozzá :S
[ Szerkesztve ]
-
CTM
csendes tag
válasz vargalex #43281 üzenetére
Szia!
Nagy nehezen sikerült összehozni ez alapján: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr842nd (RECOVERY-ben leírtak, de nem gyári firmware-rel, hanem vargalex-essel.)
Most hogy újra működik a router, kérek szépen annyi segítséget, mit állítsak be rajta pontosan, hogy wi-firől kapott NET-et tudjam tovább osztani LAN portokon. Köszönöm szépen!ui.: A forrás router nem saját és ideiglenes megoldás lesz, szóval nem tudok hozzáférni annak az admin felületéhez (és nem is szeretnék hozzá nyúlni), tehát ilyen megoldásra lenne szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz glocker #43276 üzenetére
lehetséges azt a "mindent tudó" t-s szutykot bridge módba hekkelni, ekkor egy sima kábel-modemként kezd el viselkedni
keress rá a cisco szóra itt VAGY: kövesd eme leírást
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
vargalex
Topikgazda
válasz glocker #43278 üzenetére
Szia!
Ilyet az OpenWrt is tud, ráadásul akár úgy is, hogy 5 portos switch+AP-ként funkcionál.
Alex
-
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős segítség kéne. tplink 842nd-s routerem van, feltettem a vargalexes firmware-t, el is értem, állítottam pár dolgot, viszont most nem érem el sem wi-fi-n, se kábelen. Reset gombra sem reagál (amit abszolút nem értek.)
Cégnél vagyok és ideiglenes net-et próbálok varázsolni, hogy Wi-fin kaptunk NET-et, de jelenleg csak android hot-spoton tudom osztani, viszont a PC-knek kellene a vezetékes. Sürgős segítség kellene! Köszönöm! -
glocker
tag
Sziasztok!
TP-Link1043ND-m van vargalex fw-el...
T-Home-ra váltottam és kaptam egy "csodás" Cisco EPC 3925-öt, (ólinvan, teccik nem teccik ez van...)
Úgy halottam, hogy a TP-Link 1043ND használható hozzá kapcsolva UpLink ként, és ehhez vissza kellene tenni az eredeti fw-t.
Azt szeretném tudni, hogy lehet visszatenni a gyári fw-t, vagy hogy érdemes-e visszaállítani gyárira...
Előre is kösz!
bocs a béna kérdéseket :-(
-
vargalex
Topikgazda
válasz Milli82 #43273 üzenetére
Szia!
Valószínűleg sikerült néhány dolgot törölni, így logikailag törlésre is került. Vissza kellene másolni, vagy újra kellene építeni az overlay partíciót (vagy a logikai törléseket megszüntetni).
Esetleg privátban beszéljünk erről, vagy ha tudsz adni hozzáférést, akkor szívesen segítek.
Alex
-
Milli82
tag
válasz vargalex #43270 üzenetére
Kösz a a gyors választ. Nem igazán tudom mit jelent amit kérdeztél.
Egyébként meg nem szoktam piszkálgatni semmit benne. Egy pár napja, 1 hete még tuti működött.
Söt a :8081-es porton keresztül is beenged, de amikor meg kéne jelenítenie a cgi-bin/..etc. dolgokat azt már nem akarja.Ezt írja: The requested URL /cgi-bin/first_steps was not found on this server.
Asus AC85P - DS118
-
Milli82
tag
Találkoztatok már olyannal, hogy extroot-al használva, a routerbe nem tudtok belépni web-en(luci)?
Minden más működik egyébként, putty-ban simán kapcsolódik, WinSCP-ben szintén. Sőt még a TVheadEnd web-es felülete is megnyílik.
Ha kiveszem az extroot meghajtót, akkor be tudok lépni Luci-ba.Az én elméletem: mSD kártyán van az extroot. Lehet behányt a kártyának egynéhány szektora, amin a luci volt tárolva?
Asus AC85P - DS118
-
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Bad Getway
hibaüzenetet kapok 2-3 óránként, ha be szeretnék lépni a Luciba.Próbáltam utánaolvasni.
Beírva ezt a parancsfuttatása sorba:
rm /tmp/overlay-disabled/etc/extroot.md5sum
Nem történik semmi.
Mit tegyek?Üdv!
HH
Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz dzoli87 #43238 üzenetére
1043nd igen, csak mellé nyomtam, nincsen engedélyezve a bandwidth control, és az a furcsa hogy összedugás(resetelés után megy rendesen a 25mbit, csak egy kis idő múlva (ez változó 5 perctől a pár óráig) veszi vissza 10mbit-re a netet, LANon belül szépen marad az 1000mbit
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43263 üzenetére
8081- en hogy lépek be és mivel ?
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43260 üzenetére
Hmm, vsftpdben hogy állítok be a userhez jelszót hogy tudjak csatlakozni ftp-n keresztül?
chros: Nagyon király, köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz OctoCore #43259 üzenetére
A vargalex buildben gyárilag is van transmission-web!
Én nem haragszom!
[ Szerkesztve ]
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43258 üzenetére
Ügye, ha nézed a képet ,akkor a trans-web et én raktam fel, de néztem hogy a verzió szám dettó ua. és írtad hogy nem kell babrálni semmit, ezért eltávolítottam, tehát mintha nem csináltam volna semmit
szerk:
Teljesen kiégtem, ne haragudj este van, elfelejtettem kipipálni, hogy engedélyezve[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43256 üzenetére
Pendrive van benn, az gond? De igen, rajta formáztam
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43254 üzenetére
Nem állítottam semmit, és azon a porton amit te írtál nem érem el sehogy sem
(eltávolítottam ami ki volt jelölve, majd reboot)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43252 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43250 üzenetére
De igen, már felfedeztem viszont a használatra nem jöttem rá illetve hogy lehet elérni a webes részét? felraktam azt is..
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
Van valami leírás, hogy hogyan kell torrentet telepíteni a routerre ill. arról használni?
-
dzoli87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #43247 üzenetére
a torrenteket is aktívnak mutatja az oldal és a feltöltés is megy és még zöld pipám is van jobb alul.
Ez van, mindig talál valami furcsaságot az ember, ami még érdekes, hogy upnp-vel nem volt ilyen gondja az utorrentnek. -
MODERÁTOR
-
dzoli87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #43245 üzenetére
Igen, többször is ellenőriztem!!!
utorrent->kapcsolatok->fixen beállítva 65xxx-re majd routeren beállítva a gép IP-jére és ezek után teszteltem, ahol írtad. -
MODERÁTOR
-
dzoli87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #43243 üzenetére
Azt a választ kaptam, hogy rendben van a portforward és a szolgáltatóm sem blokkolja az adott portot.
Köszi szépen, csak az utorrent tesztje nem tudom, hogy miért nem klappol, nah mindegy.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz dzoli87 #43241 üzenetére
Ha elindított utorrent mellett a Port Check Tool aktívnak mutat, akkor az is vagy!
-
dzoli87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #43240 üzenetére
Köszi szépen!!!
-
dzoli87
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az én 1043nd routeremen Gargoyle 1.5.10 fut és a következő érdekességet tapasztalom:
portforward-ot beállítottam a pc-re utorrent-nek a zöld pipa alul azt mutatja, hogy minden okés, viszont ha az utorrrent-ben megpróbálom a hálózat tesztet lefuttatni a beállított portra, akkor csak sárga pipát kapok.
Egy bizonyos oldalra belépve viszont aktívnak mutat.
Ötlete valakinek?![ Szerkesztve ]
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43226 üzenetére
Sikerült megoldani, de viszont net így se jön routeren keresztül.. semmit se állítottam, és azt követtem amit javasoltál..
-
MODERÁTOR
-
lolka1980
aktív tag
válasz Intruder2k5 #43231 üzenetére
Na de hát ezt is megválaszoltad.
De nem védi meg,igaz?
-
MODERÁTOR
-
lolka1980
aktív tag
-
csasaKKP
senior tag
válasz Edgeri #43217 üzenetére
Szia! Töltsd le a Tabletedre az Androidos inSSIDer-t.
Hagyd futni pár percig, nézd a grafikont.
Készíts screenshotot, és linkeld be. Hasonló problémával küszködök, de nekem nem bontja a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
aky01
tag
Sziasztok!
Most látom, hogy már kijött a 2.82-es transmission verzió.
Mikor várható, hogy bekerül a vargalex csomagtelepítőbe? Esetleg valaki tudna segíteni a kézi telepítésben?Előre is köszi
-
MODERÁTOR
-
OctoCore
tag
válasz Intruder2k5 #43224 üzenetére
Ha nem tudok már sehogysem belépni, nagy sz*rban vagyok? (nem vargalexes)
-
MODERÁTOR
válasz OctoCore #43223 üzenetére
Szia!
"állítottam már mindent mindenhova"
Akkor először is állítsd vissza az alapbeállításokat, akár LuCI-ból, akár a failsafe móddal, de ha vargalex build, akkor a reset gomb 10mp megnyomása is jó! Ha ez megvan, akkor áramtalanítod a modemet, és a routert is! Aztán 1-2 perc várakozás után visszadugod a modemet, majd amikor az már online, akkor mehet vissza a router is! Így kell lennie netnek UPC hálózaton!
[ Szerkesztve ]
-
aky01
tag
válasz Intruder2k5 #43221 üzenetére
Köszi. Sikerült.
-
MODERÁTOR
Szia!
Szerintem az /etc/config/firewall file-ba valami ilyesmi kellene...
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'family' 'ipv4'
option 'target' 'DROP'Aztán pedig router újraindítás, vagy pedig...
/etc/init.d/firewall restart
[ Szerkesztve ]
-
aky01
tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani az Openwrt tűzfalban, hogy WAN felől érkező pingekre ne válaszojon?
Ekőre is köszi a segítséget.
-
DuDieHUN
aktív tag
kipróbáltam már mindent, reset, új fw, majd újra reset.
Adott UPC 25mbit net, tegnap volt reser, meg új fw, és kézzel beállítottam mindent, szépen ment a 25mbit/s, majd ma reggelre már megint csak 10mbit/s, ha a kábelt a modemből átdugom a PC-be és kihagyom a routert megint 25mbit lesz
már nincs ötletem mit csinálhatnék
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WR1043ND router és egy T-Home 50 Mbit/s (IPTV-s) előfizetés. Kétszintes házban élek, a router a felső szinten van, de alul is közel max a wifi jel vétele (Nexus 7-tel nézve). DE! Folyamatosan azt jelzi a Nexus wifi jel erősség ikonja, mintha elmenne-viszajönne a wifi jel, változna a jel erőssége miközben egy helyben ülök a kütyüvel. Néha eldobja a kapcsolatot teljesen, ott ahol, fullos volt előtte pár perccel. Van valami tippetek mi lehet a gond, mit lehetne kipróbálni, hogy ne föl-le mozogjon a wifi jelerősség, illetve mi okozza ezt az ingadozást?
Előre is köszönöm!
Üdv, Edgeri
-
diewelt
csendes tag
ööö hát izé--
komolyra fordítva. mind a 1 est 2x a 2est 2x ... én vagyok a noob ez nem vita trágya,,, már a feltett kérdéseidet se nagyon értem ...
http://kepfeltoltes.hu/130809/router_www.kepfeltoltes.hu_.jpgerre vagy kíváncsi??
még nekem is okosodnom kell nem csak a routernek
-
diewelt
csendes tag
válasz Intruder2k5 #43212 üzenetére
csinálom ahogy írod már 3X.. aztán csak gondol egyet a újraindul és lás csodát megint oda a 3,8GB
-
MODERÁTOR
-
diewelt
csendes tag
válasz Intruder2k5 #43206 üzenetére
Elakadtam... egyszer csak lett a 4GB pennD. egy 3,8GB SWAP és nem tudom hogy szerezzem vissza ill. minek is az ??
-
arty
veterán
válasz vargalex #43208 üzenetére
egyébként az usb2parallel (régi hp laserjet 6l nyomtatohoz való) kábelhez kell ilyen package?
látom h ez usb2serial, de usb2parallelhez is kell/létezik?
minden ilyen kábel/eszköz más vagy egy generic driver van és az megy majd enyémmel is?"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
vargalex
Topikgazda
-
diewelt
csendes tag
válasz Intruder2k5 #43206 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek.. eddig jó vagyok cisco bridge üzemben .. Fw fenn és fut ... a többit meg majd megpróbálom beálligatni egyedül ...ha ne sikerül majd jelentkezem addig is.. 안녕
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Túl vagyok a WAN bugon, de találtam helyette mást
Se proftpd se vsftpd alatt nem tudok usert hozzá adni.
Csak egy full jogokkal rendelkező usert szeretnék hozzá adni.Aki minden mappát lát.Lenne 5letetek mit próbáljak ki? nekem se useradd se az adduser parancsok nem mennek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest