Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
válasz engusz #28797 üzenetére
Yepp! Nem semmi build az biztos. Mióta ez van, néhány speciális igényemet leszámítva, nem is szórakozom a konfigurálással, mert minden jó úgy, ahogy van.
Majd ráérek erre akkor, ha végre megnyerem a lottó ötöst és összerakhatom az évek óta vágyott házi szervert...
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Pite
csendes tag
válasz Keresztapper #28795 üzenetére
Megoldódott! Köszönöm szépen a segítséget neked is és Alexnek is!
-
engusz
veterán
válasz Keresztapper #28796 üzenetére
Ez hiányzott néhány build óta. Korábbi verziókkal tutira ment a dolog, mert rendszeresen használtam. Szinte csodálatos, hogy mit össze nem lehet hozni egy kis programozással egy kis gyenge vasnál, mint ami a routerben van.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
-
engusz
veterán
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #28791 üzenetére
Hi!
A firmware frissítés egy új telepítés, mivel az uhttpd első indulásakor generálja le a tanusítványokat.
Alex
-
Kicsirics77
veterán
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #28789 üzenetére
Hi!
Közben frissített Firefox 13.0.1-re nálam is, azzal sincs semmi gond. Nem lehet, hogy egyszer azt mondtad, hogy ne fogadja a tanusítványt? Vagy csak az, hogy az új telepítés miatt új tanusítvány is van, és a régivel nem egyezik? Privát megy.
Alex
-
Kicsirics77
veterán
válasz vargalex #28788 üzenetére
azt megköszönném mert baromira idegesít a dolog,ennyire balfing nem lehetek pedig
nekem a firefox 13.0.1 el sem jut a megértem a kockázatot ablakig
dobj egy privit mire van szükséged!!!.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #28787 üzenetére
Hi!
Kipróbáltam neked Firefox-al. Megnyitáskor a szokásos tanusítvány szöveg jön:
Majd a "Megértettem a kockázatot", tanusítvány letöltés, stb. után:
Szóval, nincs ezzel semmi gond, én kliens oldalon keresgélnék a helyedben.
Ha nem telepítettél semmit, akkor csak azért nem lehet hely, mert a transmission oda kezdett töltögetni.
Így ellenőrizheted, hogy mennyi helyet foglal:
df -h -d 1 /overlay
Ha a /overlay/mnt viszi a helyet, akkor:
rm -rf /overlay/mnt/*
Vagy megpróbálhatod meg így javítani ssh-n:
cd
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/vsftpd stop
/etc/init.d/samba stop
/etc/init.d/minidlna stop
umount /mnt
rm -rf /mnt/*
mount -t ext4 /dev/sda2 /mnt
/etc/init.d/minidlna start
/etc/init.d/samba start
/etc/init.d/vsftpd start
/etc/init.d/transmission startHa nem szeretnél egyedül "nekivágni", akkor ha privátban adsz hozzáférést, megcsinálom.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Kicsirics77
veterán
válasz vargalex #28785 üzenetére
ez :
Hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor: kicsirics77.dynamic-dns.net.Érvénytelen tanúsítványt kapott. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló adminisztrátorával vagy e-mailes kapcsolattartójával, és adja meg a következő információkat:
A tanúsítvány a hitelesítésszolgáltató egy másik tanúsítványával megegyező sorozatszámot tartalmaz. Szerezzen egy egyedi sorozatszámmal rendelkező új tanúsítványt.
(Hibakód: sec_error_reused_issuer_and_serial)
A megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert a kapott adatok hitelessége nem ellenőrizhető.
Lépjen kapcsolatba a webhely üzemeltetőjével, és értesítse a problémáról. A másik lehetőség, hogy a Súgó menü megfelelő menüpontjának segítségével jelentse be ezt a hibás webhelyet.ja gondolom hogy nem lenne de akkor elérni sem tudnám már a mai napon a routert és a transmission webinterfészt sem.
(B)/overlay nincs hely(/B)
hogy lehet rajta helyet csinálni???
semmit nem telepítettem oda
feltettem a sysupgrade file-t és azóta szarakodik állandóan mondjuk a beállítások megtartását az kikapcsoltam a frissítés előtt...
mivel már egy párszor formáztam a routerrel és példának okáért legutóbb pénteken,akkor hogy-hogy nincs hely?[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Pite
csendes tag
válasz Keresztapper #28781 üzenetére
Vagyis az ssh megy csak ezt írja ki a parancsokra
/etc/init.d/transmission enable
rm: can't remove '/etc/rc.d/S99transmission': No space left on device
ln: /etc/rc.d/S99transmission: File existsroot@Vilmos:~# /etc/init.d/transmission start
sh: write error: No space left on deviceés a df
root@Vilmos:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 960 916 44 95% /
/dev/root 6144 6144 0 100% /rom
tmpfs 14720 524 14196 4% /tmp
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/mtdblock3 960 916 44 95% /overlay
overlayfs:/overlay 960 916 44 95% /
/dev/sda2 490020 490020 0 100% /mnta luciban
Eszköz /dev/sda2 (715269 MB)
Csatolási pont /mnt
Fájlrendszer ext4
Lehetőségek defaults
Gyökérkönyvtár nem
Ellenőrzés igenA jelszót megváltoztattam, és azóta frissítettem 1x az rendben lement
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #28784 üzenetére
Hi!
Nincs hely a /overlay-on! Ez a fő gond. Miket telepítettél a flash-ra? Vagy a transmission kezdett oda letölteni valamit.
A firefox-os tanusítvány hiba pontosan micsoda?
LuCI-n is van a Rendszer->Mentés / Firmware frissítés ablakban egy Alapértelmezések visszaállítása lehetőség, ami ugyan azt csinálja. Persze utána nem lesz ddns config-olva.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Kicsirics77
veterán
válasz Keresztapper #28783 üzenetére
nos ezt most nehiszem hogy megtudom tenni mert az időt is a ddns alatt néztem meg mivel a munkahelyemen vagyok
így távolról meg nem nagyon buzerálnám ddns-en keresztül
ssh meg annyira nem meg.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Keresztapper
senior tag
válasz Kicsirics77 #28780 üzenetére
Vannak itt érdekességek. Mi lenne ha nyomnál egy mount_root majd firstboot parancsot és újrakonfigurálnád.
A firmware upgrade után hogyan tetted vissza a config-okat?
-
Keresztapper
senior tag
és a df-h? vagy LuCi-ban a system/mount points
A config elvileg rendben van, de jó lenne tudni, hogy fel van-e csatolva a HDD és hogy oda-e ahova a config is mutat.
Az ssh miért nem megy? (a képet nem tudom megnyitni a céges tűzfal miatt, amit meg nem akarok megkerülni. ) Jelszót változtattál már, mióta felraktad a firmware-t?
-
Kicsirics77
veterán
válasz Keresztapper #28778 üzenetére
Helyi idő Tue Jul 10 13:07:27 2012
Működési idő 6h 57m 31sSSID: OpenWrt | Mód: Master
Vezetéknélküli hálózat le van tiltva vagy nincs kapcsolódvaezt is elég érdekesnek tartom mert folyamatosan ezt írja ki akkor is ha otthon vagyok és a telefon wi-fi -vel kapcsolódik és netezek a telefonon
csak annyi a különbség,hogy akkor az aktív kapcsolatok közt megjelenik a telefon[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Pite
csendes tag
válasz Keresztapper #28775 üzenetére
config 'transmission'
option 'enabled' '1'
option 'config_dir' '/mnt/transmission'
option 'user' 'root'
option 'alt_speed_enabled' 'false'
option 'bind_address_ipv4' '0.0.0.0'
option 'bind_address_ipv6' '::'
option 'blocklist_enabled' 'false'
option 'cache_size_mb' '2'
option 'dht_enabled' 'false'
option 'download_dir' '/mnt/transmission/done'
option 'download_queue_enabled' 'true'
option 'download_queue_size' '2'
option 'encryption' '1'
option 'idle_seeding_limit_enabled' 'false'
option 'incomplete_dir' '/mnt/transmission/incomplete'
option 'incomplete_dir_enabled' 'true'
option 'lazy_bitfield_enabled' 'true'
option 'lpd_enabled' 'false'
option 'message_level' '1'
option 'open_file_limit' '32'
option 'peer_limit_global' '200'
option 'peer_limit_per_torrent' '40'
option 'peer_port' '21234'
option 'peer_port_random_on_start' 'false'
option 'peer_socket_tos' '0'
option 'pex_enabled' 'false'
option 'port_forwarding_enabled' 'false'
option 'preallocation' '1'
option 'prefetch_enabled' '1'
option 'queue_stalled_enabled' 'true'
option 'queue_stalled_minutes' '30'
option 'ratio_limit_enabled' 'false'
option 'rpc_authentication_required' 'true'
option 'rpc_bind_address' '0.0.0.0'
option 'rpc_enabled' 'true'
option 'rpc_password' 'pass123'
option 'rpc_port' '9091'
option 'rpc_url' '/transmission/'
option 'rpc_username' 'transadmin'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'scrape_paused_torrents_enabled' 'true'
option 'script_torrent_done_enabled' 'false'
option 'seed_queue_enabled' 'false'
option 'speed_limit_down_enabled' 'true'
option 'speed_limit_up_enabled' 'true'
option 'start_added_torrents' 'true'
option 'trash_original_torrent_files' 'false'
option 'umask' '16'
option 'upload_slots_per_torrent' '5'
option 'utp_enabled' 'true'
option 'watch_dir_enabled' 'false'
option 'speed_limit_down' '800'
option 'speed_limit_up' '800'
option 'rename_partial_files' 'false'az ssh-n való parancssor viszont nem működik
azt írja ki [link][ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Kicsirics77 #28770 üzenetére
Nem az uptime-ra, hanem a tényleges időre gondolok. Egyszerűbben fogalmazva hány óra és milyen nap van a routereden?
-
Kicsirics77
veterán
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az első opcióban egy swap és egy adat partíció jön létre. Az adat partíció a /mnt-be kerül csatolásra.
A második opcióval egy swap, egy extroot és egy adat partíció jön létre. Az extroot partíció a /overlay-ba, az adat partíció a /mnt-be kerül csatolásra.
A harmadik opcióval egy swap, egy extroot és egy adat partíció jön létre. Az extroot partíció a /-be, az adat partíció a /mnt-be kerül csatolásra.Semmi extra dolgot nem igényel, viszont az 1.02.1-Rebuilded, illetve 1.1.1_beta3 firmware-oknál Internet Explorer alatt nem ment a formázás (illetve partícionálás). Az 1.1.1_beta3-ban egy másik gond is volt: a partícionálás után túl hamar visszakapta a script a vezérlést (még nem jön létre a device) és nem tud formázni. Ez az 1.1.2-ben már javítva lett.
Alex
-
Keresztapper
senior tag
Sajnos azt nem tudom, én manuálisan csináltam még egy sima backfire alatt és az óta mentegetem a configjaimat az újabb buildekre.
Viszont kérlek, másodl ide be a /etc/config/transmission tartalmát
És a biztonság kedvéért add ki ssh-n a /etc/init.d/transmission enable és a /etc/init.d/transmission start parancsokat.
Ja és a df-h parancsot és ennek kimenetét is másold ide kérlek.
[ Szerkesztve ]
-
Pite
csendes tag
válasz Kicsirics77 #28772 üzenetére
Megcsináltam, semmi változás. Még a routert is rebootoltam.
Valaki esetleg el tudja mondani mi a különbség a 3 formázási mód között? A 2. 3. igényel valami + dolgot? -
Thusor
őstag
válasz Intruder2k5 #28771 üzenetére
Csak kábeles kapcsolatnál tapasztaltam.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
MODERÁTOR
-
Kicsirics77
veterán
válasz Keresztapper #28764 üzenetére
most jelenleg éppen 3 óra az UPtime mert reggel újra kellett megint indítanom
de volt olyan hogy másfél hónapig hozzá sem kellett nyúlni az 1.02.1 rendszer alatt
mióta frissítettem azóta szarakodik.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Pite
csendes tag
válasz Keresztapper #28767 üzenetére
-
Thusor
őstag
válasz Cucuska2 #28761 üzenetére
Ezt sajnálattal olvasom. És most jól működik neked? Mert az a baj, hogy többször egymás után bontja a kapcsolatot 1-2másodpercre aztán újrakapcsolódik, mintha kihúznám visszadugnám a hálózati kábelt. Nincs rá valami megoldás?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Pite
csendes tag
válasz Keresztapper #28765 üzenetére
Az rendben látja, sőt a hálózaton is látom a vinyót, még a transmisson által felrakott mappákat is látom, csak a torrenteken nem tudom betölteni, és elindítani.
-
Keresztapper
senior tag
Nem muszáj a routeren formázni, próbáld meg asztali gépen, akkor egy hibaforrást kizárhatunk. Bár nem hinném, hogy a formázó scriptben lenne a hiba, mert sokaknak működik hiba nélkül. Lehet a rack is hibás, vagy az adatkábel. Ezért kellene megnézned, hogy mit mond rá a PC-d.
-
Keresztapper
senior tag
-
Pite
csendes tag
Sziasztok! A transmisson-t próbálgattam a napokban, kezdésnek egy 4gb-os pendriveot próbálgattam és minden ment tökéletesen. Annyira megtetszett, hogy beruháztam egy külső merevlemez házra és egy merevlemezre, de ezt nem tudom beüzemelni, már próbáltam mind a 3 formázási módszert (mondjuk nem tudom mi a különbség). A Luci-ban sem tudom elérni a webklienst mint pendrivenál volt. A vinyó egy WD 750GB WD7500BPVT. Vargalex féle rendszer van fent abból is a v1.02.1. A külső tápot már ráraktam mert olvasgattam hogy kellhet, de így se semmi. Valaki tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
klrt
tag
válasz vargalex #28757 üzenetére
Ment a transmission 10ből 1 seedelt 19KB/s el, minidlna futott, de nem scannelt és nem néztem róla filmet.
remélem erre gondoltál:
root@OpenWrt:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime,size=14700k)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600)
/dev/sda2 on /overlay type ext4 (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
overlayfs:/overlay on / type overlayfs (rw,relatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
/dev/sda3 on /mnt type ext4 (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime) -
Thusor
őstag
Ahogy olvasgattam sokan a gyári fw-re fogják a hibát. Milyen más fw-t tudtok javasolni ami stabil működésű, és fel lehet tenni a 1043-ra?
-
Thusor
őstag
Most jelentkezett az a helyzet, hogy ami már másoknál is előfordult. Időközönként csak úgy elmegy a net és a hálózat sem érhető el, csak ha letiltom a hálókártyát majd újra engedélyezem. Legújabb gyári fw van rajta, valamint nincs leterhelve a router. Szerintetek ezt miért csinálja?
-
klrt
tag
Hi!
OpenWrt vargalex v1.1.2 r32517
ftp másolás pc-röl 1043 usb vinyóra(ext4) 2,8-3,2 MB/s 7,4-9 -es load -
ZetorGumi
addikt
-
Moerte
csendes tag
Üdvözlet!
Szeretnék érdeklődni, hogy volt-e hasonló hibája, ill. tudtok-e vmi megoldást arra a jelenségre, hogy 1.02.1-ReBuilded frissítés után nem csatlakozik a 1043-as routerem a wan porton keresztül. Előtte kifogástalanul tette a dolgát, azóta nem kap címet a modemtől.
DHCP-re van állítva, próbáltam interface menüpont alatt újracsatlakozni.... Jelenleg közéjük dugtam a régi 604-es kábelest, az felcsatlakozik wan-on és érdekes, hogy így ugyanazokkal a DHCP-s beállításokkal kap IP-t a 1043 is.Köszönöm.
A. -
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Elkészült az általam build-elt firmware 1.1.3-as verziója, elérhető a blogomon.
Változások az 1.1.2-es verzióhoz képest:
- transmission 2.60
- TP-Link TL-WR2543ND típus az új gyári firmware-ról is frissíthetőAlex
-
gerokrisz
tag
válasz vargalex #28746 üzenetére
Nekem a LuCI angol, nem tudom hogy lehet magyarosítani, de megtaláltam:
/dev/mtdblock2: TYPE="squashfs"
/dev/sda1: UUID="B648CB8F48CB4CB5" TYPE="ntfs"így? mount /mnt?
Az ezt:
root@TP-LINK-1043ND-OPENWRT:~# mount /mnt
mount: can't find /mnt in /etc/fstabTürelem... A hosszú élet ritka!
-
gerokrisz
tag
válasz vargalex #28744 üzenetére
Ezt adja:
[226042.100000] ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
[250607.590000] usb 1-1: USB disconnect, device number 6
[250611.550000] usb 1-1: new high-speed USB device number 7 using ath79-ehci
[250611.730000] scsi5 : usb-storage 1-1:1.0
[250613.080000] scsi 5:0:0:0: Direct-Access USB Flash Disk 1100 PQ: 0 ANSI: 0 CCS
[250613.090000] sd 5:0:0:0: [sda] 3915776 512-byte logical blocks: (2.00 GB/1.86 GiB)
[250613.100000] sd 5:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[250613.100000] sd 5:0:0:0: [sda] Mode Sense: 43 00 00 00
[250613.100000] sd 5:0:0:0: [sda] No Caching mode page present
[250613.110000] sd 5:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[250613.120000] sd 5:0:0:0: [sda] No Caching mode page present
[250613.130000] sd 5:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[250613.140000] sda: sda1
[250613.140000] sd 5:0:0:0: [sda] No Caching mode page present
[250613.150000] sd 5:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[250613.160000] sd 5:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable diskTürelem... A hosszú élet ritka!
-
ZetorGumi
addikt
válasz vargalex #28741 üzenetére
Az első router .10-es ipn- érhető el, az a router működik rendesen, ez gondolta azt, hogy áramszünet után hirtelen bekrepál.
Amugy csak LAN-on keresztül nem érem el mostmár a luci-t. wifin keresztül megy.
Már lassan magam sem értem, hogy mi a baja ennek.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
válasz vargalex #28739 üzenetére
Az a baj, hogy tudom, de valami hiba csak történik, mivel nem hajlandó csatlakozni, csak akkor, ha a hátulján lévő reset gombbal törlöm a beállításokat.
Hiába indítom újra, húzom ki, majd dugom be egy kis idő mulva, semmi.ps.: azóta sikerült odáig eljutnom, hogy csatlakozott a WAN-on keresztül a másik routerhez ez a router, de nem kapok netet, se wifin, se lanon. Valamit kihagytam, de nemtudom mit.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
Újra itt.
Az vajon mitől lehet, hogy leresetelem a router beállításait, utána beállítom a wan portot DHCP kliensre, és kb ennyit állítok be, mikor mentem, és alkalmazom ezt a beállítást, akkor lefagy a router, és megint csak resettel lehet újra működésre bírni?
Mivel hajnalban volt egy áramszünet, és mikor bekapcsoltam a gépet, az fogadott, hogy nem volt hálózatom se, nem bírtam csatlakozni se wifivel, se lannal, sehogy, pedig 2 géppel, és telefonnal próbáltam, és a transmission sem ment, semmi.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Kicsirics77
veterán
válasz vargalex #28734 üzenetére
Érvénytelen tanúsítványt kapott. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló adminisztrátorával vagy e-mailes kapcsolattartójával, és adja meg a következő információkat:
A tanúsítvány a hitelesítésszolgáltató egy másik tanúsítványával megegyező sorozatszámot tartalmaz. Szerezzen egy egyedi sorozatszámmal rendelkező új tanúsítványt.
(Hibakód: sec_error_reused_issuer_and_serial)
A megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert a kapott adatok hitelessége nem ellenőrizhető.
Lépjen kapcsolatba a webhely üzemeltetőjével, és értesítse a problémáról. A másik lehetőség, hogy a Súgó menü megfelelő menüpontjának segítségével jelentse be ezt a hibás webhelyet.konkrétan ilyen
explorer alatt be tudtam lépni és újra indítottam a routert.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vargalex
Topikgazda
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #28732 üzenetére
illetve a luci is tanusítvány hibát produkál firefox alatt csak explorerrel tudom megnyitni most is
-
Kicsirics77
veterán
kezdődik megint
egész hétvégén tökéletesen ment,ma megint hozzá akartam adni 2 új torrentet és erre ezt produkálta.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
gerokrisz
tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy Resetet kapott a router, és most nem akarja mountolni a pendrive-t?
Mert így néz ki: [link]
Mit kellene még csinálnom? (Azért van SDA és SDA1-is bent mert megpróbáltam akkor hátha jó, de tévedtem...)Türelem... A hosszú élet ritka!
-
kzkz
őstag
válasz Intruder2k5 #28726 üzenetére
Áhá, köszi. Rápróbálok majd én is ha gond lesz. Lehet, hogy még a QoS részt érdemes piszkálni, ha valakinek ilyen gondja van...
Más: Jelentem most már 9 órája nem indult újra a router, és úgy tűnik a minidlna sikeresen felépítette az adatbázist. Remélem így is marad...
-
addikt
Üdv!
Problémám lenne routerrel. A helyzet az, hogy két gépem van. Az egyik asztali, a másik noti. Ha az asztali be van kapcsolva, és a notin elkezdek letölteni valamit, akkor a noti elkezd kegyetlenül timeoutolni a router felé. (Ekkor természetesen a bix.hut sem pingeli normálisan.) Az asztali is elkezd kegyetlenül timeoutolni. Mindkettő wlan, gyári szofttal.Ja, és természetesen véletlenszerűen fordul elő.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz vargalex #28690 üzenetére
Nahh nem csinal semmit a sysctl modositas, ugyanugy hibara szalad inditasnal DE mar atirtam a configban az enabled-et, igy mukodik... regi konfig de szeretem. Teszteeltem egy darab torrenttel a legfrissebbet ami EKO repoban van, eleg gyorsan behashelt egy 1,11GB-os tesztfilet, majd megnezem mit tud letoltesbe.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MODERÁTOR
-
kzkz
őstag
Ha a transmission futását alacsonyabb prioritásúra szeretném, akkor erre jó megoldás, ha az /etc/init.d/transmission file-ban a
service_start /usr/bin/transmission-daemon -g $config_dir
helyett
service_start /bin/nice -n 15 /usr/bin/transmission-daemon -g $config_dir
használok?A service_stop résznél ugyanígy kell módosítani, vagy az maradhat?
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ahogy SteveBeard is írta, swap mindenképpen kell legalább a scanneléshez. Ha más lehetőséged nincs, az ntfs-en hozz létre egy swap file-t. Ha a HDD a /mnt-be van mountolva, akkor így:
dd if=/dev/zero of=/mnt/swapfile bs=1M count=128
mkswap /mnt/swapfile
swapon /mnt/swapfileMajd indítsd a minidlna-t.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Toninho13
aktív tag
Hello!
A kérdésem a következő: luciban a minidlna config az mnt-re van àllítva, a folyamatoknàl viszont a tmp-t írja. Hogy tudom ezt akàr puttyból megvàltoztatni.
Üdv: Tony -
kzkz
őstag
Sziasztok!
Feltettem a Vargalex féle 1.1.2-es verziót, és minidlna-t szeretnék használni, mert ezt látja a Samsung TV.
Viszont ha bekapcsolom a szolgáltatást egy idő után újraindul a router Bizonytalan, hogy mennyi ideig megy, van hogy többet van hogy kevesebbet.
A gyári openwrt-n lévő minidlna-val is ezt csinálta, ezért próbáltam meg a vargalex félét, mert láttam ebben újabb verzió van, de úgy látszik ezzel se frankó
Valaki tapasztalt hasonlót? Mi a megoldás a problémára?
Köszi,
KZ -
poli27
veterán
válasz poli27 #28713 üzenetére
Alex mégse jó valami :
Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WR1043N/ND v1
Tűzfal verzió vargalex v1.02.1-ReBuilded r30402 / LuCI Trunk (trunk+svn8655)
Kernel verzió 3.3.8
Helyi idő Sun Jul 8 18:32:07 2012
Működési idő 3h 52m 11s
Átlagos terhelés 0.00, 0.01, 0.05ez mi miért a régi verziót írja ki?
-
gyalogbeka
csendes tag
Ki szeretném próbálni a backfire változatot, de meg szeretném előzni az router örök halált.
Ezért megkérdezném hogy melyik változatot töltsem fel.
1. openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin
2. openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.binMost at OpenWrt vargalex v1.1.1 beta3 r31586 van fent.
-
dane
senior tag
Ezt csinálja:
[video] -
dane
senior tag
Sikerült teljesen kinyírnom a routert.
Fent volt egy réggebi OpenWRT verzió, gondoltam felteszem a vargalex féle build-et mert abban benne van az összes csomag ami nekem kell. Letöltöttem a sysupgrade-et [link], és a Luci webes felületén feltöltöttem. md5sum egyezett. Azóta az összes led villog a routeren, nem történik semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
iff
senior tag
Sziasztok! Frissítettem a v1.1.2 verzió - 3.3.8-as verzióra. A vnstat-ot újra fel kellet, hogy rakjam (frissítés után eltűnt) és most csak ennyi a szabad helyem. Ez így most normális? Előzőnél több volt a szabad helyem 25% körül volt.
..........""..........
-
Toninho13
aktív tag
Hello!
A problémám a következő. Mióta felraktam a legújabb buildet (köszi Vargalex! ), a router túlságosan "pörög". Megnéztem most a folyamatokat és ez fogadott:
8% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.conf , amit azért nem értek, mert a minidlna fülnél ezt állítottam be: /mnt/minidlna/run/minidlna. Ez mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest