Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Starlink
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Vargalex firmware van fent. A problémám a következő. Eddig "database disk image is malformed" szöveget írt ki, és indult újra a router. Most bármit csinálok nem kezd el indexelni...Probáltam restarttal, adatbázis törléssel, de nem változik semmi. Mit kéne csinálnom? -
Toninho13
aktív tag
válasz Intruder2k5 #33290 üzenetére
Kap külön tápot. Más idős darab, ezért is gyanakodok a vinyóra. A hard disk sentinel mondjuk 100%/100%-ot ír...
[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Van valami program, amivel le tudom elenőrizni Openwrt, vagy Win alatt a vinyómat? Egy idő után eldob mindent... Mind1 neki, hogy megy e a transmission, vagy a minidlna. Gyanús, hogy valamiért restart után fél órával kb mindig meghal... A vinyó 3 részre van formázva:swap,mnt,overlay. -
Toninho13
aktív tag
Router reboot után megnéztem a folyamatokat.
[kworker/u:2] 15% 0%[kworker/u:1] 8% 0%
/usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -A 1 -n 3 -p 0.0.0.0:80 -C /etc/uhttpd.crt -K /etc/uhttpd.key -s 0.0.0.0:443 23% 5%
{luci} /usr/bin/lua /www/cgi-bin/luci 31% 4%
Ezek normálisak? Az 1.1.3-as verzióig nem nagyon ment fel a procihasználat.Most meg Terhelés: 4.26 1.62 0.60. Mit kéne csinálnom? Egy külső vinyó van rádugva extroottal, swappal... Az mnt pedig ext4-es filerendszerű.
-
Toninho13
aktív tag
Hali.
A problémàm a következő. Frissítettem a ketyerét a vargalex 1.1.4-es fw-re és azóta random 7es load értéket produkàl, újraindul és csak a power led villog... Mit tehetnék az ügyben? -
Toninho13
aktív tag
Helló!
Hogy tudom ellenőrizni, hogy a swap meghajtót használja e a routert? -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A külső vinyót használok. Frissítettem a routert sysupgrade-del, de a beállításaimat nem tartottam meg. A partíciós cuccból hogy tudnám megcsinálni az extrootot anélkül, hogy az adataimat elveszíteném (Swap és Mnt-t nem akarom formatálni) ?
Üdv:Tony -
Toninho13
aktív tag
Hello!
A minidlna még mindig a nagy ellenségem. Az indexelést befejezte, megnéztem a logból, viszont a folyamatok között még ottvan a kereső process: 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.conf. Ez elég rendesen zabálja a routert. Ha kilövöm, valahogy el tudom indítani később, ha szeretnék új fájlt hozzáadni, anélkül, hogy az egész adatbázist újraszkennelje, vagy ez bukott ügy? A másik kérdésem, ha törlök valamit, akkor pedig muszáj az egész adatbázist újrakreálnia, nem lehet valahogy kiiktatni a renitens fájlokat az adatbázisból?
Üdv:Tony
-
Toninho13
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29161 üzenetére
Köszönöm!
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A samba megosztással lenne bajom. Resetelnem kellett a beállsításaimat, azóta nem szuperál. Konkrétan windows alatt sehogy nem tudom megnyitni a router mappáját. Ftp minden más működik, csak a samba nem... -
Toninho13
aktív tag
Hello!
A kérdésem a következő: luciban a minidlna config az mnt-re van àllítva, a folyamatoknàl viszont a tmp-t írja. Hogy tudom ezt akàr puttyból megvàltoztatni.
Üdv: Tony -
Toninho13
aktív tag
Hello!
A problémám a következő. Mióta felraktam a legújabb buildet (köszi Vargalex! ), a router túlságosan "pörög". Megnéztem most a folyamatokat és ez fogadott:
8% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.conf , amit azért nem értek, mert a minidlna fülnél ezt állítottam be: /mnt/minidlna/run/minidlna. Ez mitől lehet? -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő. Fifához szükségem lenne a portok kinyitására, de ez valamiért nem történik meg. A beállításaim. Mit rontok el? -
Toninho13
aktív tag
válasz vargalex #27433 üzenetére
Az 1.1.1 beta3 van fent. A /mnt-be van természetesen csatolva.
A kérdéses fájlok tartalma:
/etc/group :root:x:0:
daemon:x:1:
adm:x:4:
mail:x:8:
audio:x:29:
www-data:x:33:
ftp:x:55:
users:x:100:ftp,samba
network:x:101:
nogroup:x:65534:/etc/samba/smb.conf.template :
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes/etc/vsftpd.conf :
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
#chroot_local_user=YES
#chroot_list_enable=YES
#chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list -
Toninho13
aktív tag
Hello!
A kérdésem a következő : hogyan tudom megoldani, hogy a külső vinyóra tudjak Sambán/Ftp-n keresztül másolni. Régebben ment a chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mnt módszer, de az új fw-vel valamiért nem engedi. -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Idő hiányában nem nagyon nézegettem most a fórumot, és csak most sikerült az 1.1.1beta3-ra frissítenem. A kérdésem a következő lenne. Mit kéne csinálnom, hogy az eddig működő transmission webes felületet ismét elérjem? Sysupgrade volt a beállítások megtartásával.
Üdv:Tony -
Toninho13
aktív tag
Frissítettem a Vargalex 1.1-es buildre, de valamiért problémázott a router, ezért visszaállítottam alapra a beállításokat. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám az exroot meghajtó mountolni anélkül, hogy formázni kelljen a vinyót?
-
Toninho13
aktív tag
válasz SteveBeard #24511 üzenetére
Bentvan a pipa. Az a furcsa, hogy a processeknél 3x is van a MiniDLNA. 2x ez: /usr/bin/minidlna ,1x pedig ez: 9% /usr/bin/minidlna , ahol a 9-es helyén már láttam 0-t is...
-
Toninho13
aktív tag
válasz vargalex #24494 üzenetére
Mounting pointsnál csatolva van egy partíció mnt-nek, egy exroot és egy swap.
A minidlna configom:
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200# network interfaces to serve, comma delimited
network_interface=br-lan# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=A,/mnt/Zene
media_dir=A,/mnt/Zene letöltés
media_dir=A,/mnt/Zene válogatásra# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=Tony DLNA Server# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/minidlna/db# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/minidlna/log# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1# specify the path to the MiniSSDPd socket
#minissdpdsocket=/var/run/minissdpd.sock# use different container as root of the tree
# possible values:
# + "." - use standard container (this is the default)
# + "B" - "Browse Directory"
# + "M" - "Music"
# + "V" - "Video"
# + "P" - "Pictures"
# if you specify "B" and client device is audio-only then "Music/Folders" will be used as root
#root_container=. -
Toninho13
aktív tag
Halihó!
A minidlna-val lenne problémám. Reboot esetén újraépíti az adatbázist, hiába állítottam be, hogy a vinyón legyen. Valamint miután befejezte a keresést, utána is magas marad a load (az előbb ezért rebootoltam). Mit kéne vele tennem? -
Toninho13
aktív tag
válasz tukko1 #23867 üzenetére
Esetleg külső programot hozzárendelhetsz. Nekem pl a Transmission remote ottvan a tálcán közvetlenül az Utorrent mellett. Amikor kapcsolom ki a gépet, akkor ránézek, és elindítom.
-
Toninho13
aktív tag
Következő kédés.
A minidlna-nál van olyan force parancs, hogy átnézze a mappákat, amiket beállítottam? Amennyiben bemásolok valamit a megjelölt mappákat, akkor azokat érzékeli, de azokat amik alaból bennük voltak, azokat nem. -
Toninho13
aktív tag
A kérdésem a következő. Miért van az, hogy a routerre kötött pendrive-ra tudok másolni, de a külső vinyóra nem? A hddt a /mnt/hdd a pendrive-ot pedig a /mnt/pendrive-hoz csatoltam. Lehet, hogy ez nem tetszik neki?
-
Toninho13
aktív tag
Lenne pár problémám.
1, A Router randomra a megváltozott beállításokat nem hajlandó végrehajtani.2, Mind hálózaton, mind ftp-n a másolási sebesség ext4 esetében 2,5 mB/s. Ezt hogyan lehetne felgyorsítani?
3, USB HUB-ra bedugtam 1 külső vinyót és egy Pendrive-ot. A beállítások ezek. Így a router, ha bedugum az USB HUB-ot, akkor egyből újraindul, ha bedugva indítom, akkor be se bootol. Mi lehet a baj?
-
Toninho13
aktív tag
Az után érdeklődnék, hogy hogyan lehet beállítani, hogy reboot után automatikusan induljon el a wireless? Következő kérdésem, hogy hogyan lehet letiltani az uShare automatikus indulását? Végül a miniDLNA-hoz lehet több megosztási mappát is beállítani?
-
Toninho13
aktív tag
A mounting pointnál akarok csatlakoztatni egy pendrive-ot, de nem hagyja.
Applying changes
Loading
/etc/config/fstab
Ez megy fél órája, és visszaállít mindent a save előttire... A http://192.168.1.1:8081/ címen formáztam meg a meghajtót. Közben megnézem, más meghajtót se enged csatlakoztatni... Mit kéne csinálnom? -
Toninho13
aktív tag
Helló!
Én az után érdeklődnék, hogy hogyan tudom megnézni, hogy mennyire pörög a CPU-ja a routernek? Amióta csatoltam egy külső vinyót, és 4 torrentet futtatok, azóta állandóan restartol. -
Toninho13
aktív tag
Hello!
Én most próbálgatom a transmissiont.Ma ezt dobta:
Feb 17 10:14:36 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[6952]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 221184 (tr-udp.c:75)
Feb 17 10:14:36 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[6952]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 221184 (tr-udp.c:86)Ezzel mit kell csinálni?
-
Toninho13
aktív tag
Hali!
Ha minden igaz, ma fog érkezni a halott routerem helyett egy másik. Most biztosra szeretnék menni, nem akarok mégegy routert lenullázni... Leszedtem a Vargalex féle verziót. MD5 check, felrakom és örülök? Nem kell TELNET-et, SSH-t használni? -
Toninho13
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22708 üzenetére
Ezt kéne beírnom:
root@OpenWrt:/# cd /tmproot@OpenWrt:/tmp# wget http://192.168.1.2/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1021.bin
root@OpenWrt:/tmp# mtd -r write openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1021.bin linux ?
-
Toninho13
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22700 üzenetére
Azt szeretném, de net nélkül ezt hogyan lehetne megoldani?
-
Toninho13
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22688 üzenetére
Dinamikus IP-m van, de a windowsban beálítottam a 192.168.1.2-t.
#22689 Telnetet beállítottam. http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin elméletileg ezt raktam fel. Szerintem az FW installnál volt valami gebasz... Valahogy nem tudom reflashelni?
#22690 Van.
-
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Én is elkedztem az okosítást, de van egy bajom. A firmware frissült az open wrt-re, de nem tudom elérni. Ha megnézem az Ipconfigot, akkor nem jelenik meg alapértelmezett átjáró. Mit kéne csinálnom?
Üdv:Tony
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest