Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz poli27 #64807 üzenetére
Régen használtam már no-ip-t, de még mindig nem értem. Eddig azt írtátok, hogy 30 naponta be kell jelentkezni és kézzel megújítani. Most pedig már azt, hogy 30 naponta új hostname-t kell definiálni???
De továbbra is azt mondom, hogy ha valamit böngészőben meg tudsz oldani, akkor curl-al is.Alex
-
Headless
őstag
válasz poli27 #64790 üzenetére
Az a baj, hogy rossztól kérdezed, amikor nem magamnak szedem le a dolgokat, akkor már baj van...
[kép]Amúgy igen kellemetlen jön az email is, stb. Nah meg ha elfelejted, és lejár de pont be akarsz lépni és nem tudsz az szar érzés, mondjuk még sosem fordult elő, de akkor is benne van a pakliban, sőt az is hogy ezalatt valaki lefoglalja a címet.
Amúgy válaszolva nem tudom mi a korlátozás, de ez nem csak ddns-el foglalkozik, hanem domain regisztrációval meg stb, így megeshet hogy a ddns, csak mint extra szolgáltatást ingyen adják.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
poli27
veterán
válasz poli27 #64741 üzenetére
Arról már nem is beszélek, most ujraindítottam távolról, és baszik felcsatlakozni pppoe-ra (digi) magától...ddns bevan állítva és megy is, ha felcsatlakozik... így most el se érem, fax kivan... ez volt az utolsó TPlink router amit vetettem valakivel... pláne ha én adminisztrálom...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
nyunyu
félisten
válasz poli27 #59826 üzenetére
1 lakassal odebb lako hugom folyamatosan panaszkodik a WiFire, hogy allandoan leszakad a routerrol a laptopja, inditsam ujra.
250mW-re allitott WRT54Gvel stabilan ment a net a koztunk levo 3-4 falon at, de ott az osregi router meg vezetekes iranyba sem tudott routeolni 30mbitnel gyorsabban, gyakorlatilag felezte a kabeles netem teljesitmenyet.
Kozben feltettem az OpenWrt Barrier Breaker 14.07-t, ugy nez ki ezzel valamivel stabilabban megy, mint a gyari firmwarerel.
Gargoyleot nem fogadta el a gyari firmware update menupontja.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz poli27 #53556 üzenetére
50/30-at tudja, ehhez minek modernebb router? De attól még hogy nem a legújabb, nem kéne eldobálnia a tévét. Egyáltalán, nem is biztos hogy a router dobja a tévét, lehet a tévé szakad le, nem? És ami a legfurább, a router Wireless Statistics-ban ott a tévé mac címe, akkor is amikor elvileg nincs rajta hálózat. Ja, állítottam be minden eszközre fix ip-t, most ment is pár órát, de az imént ismét bomlott a kapcsolat és nem áll helyre. De most is ott a mac cím, mintha mégis fent lenne, de mégsem. Hogy van ez?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
mackosajt
addikt
válasz poli27 #53093 üzenetére
DHCP-s, a gép automatikus-ra van állítva.
De tök mindegy, mert az én gépem fix-re van téve, mégis a felém irányuló továbbítások esetén is sikertelen a teszt. Tanácstalan vagyok.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
MODERÁTOR
-
zambozoli
aktív tag
válasz poli27 #52614 üzenetére
Ha közzé teszed mindenképp köszönjük!
Lehet a csomagokból olyan konfigot csinálni, ahol a mindlna és a torrent helyett mondjuk OpenVPN vagy legalább pptp VPN legyen beállítható exrot nélkül.
A mindlna és a torrent használatához úgy is kell tenni egy külső tárolót a routerre, akkor ez a két csomag is biztos el fér a merevlemezen.
Érdekes egyébként hogy a TP-Link, még erősebb routereiben sincs VPN kapcsolat, pedig más gyártók már alsóbb kategóriában még a gyári FW-ben is alapból hozzák.Félreértés ne essék, nem kívánságműsor akart lenni, csak érdeklődés!
Ha kicsit komolyabb angollal rendelkeznék, biztos csinálnék egye FW-t én is, de most sajna nem fog menni.Üdv:ZZ
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz poli27 #49440 üzenetére
Vagy ipv6-on keresztul max.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Roland-87
aktív tag
válasz poli27 #48353 üzenetére
Akkor jól éreztem hogy nincs az fölötte, bár nem is akartam fölé venni mert a másodlagos wrt54gl routeremen is 90mw lefedi az egész környéket tehát ahonnan amúgy használok eszközöket nevetve tudnak csatlakozni, nem is értem minek teszik egyesek az egekbe az adóteljesítményt főleg úgy hogy a kliens eszközök akkor sem fognak többel adni tehát csatlakozni sem fognak tudni viszont a zavart növelik csak... De azt akkor sem értem miért gyengébb a wifi openwrt alatt, érdekes hogy a DD-wrt is ugyanezt okozta annó a régi routeremen, eddig csak a Tomato az 54gl-en hozott pozitív változást. Mondjuk annyira nem probléma ez a gyengébb hatótáv mert ha messzebbről akarok csatlakozni ott a másodlagos wifi a közelből meg használom az elsődlegest hogy meglegyen a 25 megás netem, a kert végén elég ha 3 megy tehát nem gond, csak érdekes a jelenség és nem értem mi okozhatja, de ez miatt tuti nem állok vissza gyárira mert amúgy minden tökéletes.
-
DNReNTi
őstag
-
őstag
válasz poli27 #48161 üzenetére
Hihetetlen, hogy ennyi alapján te már ítélkezel felettem...
Én abban a hitben voltam 100%ig, hogy ez a router képes kihasználni a ma kapható legnagyobb magyarországi internetet. Hát bocs de nekem nincs pénz fám mint sims 3ban és fizetésből élek....“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
mcmike
őstag
válasz poli27 #48148 üzenetére
Most úgy néz ki lecserélem v2.1-esre a 1043ND-t, már ma megyek az új routerért (TP-Link 1043ND V2.1). Ebben az esetben a te általad készített firmware-t válasszam? Tudnád nekem linkelni annak az elérhetőségét? Köszi!
@suste: Neked is köszi! Igen, biztosan a SWAP nyírta ki szegény USB-t. Már nem használom a SWAP-ot, de a transmisson-t sem, mert valamiért elég instabil volt nálam (fagyogatott, router újraindult, stb). Bár lehet hogy csak a PEN rosszalkodott már alatta?
Most rendeltem egy vadiúj 32GB PEN-t, de lehet hogy inkább mégiscsak a 2.5"-os Samsung külső HDD-met fogom használni a router-hez.
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
napata22
csendes tag
válasz poli27 #47806 üzenetére
Köszi a segítséget!
Egy firmware-t látok csak, 2013.09.25-es dátumút a V2-höz, az csak 4 hónapos, ezek szerint úgyis upgrade-elni kell erre rögtön.
Ez azt jelenti, hogy ezt a file-t letöltöm korábban a PC-re, s amikor a router-t először elérem a Webes felületen, akkor a System Tools/Firmware Upgrade menüben kitallózóm a file-t majd Upgrade? Ezután kezdjek csak beállítgatni bármit is rajta?
Mi lesz alapból a router IP címe bekapcsolás után? -
csixy
addikt
válasz poli27 #47656 üzenetére
Köszi
Valóban jól összekevertem! Bocs.
Mentségemre szolgáljon, hogy a fonendoszkópommal még sosem krimpeltem. De az elv amit mondani akartam az lett volna , hogy a párok maradjanak együtt, de azt is összekevertem.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
poffsoft
veterán
válasz poli27 #47451 üzenetére
root@OpenWrt:/etc/samba# cat smb.conf
[global]
netbios name = OpenWrt
display charset = UTF-8
interfaces = 127.0.0.1/8 lo 192.168.1.1/24 fd3a:aab:9abd::1/60 br-lan
server string = Router_megosztott
unix charset = UTF-8
workgroup = WORKGROUP
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = nobody
guest ok = yes
# invalid users = root
force user = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
[homes]
comment = Home Directories
browsable = no
read only = no
create mode = 0750
[Winshared]
path = /mnt
read only = no
guest ok = yes
create mask = 0770
directory mask = 0770
root@OpenWrt:/etc/samba#így már teljes
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
k_miso
tag
válasz poli27 #47402 üzenetére
Poli27!
Sikerült a fw-t beállítani, már majdnem minden jól működik, de a wifi interface-t nem tudom működésre bírni:
"A vezeték nélküli hálózat le van tiltva, vagy nincs kapcsolódva" felirat van benne. Hát letiltva nincs, sőt próbáltam letiltani és újraengedélyezni, sikertelenül. Hogyan lehetne működésre bírni.
misomiso
-
k_miso
tag
válasz poli27 #47389 üzenetére
Sikerült megtalálni a SSH-n a net beállításáért felelős fájlt etc/config/network. Be is állítottam a szükséges dolgokat az alábbiak szerint:
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'pppoe'
option username 'ide_írtam_a_felhasználónevet'
option password 'ide_pedig_a_jelszót'Az a baj csak, hogy nem csatlakozik fel a netre. A felhasználó nevet, jelszót már ezerszer ellenőriztem.
Vajon mit rontok el? Valami szintaxis hiba lehet?miso
miso
-
Pendragon911
aktív tag
válasz poli27 #47321 üzenetére
Úgy néz ki, mintha sikerült volna megcsináljam a segítségetekkel! Még nincs a tervezett helyen, holnap viszem le a nappaliba, de az összekötés ugyanígy néz majd ki. Nagy meglepetésemre működik, ennek most örülök, de nem merek előre örülni, hogy lent is így megy majd, ez kiderül holnap Remélem, hogy a plusz beiktatott router nem jelent semmilyen hátrányt a STB számára, pl lassabban működik, akadozó adás, stb.
Beszámolok majd a végső állapotról, amint odajutok. -
zambozoli
aktív tag
válasz poli27 #47267 üzenetére
Grat. a kitartásért és a munkáért!
A régi 1043-ak DMA hibájával kapcsolatban esetleg tudsz valami jó hírt mondani.
A helyzet, hogy nekem az idegeimre ment, emiatt vettem egy másik (Tenda W1800r) routert és tettem rá egy másik (Tomato) FW-t. Viszont a régi 1043-as benn csücsül a szekrényben jobb sorsra várva.Ha van lelkesedésed, energiád, meg persze időd tesztelni és számomra is megközelíthető helyen vagy, fel tudom ajánlani "ideig-óráig" tesztelésre (tartaléknak, meg 5 portos swichnek, esetleg AP-k meghagynám egy darabig).
Ha kell, ketyerére vigyázni, még garos!!!
Ha érdekel keress meg. A többit megdumálhatjuk.Üdv:ZZ
-
poli27
veterán
válasz poli27 #47241 üzenetére
Frissítettem a buildet,már elérhető(működik) a repostoryból az ntfs támogatás,akinek szüksége van rá az a frissítés után letöltheti!A buildbe továbbra sincs beépítve az ntfs fájlrendszer támogatása!
A régi verzió frissítésére lehet szükség, bizonyos csomagok telepítésénél,mivel frissültek a fileok! -
csixy
addikt
válasz poli27 #47259 üzenetére
Mert az a találgatás trágya ugye, hogy a zöld ledes vasakat lehet hogy picikét másabb alkatrészekből rakták öszze és így lehet , hogy egy picikét másképp kell ezen a "gitáron" már hangolni a "húrokat" .
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
suste
veterán
válasz poli27 #47189 üzenetére
nem hagytam ki: (vagyis kihagytam, de szándékosan )
-LAN porton putty-val telneten belépsznem feltétlen szükséges jelszavazni egyből telneten, elég majd a luciban is, így az SSH kihagyható
inkább azt felejtettem el írni,hogy így ne kössük közvetlen netre, csak NAT-olt hálóra
bár 1-2 perc amíg felkerül a luci, addig elég kicsi az esélye, hogy betalálnak szerintem....persze fő a biztonság[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz poli27 #45837 üzenetére
ok, köszönöm.
Az normális, hogy bitrátánál 1.0Mbit/s ír ki?
Illetve az nem lehet, hogy lehülyül a modemem és azért nem kapok netet wifin?
Így csinálom amúgy, hogy:
- összedugom a modemet a routerrel
- kábellel a routert és a gépet
- majd hozzá adom a wifi hálózatot, majd ezután meghal a dolog...de kábeles részen meg kapok[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Lenry
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest