Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
A 1043ND v1-es routeremből szeretnék wireless access point-ot csinálni, viszont ehhez el kellene érnem.
Összekötöttem a jelenlegi routeremmel, (lan-lan) aminek az ip-je szintén 192.168.1.1
A v1-é is az, szóval ilyenkor mi a teendő, hogy be tudjak lépni a webes felületre? Látom, hogy a fő router kiosztotta számára a xx.xx.xx.110-es ipcímet, de azon a címen nem érem el.[ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #56286 üzenetére
Az 1.6.2 megoldotta a problémát!
Az 1.7-en a hardreset sem hozott változást, max. 85Mbit jött csak át.
Köszi a segítséget!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #56283 üzenetére
Menüből frissítés előtt volt reset, a Gargoyle felrakása után nem.
A legújabb 1.7-est raktam fel.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Doky1988 #56282 üzenetére
A feltöltés nekem is megvan, a letöltéssel van gond.
Vargalex fw.-jét nem is cseréltem volna, ha nem lenne benne sok olyan dolog, amire nincs szükségem, de ha nem találok megoldást megy vissza, mert azzal minden alkalommal megvan a 120Mbit.
Esetleg tudtok olyan elérhető firm.-et amiben nincsenek számomra felesleges dolgok -csak routerként használom- és át is jön a 120 -esetleg később 240Mbit?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Adott egy 1043ND V1-es router, Gargoyle fw.-vel, UPC 120/10-es nettel.
A problémám, hogy a 120-ból csak 75 Mbit jön át, természetesen kábelen.
Eddig az általam használt vargalaex firm.-el mindíg megvolt a 120Mbit.
Mi lehet a gond?
QoS kikapcsolva, korlátozások nincsennek.
Valakinek valami 5let?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Doky1988 #56235 üzenetére
Szóval:
Egy Asustor nasom van, arra van "gyári" Transmission.
Amit írtál mind kipróbáltam, de nem sikerül kapcsolatot létesíteni a TM-mel a mobilról.
A képen látható módon engedélyezve van a 443-as port, forwardoltam a nas ip-jére, ami fix, a nas webszerverében is engedélyezve van a https, de semmi.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Doky1988 #56220 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlatodat élnék is vele, mert sikerült feltenni, műxik is rendben.
Erre keresem a választ, ha ebben tudsz segíteni annak nagyon örülnék!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Fenn van a Gargoyle, műxik rendesen, mégegyszer köszönöm a segítséget.
Lenne azonban még egy kérdésem:
A nasomon fut egy Transmission kliens, a telefonomon pedig egy Transdroid nevű alkalmazás, amivel el tudom érni és menedzselni a klienst.
A Transdroid tudna SSL-en keresztül is kapcsolódni és szeretném ezt használni, a jelenlegi titkosítatlan kapcsolat helyett.
Kérdésem, hogy mit kellene telepíteni ill. beállítani a routeren, hogy ezt meg tudjam valósítani?
Akinek van ideje és kedve az leírhatná, hálám örökké üldözni fogja!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Egy v1-es 1043ND routerre szeretném feltenni a Gargoyle firm.-ert, amin jelenleg Vargalex fw. van ver.: 1.1.7
Kérdésem, hogy simán mehet fel a gargoyle_1.7.0-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin Luci menüjéből, vagy vissza kell állnom gyárira?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, ha flasheléskor valami hiba történik és tégla lesz a routerből, majd visszaviszem a boltba, ahonnan állítólag továbbküldik a szervízbe a hiba kiderítésére, ott rá tudnak jönni hogy rossz flash miatt romlott el, vagy nem mélyednek ennyire bele a dologba?
Egyáltalán mennyire vizsgálják a hiba okát?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Tapasztalatokra lennék kíváncsi torrent peer-ek számával kapcsolatban. Előrebocsátom, hogy nem a routerrel torrentezem, -erre van egy NAS-om,- sem a dlna sem tftp funkciók nem futnak. Egyedül az érdekel, hogy max. mennyi az a peer szál, amit még elvisel a router reboot, szakadás, akadás nélkül?
-
Kami11
őstag
A legújabb 1.1.7
-
Kami11
őstag
A következő problémám lenne:
Bekötötték az upc-s netet, de a router nem engedi át az egész sávszélt.
50/5-ös net, mely meg is van, ha simán a Cisco EPC3925 modemet kötöm össze a géppel, de ha a routeren át osztanám meg, akkor a feltöltés max. 1Mb/s.
Mi a gond?
Már reseteltem a routert is, nem javult.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Jelenleg még T-Homeos ADSL netem van, de pénteken kötik be a UPC-s netet.
Kérdésem, hogy a Hálózat-->Interfészek-->WAN beállításainál a DHCP ügyfél beállítást kell választanom majd a Protokol cserére nyomnom?
Ha ez megvan van még teendőm, kell még valamit beállítanom a routerben, hogy legyen net? Nem szeretnék ezzel sokat bénázni mikor itt lesznek a szerelők.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #30675 üzenetére
Ok, köszi, akkor ennek még utánnaolvasok.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #30673 üzenetére
HTTPS
-
Kami11
őstag
Adott a címben szereplő router, vargalex fw.-vel, ami mögött van a nas, azon pedig transmission fut. Mit és hogyan kellene a routeren beállítani, hogy wan felől ssl-en ketesztül tudjam kezelni a transmissiont? Ssl nélkül elérem, minden ok, de szeretnék titkosított kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kami11
őstag
Mennyi szabad hely marad az 1.1.4-es fw. felrakása után?
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #29715 üzenetére
Pl., Vnstat. Inkább ezt használom a valósidejű forg. figyelés helyett, de már az új 1.1.3 fw.-re nem fér fel a cifs-el együtt, de ez csak egy példa volt. Valamint nagyon jól össze van rakva az általad készített fw., be van lőve minden -tűzfal, portok, ssh stb.- amire az én linuxos ismereteimmel nem szívesen vállalkoznék. Valamint le van fordítva a kernel így kisebb a mérete, szóval jó a vargalex firm. na ilyet nem tudnék összehozni!
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #29710 üzenetére
És esetleg, nem lehetne egy olyan verziót kiadni, amiben nincs transmission, dlna, valamint a valósidejű grafikonok? Vagyunk páran akik-e feladatot más eszközzel valósítjuk meg -pl. nas- és ezek nem kellenének. Így több hely is maradna más progik telepítésére.
-
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #29568 üzenetére
Próbáltam, eredmény ua., annyi a különbség, hogy talán mintha tovább bírná. Megemeltem az értékeket mégjobban. Most így néz ki:
lcp-echo-failure 30
lcp-echo-interval 3Elindítok egy letöltést, megnézem az eredményt. Amúgy kell az értékek életbelépéshez egy restart?
[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #29566 üzenetére
A gyárival ilyen téren nincs gond, csak annál meg a wifi nagyon rossz, valamint naponta 1x fagy és a konfigurálhatósága is egy rémálom. Ezért ment vissza a te verziód, amivel nincs is gond, az említett wan oldali kapcsolat szakadások kivételével, de az is csak torrent alatt és csakis letöltés közben fordul elő, akkor viszont minden letöltés közben legalább 1x.
Kapcsolatok számának, perek számának csökkentése nem hoz pozitív eredményt.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
-
Kami11
őstag
A kérdésem, hogy ez a watchdog micsoda és mit csinál?
A Rendszer -->Rendszerindítás -->Indítási állományok -nál látszik.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #29449 üzenetére
Nem wifi-ről van szó.
-
Kami11
őstag
válasz nimfas #29424 üzenetére
Nálam ugyan ez van -szintén ADSL-, pedig csak sima routerként van használva, sem a miniDLNA, sem a transmission nem megy, a nas torrentezik mégis dobja a netet a wan porton, a logban ugyan ez van mint nálad. Visszatettem a gyárit, azzal nincs ilyen gond, viszont annak meg a wifi-je egy f@s. Nekem is jobban bejön az OpenWrt, de amíg ez a szakadás fennáll addig marad a gyári fw.
-
Kami11
őstag
válasz poli27 #29308 üzenetére
Nálam szintén dobálja a netet, de csak ha torrentről letöltök, ráadásul nem is a router tölt, hanem a nas. Seed-el nincs gond. Próbáltam a kapcsolatok számát visszavenni (100/20) ua. Sőt ha megy a seed és valamit letöltenék a böngészőből szintén dobja a wan kapcsolatot. Jelenleg az 1.02.1 ReBuilded van fenn, de ugyan ez volt az 1.1.3-al is, ráadásul semmi más feature nincs használva a Vnstat-on kívül, csak sima routerként üzemel. Gargoyle-val ugyan ez volt a helyzet, a gyárival még nem próbáltam.
-
Kami11
őstag
Hogy lehetne azt megoldani, hogy minden bootkor lefusson ez a parancs?:
mount -t cifs -o username=**** //192.168.1.104/share /mnt/share/
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28936 üzenetére
Nincs gond a TransGui-val, az ssl beállításával van gondom.
Telepítettem az openssl-t, bekonfigoltam, kulcsot létrehoztam, a lighttpd-vel proxizom a kiválasztott portot, ami műxik is de csak a belső hálón, távoli elérés során -pl. nyílt wifi v. mobilnet- során viszont már nem. Az volt a kérdésem, hogy a router konfigban, vagy esetleg a lighttpd-ben kell valamit állítanom, hogy létrejöjjön az ssl titkosítás. Ha a transguiban, vagy a telefonon lévő Transdroidban kikapcsolom az ssl titkosítást, akkor kívülről is működik az elérés, ha bekapcsolom akkor viszont nem.Erre a sorra gondoltam, hogy nem jó, de ez csak 5let:
$SERVER["socket"] == ":9079" {
ssl.engine = "enable"
ssl.pemfile = "/shares/internal/PUBLIC/WWW/fr.pem"proxy.server = (
"" => ( ( "host" => "127.0.0.1", "port" => 9091 ) )
)
}Itt a host=>"127.0.0.1 nem a belső hálót jelenti?
Mit kell megadnom, hogy külső IP-t is elfogadjon?Ha böngészővel próbálom elérni a no-ipn beállított címemmel akkor ez a hibaüzenet jön vissza:
Az SSL a maximálisan megengedhető hosszúságot meghaladó rekordot kapott.
(Hibakód: ssl_error_rx_record_too_long)Még annyit tennék hozzá, hogy a transmission és a lighttpd a NAS-on fut, nem a routeren!
[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz poli27 #28918 üzenetére
Használom belső hálón, de én a telefonomon keresztül szeretném elérni távolról, nyílt wifi-n, vagy mobilneten kersztül és ezért kellene az ssl titkosítás. A Transdroid alkalmazásban van lehetőség az ssl-re, belső hálón műxik is, de amint kívülről szeretném elérni -mobilnet- már nem megy. Ezért kérdeztem itt mert itt több linux tudor is megfordul, többek-között vargalex, akinek a fw.-ét használom.
-
Kami11
őstag
erre valaki?
Még annyit tennék hozzá, ha nem ssl-en keresztül próbálok csatlakozni, akkor minden rendben, kívülről is elérem a transmissiont.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
A problémám a következő:
A nas-on futó transmissiont szeretném ssl-en keresztül elérni. Telepítettem az opneSsl-t, megvan a tanusítvány, a routeren forwardolva a port, mégsem tudom a no-ips címmel elérni.
A belső hálón sikerül ssl-en keresztül csatlakozni, de nem ez a cél. Mi lehet a gond, mit kell még a tűzfalon, ip táblán beállítani? Nem jövök rá.Ezt a hibaüzenetet kapom vissza:
Az SSL a maximálisan megengedhető hosszúságot meghaladó rekordot kapott.
(Hibakód: ssl_error_rx_record_too_long)[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #28806 üzenetére
Igaz, így is lehet, csak gondoltam kihagyok egy + hibalehetőséget, de valszeg ez lesz a dolog menete.
-
Kami11
őstag
A gargoyle fw.-t szeretném kipróbálni, amit vargalex fw.-re szeretnék feltenni. A kérdésem: melyik verziót kell beflashelnem, a sysupgrade-t v. factory-t?
Kérdeztem már, de biztos választ nem kaptam.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28641 üzenetére
Így már világos, és köszönöm, csak azt nem értem, hogy az adatbázis fájlokat miért tudom akkor a beállított helyre másolni?
Mert a cron-nal tudom másolni, mégpedig az általam létrehozott könyvtárba! Így egy esetleges újraindítás után visszatudom tenni a "biztonsági másolatból" a /var/lib/vnstat mappába.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28632 üzenetére
Tudom, hogy a configban nem az a helye, nem is ez a lényeg, hiába állítom át, nem lesz jó.
Volt úgy is, hogy nem volt előtte az /overlay akkor sem működött.Csináltam egy /adatok mappát és lefuttattam az ls -la / parancsot.
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 6 17:09 .
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 6 17:09 ..
-rw-r--r-- 1 root root 33 Jan 1 1970 .extroot.md5sum
drwxr-xrwx 2 root root 0 Jul 6 17:09 adatok
drwxr-xr-x 2 root root 715 Jul 3 15:19 bin
drwxr-xr-x 4 root root 780 Jul 5 10:51 dev
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 6 17:10 etc
drwxr-xr-x 15 root root 750 Jul 3 15:19 lib
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 4 12:53 mnt
drwxr-xr-x 9 root root 0 Jul 6 17:09 overlay
dr-xr-xr-x 60 root root 0 Jan 1 1970 proc
drwxr-xr-x 17 root root 243 Jul 3 15:21 rom
drwxr-xr-x 2 root root 3 Jul 3 14:33 root
drwxr-xr-x 2 root root 740 Jul 3 15:19 sbin
drwxr-xr-x 11 root root 0 Jan 1 1970 sys
drwxrwxrwt 18 root root 500 Jul 6 16:01 tmp
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jun 28 10:47 usr
lrwxrwxrwx 1 root root 4 Jul 3 15:19 var -> /tmp
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jun 28 10:47 www
drwxr-xr-x 3 root root 48 Jul 3 15:18 www_vargalex[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28630 üzenetére
/overlay/vnstat itt található a könyvtár
# default interface
Interface "eth0"# location of the database directory
DatabaseDir "/var/lib/vnstat"# locale (LC_ALL) ("-" = use system locale)
Locale "-"# on which day should months change
MonthRotate 1# date output formats for -d, -m, -t and -w
# see 'man date' for control codes
DayFormat "%x"
MonthFormat "%b '%y"
TopFormat "%x"# characters used for visuals
RXCharacter "%"
TXCharacter ":"
RXHourCharacter "r"
TXHourCharacter "t"# how units are prefixed when traffic is shown
# 0 = IEC standard prefixes (KiB/MiB/GiB/TiB)
# 1 = old style binary prefixes (KB/MB/GB/TB)
UnitMode 1# output style
# 0 = minimal & narrow, 1 = bar column visible
# 2 = same as 1 except rate in summary and weekly
# 3 = rate column visible
OutputStyle 3# used rate unit (0 = bytes, 1 = bits)
RateUnit 1- /etc/vnstat.conf 3/129 2%
# how often (in seconds) interface status changes are checked
PollInterval 30# how often (in minutes) data is saved to file
SaveInterval 5# how often (in minutes) data is saved when all interface are offline
OfflineSaveInterval 11# force data save when interface status changes (1 = enabled, 0 = disabled)
SaveOnStatusChange 1# enable / disable logging (0 = disabled, 1 = logfile, 2 = syslog)
UseLogging 2# file used for logging if UseLogging is set to 1
LogFile "/var/log/vnstat.log"# file used as daemon pid / lock file
PidFile "/var/run/vnstat.pid"# vnstati
### title timestamp format
HeaderFormat "%x %H:%M"# show hours with rate (1 = enabled, 0 = disabled)
HourlyRate 1# show rate in summary (1 = enabled, 0 = disabled)
SummaryRate 1# layout of summary (1 = with monthly, 0 = without monthly)
SummaryLayout 1# transparent background (1 = enabled, 0 = disabled)
TransparentBg 0# image colors
CBackground "FFFFFF"
CEdge "AEAEAE"
CHeader "606060"
CHeaderTitle "FFFFFF"
CHeaderDate "FFFFFF"
CText "000000"
CLine "B0B0B0"
CLineL "-"
CRx "ff0000"
CTx "00CC33"
CRxD "-"
CTxD "-"
-
I /etc/vnstat.conf [Modified] 223/223 100%# how often (in seconds) interface status changes are checked
PollInterval 30# how often (in minutes) data is saved to file
SaveInterval 5# how often (in minutes) data is saved when all interface are offline
OfflineSaveInterval 11# force data save when interface status changes (1 = enabled, 0 = disabled)
SaveOnStatusChange 1# enable / disable logging (0 = disabled, 1 = logfile, 2 = syslog)
UseLogging 2# file used for logging if UseLogging is set to 1
LogFile "/var/log/vnstat.log"# file used as daemon pid / lock file
PidFile "/var/run/vnstat.pid"# vnstati
### title timestamp format
HeaderFormat "%x %H:%M"# show hours with rate (1 = enabled, 0 = disabled)
HourlyRate 1# show rate in summary (1 = enabled, 0 = disabled)
SummaryRate 1# layout of summary (1 = with monthly, 0 = without monthly)
SummaryLayout 1# transparent background (1 = enabled, 0 = disabled)
TransparentBg 0# image colors
CBackground "FFFFFF"
CEdge "AEAEAE"
CHeader "606060"
CHeaderTitle "FFFFFF"
CHeaderDate "FFFFFF"
CText "000000"
CLine "B0B0B0"
CLineL "-"
CRx "ff0000"
CTx "00CC33"
CRxD "-"
CTxD "-"A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28627 üzenetére
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 6 15:59 .
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 6 15:59 ..
-rw-r--r-- 1 root root 33 Jan 1 1970 .extroot.md5sum
drwxr-xr-x 2 root root 715 Jul 3 15:19 bin
drwxr-xr-x 4 root root 780 Jul 5 10:51 dev
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 5 14:23 etc
drwxr-xr-x 15 root root 750 Jul 3 15:19 lib
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jul 4 12:53 mnt
drwxr-xr-x 8 root root 0 Jul 6 15:59 overlay
dr-xr-xr-x 58 root root 0 Jan 1 1970 proc
drwxr-xr-x 17 root root 243 Jul 3 15:21 rom
drwxr-xr-x 2 root root 3 Jul 3 14:33 root
drwxr-xr-x 2 root root 740 Jul 3 15:19 sbin
drwxr-xr-x 11 root root 0 Jan 1 1970 sys
drwxrwxrwt 18 root root 500 Jul 6 16:01 tmp
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jun 28 10:47 usr
lrwxrwxrwx 1 root root 4 Jul 3 15:19 var -> /tmp
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jun 28 10:47 www
drwxr-xr-x 3 root root 48 Jul 3 15:18 www_vargalexA "Mi a vnstat conf-od?" -on mit értesz?
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28625 üzenetére
Könyvtárat létre tudok oda hozni, sőt a fájlokat amiket használ a vnstat be is tudom másolni, sőt ha a könyvtár kimenetet átállítom oda, akkor a program látja is az adatokat, csak nem tudja frissíteni! Olyan mintha nem lenne írásjoga hozzá, csak olvasási. Ez az amit nem értek!
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28600 üzenetére
Van hely, ezt kapom vissza:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 640.0K 560.0K 80.0K 88% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 14.4M 408.0K 14.0M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 640.0K 560.0K 80.0K 88% /overlay
overlayfs:/overlay 640.0K 560.0K 80.0K 88% /A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Ha a cron-nal azt szeretném megoldani, hogy minden 20 percben megcsináljon egy feladatot, jó ez a beállítás:
20 * * * * és a feladat, vagy ez csak azt eredményezi, hogy minden óra 20. percében hajtja végre?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #28541 üzenetére
Ez sajna nem vezet eredményre, mert nem hozza létre a fájlokat a könyvtárban.
Ha bemásolom a /var/lib/vnstat könyvtárból az állományokat, akkor látja, de nem frissíti.
Olyan mintha csak olvasási joga lenne, de írási már nem.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Kami11 #28475 üzenetére
Odáig már eljutottam, hogy az /overlay -en létrehoztam egy vnstat mappát, de hiába állítom be a vnstat.conf -ban a DatabaseDir "/overlay/vnstat" nem menti a fájlt a könyvtárba.
Nincs írásjoga, vagy mi a gond?
Valami 5let?[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
Szeretném a Vnstat adatbázisát a routerre menteni, egy olyan helyre, ahol újraindítás után sem veszik el. Eddig a nas-ra mentett, de az új 1.1.2-es fw. felrakása után a vnstat telepítése végeztével nem marad hely a cifs-nek, így nem tudom felcsatolni a hálózati tárat.
Mivel kb. 3kb-os fájlméretről van szó így az overlay-re gondoltam. Lehet hülyeség, ezért kérdezem, hogy ez jó elgondolás-e?
Ha igen, mit és hogyan kell beállítani a csatolási pontban, valamint a vnstat config fájlban?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Ha a Gargoyle fw.-t szeretném feltenni, a vargalex fw. helyett, ott mi a menete a fw. cserének?
-
Kami11
őstag
A Vnstat-ot szeretném rávenni, hogy az adatbázis adatokat nas-ra mentse.
Hogy tudnám ezt megtenni? Tudom, hogy a DatabaseDir sorban kellene megadni az adatbázis útvonalát, de mi az útvonal? Hol tudom ezt megnézni? Linuxnál nem úgy van mint Win-nél, szal nem jövök rá!
Amúgy egy Zyxel NSA310-ről van szó.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27538 üzenetére
Igazad van, köszönöm!
Újra be kellett állítani a figyelendő portokat, nyomtam egy alkalmazást és a háttértáron meg is jelent az adatbázis fájl.[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #27528 üzenetére
Ok., köszi meg is van a DatabaseDir sor, csak még azt áruld el kérlek, hogy jó-e így a paraméter amit beállítottam:
"DatabaseDir "/mnt/VnStat"
A háttértáron létrehoztam egy VnStat nevű mappát az adatbázisnak.
[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
Feltettem anno a VnStat-ot, műxik is, viszont a tegnapi vihar alkalmával kikapcsoltam minden elektromos eszközt, köztük a routert is és ma vettem észre, hogy az eddigi adatok elvesztek. Ezek szerint nem menti el az adatokat. A kérdésem, hogy hogyan tudnám "rávenni" az adatok tárolására/mentésére, amit nem likvidál egy restart v. ki-bekapcsolás?
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27260 üzenetére
Hasonlót tud ez is, ami nekem meg is felel, csak a rövidítéseket akarnám a statisztikában lecserélni és akkor rámondhatnám, hogy tökéletes!
-
Kami11
őstag
Még egy kérdésem lenne a vnstat-tal kapcsolatban, mégpedig az, hogy át lehet-e írni a képen is látható rx-et és tx-et, le és fel v. in, out-ra?
Kép
Számomra nem egyértelmű a két rövidítés.
A config fájlban nem találtam rá lehetőséget, vagy nem jól kerestem. A színkódját már sikerült megváltoztatni, valamint pár beállítást testreszabni, de ezt nem találom.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27257 üzenetére
Köszönöm a hasznos linkeket, ez alapján be is lőttem, műxik!
Mégegyszer THX![ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27251 üzenetére
Igen a kép töled van a Rubis fórumból.
Igen jól gondolod, valami vaskímélő app kellene, ráadásul olyan amit Luci-ból telepíthetek 1-2 kattintással. Nem ismerem valami nagyon a linux-ot, hogy nekiálljak "bűvészkedni".
Ettől függetlenül elolvasom az általad linkelt cikkeket/leírásokat, hátha össze tudok hozni valamit belőle és természetesen köszönöm a segítséget!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Egy ilyen típusú forgalomszámolást meg lehet valahogy oldani ezen a routeren is?
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #26099 üzenetére
Szia!
Jelenleg az 1.1-es fw.-d van fönn.
Szeretném feltenni a ver. 1.02.1 ReBuilded-et.
Simán flash-elhetem Luci-ból a SYSUPGRADE fw.-t, vagy van valami egyéb tennivaló a művelet előtt? Nem, szeretném elrontani![ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz r3dsnake #25022 üzenetére
Erre sajnos -legjobb tudomásom szerint- nincs lehetőség. Egyelőre!
Bízom benne, hogy előbb utóbb belekerül!
Mondjuk ha van okostelefonod, arra is van alkalmazás amivel menedzselhető a transmission.
innen tölthető
És ehhez még gép sem kell, ez is tud rss-ből behívni, persze ez is manuálisan.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz r3dsnake #25020 üzenetére
Kliens programról tudok, ami támogatja az RSS-t:
Transmission-RemoteA cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz szatyi #24992 üzenetére
Többek között én is ilyen "hibával" küzdöttem és nem voltam egyedül, de megnyugtató és egyértelmű megoldás nem volt. Nálam úgy oldódott meg a dolog, -szintén usb 3. -as eszközzel, csak pendrive-al- hogy:
eszköz kihúz-->partíció windovs alatt töröl, majd formáz FAT32-re-->router reboot-->eszköz rádug-->ismét formázás a felületről
Ezek után rendben lefutott a dolog és mountolta is automatikusan.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz vargalex #24785 üzenetére
Ezt nem hiszem el! 3 órán át sz@rakodtam vele, semmi. Kivettem a pendrive-ot, töröltem a partíciókat, formáztam, majd most visszaraktam, hogy készítsek képet a kérésedre, erre elsőre jó lett, automatikusan fel is csatolta, el is érem win alól.
"A számítástechnika szépségei!"
LOL!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
-
Kami11
őstag
Nem sikerül mountolni az usb portra csatlakoztatott eszközt (pendrive)
2-vel is próbáltam és nem megy. A particionáló felületen létrehozza a 2 fájlrendszert de már ott hibaüzenetet ad:
"mount: mounting /dev/sda2 on /mnt failed: No such file or directory"
A luci felületen pedig csak pörög az "ikon" de nem történik semmi.
Visszaolvastam, másnak is volt ugyanilyen gondja, de megoldást nem találtam. Ha valaki tudja mi a gond kérem jelezze!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
-
Kami11
őstag
Feltettem a vargalex fw. a routerre és a WAN portra azt írja, hogy nincs csatlakoztatva.
Értelem szerűen nincs net. Ha egy másik menüpontban rákattintok a wan connect gombra akkor sem történik semmi. Pedig be van dugva a kábel és ha visszarakom a gyári fw.-t akkor működik is minden rendesen. Mi lehet a gond?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest