Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Gargouille #18 üzenetére
Onnantól hogy beszélgetőpartnerré válna, vagy mondjuk kitanulná a Facebook likeolási szokásaim, hogy a feltöltött töltöttkáposztás, capuccínós képekre odaírom, hogy hmmm, de finom, meg hasonló szocializációs szokásokat csak le kéne okézni és kitalálna jobbakat mint én, hát nem is lenne rossz. Illetve a tinderen előkészítené a randit, megválaszolná a teszteket hogy egyezzenek a kiszemelt nőkkel a hobbik, politikai vélemények, illetve dicsérgetné a csókos, műkörmös szelfiket, vagy rólam pontyos, verdás képeket generálna és akkor jelezné már ha valakivel finishbe ért.
Egyszóval gyártana a tulajdonosából egy alteregót, a telefonba bevitt információk alapján feltanítva, akár egy sikeres életpálya modellt is menedzselhetne. Állásinterjú, 2 gyerek, feleség, válás, újfeleség stb.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
aktív tag
-
Gargouille
őstag
Ha jól értem itt alapvetően a csúcskészülékekről van szó, amit inkább a fizetőképes réteg használ, akik - érzésem szerint - eleve gyakran cserélik a telefonjaikat. Nem tudom mennyire releváns ez a trend így, kicsit az az érzésem mint a 3D TV-k vagy a VR headset-ek (és talán az EV-k) esetén, hogy van egy eltúlzott, felfújt várakozás és erre alapuló üzleti előrejelzés (hátha önbeteljesítő lesz a jóslat) aztán majd szépen itt is szembe fog jönni a valóság.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
aktív tag
Igen, az „gyanús” volt, hogy (a jóváhagyásommal) felhasználja elemzés céljára a bevitt utasításaimat a gyártó. Erre konkrétan engedélyt kér az iOS, amikor Siri-t először aktiválom.
Van még két eset, amikor szerintem igen hasznos lehet az asszisztens lány alkalmazása: az egyik a segélyhívás kezdeményezése, amikor pl baleset miatt fizikailag nem tudnám kezelni/elérni a telefont, de a „Hey Siri” felébreszti az iPhone-t és máris lehet hangutasítással kezdeményezni segélyhívást. A másik az elveszett, letakart stb telefon megtalálása, hiszen a „Hey Siri” felébreszti a kijelzőt (az világít, ami segíthet megtalálni), plusz hanggal is reagál (ez is segíthet, mert nálam úgy van beállítva, hogy mindig hangosan válaszoljon, akkor is, ha az iPhone némítva van).
Ezek apróságok, de akár életet is menthetnek adott esetben. Én ilyen szempontok alapján is döntöttem amellett, hogy legyen mindig aktív a segítő „lány”.
_______
Utalva az egyik topiktárs “boomer” jelzôjére, véleményem szerint ez nem generációs kérdés. Azok használják, akik számára az asszisztens tud érdemi segítséget kínálni, ez pedig független a születési dátumtól. Pl én a hetvenes években születtem (ez az X), de szívesen használom és mindenféle más korosztály tagjaitól is látom, hogy alkalmazzák. Legyen az boomer vagy millenial. -
Robitrix
senior tag
Amúgy mára már igen csak javult mondjuk a google kereső is ha szóban adod meg a telefonba, hogy mit keressen. vagy egyáltalán bármit hogy mit keressen mondjuk egy térkép alkalmazásban vagy bármiben. Régen elmondtál neki mondjuk egy 10 szavas mondatot akkor elbaszott pár szót. mára már egészen jól megérti, hogy mit mondanak neki. Egy időben csinálták, hogy a Siri vagy más beszéd felismerő rendszerek esetében félre tették elemzésre azokat a hangmintákat anonim módon, amiket nem volt képes a rendszer pontosan megérteni. Aztán odakerült a nem értett hangminták emberek elé és nekik lejátszva megadni a rendszernek, hogy tulajdon képpen mit mondtak a sirinek vagy google és egyebeknek. Ja valaki odamondta egy beszéd felismerőnek alsó bivály basznádi tájszólásban , hogy "hé bilá hozd má visszá a fogómat mert mék és povén baszolak". vélhetően nem értette e rendszer. Aztán ha ember meghallgatta a hangmintát, akkor már megtudta adni a rendszernek, hogy "Hé Béla hozd vissza a fogómat...." Minnél nagyobb a a rendszerek "ismerete" annál biztosabban értik mit akarnak tőle. Rengetek mém és poén hangzott el, hogy mit és hagyan ért meg egy Siri szerű rendszer. Ja klasszikus a mém, hogy kimegy a pasi a reptérre az anyósáért hozza be kocsival. És egy bemondásos telefon regiszter van a telóban kirakv a kihangosítóban. akkoriban még újdonság számba ment egy telefonban számot kereni hangminta alapján. Az anyós ott ül a fickó mellett az anyós ülésen és meglátja a telefont.. jéééé hivjuk fel már otthon az apóst mert beszélne vele. Apróbb gond, hogy a fickónak a "vén sárkány" hangalakhoz van beirva az anyósék otthon száma. Próbálná elmismásolni a hivást, hogyy majd otthonról felhívja az apóst ha hazaértek, de az anyós nem enged. Aztán próbálja igen halkan megsúgni a telefonnak, hogy "Vén sárkány" az meg nem érti közli, hogy kérem ismételje meg hangosabban. Végül a fickónak olyan hangerővel kell bemondani az anyós nála használt nevét, amit az is meghall a mellette levő ülésen. Aztán már csak azt látjuk, hogy az anyós ábrázata kezd igen csak komorba átmenni, ahogy rájön kit jelenthet a veje telefonjában a "Vén sárkány" Azt már csak sejthetjük, hogy a fickó egy igen csak kellemetlen anyós látogatással fog szembe nézni a következő napokban.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Na ja igaziból azért nem okoz hatalmas változást mondjuk egy program futási teljesítményében, hogy 32 vagy 64 bites hardverre van irva a program és lefordítva. A végre hajtott utasításoknak csak egy igen kicsi részében jelent elönyt a 64 bit a 32 bittel szemben. Ha nekem össze kell adnom mondjuk egész számban a 2 és 2-öt, akkor semmi féle elönyt nem jelent egy 64 bites regiszter a 32 biteshez képest. Ha viszont mondjuk át kell másolni 2000 bájt adatot egy memória cimről egy másikra. ott jól fog jönni, hogy nagyobb adatmennyiséget tudok egyszerre kezelni a hosszabb regiszterekben és szélesebb adatbuszokban. De ez is csak úgy 2-3 % teljesítmény többletet okoz, ha egyáltalán megjelnik, mert néha lassabb is lehet a 64 bites kód a 32 biteshez képest. Ha nekem át kell vinnem 2 deci vizet a medencéből valahová, akkor a pohár vagy a bögre a jó megoldás, nem a vödör. De ha ki kell mernem a az egész medencét, akkor jobb a vödör.
-
aktív tag
-
Robitrix
senior tag
Nyilván kevés olyan dolog van, ami miatt bizonyos primitív AI támogatást kináló telefon megéri jóval drágábban. A ténylegesen AI funkciókat úgyis valahol fent a hálózaton fogom igénybe venni. ChatGPT és társai. A helyben futó AI funkciók, mint mondjuk egy jobb jobb képstabilizálás egy fotózásnál vagy mondjuk egy hatékonyabb fény árnyék viszonyok kezelése túl sokat nem tesz hozzá a telefonhoz. Nyilván ha komolyan elhatároznám hogy művészi fotózással foglalkozom azt nem mobil telefonon akarnám megvalósítani. hanem vennék hozzá egy megfelelő színvonalú és tudású profi fényképező gépet. Szóval jelenleg a világegyetem értelmét a 42-öt nem feltétlenül a mobil telefonomon akarnám megkeresni.
-
Shyciii
veterán
Sajnos a Siri nem jobb, mint a Google asszistense, vagy a Bixby. Annyi szerencsém van, hogy nekem nincs szükségem a Siri-re, és amíg élek nem kifejezetten fog érdekelni, hogy élőszóban kommunikáljak a telefonnal. Lehet booomer vagyok, de nekem a telefon az telefon. Amúgy se vagyok lusta ember, hogy 1-2 pötyögésre se legyek képes, ezért mindenre szóban utasítsam a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Nem tudom összevetni a többi említett asszisztenssel, mert azokat annak idején nem próbáltam ki, amikor Samsungot/Androidot használtam, de az általam használt minimál funkciók elérésére elég hatékonyan működik Siri . Az első kellemes meglepetés az volt, hogy az „ékes” (valójában erős akcentusos) angolomat milyen jól megérti (kifejezetten ritka, hogy megkér: ismételjem meg a kérdést, kérést).
Persze, itt nem valami HC szintű felhasználás történik. Amiket szoktam mondani neki: mik a napi teendőim, milyen az időjárás X helyen, fejezze be a hívást, hívja fel X kontaktot, írjon emlékeztetőt, állítson be időzítőt X percre(órára), meg hasonló dolgok.
Ezek apró, de hasznos segítséget jelentenek számomra a mindennapi használat során. -
aktív tag
-
iPhone-om még nem volt, lehet (biztos vagyok benne) hogy Siri jobb, mindenesetre az tuti hogy se a google asszisztens, se a Samsung Bixbyje nem ér semmit angolul se (magyarul nem is nagyon tudnak), pedig elég gyakran jól jönne ha az "állíts be ébresztőt", "válts zeneszámot", "indítsd a Waze-t" (de célpontot már nem tud beállítani hozzá) parancsokon kívül esetleg bármi mást hajlandó lenne értelmezni. Ha az AI funkciók nem arról szólnak majd, hogy még jobban belenyúl a fotókba "AI" címén, hanem az ilyen asszisztensi funkciókat javítja, elgondolkozom, hogy ha a mostani (lassan 4 éves) telóm lerohad, akkor hajlandó legyek valami ilyesmit venni.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
janeszgol
félisten
Hát engem nem. Majd ha mutatnak valóban hasznos dolgokat, akkor elcsábulok.
-
FireKeeper
nagyúr
corporate copium magas fokon.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
elfelejtette
veterán
-
senior tag
Az vezetett ide hogy a szükségtelen dolgot kell eladni, mivel amire szüksége van az embernek azt úgyis megveszi. Amiből aztán következik, hogy a szükségeset nem kell fejleszteni az összeáll mint a lovak kánikulában, a szükségtelen fejlesztésének melléktermékeként. Az első lépcső a szükségesnek látszó szükségtelen dolgok után, már a szükségtelennek is látszó fölösleges cucc, mert a marhaság ami jó ötletnek tűnik azt úgyis megveszik, még reklámozni sem kell.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
GreatL
őstag
32 bit - 64 bit váltásnál sem dobta ki senki a PC-jét azonnal...
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
gusthy
veterán
Ezek szerint nem vagyok szakértő, mert én még nem láttam élő embert, aki emiatt venne telefont.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest