Új hozzászólás Aktív témák

  • raider21

    aktív tag

    válasz viktorhu #95803 üzenetére

    ADSL/VDSL MAX: "Az adott fizikai hozzáférésen műszakilag adható maximális sebesség értékek korlátozás nélküli biztosítását jelenti."

    Nekem kb. 1 hónapja mondta a szerelő, hogy jövőre (2019 -től) valószínű a Bonding -ot nem nagyon fogják már erőltetni a sok zaj miatt.

    Rengeteget szívnak a bondingal: alvállalkozó beköti az 50 vagy 100 -as Bonding -ot, és 1-2 napon beül a T - szerelő már megy is ki hibára, mert beesett a sebesség, csak az egyik vonal megy a kettőből, stb.!
    Nálam is azt mondta, hogy ha esetleg váltok az 50 VDSL2 -ről 100 -ra, akkor a kb. 81/34 Mbit/s vonali értékeket tudó előfizetésemnél nem nagyon valószínű, hogy már kiadnák a Bonding -ot. Mert nálam ugyan gond nélkül hasítana a 100/25 Mbit/s -es Bonding -os VDSL2 net, de a szomszédoknál lehet, hogy lennének a zaj miatt bajok, egy kismértékű vonali sebesség csökkenés, stb., és ha ott is Bonding -os 100 -as net van, akkor...!

    Ez az új ADSL/VDSL MAX. csomag konstrukció szerintem egyfajta burkolt beismerése annak, hogy Vectoring nélkül a Bondingnak nem sok értelme volt az addig is sok, most meg még több vonali zaj, és a zavaró áthallási zajok miatt!
    Mostantól ráengedik majd az adott vonaladra a maximumot, ami nálam olyan 75/25 Mbit/s körül alakulna, és így nem reklamálhatsz, hogy 100 netre fizettél elő, de csak khm... ennyivel jön...!

    Kellene az a Vectoring, de mint a szerelőktől elejtett infómorzsákból mára tudjuk, nem nagyon valószínű, hogy lesz valaha is Vectoring! Legalább is belátható időn belül biztosan nem, majd jön a rezes rendszerek helyett egyszer csak az optika. Vectoring max. ott lesz, ahol eddig is próbaüzemben tesztelték, az meg országos viszonylatban elenyésző mennyiség.

    Persze megértem, mert annyi alállomást (miniDSLAM) kellene kiépíteniük 1000-1100m -ként a Vectoring -hoz, a lecsökkentett hurokhossz, és kb. ez a max. távolság, ameddig a Vectoring technológia a vonali zajokat csökkentő zavaró zaja megfelelő hatását ki tudja fejteni; meg a DSLAM -nál is fejlesztések kellenének. Így ezekből az eléggé borsos költségből már belelehetne vágni a telefonoszlopokra rakott optikai rendszer kiépítésébe is. Az persze már megint egy másik kérdés, hogy ebból mikor lesz majd realitás! :P ;)

    [ Szerkesztve ]

    raider21

Új hozzászólás Aktív témák