- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raider21
aktív tag
Valahogy éreztem, hogy a kb. 490 méteres hurokhosszommal, és a kb. 80/33 Mbit/s becsült vonaki értékekkel buktam a 100/25 VDSL2 netet Bondingal, mint kövezkező lépcsőfok!
Gyorsító opció 4G -vel nálam nem játszik, de ránézek erre a NET S Plusz csomagra, hogy milyen árat kértek érte felénk. -
raider21
aktív tag
válasz
shapphire #96486 üzenetére
A VDSL profilokat nézd meg, és rá fogsz jönni, hogy kb. 1,5 km felett VDSL 17a profilról miért állnak át 8b profilra. Ebből is látható, hogy lépéseket tesznek az ADSL2+ kivezetésére, mert ahogy kopa1 írta, következő lépés középtávon a Vectoring lehet majd. (Magyarul egy darabig nem jön még a T optika...!
)
Ehhez szinte minden előfizetőnél Vectoting képes HGW -t kell kihelyezni a korábbi HGW -k, és modemek helyett!
8b profilon ugyan csak 50/16 Mbit/s az elméleti maximum sebesség, de 14,5 dBm helyett 20,5 dBm a maximális adásteljesítmény, így elméletileg nagyobb távolságokon is mehet az 50 vagy a 30 Mbit/s letöltési sebesség, kevesebb vonali zajjal, amire szükség van, nagyon a Vectoringhoz.
A 35b profil egyenlőre esélytelen a 300/100 Mbit/s elméleti max. sebességgel. Ahhoz már nagyon komolyan fejleszteni kellene a rezes hálózatokat! Ez pedig már nem éri meg!
Én ezt hámoztam ki kopa1 hozzászólásaiból.
-
shapphire
aktív tag
A jelenlegi érpáron a 30-as net maximuma jön, le/fel.
Ez gondolom pozitívum.
De én hajlandó lennék IPTV-re átállni, ha ettől függ a bonding és magasabb sávszél. (az IPTV ha jól tudom kb. 8-9 Mbit-et vesz el.)A Telekom oldalán furcsa mód csak alap IPTV csomagot hoz, ez meg ki tudja mit jelent.
-
Livius
őstag
válasz
DJ. Ru$y #96488 üzenetére
Ez mind csak annyit jelent, hogy igen nagy szarban vannak a rézhálózatukkal. Ez a lépés számomra már kb a tehetetlenség jele. Tudják hogy szar a réz, fejleszteni nem akarják, de nagyon lecserélni se, mert az sok lóvé, de ha már van, akkor tejeljen rendesen. A lóvé pedig ott is csak úgy jön jól, ha minél több szolgáltatás van rajta, így tehát levan sz@rva az ügyfél, hogy csak normális netet akar ami a konkurenciával egyenértékű, tehát minden prio az IPTV-re megy, hogy a szarból a lehető legtöbb pénzt még kitudják szedni, amíg még egyben van a rézhálózat, és földbe nem döngöli a folyamatos konkurencia terjeszkedés és ügyfél elvándorlás, a sokkal jobb technológiákra.
Igazából azt nem értem, hogy a pl a SAT TV-ét miért kellett beszántani. Az összes VDSL területen, lehetne egy jó alternatív IPTV helyettesítő szolgáltatás, úgy, hogy még lenne az esély mellette normálisabb bondingos net csomagokra is. Így hogy majd csak IPTV mellé megy a bonding, ugyan úgy marad mindenkinél a 25-30 Mb/s max sebesség átlagban, mert a többi extra sávszél az mind elmegy majd a világbajnok minőségű a HD meg SD streamre.
-
kopa1
aktív tag
válasz
shapphire #96489 üzenetére
Nem biztos. A ~1500m a bonding technológiai felső korlátja ezt nem mi szabtuk meg. Befolyásolhatja a szabad érpárak száma és a valós vonali állapot. Főként nagy távolságoknál rizikós a bonding, mivel érpáranként is van egy minimum sebesség amivel össze kell állnia.
Ha a valós fizikai sebességed 30 körül van megpróbálhatod, maximum létesítésnél ha azt mondják nem megvalósítható a bonding, elutasítod a létesítést és marad a SAT
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
shapphire #96486 üzenetére
Leírta a kolléga... Ezentúl ott létesül bonding, ahol az IPTV "indokolja", ergo az IPTV-be fektetik a maradék szabad érpárt.
"Bondingnál megmarad a ~750-1500m közti távolásgkorlát, viszont a mozgatórugója a TV HD stream elérhetősége lesz! (Egyszerűbben: Csak net-et nem bondingolunk, viszont ha valakinek már az van, azt nem bontjuk vissza)"
-
shapphire
aktív tag
"Egyedüli változás, hogy nagy távolságokon (~2km) 17a helyett 8b-t fogunk használni."
Ez magyar nyelven mit jelent?
Más:
Amúgy teljesen korrekt, hogy vdsl-nél nem korlátoznak. De mi a fenét kezd az, aki 1500 méteres hurokhosszon 30-as nettel kénytelen szenvedni?A "szabad piac van", meg a "keressen másik szolgáltatót" meg egyéb nyalánkságok nem játszanak.
Meglévő bondingot nem bontanak,de ~1500 méteres korábban említett határon már nem adnak "újat"(üfsz szerint), hogy legalább egy nyomorult 50-es netet lehessen eléri/rendelni.
Fizetőképes kereslet/igény van magasabb szintű szolgáltatásra, de teljesíteni nem tudják/akarják. Besz@rás.
-
Sharkweb
aktív tag
A 2018. szeptember 1-jétől igénybe vehető Magenta1 kedvezménycsomag szerinti kedvezmények:
Havidíj-kedvezmény, melynek mértéke 30%.
A megjelölt otthoni és mobil folyószámlán lévő összes, az 1.2 pont szerinti díjcsomag, díjcsomag-kombinációs előfizetésre érvényesül a havidíj kedvezmény. Belföldi dupla adatmennyiség
A megjelölt mobil folyószámlán lévő összes, az 1.2 pont szerinti díjcsomag-kombinációs előfizetésre érvényesül a belföldi dupla mobil adatmennyiség. -
Bozek
nagyúr
Nem is gondoltam, hogy szimmetrikus lesz, de a 27 már nem hangzik olyan jól, hiszen a vonal bírna vagy 60-at nálam. Még egy 50 is jobban hangzana, bár a 15-höz képes ez is előrelépés lenne, de nem akkora, hogy megmozgasson. A letöltés meg nekem mindegy, hogy 50 vagy 110.
-
kopa1
aktív tag
Na akkor egy gyors összefoglaló, ha már minden kiderült:
Az új Net portfólió:
Kínált:
Réz: Net S Plusz: Vonali képesség alapján
Kábel: Net S 150/5 Net M 300/20 Net L 500/22
Optika Net S 150/50 Net M 300/75 Net L 1000/1000 Net XL 2000/1000Garantált:
Net S: 1/0,25, SZIP területen 7,5/1,7
Kábel: Net S: 15/1 Net M 15/4 Net L 15/4
Optika: Net S: 60/25 Net M: 100/30 Net L: 300/50 Net XL 300/50A rézhez plusz infó:
- Az elméleti max. korlát 133 mega, de gyakorlatban annyi amennyit a vonal elbír.
- Hibabejelntésnél figyelni fogjuk a létesítéskori sebességet, ha nagyon romlik, természetesen kijavítjuk
- Akit tudunk VDSL-re átteszünk a váltással és akinek még modeme van, az WiFi képes HGW-t kap.
- Bondingnál megmarad a ~750-1500m közti távolásgkorlát, viszont a mozgatórugója a TV HD stream elérhetősége lesz! (Egyszerűbben: Csak net-et nem bondingolunk, viszont ha valakinek már az van, azt nem bontjuk vissza)A SzuperCsaládiMozi tartalmazza a plusz HD csatornákat és a Moziklub előfizetést, viszont egyenlőre Sat-on nem lesz elérhető, maximum ha valamikor sikerül plusz helyet szerezni az Amos3-on
-
emre
veterán
Esetleg lehetne arról is némi infó hogy mi a rossebet érdemes azok kezdeni akiket novembertől átbasznak a kalásznethez.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
enginev3.0 #96460 üzenetére
Szerintem fogalma sincs, csak betolta a képet.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Paladin1492 #96454 üzenetére
Ez most ütött
Véletlen, vagy szándékos volt?
-
Atomantiii
addikt
válasz
Vyndree #96458 üzenetére
Igen így már világos. Kb 250 Ft-tal lesz drágább a 150-es csomag mint a mostani 50 ami van.
Amúgy egyre jobb az online felület, tegnap még a telefonra hozta a majdnem 2 év hűséget, az internetre olyan 3 hónapot az 1 év helyett, ma meg már egyiken sincs hűségidő azt írja.
-
Vyndree
őstag
válasz
Atomantiii #96434 üzenetére
"Akkor marad az 50-es és 100-as csomag is?"
Ha az van akkor megtarthatod, de új előfizetőként már nem tudsz ilyet választani. Nekem most 100/10-es van, újként 150/5 van csak, de nekem kb annyi lesz a 300/20 mint a mostani.
-
törölt tag
válasz
Szeptembertől. Optikán
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
A Telekom optikai hálózatán szinte bárhol, holnaptól.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest