Új hozzászólás Aktív témák

  • Titmouse09

    aktív tag

    Üdv!
    ADSL kérdésem lenne. A történet: volt egy 10Mbps előfizetés 2 évig, ezalatt stabilan kb 11-12Mbps volt a sebességünk. Lejárt a hűség, váltottunk nagyobbra (alapcsomag maradt, csak már 30-as). Ekkor a sebesség 19Mbps körül alakult, amivel teljesen elégedett voltam, hiszen elég messze vagyunk a központtól. De azóta folyamatosan csökken a sebesség.

    Arra gyanakodtam, hogy mivel a saját router és a telekomos HGW is fel van csatlakoztatva PPPoE-re, minden áramszünetet dupla lekapcsolódásnak vesz (pillanatnyi áramszünet elég gyakori erre), valamint mikor valamit átállítok a routeren lehet, hogy újrakapcsolódik. Szóval gondoltam úgy látja a rendszer, hogy instabil a kapcsolat, ezért lejjebb csipegeti a sebességet/modulációt/akármit. (Mikor 10-esre váltottunk az elején akkor is lejjebb vették, mondván instabil lesz, de nem lett)

    Felhívtam tehát őket, hogy ha van ilyen korlátozás a rendszerben legyenek szívesek kiütni. Azt mondták nincs, hibajegyet sem vesznek fel, mert a garantált (1Mbps) megvan..
    A jelenlegi állapot:

    Bár jó barátaim a hálózatok, ezeket az adatokat nem tudom nagyon hová tenni, annyit látok, hogy az elérhető sebesség több, mint kétszerese a jelenleginek, illetve a csillapítás szerintem elég jelentős. Viszont a világon semmi nem változott azóta, mióta 19Mb is átjött, ráadásul szép fokozatosan fogyik a sebesség az idő múlásával.
    Eleinte kb úgy nézett ki, hogy elérhető 19000, jelenlegi 18000.

    Szerintetek lehet valamit kezdeni ezzel? :R

    Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

Új hozzászólás Aktív témák