Új hozzászólás Aktív témák

  • KergeK@csa

    tag

    Sziasztok!

    Bár nem szorosan a topikba illik, de azért mégis.
    T-com területen van Enternet ADSL-em, és a T-com részével van gond, hátha van itt hozzáértő, esetleg T-com-os emberke. ;)

    Budaörsön élek, 5-6 éve van ADSL-em, hivatalosan 8Mbit-s, amiből jött is a net úgy 650kb/sec-kel, tehát nem volt a maxon, de stabil volt, elég volt.
    Viszont egy-másfél hónapja a netem "elromlott". (Állítólag a T-com bővítette a hálózatát itt, másoknak is romlott az ADSL-jük.)
    Letölteni kb. 120-200kbit-tel tudok, este 8-11 között a 30 ping-ből 8 elveszik az enternet.hu -ra. Netes játékok (WoW, CS) DC-znek, lagolnak.
    Ha a csűcsidőnek vége (22:00-23:00), akkor stabilabb lesz a net, de nem tökéletes.
    (Van itthon 3 gép, kipróbáltam másik ADSL modemmel is, tehát az itthoni hardver hibája kizárva.)
    Bejelentettem, és az Enternet azt a hivatalos információt kapta, hogy a vonalamon csak
    4Mbit lehetséges.

    Ezzel ugye az a gondom, hogy évekig ennél jóval több és jóval stabilabb volt.
    A másik meg, hogy ha jól tudom létezik ADSL2+ mód is a modem és a központ között, Enternet-nél megpróbáltam érdeklődni, hogy akár feljebb is váltok csomagot, ha átkerülök arrra a módra és lehet gyorsabb/stabilabb kapcsolatom, de ők állítólag nem is hallottak erről, pedig ha jól tudom pl. IPTV-t jórészt így nyomatják.

    Szóval tud-e valaki segíteni ötlettel, tanáccsal, hogy hogyan érhetném el a T-com-nál, hogy gyorsabb/megbízhatóbb netem legyen.
    (Másik lehetőség a Fibernet erre, de arról nem sok jót hallottam, de a jelenleginél még az is jobb lenne. Hűségidőt meg felbontanám ingyen, mivel nem tudjak az Enternet biztosítani a garantált szolgáltatást sem.)

    Előre is hála és sok sör a segítőkészségért :)

Új hozzászólás Aktív témák