- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxisoxis
csendes tag
Azoknak a számítógépeknek, amelyek nincsenek direkt módon az Internetre kapcsolva, például belső hálózatra kapcsolt vállalati gépek, nem szükséges globálisan egyedi IP-címmel rendelkezniük. Ezeknek a gépeknek három IPv4 címtartomány van fenntartva az RFC 1918 szerint. Ezek a címek nem routolódnak az Interneten, és nem lehet őket regisztrálni sem. A privát IP-címeket tehát egyszerre számos gép használhatja a saját hálózatában anélkül, hogy ez konfliktushoz vezetne.Mert minden gép egyedi ip címmel van el látva.
-
oxisoxis
csendes tag
Az internetet használó számítógépek minden tranzakció során (például egy weboldal megjelenítésekor) megadják IP-címüket, ami révén elvileg be lehet azonosítani az adott gép helyét és tulajdonosát, illetve egy adott géppel végzett tevékenységekről sok információt lehet gyűjteni. A gyakorlatban a számítógépek jelentős része az internetszolgáltatójától rendszeresen új IP-címet kap, így azonosítása csak a szolgáltató együttműködésével lehetséges, aki csak rendőri megkeresésre és más jól meghatározott esetekben adhatja ki az információkat. Ezzel együtt az IP-cím számos országban, többek között Magyarországon is személyes adatnak számít.
-
oxisoxis
csendes tag
Pl: kollégiumok akkor torrent dcc++ azok úgy tudnak kitiltani
Mert a hálózati mach cím az mindig kiküldésre kerül... -
oxisoxis
csendes tag
Privát IP címtartományok Tartomány kezdete Tartomány vége Címek száma
24 bites tömb (/8 prefix) 10.0.0.0 10.255.255.255 16 777 216
20 bites tömb (/12 prefix) 172.16.0.0 172.31.255.255 1 048 576
16 bites tömb (/16 prefix) 192.168.0.0 192.168.255.255 65 536 -
Palee17
tag
Minden hálókártyának fix ip-je?
Talán MAC címe, nem ugyanaz -
oxisoxis
csendes tag
Az IPv4 szerinti IP-címek 32 bites egész számok, amelyeket hagyományosan négy darab egy bájtos, azaz 0 és 255 közé eső, ponttal elválasztott decimális számmal írunk le a könnyebb olvashatóság kedvéért (pl: 192.168.42.1).
Az IPv6 szabvány jelentősen kiterjesztette a címteret, mert a 32 bit, ami a hetvenes években bőségesen elegendőnek tűnt a jellemzően tudományos és kutatói hálózat számára, az internet robbanásszerű vállalati és lakossági elterjedése nyomán kevésnek bizonyult. Az IPv6-os címek 128 bitesek, és már nem lenne praktikus decimálisan jelölni őket, ezért kompaktabb, hexadecimális számokkal írjuk le, 16 bites csoportosításban. (Pl. 2001:610:240:11:0:0100:1319)
-
oxisoxis
csendes tag
IP-cím (Internet Protocol-cím) egy egyedi hálózati azonosító, amelyet az Internet Protocol segítségével kommunikáló számítógépek egymás azonosítására használnak. Minden, az internetre kapcsolt számítógépnek van IP-címe, de egy-egy konkrét cím nem kötődik feltétlenül egy-egy géphez: egyes gépeknek több címük is lehet (ilyenkor a különböző címek rendszerint a számítógép különböző hálózati eszközeit azonosítják), vagy több gép osztozhat egy címen (például NAT vagy proxy használata esetén), vagy a gép IP-címe rendszeresen változhat (ez különösen a lakossági internetszolgáltatón keresztül kapcsolódó otthoni számítógépekre jellemző).
-
oxisoxis
csendes tag
válasz
KicsiUbul #9839 üzenetére
Általában a szerveren 2 karakter kiosztás zajlik minden karakter úgy nevezet területi beállítások.Mivel elfogytak a négy karakteres-ek jönnek az 5 területisek. pl: 88,456.45.125.45
Minden kiadót hálózati kártya más más ip című azért,hogy ne legyen azonos ip cím.amit betudnak állítani fix ip-re -
oxisoxis
csendes tag
195.228.240.145 Először ez a háló karid ip címe... mert mind tudjuk azok kezdődnek 3 karakterrel.a másik a dyndns.hu használata ingyenes.regelsz majd egy ping parancsot letöltesz és az folyamatosan adja a dyndns nevedhez az ip címet.így eléred ingyen.Amúgy mindenki kérhet fix-ip címet de mint ennek is megvannak a statikusnak is előnye illetve hátránya...
-
rii
nagyúr
válasz
KicsiUbul #9828 üzenetére
ez teljesen mást mond:
.
.
.
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=992 ttl=123 time=15.982 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=993 ttl=123 time=16.180 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=994 ttl=123 time=21.699 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=995 ttl=123 time=16.647 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=996 ttl=123 time=17.070 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=997 ttl=123 time=16.550 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=998 ttl=123 time=15.737 ms
64 bytes from 195.228.240.145: icmp_seq=999 ttl=123 time=16.258 ms
--- origo.hu ping statistics ---
1000 packets transmitted, 1000 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 14.504/18.235/270.604/11.169 ms -
Palee17
tag
válasz
KicsiUbul #9826 üzenetére
Több adsl vonalon néztem már pingtestet és mindenütt 80% packet loss lett az eredmény, volt központtól 200 méterre, meg 2km-re is, 5 és 15megás net, sztem vmi nem az igazi ezzel a teszttel sem
Nekem saját neten is ennyit mér, és elvileg ezzel online videokat nem igazán lehet nézni, de youtube hd videok simán mennek torrent mellett is -
rii
nagyúr
válasz
KicsiUbul #9826 üzenetére
a -r az mi lenne? ennyi mp-ig folyamatosan pipng-el?
$ ping origo.hu -r 1000
usage: ping [-AaDdfnoQqRrv] [-c count] [-i wait] [-l preload] [-M mask | time]
[-m ttl] [-p pattern] [-S src_addr] [-s packetsize]
[-t timeout] [-z tos] host
ping [-AaDdfLnoQqRrv] [-c count] [-I iface] [-i wait] [-l preload]
[-M mask | time] [-m ttl] [-p pattern] [-S src_addr]
[-s packetsize] [-T ttl] [-t timeout] [-z tos] mcast-group -
KicsiUbul
őstag
Egy ~80% os csomagvesztést már igencsak megérez az ember, gyakorlatilag használhatatlan a kapcsolat. Szerintem a pingtest is hajlamos néha hülyeségeket produkálni, mint a speedtest.
Nyiss egy konzolt, és add ki a
ping origo.hu -r 1000
parancsot. várd meg míg végez (kb 20 perc) és a staton látod mi a valós csomagvesztés. -
rii
nagyúr
válasz
KicsiUbul #9824 üzenetére
számomra teljesen jó, de lehet hogy még jobb lehetne ....
ha a csomagok nagyrésze elveszik, akkor gondolom azokat újra kell küldenie a rendszernek, így lehet duőla upload-forgalmat bonyolítok, mint kellene, nem? (korlátlan a net)
(egy ilyen hibám van, de ezt szeritem a hackintos miatt van, ettől függetlenül teljesen jó!)
-
rii
nagyúr
-
oxisoxis
csendes tag
-
oxisoxis
csendes tag
Ez lemaradt. :
-
oxisoxis
csendes tag
A router-en mért sebesség:
Pedig 15/1 mb/s a sebességem a router-hez kijönnek szerelők t-online-töl de 5000 ft..inkább emaradok a d-linkel. -
rii
nagyúr
a FIX IP cím z egy külön "szolgáltatás" - amennyire én tudom-, hogy amit kiosztanak, azt nem b*szt*tják, így tudsz olyan szolgáltatást csinálni, mint FTP-tárhely, web-tárhely, szóval amivel már pénzt lehet keresni.
ezért tartom kizártnak, hogy home-osoknak (nekem is) fix ip-t adjanak, de ersze előfordulhat, hogy soká változik, de kiszámíthatatlan. _Szerintem_
-
pohár
félisten
Üdv skacok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a T-Home-os embereknek fix ip-je van?
Nem kértük külön hogy legyen az, de a hálózat tulajdonságainál van egy ip cím ami elég rég változott már
IPv4 és IPv6, ezek mik lennének? Na meg látok itt olyat is, hogy Bérleti jog kezdete és Bérleti jog vége, ez az IP címre vonatkozna? Egy nap az intervalluma a kezdet és vég közt -
Palee17
tag
Speedtest egy ideje elég megbízhatatlan, van hogy 10x annyit mér, valamikor meg tized akkorát se mint a net.
(Aki letöltésre használja netet azzal tesztelje sebességet, aza biztos)
-
g.gergo
senior tag
Üdv!
T-Online 15M ADSL netem van, voip telóval. A problémám az elég sűrűn (naponta 4-5 vagy akár 20-25) előforduló vonalszakadás. A kötéseket átnéztem, azok stabilan, jól illeszkedve vannak. A központtól való kábeltávolság kb. 100 méter. Pirelli router. Próbáltam spliterrel, anélkül. Én az alábbi képen is látható alacsony értékekre gyanakszok (8 dB & 9dB). Van, h ezek még kevesebbek.
Lehet-e ez elleni házilag tenni vmit, h mesterségesen megnöveljem akár a letöltési sebesség rovására, vagy 1412. Tanács?
-
djapor96
senior tag
válasz
Cyberslider #9799 üzenetére
A térkép szerint, már 50-es elég, de hogy legyen tartaléka 70-est 90-est tegyek fel?
-
oxisoxis
csendes tag
Nálunk t-com és fibernet van csak de a fibernet drága és csak analóg és csak tv t meg csak satmint a digi meg az upc.ha nálam lenne digi akkor az csak net lenne.én azt javaslom neked válts.De ha szolgáltatást akitől igényled kérdezd meg át vihető-e mert ha jól tudom igen..
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest