Új hozzászólás Aktív témák

  • B4ndiBuild3r

    tag

    Sziasztok!

    Ma beszerelték a házunkba az internetet (NetMánia XL) és 3 darab Set Top Box készüléket. VDSL.

    Egy ZTE Speedport Entry 2i készüléken megy minden, ami a ház egyik végében van (az építkezésnél a villanyszerelő odavitte az összes falban elrejtett UTP kábel egyik végét, így az lett a "központ"), ami azt hozza magával, hogy a ház másik végében és a kertben nagyon gyenge a Wi-Fi jele (a készülék mellett ~48Mbit/s letöltési sebesség van, a kertben ~7Mbit/s.

    A költözés előtt (ugyancsak NetMánia XL csomagom volt) egy Huawei EchoLife HG850a modem + ASUS RT-AC87U router párost használtam.
    A modemet le kellett adnom ugye, viszont az útválasztómat magammal hoztam és egyrészről nem szeretnék megválni tőle, másfelől szeretném felerősíteni a jelet a ház másik végében.

    Arra gondoltam, hogy elhelyezem a ház másik sarkában az útválasztót, ahol van UTP kivezetés és rá lesz kötve a ZTE LAN 1 portjára (LAN 2-3-4 portokra a STB-ok lesznek kötve).

    A kérdésem az, hogy hogyan kiviteleznétek ti ki?
    Két útválasztó működjön egy időben, van alárendeltség ilyenkor? Egyik switch másik router funkciót töltsön be? Letudná fedni az ASUS ezt a területet egyedül (~15 méter hosszú a ház, a két külső téglafal között csak egy téglafal helyezkedik el)? Be kell telefonálnom a Telekomba emiatt, hogy ott engedélyezzenek valamit? Az ASUS router online felületén kell valamit állítgatnom?

    Köszönöm a válaszokat előre is!

    „We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)

Új hozzászólás Aktív témák